23. kolo
11.02.2023 13:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

João Félix (© AFP)

West Ham vybojoval s Chelsea hod, Blues opět selhali

Nad manažerem Potterem se opět stahují černé mraky, protože už potřetí v řadě jeho tým jen remizoval. Krátce po poledni nezvládl souboj s městským rivalem a West Ham United dokonce nebyl ani příliš daleko od vedoucí branky.

Letošní rok rozhodně nepatří z hlediska fanoušků londýnského giganta k populárním sezonám a Blues se dál trápí. Je otázka, jak dlouho ještě bude americké vedení ochotno tolerovat mnohá zaváhání, kterých se Blues pod Potterovým vedením dopouštějí. Hosté se sice na Olympic Stadium dostali do vedení díky Portugalci Joãovi Félixovi, ale jen o pouhých dvanáct minut později srovnal bývalý hráč Chelsea Emerson na konečných 1:1.

Plány domácího kouče trochu narušila 14. minuta, v níž ze hřiště odkulhal Lucas Paquetá a do hry musel Tomáš Souček. A nebyla to jediná brzká rána, protože jen o dvě minuty později domácí inkasovali. V nedávném článku Telegraphu básnil sportovní ředitel AS Řím Tiago Pinto nad uměním mladíka Joãa Félixe, jehož označil za génia. A právě kmenový hráč Atléticu Madrid krásně zakončil parádní centr Enza Fernándeze - 1:0.

West Ham se ale nehodlal se ztrátou bodů smířit a několikrát nebezpečně zahrozil. Po pětadvaceti minutách zakončoval Michail Antonio velmi dobře, ale narazil na skvělé reflexy brankáře Kepy. Ani ten ale o pouhé dvě minuty později nestačil reagovat. Na krásný pas od Coufala si naběhl Jarrod Bowen a hlavou jej prodloužil na zadní tyč. Tam nikdo ze zadáků Blues nepohlídal pohyb beka Emersona, pro něhož už bylo snadné doklepnout míč do sítě.

Bez práce nebyl ani Polák Fabiański, kterého musela trochu vystrašit rána Maduekeho. Druhá půle už tak atraktivní nebyla a oba týmy dost dlouho hledaly cestu k bráně soupeře. Chelsea k další trefě nepomohlo ani několikeré střídání, na hřiště se dostali Ziyech, Mount nebo Chilwell. Nahrávku prostředního jmenovaného na Havertze si pak pohlídal Fabiański a ten nakonec málem stál na straně vítězů. Pouhých šest minut před koncem totiž Tomáš Souček vstřelil branku, kterou ale VAR pro ofsajd kapitána Rice neuznal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
OnlyWHU

Asi dobrej bod, ale mohlo jich být i víc. Po OPĚT šíleným začátku jsme postupně srovnávali hru a v několika úsecích byli i dost nebezpeční. Vzestupný trend má dnes výborný Emerson, svý si uhráli Fabi, Rice, Aguerd, Coufal, Bowen i dříč Antonio. Ruku Součka jsem neviděl, spíš to bylo koleno. Chtěl bych už něco zažít i od Ingse, ale zatím chodí po hřišti jako šafář. My spíš potřebujeme nahoře neúnavnýho, důraznýho dříče i do defenzivy. Budu držet palce nepostradatelnýmu Paquetovi, ale nevypadá to moc dobře. Teď na kohouty! COYII!!!!!

Reagovat
duloig

Zato ten Downes sa mi zdal strašný. Miesto toho aby to ťahal na bránu pričom mal možnosti tak to kopal dozadu. A k tej Součkovej ruke. Po tej strele mu s rukou ani nepohlo. Pred ňou mal proti strele koleno a tečoval to kolenom. Spredu sa to tak javilo. Možno sa mýlim, chcelo by to viac záberov z rôznych uhlov.

A preto C O Y I !!!!

Reagovat
kattos

Co? Ruka to byla jasná

Reagovat
kolouch

Kdo chce, vidí ruku, kdo ne, vidí koleno Fakt je ten, že z žádného záběru není evidentní, že šlo o ruku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele