23. kolo
12.02.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Alejandro Garnacho (© AFP)

Manchester United znovu s Leedsem nepřesvědčil, tři body vybojoval až v závěru

Druhé setkání během jednoho týdne zažili rivalové z Leedsu a Manchesteru United. Po středeční remíze na Old Trafford se tentokráte střetli na Elland Road, kde o vítězství hostujícího mužstva rozhodli až v závěru Rashford a Garnacho.

Určitě se navíc nedá říct, že by Rudí ďáblové od začátku utkání kontrolovali. Už ve čtvrté minutě se po standardní situaci dostal do zakončení Bamford, po zákroku brankáře následně Summerville zamířil příliš vysoko. Dlouho se pak během prvního poločasu nic nedělo, a to až do jeho závěru.

To si totiž aktivní Summerville našel balón rychleji než Malacia, de Gea pak situaci zneškodnil jen za pomoci Sabitzera s Maguirem. Na druhé straně se do samostatného úniku dostal díky hrubce obrany Fernandes, jenže tváří v tvář připravenému Meslierovi selhal. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po návratu na hřiště se znovu připomněl Summerville, tentokráte ze střední vzdálenosti přinutil gólmana vyrážet na roh. Krátce nato zaváhal Maguire, Aylingův střílený centr však zastihl Harrisona nepřipraveného a z šance nic nebylo. Totéž platí i o Aylingově napálení odraženého balónu šajtlí, střela letěla těsně vedle.

Když byla odehrána hodina hry, ozvali se i Red Devils. Dalot to zkusil zpoza vápna a povedenou střelou rozezvučil břevno. Následně o sobě dal vědět kdo jiný než Summerville, ani tentokráte ovšem nedokázal na de Geu vyzrát. Naopak ke gólové radosti došlo na opačném konci hřiště.

Tam si Marcus Rashford šikovně počkal na Shawův centr a přesnou hlavičkou potvrdil skvostnou formu. Jen o pět minut později dostaly naděje Leedsu definitivní ránu. Alejandro Garnacho si našel Weghorstův pas a zaskočil Mesliera střelou na bližší tyč. Právě od brankové konstrukce se míč odrazil za brankovou čáru a argentinský mladíček se tak mohl radovat.

Manchesterští si tak upevnili třetí příčku v tabulce a nadále číhají na chyby vedoucího dua, Leeds se pohybuje jen těsně nad sestupovou propastí.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele