Premier League - preview 23. kola: Derby o Liverpool

11.02.2023, 08:54, aktualizováno 13.02.2023, 08:50
Previews
Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool se trápí a v ne právě ideální dobu přichází derby proti Evertonu. Toffees vyměnili manažera a v posledním zápase překvapili vedoucí Arsenal, nyní mají políčeno na další těžkou váhu...

Liverpool FC - Everton FC

pondělí 21:00

Ani jeden z týmů z Liverpoolu nezažívá letos takovou sezonu, jakou si představoval. Reds jsou vzdáleni nejen od titulu, ale i od příček pro Ligu mistrů. Ještě hůře je na tom Everton, který se potácí v sestupových vodách.

Kloppovi svěřenci jsou na tom paradoxně v současné chvíli ještě hůře než jejich soupeř. V novém roce dokázali uspět jen v jednom pohárovém utkání, jinak to je v jejich podání bída a zmar. V rámci Premier League získali z posledních čtyř zápasů pouhý jeden bod, když nestačili na Brentford, Brighton ani Wolves a doma uhráli bezgólovou remízu s dalším trápícím se celkem v podobě Chelsea.

Toffees na vítězství čekali od poloviny října více než tři měsíce, kýžený úspěch přišel až minulý týden v ten nejméně očekávaný moment. Při debutu nového manažera Seana Dyche totiž zaskočili vedoucí Arsenal, o výhru 1:0 se svým zásahem přičinil Tarkowski. Everton tak ukončil šňůru deseti soutěžních zápasů, v nichž nedokázal ani jednou zvítězit a uhrál pouhé dvě remízy.

"Je to pro nás náročný moment, což si všichni uvědomujeme. A to je podle mě první krok, aby se něco mohlo změnit. Tento týden jsme měli čas a využili jej k tvrdé práci. Víme, jak důležité derby i to, abychom podali dobrý výkon. Musíme ukázat divákům, že v sobě stále máme potřebnou touhu," nabádá brazilský gólman Alisson.

Vyloženě ve prospěch Liverpoolu nehraje ani bilance vzájemných zápasů, v nichž bývá městský rival velmi náročným soupeřem. Během posledních tří let slavili Reds v šesti zápasech jen dvakrát, jednou slavili modří a třikrát skončilo utkání nerozhodným výsledkem. A to včetně posledního střetu v září, kdy byla v Goodison Parku k vidění bezbranková remíza.

Domácímu mužstvu by se mohl vrátit Diogo Jota po tříměsíční pauze od fotbalu. Naopak Firmino, van Dijk a Arthur ještě k dispozici nebudou stejně jako Ibrahima Konaté. Otazník pak visí nad záložní dvojicí Fabinho, Thiago. Na straně hostí není stoprocentní zdravotní stav Dominica Calverta-Lewina, Michael Keane se blíží svému návratu. V tréninku jsou i James Garne a Ben Godfrey, v zápase je ale ještě téměř jistě nevidíme.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Matip, Robertson - Henderson, Bajčetić, Keita - Salah, Núnez, Gakpo

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko - Iwobi, Doucouré, Gueye, Onana, McNeil - Maupay

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 4.05 - 5.09

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Leeds United - Manchester United

neděle 15:00

Leeds United hostí v utkání 23. kola Premier League Manchester United. Domácí jsou na hraně sestupu a záchrany, momentálně jim patří 17. příčka. Hostům se poměrně začalo dařit, což je vyšvihlo na třetí místo dva body za městského rivala.

Leeds se s Red Devils utká paradoxně podruhé po čtyřech dnech, ve středu ho United hostili v rámci dohrávky osmého kola a utkání skončilo nerozhodně 2:2. Hosté vedli 2:0 díky gólu Gnonta a vlastní brance Varaneho, vyrovnání zařídili Rashford a Sancho. Na ligovou výhru tak Leeds čeká od 5. listopadu, kdy porazil 4:3 Bournemouth. Whites trápí početná marodka, na které jsou momentálně Dallas, Forshaw, Gray, Rodrigo a Struijk a nad několika dalšími hráči visí otazník. Ztráta vítězství z posledního klání však není pro tým kolem trenéra Skubaly nic neznámého, Whites nyní přišli o patnáct bodů z vítězných pozic a hůře na tom byl před tímto kolem jen Leicester. Fanoušci Leedsu by se tak měli modlit, aby se trefil Wilfried Gnonto, protože pokaždé, když se tak stalo, dali jejich oblíbenci alespoň dvě branky a ani jednou neprohráli.

Manchester naposledy kromě již zmíněného remízového střetu s Leedsem hrál s Crystal Palace, který porazil 2:1 díky brankám Bruna Fernandese a Marcuse Rashforda. V tomto klání však vyfasoval červenou kartu Casemiro, jež nesmí kvůli stopce nastoupit. Mimo něj se na hřiště nepodívá ani řada zraněných jako Christian Eriksen, Anthony Martial, Scott McTominay či Donny van de Beek. Otazník visí nad Anthonym, nemocný je Wan-Bissaka. Pokud by se Red Devils podařilo nyní na Elland Road vyhrát, bylo by to poprvé od ruku 1976, co by se tak stalo dvakrát po sobě. Přesto to bude zápas, který prověří odolnost United. Nejenže je čeká nepřátelská atmosféra, ale hosté, kteří se snaží udržet v první čtyřce, nevyhráli venku v Premier League už dvakrát v řadě.

"Pokud jde o zranění, tak když se podíváte například Christiana Eriksena, nemůžete to vnímat jako dopad těžké sezóny, ale rozhodně je to těžká sezóna s vloženým mistrovstvím světa a velkým přetížením na straně hráčů. Tento proces je již dlouhodobější, že zatížení hráčů je příliš velké. Musí odehrát šílenou porci utkání," postěžoval se kouč Manchesteru United Erik ten Hag.

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Koch, Wöber, Firpo - McKennie, Adams - Summerville, Harrison, Gnonto - Bamford.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Dalot, Varane, Martínez, Shaw - Sabitzer, Fred - Pellistri, Fernandes, Sancho - Rashford.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.75 - 3.96 - 1.97

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Manchester City - Aston Villa

neděle 17:30

Manchester City potřebuje v zápase 23. kola Premier League zvítězit nad Aston Villou, aby stáhl náskok vedoucího Arsenalu, který opět zaváhal. Citizens na něj momentálně ztrácí šest bodů, Villans jsou jedenáctí a pravděpodobně nebudou hrát ani o poháry, ani o záchranu.

Citizens v minulém kole zaváhali na půdě Tottenhamu, kde padli 0:1. Měli však štěstí, jelikož jejich konkurent v boji o titul Arsenal padl stejným poměrem na Evertonu. Spurs tak Guardiolovu výběru vrátili předchozí porážku 2:4 z dohrávky sedmého kola, která se hrála v polovině ledna. Hráči se musí oprostit od současných klubových problémů, jelikož nad City visí obvinění z přibližně 100 porušení pravidel finančního fair play Premier League. Klubu dokonce hrozí až sestup do Championship, jako pravděpodobnější se však jeví případná varianta odečtu bodů. Nynější klání s Villans bude pro španělského stratéga 250. utkání v soutěži, jeho svěřenci navíc budou usilovat o prodloužení dvanáctizápasové domácí vítězné ligové série s Aston Villou.

"Já i celý klub myslíme na všechny, které zasáhla tragédie v Turecku a Sýrii. Budeme hrát pro všechny zasažené. Věřím, že všechna obvinění ohledně nás se ukáží jako lichá a my se budeme moci dál soustředit na boj o titul v Premier League i Champions League," uvedl na tiskové konferenci trenér Manchesteru City Pep Guardiola.

Villans v minulém klání nestačili na domácí půdě na Leicester, se kterým padli 2:4. Jejich gól dal Ollie Watkins, vlastní branku si připsal stoper soupeře Harry Souttar. Předtím však Villa zvládla získat šest bodů díky vítězstvím 1:0 nad Southamptonem a 2:1 nad Leedsem. Celek z Birminghamu tak může být za tyto body velmi rád, protože po náročném utkání na Etihad Stadium jej čeká další těžká váha, a to Arsenal. Proti Citizens to budou mít Emeryho svěřenci těžké i z důvodu, že tým pod vedením jejich trenéra ještě nikdy neporazil celek vedený Pepem Guardiolou. Villans navíc vyhráli pouze jedno z posledních 29 venkovních ligových střetnutí proti úřadujícím mistrům Premier League. Pod vedením svého nového kouče však zatím Aston Villa zvítězila ve všech třech venkovních kláních.

Poslední vzájemný duel Manchesteru City s Aston Villou se odehrál loni na začátku září v rámci šestého kola, utkání skončilo remízou 1:1 po gólech Erlinga Haalanda a Leona Baileyho.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Lewis, Akanji, Dias, Aké - Mahrez, Rodri, Gündogan, Grealish - De Bruyne, Haaland.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Young, Ngoyo, Mings, Diane - McGinn, Kamara, Luiz, Buendía - Bailey, Watkins.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.55 - 9.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

West Ham United - Chelsea FC

sobota 13:30

V sobotu hodinu a půl po poledni se v Londýně rozehraje 120. soutěžní utkání mezi West Hamem United a Chelsea. Zatímco Kladiváři se snaží poprvé od října doma v lize dvakrát po sobě vyhrát, Blues doufají, že se vyhnou osmé venkovní bodové ztrátě v řadě.

Po neúspěšném konci roku 2022, kdy West Ham prohrál všech svých pět posledních ligových zápasů, se Kladivářům v novém roce daří, z úvodních šesti zápasů tři vyhráli a dvakrát remizovali, a dostali se tak ze sestupového pásma. Po domácím vítězství 2:0 nad Evertonem porazili svěřenci Davida Moyese také třetiligové Derby v FA Cupu. Minulý víkend pak získali bod za remízu 1:1 na hřišti silného Newcastlu United, který bojuje o místo zajišťující postup do Ligy mistrů.

West Ham, který se v současné době nachází jen jeden bod nad sestupovým pásmem na 17. místě tabulky, se nyní připravuje na dvě náročná londýnská derby, a to proti Chelsea a Tottenhamu Hotspur.

Trenéru Davidu Moyesovi bude chybět dvojice Maxwel Cornet a Kurt Zouma, zatímco se pomalu do pořádku dává italský útočník Gianluca Scamacca, tento týden se totiž zapojil do tréninku s mužstvem. West Hamu bude také chybět brankářská dvojka Alphonse Areola a nejistý je také zdravotní stav Thila Kehrera, který nedohrál utkání v St James' Parku.

Po rekordním lednovém přestupovém okně, ve kterém utratili více než 300 milionů liber za osm nových posil, se nyní Chelsea musí soustředit na výkony na hřišti. Od poloviny října vyhrála totiž pouze dva z posledních 12 zápasů Premier League a propadla se až na deváté místo v tabulce, 10 bodů za první čtyřku. Naděje na postup do Ligy mistrů se každým týdnem zmenšuje a nepomohla tomu ani bezbranková remíza s Fulhamem.

Hostům do karet v sobotním utkání hraje alespoň jejich vzájemná bilance s West Hamem, z posledních pěti ligových střetnutí totiž vyhrála hned čtyřikrát, naposledy na začátku září na Stamford Bridge zvítězila 2:1.

Chelsea v této sezóně trápí vysoká absence. Pro sobotní utkání nebude k dispozici záložník N'Golo Kanté, brankář Édouard Mendy, křídelník Christian Pulisić ani útočník Armando Broja. O tom, zda se na hřišti objeví Wesley Fofana, Denis Zakaria a Mateo Kovačić se rozhodne až v sobotu, fanoušky Blues by však mohl uklidnit návrat Reece Jamese a Bena Chilwella, kteří už nastoupili i do utkání s Fulhamem.

Potter bude moci využít Joãa Felixe. Portugalský reprezentant nenastoupil od svého debutu proti Fulhamu, ve kterém dostal přímou červenou kartu za faul na Kennyho Teteho.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Johnson, Ogbonna, Aguerd - Coufal, Rice, Paquetá, Emerson - Benrahma, Bowen - Antonio

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - James, Thiago Silva, Badiashile, Cucurella - Gallagher, Fernández, Mount - Madueke, Havertz, Sterling

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.30 - 2.25

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Arsenal FC - Brentford FC

sobota 16:00

Vedoucí Arsenal se v sobotu odpoledne na Emirates utká v londýnském derby s Brentfordem v rámci Premier League a bude se snažit vyhnout třetí porážce v řadě. Svěřenci Mikela Artety naposledy podlehli sestupem ohroženému Evertonu 1:0, zatímco Včely zvítězily nad Southamptonem 3:0 a potvrdily svou skvělou formu.

Everton pod vedením fotbalového pragmatika Seana Dycheho předvedl doma proti Arsenalu velmi dobrý bojovný výkon a zaslouženě vyhráli 1:0. Jedinou branku vstřelil bývalý kapitán Burnley James Tarkowski, a to, když se prosadil po rohovém kopu. Gunners však nemuseli smutnět dlouho, v neděli totiž Tottenham Hotspur udolal Manchester City, a tak mají tak mají na čele tabulky pět bodů a zápas k dobru. Fanouškům Arsenalu navíc udělala radost i zpráva, že vedení Premier League zahájilo vyšetřování Manchesteru City kvůli podezření z porušení finančních pravidel, a Citizens tak hrozí sankce, a to i v podobě odečtu bodů.

Mikel Arteta v průběhu týdne oznámil, že se do tréninku pomalu vrací Gabriel Jesus, k dispozici však bude až za několik týdnů, k dispozici španělskému stratégovi nebude ani Mohamed Elneny, který bude chybět až do konce sezony, a nejistý je také start Emila Smithe Rowea.

Brentfordu se v této sezóně daří vysoko nad očekávání, vždyť po 21 odehraných zápasech Včelám patří sedmá příčka, na šestý Brighton navíc ztrácí jen jeden bod. O jejich formě se ostatně minulý víkend přesvědčil Southampton, který v Londýně prohrál po brankách Meeho, Mbeuma a Jensena vysoko 3:0. Vítězství nad Southamptonem prodloužilo neporazitelnost Brentfordu v Premier League na úctyhodných devět zápasů a jejich pevná obrana inkasovala v posledních pěti zápasech v nejvyšší soutěži pouze jeden gól. Brentford však za celou sezónu vyhrál venku pouze dvakrát a Arsenal v září na Brentford Community Stadium zvítězil 3:0.

Hostům v náročném zápase proti lídrovi tabulky nepomůže Pontus Jansson, otazník visí také nad dvojicí Shandon Baptiste-Frank Onyeka.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zinčenko - Xhaka, Partey - Saka, Ødegaard, Martinelli - Jesus

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Hickey, Pinnock, Mee, Henry - Dasilva, Nørgaard, Jensen - Mbeumo, Toney, Wissa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.25 - 6.83

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion

sobota 16:00

V sobotu se v Selhurst Parku střetne Crystal Palace s Brightonem & Hove Albion. Zatímco Eagles stále v roce 2023 nevyhráli, Seagulls se snaží prodloužit svou sérii bez prohry na sedm zápasů.

Crystal Palace minulý týden prohráli proti Manchesteru United na Old Trafford. Poté, co se prosadil Bruno Fernandes a Marcus Rashford, dokázal už jen Jeffrey Schlupp snížit na konečných 2:1. Svěřenci Patricka Vieiry se tak nadále propadají tabulkou Premier League, po 21 odehraných zápasech jim patří 12. místo. Crystal Palace čeká i velmi náročný los, kdy je čeká například souboj s Manchesterem City či Arsenalu. O víkendu jim navíc k dispozici nebude Wilfred Zaha či Joachim Andersen.

Svěřenci Roberta De Zerbiho naopak zažívají skvělé období, vyhráli totiž šest z posledních devíti zápasů v nejvyšší soutěži, a v tabulce jsou nyní na šestém místě, pět bodů za pátým Tottenhamem Hotspur. Úctyhodná forma Brightonu od přelomu roku je z velké části zásluhou japonského křídelníka Kaoruho Mitomy, který v posledních sedmi zápasech vstřelil pět gólů, minulý týden jediným gólem rozhodl o výhře 1:0 nad Bournemouthem.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Clyne, Richards, Guéhi, Mitchell - Doucouré, Hughes - Ayew, Eze, Schlupp - Édouard

Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Lamptey, Dunk, Webster, Estupiñán - Caicedo, Mac Allister - March, Gross, Mitoma - Welbeck

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.09 - 3.71 - 1.78

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Fulham FC - Nottingham Forest

sobota 16:00

Nottingham Forest se v sobotu utká s Fulhamem a bude chtít udržet svou dobrou formu. Žádný tým totiž nezískal v roce 2023 v Premier League více bodů než tým Steva Coopera, v zápase na Craven Cottage však favoritem bude domácí mužstvo.

Fulham si v průběhu týdne vítězstvím 3:2 nad Sunderlandem zajistil účast v osmifinále FA Cupu a skvěle tak navázal na remízu s Chelsea. Po loňském postupu do nejvyšší soutěže překonali Cottagers v této sezóně všechna očekávání, vyhráli devět z 22 ligových zápasů a drží se v tabulce nad Chelsea a Liverpoolem.

Trenér Marco Silva však bude chtít ukončit třízápasovou sérii bez vítězství v Premier League, před remízou s Chelsea totiž Fulham těsně prohrál se silným Newcastlem United a Tottenhamem Hotspur, a to shodně 0:1. Za zmínku stojí také fakt, že Fulham nedokázal skórovat v žádném z posledních tří ligových zápasů.

V posledním utkání proti Leedsu United prodloužili svěřenci Steva Coopera svou sérii bez prohry v Premier League na pět zápasů, což vedlo k vyhazovu manažera Whites Jesseho Marsche. Jedinou branku utkání vstřelil ve 14. minutě Brennan Johnson. Nottingham Forest po špatném vstupu do sezony, kdy vyhrál dva z úvodních 14 zápasů Premier League, prohrál pouze jeden z posledních osmi ligových zápasů a vytvořil si šestibodový odstup od sestupového pásma.

Domácím bude chybět pouze Kebano. Marodka hostů je daleko početnější, k dispozici nebude Henderson, Richards, Kouyaté, Niakhaté ani Awoniyi.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Diop, Ream, Robinson - Pereira, Palhinha - Reid, Willian, Wilson - Mitrović

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Navas - Aurier, Boly, McKenna, Lodi - Danilo, Freuler, Mangala - Gibbs-White - Johnson, Wood

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.50 - 4.37

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Leicester City - Tottenham Hotspur

sobota 16:00

V sobotu odpoledne se Tottenham Hotspur utká na King Power Stadium s Leicesterem City a bude bojovat o posun do první čtyřky Premier League. Svěřenci Brendana Rodgerse v posledním zápase porazili Aston Villu 4:2, zatímco Spurs domácím vítězstvím 1:0 nad Manchesterem City posunuli blíže k titulu rivalský Arsenal.

Během utkání Leicesteru s Aston Villou debutovali v Premier League tři noví hráči Leicesteru City. Bývalý stoper druholigového Stoke City Harry Souttar si sice dal nešťastný vlastní gól, další dvě nové posily pomohli Liškám k důležitému vítězství. Levý obránce Victor Kristiansen byl mnohými označován za jednoho z nejlepších hráčů na hřišti a brazilský křídelník Tetê, který ještě nedávno oblékal dres francouzského Lyonu, vstřelil vítěznou branku Leicesteru.

Zdá se, že Leicester objevil ztracenou formu, protože před výhrou nad Villains porazil v FA Cupu Walsall, a zajistil si tak postup do osmifinále, a předtím obral o body také silný Brighton. Lišky se tak posunuli na 14. místo v tabulce, tři body od sestupového pásma.

Rodgers může v sobotním utkání využít navrátivší duo obránců Ricardo Pereira a Jonny Evans, naopak Boubakary Soumare postrádá zápasovou kondici a pravděpodobně bude chybět. Do sestavy by se měl navrátit Wilfred Ndidi, očekává se také, že si Kristiansen svým výkonem zaslouží další šanci a dostane přednost před Lukem Thomasem.

Hned dvojnásobný důvod k radosti měl minulý týden Harry Kane. Nejen, že jedinou brankou rozhodl utkání proti velmi silnému Manchesteru City, zároveň ale také svou 267. soutěžní brankou za Spurs překonal dosavadní klubový rekord Jimmyho Greavese. Tottenham pod vedením asistenta Cristiana Stelliniho předvedl velmi dobrý výkon, se kterým byl spokojený i sám Antonio Conte, který se v rodné Itálii zotavoval z operace žlučníku.

Tottenham, který se může pochlubit třemi výhrami a třemi čistými konty za sebou, se tak pomalu blíží ke čtvrtému Newcastle United, před sobotním utkáním je mezi oběma mužstvy rozdíl jediného bodu.

Nešťastnou zprávou však je zranění brankářské jednička Huga Llorise, který bude Spurs chybět šest až osm týdnů, a tak šanci v brance dostane Fraser Forster. Nejistý je také start Papeho Matara Sarra a Lucase Moury; dlouhodobě mimo hru je pak Yves Bissouma a Conte nebude moct využít ani služeb Cristiana Romera, který byl v zápase proti Manchesteru City vyloučen.

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Castagne, Souttar, Faes, Kristiansen - Tielemans, Dewsbury-Hall - Tetê, Maddison, Barnes - Iheanacho

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Forster - Sánchez, Dier, Davies - Emerson, Højbjerg, Bentancur, Perišić - Kulusevski, Kane, Son

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.52 - 3.82 - 2.08

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Southampton FC - Wolverhampton Wanderers

sobota 16:00

Southampton hostí v utkání 23. kola Premier League Wolverhampton Wanderers. Saints potřebují nutně zabrat, aby se vyhrabali z poslední příčky, Wolves si po minulém duelu polepšili na patnáctou příčku.

Southamptonu se letos hodně nedaří a po jednadvaceti zápasech má na kontě pouze patnáct bodů, což je nejméně od sezony 2003/04, kdy sestoupil do Championship. Na záchranu přesto ztrácí jen čtyři, nyní musí porazit Wolves. V minulém klání Saints vyrazili do západního Londýna na utkání s Brentfordem, odjeli však s prázdnou a prohrou 0:3. Kvůli zranění jsou stále mimo hru Valentino Livramento a Juan Larios, otazník visí hlavně nad Kylem Walkerem-Petersem, jenž léčí poraněné stehno. Trenér Nathan Jones, který vystřídal Ralpha Hüsenhuttla, tak nemá vůbec snadnou úlohu, při minulém duelu fanoušci dokonce jeho svěřence vypískali.

Wolves v minulém kole porazili 3:0 tápající Liverpool a díky brankám Craiga Dawsona, Rúbena Nevese a vlastní Joela Matipa si v tabulce polepšili ze sestupových příček. Navíc Reds oplatili nedávné vyřazení z FA Cupu. I Wolverhampton trpí poměrně početnou marodkou, na které se nacházejí mimo jiné Pedro Neto, Chiquinho, Boubacar Traore či Hwang Hee-Chan. Wolves vyhráli každé z posledních čtyř vzájemných střetnutí se Southamptonem a zvítězili i při posledních třech návštěvách St Mary's Stadium. Svěřenci Julena Lopeteguiho se však stále nacházejí pouze dva body nad příčkami znamenajícími sestup, takže případná porážka se Saints by je mohla poslat zpět.

Poslední vzájemný souboj Southamptonu s Wolves se odehrál loni v září v rámci šestého kola a domácí vlci zvítězili 1:0, jediný gól vstřelil Daniel Podence v nastaveném čase první půle.

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazénu - Lyanco, Bednarek, Salisu - Bree, Ward-Prowse, Lavia, Alcaraz, Perraud - Onuachu, Adams.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Dawson, Kilman, Ait Nouri - Traoré, Neves, Lemina, Nunes - Sarabia, Cunha.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.14 - 2.49

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

AFC Bournemouth - Newcastle United

sobota 18:30

Bournemouth přivítá v rámci 23. kola Premier League Newcastle United. Půjde o střet týmů ze dvou opačných pólů tabulky, zatímco domácí Cherries jsou předposlední a budou bojovat o udržení, hostující Magpies jsou na čtvrtém místě.

Bournemouth naposledy v lize zvítězil ještě před mistrovstvím světa v Kataru v polovině v listopadu 3:0 s Evertonem. Od té doby si připsal pět porážek a remízu 1:1 s Nottinghamem. Kouče Garyho O’Neila trápí při skládání sestavy řada zraněných hráčů, mezi které patří i Ryan Fredericks, David Brooks či Lloyd Kelly. Netrpělivě se očekává návrat útočníka Dominica Solenkeho, ten se léčí s poraněným kolenem a jeho osud je zatím nejistý. Při všech pěti posledních prohrách nedokázali Cherries vstřelit ani jeden gól, a tak se řadí mezi nejhůře střílející týmy soutěže.

Newcastle v posledních týdnech trochu přibrzdil svou jinak báječně rozjetou sezonu, když v posledních pěti kolech jen jednou vyhrál a hned čtyřikrát si připsal remízu. Ani s počtem vstřelených branek to není žádná sláva, v již zmíněných pěti duelech vstřelili Magpies pouze dvě branky a hned třikrát bez branek remizovali. V posledním zápase s West Hamem pak hráli 1:1. I díky tomu se před Newcastle dostal Manchester United a na záda už dýchá ambiciózní Tottenham. Pomoci by mohl návrat švédského útočníka Alexandera Isaka, jež se léčí s poraněním hlavy. Kvůli červené kartě si pro změnu nezahraje Bruno Guimaraes.

Když se Bournemouth s Newcastlem United potkaly v Premier League naposledy, psalo se 17. září a duel skončil remízou 1:1. V prosinci pak Magpies svého soka vyřadili z Carabao Cupu po hubené výhře 1:0.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Mepham, Senesi, Zemura - Ouattara, Lerma, Billing, Anthony - Traore - Semenyo.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Willock, Longstaff, Joelinton - Almirón, Wilson, Saint-Maximin.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.02 - 4.04 - 1.62

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
20
16
2
2
45 : 17
50
2
Manchester City
21
14
3
4
53 : 21
45
3
Manchester United
22
13
4
5
36 : 28
43
4
Newcastle United
21
10
10
1
34 : 12
40
5
Tottenham Hotspur
22
12
3
7
41 : 31
39
6
Brighton & Hove Albion
20
10
4
6
38 : 27
34
7
Brentford FC
21
8
9
4
35 : 28
33
8
Fulham FC
22
9
5
8
32 : 30
32
9
Chelsea FC
21
8
6
7
22 : 21
30
10
Liverpool FC
20
8
5
7
34 : 28
29
11
Aston Villa
21
8
4
9
25 : 31
28
12
Crystal Palace
21
6
6
9
19 : 29
24
13
Nottingham Forest
21
6
6
9
17 : 35
24
14
Leicester City
21
6
3
12
32 : 37
21
15
Wolverhampton Wanderers
21
5
5
11
15 : 30
20
16
Leeds United
21
4
7
10
28 : 36
19
17
West Ham United
21
5
4
12
18 : 26
19
18
Everton FC
21
4
6
11
16 : 28
18
19
AFC Bournemouth
21
4
5
12
19 : 43
17
20
Southampton FC
21
4
3
14
17 : 38
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (917)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele