Premier League - souhrn 14. kola: Thriller na Etihad Stadium. V hlavní roli Son

02.12.2023, 18:05, aktualizováno 03.12.2023, 19:29
Komentáře a souhrny
Smutný hrdina Son Heung-min (© AFP)

Neuvěřitelnou přestřelku nabídla zlatý hřeb nedělního programu - Manchester City nad Tottenhamem dvakrát vedl, v poslední minutě však na konečných 3:3 srovnal Kulusevski. Arsenal proti Wolves zhodnotil povedený úvod, má další výhru a s ní spojenou jistotu, že bude i po tomto kole na prvním místě tabulky. Liverpool přestřílel Fulham a nepřipustil zaváhání. Chelsea, navzdory dlouhému početnímu oslabení, porazila Brigjton, přesto zůstává hluboko ve středu tabulky. Burnley v souboji nováčků zostudilo Sheffield United.

Manchester City - Tottenham Hotspur 3:3

03.12.2023 17:30

Góly: 9. Heung-min Son (vl.), 31. Phil Foden, 81. Jack Grealish - 6. Heung-min Son, 69. Giovani Lo Celso, 90. Dejan Kulusevski

S výraznými absencemi bojující fotbalisté Tottenhamu překvapili Etihad Stadium, když ve 14. kole Premier League remizovali s Manchesterem City 3:3. Jednou z hlavních postav zápasu se stal Heung-Min Son, jenž nejprve poslal v šesté minutě Spurs do vedení, jen o tři minuty později si ovšem vsítil vlastní gól. Domácí se poté prosadili ještě dvakrát, urputný soupeř však pokaždé našel na jejich trefy odpověď. Pod definitivní podobu výsledku se podepsal v 90. minutě Dejan Kuluševski, jenž tak zamezil první čtyřzápasové sérii porážek Spurs od roku 2004. V táboře The Sky Blues naopak zavládl smutek, protože si připsali třetí dělbu bodů v řadě.

Zatímco mezi srpnem a říjnem Ange Postecoglou posbíral třikrát v řadě cenu pro nejlepšího manažera měsíce, jelikož jeho tým šlapal jako namazaný stroj, duelem s Chelsea ze začátku listopadu se vše pokazilo. Při výrazné porážce totiž Spurs ztratili několik hráčů pro disciplinární, ale zejména také zdravotní důvody, a s těmito absencemi se nedokázali vypořádat. Lehká klopýtnutí postihla v posledních týdnech i favorita soutěže, byť v případě Citizens se tato zaváhání rovnala jen dvěma po sobě jdoucím remízám.

Po úvodní aktivitě favorita Tottenham šokoval v šesté minutě Etihad Stadium. Po skvělém sprintu přes celé hřiště zakončil učebnicový brejk Son, jenž tvrdou pumelicí doslova propálil Edersona. Korejskému kanonýrovi ovšem úsměv na tváři příliš dlouho nevydržel. Jen o pár chvil později si totiž vstřelil vlastní gól, když po přímém kopu Citizens nešťastně tečoval centr od Juliána Álvareze za záda bezmocného Guglielma Vicaria. Hráči v bledě modrých dresech i nadále tlačili na rozehrávku soupeře, což jim vyneslo další obrovskou šanci. Tu ovšem spálil Erling Haaland, který trestuhodně netrefil poloodkrytou branku. Manchester nakonec svou územní převahu ještě v první půli využil. Po půlhodině hry se prosadil Phil Foden, který po přihrávce od Álvareze na hranici malého vápna umístil míč do levého rohu hostující brány.

Tottenham mohl být rád, že do druhého dějství nastupoval pouze s jednogólovým mankem, jelikož Citizens v první půli dvakrát rozezvonili tyč. Ještě větší radost ovšem pro Kohouty přišla v 69. minutě, kdy Giovani Lo Celso krásnou technickou střelou k levé tyči vyrovnal. The Sky Blues se nechtěli se třetí remízou v řadě spokojit, a tak se v závěru utkání snažili vsítit vítězný gól. Vstřelit branku se nakonec povedlo střídajícímu Jackovi Grealishovi, který po asistenci od Haalanda z pokutového území propálil Vicaria. Rozhodující trefa to však nebyla, jelikož v 90. minutě srovnal přesnou hlavičkou pod břevno Kuluševski.

Noční můra Pepa Guardioly v podobě soubojů s Tottenhamem se tak znovu zhmotnila a jeho svěřenci získali jen bod. V příštím kole se už 6. prosince představí na půdě Aston Villy, Spurs o den později přivítají West Ham.

Více informací k zápasu

West Ham United - Crystal Palace 1:1

03.12.2023 15:00

Góly: 13. Mohammed Kudus - 53. Odsonne Édouard

West Ham remizoval ve 14. kole Premier League na svém hřišti s Crystal Palace 1:1. K dalšímu úspěchu Kladiváře znovu nasměroval český reprezentant, tentokrát se ovšem místo Tomáše Součka, jenž nastoupil s kapitánskou páskou, zapsal do statistik asistencí na gól Vladimír Coufal. Ten tak zároveň dorovnal svého dlouholetého spoluhráče v počtu pomyslných kanadských bodů, když se podílel už na páté brance The Irons v ročníku. Radost mu ale nevydržela, jelikož po změně stran rozhodl o smírném výsledku Odsonne Édouard.

V Londýně se po uplynulém týdnu zase začala opěvovat forma Součka. Kapitán české reprezentace skóroval v pěti soutěžních duelech, z toho hned třikrát v dresu West Hamu, kde jeho zásah pokaždé znamenal vítěznou trefu. Otestovat sílu Kladivářů tentokrát přijelo Crystal Palace, kterému právě spolehlivý kanonýr scházel, neboť Orli vyhráli z předchozích šesti klání pouze jednou. Ve vzájemných zápasech těchto celků však nouze o góly nebývala, protože v posledních 12 případech se pokaždé prosadily oba týmy.

Blízko ke vstřelení úvodní branky měli v 11. minutě hosté poté, co se Édouard dostal ve vápně k odraženému míči, ke své smůle jej však poslal nad. Krátce nato se měnilo skóre na druhé straně hřiště. Skvělou práci Coufala u postranní čáry dokázal gólově zužitkovat Mohammed Kudus, který se po přihrávce českého zadáka trefil pohotovou přízemní střelou. Ve 28. minutě ale Coufal při rozehrávce chyboval, čehož mohl využít Jordan Ayew. Zkušený ghanský fotbalista však prudkou ranou rozezvučel pouze tyč za brankou The Hammers.

Do druhé půle vstoupili dobře hráči West Hamu, čehož mohli velmi brzy využít i ke změně skóre. Střílený centr Kuduse totiž skončil i díky počínání Součka v síti, radost domácích ale krátce nato pokazil zdvižený praporek. V 53. minutě navíc přišel pro Kladiváře trest za hrůzostrašnou rozehrávku Konstantinose Mavropanose. Tu vystihl Édouard a po navedení míče do dobré střelecké pozice přízemní ranou k tyči srovnal. Vedení domácím mohl vrátit ve vápně osamocený Emerson, jeho rána ale ohrozila pouze fanoušky za bránou Eagles.

Crystal Palace v malém londýnském derby určitě nezklamalo a získalo cenný bod. Orli se v příštím kole představí 6. prosince doma proti Bournemouthu, West Ham o den později navštíví Tottenham Hotspur Stadium.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Brighton & Hove Albion 3:2

03.12.2023 15:00

Góly: 17. Enzo Fernández, 21. Levi Colwill, 65. Enzo Fernández (pen.) - 43. Facundo Buonanotte, 90+2. João Pedro

Chelsea ve 14. kole anglické Premier League o něco vylepšila náladu svých fanoušků, když si na Stamford Bridge poradila s Brightonem po výsledku 3:2. V gólovém utkání se stal hrdinou Blues Enzo Fernández, jenž vsítil své dvě premiérové branky v anglické lize. Před přestávkou byl sice po zbytečném faulu vyloučen Conor Gallagher a nabídl soupeři přesilovku, ta však zůstala využita jen částečně po zásahu ve formě hrajícího Joaa Pedra. Blues tak na domácím stadionu zdolali Seagulls až na čtvrtý pokus, předchozí tři vzájemná měření sil totiž vždy skončila bodovým ziskem hostů.

Manažer domácích Mauricio Pochettino byl po posledním ligovém výkonu svých svěřenců pořádně rozzlobený. Chelsea totiž padla na stadionu absencemi ovlivněného Newcastlu 1:4, což argentinský kouč označil za nejhorší výkon The Blues v ročníku. Londýňany nečekalo nic snadného ani proti Brightonu, který se v listopadu výkonnostně zvedl a v případě vítězství by se dostal na dostřel pohárovým pozicím.

Modří sice v úvodu nepůsobili zcela komfortně v kombinační hře, pomohli si však standardní situací. Po rohovém kopu z pravé strany se totiž v 17. minutě dostal k míči Benoit Badiashile, který ho okamžitě vracel přes hlavu zpět do malého vápna. Tam už si balon ve vzduchu našel Fernández, jenž jej poslal hlavičkou do sítě.

Téměř identická situace se navíc opakovala o čtyři minuty později. Tentokrát se v roli asistenta prezentoval Nicolas Jackson a úděl hráče zakončujícího hlavou převzal obránce Levi Colwill. Hosté se oklepali až ve 43. minutě, kdy se zjevil na hranici velkého vápna Facundo Buonanotte a zdařilým pokusem levačkou na zadní tyč vrátil svůj tým do hry. To následně umocnil i nevybíravý skluz Gallaghera, za nějž byl záložník Blues po druhé žluté kartě vyloučen.

Trochu klidu dodala domácím situace zhruba čtvrthodiny po změně stran, kdy se po rychlém brejku dral do zakončení Mychajlo Mudryk, kterého nedovoleně zastavil veterán James Milner. Po přezkumu rozhodčího u videa tak byl nařízen pokutový kop, jenž střelou doprostřed bezpečně proměnil Fernández.

Brighton, jehož hráči měli místy drtivou převahu v držení míče, se dočkal kontaktní branky až na začátku 10minutového nastavení druhé půle poté, co se ve vápně skvěle zorientoval Joao Pedro a svým čtvrtým gólem z posledních tří soutěžních zápasů snížil. To však bylo ze strany hostů vše, a to i navzdory dalšímu penaltovému přezkumu ze samotného závěru, který ovšem vyzněl lépe pro domácí, jelikož se nepotvrdilo Colwillovo zahrání rukou.

Chelsea tímto výsledkem alespoň částečně odčinila potupnou prohru s Newcastlem a získala plný bodový zisk. Program pro ni pokračuje již ve středu, kdy navštíví stadion Manchesteru United. Brighton ve vloženém kole přivítá tentýž den Brentford.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Fulham FC 4:3

03.12.2023 15:00

Góly: 20. Trent Alexander-Arnold, 38. Alexis Mac Allister, 87. Wataru Endo, 88. Trent Alexander-Arnold - 24. Harry Wilson, 45+3. Kenny Tete, 80. Bobby Reid

Liverpool porazil ve 14. kole Premier League před vlastními fanoušky Fulham 4:3. Gólově plodný první poločas, ve kterém padly hned čtyři branky, Reds ozdobili dvěma nádhernými zásahy. Zpoza vápna se totiž náramně prosadili Trent Alexander-Arnold a Alexis Mac Allister. V obou případech však Chalupáři dokázali bleskově vyrovnat a po změně stran dokonce výsledek převrátit na svou stranu. Domácí celek to ovšem nepoložilo, jelikož slepenými trefami v závěru rozhodl o zisku všech bodů.

Liverpool připomínal na vlastním stadionu rozjetou mašinu, kterou od začátku ročníku nikdo ani nepřibrzdil. Reds před vlastním publikem dosud neztratili jediný bod a všechna soutěžní utkání vyhráli vždy minimálně o dvě branky. Pro Fulham musel být pohled na bilanci soupeře alarmující i z toho důvodu, že se Chalupářům střelecky vůbec nedařilo, jelikož zaznamenali jen o tři góly více než sám Mohamed Salah.

Po neuznané trefě Egypťana z úvodu mohla radost domácích propuknout naplno ve 20. minutě. K přímému kopu se totiž postavil Alexander-Arnold a výstavním projektilem přes zeď do pravé šibenice potvrdil svoji vytříbenou kopací techniku. Vedení Reds vydrželo pouhé čtyři minuty, jelikož po rychlém protiútoku narýsoval Antonee Robinson přesnou přihrávku na Harryho Wilsona, jenž z prostoru přední tyče prostřelil liverpoolskou dvojku Caoimhina Kellehera mezi nohama.

"Chalupáři" se z vyrovnaného skóre těšili jen chvíli, když z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Mac Allister a další nádhernou ranou trefil stejný kout brány Bernda Lena jako Alexander-Arnold. I tentokrát ale přišla blesková odpověď hostů. Po rohovém kopu se balon dostal ke Kennymu Tetemu, který v dlouhém nastavení se štěstím procedil míč do sítě.

Bouřlivá atmosféra na Anfieldu hnala domácí hráče kupředu a osm minut po změně stran se mohl Liverpool potřetí v zápase ujmout vedení. Darwin Núněz však po rychlém brejku dělovkou rozezněl břevno. Stejný hráč byl blízko gólu také o chvíli později, tentokrát ovšem netrefil míč ideálně a minul.

Fulham se poprvé po změně stran dostal do šance až v 80. minutě, ale hned se radoval z branky. Souhru střídajících hráčů Toma Cairneyho a Bobbyho De Cordovy-Reida zakončil druhý jmenovaný hlavou přesně k pravé tyči. Reds ale neřekli poslední slovo. V závěru totiž nejprve nádherně Lena propálil Wataru Endo a minutu nato přidal svůj druhý gól v zápase Alexander-Arnold, čímž v bláznivém duelu rozhodl o výhře domácích.

Fulham se o překvapení nepostaral a z Anfieldu odcestoval bez bodů popáté z posledních šesti duelů. Příští utkání čeká na celek z Londýna už 6. prosince, kdy bude hostit Nottingham. Liverpool ve stejný den zamíří do Sheffieldu.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Aston Villa 2:2

03.12.2023 15:00

Góly: 10. Antoine Semenyo, 52. Dominic Solanke - 20. Leon Bailey, 90. Ollie Watkins

Bournemouth dokázal ve 14. kole Premier League zaskočit Aston Villu, se kterou uhrál na vlastním hřišti remízu 2:2. Na trefu Antoineho Semenya z 10. minuty hosté zvládli odpovědět rychle. Gól Dominica Solankeho z úvodu druhé půle však dlouho vypadal jako vítězný, než v 90. minutě hlavičkou vyrovnal Ollie Watkins. The Cherries tak potvrdili, že se jim na domácí půdě poměrně daří, jelikož tam neprohráli již třetí ligové klání v řadě. Naopak tým z Birminghamu odmítl nabídku na alespoň dočasný posun do top trojky.

Vynikající výkony dostaly svěřence Unaie Emeryho až na hranici nejlepší čtyřky, kam se dokázali probojovat díky nečekanému vítězství na hřišti Tottenhamu. Celek z Birminghamu navíc neotálel ani v Konferenční lize a po pěti zápasech si zajistil postup do jarní fáze z prvního místa. To vše chtěl potvrdit také na jižním pobřeží, kde na něj ale čekal složitější soupeř, než se na první pohled mohlo zdát. The Cherries totiž ovládli tři z posledních čtyř duelů.

Tentokrát však mohli brzy prohrávat. Douglas Luiz tvrdě vypálil zpoza šestnáctky, brankář Neto ovšem míč pokryl. O chvíli později přišla radost na druhé straně. Po zpackané rozehrávce jednoho z obránců vyslal Ryan Christie do šance Semenya, jenž přízemní ránou rozvlnil síť. Ve 20. minutě si parádně navedl míč ze strany na střed hřiště Leon Bailey, který skvělým projektilem na zadní tyč srovnal.

Poté se opět ukázal Semenyo, jenž z úhlu zkoušel štěstí, avšak míč vyrazil konečky prstů na roh gólman Emiliano Martínez. S blížícím se závěrem první půle ještě domácí zvýšili aktivitu, z níž rezultoval pokus Solankeho, jehož střelu po zemi zneškodnil Martínez.

Po změně stran Miloš Kerkez přihrál Solankemu, který se s míčem v pokutovém území ideálně otočil a projektilem do protipohybu gólmana poslal svůj tým do vedení. V 64. minutě přihrál Marcus Tavernier za defenzivní val Solankemu, jenž v těsné blízkosti brankáře mohl přidat třetí gól Bournemouthu, nicméně Martínez fantasticky zakročil.

Poté si ale vypracovali velkou šanci Villans. Jhon Durán se odhodlal ke střele z hranice šestnáctky, která po teči jednoho z obránců skončila až na tyči. Před koncem utkání hosté soupeře uzamkli u pokutového území, za což byli odměněni v 90. minutě. Moussa Diaby našel centrem ze strany přesně hlavičku Watkinse, jenž nekompromisně srovnal.

Bournemouth tedy překvapivě přibrzdil rozjeté Villans a dál pracuje na zajištění záchrany. Jeho dalším soupeřem bude 6. prosince Crystal Palace, tým z Birminghamu ve stejný den vyzve Manchester City.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Manchester United 1:0

02.12.2023 21:00

Góly: 56. Anthony Gordon

Fotbalisté Newcastlu se po úterním zklamání ze hřiště PSG, kde je obrala o vítězství kontroverzní penalta, zmobilizovali a ve 14. kole Premier League porazili Manchester United 1:0. Hosté se už před výkopem museli vypořádat s nepříjemností v podobě zrušeného letu, kvůli němuž nakonec cestovali v den utkání na sever Anglie autobusem. Tento nekomfort se na nich zřejmě podepsal, v průběhu celého zápasu totiž působili unaveným dojmem a nechali soupeře dominovat. Straky tuto převahu zúročily v 56. minutě, kdy ranou do odkryté sítě zakončil pohlednou kombinační akci Anthony Gordon.

Manchester United sice v domácí soutěži dvakrát v řadě zvítězil, velké zklamání ovšem přišlo ve skupinové fázi Ligy mistrů. Tam totiž Rudí ďáblové pouze remizovali s Galatasarayem 3:3 a jejich šance na postup do osmifinále se ztenčily na minimum. Svěřenci Erika ten Haga navíc v této sezoně inkasovali 33 gólů v úvodních 20 zápasech ve všech soutěžích, což byl nejvyšší počet v této fázi od sezony 1962/1963. Ani tentokrát je nečekal jednoduchý úkol, jelikož se jim do cesty postavil Newcastle, jenž naposledy uhrál remízu s hvězdným PSG a předtím zvítězil nad Chelsea vysoko 4:1.

První větší šanci si však po 10 minutách hry připsali hosté. Alejandro Garnacho sice šikovně unikl na levém křídle za obranu, z úhlu ale namířil přímo do připraveného Nicka Popa. Na druhé straně se o chvíli později musel vytáhnout i jeho gólmanský protějšek André Onana, když na něj vyslal skrytou přízemní střelu Miguel Almirón. Kamerunského strážce zachránilo ke konci úvodní půle břevno, které z přímého kopu rozezvučel Kieran Trippier.

Převahu domácího celku zúročil v 56. minutě Gordon, jenž do malého vápna obdržel precizní přihrávku a s klidem zakončil do odkryté sítě. Rudí Ďáblové byli v ofenzivě naprosto bezradní a nedokázali si vytvořit kloudnou akci. Naopak Straky nepolevovaly v nátlaku a v 79. minutě překonaného Onanu zachránil od inkasované branky až obětavý Aaron Wan-Bissaka, jenž vytěsnil zakončení Lewise Mileyho na rohový kop. Stejný počin předvedl na druhé straně Fabian Schär, když na poslední chvíli nohou zablokoval razantní volej Sergia Reguilóna. Při tomto závaru United si navíc přivodil zranění brankář Pope a musel nuceně vystřídat.

Šlágr sobotního programu tak nakonec ovládl Newcastle. Straky se pokusí na vítězství navázat 7. prosince v utkání s Evertonem. Rudí ďáblové změří o den dříve síly s Chelsea.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Everton FC 0:1

02.12.2023 18:30

Góly: 67. Dwight McNeil

Fotbalisté Nottinghamu prohráli ve 14. kole anglické nejvyšší soutěže na svém hřišti s Evertonem 0:1. Hosté se sice stále vzpamatovávali z 10bodového odpočtu ze strany fotbalové asociace, což byl dosud nejtěžší trest tohoto typu v éře Premier League, na jejich herním představení to však takřka nebylo znát. Už v průběhu první půle spálili velké šance Beto a Dwight McNeil, druhý jmenovaný si ale po změně stran spravil chuť a ranou do pravého horního rohu brány rozhodl zápas. Pro Karamelky se jednalo už o třetí venkovní výhru za sebou.

Sobotní podvečer svedl k bitvě dva celky, které se nacházely v dolní polovině tabulky. Nottingham Forest měl sice před tímto kolem pohodlný osmibodový náskok na sestupové pásmo, nicméně manažer Steve Cooper nemohl být příliš klidný. Jeho tým totiž minulý víkend prohrál s Brightonem, a z posledních devíti ligových zápasů tak vyhrál jen jeden. Toffees na tom byli i přes poslední prohru s United herně mnohem lépe, dopláceli však na výrazný trest od svazu.

Souboj dvou týmů, které se nacházely v sestupovém pásmu, odstartoval aktivněji Everton. Přesný dlouhý nákop Jamese Tarkowskiho si však nedokázal na hruď zkrotit Vitalij Mykolenko. Kdyby se mu to povedlo, směřoval by do nebezpečné šance. Následně předvedl Odysseas Vlachodimos nejistý zákrok, když po neshodě s vlastním obráncem vyrazil míč pouze před sebe. Z této chyby těžil Beto, kterému již stačilo trefit odkrytou klec. Portugalský útočník však ve stoprocentní příležitosti selhal. Krátce před odchodem do šaten dělily Karamelky od vedoucího gólu centimetry. Abdoulaye Doucouré posunul balon do běhu McNeilovi, ten překonal Vlachodimose, ale za svého kolegu zaskočil na brankové čáře Murillo a změnu skóre nepřipustil.

Po změně stran Forest svou hru vylepšili a především zpřesnili. Po rohovém kopu odvrátil Tarkowski míč pouze k Felipemu, jenže ten z bezprostřední vzdálenosti rozezvonil pouze tyč. V 67. minutě byl tým ze severu Anglie za svůj ofenzivní výkon přece jen odměněn. Jack Harrison vymyslel na pravé straně rychlou narážečku s Idrissou Gueyem a následně vyprodukoval křižný centr, který propadl až k volnému McNeilovi, a ten šajtlí směřující do pravé šibenice rozvlnil síť. Po přihrávce Morgana Gibbse-Whitea mohl vyrovnat Anthony Elanga. Jordan Pickford mu však skvělým výběhem zmenšil úhel pro zakončení, a švédský talent tak čtvrtou trefu v tomto ligovém ročníku nepřidal.

Nottingham tedy nedokázal přerušit sérii nezdarů a doma nezískal ani bod. V následujícím kole se utká 6. prosince s Fulhamem, Everton změří o den později síly s Newcastlem.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Sheffield United 5:0

02.12.2023 16:00

Góly: 1. Jay Rodriguez, 29. Jacob Bruun Larsen, 73. Zeki Amdouni, 75. Luca Koleosho, 80. Josh Brownhill

Fotbalisté Burnley porazili ve 14. kole Premier League v souboji trápících se celků Sheffield 5:0, a protrhli tak nelichotivou sérii sedmi soutěžních proher v řadě. K vítězství nasměroval domácí celek Jay Rodríguez, jenž propálil nejhorší obranu soutěže už po 17 vteřinách. Nepovedenou první půli, v níž ještě jednou hosté inkasovali, pak zakončil vyloučením Oliver McBurnie, čímž zničil jakékoli naděje The Blades na zisk bodů a nastartoval dosud nejméně nebezpečnou ofenzivu ligy k jejímu probuzení.

Od Burnley se po jeho nekompromisním postupu do Premier League očekávalo mnohem více, než jaká byla realita. Nováček soutěže byl totiž pod vedením Vincenta Kompanyho se čtyřmi body na poslední příčce v tabulce, přičemž momentálně táhl sérii sedmi soutěžních proher v řadě. Výsledkovou krizi mohl ukončit na domácí půdě, kde přivítal Sheffield. Ten na tom nebyl o moc lépe, jelikož od startu sezony posbíral jen o jeden bod více a po minulé porážce s Bournemouthem byl také utopen v sestupovém pásmu.

Nejhorší obrana ligy, kterou hostující celek disponoval, kapitulovala již po 17 vteřinách. Po dobré práci Zekiho Amdouniho se dostal k míči Charlie Taylor, který centrem ideálních parametrů našel nabíhajícího Rodrígueze, a ten hlavou rozvlnil síť. K protržení nelichotivé série proher se domácí ještě více přiblížili ve 29. minutě. Dara O'Shea oslovil krásným nákopem z hloubi pole Jacoba Bruuna Larsena, jenž si parádním prvním dotykem zpracoval balon do běhu a následně přízemní ranou obstřelil Wesa Foderinghama. Šanci na obrat týmu z Sheffieldu následně výrazně zkomplikoval McBurnie. Ten těsně před odchodem do šaten zasáhl loktem jednoho ze soupeřů a po druhé žluté kartě musel po právu předčasně pod sprchy.

Svěřenci Vincenta Kompanyho si po změně stran počínali zkušeně a snažili se kontrolovat míč na svých kopačkách. To se jim proti oslabenému soupeři dařilo. I přesto se však Žiletky málem dočkaly snížení. Strůjcem této šance se stal William Osula, který se po rychlém úniku dravě prodral do vápna, ale James Trafford mu skvěle zmenšil úhel pro zakončení. V 73. minutě potvrdil dobrou formu Amdouni, ten se po sérii několika hlavičkových soubojů dostal k zakončení a propálil vše, co mu stálo v cestě. Švýcarský mladík následně zaznamenal také asistenci, když vyzval ke skórování Lucu Koleoshoa, jenž střelou o tyč se štěstím rozvlnil síť. Definitivní tečku za gólovým představením domácích udělal Josh Brownhill, který využil špatného odkopu hostujícího obránce a placírkou z hranice šestnáctky dopravil balon na místo určení.

Bitvu dvou trápících se celků tak ovládlo Burnley. Na vítězství se pokusí navázat 5. prosince v dalším ligovém duelu s Wolves. Sheffield změří o den později síly s Liverpoolem.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Luton Town 3:1

02.12.2023 16:00

Góly: 49. Neal Maupay, 56. Ben Mee, 81. Shandon Baptiste - 76. Jacob Brown

Fotbalisté Brentfordu dokázali ve 14. kole Premier League přetlačit urputně bránící Luton a zvítězili 3:1. Dlouho bezzubé dobývání hostující tvrze přineslo ovoce až po změně stran, kdy se v rozmezí sedmi minut prosadil nejprve Neal Maupay a po něm Ben Mee. To Kloboučníky donutilo sáhnout k ofenzivnějšímu pojetí hry, které jim sice vykřesalo naději v podobě snižující trefy Jacoba Browna, jenže Londýňané si pohodlnější náskok rychle vzali zpátky. I díky tomu domácí předskočili Chelsea a posunuli se do horní poloviny tabulky.

Brentford se stal vzorem konzistentnosti v Premier League, jelikož již třetí sezonu v řadě získal po 13 odehraných utkáních 15 nebo 16 bodů. Domácí tohoto úspěchu dosáhli i přesto, že poslední dva duely prohráli bez vstřelené branky. S výkonem v minulém klání proti Arsenalu však byl trenér Thomas Frank i přes porážku spokojený. Tentokrát čekal Bees papírově mnohem slabší soupeř, jelikož na jejich hřiště přijel Luton. Hosté ale byli namotivovaní, protože ukončili sedmizápasovou sérii bez výhry, když porazili doma Crystal Palace.

Thomas Frank musel těsně před startem vyřešit zapeklitý oříšek, během rozcvičky se zranil člen plánované základní sestavy Kristoffer Ajer. Ani to však favority nerozhodilo a od úvodních minut drželi otěže zápasu. Na opravdovou šanci nicméně fanoušci na Brentford Community Stadium čekali v prvním poločase marně, jedinými zakončeními na branku byla slabá hlavička francouzského útočníka Maupaye a nenápadná přízemní střela Yoaneho Wissy.

Na počátku druhé půle byl Luton nucen kapitulovat. Po centru Wissy se míč odrazil od nohy bránícího Amari’iho Bella k Maupayovi, s jehož pohotovým zakončením z těsné blízkosti nemohl Thomas Kaminski nic dělat. Hřebíček do čerstvě vytesané rakve byl zatlučen o pouhých osm minut později, po rohovém kopu Bryana Mbeuma se dostal k hlavičce Mee, který ranou do středu branky rozvlnil i díky neúmyslné teči bránícího Carltona Morrise síť. Šok v neprospěch domácích přišel čtvrt hodiny před koncem duelu, když se dokázal po dlouhém pasu Rosse Barkleyho uvolnit Brown a parádní trefou k levé tyči snížil na 1:2. Naděje nováčka nevydržela dlouho, když grenadský záložník Shandon Baptiste prokázal svou bojovnost, našel ve vápně všelijak se odrážející míč a dotlačil ho za brankovou čáru. V 90. minutě se znovu rozvlnila síť brentfordské branky, gól Tahitha Chonga však pro ofsajd platit nemohl.

Brentford tak doma odčinil dvě poslední porážky a proti Lutonu si připsal tři body. V následujícím kole se 6. prosince střetne s Brightonem, The Hatters změří o den dříve síly s Arsenalem.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers 2:1

02.12.2023 16:00

Góly: 6. Bukayo Saka, 16. Martin Ødegaard - 86. Matheus Cunha

Arsenal porazil ve 14. kole anglické Premier League Wolves 2:1. Domácí zcela fantasticky vstoupili do utkání, když na branku Bukaya Saky, která byla už 100. soutěžní trefou Londýňanů v roce 2023, navázal ještě v úvodní čtvrthodině po krásné kombinační akci Martin Ödegaard. Po raketovém nástupu však Kanonýři sundali nohu z plynu a soupeř z Wolverhamptonu se gólem z 86. minuty vrátil do zápasu. Nervózní závěr ovšem favorit ustál, a jeho náskok v čele tabulky tak narostl na čtyři body.

Média si sice po působivé demolici Lens všímala zejména ofenzivních hráčů Arsenalu, pozornost by si ale zasluhovala i obrana. Ta v posledních pěti domácích duelech inkasovala jediný gól a při pohledu do statistik všeho druhu byla tou vůbec nejlepší v Premier League. Kanonýři se i díky tomu vyhřívali na první příčce tabulky, nicméně na záda jim dýchala celá řada pronásledovatelů. Mezi nimi byl samozřejmě také Manchester City, jenž si jednu z dosavadních dvou porážek připsal právě proti Wolves.

Arsenal ale od úvodních minut potvrzoval, že se na čele tabulky chtěl udržet. Už v šesté minutě se do vápna prodral Saka, který přízemní střelou překonal gólmana domácích a poslal Gunners do vedení. O chvilku později se Londýňanům dýchalo ještě lépe, když po nádherné kombinaci ve vápně umístil Ödegaard míč k pravé tyči a zvýšil. Domácí si i nadále drželi herní převahu a Vlky nepouštěli do větších příležitostí. Ve 37. minutě přenesl Saka míč na levou stranu, a uvolnil tak Gabriela Martinelliho, který svou střelou trefil pouze vzdálenější tyč.

Hosté si připravili premiérovou gólovou možnost v 53. minutě, kdy se na pravé straně velkého vápna uvolnil Matheus Cunha, kterého ale vychytal pozorný David Raya. Po následné klidné dvacetiminutovce se skóre pokusil změnit Saka, jenž za hranicí pokutového území vyslal krásnou střelu, která jen těsně minula levý horní kout brány. V 82. minutě poslal Ödegaard míč mezi dva hráče Leandru Trossardovi a ten utíkal sám na bránu, ovšem skvělý výběh náhradního brankáře Daniela Bentleyho zabránil domácím zvýšit vedení. O pár chvil později se do útoku dostali také Vlci, kteří využili nedůrazu fotbalistů Arsenalu, vybojovali míč a Cunha střelou z hranice šestnáctky oživil naději hostů. O bleskovou odpověď se po Ödegaardově průnikové přihrávce mohl postarat Eddie Nketiah, jenže anglický útočník trefil pouze levou tyč.

Arsenal ale přesto uhájil vedení, čímž hodil rukavici svým pronásledovatelům. V příštím kole se představí 5. prosince na půdě Lutonu, Wolves tentýž den přivítají Burnley.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
14
10
3
1
29 : 11
33
2
Liverpool FC
14
9
4
1
32 : 14
31
3
Manchester City
14
9
3
2
36 : 16
30
4
Aston Villa
14
9
2
3
33 : 20
29
5
Tottenham Hotspur
14
8
3
3
28 : 20
27
6
Newcastle United
14
8
2
4
32 : 14
26
7
Manchester United
14
8
0
6
16 : 17
24
8
Brighton & Hove Albion
14
6
4
4
30 : 26
22
9
West Ham United
14
6
3
5
24 : 24
21
10
Chelsea FC
14
5
4
5
25 : 22
19
11
Brentford FC
14
5
4
5
22 : 19
19
12
Crystal Palace
14
4
4
6
14 : 19
16
13
Wolverhampton Wanderers
14
4
3
7
19 : 25
15
14
Fulham FC
14
4
3
7
16 : 26
15
15
Nottingham Forest
14
3
4
7
16 : 22
13
16
AFC Bournemouth
14
3
4
7
16 : 30
13
17
Luton Town
14
2
3
9
13 : 26
9
18
Everton FC
14
5
2
7
15 : 20
7
19
Burnley FC
14
2
1
11
15 : 32
7
20
Sheffield United
14
1
2
11
11 : 39
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (396)

Přidat komentář
Mastný Chobot

3 body sú, ale ten druhý polčas bol slabý, aj keby Trossard s Eddiem premenili tie tutovky. Saka, Ode a Rice veľmi slušní, Zinchenko, Trossard slabota.

V zálohe sme hráča ako Rice dlho nemali a možno ani dlho nebudeme mať, on neurobí zlý krok na ihrisku

Reagovat
Gunner14

Zinchenko tam vyváděl neskutečný klukoviny v tý obraně

Prvních 30 minut bylo úžasný a pak se jen dohrávalo a dostaneme takový zbytečný gól.

Hlavně, že jsou 3 body a snad Tomi zranění nic vážného

Reagovat
mistr129

Reagovat
Edgewalker

Škoda té Zinchenkovi chyby, jinak v pohodě výkon. Vlastně i po snížení to bylo odbráněné s naprostým přehledem. Rice je king.

Reagovat
Nikikrew

Skoda, ze som videl horsi polcas. Strasna slabota a taka klasika v PL od nas. Rice je boss, tollo lopt co dnes vyhral...kazda penny sa vrati klubu velmj rychlo. S Parteym budu bossovia. Po dlhej dobe aj Odegard velmi dobry, Saka je starboy. 3 body su, ale vykon nie na lidra tabulky

Reagovat
SunFells

Konec jsme nekontrolovali podle představ, ale stále solidně odbránili. Fráze jako výkon nehodný lídra tabulky jsou čistá hovna, tenhle výkon v 9 z 10 zápasů přinese pozitivní výsledek.

Sudí klasicky k ničemu a kdyby hráči nesobčili, tak Vlci odjíždí asi s pětkou. Ode zapojenější v buildupu opět dobrý, další krok je dostat ho od Saky pryč.

Reagovat
J0EL

Reagovat
mr.Silver

Ode na tu druhou osmičku nebo jak to myslíš?

Reagovat
SunFells

Reagovat
tweek

Reagovat
Rohlíček

prvni pule skvela, z takovyho zapasu udelat nervak fakt umi jen Arsenal

Zinchenko zkusene vypracoval tak 4 sance pro soupere, silenost

Reagovat
J0EL

Nervak to nebol ani sekundu. Wolves boli marni, nic si nevytvorili.

Reagovat
Zdechlina

Top of the league

Reagovat
Nikikrew

Nezajem nateraz

Reagovat
Amon

OT: ma niekto skusenosti s kupovanim listkov na NHL? Konkretne rad by som zasiel na Rangers. Kde zohnat?

Reagovat
Nikikrew

Brat kupil na Marec Boston priamo cez ich oficialnu stranku. Skus na Rangers

Reagovat
Amon

Skusim. Diky.

Reagovat
kovi610

Reagovat
Nikikrew

https://www.stubhub.ie/

Alebo skus este tu

Reagovat
Amon

Stubhub som videl, ale nie som isty ako relevantne a bezpecne to je.

Reagovat
Nikikrew

Neviem, ale tak bracho nakoniec cez ticketmaster

Reagovat
Papra

Ja nakupoval pres stubhub bezne listky na flames a vzdy bez problemu. Je to tedy kanada a par let zpet, ale myslim ze to bude podobny

Reagovat
mr.Silver

Jesus je výborný, ale neskutečně frustrující hráč, dneska tam zase spálil co se jenom dalo, tu koncovku má velmi špatnou a asi těžko to již zlepší. Pořád by ten Toney v lednu dával smysl.

Saka geniální dnes, ten si tam dělal co chtěl.

Reagovat
SunFells

Toney už je prováhaný, už je příliš drahý a měli bychom jít po větší kvalitě/talentu.

Reagovat
Mastný Chobot

Frustrujúci aj v zakončení, aj tým, ako predržuje loptu. Ale aj tak je to geniálny hráč, ktorý robí ostatných lepšími a keď mu to vychádza, tak je radosť sledovať ho.

Reagovat
bbbauch

Tak to byla neskutečná sračka

Reagovat
Busby babes

to byl vylozene trapnej vykon. Prakticky jen Maguire, Shaw, Maino a Onana neoc predvedli a apson to odmakali, zbytek vypadal, ze se vidi poprve a jeste navic to je charitativni pratelak s tim nasazenim co meli. fakt sileny.

Jestli chcem neco hrat, tak nemuzem hrat v zaloze McTominaye. ok, dava goly, tak ho tam hod na poslednich 10 minut kdzy potrebujem vyrovnat. Ale jinak je tam uplne k hovnu a naopak zpusobuje to, ze absolutne nezvladame kontrolovat zapas, na obranu jde jeden utok za druhym a to pak nejde ustat. Kdyz se do toho pak hodi jeste marnej Dalot, tak je to fakt strasny.

Reagovat
Man__United

Reagovat
Busby babes

a ten nas buildup nakratko vubec nechapu. Tam to vypada, ze ti hraci nemaj vubec nic natrenovano. Onana to da na stopera, ten na full backa a ten nema komu, protoze zaloznici stoji a cumi. nebo to jde na zaloznika a zas full back stoji a cumi... strasny.

Reagovat
SunFells

Manchester United have not beaten a side in the top 8 away from home in over 2 years.

Reagovat
VTID94

Reagovat
SunFells

A vidím že mají zase záporné skóre 16 gólů je děs, to je po dnešku i Burnley skoro dohnalo. Největší overachieveři v sezóně.

Reagovat
J0EL

Neuveritelne ze tolko bodov s tou hrou pozbierali ale otazka casu

Reagovat
O.Giroud

Tak na druhú stranu tie výhry sú s Wolves, Nottinghamom, Burnley, Sheffieldom, Fulhamom, Evertonom, Lutonom čo sú proste tímy zo spodku tabuľky, akurát proti Brentfordu prekvapili tými 2 gólmi v nastavenom čase ale prekvapuje ma, že borci nemajú ešte remízu

Reagovat
SunFells

Klika není věčná.

Reagovat
Mastný Chobot

Aubameyang was still Arsenal captain the last time that United defeated a top eight side away from home.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Unai

Reagovat
Man__United

No radši bez komentáře

Reagovat
MystycMac

United neskutočne úbohý tým to je úplná márnosť ďalšie kolo ich Jackson zostrelí...Príde trošku kvalitnejší tým a United hneď do počtu len odovzdať body.

Reagovat
I am Mancunian

Výkon hodný tejto sezóny, neviem sa dockat konca

Reagovat
Man__United

Nevím jestli by nebylo nejlepší odhlásit se ze všech soutěží, zbourat stadion a úplně to rozpustit celý klub a postavit pomník a s úctou vzpomínat

Reagovat
avicii

Reagovat
Gunner14

ideálka

Reagovat
JessePinkman

*bez úcty vzpomínat

Jinak jsi to napsal do puntíku přesně.

Reagovat
Bandita_Harry

Bez úcty ?

Reagovat
Hachim Mastour

Zbúrať nie ale prerobiť, lebo Old Trafford hnije

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

kludne

Reagovat
kissak

další zápas za námi a super, 3 body doma s pěkným výkonem a teď si odpočinout a připravit se na další

Reagovat
VTID94

Reagovat
Mastný Chobot

Klobúk dole pred atmosférou a chémiou, čo má Newcastle v tíme. Síce len jeden gól a tragédia v zakončení, ale inak podali špičkový výkon.

Reagovat
kissak

vůbec jsem nedoufal, že něco takového předvedeme po těžkém zápase ve Francii , ale kluci se zase překonali a zapůsobilo kouzlo St. James

Reagovat
SunFells

A o ničem soupeř

Reagovat
kissak

podívej, jak zaskočili Galatasaray

Reagovat
SunFells

byli z toho tak zmatení, že se rozhodli hrát místo fotbalu s nimi ping pong

Reagovat
kissak

Ještě, že měl Galatasaray v jejich bráně špióna.

Reagovat
Mato178178

Preco hrajete vonku tak zle a priposrane?

Reagovat
kissak

Neřekl bych přímo připosraně, ale je fakt že taktika se kolikrát volí jiná. Doma jsou diváci náš 12tý hráč a dovedou nás nakopnout. Nyní proti PSG evidentně Howe nechtěl základní 11tku vyšťavit když měl v úmyslu dohrát bez střídání. Proti Cherries to evidentně to byl zápas, který se nepovedl a na ten nejraději hned zapomenout. S BVB jsou to stále evropské zkušenosti, které sbíráme.

Reagovat
PP

Ale Mufani byli dnes hodně špatní. Ten střed Newcastlu si tam dělal úplně co chtěl.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Man__United

Jsem zvědavý kdo bude náš další nový roční spasitel který bude konečně už ten pravý.

Reagovat
Mönchengladbach

Antonio Conte.

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Likan7

Byl ten herní projev za Gaala, Moyese, Joseho nebo Oleho horší? Už si ani nevzpomínám, ale to snad ani není možný, ne?

Reagovat
Man__United

Bylo to úplně stejné, je to furt dokola

Reagovat
kissak

copak si asi říkal McClaren na lavičce když se vracel do St. James

Reagovat
dantetomas

Ja som si vravel, ze ten typek na lavicke sa podoba na McClarena. A on to bol McClaren

Reagovat
kissak

Reagovat
Serg!o

most shots faced in the PL this season:

Sheff Utd 266

Luton 241

Man Utd 214

Šílený

Reagovat
Busby babes

absolutne bez zalohy no.

Reagovat
Man__United

Glazers prostě hrobaři klubu na dlouhé roky

Reagovat
kissak

Až je to zarážející při tom kolik prachů do toho klubu narvali.

Reagovat
Serg!o

Něco si o tom přečti

Reagovat
kissak

Myslím, že v tomto případě není třeba.

Reagovat
Serg!o

Tak dál zůstaň ignorantem no.

Reagovat
kissak

Reagovat
martin.b

No přečti…co klub proinvestoval na přestupech si mohli z části vyplatit na divi. Jasný, dřív nebo pozděj by je fans sežrali, ale klubový peníze jsou pořád akcionářský peníze.

Reagovat
Serg!o

Nedali do klubu ani korunu, zadluzili ho na úroveň jednoho bilionu a jako jediný si z klubu vytáhli 150 mega na divindendach od roku 2016.

Reagovat
martin.b

děkuju za info, neslyšel jsem to minimálně týden

Reagovat
Serg!o

Takže máme jako bejt vděčný, že si za svoji skvělou práci z klubu vytáhli 150 mega a ne třeba 300? Paráda, hned mi je líp.

Reagovat
Busby babes

takhle to taky uplne nefunguje. tvl mame snad byt jeste vdecny, ze si z klubu vytahli jen miliardu a pul a ne 3?

Reagovat
martin.b

ty si z toho taky vezmeš co se ti hodí, moc dobře znám celou story o Glazerech a jejich počínání... jediný co jsem napsal je, že majitelé dovolili utrácet tolik, aby klub účetně utáhl +20m na divi, pořád si ale mohli vyplácet víc, pokud by neschválili přestupy typu DiMaria, Pogba nebo Antony, nic víc

Reagovat
Busby babes

kdyz myslis...

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Serg!o

Reagovat
Bakary3

Sorry, vždyť je to směšný.

Bavíme se o výsledcích A-tymu na hřišti. A v investicích do tohoto týmu prostě není problém, těch prachu tam nalili vždy tolik, kolik bylo potřeba.

A prostě do prvního týmu těch prachu narvali, jak píše kissak výš, ohromný množství.

Takže co si o tom jako má číst, ty chytráčku?

Nebo je teda problém, že do toho nalili jen tolik a ne o miliardu nevím čeho víc?

Ne, v tom, co tam utopili prachu, fakt problém není.

Reagovat
Salfovic

Nemluvě o jejich nejzdravější platové politice.

Reagovat
J0EL

presne ta ich priviedla tam, kde su dnes. Preplatene primadony s nulovym vztahom ku klubu.

Reagovat
Serg!o

Pořád nechápeš, že do toho nenalili ani korunu, chytráčku. Na rozdíl jako doslova každý jiný majitel klubu v PL.

Já fakt nerozporuju, že utráceli/utrácej úplně na hovno, to je úplně jasný, ale na tom jsem vůbec nereagoval. Prostě napsal blbost.

Reagovat
Bakary3

Nenapsal, každý, kdo tu nechce dělat Chytráčka, pochopil, o čem psal.

Tak si svoje ego hlad jinde, reaguješ zcesty.

Reagovat
kissak

nechtěl jsem se v tom patlat alespoň někdo pochopil můj argument, díky chlapa

Reagovat
kissak

chlape

Reagovat
Busby babes

jo no, nenarvali do klubu ani libru.

Reagovat
Bakary3

Řeč je tu o výsledcích áčka a investicích do áčka.

Oni dělali posily zadarmo?

Na co se v tomhle chcete jako vymlouvat?

Reagovat
Busby babes

"Až je to zarážející při tom kolik prachů do toho klubu (Glazeri) narvali."

No, ani libru. vyvedli z klubu asi miliardu a pul. a ted si prijdou na dalsi miliardu a pul.

Reagovat
Bakary3

Je ale zřejmy, že mluví o investicích do prvního týmu, zejo.

Reagovat
Busby babes

no a me vadi ten narativ, ze Glazerove do neceho investovali. nic vic.

Reagovat
masly008

Však investovali do kádru.

Že jim tu investici vydělal klub sám je jasné, ale taky nemuseli dát nic a nechat si vše.

Reagovat
Busby babes

ja uz asi nevim, jak bych ti to vysvetlil. Glazerove neinvestovali nic. a me jen vadi, ze tu nekdo rika opak.

rict, ze jsme jako klub vyhodili spousty penez z okna je uplne ok. to je pravda. ale rikat, ze Glazerove investovali je proste picovina.

Reagovat
kissak

Dobře řeknu to jinak Glazerové do klubu nic neinvestovali, ale vrátili "narvali" dost peněz do kádru zpátky. Mohli se na to vykašlat jak píše masly008, ale vysněné a ne zrovna levné posily chodily za každého manažera, takže nemůžeš říci, že byste na tom oproti ostatním klubům top6 byli jakkoliv biti.

Reagovat
VTID94
Reagovat
VTID94

ten Hag sa pridal k Peaky Blinders a aj tak im to nepomohlo

Reagovat
masina_LFC

asi si robí zálusk na Rooneyho miesto v Birminghame

Reagovat
VTID94

Reagovat
repkajebuh

Jako musím uznat, že tenkrát to 7:0 bylo slušný znásilnění, ale dnes to Newcastle zostudil podobným výkonem. Akorát neměli kluci tu kvalitu(štěstí?) v zakončení . Výkon to byl ale stejně dominantní

Reagovat
Man__United

Zajímalo by mě jestli by byla situace jiná kdyby loni s ETH přišel na pozici sportovního ředitele i Ovemars

Reagovat
masina_LFC

Tak minimálne by nejaké ženy v Manchestri videli jeho dickpic

Reagovat
Muffi

Nejspis byla.

Vy potrebujete idealne cloveka, ktery ma zkusenosti z Anglie a k tomu z velkoklubu, placnu Txiki Begiristain.

Idealni priklad, jak slozite to s praci sr je je Monchi. Za praci v Seville byl velebeny, chteli ho pomalu vsude, pak prisel do AS, coz neni o mnoho vetsi klub, jen jsou tam vetsi naroky fanousku a neskutecne tam vyhorel.

Overmars by mozna mel castecne jiny pohled nez Hag, ale zkusenosti zase jen z Holandska a jen z Ajaxu.

Reagovat
Muffi

ma byt nebyla, bylo by to podobne

Reagovat
Unai

ManU Martial Antony Maguire Onana Dalot McTominay

Reagovat
forrest

Podruhe ocenuji tvou pravidelnost

Reagovat
j_mrazik

Na Newcastle se hodně dobře kouká. Super energie, atmosféra doma, ten mladej odehrál taky dobrej zápas. Měli je dorazit dalším gólem, ale dneska jim to tam fakt nepadalo.

Reagovat
VTID94

Eddie Howe on Pope injury: "It looks like Nick's dislocated his shoulder".

"His shoulder has come out of his joint... it doesn’t look good for him".

Reagovat
Mihi

Ako dlho môže byt out s takýmto zranením?

Reagovat
masina_LFC

6-8 týždňov by som tipol

Reagovat
vodka

to tak bude, ale zalezi, v jakem stavu ma vazy...

Reagovat
fenixLFC

Shoulder? Z toho ako sa drzal to vyzeralo na koleno

Reagovat
kissak

To vypadá, že bude stejný jako Murphy.

Reagovat
I am Mancunian

Ten Hag: “This team is resilient. We have a plan and we keep going”.

“I will talk with my team but we stayed in the game at the end. We had some good chances”.

“We scored a goal, but it was offside so it could have been a draw”, told TNT.

Reagovat
masina_LFC

tak vlastne môžete byť spokojní

Reagovat
forrest

Furt dokola. Nekoukatelna sracka… ale tym je odolny a jdeme dal… Jojo, jdeme dal, za tyden se podivat zase na nekoukatelnou sracku.

Reagovat
J0EL

“We scored a goal, but it was offside so it could have been a draw”

Toto je mega

Reagovat
R.Meireles

To je fakt klaun ...

Reagovat
Salfovic

Smutnej klaun.

Reagovat
Maximm9

Hag = Busby

Reagovat
J0EL

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
avicii

Reagovat
mistr129

Reagovat
SunFells

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Euphael

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Gunner14

Manažer Manchester United dámy a pánové

Reagovat
Bowie

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Jordi Alba

Taky jsem si to četl asi 4x.

Reagovat
vitasrp

Kdyby měl někdo zájem, mám stále k dispozici 6 lístků na utkání Manchester United vs Tottenham (14.1.).

Místa jsou na podélnou tribunu, do dolního patra a cena je 2800 Kč za kus.

V případě zájmu či pro více informací pište na vitasrp@centrum.cz

Reagovat
kovi610

Reagovat
eder

Doufám, že potkan a jeho scums nejpozději 17.12. spadnou do druhé poloviny tabulky, tam kam už po léta patří...

Reagovat
martin.b

https://x.com/92_foundation/status/1731057263635218664?s=46

Tak kdy upadne v nelibost on ? Tvl loni touhle dobou kandidát na POTY, fakt strašnej labil ten kluk

Reagovat
forrest

300k tydne chodi, tak co…

Reagovat
kovi610

Reagovat
Tomanatura

Je heozny od podpisu nove smlouvy, on vubec neni a nikdy nebyl hrac, na kterem muze neco stat. Kdyz se dari tymu, tak se dokaze dostat do formy, ale pokud je tym v rozkladu, tak na nem vidis nejvic, jake ma mezery.

Reagovat
Bakary3

Nemám rád to rejpani do busbyho za každou cenu... Ale tvrdil tu ještě asi před třemi týdny, že je to world class a tvrdit cokoliv jinýho je směšný

Reagovat
Edgar Davids

Jeho argument, ze Rashforda chce kazdej rok Barcelona a proto je to world clas byl neprustrelnej

Reagovat
herbage

Barcelona chce půlku TOP hráčů světa, ale jak dojde na jednání o přestupovou částku, tak je vyřešeno

Reagovat
Gazdo

Nechapem preco chce kazdy klub za futbalistov peniaze

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
mistr129

po světových trávnících běhá jen málo tak špičkových záložníků jako Oriol Romeu

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Bakary3

Reagovat
herbage

Njn, mohli jsme ho v létě spasit, jako z Chelsea Jorginha nebo Havertze, ale bohužel nejde zachránit všechny a naše kapacity jsou omezené

Reagovat
SunFells

Reagovat
Unai

Reagovat
Busby babes

tvl sdilet tohodle kaspara, co kazdej den jede zpravy o tom, jak uz uz zitra Jasim oznami nakup klubu a druhej den Mbappeho.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/UtdJassim

a sorry, to je jinej, tenhle je ten vtipnej.

Reagovat
martin.b

zdroj jsem fakt neřešil, u highlightů mi to přijde dost irelevantní

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Man__United

O osudu ETH by měl rozhodnout nový majitel, protože jinak to prostě bude furt dokola, musí přijít úplně nový sportovní úsek, musí udělat audit proč ETH a další manažeři před ním neuspěli, musí nastavit jasnou vizi klubu! Jestli to bude s ETH nebo bez něj musí být jen na nich, protože pokud ho vyhodí současní klauni teď tak se nic nezmění, přijde nový trenér a pojedeme pořád dokola!

Reagovat
SunFells

Jaký nový majitel?

Reagovat
Man__United

Ratcliffe který bude mít 25% s úplnou kontrolu nad sportovním úsekem

Reagovat
SunFells

Dobře, že to víš

Reagovat
Busby babes

vsak taky rozhodne. ted se nedaj uz cekat nejake velke zmeny dokud to nevezme INEOS.

Reagovat
Man__United

v to doufám

Reagovat
VTID94

Rooney ide bomby

Reagovat
SunFells

To bylo fakt úžasné rozhodnutí

Reagovat
VTID94

Z môjho pohľadu určite úžasné

Reagovat
Busby babes

dobra obsese

Reagovat
Neutron

Reagovat
Jollae

Ty si buď Sunfellsov druhý účet alebo skôr jeho druhá osobnosť. To inak nie je možné.

Reagovat
SunFells

To dává velký smysl, Busby.

Reagovat
Busby babes

dobra obsese.

Reagovat
SunFells

Vidím

Reagovat
VTID94

Reagovat
VTID94

A zmenilo by zo niečo na tom že je Rooney úplne k hovnu?

Reagovat
martin.b

https://x.com/SwedishRumble/status/1731146414896422946?s=20

Harry se sice zvládl vrátit a defenzivě hraje výborně, ale zároveň svou pasivitou v build-upu dostává tým pod tlak a k ztrátám míče. Pořád by měl bejt 3.-4. volbou na stopera a ne 1.-2. no

Reagovat
Salfovic

Tak to, že je v rozehrávce marnej není žádná novinka, hlavně, že to tak řešili u brankáře.

Reagovat
Busby babes

tak to se vi. ted ta struktura proste neni. Maguire ma dobrou rozehraku, kdyz ma balon o tech 20 metru dal, pak dokaze dat dobrou prihravku mezi linie nebo prenest hru. ale na rozehravku pod tlakem nema. To same pak Dalot a McTominay. AWB je tak napul... tim pak je ta rozehravka zezadu dost spatna. zvlast kdyz se k tomu jeste prida pozicne mimo Dalot s McTominayem no. defakto neni kudy a souperi staci pomerne malo presujicich hracu na to, aby to skoncilo odkopem.

Reagovat
Busby babes

btw a i diky tomuhle pak nevyuzivame prednosti Onany naplno. protoze kdyz hraci pred nim nejsou schopni vykombinovat se a po dvou prihravkach mu vraci balon zpatky, ale tentokrat do pozic, kdy je uz presovany a nema volnou moznost, tak ho donuti k odkopu no.

Reagovat
Busby babes

bohuzel ETH je tvrdohlavej. imho teda obrana ve slozeni AWB, Varane, Maguire, Shaw by momentalne byla lepsi ve vsech ohledech.

Reagovat
Bakary3

Neskutečnej sedlák, tohle je naprosto ostudný.

Nemusí mít každej techniku jak beckenbauer, ale tohle je už o lenosti, nulovým nasazení a nulovým pohybu.

Jen tím pohybem si získá třeba 2-3 vteřinky navíc, který on jako dřevák kurva potřebuje.

Jenže on se prostě nehne.

V tomhle zaslouží veškerou kritiku, která se na něj vali, protože si za to může jen a jen sám.

Reagovat
Busby babes

tvl po vcerejsku o Maguirovi rict ze mel nulove nasazeni, kdyz byl jeden z mala, kdo se fakt snazil... jako fakt kdyz na nej prijde, tak maj lidi uplne zatmeno pred ocima.

A jeste to okomentovat tim, ze si zaslouzil veskerej ten shitstorm co okolo nej byl.

Reagovat
Bakary3

Za mě tohle není o tom, jestli to má zažitý nebo ne, tohle vysvětlíš borci ve čtvrtý třídě a když trošku chce, tak se o to aspoň snaží.

On na to ale jebe a prostě v tom tu snahu nemá.

Proto pro mě c tomhle ohledu nulový nasazení.

A ano, mysleno tak, že jestliže dostáváš naloženo a přitom si dovolíš předvádět tohle, tak nic jinýho nečekej.

Reagovat
j_mrazik

On ten balon do presu prostě nechce, tak si pro to nepůjde. On je tam jenom od bránění v hlubokém bloku se slušným defenzivním štítem před sebou, víc se po něm chtít nemůže. V téhle situaci vypadá jako dobrý stoper.

Reagovat
Bakary3

Ja to chápu, jenže kdyby mu někdo vysvětlil, že když to dělat nebude, dostává se ještě do větší nevýhody a on by to stejně nedělal...

Tak prostě je trotl. Tam není co omlouvat

A to ať mi snad nikdo neříká, že mu to žádný trenér neukázal.

Reagovat
Busby babes

asi tak nejak

Reagovat
masly008

Víš že ti hráči nedělají ty pohyby jen aby dostali balon, ale i aby vytvořili jinačí herní situaci?

Reagovat
j_mrazik

Já to vím, ale někteří hráči se chovají, jakoby to nevěděli. Od stoperů po útočníky.

Reagovat
masly008

Reagovat
Busby babes

jenze ono to je o pristupu toho hrace ve smyslu jak cte hru. On by samozrejme mohl odbehnout do strany, ael tim jde do rizika, ze nebude v pozici cokoliv odbranit, kdyz se neco posere. Maguire dlouhodobe voli reseni radsi safe v tehle situacich. A ano, nase rozehravka pak trpi. ale proste on to takhle vyhodnocuje. A nemyslim to jako omluvu pro nej, ale jako konstatovani faktu spis nebo jak to nazvat. takze porad u nej plati, ze i kdyz ted hraje fajn, je treba v lete koupit nahradu a Harryho pustit.

Ale tvoje reci o tom, jak si zaslouzi hejt a podobny, jsou proste mimo. jako fakt je u nej treba jit pokazdy do extremu?

Reagovat
vitasrp

Je to typ stopera, co má mentalitu safety first, takže tam přirozeně předvídá nejhorší vývoj situace (i když má jeho tým míč) a podle toho se chová, což samozřejmě přináší negativa, kdy ten tým nemá tolik možností k rozehrávce.

Plus tam určitě hraje svou roli faktor strachu a nejistoty, kdy on prostě podvědomě cítí, že by se v těch situacích u vlastního vápna pod velkým tlakem necítil dobře, bylo by tam velký riziko chyby (tu udělat logicky nechce) a tak tu situaci nevyhledává. Nějaká lenost nebo lajdáctví v tom podle mě stoprocentně není.

Reagovat
Busby babes

jop, rikas to same, co jsem mel na mysli (pokud to tak nevyznelo).

Reagovat
j_mrazik

Navíc jsme viděli pár let v kuse, kdy se pokoušel hrát na riziko/konstruktivně a vypadal jak hráč okresu. Není divu, že po tom shitstormu se radši schová za protihráče nebo to napálí do 15. řady.

Reagovat
Bakary3

Tvůj pohled beru, budiž, pak je to tedy o trenérovi.

Buď mu to ten hag nevysvětlil, pak není na co si stěžovat a asi je s ním spokojen.

Nebo nevysvětlil, není s ním spokojen a pak stojí za prd ten hag.

S tím "hejtem" jsem vysvětlil, jak jsem to myslel, že tím jde tomuhle naproti. Nic víc.

Reagovat
j_mrazik

A nebo máš na stoperech zraněné, marné nebo staré např Evans… koukneš na ně a řekneš si “ty vole, ten Harry není zase tak špatnej.”

Reagovat
Busby babes

u nej to neni o lenosti, on to proste nema zazite... a ano, je to pak pro nas problem, jak jsem psal vejs

Reagovat
r.mrazik

on je uplne sileny

a hrac zapasu

Reagovat
martin.b

to ani já ani ten příspěvek přeci netvrdí

Reagovat
r.mrazik

ja vim, to rikam az ja

to neni nic proti tomu,co pises ty

Reagovat
martin.b

Reagovat
Kixi Syhimour

Poslední dobou přirozeně trávím čas návštěvami United redditu a k mému překvapení tam nejsou zrovna dvakrát unáhlení, nicméně po včerejším zápase se ten narativ ohledně Haga začíná slušně otáčet.

Reagovat
Kixi Syhimour

"McT is a passenger. But not just any passenger. He's there for the trip, it's long and shit and he's good craic. He puts on a good playlist and you hear some bangers you've never heard before. He gets out of the car, "he saved the trip" you think, "what would it have been like without him?". Then you notice he didn't pay for petrol, he broke the window button, and he's pissed all over the seats."

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Unai

Reagovat
TopinB

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Kixi Syhimour

Jenom reportuju...

Reagovat
Busby babes

me jen bavi, ze chodis na reddit United

Reagovat
Kixi Syhimour

Nevím, no. Proč se nepobavit ranní cestou hromadnou dopravou

Reagovat
Salfovic

Nic nepotěší tak, jak cizí neštěstí

Reagovat
Busby babes

je to tak

Reagovat
PhilipS

Štěstí West Hamu muselo dojít. Moyes není schopnej přehrát nikoho. Coufal odehrál skvělej zápas - škoda pro něj. Nevím, proč hrál posledních 15 minut Souček tak hluboko, West Ham jinou zbraň nemá. Pochybuju, že Moyes celou sezónu vydrží.

Reagovat
Salfovic

Nepochybuji o tom ani v nejmenším.

Reagovat
Whitemedia

Vážně se pět minut řešilo napálení míče do hlavy?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Whitemedia

Je po zápase a oni to prostě pořád řeší, já už nic nechápu.

Reagovat
John Obi Mikel

Vždyť to byla jasná hlava

Reagovat
John Obi Mikel

Nakonec jsme to oslabení zvládli, dobrá práce

Ale oba konce poločasů z naší strany špatné, to musíme do příště zlepšit.

Ve středu zkusme klepnout účka a najet na vlnu!

Reagovat
Whitemedia

Jinak Zerbi amatér a prej že náhrada za Pepka

Reagovat
Miguel19

Po tom odchozeném Newcastlu odmakaný výkon.

Jsem rád, že Poche stáhl Sterlinga a ne Mudryka. Ten byl dnes o třídu lepší. I když jsem čekal, že to zase odsere a v půli půjde dolu. Nakonec nám to vyhrálo zápas.

Gallagher idiot. Rád bych ho na pár zápasů vyřadil. Na té pozici může hrát Palmer.

Reagovat
Svatej

Az na Palmera,.mam dojem ze presne jeho AM chvilka nam zesrala nejakej zapas,. když se nevratil a nebranil jak měl na nasem vápně

Reagovat
blade115

Proti United by asi byli 4 ofenzivní hráči zbytečně moc, Palmer sotva bude hrát b-t-b jak Gallagher, takže by nás mnohem snadněji prečíslovali. Tipoval bych, že spíš buď nastoupí Ugochukwu, nebo Poche vymyslí zas nějakou stabilnější variantu s 3 vzadu. Teoreticky by ale v takových chvílích měl zaskakovat Lavia, jen by musel být někdy taky k dispozici no.

Reagovat
avicii

Neskutočne .. kurva takéto zápasy musíme hrať lepšie, super ani nebol nejak dobrý a aká dráma nakoniec..už teraz chyba Alisson a už aj Robbo by bol fajn keby už bol naspäť

Reagovat
avicii

Inak asi si teraz na mesiac zaplatím ten canal plus, aj keď mam tu jednotku a action na mágiu tak teraz sa bude asi veľa zápasov kryt a sledovať to na streamoch je des, kto to uprednostňuje pred tv si asi rad ubližuje

Reagovat
fenixLFC

ja som canal+ dlho odmietal ale je to hrozne pohodlne a mozes si vyberat aky zapas chces, pripadne konferencny. niektori nadavaju ze sa to neoplati lebo nemaju spanielsku cesku alebo ine useless ligy ale tie ma ani nezaujimaju. relativne zapracovali na komentovani (ked si do studia nevolaju toho blbca poborskeho), ale samotne zapasy maju pokryte hodne dobre

Reagovat
avicii

Asi si najprv nastudujem program a potom sa rozhodnem ale už teraz cez týždeň je veľká šanca ze nebudeme na 1ke alebo action

Reagovat
avicii

Tak pozerám ze na hlvnom programe nebudeme len najbližšie proti tomu Seffieldu tak to asi vydržím

Reagovat
norton

uz si to asi nestihol, ale ja som asi 3 mesiace dozadu zaplatil skylink s tym, ze sa plati 4€ na mesiac iba, co je mega. To bola nejaka akcia, ale myslim ze normalne to stoji 7€ a mas to na 4 zariadenia, takze to mozes sharenut s niekym...

alebo mi napis a mozme sa dohodnut na nejakom sharovani

Reagovat
norton

pozeram ze tu uz sa nedaju pisat sukromne spravy ? WTF ? ci som len slepy ?

Reagovat
Mastný Chobot

daj mu prístup za 6 na mesiac

Reagovat
norton
Reagovat
Salfovic

Super, tak už má Chelsea za posledních 9 měsíců na Stamford Bridge stejně výher jako Brentford

Reagovat
YNWA__MSN

Darwin Andy Caroll Nunez byl nejhorší hráč Live...mohl za 2. gol Fulhamu a svoje šance zase zahodil a málem nás to stálo všechny body...Jako sorry ale borec za skoro 100 mega a vypadá to na ... Jeho zakončení je šílený...Na něj se nedá dívat..on netrefí vrata od stodoly

MOTM Trent

Reagovat
YNWA__MSN

A škoda, že se zranil Matip..Proti City byl náš nejlepší defenzivní hráč a hrál skvěle

Reagovat
fenixLFC

nie nebol najhorsi hrac liverpoolu, nemoze za druhy gol fulhamu a vacsiu sancu zahodil salah. tak uz prosim ta pal doprdele s tymto narativ proti nunezovi bez ohladu na to ako hra

Reagovat
Registrujisejenproto

Tento dylinak se nejak vzhlidnul v tom mysticMac retardovi a snazi se psat podobne sracky

Reagovat
YNWA__MSN

Ty jsi dylinak, pokud tvrdíš, že hrál Nunez dobře...

Reagovat
fenixLFC

najskor sa nauc sledovat tie zapasy aj inak ako zo statistik strelenych golov

Reagovat
YNWA__MSN

Jasně a ze statistik se dočtu, že tam Darwin v první půli simuloval na penaltu a udělal tam skok jako ...

Reagovat
avicii

naši útočníci si nemaju dnes moc co vyčítať a niekoľko krát proste vyriešili veci zle..

Reagovat
YNWA__MSN

A kdo mohl za 2. gol Fulhamu ??

Takže Nunez hrál dobře ?

Reagovat
avicii

Nehral ..a Diaz hral dobre? Gapko? Ešte Salah ok, dobre to spravil pred gólom na 3:3 ale prestrelil prázdnu bránu ako Darwin na Lutone..

Reagovat
YNWA__MSN

kurva ale Nunez tam pojebal těch golovek víc, pak tam jednou divoval a simuloval na penaltu, do hry se moc nedostal a u 2. golu Fulhamu úplně nepomohl...a to že výkon Lucha a Salaha taky nic moc, ale oni ty šance nepálí alespon pravidelně zápas co zápas

A Gakpo šel jako střídající mimo svou pozici

Reagovat
fenixLFC

nunez napalil jednu skvelu sancu do brvna pod tlakom a druhu v tutovke nedal. diaz napriklad dnes nemal ani jedinu tutovku a to ze diaz sance nepali vedie k tomu ze ma 3+1 za tuto sezonu v lige, z toho dva goly v prvych dvoch zapasoch salah bol dnes este horsi, nedal tutovku pri ktorej by si nuneza uz siel zavrazdit. ale to sa ti nehodi do tvojho narativu ze ano

Reagovat
YNWA__MSN

Je normální, aby hráč občas spálil tutovku, ale není normální to dělat pořád jako Nunez...zvlášt když jde o borce za takový prachy a čeká se od něj že bude top...

Reagovat
fenixLFC

nie, darwin za druhy gol nemohol, ked uz niekto tal to mal kelleher chytat a nehral dobre, ale nehral ani uplne zle. a uz vobec nebol najhorsi hrac liverpoolu

Reagovat
YNWA__MSN

Za 2.gol Fulhamu může Kelleher?! Že jako nechytí střelu z bezprostřední blízkosti

Reagovat
fenixLFC

nie, moze zanho nunez kvoli tomu ze nebol o milimeter vpredu po rohu

Reagovat
dantetomas

Tak je to trochu dramaticke predstavenie od borca, ale ten Darwin je fakt na facku. Az po zakoncenie mu nemozes skoro nic vytknut. Ale potom pride to, co robi utocnika utocnikom a on je v tomto smere level pavel kuka. Jasne, ini hraci by sa mozno do tych zakonceni ani nedostali, ale keby premenil len polovicu svojich sanci, bojuje s Haalandom o krala strelcov.

Reagovat
fenixLFC

suhlasim ze by mal s tym premienanim sanci nieco robit ale pvoedat ze bol najhorsi hrac liverpoolu je proste sracka, nie prehanka. z toho utoku nikto nehral dobre, salah ma sice asist ale bol bud neviditelny alebo nedal este vacsiu tutovku. nunez je platny v medzihre, ci uz bez mice alebo s nim, ked branime alebo utocime, pomaha pressingu atd atd. dnes tam bolo viacero aspirnatov na najhorsi vykon na cele s gravenberchom a dalsimi. lenze tento si proste vzdy vyberie jedneho hraca a je jedno ako hra, ked neda tutovku alebo hattrick tak je proste k nicomu, zvysok mu je fuk

Reagovat
YNWA__MSN

Tak najdi příklad a pošli jak jebu jiného hráče kromě Nuneze

Výjimka je že nadávám na nákup 30letéhoEnda za 20mega, který nehraje, ačkoliv nutně potřebujeme DMko a nelíbí se mi, že se potenciál MacAllistera kurví na jeho sekundární pozici

Reagovat
YNWA__MSN

Jo jako řekl jsem to dost nasraně a dramaticky

Ty to píšeš líp

Reagovat
Salfovic

Mně se víc líbilo tvé podání

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
EL Gringo

Áno za všetko mohol Darwin aj za to ako chytal Kelleher mohol Darwin, aj za to že tu vypisuješ picoviny aj za to môže Darwin

Reagovat
YNWA__MSN

Co to meleš?

Darwin může dlouhodobě za to, že spálí enormní množství golovek....A místo toho aby Live vedl hrál defenzivněji, tak nic a je z toho gol do naší brány...

Kelleher může za to, že 2metry před ním stojí 2 hráči Fulhamu a Nunez na ně čumí a je postavenej úplně mimo ?

Reagovat
EL Gringo

Mne sa len to nepaci, že každý zápas len na neho vypisuješ, ale na ostatných hráčov čo nezahrali najlepšie napríklad taký Gomez, Kelleher, Szoboszlai dokonca ani Diaz tak na nich ani slovo nenapíšeš, mne príde táto šikana na Darwinovu osobu prehnaná, je pravda že koncovku ma zlu, ale to mal aj Suarez prvé 2 sezóny - kde stále pálil do konštrukcii brány, proste ja som presvedčený o tom, že Darwin raz bude v tých šancí chladnokrvnejsi a bude ich premieňať na góly, ale kto ma takú ponukovu činnosť a dostavanie sa do šancí a vybojovanie si ich hlavne? Máloktorý útočník, preto si myslím že ta koncovka sa zlepší a bude jeden z najlepších útočníkov na svete

Reagovat
YNWA__MSN

Protože Nunez je v tom konstantní...

A porovnávat Nuneze a Suáreze ????? To jako vážně? Nunez nikdy nebude ani z poloviny tak dobrej jako Suárez...A když už to chceš porovnávat, tak si uvědom do čeho přišel Suárez a do čeho tohle kopyto

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Melda

Darwin mě baví že všech hráčů snad nejvíc. Ještě Sobo. Ano je to palič. Ale kolik toho spálil Suarez, Salah první sezónu...

Reagovat
fenixLFC

Suarez ano, ale Salah dal prvu sezonu rekord PL, ten moc toho nespalil

Reagovat
vladis271

Dokedy je Allison out? Sheffield vonku snad dame aj bez neho. Ale na Arsenal a MU ho budeme potrebovat. TAA chyta silnu formu, chcelo by to ale priamociarejsi cover na RB nez Gomeza.

Reagovat
avicii

Svojho času sme mali ísť po Livramentovi ten by sa nám teraz taaak hodil..Sheffield snáď bez blbosti od nás ale CP o 13:30 sobotu, noo prinajmenšom mam menšie obavy

Reagovat
vladis271

My hrame zas 13.30 a este vonku. To si uz fakt robia pcu.

Reagovat
fenixLFC

jezis nebud hysterka, 13:30 je v klidu, problem je ked to daju po repre pauze

Reagovat
avicii

Tak je dobre ze neni po repre pauze tak by sme sa na to aj mohli pripraviť lepšie, snáď v stredu ten zápas zvládneme v kľude a dobre sa pripravíme na ten sobotný, CP klasika pre nás ťažký zápas čakám

Reagovat
JessePinkman

Já se teda Sheffieldu bojím stejně jako Lutonu.

Reagovat
fenixLFC

hlavne su tri body a ze to bol v zavere skvely zapas macallister gol roka, tieto screamery spolu s obalovackami na zadnu tyc su za mna najkrajsie goly ale aj "trentov" prvy gol a endov viac ako slusne pociny ked si clovek uvedomi ze sme v minulosti nedavali tri goly spoza vapna hadam ani za sezonu tak tu sa do toho islo hlava nehlava

kazdopadne zo strany mnohych fakt biedny zapas. na koho sa hodne doplacalo bol gravenberch ktory hral jednoznacne najhorsi zapas odkedy k nam prestupil. a aj treti gol ide na jeho triko, dvakrat v strede odovzdat lacno loptu a ponuknut fulhamu protiutok... tym ze to fulham zahustoval tak az do prichodu gakpa nasa ofenziva moc neexistovala, diaz tam mal apr striel z dialky, nunez dal brvno a nedal tutovku a salah bol totalne k nicomu, pricom zahodil sancu za ktoru by darwina ukamenovali...

je ale potreba pochvalit kloppa ako sa snazil so zapasom nieco robit. jasne, gomez ako striedanie nevysiel pretoze to je uplne tragicky hrac ako dozadu (lezerne odbranenie williana pri tretom gole) tak dopredu (kazdy center k nicomu), ale ked posunul trenta na stred tak mu nic ine neostavalo. vysiel mu aj tah s endom a snad sice matipovo zranenie nebude vazne ale aj keby sa vratil tak len na lavku a do zakladu konecne zas konate. to ze bdueme teraz dostavat vela golov sa da cakat, ved alisson bol 50% obrany sam. co ale budeme musiet vyriesit tak su standartky, tam si nas dnes slusne davali...

kazdopadne za tri body, nestracame kontatk s celom, domaca neporazitelnost pokracuje, mame dalsi boost do sezony a teraz bodovat dalej

Reagovat
mistr129

za Mac Allistera, celkově se mi víc líbí góly z pěkných akcí než nějaké rány z dálky kdy to jde proti noze, ale takhle když si to sám posune a trefí skákající balón, tak to je luxus

Reagovat
Salfovic

To já naopak nechápu, co na těchto ,,ukopnutích´´ z dálky lidi pořád vidí.

Reagovat
EL Gringo

A aký gól ti príde ako krásny? Keď tomuto hovoris ukopnutie?

Reagovat
mistr129

Jak pisu, zrovna tenhle za mě super, ale třeba včerejší Odegaardův je pro mě lepší než půlka techhle křapnuti ze 30 metru

Reagovat
Salfovic

Buď ty po pěkné kombinaci více hráčů nebo třeba nějaká sólíčka.

Reagovat
YNWA__MSN

kdo to má číst..takovej spam

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Svatej

Nervy

Reagovat
Čenda

Hledáš?

Reagovat
blade115

Když nic jinýho, tak se na to aspoň hráči nevysrali jako proti Newcastlu. Ale Gallagher i tak malém zase zabil zápas. Zlatý tři body každopádně. Mudryk zas o něco lepší než posledně, Enzo super, Silva taky odčinil zaváhání proti Magpies .. A Sánchez konečně taky předvedl nějaký zásadní zákrok. Ale žalostně chybí James i Chilwell.

Reagovat
Miguel19

Mudryk potřebuje pár zápasů v základu s důvěrou, i když se mu nebude dařit.

Reagovat
blade115

Moc jsem nikdy nechápal to jeho stahování třeba po 45 minutách, jako by on byl vždycky příčinou toho, proč se nedaří. Ale zároveň je teda fakt, že touhle dobou už měl být někde jinde, trochu se bojím, jestli mu to nízké sebevědomí vůbec dovolí se někdy plně prosadit.. Dneska měl super momenty, ale stejně tam pořád chybí to něco, co měl Hazard, co dělá ten rozdíl. Přitom on by na to schopnosti měl, proti Edenovi navíc i správnou mentalitu, pokud jde o nějakou morálku.

Reagovat
Talker

Tak Eden byl technicky někde úplně jinde. A ač má třeba Mudryk lepší přístup a morálku, tak Hazard zas měl tu mentalitu, že míč chce a dostane ho a něco s ním udělá. To zas Mudrykovi v tuhle chvíli chybí.

Mudryk je prostě strašně "raw", potřebuje vyspět. Hazard když k nám přišel, tak za sebou měl téměř 200 zápasů za Lille a k tomu cca 30 zápasů za Belgii. Mudryk měl při příchodu 65 na Ukrajině a 8 za NT.

Takže se závěrem že potřebuje hrát souhlasím, on potřebuje hrát - stejně jako potřeboval třeba Salah, když byl u nás.

Reagovat
Svatej

Salah mi ciste typologii a i tou surovostí u nas prijde jako nejlepší příměr

Reagovat
blade115

Jojo, proto jsem i s tou morálkou dodával, se "pokud jde o morálku". Eden měl víc sebevědomí a větší ochotni brát věci na sebe. To s Mudrykem půjde v ruku v ruce s tím, aby začal pravidelně hrát a trochu si věřil.

Salah je pěkný srovnání, snad jsme se poučili a tentokrát to zvládneme líp.

Reagovat
Whitemedia

Enzo je jasnej adept na kapitánskou pásku a kašlat na to, že neumí tak dobře anglicky..

Reagovat
blade115

Tak James s Gallagherem a Thiagem jsou před ním ze zřejmých důvodů, ale po nich mi taky přijde jako přirozená volba.

Reagovat
Whitemedia

Silva by byl jasnej, ale Poche to chtěl přenechat na mladých a tomu rozumím. Ale James je prostě kripl a Galladoodle není materiál na kapitána...

Reagovat
Salfovic

Nefiguruje tam i Chilwell ?

Reagovat
Whitemedia

Další kripl no.

Reagovat
Whitemedia

De Zerbi: “From the first minute until the extra time we played better than Chelsea.

Prašivec asi zaspal první poločas.

Reagovat
Miguel19

Šašek.

Reagovat
Salfovic

Co se stalo s obranou City Ta teď dostává gól pokaždé, co soupeř přeleze polovinu.

Je šance, že letos bude KdB ještě hrát, alespoň na ME ?

Reagovat
Amon

Krásny zápas. Veľmi som si ho užil. Druhý polčas sme zabrali.

Reagovat
MystycMac

Každá strata city je pre Ligu len a len dobre ... škoda dnes že Chelsea nestratila body

Reagovat
SunFells

Další brainfart od sudího. Ale krásně slepičky

Reagovat
Whitemedia

Plešatej rozhodčí prostě vždy bude diagnóza.

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
dantetomas

Zasraty baldista

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Agent z Melmacu

každý plešatý je podvodník

Reagovat
Gunner14

Real

Reagovat
LaVolpe

Tak ve středu může jít AV před City. Hoši zkusme to.

Reagovat
fenixLFC

tvl ten rozhodca predviedol pre spurs lepsi defenzivny vykon ako vsetci jeho obrancovia

a ta karta za protesty halandovi po evidentnej chybe rozhodcu je proste totalny vysmech...

Reagovat
masly008

počkej chybě? Byl fau, pískl faul.Že nenechal výhodu? Však prý má každý rozhodčí jiný metr, tak tenhle ho má asi na výhody

Reagovat
Salfovic

Ale on ji nechal.

Reagovat
dantetomas

Problem je, ze on vyhodu nechal a piskol az v momente, ked sa Grealish dostaval k lopte a mohol ist do golovky

Reagovat
masly008

tak asi mu přišlo že větší šance pro city je ta rozehrávka na půlce než Jack sám na golmana

Reagovat
vladis271

Reagovat
Svatej

..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Svatej

Od doby, co se rozjela show o tlačence City, je docěla podělávaj sudí

Reagovat
Amon

Čo to tam rozoberaju v studiu tak dlho. To v ziadnom pripade penalta nebola (Skip a Akanji).

Reagovat
Salfovic

Dobrá tlačenka City

https://dubz.co/v/d2ss2s

Reagovat
Kinky7

Krásně vidět jak ukázal výhodu a když to dostal Jack do úniku tak to pisknul

Reagovat
Svatej

Reagovat
Kinky7

seru na to - takhle ojebou obcas kazdyho.

holt nekdy to nic neresi (akeho gol vs fulham) a nekdy to ma rozhodujici vliv - ruka Rodriho proti Evertonu pred lety, ted unik Jacka.

Reagovat
fenixLFC

napriklad mna to serie fakt kvoli tomu ze je to dokaz ze mozu piskat hocijake hovno ale ked na to upozornis a aj mas pravdu tak ta za to trestaju. a sami su vlastne beztrestni (to ze si pisknu jeden zapas v champe trest fakt nie je). realne by malo city chciet odvolat tu kartu pre haalanda pretoze je len kvoli chybe rozhodcu. nezrusia mu ju samozrejme, ale len tych kriplov dostat pod tlak

Reagovat
SunFells

Tohle rozhodující? Je to nepochopitelná chyba, ale dával bych v té příležitosti útočníkovi tak třetinovou šanci, Grealishovi méně.

Reagovat
masly008

a hlavně proti tomu magorovi v brance Spurs tak 1:10

Reagovat
Kinky7

tak jako ber to tak ze jit sam na branu 3 minuty pred koncem se bere jako rozhodujici

Reagovat
SunFells

Bere se to jako šance... která ve většině případů je neúspěšná při tlaku obránců, ještě tam navíc ani nebyl.

Reagovat
mistr129

Hlavně ten poslední hráč Spurs by ho nejspis ukrojil

Reagovat
Kinky7

Možná by ho obránce doběhl, možná by na něj udělal Valverdeho, možná by z toho byla pentle možná gól, možná by Jack zaMahrezoval ale rozhodně svou chybou rozhodčí zabránil jít Grealishovi sám na bránu. Jako stane se ale nesnažte se mi vysvětlit že to nijak neovlivnilo výsledek protože by z toho určitě nic nebylo. Protože jestli jste si tak jistý tak bych prosil čísla Eurojackpotu na tento týden dík

Reagovat
SunFells

Pepíčkovství

Reagovat
Benzema

Reagovat
SpecialOne

On by to spíš obránce Spurs přerušil za červenou.

Reagovat
Talker

Tak třetinovou...

Jde sám na golmana, má celkem náskok, obránce jde z celkem ostrého úhlu. I kdyby nedal gol, tak je tam šance na to, že vybojuje faul (který by byl červený, protože poslední hráč?), penaltu, případně třeba roh...

Jako není to gol do prázdné, ale je to obrovská šance, kdy máš spoustu možností, co se může stát.

Reagovat
SunFells

Menší, byl tam Grealish, ne Watkins.

Reagovat
protiproudu

šance je vždy 100% a buď skončí 100% nebo nulová, nic mezi tím není

Reagovat
Neutron

keby bola sanca vzdy 100% tak je z toho zakazdym gol, nie?

Reagovat
protiproudu

ne vole, na začátku je 100% protože nevíš jak se vyvine, na konci je bud gol (pořád 100%) nebo ne (výsledek 0%)

Reagovat
J0EL

Heh, takto ozaj statistika a pravdepodobnost nefunguje

Reagovat
protiproudu

Reaguju na tebe a na dementy pod tebou.

Když mu šanci sebereš, jako to udělal rozhodčí, tak víš prd jakou šanci měl. Ve fotbale nefunguje nějaká pravděpodobnost, proto se tomu fandí a lidi u toho šílí, protože je možné všechno. 3ílneých gólů už padlo, např. Almunia safe (again). Statistiku si můžeš vyhodnotit jedině zpětně a tady prostě nevíš jakou měl nebo neměl šanci. Můžeš se dohadovat s nějakým věčným teoretikem ale ten s realitou vždycky prohraje.

Reagovat
J0EL

Teraz naozaj uz neviem ci to myslis vazne alebo si len robis srandu.

Opta stats podla teba funguje ako? Modely xG ako? Ved cele je to zalozene na statistikach a modelovaniu. Teda napisat ze tato sanca bola bud 100% alebo 0% je totalny bizar.

Reagovat
Kinky7

Ježíši. Chudák profesor Hebák kdyby tě slyšel... By ho z tvého pojetí pravděpodobnosti trefili.

Reagovat
Neutron

No do pici cetto sa musi v hrobe obracat

Reagovat
masly008

A nebo naopak.Na začátku je nulová a až proměníš tak je 100 %

Reagovat
SunFells

Evidentně

Reagovat
J0EL

Reagovat
J0EL

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Busby babes

udelal chybu, ale neni vubec jasny, co by z toho bylo. Obranci by ho nejspis stihli dobehnout... ale chyba hlavniho jasna.

Reagovat
jk

Neukazuje se výhoda dvouma rukama?

Reagovat
J0EL

Nie.

Reagovat
Nikikrew

boze ti rozhodcovia zaklady nezvladaju

Reagovat
El Cid z City

Nejdřív chtěl písknout,pak to pustit,ale už asi nedokázal úplně zastavit fouknutí do píšťalky...když viděl co způsobil, radši ta zastavil.

Reagovat
SunFells

A během toho co to nedokázal si stihl vrátit píšťalku zpátky do držky akorát to zmatený strýc neodhadl

Reagovat
Greaber

Rozhodčí čekal, že Haaland spadne a bude se tam válet jako Neymar a on místo toho zabojoval. To se moc často ve fotbale nestává, takže chápu, že z toho byl zmatený a nevěděl co má vlastně pískat.

Reagovat
protiproudu

to je obhajoba, zkurvenej fotbal :D

Reagovat
Kixi Syhimour

To je zase rozhodnutí

Reagovat
protiproudu

lol to jaká černobílá kurva

Reagovat
SunFells

The xG Philosophy

Erling Haaland (0.92) 0-3 (0.56) Spurs

Reagovat
Kixi Syhimour

Hmmm

Reagovat
Zdechlina

Sudí opět tragický. Takticky dá výhodu, aby ji po pár vteřinách přerušil ale jinak díky židi, pro Arsik jen dobře

Reagovat
John Obi Mikel

Dneska gólová neděle v Premier League

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Euphael

daji se nekde prochazet sestrihy ?

Reagovat
SunFells

Footyfull, hoofoot

Reagovat
Euphael

diky za ten footyfull

Reagovat
Grahf
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kissak

to je jasný, co mu říká "podívej, kdo tady má vlasy, ty magoje"

Reagovat
Salfovic

Ty máš ale pěknou držku.

Reagovat
smazaný uživatel

S jeho výplatou by mi to nevadilo

Reagovat
Golasso

Jak dcera Brocka Lesnara

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
VTID94

Erling Haaland faces an FA charge after blasting referee Simon Hooper following Manchester City's six goal thriller with Tottenham at the Etihad.

Poď

Reagovat
Greaber

Jako byl fakt nasranej a i když neumím odezírat, tady jsem celkem snadno pochopil, co tam řval na všechny strany A to ještě po ukončení zápasu strčil ramenem do protihráče a hrotil ho, mu to FA spočítá

Reagovat
SunFells

By mě zajímalo proč ještě nepotrestali Artetu. Asi malé zápasy.

Reagovat
LaVolpe

Tam bych to viděl, že Arteta argumentuje tím, že paragraf, za jehož porušení byl obviněn, vlastně ani neporušil.

Reagovat
fenixLFC

Neuveritelne

Reagovat
Busby babes

vsak je to spravne

Reagovat
fenixLFC

jedine ked bude riadne potrestany aj ten rozhodca za chybu co sa ale nikdy nestane

Reagovat
Kinky7

tak co jsem cetl na bbc tak problemem neni to chovani v zapase kde na to rozhodci nijak stiznost nepodal ale to jak se k tomu vyjadril Haaland na twitteru aneb to WTF

ok. at dostane flastr dodatecne ale pak ocekavam ze FA pojede u vsech stejnym metrem - tipuju ze by Arteta odkoucoval max pulku zapasu

Me ta chyba rozhodciho uz nesere - jak rikam i rozhodci je clovek a proste se upiskl se stane.

Reagovat
Busby babes

tohle trestani za twitter post je ale divny.

Reagovat
Busby babes

bez ohledu na to, Haaland se k rozhodcimu takhle proste chovat nesmi. a je uplne jedno co pisknul nebo nepisknul...

tvl tady lidi na jeden strane porad mluvi o rugby a tamnim respektu k rozhodcim a na druhou stranu tady pak pisou tohle...

Reagovat
fenixLFC

ja nic o rugby nepisem takze je to uplne irelevantne. nehovoriac o tom ze si z toho zas beries iba polovicu- co som tu tak pochopil tak v rugby su ti rozhodcovia za vyroky viac zodpovedni a musia ich vysvetlovat atd. ty realne chces aby rozhodcovia dalej piskali sracky ako doteraz vo futbale, ale hraci mali k nim respekt ako v rugby. ani nahodou, dokial budu piskat hovadiny, maju hraci a treneri mat pravo ich kritizovat

Reagovat
Busby babes

fair enough, vlastne nevim, jestli se ty dve skupiny prolinaji

hele vysvetluje, on ten rozhodci hraci rekne: offside, predhoz hrace XY, vylouceni hrace XY protoze... neni tam zadna debata. coz teda ve fotbale funguje uz ted. tam taky rozhodci rekne: offside hrace xy. Faul hrace XY. Rozdil je ten, ze ve fotbale se zacnou hraci hadat no...

a dal uz je to porad dokola tahle debata. Rozhodic delaji tech chyb min nez driv, ale vic se to resi, tak to pusobi jako ze jsou nejhorsi ever. Jen to nesedi na to, co rikaji data nebo jakekoliv nezavisle panely, ktere nad tim dohlizi. Vcera udelal chybu, prerusil vyhodu. to porad nedava zadnemu z hracu se chovat tak, jak se pak chovaj. a delaj to vsichni, nasi taky. maj za to dostavat karty.

Reagovat
fenixLFC

mne by v podstate stacila jedina zmena- ked rozhodca spravi chybu tak ho mozu hraci treneri a dalsi opravnene kritizovat bez hrozby trestu. ked kritizuju bez dovodu po tom co rozhodca zapiskal nieco spravne tak vtedy pokutu/trest chapem. plus teda by mal byt potrestany rozhodca ked je to vaznejsie. chapem ze bude nedostatok rozhodcov ale neda sa fungovat s tym ze "su nahovno ale nemame inych tak nech to pokracuje"

Reagovat
Benzema

Reagovat
T44v3tt1

Reagovat
Dody10

Reagovat
SunFells

Orny: Sheffield United set to sack Paul Heckingbottom today. 46yo led #SUFC to Premier League despite transfer embargo + collapsed takeover but key player exits & 1 win in 14 leaves them bottom of table. Club expected to confirm in due course

Reagovat
Mastný Chobot

Bohvie, ako by na tom boli, keby tie 2 extrémne smolné prehry s MC a Tottenhamom uhrali, ale tak dostať 8 od Newcastlu, 5 od nás aj od Burnley, to je dosť hanba, no.

Reagovat
vladis271

Mohli pockat este par dni

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Talker

Včera jsem bohužel neviděl, každopádně super 3 body.

Co tak koukám, tak rozhodčí kouzlil - nám penaltu neodpískal a následně odpískal penaltu pro Brighton že napálili do ksichtu našeho hráče.

Kdyby tam nebyl VAR, tak by to úplně otočilo zápas.

Reagovat
r.mrazik

ta nase zaloha je vtipna...a jeste vice vtipne je to,ze si ETH stale mysli,ze to nase nove 433 je hratelny s mctomem,ktery je tam uplne mimo a kazdy DMko tam hori jak papir

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Nikikrew
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele