Premier League - souhrn 23. kola: Liverpool ovládl Merseyside derby

11.02.2023, 15:30, aktualizováno 13.02.2023, 22:59
Komentáře a souhrny
Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool konečně zabral a vyhrál derby s Evertonem. Manchester City si bez problémů poradil s Aston Villou, Arsenal zaznamenal další ztrátu, když doma jen remizoval s Brentfordem. Manchester United na druhý pokus v tomto týdnu zdolal Leeds, ve venkovním zápase udeřil v závěru. Třiadvacáté kolo otevřelo londýnské derby mezi West Hamem a Chelsea a utkání přineslo remízu 1:1...

Liverpool FC - Everton FC 2:0

13.02.2023 21:00

Góly: 36. Mohamed Salah, 49. Cody Gakpo

Domácí Liverpool se dočkal své první ligové výhry v kalendářním roce 2023. V rámci Merseyside derby si totiž poradil s Evertonem, který nedokázal navázat na výhru nad Arsenalem. Skóre utkání otevřel Salah, na konečných 2:0 dal pak na začátku druhé půle Gakpo.

První výraznější šance byla k vidění v 11. minutě, kdy domácí zahrávali přímý kop z nebezpečného prostoru. Exekuce se zhostil Mohamed Salah, rána mu ale vůbec nesedla a trefil jen jednoho z hráčů stojících ve zdi. O pět minut později si domácí hráči vysloužili potlesk fanoušků. Míč do vápna totiž parádně poslal kopem přes hlavu Darwin Núñez a našel volného Codyho Gakpa, ten však hlavičkou těsně minul branku Jordana Pickforda.

Následná pasáž nepřinesla mnoho střeleckých příležitostí, fanoušci obou mužstev však byli svědky velmi bojovné hry. Ve 36. minutě však přišla první změna skóre. Krásný centr od rohového praporku vyslal Alex Iwobi a přesně našel Tarkowskiho, který hlavičkoval pouze do tyče. Z následného protiútoku se dostal do samostatného úniku Núñez a posunul míč do prostoru, kde se nacházel Salah. Ten pak z bezprostřední blízkosti bez větších problémů doklepl míč do odkryté branky.

V závěru první půle pak ještě jednou zahrozil uruguayský útočník Núñez, jeho tvrdá rána však byla zblokována, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Hned na startu druhého poločasu však Liverpool náskok zdvojnásobil. Trent Alexander-Arnold přízemním centrem našel na zadní tyči osamoceného Codyho Gakpa, který rozvlnil síť a ve svém šestém utkání v dresu Liverpoolu konečně otevřel gólový účet - 2:0.

V 58. minutě mohl stvrdit nadprůměrný výkon také Núñez, jeho nebezpečnou střelu však dokázal Pickford zlikvidovat.

Hostující Everton se ještě v závěru zmohl na několik nebezpečných šancí, k vidění pak bylo také několik roztržek, které jsou pro Merseyside derby typické, nicméně další branka v utkání nepadla, a tak zápas skončil vítězstvím svěřenců Jürgena Kloppa 2:0.

Více informací k zápasu

Manchester City - Aston Villa 3:1

12.02.2023 17:30

Góly: 4. Rodri, 39. Ilkay Gündogan, 45+1. Riyad Mahrez (pen.) - 61. Ollie Watkins

Manchester City ve 23. kole Premier League porazil na vlastním hřišti Aston Villu 3:1 a díky ztrátě vedoucích Gunners stáhl jejich náskok na čele tabulky na tři body. Tradičního kanonýra Erlinga Haalanda tentokrát zastoupili jeho spoluhráči ze záložních řad. Ráz utkání určil už ve čtvrté minutě sváteční střelec Rodri, pro kterého to byla teprve druhá branka v této sezoně. Villans po změně stran zastavili soupeřův gólostroj a skóre zkorigovali, přesto v zápase potvrdili zhoršenou defenzivu. Ta v posledních dvou duelech inkasovala celkem sedmkrát.

Hon světlemodrých na vedoucí Arsenal dostal trhlinu v minulém kole na novém stadionu Tottenhamu, kde City ani na čtvrtý pokus nedokázalo nejen vyhrát, ale také vstřelit branku. O motivaci proti svěřencům Unaie Emeryho měli mít navíc postaráno i díky faktu, že nad Villans vyzráli v posledních sedmi domácích duelech a tuto sérii určitě nechtěli porušit. Tým z Birminghamu však vzhledem k dobré formě na hřištích soupeřů neplánoval věnovat favoritovi nic zadarmo. Ve venkovních duelech totiž uspěl již třikrát za sebou.

Aston Villa potvrdila, že je v bránění standardních situací jedním z nejhorších týmů v lize, když si Rodri už ve čtvrté minutě naběhl na centrovaný míč z rohového kopu a překonal čerstvého mistra světa Emiliana Martíneze. O několik minut později nedokázal Ilkay Gündogan zužitkovat ohromnou šanci, když v souboji jeden na jednoho vytáhl Martínez důležitý zákrok. Standardní situace nadále dělaly Aston Ville problémy, ale hráči Citizens nedokázali protlačit míč za Martínezova záda. To se povedlo až Gündoganovi ve 39. minutě, když využil zaváhání obrany a přesné přihrávky od Haalanda. Dvě minuty před koncem nastavení prvního poločasu přidal třetí branku z penalty Riyad Mahrez.

Trenér Pep Guardiola nechal na druhý poločas odpočinout kromě Rúbena Diase také Haalanda, ten tak nezvýšil svůj náskok v tabulce střelců. I přesto, že hráči Citizens ubrali ve svém tlaku, stále bez problému kontrolovali tempo střetnutí a nenechali Lvy ani čichnout k domácí brance. Hrubá chyba Bernarda Silvy přece jen darovala Aston Ville první šanci. Tu v 61. minutě zkušeně proměnil Ollie Watkins, který zkorigoval stav utkání na 3:1. Posledních 10 minut se neslo ve znamení pálení šancí. Nejdříve nově příchozí Philippe Coutinho svou daleknosnou střelou netrefil branku a poté Mahrez z bezprostřední blízkosti nesmyslně přestřelil.

Citizens tedy hodili nedávný neúspěch za hlavu a připsali si cennou výhru ve stíhací jízdě za ligovým lídrem. Arsenal je navíc kuriózně příštím ligovým soupeřem obou aktérů tohoto utkání. City se s ním střetne 15. února na Emirates a Villa jej na svém hřišti přivítá o tři dny později.

Více informací k zápasu

Leeds United - Manchester United 0:2

12.02.2023 15:00

Góly: 80. Marcus Rashford, 85. Alejandro Garnacho

Druhé setkání během jednoho týdne zažili rivalové z Leedsu a Manchesteru United. Po středeční remíze na Old Trafford se tentokráte střetli na Elland Road, kde o vítězství hostujícího mužstva rozhodli až v závěru Rashford a Garnacho.

Určitě se navíc nedá říct, že by Rudí ďáblové od začátku utkání kontrolovali. Už ve čtvrté minutě se po standardní situaci dostal do zakončení Bamford, po zákroku brankáře následně Summerville zamířil příliš vysoko. Dlouho se pak během prvního poločasu nic nedělo, a to až do jeho závěru.

To si totiž aktivní Summerville našel balón rychleji než Malacia, de Gea pak situaci zneškodnil jen za pomoci Sabitzera s Maguirem. Na druhé straně se do samostatného úniku dostal díky hrubce obrany Fernandes, jenže tváří v tvář připravenému Meslierovi selhal. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po návratu na hřiště se znovu připomněl Summerville, tentokráte ze střední vzdálenosti přinutil gólmana vyrážet na roh. Krátce nato zaváhal Maguire, Aylingův střílený centr však zastihl Harrisona nepřipraveného a z šance nic nebylo. Totéž platí i o Aylingově napálení odraženého balónu šajtlí, střela letěla těsně vedle.

Když byla odehrána hodina hry, ozvali se i Red Devils. Dalot to zkusil zpoza vápna a povedenou střelou rozezvučil břevno. Následně o sobě dal vědět kdo jiný než Summerville, ani tentokráte ovšem nedokázal na de Geu vyzrát. Naopak ke gólové radosti došlo na opačném konci hřiště.

Tam si Marcus Rashford šikovně počkal na Shawův centr a přesnou hlavičkou potvrdil skvostnou formu. Jen o pět minut později dostaly naděje Leedsu definitivní ránu. Alejandro Garnacho si našel Weghorstův pas a zaskočil Mesliera střelou na bližší tyč. Právě od brankové konstrukce se míč odrazil za brankovou čáru a argentinský mladíček se tak mohl radovat.

Manchesterští si tak upevnili třetí příčku v tabulce a nadále číhají na chyby vedoucího dua, Leeds se pohybuje jen těsně nad sestupovou propastí.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Newcastle United 1:1

11.02.2023 18:30

Góly: 30. Marcos Senesi - 45+2. Miguel Almirón

Bournemouth v rámci 23. kola Premier League uhrál cennou remízu 1:1 s Newcastlem United. Domácí dokonce díky brance Marcose Senesiho vedli, v závěru první půle ale srovnal Miguel Almirón a po přestávce už gól nepadl.

Ve třinácté minutě Cherries poprvé prověřili pozornost hostujícího gólmana. Jaidon Anthony výtečný pasem našel volného Diminica Solankeho, jeho hlavičku k pravé tyči ale parádním skokem vyrazil Nick Pope. Po půlhodině hry už Bournemouth svou šanci dokázal proměnit. Rohový kop Dango Ouattara šikovnou hlavičkou prodloužil na zadní tyč, kam si zaběhl bez vědomí defenzivy Newcastlu Marcos Senesi a uklidil balon do téměř odkryté svatyně.

Vedení však domácím vydrželo jen do druhé nastavené minuty prvního poločasu. Allan Saint-Maximin skvěle vybojoval míč na levé straně a našel Seana Longstaffa. Jeho ránu ještě dokázal gólman Neto vyrazit, balon se však odrazil k Miguelu Almirónovi, pro kterého už nebylo nikterak obtížné jej poslat do brány. Ve druhém poločase to pak dlouho vypadalo, že diváci se už budou jen nudit.

Poté ale přišla 70. minuta. Netovi vypadl centr hostujícího Allana Saint-Maximina a Sean Longstaff s Anthonym Gordonem se balon snažili za každou cenu dostat do sítě. Nakonec však nemířili přesně. Vypršela základní hrací doba, když byli pár centimetrů od vítězné branky Cherries. Obrovskou chybu Daniela Burna při rozehrávce mohl využít Dominic Solanke, jehož elegantní patičku vykopl z brankové čáry zachránce remízy pro Magpies Kieran Trippier.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Brentford FC 1:1

11.02.2023 16:00

Góly: 66. Leandro Trossard - 74. Ivan Toney

Fotbalisté Arsenalu remizovali ve 23. kole Premier League na vlastním hřišti 1:1 s Brentfordem. Po prohře na půdě Evertonu si tak připsali druhou překvapivou ztrátu v řadě, což může být výrazným problémem při honbě za vytouženým titulem. Domácí sice poslal do vedení svou premiérovou trefou v novém angažmá Leandro Trossard, který byl v tu chvíli na hřišti pouhé čtyři minuty. Včely ale dokázaly po sérii hlaviček v 74. minutě vyrovnat, o což se postaral nejlepší střelec týmu ze západního Londýna Ivan Toney.

Kanonýři prožili hořkosladký uplynulý víkend. Nejprve totiž nezískali ani bod na hřišti Evertonu, následně jim ale udělala radost výhra Tottenhamu nad Manchesterem City, největším konkurentem Arsenalu v boji o titul. Na první pohled se na Emirates Stadium mělo jednat o jednoznačné utkání, realita však mohla být zcela jiná. Brentford v anglické nejvyšší soutěži neprohrál od druhé poloviny října a v tabulce se vyšvihl na senzační sedmou příčku.

Včely svou fazonu prokazovaly i proti velkému favoritovi. V páté minutě vyslal Toney z pravé strany takřka dokonalý centr k Ricovi Henrymu, toho však neposlechlo zpracování a míč skončil daleko od domácí branky. Zhruba v polovině prvního dějství se dostal do zakončení sám nejlepší střelec hostů, který obdržel přesný pas do středu vápna. Toney ovšem tváří v tvář odkryté bráně trestuhodně napálil jen břevno. Do konce poločasu se domácím podařilo eliminovat hrozby ze strany soupeře a sami začali herně dominovat, k velkým šancím to ale nevedlo.

Po změně stran byl sice i nadále aktivnějším týmem Arsenal, hostům se však stále dařilo hrozit z brejkových situací. V 56. minutě napřáhl na hranici vápna ke střele opět Toney, jenže ani tentokrát nezamířil přesně. Na tahu tak byli domácí, kteří svou šancí nepohrdli a v 66. minutě se ujali vedení. Po šikovné výměně přihrávek se na pravé straně uvolnil Bukayo Saka, pronikl s míčem do šestnáctky a přesným pasem na zadní tyč našel Trossarda, jenž bez větších potíží vstřelil svou první branku v novém dresu. Belgickému záložníkovi ovšem radost dlouho nevydržela. Už o osm minut později totiž následovala hlavičkovaná ve vápně Gunners, kterou ukončil rovněž hlavou Toney a začínalo se od začátku. Domácí pak vyšponovali svou snahu na úplné maximum, rozhodující trefy se ale nedočkali.

Arsenalu se tak v únoru nadále nedaří a podruhé v sezoně ztratil na svém stadionu body. V příštím kole se 18. února představí na půdě Aston Villy, Brentford tentýž den přivítá Crystal Palace.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion 1:1

11.02.2023 16:00

Góly: 70. James Tomkins - 63. Solly March

Crystal Palace obralo ve 23. kole Premier League o body silný Brighton, se kterým na domácím hřišti remizovalo 1:1. Střelecky tiché první dějství prolomil po hodině hry Solly March, jenž se za Racky efektně prosadil z voleje. Orlům k vyrovnání výrazně pomohl gólman Robert Sánchez, jemuž po snadném zákroku vyklouzl z náruče míč, který do odkryté sítě dorazil James Tomkins. Týmy tak již popáté z posledních sedmi ligových setkání odešly s remízou přesně po gólu na každé straně.

V lepším rozpoložení zajisté do zápasu vstupovali hosté z Brightonu, kteří i v součtu s FA Cupem neprohráli posledních šest utkání v řadě, v pěti z nich navíc brali rovnou výhru. Crystal Palace naopak dohromady šestkrát včetně poháru nevyhrálo, dvakrát si sáhlo maximálně na remízu. V tabulce tak oba sobotní soupeře dělilo pět příček.

Brighton držel od úvodu taktovku zápasu a první zajímavější šanci měl v 19. minutě. Alexis Mac Allister si potáhl míč na hranici šestnáctky a vypálil do pravé části branky. Gólman Vicente Guaita však dobře mířený pokus pokryl. Po půlhodině hry se už ovšem domácí síť rozvlnila po technické střele Pervise Estupiňána. Radost hostům ale po delším zkoumání překazil kvůli ofsajdu videorozhodčí, a skóre tak zůstalo bezbrankové.

Racci vlétli aktivně i do druhé půle a nedělalo jim příliš problém nacházet díry v defenzivě. Jednou takovou se v 55. minutě prohnal Deniz Undav, své přízemní střele však nedal patřičnou razanci, a stala se tak pro Guaitu pochoutkou. Brighton po několika nebezpečných šancích konečně skóroval v 63. minutě. Estupiňán našel nadýchaným centrem na zadní tyči Marche, který míč z voleje umístil přesně pod břevno. O chvíli později však Orli kontrovali. Tomkins využil hrubky hostujícího gólmana Sáncheze, kterému při jednoduchém zákroku vypadl balon z náruče, a hlavičkou zakončil do odkryté sítě. Albion už chybu svého brankáře do konce duelu neodčinili.

Utkání tak skončilo remízou. Crystal Palace v příštím zápase nastoupí 18. února na hřišti Brentfordu, Brighton zase vyzve doma Fulham.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Nottingham Forest 2:0

11.02.2023 16:00

Góly: 17. Willian, 88. Manor Solomon

Fotbalisté Fulhamu si na domácím hřišti v rámci 23. kola Premier League poradili s dobře hrajícím Nottinghamem, když zvítězili 2:0. Hlavní postavou duelu se stal brazilský křídelník Willian, jenž utkání rozhodl krásným obstřelem do šibenice. V dalším průběhu zápasu hned několikrát zvonila branková konstrukce, v samotném závěru se diváci přesto dočkali ještě jednoho gólu, tentokrát v podání Manora Solomona. Londýnský celek se tak i nadále drží na dohled pozicím, které zaručují účast v evropských pohárech.

Nottingham prožíval famózní úvod roku, což potvrzoval i fakt, že žádný jiný tým v roce 2023 zatím nezískal v nejvyšší anglické soutěži více bodů. Na druhé straně Fulham sice v předešlých třech kláních nezvítězil, nutno však dodat, že hrál s velmi silnými soupeři počínaje Newcastlem a konče Chelsea, se kterou získal cenný bod. Stále se tak nacházel na skvělém osmém místě v tabulce a do utkání vstupoval s výhodou domácího prostředí. To nehrálo do karet hostům, kteří zvítězili v letošním ročníku venku pouze jednou.

Pro Nottingham nezačal duel vůbec dobře. Hned zkraje zápasu museli být ze zdravotních důvodů vystřídáni Willy Boly a Scott McKenna. Tým ze západního Londýna toho využil už po 17 minutách. Willian se po sérii zblokovaných střel dostal k dorážce uvnitř pokutového území a povedeným obstřelem do horního růžku otevřel střelecký účet utkání. Zdvojnásobit vedení Fulhamu mohl Aleksandar Mitrovič. Srbský kanonýr se uvnitř šestnáctky dral do šance, následný pokus však i s přispěním soupeřovy obrany skončil jen v zámezí. Převahu domácího celku demonstroval krátce před pauzou povedenou ranou do břevna Bobby Reid.

Fulham i nadále pokračoval v aktivním výkonu, ale jeho šance končily pouze na brankové konstrukci. Pravou tyč trefil Willian, o chvíli později břevno orazítkoval Andreas Pereira. Hosté se k větší příležitosti propracovali až v 65. minutě. Emmanuel Dennis si zpracoval balon na hranici vápna, ale jeho následný pokus letěl pouze nad bránu Bernda Lena. O tři minuty později už se nigerijský útočník mezi tři tyče hlavičkou trefil a Leno musel vytáhnout fantastický zákrok. Zlepšený výkon Forestu kýžený gól nepřinesl, naopak na druhé straně vítězství Fulhamu podtrhl druhým gólem střídající Solomon.

Nottingham tak na dobrou formu nenavázal a z Londýna si neodvezl ani bod. V dalším kole vyzve 18. února na domácí půdě silný Manchester City, Fulham svede ve stejný den bitvu s Brightonem.

Více informací k zápasu

Leicester City - Tottenham Hotspur 4:1

11.02.2023 16:00

Góly: 23. Nampalys Mendy, 25. James Maddison, 45+4. Kelechi Iheanacho, 81. Harvey Barnes - 14. Rodrigo Bentancur

Leicester se nezalekl předcházející soupeřovy výhry nad Manchesterem City a ve 23. kole Premier League porazil na domácím hřišti Tottenham 4:1. Kohouti byli v úvodu lepším týmem, po vstřelení vedoucí branky ale jejich tlak opadl, na což domácí odpověděli dvěma trefami v rozmezí dvou minut. Velmi dobrým výkonem se prezentoval zejména Kelechi Iheanacho, který jeden gól připravil a další sám dal. S obdobnou bilancí mu zdárně sekundoval James Maddison.

Tottenham, kterému před zápasem patřila pátá příčka zaručující účast v Evropské lize, měl o chlup lepší bilanci než jeho soupeř. Zatímco Kohouti vyhráli poslední dvě střetnutí, Leicester uspěl jen jednou a ve druhém případě pouze remizoval s Brightonem. V tabulce byl ale celkový rozdíl mezi oběma týmy o něco propastnější. Leicesteru patřila až 14. pozice s pouhým tříbodovým náskokem na sestupové pásmo. Určitou šanci ale Liškám dávala absence Huga Llorise, který bude po výhře nad Citizens ještě několik týdnů mimo kvůli zranění.

Hosté od začátku podnikali výpady a postupné náznaky šancí byly čím dál vážnější. To vedlo až k zaváhání obrany domácích při rohu ve 14. minutě, po němž mohl v poklidu doklepnout míč do brány Rodrigo Bentancur. Tottenham následně působil trochu letargicky, z čehož ho probrala senzační pumelice z růžku pokutového území, kterou ve 23. minutě vyrovnal Nampalys Mendy. Bleskový obrat byl na světě hned po dvou minutách, když po špatné rozehrávce Londýňanů předložil Iheanacho míč před prázdnou branku Maddisonovi a ten se nemýlil. Skóre se ještě do poločasu měnilo ve prospěch Leicesteru, a to díky chirurgicky přesnému obstřelu Iheanacha.

Lišky držely soupeřův útok v šachu i v prvních minutách následujících po poločasové pauze. Za úvodní čtvrthodinu druhé půle dovolily hostům jedinou střelu a Antonio Conte mohl pouze zamračeně stát u postranní čáry. Hra se postupně přiostřila. Přibývalo nejen zranění, ale i žlutých karet, které rozhodčí sotva stačil vytahovat z kapsičky. Utkání mohl ukončit Harvey Barnes, jenž byl vybídnut hezkou kolmicí a ránou z první na vzdálenější tyč se nemýlil. Jeho radost ale kvůli ofsajdu překazil videorozhodčí. Mladý Angličan si ale spravil chuť v závěru zápasu, kdy se přízemním pokusem k tyči přece jen zapsal na střeleckou listinu. Utkání se pak už jen víceméně dohrávalo a rozdílem tří branek i skončilo.

Leicester tak získal důležité tři body a nadále uniká sestupové hrozbě. V příštím kole nastoupí 19. února na hřišti Manchesteru United. Tottenham se představí doma proti West Hamu.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Wolverhampton Wanderers 1:2

11.02.2023 16:00

Góly: 24. Carlos Alcaráz - 73. Jan Bednarek (vl.), 87. João Gomes

Zápas 23. kola Premier League mezi domácím Southamptonem a Wolverhamptonem skončil lépe pro hostující mužstvo. Skóre utkání sice v první půli otevřel Alcaraz a o pár minut později byl vyloučen Lemina, v druhé půli však předvedli svěřenci Julena Lopeteguiho skvělý výkon. O srovnání se nešťastně zasloužil vlastní brankou Bednarek a v závěru obrat dokonal debutující João Gomes.

Southampton, který se před začátkem utkání nacházel na poslední dvacáté příčce, začal důležité utkání s Wolves velmi dobře. Své soupeře svěřenci Nathana Jonese k ničemu nepouštěli a sami začali být nebezpeční, střela Perrauda však byla sražena pouze na roh. Aktivita domácích přinesla své ovoce ve 25. minutě, když se ocitl ve vápně soupeře Carlos Alcaráz. Jeho první pokus byl zblokován, nicméně se dostal k zpátky odraženému míči a svojí druhou střelou zamířil přesně k tyči, brankář Sá byl bez šance.

Neuběhly ani dvě minuty a domácí fanoušci měli další důvod k radosti. Kvůli nesportovnímu chování vůči rozhodčímu byl kontroverzně vyloučen záložník Wolves Mario Lemina a hosty tak čekalo více než hodinové oslabení. Bednarek mohl přesilovky využít ještě v první půli, jeho pokus však byl jen sražen na roh, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhý poločas začal stejně jak skončil ten první, tedy velkou šancí domácích. Brankář Sá však dokázal zlikvidovat pokus Sulemany, a nastartoval tak své spoluhráče k lepšímu výkonu. S příchodem Diega Costy a Adamy Traorého začali být hosté čím dál tím více nebezpeční a v 73. minutě se dočkali srovnání.

Právě dvojice Costa-Traoré se dostala k míči ve vápně a pokusila se prostřelit obranný blok. Míč se odrazil k Janu Bednarekovi, který si při pokusu o odkop nešťastně vstřelil vlastní branku. Dále byli fanoušci na stadionu svědky velkého tlaku Wolves, který nemohl skončit jinak než další brankou.

A ta přeci jen v 87. minutě přišla. Debutant João Gomes dokázal využít obrovské chyby v rozehrávce a svoji samostatnou akci dokázal na druhý pokus zakončit nechytatelně k tyči - 2:1. Další branka v utkání nepadla, a tak se Wolves mohou těšit z posunu na 15. místo, naopak Southampton nadále zůstává poslední.

Více informací k zápasu

West Ham United - Chelsea FC 1:1

11.02.2023 13:30

Góly: 28. Emerson - 16. João Félix

Nad manažerem Potterem se opět stahují černé mraky, protože už potřetí v řadě jeho tým jen remizoval. Krátce po poledni nezvládl souboj s městským rivalem a West Ham United dokonce nebyl ani příliš daleko od vedoucí branky.

Letošní rok rozhodně nepatří z hlediska fanoušků londýnského giganta k populárním sezonám a Blues se dál trápí. Je otázka, jak dlouho ještě bude americké vedení ochotno tolerovat mnohá zaváhání, kterých se Blues pod Potterovým vedením dopouštějí. Hosté se sice na Olympic Stadium dostali do vedení díky Portugalci Joãovi Félixovi, ale jen o pouhých dvanáct minut později srovnal bývalý hráč Chelsea Emerson na konečných 1:1.

Plány domácího kouče trochu narušila 14. minuta, v níž ze hřiště odkulhal Lucas Paquetá a do hry musel Tomáš Souček. A nebyla to jediná brzká rána, protože jen o dvě minuty později domácí inkasovali. V nedávném článku Telegraphu básnil sportovní ředitel AS Řím Tiago Pinto nad uměním mladíka Joãa Félixe, jehož označil za génia. A právě kmenový hráč Atléticu Madrid krásně zakončil parádní centr Enza Fernándeze - 1:0.

West Ham se ale nehodlal se ztrátou bodů smířit a několikrát nebezpečně zahrozil. Po pětadvaceti minutách zakončoval Michail Antonio velmi dobře, ale narazil na skvělé reflexy brankáře Kepy. Ani ten ale o pouhé dvě minuty později nestačil reagovat. Na krásný pas od Coufala si naběhl Jarrod Bowen a hlavou jej prodloužil na zadní tyč. Tam nikdo ze zadáků Blues nepohlídal pohyb beka Emersona, pro něhož už bylo snadné doklepnout míč do sítě.

Bez práce nebyl ani Polák Fabiański, kterého musela trochu vystrašit rána Maduekeho. Druhá půle už tak atraktivní nebyla a oba týmy dost dlouho hledaly cestu k bráně soupeře. Chelsea k další trefě nepomohlo ani několikeré střídání, na hřiště se dostali Ziyech, Mount nebo Chilwell. Nahrávku prostředního jmenovaného na Havertze si pak pohlídal Fabiański a ten nakonec málem stál na straně vítězů. Pouhých šest minut před koncem totiž Tomáš Souček vstřelil branku, kterou ale VAR pro ofsajd kapitána Rice neuznal!

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
21
16
3
2
46 : 18
51
2
Manchester City
22
15
3
4
56 : 22
48
3
Manchester United
23
14
4
5
38 : 28
46
4
Newcastle United
22
10
11
1
35 : 13
41
5
Tottenham Hotspur
23
12
3
8
42 : 35
39
6
Brighton & Hove Albion
21
10
5
6
39 : 28
35
7
Fulham FC
23
10
5
8
34 : 30
35
8
Brentford FC
22
8
10
4
36 : 29
34
9
Liverpool FC
21
9
5
7
36 : 28
32
10
Chelsea FC
22
8
7
7
23 : 22
31
11
Aston Villa
22
8
4
10
26 : 34
28
12
Crystal Palace
22
6
7
9
20 : 30
25
13
Leicester City
22
7
3
12
36 : 38
24
14
Nottingham Forest
22
6
6
10
17 : 37
24
15
Wolverhampton Wanderers
22
6
5
11
17 : 31
23
16
West Ham United
22
5
5
12
19 : 27
20
17
Leeds United
22
4
7
11
28 : 38
19
18
Everton FC
22
4
6
12
16 : 30
18
19
AFC Bournemouth
22
4
6
12
20 : 44
18
20
Southampton FC
22
4
3
15
18 : 40
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (436)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele