23. kolo
11.02.2023 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Willian (© AFP)

Willianova paráda i několik trefených tyčí. Fulham doma vyzrál na Nottingham

Fotbalisté Fulhamu si na domácím hřišti v rámci 23. kola Premier League poradili s dobře hrajícím Nottinghamem, když zvítězili 2:0. Hlavní postavou duelu se stal brazilský křídelník Willian, jenž utkání rozhodl krásným obstřelem do šibenice. V dalším průběhu zápasu hned několikrát zvonila branková konstrukce, v samotném závěru se diváci přesto dočkali ještě jednoho gólu, tentokrát v podání Manora Solomona. Londýnský celek se tak i nadále drží na dohled pozicím, které zaručují účast v evropských pohárech.

Nottingham prožíval famózní úvod roku, což potvrzoval i fakt, že žádný jiný tým v roce 2023 zatím nezískal v nejvyšší anglické soutěži více bodů. Na druhé straně Fulham sice v předešlých třech kláních nezvítězil, nutno však dodat, že hrál s velmi silnými soupeři počínaje Newcastlem a konče Chelsea, se kterou získal cenný bod. Stále se tak nacházel na skvělém osmém místě v tabulce a do utkání vstupoval s výhodou domácího prostředí. To nehrálo do karet hostům, kteří zvítězili v letošním ročníku venku pouze jednou.

Pro Nottingham nezačal duel vůbec dobře. Hned zkraje zápasu museli být ze zdravotních důvodů vystřídáni Willy Boly a Scott McKenna. Tým ze západního Londýna toho využil už po 17 minutách. Willian se po sérii zblokovaných střel dostal k dorážce uvnitř pokutového území a povedeným obstřelem do horního růžku otevřel střelecký účet utkání. Zdvojnásobit vedení Fulhamu mohl Aleksandar Mitrovič. Srbský kanonýr se uvnitř šestnáctky dral do šance, následný pokus však i s přispěním soupeřovy obrany skončil jen v zámezí. Převahu domácího celku demonstroval krátce před pauzou povedenou ranou do břevna Bobby Reid.

Fulham i nadále pokračoval v aktivním výkonu, ale jeho šance končily pouze na brankové konstrukci. Pravou tyč trefil Willian, o chvíli později břevno orazítkoval Andreas Pereira. Hosté se k větší příležitosti propracovali až v 65. minutě. Emmanuel Dennis si zpracoval balon na hranici vápna, ale jeho následný pokus letěl pouze nad bránu Bernda Lena. O tři minuty později už se nigerijský útočník mezi tři tyče hlavičkou trefil a Leno musel vytáhnout fantastický zákrok. Zlepšený výkon Forestu kýžený gól nepřinesl, naopak na druhé straně vítězství Fulhamu podtrhl druhým gólem střídající Solomon.

Nottingham tak na dobrou formu nenavázal a z Londýna si neodvezl ani bod. V dalším kole vyzve 18. února na domácí půdě silný Manchester City, Fulham svede ve stejný den bitvu s Brightonem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele