PO ALKOHOLU A DROGÁCH NASTUPUJE HAZARD

17.01.2003, 23:16
Aktuality
Bývalý kapitán Arsenalu a anglické reprezentace Tony Adams varoval anglické kluby, že jejich hráči často propadají hazardu a prohrávají velké peníze. Adams, který si sám prošel závislostí na alkoholu a byl i zavřený za jízdu pod vlivem alkoholu, tvrdí, že sázení ve velkém je mezi předními hráči nebezpečně rozšířeno.

"Kvůli velkému množství testů je téměř nemožné, aby hráči beztrestně pili nebo brali drogy. Někteří proto tráví čas hraním a sázením a kluby by to neměly ignorovat," prohlásil Adams, který v současné době vede charitativní organizaci pro sportovce, kteří jsou na něčem závislí. "Stále více hráčů si třeba kupuje koně a s tím přichází velké sázení. A nejen na dostizích, ale také v kasinech a na internetu. Je těžké to zjistit, nedá se to odhalit třeba jako alkohol nebo drogy. Může to však být stejně nebezpečné jako jiné závislosti," varuje 36-letý Adams.

Posledním případem, který se dostal na veřejnost, je gamblerská vášeň Islanďana ve službách Chelsea Eidura Gudjohnsena. Ten prozradil, že za pět měsíců, kdy chodil do kasina, prohrál 400.000 liber. "Zjistil jsem sám na sobě, jak může být hazard nebezpečný. Stoprocentně už do kasina nevkročím," dušuje se Gudjohnsen. "Je vidět, jak se do toho mladí lidé snadno nechají vtáhnout. Moc rád teď budu těm dalším odstrašujícím příkladem," dodal.

Nedávno svou troškou do mlýna přispěl i Tony Cascarino, bývalý irský reprezentant. Podle něj se v anglické reprezentaci na posledních velkých akcích rozmohlo hraní karet, v letadle, ve kterém se Angličané vraceli z loňského světového šampionátu prý jeden z hráčů vypisoval šek na 30 tisíc liber, aby splatil dluhy, které si během turnaje v kartách nadělal. Na ME 2000 se prý svěřenci tehdejšího kouče Kevina Keegana ve volných chvílích věnovali pokeru a každý průměrně vydal 15 tisíc.

Karty se hrají i v Manchesteru United, jak v posledních dnech potvrdil útočník Ruud van Nistelrooy. "Hráči stráví mnoho času cestováním. A možná bych to neměl říkat, ale hodně z nich si jej krátí hraním karet o peníze. Opravdu hrají o peníze, během hry je často vidím psát si částky na papír. Ale manažer to toleruje, je mu to jedno, pokud vyhráváme," řekl van Nistelrooy. K hazardu na cestách se vyjádřil také mluvčí klubu. "Naši hráči na cestách hrají karty o peníze a pro zábavu. Jde ale o malé částky a hlavním účelem je zábava a zkrácení času na cestách," zní oficiální stanovisko United.

Autor: Petr Starý

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokial hraju iba o prachy medzi sebou a v kartach, tak je to ok : ) nie je na tom nic zleho... Aj ja som v skole hral karty za prachy... : )

Reagovat
antimadrista

Já bych je zavřel. Nemám rád anglický kluby, hráče a celou Anglii. forca barca

Reagovat
Josifek

Aaž na to:forca barca souhlasím,nesnaším Angličany.Viva Espana!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To ze neznasate anglicanov je vasa chyba... Ja osobne fandim futbalu a nezaoberam sa tym koho nenavidim a mam rad.. I ked moj klub je Manchester United... nepisem ze nemam rad, spanielov, talianov... to je uz forma rasizmu a taky clovek do futbalu nepatri... A tieto slova patria Vam Josifek a Antimadrista...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si mě Briane připiš na seznam. Já anglický kluby taky totálně nesnáším, výjimkou je Arsenal, ten hraje dobrej fotbal. Ale jinak je to strašný. Z hráčů typu Gerrarda, Scholese nebo Beckhama se mi dělá zle a na mistrovství je nikdy nesleduju, jen chcu aby hned vypadli! Mám hodně kámošů, co fandí nějakýmu klubu, ale anglickýmu? To ani náhodou. Ať žije La Liga!!!

Reagovat
antimadrista

Jedině ESPAŇA !

Reagovat
PJ

Anglickej fotbal je dobrej, to je fakt a ne muj subjektivní názor, jinak by tam přece nehráli jedni z nejlepších hráčů na světě. Neřikam že je španělskej fotbal špatnej, nechci ani ty dva styly porovnávat, ale musim se Briana zastat. Neuznávam "fanoušky", kteří fandí jednomu klubu a ostatní by nejradši vymazal z mapy. Fandim Spartě, ale když hraje Slava v poháru, fandim i jí. A hlavně - fandim dobrýmu fotbalu a nikdo mi nevymluví, že anglická Premier League je jedna z nejlepších lig na světě...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Ja z mapy spanielsky futbal nevymazavam... naopak, uznavam vzdy hociktoreho supera, ja mam futbal rad ako celok a nie ako jeden team... To je smutne ze este existuju fans typu antimadristu a josefinka a inych, ktory pozabudli ze futbal nie je len SPANIELSKO... Chalani, trocha treba sledovat aj ine ligy, aby ste si vycistili zrak.... lebo zaslepenost spanielskou ligou ruze neprinasa..

Reagovat
antimadrista

Pravda je taková, že La liga je nejlepší ligou světa. Anglickej a německej fotbal je HNUSNEJ A STEREOTIPNÍ, doma si hrajou na špičky(zvlášť angličani) a když hrajou venku tak nezahrajou nic. Jediná liga, která může konkurovat La lize je Serie A a to si vem, že italská liga krachuje. Prostě a jednoduše PRIMERA DIVISION NEMÁ KONKURENCI. ESPAŇA, ESPAŇA, ESPAŇA !

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, mužstva jako Manchester, Liverpool, Bayern nebo Dortmund jsou opravdu nechutný. A ti co nefandí žádnému klubu, ale jen pěknému fotbalu o tyto hrůzy vůbec nestojí. Italský kluby jsou skutečně jediné, které ještě beru, Serie A se mi líbí. Včera jsem viděl v akci MU i Liverpool a za dívání to moc nestálo. Mužstva bojující v Anglii o pohár UEFA jsou tak na úrovni Malagy, Valladolidu, Villarrealu či Espanyolu. I když ti by je možná strčili do kapsy, protože hrají výborně technicky a dokážou udržet balon na svých kopačkách. A o tom je fotbal. Podívejte se na Barcu v Evropě a na domácí scéně. A s Madridem to bývá zpravidla také tak, letos je to výjimka. AŤ ŽIJE LA LIGA!!!

Reagovat
Josifek

Kdybych musel sledovat všechny zápasy Manchesteru tak bych u nich musel usnout!!!Jediny co se tam děje je občasnej pěknej centr Beckghama a dorážky do práz¨dný brány van Nisterloy a to mě fakt nezajímá!!!Já z Anglickejch týmu mam rád jedině Newcastle a to jen kvůli Shearerovi a Belamimu!!!Ale nechci vymazat Anglický kluby z mapy,to by potom neměl Real na kom dokazovat,že je nejlepší na světě!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pche to snad nemyslite vazne, anglicka liga se ze spanelskou neda vubec porovnavat, anglicka liga je zcela jasne lepsi nez spanelska! Anglicka ma lepsi hrace, lepsi fanousky, lepsi zazemi, lepsi stadiony, vetsi tradici, lepsi trenery, lepsi muzstva, vetsi vyrovnanost a mohl bych jmenovat dal. V Anglii jsou daleko charakternejsi hraci nez ve spanelsku! Kdyby nekdo rekl Figovi co je to charakter tak by mu zrejme neodpovedel, protoze nevi co to je! Tady opavdu neni o cem diskutovat, zadne diskuze nemaji cenu, Anglicka liga je proste lepsi, Raul se neda s Nystelooyem vubec srovnavat, Raul je oproti nemu nula! Mymochodem, vi espanolsti magori, vubec tady nejmenujete francouzkou ligu, coz je snad nejzabavnejsi vetova fotbalova liga!!! A kdyby ve spanelske lize nebyla Barcelona, tak je spanelska liga tak na urovni Mongolske ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tu nepisem za anglicka liga je cislo jedna vo Svete, ale je moja najoblubena : ) Chlapci, zobudte sa.. Real je komercia a nie futbal. Kupili Ronalda, Zidana a Figa, aby si dokazovali svoju silu voci Barce a ostatnym klubom v Europe. Ale pravda je taka, ze Real ma vacsie dlzoby ako cela talianska liga... Len je to smutne... A naozaj, aby som nezabudol jednu vetu STADNIG OVATION.... to pochadza z Anglicka.. Co pochadza zo Spanielska?? Balet, ano lebo hraci v spanielskej lige sa ani neudrzia na nohach, ked sa do nich opre priemerny az podpriemerny hrac v Anglicku... Takze futbal sa hra na krasu ale hlavne na goly...

Reagovat
Josifek

Já si myslim,že že je lepší tak jak se hraje španšělská liga(technicky,krásně,elegantně...) než když do sebe režou jako ty magoři v Anglii,to je spíš Americkej fotbal§!!!A Raúl se nedá s tim pitomim Nisterloyem vůbec srovnávat!!!Ta Raúlova technika,přihrávky,zakončení...Kdežto ten Nysterloy jen doráží do skoro prázdný brány a to musej všichni přiznat!!!A jestli si myslíš,že REal neni nejlepší na světě,tak mě teda řekni kdo je lepší!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Keby bol Real naj na Svete, tak by nebol teraz tam kde je... za Realom Sociedad San Sebastian... hanba...

Reagovat
antimadrista

Já nenávidim Madrid stejně jako ty, ale to že je Barcelona ve středu tabulky( přitom v LM neztratila ani jeden bod) a že jí vede Real Sociedad, svědčí o úrovni La ligy, to musíš uznat.

Reagovat
smazaný uživatel

Moment, o jake urovni? San Sebastian prekvapeni je to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Josifek, videl som zapas REAL MADRID - ATLETIKO MADRID - to teda je uroven... ani sa na to nedalo pozerat, pan rozhodca mal jasne navrch... akoze zasmial som sa hrozne, lebo Demetrio Albertini poslal loptu do siete v 96 minute... a Real padol na kolena ako kabela... fuj. Osobne by som ti tento zapas doprial aby si vedel o akej urovni to hovoris. Technicky je futbal v Spanielsku na vysokej urovni, ale co sa tyka vsetkeho ostatneho, tak je hlboku pod priemerom... : ( bohuzial taka je odozva futbalovych odbornikov na zapasy v LA LIGE (a to nemyslim seba)... takze radsej citaj noviny a stazuj sa tam...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vůbec nevím, o čem se tady pořád hádáte. Že se ve Španělsku hraje nejlepší fotbal na světě, to musí uznat každej, kdo tomu aspoň trochu rozumí. Sotva průměrnej Alaves porážel celou Evropu včetně těch ubohých anglických týmů. Takovej Southampton by to asi nesvedl. A co se týče toho charakteru, tak to je kec. Stačí si přečíst ten článek. FFFUUUJJJ!

Reagovat
Webmaster

V tom clanku se pise o tom, ze v Anglii se hrajou karty. O Spanelsku ani o zbytku sveta tam neni ani slovo - to neznamena, ze se nikde jinde nic takovyho nedeje! Jasne, ted mi pulka v vas rekne, ze Real je svatej a Barca jsou gambleri, druha pulka pravej opak. Az se nekde objevi clabek o tom, jak se ve spanelsku sazi na kohouti zapasy a jak tam fotbalisti prodelavaj sileny prachy, taky o tom napisu :-)

Reagovat
Josifek

Ten zápas sem sice neviděl,ale viděl sem pár zápasu MAnchesteru,a vim,proč už další neuvidim!!!

Reagovat
antimadrista

Aby jste se nehádali pánové, tak nejlepší je KATÁLANSKO. Forca Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Tak abych to zhrnul: merengues je asi totalni debil kdyz keca blaboli typu "kazdej kdoaspontrochu rozumi fotbalu musi vedet ze se tam hraje nejlepsi fotbal" hm tak ja si myslim ze fotbalu rozumim a vim toho o nem celkem dost a rozhodne s tim nesouhlasim! Ovsem fotbalu asi nerozumi dalsi josifek. jeho posledni prispevek ani nebudu komentovat...snad jen takto: JOSIFKU, UZ TO NEHUL!!!! UZ SE PROBER!!! No a s antimadristou souhlasim v tom ze nejlepsi (ze spanelska) je katalansko a barca! jinak 1. MANCHESTER UNITED 2. BARCELONA dloooooooouha mezera a potom zbytek pak jeste delsi mezera a tam je mozna nekde real...

Reagovat
HOST*

Ty ses dobře vyjádřil,hlavně že ty tomu rozumíš.Jen tak pro nic za nic asi Španělská liga nebyla výhlášená potřetí za sebou nejlepší světvou fotbalovou soutěží!!!!

Reagovat
HOST*jirka

to co tady čtu je stašný. Fotbal je o hře a ne o klubech.nemám rád Spartu,protože skupuje český trh,a proto je první v lize. třeba jinde je to normální, protože mají všechny(většina) klubů peníze na nápuk posil. Angláni a španělové hrajou pěknej fotbal,ale italové to hrajouj jenom na brejky(ofsajdy) a furt simulujou!!!hlavně Filipo Inzaghi!!!proto mi italskej fotbal vadí. Barcelona hraje strašně.kupujou hráče,klub je bohatý a stejně z toho neni nic(v lize až 9).LM maj úspěch protože zatím se vyhnuli dobrým klubům.LM nevyhrajou! a letos asi žádnej španělskej tým.Vyhraje buď United,Arsenal nebo AC Milan.PS:SLAVIA to v poháru všem ukáže,sláva českýmu fotbalu.

Reagovat
HOST*smola

to all: fandím dobrýmu fotbalu a podle mě je nejlepší španělská Primera division, protože tam hrají fotbal především pro lidi, a ne jen pro výsledky jako třeba u nás, a o tom fotbal je!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak to asi fandis madridu ze? Ty ses chlapce typickej amater kterej fotbalu vubec nerozumi, myslis Real a jeho nakupi jenze to neni fotbal to je polityka!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak poslouchej, ty polityku. Nedávno vyhrála Primera Division tuším potřetí v řadě soutěž o nejlepší ligu světa. Dělá se to na zákadě objektivních statistik. S tím nic nenaděláš. Mrzí mě, že se v Brně najdou sprostí blbouni jako ty PAVKU. Stydím se za tebe!

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale videl si ktora liga ja na druhom mieste??? Tak sa dobre pozri, je to PREMIER LEAGUE, a asi to je je len tak. Chlapci, je vela zapasov o ktorych sa da diskutovat cely rok, no derby ako Real Madrid - Atletico Madrid by sa malo hrat na rovinu. Ked som ho pozeral a to som bol triezvy... no radsej si pozrite zostrih ako vyhrava Real MADRID v lige, no nastastie im dal Demetrio Albertini gol v 96 minute, co uz ani pan rozhodca by nedokazal nariadit jedenastu proti Atleticu v 97 min... Real je naozaj biely balet dopismenka, lebo v Premier League by polovicke muzstva polamali nohy v "beznych" subojoch : ) Real = baletky..

Reagovat
smazaný uživatel

merenguesi stydim se ja za tebe!

Reagovat
PJ

A proc myslis ze fandi Realu? Protoze nenapsal "fandim Barcelone"? Panove ty vase hadky jestli je lepsi Barca nebo Real... Se nad tim musim smat... Stejne vyhraje San Sebastian :-))

Reagovat
smazaný uživatel

No ja si to nemyslim on to psal uz v jinych diskuzich

Reagovat
smazaný uživatel

Já Barcu můžu klidně vystát a nepotřebuju se dohadovat, kdo je lepší. Momentálně je to Real, protože má jasně bodově navrch v La Lize. LM letos nevyhraje, ale nebude to ani Barca, na to vemte jed. Ve srovnání třeba s MU jsou to bozi. A jestli si někdo může po derby stěžovat na rozhodčího, pak je to Real. Ty penalty na Roberta Carlose byly daleko jasnější než ta komedie José Mariho, kterej tomu snad ani nemohl uvěřit. Následkem toho bylo, že Helguerovi ujely nervy a Real hrál osmdesát minut v deseti lidech.

Reagovat
smazaný uživatel

ME uz to nebavi ale objektivne ma ted z techto tri tymu nejvetsi formu Manchester United.

Reagovat
Josifek

Běžte se už z tou Premier league vys...!!!Kdo se má na to dívat,když v jednom zápase žádnej hráč jinýmu nezlomý noho,nebo tak něco,tak to neni zápas...tohle s fotbalem nemá nic společnýho.A když se náhodou nestane nic na hřišti,tak se pozabíjej zase ty "fanoušci"!!!

Reagovat
smazaný uživatel

O Premier League sa vzdy vsade viac pise ako o Primera Division.. bohuzial a to TY ZMENIT NEMOZES : )

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se asi díváš na Novu co? Máš asi pravdu, ale Real Madrid je zase nejdiskutovanější mužstvo na světě.

Reagovat
PJ

No tady na eurofotbalu urcite :-) Teda spolu s Barcou...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, nova fotbalou nerozumi. A s fotbalem nema nic spolecnyho Real to je klub politiku!

Reagovat
Josifek

Jo,bohužel.Ani nevím,proč se vo ni píše víc,než o Primeře division.Asi to bude tím,že tam hraje Šmicer,Baroš...

Reagovat
antimadrista

Tak pánové, musim plně souhlasit s Pavekem, vypadá to že on a já jsme jediný na eurofotbal.com, kteří jsou objektivní. Merengues a Josifek neviděj nic než Real Madrid. Brian je posedlej Anglií a PJ to je takovej neutrál. forca barca

Reagovat
PJ

Si přilít z marsu, ne? Ty jestli si objektivní tak já sem čínskej bůh srandy... Zkus si pročíst nějaký svoje příspěvky, jestli je tam někde aspoň slovo objektivity. Já nevim, ale budeš hledat marně...

Reagovat
smazaný uživatel

Nou Camp nebo Mars, to je asi jedno. Jedna větší díra než druhá!

Reagovat
smazaný uživatel

merenguesi tos vcelku posral ne? Za 1: Co mas proti Marsu? 2.UZ NIKDE NERIKEJ NOU CAMPU DIRA je to jeden z nejlepsich stadionu na svete! rozhodne lepsi nez ten madridskej a to myslim vazne!

Reagovat
Josifek

To je vidět jak seš objektivní,třeba když si jednou napsal,že Gabri je na stejný úrovni jako RAúl.To moc objektivní rozhodně nebylo,nejvíc ze všech je objektivní Brian,i když nefandí Realu.

Reagovat
Josifek

Teda sorry,zapoměl jsem na PJ,ten je ze všech nejobjektivnější!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Josifku, co to tu placas za nesmysli? MYslim konkretne to "i kdyz nefandi Realu" ! To snad ne Realu fandi sami chudinky a politici

Reagovat
PJ

Wow, diky :-)

Reagovat
antimadrista

Nemyslel jsem Gabriho ale Daniho!

Reagovat
Josifek

Tak to sem se splet,sorry.Ale to na věci nic nemění!!!

Reagovat
smazaný uživatel

O dakujem. Ale este som sa zabudol vyjadrit, tu na Slovensku NOVU nechytame, no mozem Vam objektivne povedat ze vidim velmi vela zapasov talinskej, nemeckej, anglickej, francuzskej, spanielskej ligy, vdaka satelitu : ) tam davaju kazdy vikend az 8 - 10 zapasov : ) no skoda ze vacisna z nich sa hra v rovnaku dobu.... takze asi taky malicky prehlad o Europskom futbale mam. A ja nepisem ze nemam rad Real Madrid, ale zamyslite sa co tu pisete... 100 ludi = 100 klubov a to ze niekto fandi jednemu a druhy druhemu, je jeho osobna vec.. to ze tu na seba nadavame, kto je vacsi debil a pod. je po uroven .... Ja som za to aby fans vsetkych klubov boli spolu i ked kazdy jeden fandi inemu... potom by bol futbal este krajsi .... bohuzial je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

Brian to vystihl přesně.. Ale kdyby si tady každý psal jen o svém klubu a do druhých se nenavážel, kam bychom si pak 3x denně chodili vylívat zlost.

Reagovat
antimadrista

Přesně tak, kdyby mě Real Madrid nevadil, nebyl by sem fanoušek FC Barcelony, ta nenávist s tim souvisí.

Reagovat
HOST*Josifekl

Brian má pravdu,ale nejsou fanaušci od toho,aby vynašeli svúj tým do nebes,a s fanouškama jinejch klubu se hadali o tom kdo je lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

pche ja se tady nehodlam bavit o tomto ja mam na Real svuj nazor a i kdyz k smrti nenavidim skopcacky tymy, konkretne hlavne Bayern Mnichov tak Real to je uplne neco jinyho - ten se me hnusy kvuli jejimu jednani to je fakt HNUS

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvoja chyba ze si nechces objektivne priznat ze je niaky klub lepsi ako ten ktory mas rad TY!!! Ja sa priznam, ze su aj kluby ktore su lepsie ako moj naj Manchester United, ale nie vzdy. Raz je na koni MU inokedy Arsenal, inokedy Bayern... a diskusia je na to aby sme sa tu podpichovali kto co a kde je lepsi a nie kto je tu vacsi IDIOT pretoze nefandi zrovna TVOJUMU/VASEMU klubu.. ved to je smiesne... spravny fans je ako spravy klub - vzdy by mal jednat FAIR PLAY.... aj ked ide o fanusika ineho klubu

Reagovat
Webmaster

Hmm tak tahle diskuse se mi líbí. Přes 50 příspěvků, to jsem fakt nečekal. Jen je škoda, že se tady vlastně dohaduje pět lidí, že do toho nezasáhne i někdo další. Asi to bude chtít větší reklamu :-) Taky je docela zajímavý, kam se ta diskuse dostala. Od prvního Brianova příspěvku, kterej byl snad jako jedinej opravdu k tématu toho článku, se to dostalo někam úplně jinam. Ale to je jedno, hlavně, že vás to baví sem psát :-)

Reagovat
smazaný uživatel

:P

Reagovat
smazaný uživatel

Hm nak nam ta diskuze utichla

Reagovat
HOST*Sofi

Reagovat
HOST*Ace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele