29. kolo
20.11.2010 12:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sibir Novosibirsk - Tom Tomsk 0:1

V 29. kole Tom zvítězila nejmenším možným rozdílem v sibiřském derby a zajistila si tak udržení v Premier Lize. Jediný gól zápasu vstřelil Dzjuba.

Počasí nutilo fotbalisty k aktivitě už od prvních minut. Díky tomu se na hřišti pořad něco dělo, i když to nepřinášelo příliš mnoho gólových situací. Vytvořené šance na obou stranách byly vyrovnané. Na straně domácích dobře hrál Steve Joseph-Reinette. Jednu z jeho střel s obtížemi vytáhl Poľakov, druhá střela letěla těsně nad branku. Hosté si svou největší šanci vytvořili po rozehrávce rohu. V pokutovém území pak hráči Sibiru začali panikařit, čehož málem využil Dzjuba. Míč po jeho střele vykopával na poslední chvíli Alexej Aravin.

Začátkem druhé půle Tomiči dokázali vybojovat penaltu. Joseph-Reinette měl v pokutovém území mnohem výhodnější pozici, než dotírající Dzjuba, avšak nedokázal rychle míč odkopnout, zpanikařil a pokusil se k balónu probojovat. Nakonec Dzjubu povalil na trávník a rozhodčí odpískal penaltu. Byla to 11. penalta pro Tomsk v této sezóně. V první polovině sezóny byl exekutorem Kornilenko, po jeho odchodu se této povinností chopil Dzjuba. Útočník vstřelil svou třetí branku z penalty. Zároveň to byl jeho desátý gól.

Do konce druhé půle byl Dzjuba nejaktivnějším hráčem svého týmu. Právě on odcentroval v 79. minutě na Starikova, který sice překonal Solosina, jenže brankaře zachránila tyč. Sibir měl pořád převahu nad soupeřem. Avšak dlouhou dobu nedokázal vytvořit nebezpečný útok. Kriušenko posla na hřiště všechny své ofenzivní hráče, které měl k dispozici a to Nagibina, Antipenka a Ševčenka. Poslední jmenovaný po třech minutách na hřišti vyběhl sám proti brankaři. Jokić ho fauloval a rozhodčí bez váhání odpískal druhou penaltu v zápase. K míči se postavil Bartlomiej Grzelak. Polák poslal míč do rohu brány, jenže Alexej Poljakov uhodl směr a vytěsnil míč. Ke konci zápasu Sibir ještě zatlačil na soupeře, jenže nic z toho nebylo, a tak předposlední zápas Sibiru v Premier Lize skončil prohrou domácích.

Autor: Alexandr Mironov / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele