29. kolo
20.11.2010 12:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - FK Saturn 1:2

Saturn z Ramenskoje si odváží z Machačkaly tři body za vítězství 2:1 a zachraňuje se v Premier Lize. Anži o přežití v elitní ruské soutěži stále bojuje a o jejím osudu rozhodne poslední kolo.

Před tímto kolem měly oba týmy na sestupové pozice čtyřbodový náskok, a tak by případné tři body zajistily vítězi udržení mezi elitou. Nicméně i remíza by byla pro Anži i Saturn dobrým výsledkem. Domácí Machačkala vstoupila do zápasu aktivně a v 7. minutě jako zázrakem nebylo otevřeno skóre. Strelkov přelstil Kinského, ale váhal se střelou, a když se nakonec rozhodl pro zakončení, zalehl míč těsně před brankovou čarou obětavý Igonin. Anži pokračovalo v nátlaku, ale omezilo se jen na střely z dálky nebo standardní situace. Z třiceti metrů střílel na Kinského záložník Kebe, Čech míč lapil z levého dolního rohu. Z ještě větší dálky to zkoušel Tagirbekov, míč minul břevno. Saturn se zmohl na jedinou šanci, nikým nerušený Ivanov ale trestuhodně minul svatyni Anži.

V závěru poločasu Kinský zachránil svoje mužstvo. Obrana Saturnu nějak zapomněla na zadní tyči volného Corajeva. K němu se dostal míč a vyslal na Kinského tvrdou střelu, legenda mimozemšťanů ale stihla zareagovat a míč vyrazila. Téměř okamžitě po tomto momentu sudí Alex Jeskov ukončil první poločas.

Druhý poločas začali domácí opět aktivně, ale místo toho aby se dostali do vedení, prohrávali 1:0. Střílený centr Ivanova dopravil do sítě mladík Mahmudov a stadion Dinamo oněměl. U gólu chyboval Tagirbekov a o pár minut později se chyby dopustil znovu, když odevzdal míč Ivanovovi, tentokrát ale Revišvili své mužstvo podržel. V 62. minutě ale byl krátký na zakončení osamoceného Topiče, který zužitkoval jemný padáček Parfenova. Trenér Saturnu následně poslal na hřiště místo Karjaky defenzivnějšího Jevsejeva se záměrem pohlídat si dvoubrankové vedení. V 69. minutě však Anži snížilo na 1:2, penaltu za faul na Gadžibekova proměnil letošní nejproduktivnější hráč Machačkaly Corajev.

V 79. minutě mohl vyrovnat svoji druhou brankou v zápasu Corajev, ale orazítkoval břevno. Nepříjemné chvíle prožíval Kinský po tvrdé střele Tagirbekova, bdělý Igonin následně zabránil dorazit míč do branky Kucharčukovi. Jevskov nastavil čtyři minuty, ale Saturn nedovolil domácím závěrečný tlak a po vítězství 2:1 se zachránil v Premier Lize. Anži bude o udržení bojovat ještě v posledním kole.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

předem dohodnuta remiza.ale trošičku veřim saturnu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele