Premier Liga - souhrn 29. kola

20.11.2010, 14:05, aktualizováno 20.11.2010, 14:05
Komentáře a souhrny
CSKA zvládlo moskevské derby se Spartakem a skončí druhé, jelikož Rubin doma jenom remizoval se Zenitem. Hodně dramatické bude poslední kolo ohledně souboje o záchranu, hned čtyři kluby jsou namačkány v jednom bodu...

CSKA Moskva - Spartak Moskva 3:1

20.11.2010 12:00

Góly: 57. Keisuke Honda, 66. Seydou Doumbia, 90. Vágner Love - 17. Ibson

Fotbalové galapředstavení nabídlo slavné moskevské derby mezi CSKA a Spartakem. Domácí Armějci otočili stejně jako v létě nepříznivý vývoj utkání a díky brankám Hondy, Doumbii a Vágnera Lovea zvítězili 3:1. Za Spartak otevřel skóre Ibson. Vítězstvím si CSKA zajistilo stříbro a tím i přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Oba týmy přistoupily k derby jak se sluší a patří a na stadionu v Chimkach si nenechaly ani centimetr volného prostoru. Jako první dvakrát zahrozil svým průnikem Vágner Love, obránce Ivanov jej zastavil těsně před pokutovým územím. Výhodný přímý kop ale Tošič nezužitkoval. Armějci zahrozili dvakrát z dálky prostřednictvím Hondy a Oliseha, v obou případech měl brankář Dikan lehkou práci. Spartak na svoji šanci trpělivě vyčkával a v 17. minutě ji využil v úvodní branku, Wellitona sice včasným vyběhnutím Akinfejev zneškodnil, ale na dorážku Ibsona byl krátký. Míč se zatřepotal v síti a Spartak vedl 1:0.

Tato branka CSKA rozhodila a ve dvou slibných šancích se ocitl záložník Spartaku Maidana. V obou případech ale před Akinfejevem neuspěl. Hlavně druhou situaci mohl řešit lépe, situace si přímo říkala o branku. Armádní mužstvo zahrozilo střelou Vágnera Lovea, Dikan ji vyškrábl na roh.

Po změně stran dostaly plány CSKA na bodový zisk pořádnou trhlinu. Po akci Oliseha střílel Tošič do ruky Makejeva, píšťalka sudího Nikolaje Ivanova ale zůstala němá. Šemberas se ale tak vehementně dožadoval odpískání pokutového kopu, že nejspíš úplně zapomněl, že už má žlutou kartu a za protesty šel pod sprchy. Stalo se však něco nečekaného. CSKA vyloučení stmelilo a v 57. minutě se tvrdá střela Oliseha snesla od břevna na hlavu Hondy a Japonec v pádu vyrovnal na 1:1.

Armějci byli na koni a Spartak strádal. Z psychické výhody CSKA vytěžilo další branku! V 67. minutě nadchl skvělou individuální akcí útočník Seydou Doumbia. Reprezentant Pobřeží slonoviny si pohrál se Suchým, neohroženě vnikl do ohně pokutového území a střelou k tyči dal na 2:1. Pak přidal další gól Vágner Love, ale pomezní viděl ofsajd.

Skvělou možnost vyrovnat měl na druhé straně hřiště Welliton, ale za Akinfejeva zaskočil Ignaševič a vykopl míč do bezpečí. Branku CSKA následně pořádně ohrozil střídající Žano Ananidze, Akinfejev se stal hrdinou okamžiku. Kapitán CSKA lapil i střelou Dmitrije Kombarova.

Pět minut před koncem utkání přišli domácí o obránce Nababkina, ten si po střetu s mladým Chodyrevem poranil hlavu a musel být nahrazen Rahimićem. V závěru utkání ztratil nervy obránce Spartaku Pareja a nebezpečným skluzem fauloval Vágnera Lovea. Sudí Nikolajev ihned vytáhl červenou kartu a počet hráčů na hřišti byl vyrovnán. Vágner Love tvrdý zákrok přežil a dokonce vsítil třetí branku! Ve třetí minutě nastaveného času si naběhl za rozháranou obranu Spartaku a nedal Dikanovi šanci. Armádní CSKA vyhrálo 3:1 a pojistilo si druhé místo.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - FK Saturn 1:2

20.11.2010 12:00

Góly: 69. David Corajev (pen.) - 51. Emin Machmudov, 62. Marko Topić

Saturn z Ramenskoje si odváží z Machačkaly tři body za vítězství 2:1 a zachraňuje se v Premier Lize. Anži o přežití v elitní ruské soutěži stále bojuje a o jejím osudu rozhodne poslední kolo.

Před tímto kolem měly oba týmy na sestupové pozice čtyřbodový náskok, a tak by případné tři body zajistily vítězi udržení mezi elitou. Nicméně i remíza by byla pro Anži i Saturn dobrým výsledkem. Domácí Machačkala vstoupila do zápasu aktivně a v 7. minutě jako zázrakem nebylo otevřeno skóre. Strelkov přelstil Kinského, ale váhal se střelou, a když se nakonec rozhodl pro zakončení, zalehl míč těsně před brankovou čarou obětavý Igonin. Anži pokračovalo v nátlaku, ale omezilo se jen na střely z dálky nebo standardní situace. Z třiceti metrů střílel na Kinského záložník Kebe, Čech míč lapil z levého dolního rohu. Z ještě větší dálky to zkoušel Tagirbekov, míč minul břevno. Saturn se zmohl na jedinou šanci, nikým nerušený Ivanov ale trestuhodně minul svatyni Anži.

V závěru poločasu Kinský zachránil svoje mužstvo. Obrana Saturnu nějak zapomněla na zadní tyči volného Corajeva. K němu se dostal míč a vyslal na Kinského tvrdou střelu, legenda mimozemšťanů ale stihla zareagovat a míč vyrazila. Téměř okamžitě po tomto momentu sudí Alex Jeskov ukončil první poločas.

Druhý poločas začali domácí opět aktivně, ale místo toho aby se dostali do vedení, prohrávali 1:0. Střílený centr Ivanova dopravil do sítě mladík Mahmudov a stadion Dinamo oněměl. U gólu chyboval Tagirbekov a o pár minut později se chyby dopustil znovu, když odevzdal míč Ivanovovi, tentokrát ale Revišvili své mužstvo podržel. V 62. minutě ale byl krátký na zakončení osamoceného Topiče, který zužitkoval jemný padáček Parfenova. Trenér Saturnu následně poslal na hřiště místo Karjaky defenzivnějšího Jevsejeva se záměrem pohlídat si dvoubrankové vedení. V 69. minutě však Anži snížilo na 1:2, penaltu za faul na Gadžibekova proměnil letošní nejproduktivnější hráč Machačkaly Corajev.

V 79. minutě mohl vyrovnat svoji druhou brankou v zápasu Corajev, ale orazítkoval břevno. Nepříjemné chvíle prožíval Kinský po tvrdé střele Tagirbekova, bdělý Igonin následně zabránil dorazit míč do branky Kucharčukovi. Jevskov nastavil čtyři minuty, ale Saturn nedovolil domácím závěrečný tlak a po vítězství 2:1 se zachránil v Premier Lize. Anži bude o udržení bojovat ještě v posledním kole.

Více informací k zápasu

Alanija Vladikavkaz - Těrek Groznyj 2:1

20.11.2010 12:00

Góly: 63. Marat Bikmajev, 77. Georgij Gabulov - 45. Georgij Gabulov (vl.)

Naděje Alanije Vladikavkaz na udržení stále žijí. Leopardi udolali Těrek Groznyj 2:1 a dělí se o patnácté místo s Amkarem Perm.

Kdo přišel na stadion Spartak, musel se dlouho pořádně nudit. Oba týmy se trápily a jejich hra moc nepřipomínala fotbal. Mírnější převahu měl Těrek, který přestože nastoupil bez několika opor, vytvořil si přeci jenom více momentů než soupeř. Když první poločas směřoval k bezbrankové remíze, dopustil se hrubé chyby brankář Alanije Chomič a Edijev měl úlohu dopravit míč do sítě snadnou.

Po změně stran Alanija Vladikavkaz přidala na obrátkách a měla převahu. Tu zužitkoval ve vyrovnávající branku v 63. minutě Marat Bikmajev. O třináct minut později domácí vedli 2:1, postaral se o to kapitán Gabulov, který se ocitl ve správný čas na správném místě a překonal nepřesvědčivého Hodzjura. Poté Těrek přidal na obrátkách, svěřenci trenéra Bajdačného si očividně nechtěli připsat další porážku a byli blízko vyrovnání. Argentinec Bracamonte ale nastřelil břevno. Argentinec pak neuspěl ani v druhé šanci, tentokrát se vyznamenal Chomič. Alanija nakonec uhájila vedení a drží šance na záchranu.

Více informací k zápasu

Sibir Novosibirsk - Tom Tomsk 0:1

20.11.2010 12:00

Góly: 52. Artjom Dzjuba (pen.)

V 29. kole Tom zvítězila nejmenším možným rozdílem v sibiřském derby a zajistila si tak udržení v Premier Lize. Jediný gól zápasu vstřelil Dzjuba.

Počasí nutilo fotbalisty k aktivitě už od prvních minut. Díky tomu se na hřišti pořad něco dělo, i když to nepřinášelo příliš mnoho gólových situací. Vytvořené šance na obou stranách byly vyrovnané. Na straně domácích dobře hrál Steve Joseph-Reinette. Jednu z jeho střel s obtížemi vytáhl Poľakov, druhá střela letěla těsně nad branku. Hosté si svou největší šanci vytvořili po rozehrávce rohu. V pokutovém území pak hráči Sibiru začali panikařit, čehož málem využil Dzjuba. Míč po jeho střele vykopával na poslední chvíli Alexej Aravin.

Začátkem druhé půle Tomiči dokázali vybojovat penaltu. Joseph-Reinette měl v pokutovém území mnohem výhodnější pozici, než dotírající Dzjuba, avšak nedokázal rychle míč odkopnout, zpanikařil a pokusil se k balónu probojovat. Nakonec Dzjubu povalil na trávník a rozhodčí odpískal penaltu. Byla to 11. penalta pro Tomsk v této sezóně. V první polovině sezóny byl exekutorem Kornilenko, po jeho odchodu se této povinností chopil Dzjuba. Útočník vstřelil svou třetí branku z penalty. Zároveň to byl jeho desátý gól.

Do konce druhé půle byl Dzjuba nejaktivnějším hráčem svého týmu. Právě on odcentroval v 79. minutě na Starikova, který sice překonal Solosina, jenže brankaře zachránila tyč. Sibir měl pořád převahu nad soupeřem. Avšak dlouhou dobu nedokázal vytvořit nebezpečný útok. Kriušenko posla na hřiště všechny své ofenzivní hráče, které měl k dispozici a to Nagibina, Antipenka a Ševčenka. Poslední jmenovaný po třech minutách na hřišti vyběhl sám proti brankaři. Jokić ho fauloval a rozhodčí bez váhání odpískal druhou penaltu v zápase. K míči se postavil Bartlomiej Grzelak. Polák poslal míč do rohu brány, jenže Alexej Poljakov uhodl směr a vytěsnil míč. Ke konci zápasu Sibir ještě zatlačil na soupeře, jenže nic z toho nebylo, a tak předposlední zápas Sibiru v Premier Lize skončil prohrou domácích.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Lokomotiv Moskva 1:2

20.11.2010 12:00

Góly: 59. Dragan Blatnjak - 54. Dmitrij Syčev, 61. Rodolfo

Moskevský Lokomotiv v Rostovu zvítězil 2:1 a zajistil si tak účast v příštím ročníku Evropské ligy. Mezi střelce se na straně železničářů zapsali Syčev s Rodolfem, na straně Rostova se trefil Blatňak.

Začátek byl ve znamení mírné převahy Lokomotivu. Hosté měli více míč na kopačkách, uskutečnili několik nebezpečných útoků, ovšem opravdové ohrožení domácí brány se neuskutečnilo. První gólovou šanci si tak vypracoval Rostov. Blatňak vyslal tvrdou střelu z přímého kopu a trefil břevno. Uprostřed poločasu si železničáři upevnili svou teritoriální převahu, jenže v obraně hráli domácí velice dobře, dokonce se jim dařily nebezpečné protiútoky.

Ke konci prvního poločasu hosté přitlačili a měli vynikající příležitost k otevření skóre. Avšak brankář Radić byl naprosto bezchybný. Zprvu Srb vytáhl těžkou střelu Rodolfa ke vzdálenějšímu rohu a pak nejenže fantasticky vychytal penaltu v provedení Loskova, dokonce překrásným skokem nenechal veterána Lokomotivu skórovat z dorážky.

Hned zkraje druhého poločasu měli domácí dobrou šanci ke vstřelení gólu. Po centru Lebeděnka z pravé strany Pavlenko hlavou usměrnil míč do bližního rohu brány, jenže tentokrát se předvedl gólman Guilherme. Uteklo pět minut a nakonec zapracovala stará známa dvojice Loskov-Syčev. Kapitán Loko poslal překrásný pas na exútočníka Marseille, ten už šel na Radiće osamocen a vyslal svou střelu přesně mezi nohy rostovského brankaře.

Domácí se ani nestihli oklepat, když železničáři málem přidali další gól. Syčev odcentroval z levé strany do pokutového území, avšak Rodolfo byl nepřesný. Známá moudrost však praví: "Nedáš, dostaneš." V následném protiútoku Rostov vyrovnal. Blatňak z přímého kopu poslal míč do brány soupeře.

Radost domácím moc dlouho nevydržela. Chvíli na to po překrásném pasu Glušakova Brazilec obehrál osmnáctiletého obránce Chagbu a trefil přesně bránu Radiće. Po druhém obdrženém gólu se domácí vrhli do útoku a mohli se skóre něco udělat. To by však museli mít přesnější mušku a také by nesměl v brance Moskvanů stát vynikající Guilherme. Nakonec Rostov podlehl Lokomotivu 1:2.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Zenit Petrohrad 2:2

20.11.2010 12:00

Góly: 61. César Navas, 67. Aleksej Medvěděv - 19. Viktor Fajzulin, 54. Szabolcs Huszti

Rubin doma pouze remizoval s oslabeným Zenitem 2:2 a přišel tak o šanci na přímý postup do LM. V tomto krásném zápase museli domácí dotahovat dvoubrankové vedení hostí.

Počátek zápasu se odehrával hlavně mezi šetnáctkami, ale to nevadilo divákům, kteří v nepříjemném počasí, kde posléze i sněžilo, vytvářeli hráčům výbornou atmosféru. Zejména ti z Petrohradu.

V desáté minutě kopali právě hráči Zenitu přímý kop ze zhurba dvaceti metrů po faulu Šaronova, který coby obránce dostal teprve první žlutou v sezoně za faul na Zyrjanova. Z trestňáku mohl udeřit Keržakov, ale Noboa na poslední chvíli odvrátil na roh. Z toho hosté taky neudeřili.

V devatenácté minutě se poprvé měnilo skóre. Po rohu se k míči za vápnem dostal Fajzulin a jeho střelu pravděpodobně trochu tečoval Meira, takže brankář domácích neměl šanci reagovat - 0:1.

Dvě minuty na to kopal na druhé straně Noboa přímý kop z 25 metrů a málem bylo vyrovnáno, ale jeho technická střela skončila zhruba metr vedle tyčky Borodina.

Obdržený gól paradoxně vlil krev do žil hráčům Kazaně a dostali se do tlaku, z kterého ale kromě pár náběhů za obranu a pokažených centrů nic nebylo. Hosté se spoléhali na dobrou obranu a brejky. Až v 35. minutě kopal opět Noboa přímý kop a míč už letěl do branky, ale Borodin skvělým tygřím skokem balon chytil. O minutu později bylo ve vápně Zenitu ještě větší horko. Borodin vyběhl a chtěl vyrazil centr, ten propadl a Karadeniz ve velkém úhlu střílel do prázdné branky, ale jeho nůžky našly pouze hlavu jednoho z obránců na brankové čáře. Z následné střely bylo břevno. Borodin si hluboce oddechl. První zápas v sezoně a hned tak těžký. V těchto chvílích bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a gólman hostí k tomu. V 40. minutě kopal Karadeniz další přímý kop a Borodin s vypětím všech sil vytlačil balon nad břevno.

A jelikož se domácí poté na nic kloudného nezmohli, tak se šlo do šaten za stavu 0:1 pro Zenit. Nutno dodat, že po gólu Rubin hosty úplně vymazal.

Druhý poločas zahájili výkopem domácí. A začali aktivně, z dobrých třiceti metrů vypálil Natcho a Borodin míč nechytil, ale vyrazil před sebe, kde byl nejdříve Medveděv, který ale netrefil bránu. Poté, co někdo možná usínal nudou, tak v 55. minutě skórovali opět hosté. Danny přiťukl Keržakovovi, který našel přes celé pokutové území centrem Husztiho a ten z první propálil gólmana domácích Arlauskise - 0:2. A fans Zenitu začali odpalovat první ohně.

Jestliže první obdržený gól Kazaň nabudil, tak ten druhý měl opačný efekt. V 57. minutě hlavičkoval Lombaerts z rohu, ale gólman domácích ho vychytal, stejně tak o minutu později, kdy štěstí pokoušel Keržakov. V 61. minutě se domácí dočkali. Po krátce rozehraném rohu se k míči dostal Natcho a jeho centr našel hlavu Cesra Navase, který jako kladivem zatloukl míč do brány - 1:2.

V 67. minutě bylo vyrovnáno. Medveděv po Portnjaginově přihrávce běžel sám na Borodina a propálil ho - 2:2.

Hosté okamžitě reagovali a o dvě minuty později centroval před branku Rosina, Keržakov měl před sebou jen brankáře, ale na poslední chvíli mu byl vypíchnut balon.

V 75. minutě mohlo být pro domácí ještě veseleji, Medveděv na hranici vápna patičkou přepustil míč Portnjaginovi, který tváří v tvář Borodinovi selhal. O dvě minuty později Medveděv dokonce Borodina překonal, ale jeho střela podél brankáře hostí mířila o kousíček vedle. V téže minutě se proběhl po hřišti fanoušek hostí, zastavil se u Zyrjanova, popovídali si a odešel s pořadateli. O minutu později Keržakov pálil k tyči, ale brankář domácích míč nakonec chytil. Od osmdesáté minuty hrály oba týmy evidentně na 110%, každý chtěl vyhrát, ale neurodila se žádná velká šance, a tak zápas skončil zaslouženou remízou 2:2. Kuban Berdyjev bezprostředně po zápase řekl, že byl se hrou spokojen, ale ne s výsledkem.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Dinamo Moskva 1:0

20.11.2010 12:00

Góly: 54. Jevgenij Savin

Křídla Sovětů dále úspěšně utíkají sestupovým příčkám a dokázala si poradit s Dinamem Moskva, které tak přišlo o teoretickou šanci na evropské poháry. Jedinou branku vsítil Savin.

Bookmakeři Samaře před tímto zápasem moc nevěřili, ale svěřenci trenéra Tarchanova postavili kurzy na hlavu a udělali radost pěkně zapněným ochozům stadionu Metallurg. Již v 9. minutě pálil hlavou Djordjevič, ale jen těsně minul branku. Hosté přijeli jako na výlet a do útoku se prakticky nepouštěli. Domácí ovládali hru. Až v 30. minutě se konečně probrali a kdo jiný to mohl mít na svědomí, než německý snajpr Kurányi, který po centru Samedova pálil hlavou, ale jeho střelu kryl Lobos. O deset minut později pálil Sosnin a jeho střelu Šunin nechytil napoprvé, vyrazil jí, ale nakonec žádné nebezpečí nehrozilo. V nastavení pálil ještě nebezpečně Semšov, ale jeho střela, stejně jako ta Samedova z předcházejících chvil byla zblokována. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0, který chtěli změnit zejména domácí.

Druhou půli začali aktivněji hosté, jenže ani Semšov, ani Kurányi gól nevsítili, a tak bylo veselo na druhé straně. V 54. minutě se Samsonov dostal až do vápna, kde naservíroval balon Savinovi, který neměl problém skórovat. Životně důležitý gól pro Samaru. 1:0 !

To nakoplo hosty, kteří začali konečně hrát pořádný fotbal. O pět minut později pálil aktivní Samedov, ale v tomto zápase bezchybný Lobos neměl problém střelu chytit. V 64. minutě pro změnu Alexandr netrefil branku. Domácí se v těchto chvílích pouze bránili nebo hru koukovali střídáními. Dinamo mohutně kráčelo za gólem, ale ten ne a ne přijít. Na hřiště se dostal taky Slovák Jakubko, několikrát se dostal do nebezpečné pozice, ale ovoce to také nepřineslo. A nakonec dohrávali hosté o deseti. V 88. minutě Ivanov fauloval Wilkshera, který to nervově neustál a vrhl se na něj. Sudí Suchina po poradě s čárovým vytáhl žlutou kartu, která byla ale pro Wilkshera již druhá, a tak musel pod sprchy. O pár minut později jej následovali o ostatní fotbalisté, neboť zápas skončil 1:0 v prospěch Samaru, která se tak přiblížila záchraně. Dinamu již o nic nejde.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Spartak Nalčik 3:1

20.11.2010 12:00

Góly: 16. Stevica Ristić, 57. Andrej Topču, 74. Dmitrij Bělorukov - 31. Jovan Golić

Perm si doma dokázal poradit se silným Nalčikem a i nadále žije svůj sen o záchraně. Před domácími diváky vyhrál Amkar 3:1.

Úvod zápasu byl ve znamení útoku. Oba týmy potřebovaly vyhrát a oba týmy útočily, seč jim síly stačily. První gól přinesla již 16. minuta. Hvězda posledních kol a spasitel Permu Pejev se dostal k míči na pravém křídle a měl mnoho času, nacentroval před branku, kde měl dva spoluhráče a první z nich, Ristič, se dostal k míči a z pěti metrů se nemýlil - 1:0.

Po gólu byli aktivnější hosté. Prosazovali se zejména po rozích a autech, ale pevná obrana a zahuštěné pokutové území Permu byly pro hosty nerozluknutelným oříškem. V 28. minutě se ozvali zase domácí, Topču sklepl Volkovovi, ale jeho střela z 25 metrů skončila v rukavicích Kolinka. A tak udeřilo na druhé straně. konkrétně v 32. minutě. Hosté kopali roh, na který Usminskyj špatně zareagoval a nevyběhl ani za balonem, ani nezůstal na čáře, v půli cesty se zarazil. Toho využil Golič a střelou na bližší tyč srovnal na 1:1.

Na konci prvního poločasu se po průniku Pejeva dostal k míči Topču a z 25 metrů pálil mimo. To byla také poslední šance prvního poločasu, který skončil zaslouženě remízou, která nevyhovovala nikomu.

Druhý poločas začali lépe domácí. Aktivní Pejev střílel a centroval, co to šlo, ale ne a ne se trefit. A když po jeho rohu trefil Volkov jednoho z obránců, tak málem přišel trest. Hrdina minulého zápasu Gošokov se dostal po levém křídle až k brance, kde z ostrého úhlu pálil k tyči, ale Usminskyj byl připraven. A tak se nakonec radovali domácí. O dvě minuty později utekl Volkov taktéž po levém křídle a přihrál pod sebe na hranici vápna, kde bylo mnoho hráčů, ale níkým nehlídaný Topču měl hodně času si rozmyslet, co udělá. A udělal to správně. Střelou pod břevno nedal Kolinkovi šanci - 2:1.

Poté se hra uklidnila, až v 68. minutě po centru Pejeva hlavičkoval Belorukov, ale ještě se nemohl radovat, neboť netrefil branku. Jeho čas přišel až v 74. minutě. Kolomějcev centroval z levého křídla a kapitán domácích se po prudké ráně hlavou na bližší tyč mohl poprvé v této sezoně radovat z gólu - 3:1.

Po gólu se opět nadechli hosté, ale nebyli s to nic vymyslet, domácím stačila dobrá obrana a občasné protiútoky, které vedl hlavně Pejev, ale nic z toho nebylo. Až v nastavení pálil Kolomějcev, ale Kolinko byl připraven. Zápas tak skončil 3:1 ve prospěch Amkaru, který tak stále dýchá. Nalčiku se rozplývá sen o pohárové Evropě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad29207261:2167
2.CSKA Moskva29187451:2261
3.Rubin Kazaň291512237:1657
4.Spartak Moskva29139742:3248
5.Lokomotiv Moskva29138834:2947
6.Spartak Nalčik29128939:3444
7.Dinamo Moskva29912837:3039
8.Tom Tomsk29971332:4234
9.FK Rostov291041526:4134
10.FK Saturn29891226:3733
11.Těrek Groznyj29881327:3332
12.Křídla Sovětů Samara29791328:4030
13.Anži Machačkala29861526:3830
14.Amkar Perm29851624:3529
15.Alanija Vladikavkaz29781424:4029
16.Sibir Novosibirsk29471833:5719

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (90)

Přidat komentář
tomasinho

Paráda, pěkný obrat, i když Spartak byl dlouhou dobu lepším týmem. Ale Vagner s Doumbiou, to je prostě síla.

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by sestoupili betonáři z Amkaru.

Reagovat
božský John

Žádný betonáři

Snažej se hrát pěknej útočnej fotbal, jenom maj prostě blbý útočníky,proto nedávaj tolik branek...zaplaťpámbu za Rističe.

Reagovat
smazaný uživatel

znám je jako betonárku plus je nemám moc rád, proto jim přeju ten sestup. Ale je to jen moje osobní přání, nikomu to nevnucuju

Reagovat
božský John

Já Ti to neberu, ale oni betonárka už prostě nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Emoce, góly, nečekané zvraty, drama....podzimní nejslavnější moskevské derby nemělo chybu .

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

ani červené nechyběly

Reagovat
Hafna

Samaraaa pojdme se zachránit!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hafna

největší bojovníci! po tom čím si prošli na úvod sezony, všichni je odepsali

Reagovat
smazaný uživatel

jo, máš recht, souhlasím s tebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne je to mesto kam proste fotbal patri

Reagovat
Godwinson

Hlavně parádní pravá strana, Oliseh a Nababkin.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=QEnvRojjr7U

Neskutečné, co si Seydou Doumbia všechno dovolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid může jen tiše sedět a závidět

Reagovat
smazaný uživatel

Je zbytečné otevírat toto téma znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proto se divim ze v poslednim zapase Pobrezi sloviny, ted v tejdnu, byl Wilfried v zakladu, nevite nahodou kdo byl druhej utocnik, pripadne jestli tam byl i Drogba, Doumbia?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo uz sem si to nasel. V zakladu Wilfried, Keita, Gervinho a Doumbia stridal Keitu.

Reagovat
smazaný uživatel

v nominaci byl i Drogba,ale byl zraněnejj,nobo ta malárie

Reagovat
Losinho

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

borec

Reagovat
smazaný uživatel

to si povodil Suchýho zrovna co'?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo...

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA má neskutečně kvalitní útok, i na Ruskou ligu. Je dobře, že půjdou přímo do LM místo Kazaňe, zase by to mohlo být aspoň to 1/4 finále

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA má kvalitní útok, který se může rovnat těm nejlepším evropským klubům.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý asi končí....

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat
smazaný uživatel

protože zavinil rozhodující gól. a to se v rusku neodpouští!

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem viděl a měl tam i řadu dobrých momentů, taky se nedá říct, že by ten gól zavinil jen on. Navíc Spartaku v tom zápase celkem o nic nešlo. Pochybuju, že by se kvůli tomu zbavovali tak perspektivního hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

jde jim stále o 4. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Zmiz proboha, tady není nikdo na tvoje grc příspěvky zvědavý...

Reagovat
smazaný uživatel

Coze?

Reagovat
Liquid

Wilfried je Typek

Reagovat
Losinho

...a to mluví za vše.

Reagovat
kubys

Reagovat
božský John

Kazaň-Zenit

Přenádhernej zápas ....

Reagovat
božský John

Btw. Fans Zenitu tam bylo fakt hodně a jeden se dokonce dostal na hřiště Pokecal se Zyrjanovem, počkali na pořadatele, který s nim odešli v pohodě ze hřiště..

Reagovat
smazaný uživatel

Líbil se mi dneska argentinsko-brazilský minisouboj Pareja - Vágner Love. Oba se do sebe pouštěli skoro celý zápas. Brazilec ho nakonec přejel na celé čáře, tohle Pareja hlavně v závěru "trošku" nezvládl .

Reagovat
smazaný uživatel

no nezvládl .. se nedivím , že ho takhle přejel , když to prase ho dvakrát předtím vzalo ze zádu přes nohy ....

Reagovat
smazaný uživatel

a výsměch bylo . že nedostal ani za jeden z těch faulů žlutou kartu .. ( sice vagnera mám rád , ale po dnešku si zasloužil pořádně nakopat do prdele )

Reagovat
smazaný uživatel

jo a zapomněl jsem dodat , že u obou případu to bylo bez míče

Reagovat
smazaný uživatel

Sudí dneska byli k Vágnerovi shovívaví, ale prostě to Pareja nezvládl, kolíky mu mířil na koleno, to je teprve sviňárna.

Reagovat
smazaný uživatel

to sice jo , ale jak řikam vůbec se mu nedivím ....

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší bylo, jak tam Sluckij málem zešílel po tom zákroku .

Reagovat
smazaný uživatel

to jo

Reagovat
smazaný uživatel

No... Behem zapasu jsem si porad pri zaberu na nej rikal, jestli je mu zima, nebo je tak nervozni... Je u nej caste, ze se na lavicce behem zapasu kyve jako stary Blaha?

Reagovat
smazaný uživatel

* Bruna

Reagovat
smazaný uživatel

Dělá to pořád...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak může poděkovat Maidanovy,tu šanci co měl za stavu 1:1 měl proměnit a bylo by to.jinak Pareja pěkně sestřelil Vágnera a ještě se rozčiluje.Ale Love si taky zasloužil žlutou už pžedtim ,o kterou se u rozhodčího pořád doprošoval Ibson

Reagovat
smazaný uživatel

Nikolajev měl očividně z Vágnera velký respekt, sám jsem se divil, že mu dal žlutou až za svlečený dres ve třetí minutě nastavení . Hlavně jak mu neuznal gól, tak mu prskal asi minutu v kuse do tváře a nic .

Reagovat
smazaný uživatel

ale gol správně uznáz nebyl

Reagovat
Godwinson

Hlavně to Maidana podělal před půlí, to byla tutovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbia o tom hracovi budeme este vela pocut...Mne osobne sa dneska pacil aj Pareja

Reagovat
Shevchenko

V Rusku rozhodujou vzájemné zápasy? A kdo myslíte, že sestoupí?

Reagovat
smazaný uživatel

Novosibirsk

Reagovat
Shevchenko

Taky si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je podle vás letos nejlepším hráčem Premier Ligy? Jedno jméno.

Reagovat
kubys

Noboa

Reagovat
smazaný uživatel

Letos asi nejlepší hráč Kazaně ....Já bych dal Dannyho. Škoda, že Vágner Love přišel až 1.srpna.

Reagovat
kubys

To bylo samozřejmě nanesené. Nevím, hodně se mi letos líbil Danny, Oliseh a Honda.

Reagovat
kubys

Ale zase Oliseh toho nenahrál až tak moc.

Reagovat
Shevchenko

Na jaře Alijev, na podzim Love.

Reagovat
Shevchenko

Ale celkově asi Danny, a toho tady plno lidí odepisovalo (já ne).

Reagovat
rufus

A v létě Welliton.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno meno sa neda, pre mna osobne tak isto ako pise Shevchenko...na jar Aliev, na jesen Vagy

Reagovat
smazaný uživatel

Bystrov

Reagovat
božský John

Noboa asi

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodují vzájemné zápasy.

Je to těžký tipovat. Všechny týmy namočené v boji o udržení mají soupeře, kteří o nic nehrají. Perm hostí CSKA. Anži má Nalčik. Alanija - Saturn. Křídla Sovětů venku proti Spartaku. Trošku se bojím právě o Samaru

Reagovat
Shevchenko

Samara hraje na Zenitu. No nejstli jsem se správně díval, tak Alania má z nich nejhorší vzájemné zápasy, takže musí se Saturnem vyhrát, ještě k tomu venku. Jinak bych si tipl Perm, nemyslím si, že by CSKA porazili.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem napsat na Zenitu, se Spartakem hráli předminulé kolo přeci .

Reagovat
smazaný uživatel

Nejproduktivnější hráči letos:

1. Alijev (14+6)

2. Welliton (18+0), Danny (10+8)

3. Keržakov (13+4)

4. Vágner Love (9+7)

5. Kornilenko (14+1)

6. Alex (3+11), Bystrov (8+4)

Reagovat
smazaný uživatel

Bystrov (6+8).

Reagovat
kubys

Vágnerova bilance

Reagovat
smazaný uživatel

Vagner, Aliev

Reagovat
smazaný uživatel

Bystrov

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton má podle EF 19 golů

Reagovat
smazaný uživatel

Již posedmé v řadě je stříbrným CSKA nebo Spartak.

Tak to tak vypadá, že ani na třetí pokus nebude mít Rusko 3 týmy v základní skupině Champions League. Kazaň se svou hrou to bude mít hodně těžké projít skrz 4. kvalifikační kolo proti týmu z některé z 5ti top Evropských lig.

Ona Kazaň klidně může letět už v 3. kval. kole.

I když je stříbro lepší jak bronz, určitě by z hlediska europohárů bylo lepší, kdyby 3. skončili Armějci, šance na 3 týmy v UCL by se tak ohromně zvětšily.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna rada - příští rok sázejte na Těrek proti týmům, které teď měli Grozenci v závěru soutěže a prohráli s nimi. Byly to domluvené zápasy výměnou za příští sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Doma, venku nebo první zápasy?

Reagovat
smazaný uživatel

První zápasy. Na podzim to už Těreku moc nejde.

Reagovat
Shevchenko

Nebo ostatním týmům zase půjde o záchranu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele