Play off o postup na ME 2020 - souhrn semifinálových zápasů

08.10.2020, 23:36, aktualizováno 08.10.2020, 23:36
Komentáře a souhrny
Maďaři slaví jednu z branek (© AFP)
Ve čtvrtek večer byla rozehrána baráž o poslední čtyři místa na evropském šampionátu a hned čtyřikrát se muselo prodlužovat. V nastaveném čase vybojovali postup Srbové, po penaltách se radovali Slováci, Skotové a Severní Irové...
Semifinále

Island - Rumunsko 2:1

08.10.2020 20:45

Góly: 16. Gylfi Sigurdsson, 34. Gylfi Sigurdsson - 63. Alexandru Maxim (pen.)

Kdepak, v září to nebylo ono, ale to taky Erik Hamrén neměl po ruce islandský talisman Gylfiho Sigurdssona. To včera to již byla jinačí písnička; záložník Evertonu se prosadil dvakrát do 35. minuty a Rumuni již po zbytek utkání našli pouze jednu odpověď. Islanďané tak činí důležitý krok ke třetímu mezinárodnímu turnaji v řadě. V cestě jim stojí už jen Maďarsko...

V Reykjavíku odstartovali lépe hosté, kteří si hned z prvního svého útoku vytvořili více palebných pozic. Jako první se však mezi střelce zapsal Islanďan - a kdo jiný než kouzelník Gylfi Sigurdsson, jenž sice přebíral míč od Gudmundssona - další hvězdy, která pro respekt z koronaviru vynechala zářijovou repre pauzu - zády k bráně, ale jenom malá škvírka mu stačila k pohotovému manévru a přízemnímu zakončení k tyči. 16. minuta - 1:0.

Sigurdsson byl zkraje klíčového duelu očividně při chuti a brzy zkoušel štěstí i svou levačkou, kterou vyprodukoval nepříjemně skákavou ránu. Na Tatarusanua si však opět přišel až o něco později, jen pár minut poté, co byl jeho skórující spoluhráč Finnbogason usvědčen VAR z postavení mimo hru. Byl to právě Finnbogason, kdo se v 35. minutě změnil v nahrávače a po krásném zpracování Sigurdssona hrudníkem přihlížel jeho utěšené ráně ke vzdálenější tyči.

To byla Sigurdssonova 24. reprezentační branka, která ho staví na druhé místo těsně za vedoucí duo Kolbeinn Sigthórsson - Eidur Gudjohnsen (26).

Islanďané v tu ránu ještě samozřejmě neměli vyhráno. Rumunský trenér Radoi o poločase reagoval vysvlečením třech svěžích borců, kteří měli pomoci hostům využít známé islandské slabiny - polevené koncentrace v druhém dějství. Z posledních 28 gólů, které ostrované inkasovali, rovnou dvaadvacet pocházelo z druhých poločasů.

Teď už 23 z posledních 29. A 10 z posledních 12 vstřelených rumunských gólů nyní taky přišlo až po změně stran. Byť zde se tedy jednalo o penaltu, zaviněnou Ragnarem Sigurdssonem a potvrzenou VAR, kterou chladnokrevně proměnila pro změnu rumunská desítka, Alexandru Maxim. Ten je talismanem své země - nikdy předtím nezavěsil v zápase, které nakonec Rumunsko prohrálo.

Rumunům však toto snížení tentokrát nebylo příliš platné. Další šance spíše nepřicházely a příchod Keserua - autora šesti gólů v kvalifikaci na Euro - se nejspíš uskutečnil až příliš pozdě, 10 minut před koncem. Poté to už akorát jednou nepřesně pálil Manea, jinak ani ťuk. Rumuni šanci poměřit síly s exkluzivní společností Portugalska, Francie a Německa v létě nedostanou.

Více informací k zápasu

Bulharsko - Maďarsko 1:3

08.10.2020 20:45

Góly: 89. Georgi Jomov - 17. Willi Orbán, 47. Zsolt Kalmár, 75. Nemanja Nikolić

Od roku 1971 se oba týmy střetly jen ve třech zápasech, přičemž Maďarsko ani v jednom z těchto případů nevyhrálo. Na čtvrtý pokus každopádně vítězství slavilo, a nutno říci, že zcela zaslouženě. Bulharsku dohromady nasázelo tři branky, přičemž tu jedinou obdrželo až v samotném závěru, to když jeho protivník pouze mírnil konečné následky porážky.

Když se Bulhaři naposledy účastnili závěrečného turnaje, ať už evropského nebo světového, psal se rok 2004, respektive 1998. Čekání na kvalifikování se se tak minimálně o nějaký ten rok opět protáhne. Hosté totiž nakonec potvrdili roli opravdu mírného favorita, v Sofii působili bezpochyby efektivnějším dojmem a radovali se z postupu do finální fáze play-off.

V ní Maďarsko narazí na Island, který v souběžně hraném klání skolil v Reykjavíku rovněž mužstvo z Balkánského poloostrova, a to Rumunsko. Svěřenci italského kouče Marca Rossiho budou moci v listopadu využít domácí prostředí. A pokud by zhruba za měsíc náhodou mohla být přítomna většina fanoušků na tribunách, získali by vůči seveřanům vážně velkou výhodu.

Magyarok, kteří nemohli využít služeb Dominika Szoboszlaie, jenž se v Salcburku, jehož dres obléká, dostal do karantény kvůli onemocnění COVID-19, vstoupili do utkání velmi dobře. Už v 17. minutě se ujali vedení, to když Kalmár poslal centr z rohového čtvrtkruhu do šestnáctky, tam Ád. Szalai prodloužil míč na Orbana, a od něho balón doputoval do brány.

Bulharsko se snažilo na nepříznivý stav zareagovat třeba o dvě minuty později, jenomže Nedelevův pokus polapil připravený gólman Gulácsi. Ve 37. minutě Bulharsko bylo vyrovnání přece jenom o něco blíže, Nedjalkov přetáhl svůj pas až na zadní tyčku, kam si naběhl znovu aktivní Nedelev, nicméně z blízkosti trefil trestuhodně pouze Gulácsiho.

V závěru prvního poločasu mužstvo trenéra Georgiho Dermendžieva zahrozilo vůbec nejvíce. Cicinho z pravé strany adresoval přihrávku do brankového území, kam si naběhl spoluhráč Kraev, který se snažil zakončit efektivně svou patičkou, Gulácsi ovšem reflexivně zasáhl svou nohou. Ve 47. minutě Bulhary neproměňování šancí hodně mrzelo. A inkasovali podruhé.

Kalmár se rozhodl rozehrát přímý volný kop střelou na branku, a protože se štěstím propálil připravenou zeď tím způsobem, že se meruna odrazila od bránícího Karabeljova, nestačil se brankář Iliev nakonec včas přesunout ke své tyčce. V 57. minutě chtěl Kraev alespoň snížit, svou dělovku v rámci standardky však nasměroval pouze nad břevno brány Gulácsiho.

V 75. minutě bylo o vítězi tohoto duelu prakticky rozhodnuto. Střídající Hangya zleva našel hlavičku Nikolice, který nikým nehlídaný bez obtíží překonal Ilieva. Až minutu před závěrečným hvizdem sudího Marciniaka se domácí dočkali své gólové odměny, po parádní dlouhé přihrávce za obranu od Isy nezaváhal sám před Gulácsim v koncovce Jomov.

Více informací k zápasu
Semifinále

Bosna a Hercegovina - Severní Irsko 1:2p

08.10.2020 20:45

Góly: 13. Rade Krunić - 53. Niall McGinn

Favorizovaná Bosna se po nepovedené kvalifikaci výrazně trápila s houževnatým Severním Irskem a po hodně dlouhém zápase nakonec překvapivě vypadla po nevyzpytatelném penaltovém rozstřelu, ve kterém přeci jen měli pevnější nervy hosté. "Ostrované" se v listopadu pokusí udělat závěrečný krok a tentokráte budou hrát doma, proti silnému Slovensku je opět čeká nesmírně tvrdý oříšek.

Svěřenci manažera Dušana Bajeviče přitom začali naprosto fantasticky a do vedení se dostali z první vážnější akce čtvrtečního utkání po necelé čtvrthodině hry. Po akci na pravém křídle se zpětná přihrávka odrazila k volnému Rademu Kruničovi, který na nic nečekal a přízemní střelou z deseti metrů zamířil mezi nohy brankáře Peacocka-Farrella, balón poté doputoval do levého spodního rohu. Hosté se podle očekávání nevzdali a vzápětí mohli srovnat stav.

K hlavičce se totiž probojoval Magennis, nicméně úžasný zákrok vytáhl gólman Šehič a míč odvrátil na rohový kop. Zhruba po pětadvaceti odehraných minutách mohl pojistit náskok výběru z Balkánského poloostrova Pjanič, ale pravou konstrukci minul o několik decimetrů. Necelých deset minut před přestávkou zkusil překvapit přízemní ranou z dvanácti metrů Krunič, avšak pálil jen doprostřed branky do rukavic Peacocka-Farrella.

V nastaveném čase první půle mohl z ničeho dorovnat skóre Saville, tomu ovšem zakončení v nadějné pozici nevyšlo a neposedný balón poslal nad horní tyčku. Severní Irsko po změně stran ještě více ožilo a kýženou trefu vsítilo v 53. minutě. Skákavý míč elegantně zpracoval Niall McGinn, napoprvé byl zablokován, pak se ocitl zcela osamocen před Šehičem a přesným projektilem k levé tyči ho chladnokrevně propálil.

Domácí se probrali ze spánku a začali se tlačit za rozdílovou brankou. Nejprve se blýskl Peacock-Farrell, když dělovku zblízka parádně odvrátil do bezpečí. Vzápětí se postavil k zajímavé standardní situaci Pjanič a div nepřepůlil břevno, v 65. minutě se po rohovém kopu protlačil k zakončení Hadžiahmetović a hostující strážce brilantně vyrážel do zámezí. Za dalších pět minut nepřeklopil misky vah na stranu Bosny ani hvězdný Džeko.

Ten byl do té doby téměř neviditelný, v důležitou chvíli po chytrém pasu za defenzívu protivníka střílel z první a prostor tří tyčí výrazně minul. Zbývající průběh základní hrací doby nic zásadního nepřinesl a obrázek hry se příliš neměnil ani v prodloužení. Ve třiceti minutách se urodila jediná větší příležitost. V 94. minutě napřáhl z dvaceti metrů Jones a jeho razantní projektil zlikvidoval Šehič famózně jednoruč.

V penaltové loterii nejprve selhal ve 2. sérii Hajradinovič, jehož vychytal Peacock-Farrell, následně ve 3. sérii neuspěl také Višća a orazítkoval pouze břevno. Domácí byli ve zbytku rozstřelu stoprocentní, jenže i když v dresu Severního Irska trestuhodně přestřelil branku Saville, tak na závěr vsítil rozhodující postupový gól Liam Boyce.

Více informací k zápasu

Slovensko - Irsko 1:0p

08.10.2020 20:45

Góly: -

Od roku 2007 na sebe obě reprezentace narazily v pěti případech. A v posledních čtyřech se vždy urodil nerozhodný výsledek, přičemž ani pátý zápas nebyl v tomto ohledu žádnou výjimkou. Protože však musel vzejít z nynějšího duelu vítěz, rozhodovalo se až v penaltovém rozstřelu. A ten lépe zvládlo Slovensko, které na úkor Irska postoupilo do finále baráže.

Domácí dělali všechno proto, aby do sestavy mohli zařadit Stanislava Lobotku, který se nedávno dostal do karantény, a ačkoli údajně nebyl pozitivně testovaný na onemocnění COVID-19, z Neapole, kde jako hráč působí, do Bratislavy nakonec neodcestoval. A v den utkání byl nakažený koronavirem taktéž Milan Škriniar, jenž do hry též nemohl zasáhnout.

Hosté se účastnili posledních dvou evropských šampionátů, na třetí v pořadí měli možnost probojovat se přes play-off, jenže hned v úvodním kole jejich pouť skončila. Podobně jako jejich soupeř za celých devadesát minut ani jednou neskórovali, v prodloužení rovněž žádnou branku nezaznamenali a loterie jménem pokutové kopy potom dopadly v jejich neprospěch.

První poločas nenabídl mnoho gólových příležitostí. V podstatě až nějakým výraznějším způsobem zahrozilo Irsko ve 37. minutě, to když ze slušné pozice vypálil McClean po dlouhém pasu od Dohertyho, trefil ovšem jen stojícího stopera Valjenta. Na druhé straně v nastavení první půle vypálil Duda, nicméně ho vychytal jednoruč gólman Randolph.

Dudovi se podařilo zacílit ještě jednou těsně přes přestávkou, nicméně v krkolomné pozici minul kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi. Naopak v 51. minutě mohlo být pro Slováky zle, nešťastného vlastence si na své konto mohl připsat kapitán Hamšík, každopádně balón nasměroval přece do zámezí a ne do prostoru brány, kterou hájil brankář Rodák.

V 70. minutě chtěli zasadit rozhodující úder Irové, Stevens umně uvolnil střídajícího Browneho, jenže ten sám před Rodákem nezazářil v koncovce a nechal vyniknout jen slovenského muže v rukavicích. V 75. minutě hodlali zaúřadovat Slováci, Haraslín mohl být tím, kdo překoná Randolpha, avšak míč v cestě za brankovou čáru zastavil bránící Duffy.

V prodloužení se Haraslín ozval opětovně, neseřídil ovšem svoje mířidla správně, ve 105. minutě byl zase blízko vstřelené brance Browne, orazítkoval ale jenom tyčku. Musely tedy rozhodnout až penalty, a zatímco Slovensko mělo celkem čtyři úspěšné střelce, Irsku se neprosadili na závěr Browne a Doherty, přičemž druhý jmenovaný vystřelil do břevna.

Více informací k zápasu
Semifinále

Skotsko - Izrael 1:0p

08.10.2020 20:45

Góly: -

Skotským fanouškům se již před očima musely mihnout všechny neúspěchy let minulých. Nakonec to však nebylo k ničemu - v penaltovém rozstřelu pozoruhodně nezaváhal ani jeden z pěti Skotů, a Izraelci se po dalším houževnatém výkonu na Hampden Parku pakovali domů s nepořízenou. Klíčovou první penaltu za Izrael neproměnil snad ještě pozoruhodněji zrovna Eran Zahavi, nejnebezpečnější muž v bílém...

Bez slavné Tartan Army v zádech, na tribunách Hampden Parku, to Skotům v domácím duelu proti Izraeli příliš nelepilo. Vypracovali si sice 17 střeleckých příležitostí, ale hned sedm z nich zablokoval obětavý soupeře a žádná z nich nemířila mezi tři tyče. Až do penaltového rozstřelu vlastně celé utkání nabídlo jediný brankářův zákrok - a to se ještě Marshall v 72. minutě nemusel při pokusu Zahaviho skoro ani hnout z místa. Zápasu jinak dominovaly hlavně standardní situace a nepřesné koncovky.

První nadějný střelecký pokus vyprodukoval domácí kapitán Robertson, když z 25 metrů zamířil těsně vedle. Izraelci se mezitím v první půli nikam moc nehnali, když záložníci Golasa s Natchem raději zůstávali zatažení a ofenzívu ponechávali čistě na útočném triu. Ve 36. minutě neměl ke gólu příliš daleko vysoce motivovaný Bitton, hráč Celtiku, ale jeho hlavička mířila mimo.

Po změně stran obě ofenzívy mírně ožily a především na izraelské straně se rázem oba křídelní beci ocitali i poblíž soupeřova vápna. Opravdové gólové nebezpečí však ani z toho nekvetlo. Zahavi se mírně osmělil, ale jednu svou ránu dobře neumístil, a s tou druhou mu zase překazil plány blokující McGregor. Sám Skot se potom v prodloužení stal obětí skvělého bloku Dasy.

Závěr nastaveného času patřil Izraeli. Nejprve Zahavi mířil příliš vysoko, a poté stačilo jen pár centimetrů navíc pro Weissmana, a určitě by se v jasné ložence spojil s centrem Elhameda. Místo toho se šlo na penalty, kde hned jako první selhal Zahavi, jehož střelu vystihl Marshall. Zbytek exekutorů již ovšem proměnil, což neznačí nic jiného než skotský postup.

Více informací k zápasu

Norsko - Srbsko 1:2e

08.10.2020 20:45

Góly: 88. Mathias Normann - 81. Sergej Milinković-Savić, 102. Sergej Milinković-Savić

Zlatý hoch norské kopané Erling Braut Haaland si na svůj první velký turnaj bude muset ještě pár let počkat. Norové včera utrpěli teprve čtvrtou porážku z posledních 23 zápasů, ovšem porážka je to zvláště bolestivá. Doma na srbskou defenzívu ne a ne vyzrát po celých 88 minut, a i tehdy se jednalo pouze o vyrovnávací branku. Definitivně pak seveřany popravil v prodloužení Milinković-Savić, který včera úřadoval poprvé v reprezentační kariéře...

Před lety byl hlavním tahounem juniorského týmu na cestě za historickým zlatem z mistrovství světa dvacetiletých, teď je Sergej Milinković-Savić tváří dalšího srbského týmu, který možná píše dějiny. Jeho první dva reprezentační góly - z toho ten druhý, vítězný vpravdu lahodný levonohý oblouček coby zakončení týmové akce a nahrávky Tadiće - teď Srbsko posunuly na dostřel první účasti na Euru po rozpadu Jugoslávie, a první vůbec od roku 2000.

Srbové určily obraz zápasu již živelnými několika úvodními minutami. Tadić se s první pěknou přihrávkou do gólové šance vytasil už v páté minutě, to však ještě Djuričić nezakončil. O poznání lepší to bylo o chvíli později, kdy tentokrát oba zakombinovali, aby vyzvali Lazoviće. Jeho prudkou ránu musel heroicky srazit na roh obránce Norska.

Tumbakovićův tým se skutečně na severu s ničím nepáral a od počátku útočil jako jeden muž. Jarstein zanedlouho musel zakročit proti nebezpečné hlavičce Mitroviće, který neměl o donášku z křídel žádnou nouzi. Ve 25. minutě Mitrović znovu nehlídaný zakončoval hlavou, tentokrát však mimo. Norové mezitím do přestávky zahrozili jenom jednou ze standardky skrz Haalanda, jehož finiš musel na čáře vykopávat Maksimović.

Po restartu se zdálo, že tempo opadlo, ale již brzy všechny přítomné vytrhl z letargie Djuričić svým šikovným manévrem zády k brance a zakončením z velké blízkosti, které senzačně zneškodnil 36letý strážce norské svatyně.

Norům se situace ještě zamotala v 66. minutě, když pro zranění musel odstoupit kapitán Johansen. Nahradil ho King, jehož příchod změnil Lagerbäckovo rozestavení na 4-4-2 s ním jako dovnitř vtočeným levým záložníkem. Ani tahle změna však Nory nerehabilitovala. King sice brzy nebezpečně pálil, ale hlavní slovo si měl vzít až jiný žolík na srbské straně - Milinković-Savić, který na plochu vstoupil v 80. minutě, a hned o pár vteřin později byl ve správný čas na správném místě, aby do sítě doklepl chytré sklepnutí Mitroviće po přímém kopu Tadiće.

V tu chvíli vypadali být Norové na odpis; doteď se přece jen sotva na něco zmohli. Jenže chyba lávky, i oni měli svého zázračného muže z lavičky. V 88. minutě se tedy Normann chopil pasu Ødegaarda, a přestože před sebou měl celou hradbu těl, pravačkou ji do vzdáleného rohu branky pěkně obstřelil. 1:1.

Srbové mohli cítit menší křivdu, když si nejspíš zasloužili postoupit už po 90 minutách, ale to nakonec čert vzal, protože prodloužení se zase neslo ve starém duchu a jedna povedená kombinace Lazoviće s Tadićem znamenala další branku Milinković-Saviće, tentokrát snad ještě pohotovější, na kterou už soupeř nenašel odpověď.

Více informací k zápasu
Semifinále

Severní Makedonie - Kosovo 2:1

08.10.2020 20:45

Góly: 15. Benjamin Kololli (vl.), 33. Darko Velkovski - 29. Florent Hadergjonaj

Severní Makedonie naplnila papírové předpoklady proti konkurenčnímu Kosovu a díky dobře zvládnutému prvnímu poločasu zvítězila nejtěsnějším poměrem 2:1. V úvodním dějství sice jednou inkasovala, ovšem na druhou stranu překonala defenzívu rivala hned dvakrát a o svou premiérovou účast na evropském šampionátu bude bojovat zhruba za měsíc v Gruzii. Naopak hostům se po solidně zvládnuté kvalifikaci sen nesplní.

Domácí výběr tak potřebuje udělat poslední krok a ten v žádném případě nebude jednoduchý. Právě s Gruzií se utkal v letošním ročníku Ligy národů a ve třetí výkonnostní kategorii vybojoval v Tbilisi nerozhodný výsledek 1:1 i přesto, že více jak půl hodiny dohrával o deseti. Svěřenci trenéra Igora Angelovskiho měli od samého začátku jasně navrch a Kosovo může především děkovat svému brankáři Muričovi, jeho zásluhou nebyl rozdíl ve skóre mnohem vyšší.

Po úvodní opatrnější čtvrthodině šla Severní Makedonie z ničeho nic do vedení. Po přihrávce od Arijana Ademiho nevystřelil kdovíjak razantně Risotvski, nicméně svůj pokus otřel o nohy bránícího Benjamina Kololliho a míč přeci jen zapadl do levého dolního růžku. Tým vedený švýcarským trenérem Bernardem Challandesem dokázal reagovat po necelé půlhodině hry, to totiž srovnal stav obránce turecké Kasimpasy Florent Hadergjonaj.

Ten po zmatcích v defenzívě soupeře napřáhl z dobrých pětatřiceti metrů a zamířil přímo pod břevno, gólman Dimitrievski se nestačil včas vrátit. Domácí si však vzali zpět své ztracené vedení ani ne o čtyři minuty později. Hrdinou mírného favorita se stal Darko Velkovski, jenž po přímém volném kopu Bardhiho vyskočil nejvýše do vzduchu ve středu šestnáctky a svou přesnou hlavičkou usměrnil balón do vzdálenějšího spodního rohu.

Makedonci od tohoto okamžiku pálili jednou obrovskou možnost za druhou. Ještě do poločasu si Murič poradil s přízemním pokusem Nestorovskiho, asi deset minut po změně stran zmařil Pandevovi jistý gól do zcela prázdné branky praporek asistenta rozhodčího kvůli ofsajdu. Pak si hostující strážce poradil s několika šancemi Pandeva s Nestorovskim a Alioskiho rána byla na poslední chvíli tečována o decimetry nad horní tyčku.

Závěr tohoto střetnutí byl nesmírně hektický. V páté nastavení minutě zabránil prodloužení fantastický Dimitrievski, který vyrazil dělovku z dvaadvaceti metrů před sebe a vzápětí brilantně zlikvidoval dorážku Alitiho. Při následné akci na druhé straně uspěl Murič tváří v tvář proti střídajícímu Trajkovskimu a výsledek se proto nezměnil. Severní Makedonii ale nespočet neproměněných příležitostí mrzet nemusí, historický milník totiž mají na dosah.

Více informací k zápasu

Gruzie - Bělorusko 1:0

08.10.2020 18:00

Góly: 7. Tornike Okriašvili (pen.)

Gruzínci potvrdili pevnost jménem Tbilisi, kde Bělorusům stejně jako předtím Dánům a Irům nedovolili ani skórovat, a díky brzké proměněné penaltě se posouvají na dosah svého prvního Eura...

Gruzie šla do utkání plna sebevědomí, jako nejlepší tým skupiny D Ligy národů, kde vyhrála pět zápasů a remizovala v tom šestém zbývajícím. A možná i proto Weissův tým v Tbilisi začal tak skvěle. Velmi brzy si vybojoval přímý kop, v páté minutě registroval první střelu na bránu, a jen o minutu později si Zolotov ve vápně proti průniku Okriašviliho musel pomoci faulem, který záhy z penaltového puntíku sám faulovaný neomylně proměnil.

První poločas se potom dohrával pod vlažnou taktovkou Gruzie, která si za neustálého měnění pozic obou křídel Kvaratskhelii a Kazaišviliho tvořila menší šance, zatímco Bělorusové především ve středu pole neustále kazili přihrávky a nedokázali si párkrát po sobě přihrát.

Krátce po změně stran se opět mohl prosadit aktivní Okriašvili, avšak jeho přízemní ránu výtečně zlikvidoval hostující brankář. Bělorusové si svou největší šanci vytvořili v 64. minutě díky střídajícímu duu - skrz dobrý průnik Skavyše, ovšem Podstrelov se v daném momentě pouze zastřelil. Hrotový útočník Lisakovič se mezitím sotva potkával s balonem; nic moc se k lepšímu neměnilo.

Další jiskra už pro Bělorusy vlastně nikdy nepřišla, přestože se v poslední dvacetiminutovce hra více otevřela. Nejlepší běloruský fotbalista posledních let, Stasevič, ovšem zůstal se svým talentem kvůli mizivé kondici přivrtán k lavičce náhradníků a potenciální závěrečný tlak již kouč Weiss vhodně znemožnil dobře načasovanými střídáními defenzivně laděných hráčů.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (224)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Jestli pan trenér Hapal dovede Slovensko až na Euro, měli by mu postavit sochu, protože to by byl s tím kádrem zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to opačne - s tým trénerom to bude zázrak.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
aramaki

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stuff

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Bayern +

ten káder je slabý

Reagovat
smazaný uživatel

To určite ty vtipálek

Reagovat
Bayern +

Na ten z roku 2010 sa nechytá ani omylom.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitou sa chytá, len zo seba ešte nevyžmýkali svoje maximum a nešli na samé dno síl tak, ako tá spomínaná generácia na MS v zápase s Talianskom napríklad. 556 6

Reagovat
Beči

Reagovat
vladino10

Hapal je na tom kvalitatívne uplne rovnako (ak nie horšie) ako ten káder. Sochu by si zaslúžili ti, čo sa na to museli pozerať.

Reagovat
stas87

Hapal je z velkej casti ten dovod, ze hraju tak ako hraju. Ved za celu kvalifikaciu porazili len 2x Madarsko a Azerbajdzan. A teraz dostal sancu postupit, ak este raz zvladnu jeden zapas. To je neuveritelne. keby bol klasicky format tak je koniec uz davno. Ak sa postupi, tak sa Hapala repre nezbavi, co je naozaj hrozny trest a vyhliadka do buducna.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

snáď ho vyhodia tak či tak.

Reagovat
uff

Reagovat
icka

Reagovat
stuff

Reagovat
Antijazvec

Omyl, to ten psožrút z Moravy je strašná tragédia. Inak, to je normálne na Morave hrať bez krídel a útočníka a postaviť stopéra čo nehráva?Je mi jasné že Kováčik ho neodvolá ani po postupe, ale to už ani nie je smiešne.

Reagovat
Majk91

si robíš srandu? To je práveže opačne. Ten káder má potenciál na ďaleko lepší futbal než to čo predvádzajú. Byť na lavičke Kozák tak ideme na euro už zo skupiny a nemusíme tŕpnuť v playoff

Reagovat
penepi

Reagovat
Antijazvec

Dúbravka-Pekrík, Valjent,Gyombér,Skriniar- Bero,Kucka,Haraslín,Hamšík,Mak-Boženík.

Reagovat
smazaný uživatel

skor nepostupit na Euro s takymto kadrom je umenie este po tom rozsireni. V pripade postupu by mal sam rezignovat s ospravedlnim, ze sa musela hrat baraz.

Reagovat
Beči

S takovým kádrem? Ten kádr ale není vůbec tak kvalitní, jak z něj mnozí dělají. 5-10 let zpět jste měli mnohem lepší týmy, než teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Je dost kvalitny na to aby nemusel hrat blbu baraz na to, aby postupil do rozsireneho Eura.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PH8

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Strašné výsledky

Reagovat
Seydou Doumbia

Čeká taky někdo na pořádný fotbal? Za hodinu kvalifikace na MS v podání JA.

Reagovat
Modroočko

Peru

Reagovat
Seydou Doumbia

Vo vzduchu cítím remízu, ale snad se mýlím

Reagovat
Majk91

Teším sa na Argentínu. Som na nich fakt zvedavý že čo predvedú.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak snad si zapneš i něco před Argentínou.

Reagovat
Ferguson6

Sa čudujem, že to nevysiela žiadna TV.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysila Argentinu

Reagovat
Ferguson6

Ktorá?

Reagovat
smazaný uživatel

Americka TV

Reagovat
Ferguson6

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry no,ja tu ziju

Reagovat
Coniglio

to sorry je na místě

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě že máme streamy co.

Reagovat
smazaný uživatel

Súboj gramblavého s čaptavým a to isté čakám aj od zápasu so S. Írmi... Strašý zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

*strašný

Reagovat
Greny
Reagovat
Seydou Doumbia

Divím se že nastoupil až v 80. minutě...tady ukázal svou genialitu, kde by většina hráčů zabila golmana a snažila se roztrhat sít

Reagovat
smazaný uživatel

ak existuje spravodlivosť, tak postúpi Severné Irsko... naši hrozný výkon ako vždy, na penalty, čo sa dá na to povedať, mali sme kliku a Greguš akú si dovolil parádu v takom okamihu, klobúk dole... ale to je tak jediné pozitívum z dnešného zápasu... Severné Irsko vyhralo v Bosne, ktorá je určite silnejšia ako my a doma budú ešte lepší

Reagovat
Modroočko

Ja si dovolím tvrdit, že pod Kozákom by to bolo aj v tomto zložení 2:0 v riadnom hracom čase. Íri boli priechodní a chýbali len silnejšie krídla, aby sa darilo pravidelne a častejšie útočiť. Hapal jednoducho nemá medzi hráčmi rešpekt, potrebujú nad sebou niekoho, pre koho budú žrať trávnik. Bring Jany back.

Reagovat
Greny

Neměli by ten trávník žrát pro sebe protože chtějí něco dokázat?

Reagovat
stas87

Slovaci aby zrali travnik pre seba? Ved 80% z nich zakape po prichode do kvalitnej ligy ako je slovenska ci ceska, su radi ze maju pravidelny prijem a dalej nic neriesi. Hlavne ze maju x tisic eur mesacne, maju krasne auta a v hlave to, ze nad nich nie je...bohuzial, dost z nich ma v hlave vymeteno.

Reagovat
Modroočko

Naša reprezentácia bohužiaľ funguje v takých nešťastných cykloch - istý čas máme solídneho trénera, ktorý budí prirodzený rešpekt a ktorý dá hviezdičky do takej laty, že sa idú na trávniku zodrať, a potom postupne opadne forma, prevezme to niekto nemastný-neslaný a hráči nemajú rešpekt ani motiváciu. Iste, na vine je aj to, že kľúčové opory sa kariérne zasekli alebo nemajú hernú prax, ale sú to dobrí ľudia hráči a schopný tréner by im mal dať určitý systém, ktorý bude kompenzovať aktuálne nedostatky. Lenže Hapal nemá systém, je to taký kapitán deravej lode.

Reagovat
smazaný uživatel

a to si pozeral popritom aj zapas Severneho Irska ze vies, ze oni postupili zasluzene? tuto si fakt Irsko nezasluzilo vyhrat o nic viac ako Slovensko. Sracka od oboch a jedna tycka na tom nic nemeni

Reagovat
Liquid

Reagovat
Modroočko

Zatiaľ čo v minulosti sme museli na postup podať heroické výkony, teraz asi budú stačiť výhry nad Maďarmi a Azerbajdžanom. Je to ešte strašidelnejšie, než to znie. Ten tím potrebuje obrat o 180 stupňov, polovica kádra si potrebuje zrovnať hlavy a kariéry, a hlavne treba diametrálne odlišný prístup na lavičke.

Reagovat
berliner

Ja chci na EURU Severni Irsko a hlavne prosim ne Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

čo chceš ty podstatné nie je

Reagovat
Greny

Přesně záleží koho tam bude chtít UEFA a řekněme si na rovinu Slovensko to nebude

Reagovat
smazaný uživatel

mne je jedno kto tam bude, ani jeden nepostúpi zo skupiny, Španielsko bude jasný favorit a Lewandowski porazí Slovensko aj Sev.Irsko i sám

Reagovat
Greny

Tam máte případně Španělsko, Polsko a ?

Reagovat
stas87

Svedsko.

Reagovat
Greny

Nooo taky žádná sláva

Reagovat
stas87

Tam uvidis, co znamena zrat travu. Svedi nemau v zostave loptovych kuzelnikov, ale funguje im system hry a v hlave to maju nastavene tak, ze odchodit zapas je pre nich urazka fanusikov ich krajiny. Herne nikdy nijako nevycnievali, ale maju fungujuci system hry, ktory im umoznuje porazit papierovo lepsich superov ako su oni sami. Nie porazat, ale porazit.

Reagovat
Modroočko

Reagovat
Majk91

Švédov

Reagovat
Antijazvec

To sa toho blbca fakt nikdy nezbavíme?

Reagovat
Majk91

Z postupu mám radosť, ale keď si pomyslím, že toho Hapala budeme trpieť ešte minimálne 3 zápasy

Reagovat
Modroočko

* 3 roky.

Reagovat
Majk91

keď nepostúpime na euro tak poletí. Sám Kovačík to nepriamo povedal na jednej tlačovke.

Reagovat
Sandstorm

Jestli trenér jako Hapal dovede repre na ME, tak je ve fotbale možný opravdu všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

a po postupe rezignacia, to by bola krasa

Reagovat
Sandstorm

Takovou sebereflexi nemá.

Reagovat
Greny

Postoupit na euro, nominovat tam hráče a den před zápasem odejit

Reagovat
Majk91

Reagovat
Antijazvec

Už vieme čo robí na tréningoch, trénuje penalty.

Reagovat
Antijazvec

Hapal je tragédia, za Kozáka by postúpili už zo skupiny.Fakt nechápem aký milostný vzťah má Kováčik s Hapalom, ale je mi jasné, že Hapal skončí až sa jemu bude chcieť.

Reagovat
Modroočko

Byť na Kováčikovom mieste, prosím Kozáka na kolenách, aby sa vrátil... Len jeho si viem predstaviť, že by nás vytrhol z tohto marazmu a nastavil nejaký rozumný vývoj mužstva do budúcnosti. Hapalovi sa na jednej strane nedá zazlievať, že operuje asi so šestinovou kvalitou, aká tu bola pred pár rokmi (čo sa týka formy hráčov, konkurencie na postoch atď.), ale nevidím uňho žiadnu víziu ani systematickú prácu, akú zvládal práve Kozák. A navyše by vedel dohovoriť trtákom Lobotkovi, Rusnákovi spol., že miesto v reprezentácii si musia v prvom rade zaslúžiť, nie sa prísť gúľať alebo profesorsky prihládzať ofinu.

Reagovat
Ferguson6

A aký zmysel by malo volať starého trénera, ktorý by aj tak po max. 2 rokoch skončil a zase by sa jeho systém rozpadol? Treba sa už na starých vykašľať a priviesť zahraničného trénera, ktorý bude mať nejakú víziu. Na Slovensku ani v Česku taký nie je.

Reagovat
Modroočko

V tom nesúhlasím, podľa mňa by Kozák mal čo tímu dať dlhodobo a nemusel by odísť po dvoch rokoch. V zahraničí máš napríklad Tabaréza, ktorý zvláda generačnú obmenu vynikajúco, a viaceré tímy pracovali s trénerom na takejto dlhšej časovej báze, takže neviem, prečo by to nemalo zafungovať s Kozákom. Zahraničný tréner by sem okamžite zmenu k lepšiemu nepriniesol, skôr by to bola lotéria.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak. Kozak ci Weiss su urcite lepsi treneri ako Hapal, ale neidealizujme si Kozakove posobenie. Uz na konci to bola velka trapenka, kde sa nebal dat do zostavy aj 4 stoperov, hru bez utocnika ci Kucku na kridlo. Cize som za zmenu, ale nerecyklujme starych trenerov.

Reagovat
Modroočko

To sa nehádam, že bol ohľadom niektorých možností konzervatívnejší, ale podľa mňa by aj teraz dokázal dať tímu lepší smer. Druhá vec by bola, že odchod dlhoročných opôr a mierny výsledkový prepad by išiel na jeho vrub a to sa v našich podmienkach neodpúšťa. Už je o tom asi zbytočné špekulovať, hviezdičky na čele s Lobotkom a Škriniarom mu podrazili nohy a už by s nimi asi nechcel pracovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze po tej tlacovke, uz ani s nim nebude chciet nikto pracovat.Ku koncu jeho posobenia bol ten herny prejav tragicky a rovnaky ako pod Hapalom. Prilis si idealizujes jeho posobenie pri repre...

Reagovat
Neutron

vsak zahranicneho trenera mame

Reagovat
smazaný uživatel

O tej našej hre radšej nič. Mrzí ma nepostup Nórov.

Reagovat
Stannis Baratheon

Mně se líbí jak si Slováci omlouvají to že mají slabý tým tím že mají špatného trenéra. Proč asi? Protože to je jediné co není slovenské, ba co víc, je to české. Tak to by v tom byl čert aby to nebyl důvod jejich špatné hry.

Reagovat
Sandstorm

Co si budeme povídat Hapal je průměrný trenér na českou ligu. Bohužel pro Slováky je stále lepší, než slovenští trenéři.

Reagovat
Hiko

přesně, já vůbec nechápu, jak se Hapal mohl na Slovensku dostat do takové pozice, v jaké je, naprosto zoufalý trenér...

Reagovat
Modroočko

To vôbec nie je pravda. Je síce fakt, že veľa hráčov je z formy, nehráva a celkovo sa rozpadol nejaký funkčný systém, ale ani minulý rok nepredvádzal Hapal s oveľa kvalitnejším kádrom lepšie výkony. A ten tím mal reálne na viac. Hapal nesie svoj čiastočný podiel viny, lebo sa pod ním rozpadol systém a nič nové tímu nedal, niektorí hráči si to zase potrebujú zrovnať v hlavách a kluboch.

Reagovat
Stannis Baratheon

No jako neříkám že je to výborný trenér, ale ty řeči o tom že s Kozákem už byste byli na Euru jsou fakt vtipný.

Reagovat
Modroočko

No...a neboli? Myslím si, že tréner ako Kozák by úplne odlišne pristúpil k odvetnému zápasu s Walesom alebo k odvete s Chorvátmi, a tie potrebné body na druhé miesto by sme mali.

Reagovat
vladis271

A neboli?

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
penepi

Káder sám osebe zlý rozhodne nie je. Spomeň si napríklad ako sme hrali dva roky proti vám v LN a aj drvivá väčšina Čechov priznávala, že sme pomerne jasní papieroví favoriti a káder máme kvalitnejší (to, že ste nás potom dvakrát vycvičili z efektivity a viac-menej zaslúžene vyhrali je už druhá vec). A ten káder sa odvtedy prakticky nezmenil, akurát sa teraz zbehlo viacero negatívnych faktorov naraz (zranení kľúčoví hráči, chýbajúca zápasová prax, zlá forma). To ale nič nemení na tom, že Hapal je slabučký tréner, žiaľ na Slovensku veľa lepších na výber tiež nemáme.

Reagovat
Modroočko

No len sa obávam, či naozaj ide len o kombináciu negatívnych faktorov a výpadok formy, a že či niektorí naši kľúčoví hráči nezačali kariérne stagnovať. Taký Lobotka je jasný príklad, Rusnákove profesorské výkony sú v repre vyslovene patetické, Duda okrem gólu na ME nikdy nič nepredviedol a Škriniarovi tiež ešte chýba herná inteligencia v čítaní hry, aby lepšie dirigoval organizáciu hry zozadu. Samozrejme, svoje kvality dokázali a určite nie sú zlí hráči, ale ich kariérny postup nie je asi taký, aký by mal za ideálnych okolností byť.

Reagovat
penepi

Áno, je pravda, že rýchlo vyleteli a teraz sa trochu zasekli. Možno trochu naivne sa spolieham na to, že sú stále relatívne mladí a "reštartujú" sa. Škoda, že Škriniarovi nevyšiel ten Tottenham, to by bol pre neho výborný impulz. U Lobotku som o dosť skeptickejší. Rusnák by mi viac sedel pod hrotom.

Reagovat
smazaný uživatel

OK gratuluji.

Nevidel jsem,ale dle statistik hruza z obou stran .

Reagovat
Stannis Baratheon

Ano, kádr se víceméně nezměnil. A v tom to vězí. Hamšík už to sám neutáhne, Lucka už též není nejmladší a na Lobotku se ve středu pole spolehnout nedá.

Reagovat
Majk91

Tak sa pozri na Kozáka, ten mal kvalitatívne podobný tím a dokázal s nimi hrať vyrovnanú partiu v podstate s každým súperom. Viac ako polovica tých hráčov hrá za kluby v top ligách, takže kvalitu určite majú. Navyše je to pomerne mladý tím s priemerným vekom cca 25 rokov. Hapal je proste slabý pre reprezentáciu. V minulosti sme mali tímy, ktoré ani náhodou nedisponovali takým hráčskym potenciálom, ale nepamätám si, žeby sme niekedy hrali takéto nič ako pod Hapalom. To je snáď prvý krát, čo sa neteším na naše zápasy.

Reagovat
uff

Jarolim vs Silhavy? To ti nestačí?

Reagovat
Selänne

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak nám se kádr posunul během dvou let neskutečně nahoru, a teď třeba v záloze máme přetlak, útok už je taky lepší než když když tam musel jezdit Necid nebo Doležal a obrana taky začíná vypadat. Slovákům se kádr výrazně nezměnil a nejdůležitější hráči ve středu pole stárnou a Škriniar co by po nich měl převzít roli vůdce zatím nepřesvědčuje.

Reagovat
uff

Ono to nie je úplná pravda. Práve v tomto rozhoduje tréner. Hapal sa rozhoduje tak ako vidíme. Verím, že náhrady namiesto Hamšíka sú a budú. No tento packal sa rozhoduje tak ako vidíš. Toto bol jeden z tých lepších výkonov.

Reagovat
Neutron

nahrada za Hamsika? A kto teda? Ja tam nikoho co by dokazal byt rozdielovy nevidim.

Reagovat
Modroočko

Hamšík je len jeden a nahradiť ho môže povedzme duo Lobotka - Bénes. Lenže to sa bude musieť ešte veľa vecí zmeniť a Benes bude musieť prestať laborovať so zraneniami, lebo momentálne vyzerá ako stratený talent.

Reagovat
Neutron

lenze to je cisto loteria toto...Lobotka by musel zase pravidelne hravat a dostat sa do pohody, nie to co predvadzal naposledy a Bénes o tom sa tu basni uz roky, ale ten chlapec zatial vinou zraneni toho vela nepredviedol. Spoliehat sa na IP hraca to neni velmi perspektivne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeral si teraz zápas našej 21 s Azerbajdžanom? V Tomášovi Suslovovi, ktorý prišiel na ihrisko až po hodine hry a okamžite tam začal robiť okolo súperovej šestnástky poriadne vetry máme do repre veľký prísľub do budúcna. Hráva primárne na AM, ale dokáže aj na krídlach a v 18 rokoch strelil hneď vo svojej premiére v Eredivisie za Groningen gól. Akože tu by som určite netlačil na pílu, na seniorskú repre má ešte 3-4 roky časy, ale ako vravím - je v ňom veľký potenciál.

Reagovat
Neutron

Nemam ho nasledovaneho, je kreativny? Navyse to je stale vec ako sa dokaze adaptovat na futbal medzi muzmi, ako sa mu budu vyhybat zranenia atd. Do buducna sa snad presadi, ale momentalne tam nevidim nikoho co by dokazal aspon nejak nahradit Mareka.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzerá že je a to nad očakávania. Tiež ho nemám naštudovaného, videl som ho teraz hrať prvýkrát a aj to len polhodku proti tomu Azerbajdžanu, ale veľmi ma prekvapil. V podstate je to asi jediný svetlý zjav našej súčasnej nevydarenej 21tky a to je o 4 roky mladší, než väčšina súčasných 21tkárov. Samozrejme je priskoro, tento chalan to má ešte celé len pred sebou a netreba to uponáhľať, no ako vravím prísľub do budúcnosti to je.

Reagovat
uff

No takto budú sa musieť v rámci zápasu a taktiky podeliť o to viacerí. No Duda, Bénes,Rusnák a ďalší sa s tým môžu slušne pobiť. Len práve v tom bude dôležitý ten tréner. Akú určí taktiku a ako sa tí hráči k tomu prispôsobia. Bénes hral minulú jeseň dobre a bol zdravý. Postavil ho? Ako všetci vieme tak ho ani poriadne nevyskúšal atď.

Reagovat
smazaný uživatel

to ze je cech ci slovak je uplne jedno, to len si zas par cechunov asi mysli ze to vsetko hadzeme na neho lebo je cech. Len neviem po kom by sme sa mali pozriet po jeho pripadnom vyhadzove lebo u nas fakt nie je ziadny dobry trener.

Reagovat
uff

Tak sa pozrieť v Čechách, alebo sa za čas vrátiť k Weissovi

Reagovat
Stannis Baratheon

Jílek je volný no

Reagovat
uff

Aj Vrba bude za chvíľu.

Reagovat
Modroočko

Weiss odviedol svoju úlohu v správnom čase, ale stačí sa pozrieť, kam dotiahol Gruzínsko (akože klobúk dole pred postupom do finále baráže, ale zas taký zázrak to nie je), a hra pod ním by sa podľa mňa podobala na to usmolené obdobie leto 2010 - jeseň 2011.

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss urobil v repre dosť roboty, mal u hráčov rešpekt a po hluchých rokoch s ním prišli úspechy. Aj keď nebolo to úplne tak jeho zásluhou, prišiel k repre proste v čase keď sa nám urodila dobrá generácia hráčov a ani on sa nevyhol kdejakým trénerským presľapom a protekčným menám v nominácii, ktoré si presadzoval. Napríklad naturalizovaný Guédé bol čisto jeho kôň a bývalý zverenec z klubu, ktorého "poslovenčenie" a "poreprezentačenie" má na svedomí. Tvrdil, že Guédého v nároďáku potrebujeme, no nebolo tomu tak. Tak či onak, Weissovi niekedy okolo roku 2010 keď sa hrali MS v JAR prdlo v debni. Začal byť výbušný, nevrlý voči médiám a v repre sa správal autokraticky. Nezniesol absolútne žiadnu kritiku a odmietal obhajovať svoje rozhodnutia pred kýmkoľvek. Proste, choval sa jak hovado a buďme radi, že sme sa zo zbavili.

Reagovat
penepi

U nás ozaj len Kozák a Weiss, ale ani jedného nepovažujem za dobrú voľbu. Mali by sme konečne priniesť solídneho zahraničného trénera.

Reagovat
fenixLFC

jj je to azs spiknutie proti cesku

Reagovat
Hiko

ne, spiknutí Čechů proti Slovákům, chceme vám to tam rozežrat zevnitř, proto jsme tam nasadili Hapala

Reagovat
Neutron

ja to stale vravim, je to odplata za Babisa

Reagovat
Coniglio

Reagovat
AnnelieseMichel

Možno keby si vytiahol hlavu z hajzla, keďže píšeš o hovnách, možno by si videl skutočnú realitu. Je mi ale jasné, že to sa nestane.

Reagovat
cetto

Nechci nic říkat, ale my jsme taky v dobách největšího pobrucknerovského úpadku protočili asi 8 trenérů včetně takovejch jmen jako Straka nebo Pešice...taky se vina házela na ně, ale nebylo to spíš tím, že v útoku běhal jeden a půl cyklu Pekhart a defensivním lídrem byl asi 3 cykly Suchý, který v repre nezahrál jediný dobrý zápas?

Reagovat
Stannis Baratheon

Ano, bylo to to přesně tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedrístaj. Ty si odkedy tak zainteresovaný do veci, že dôverne poznáš názor slovenských fanúšikov na vec? To si kde vyčítal, v Lidových novinách alebo si to začul od dôchodcov v hypermarkete, keď si si bol kúpiť sváču? Slovenský tím má kvalitu a to ti väčšina Slovákov, čo sa zaujímajú o futbal potvrdí. To, že Hapal to tam nevie správne zrežírovať a nie je pre nás typovo správnym trénerom je druhá vec. Ak aj postúpime na Euro, nesmieme tam ísť pod jeho taktovkou, to by bolo hotové seppuku.

Reagovat
uff

Reagovat
Stannis Baratheon

Hrozně jste se namlsali minulým Eurem a myslíte si že to teď musí být povinnost. Přitom předtím jste za celou dobu samostatného Slovenska na Euru nebyli, pouze na tom jednom MS. Oprav mě pokud se pletu.

Máte tam zajímavé hráče, ale to už má teď kdekdo, viz Norsko, které se též na ME nedostalo.

A ano, Hapal není špičkový trenér, ale tvrzením že bez něj už byste tam dávno byli si lžete do kapsy.

Reagovat
Neutron

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som nikdy netvrdil, že by sme mali kvalitný repre tím už od samého počiatku slovenskej reprezentácie. Naopak od toho vzniku po rozdelení v roku 1994 až niekedy do roku 2008 to boli dlhé roky ničoty a trápenia. V kvalifikáciách sme opakovane porážali len tímy, ktoré boli výkonnostne pod nami a s tými, čo obsadili prvú a druhú postupovú priečku sme vždy prehrávali doma aj vonku. Takto to išlo dokola, ja som tie zápasy od počiatku poctivo sledoval a pretrpel. Zlom prišiel s nástupom generácie okolo Hamšíka a Škrtela. Začali sme hrať úplne iný futbal než na aký sme boli zvyknutý predtým. V repre sa nám objavili odchovanci anglických futbalových akadémií ako Weiss, Mak, Stoc či Rusnák, ktorí priniesli herné oživenie. A tento stav trvá doteraz... My nežijeme z nejakého Eura ako píšeš, my vieme, že máme konkurencieschopný tím, ktorí pri správnej konštalácii a dobrom kolektívnom výkone dokáže hrať dobrý futbal.

Reagovat
Modroočko

Ani generácia okolo Mintála nebola úplne márna - Rusov a Portugalcov v kvalifikácii MS 2006 držala celkom na dištanc, v tom období sme porazili Francúzov aj Nemcov. Obávam sa len, že to, o čom píšeš, už nemusí byť tak celkom pravda a ako fanúšikovia stále žijeme v tom, ako sme hrali pred tromi-štyrmi rokmi. Tí rozdieloví hráči sa proste vytrácajú, resp. sú na kariérnej križovatke alebo jednoducho nemajú formu. Oveľa naliehavejšie je teraz nejakým rozumným spôsobom budovať káder, zmeniť systém hry (kvalita na krídlach a krajoch obrany bohužiaľ opadla, taký kombinačný futbal ako sme hrali za Kozáka nemôžeme očakávať stále).

Reagovat
smazaný uživatel

Ach ten Mintál... keď si na neho vzpomeniem. Na to, aký to bol útočník dal našej repre šialene málo a nikdy sme ho vlastne naplno nevyužili. Tá chémia medzi ním a repre proste nebola úplne ideálna by som povedal.

Reagovat
uff

Ešte raz a naposledy. Odkedy nastúpil Hapal tak sme neodohrali jeden stopercentný dobrý zápas. Všetko ostatné sú len domnienky. My sme videli čoho a akého štýlu sú tí hráči schopní hrať a zrazu hráme takúto sračku. Tak máme byť z toho happy? Vravím porovnaj si Šilhavý vs Jarolim, alebo Chovanec vs Bruckner. Ja už neviem aké iné chceš porovnania. Veď daj len do porovnania zápas pred dvomi rokmi Slovensko vs Česko v Trnave(aj, keď ste vyhrali tak ten zápas sa v kľude mohol skončiť inak) a v Prahe(tam ste nás prejeli ako to zvyknete vravieť.). To bol rozdiel medzi Kozákom a Hapalom. Možno by sme na Eure neboli no nehrali by sme takúto sračku. Ja som na rozdiel od teba nielen všetky zápasy videl na na väčšine aj bol.

Reagovat
Stannis Baratheon

Máš pravdu

Reagovat
Neutron

s tymto kadrom sa nedaju hrat zazraky o tom sa nikto bavit ani nemusi, ale to co tam predvadzaju pod Hapalom z toho tecie krv, vsak to je utrpenie a nova forma mucenia. Je uplne jedno, ze to je Cech, ale podiel na tomto ma velky, ci uz tym, ze nedokaze nastavit funkcny system alebo ze nedokaze tych hracov motivovat tak aby aspon na tom ihrisku odovzdali vsetko co je v ich silach, vsak on moze ist trenovat niekde do prdele na dedinu.

Reagovat
lampas

Domácí prostředí až takovou roli hrát nebude, takže s Severním Irskem to bude válka 50/50. Dneska se mi za Slováky vůbec nelíbil Duda, nechápu proč staví na hrot takovýho hráče proti Irsku zrovna. Chtělo by to tam někoho kdo vyhraje hlavičky, rozehrávku po zemi mají Slováci hrozně pomalou, tudy pro ně cesta nepovede a nevedla ani dneska. Byla by sranda, kdyby se tam nakonec tenhle tým dostal s tímhle trenérem.

Reagovat
twelwer

No neviem ci sa to bude dat nazvat srandou ak sa tam dsotaneme

Reagovat
Neutron

to by nebolo dostojne podla mna...

Reagovat
Liquid

z těchlec barážových týmů má nejlepší hráče Bosna a končí hned a ještě navíc doma s divákama....

Reagovat
mayday

Bosna už taky nemá kádr jako před pár lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy co jste volili Babiše jste jasně ohrozili naši milovanou zem!!!! Prymula vás za to pozavírá.

Vy důvěřivové debilní. Zakaz nebo nakaž bábě volit ať pocvičí los kurva.

Reagovat
oli9

Norsko, Bosna

Reagovat
Akinfeev

Chudák Randolph, takovej sympaťák nebude na Euru

Reagovat
smazaný uživatel

Bělorusko,Rumunsko,Bulharsko-obrovské zklamání

Reagovat
Maximus1

Toho Pepíka sa snáď nezbavíme

Reagovat
cetto

Probůh tohle je co za zápasy? To je nějaký extra kolo té Ligy Národů? Nebo je to náhoda, že i tady spolu hrály Skotsko a Izrael? A jestli je toto normální kvalda, tak proč se tu mluví o posledních 4 místech, když se původně nastavoval model, že i z té ligy národů bude pár týmů postupovat na EURO.

Reagovat
mayday

Proč si nejdřív nepřečteš, jak to je? Aspoň bys sem nemusel rovnou dávat úplně mimo komentář a být za kokota.

Reagovat
Modroočko

Inak sledoval niekto Maďarov? Pod tým bývalým dunajskostredským trénerom začínajú mať zaujímavé výsledky a navyše včera hrali bez Szoboszlaia...

Reagovat
smazaný uživatel

Szoboszlai hráva v repre na AM a tam ho Kalmár včera kvalitne nahradil. Inak dúfam, že Maďari včera už dosiahli svoje maximum a Islanďania im vystavia stopku na ME.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenské dresy

Reagovat
smazaný uživatel

tie sa Nike podarili

Reagovat
Majk91

Reagovat
icka

Nechapu jak Hapal muze trenovat na repre urovni. Uz Sparta byla nad jeho sily. Strasne prumerny trener, mozna i hur.

Reagovat
uff

Reagovat
Modroočko

Proti Severným Írom by pokojne nemusel meniť obrannú radu ani brankára, videl by som to na:

Rodák - Pekarík, Valjent, Vavro, Mazáň - Kucka, Lobotka - Duda, Hamšík, Haraslín - Boženík.

Reagovat
ďuriLFC

Ked odstavii najlepsieho hraca vcera Hrosovskeho tak si len podpise vypoved.

Reagovat
mul

Proti NIR snád už Škriniar miesto Vavra, Hrošo miesto Kucku a ešte mi napadol Liverpoolky variant, kde by Duda mohol hrať v útoku podobne ako Firmino a Boženík z krídla by sa tlačil do zakončenia

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, len Duda na krídle nehráva, tak to asi nie. A s Lobotkom v základe by som to asi neriskoval, nehráva, je z formy a myslím, že momentálne má aj určité kondičné nedostatky. Tam by som pri Kucovi nechal buď Hrošovského alebo Greguša. Inak áno. Vraví sa, že víťazná zostava sa nemá meniť, brankára a obranu by som teda nechal tak ako bola včera.

Hamšo je pre našu repre stále nepostrádateľný a jeho tímový prínos je k nezaplateniu

Haraslína by som po včerajšom výkone asi dal tiež od začiatku, aj keď tu sa naskytá otázka či on nie je platnejší ako striedajúci žolík z lavičky, lebo aj v minulosti bol pre nás platnejší z takejto pozície. A áno, mali by sme to hrať na klasického hroťáka akým je Božo. Tá varianta s Dudom včera bola po ofenzívnej stránke akási sterilná...

Reagovat
Modroočko

Niekde som čítal a bola to celkom pravda, že Duda vo finálnej fáze hľadal hroťáka, ktorý tam jednoducho nebol. Včera sa Hapalov ťah s Haraslínom a Boženíkom na lavičke dal pochopiť, keďže si zrejme šetril na neskoršie fázy zápasu a možné predĺženie rozdielových hráčov, ale Boženík by mal za podobných okolností dostať v Belfaste priestor už v druhom polčase. Škoda, že momentálne nemáme takú silnú alternatívu do útoku ako Adama Nemca, možno by nebolo úplne odveci dať tam proti severoírskym kladivám od začiatku Šafranka.

Reagovat
mul

Kuco je práve problém v zostave a nie prvý zápas

Reagovat
Modroočko

V septembri náhodou patril k naším najlepším hráčom, určite je stále platný. Mali by sme si ale vytvoriť aj iné alternatívy. Neviem, ale za posledné dva roky (hoci veľa, aj keď vynútene experimentujeme) sme sa zasekli v nejakom konzervatívnom rozložení, ktoré je ešte pozostatkom pevnej organizácie pod Kozákom, no je naozaj na zváženie, či sa to nedá aj bez silného kladiva bez techniky na defenzívnom záložníkovi. Kľudne nech Hapal postaví vedľa Hrošovského Greguša, alebo nech vysunie Škriniara na defenzívneho záložníka, ako to robil zozačiatku Kozák. Ale najlepšie by bolo vyskúšať úplne iné prepojenie defenzívy so stredom poľa, lebo to už začína byť trochu skonstnatené.

Reagovat
Stannis Baratheon

Pekarík včera otřesný. Na 3 stopery by to nešlo?

Reagovat
Modroočko

To sme tuším skúsili vlani proti Chorvátom a asi nemusím hovoriť, ako to dopadlo.

Reagovat
twelwer

Ja by som tam po tom Hrosovskeho vykone Lobotku nedaval urcite, bude po chripke, posledne zapasy hral hrozne, je bez sebavedomia a nerozohrany z neapolu.

Reagovat
Majk91

Bojím sa, že keď sa vráti Škriniar, tak Hapal klasicky odstrelí Valjenta, ktorý bol včera jednoznačne náš najlepší obranca. Toho chlapca je až škoda v Mallorce. Čo sa týka zálohy, tak nebál by som sa odstreliť Kucku (začína byť pravidelne jeden z najhorších na ihrisku) a dať na miesto neho Hrošovského. Dúfam že na S. Írov bude takáto zostava:

Rodák - Pekarík, Valjent, Škriniar, Mazáň - Lobotka, Hrošovský - Hamšík, Haraslín, Rusnák (Duda) - Boženík

V

Reagovat
Zark

Eran

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ristič se v té Francii nějak rozehrál.

Reagovat
RadekVonCZE

Si taky říkám, základ ve Srbské reprezentaci

Reagovat
mayday

Základ v Montpellieru, základ v repre. Jen ta Sparta mu nevyšla

Reagovat
RadekVonCZE

Tehdejší Sparta no

Reagovat
Elliasson

On to byl docela velký talent, když opouštěl Crvenou Zvezdu a šel do Krasnodaru. Teda, mírně přeháním, ale na srbské poměry slušný hráč. Tušilo se, že má na to udělat zajímavou kariéru. Pak začal působit v Krasnodaru, kde hru oživil. Jenže koleno zlobilo a nehrál tam. Krasnodar ho poslal na hostování do Sparty, kde se nechytl.

Teď ale koukám, že se dostal zpátky. Super!

Reagovat
PH8

Tak snad Island, Slovensko, Skotsko S. Makedonie. Typ: Maďarsko, Slovensko, Srbsko, Gruzie

Reagovat
smazaný uživatel

V Kalmárovi sme Maďarom teda vychovali užitočného hráčika. Z futbalistu, ktorý sa kariérne len hľadal a nepresadil sa 1. ani 2. Bundeslige ani v Dánsku sme im vycepovali rozdielového hráča

Reagovat
eleven11

Reagovat
adalbertus

ez egy fasz még fényképen is, hülyegyerek

Reagovat
eleven11

Reagovat
Neutron

Reagovat
RadekVonCZE

Nerozumím ti vole, tohle je eurofotbal.cz a ne eurofotbal.hu

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež mu nič nerozumiem, mám ale dojem, že sa chová urážlivo.

Reagovat
RadekVonCZE

Taky

Reagovat
lampas

Já myslel, že Streda je maďarský tým. Tak jaké vy?

Reagovat
smazaný uživatel

FC DAC 07 Dunajská Streda je slovenský futbalový klub z mesta Dunajská Streda hrajúci vo Fortuna lige (zdroj. wikipedia)

To, že sú to "maďari" na nich môžeme povedať my Slováci, nie však ty. Pre teba je to regulárny slovenský futbalový klub a nemáš sa v tom dôvod ďalej rýpať. Btw, Liberec územne spadá do Nemecka či pod poľskú Ekraklasu?

Reagovat
lampas

Spíš je podstatné, co o sobě tvrdí oni, ne? V Liberci žádný Němci ani Poláci nežijí.

Reagovat
smazaný uživatel

To si úplne nemyslím, nejakí Poliaci a Nemci v Liberci predsa len žijú - https://www.kurzy.cz/obec/liberec/stats-PU-SLDB-4-stranka/

A áno, vedenie DAC naozaj razí klubovú politiku, vďaka ktorej majú blízko k Maďarsku, stále je to však slovenský klub, sídliaci na území SR a hrajúci najvyššiu slovenskú ligu.

Ak náhodou niekedy nejakým spôsobom prejdú do maďarskej ligy, čo je ale myslím nikdy nebola téma, tak to potom oficiálne už bude maďarský klub a tým pádom ma prestanú zaujímať

Reagovat
lampas

0,006 % obyvatel koukám Maďarů ve Stredě žije taky tak? Já ti neberu, že se o ten klub zajímáš, a že hrají slovenskou ligu. Jen je to tedy v tom klubu maďarský kapitál jak chápu, fanoušci jsou taky Maďaři, takže nějaký že Slováci udělali z Kalmára hvězdu mi nepřijde moc relevantní

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, v Dunajskej Strede žije Maďarov nespočetne veľa, všade sa tam po maďarsky aj rozpráva a ak sa nemýlim, tak maďarský jazyk sa tam popri slovenskom aj vyučuje na školách, to si tamojší Maďari myslím kedysi zákonne presadili. Aj keď Maďari ako Maďari, oni sú to presnejšie len takí Maďaróni...

Tak to teda zoberme z iného uhľa - "takže nějaký že Slováci udělali z Kalmára hvězdu mi nepřijde moc relevantní" - Na hráča súčasných kvalít sa ale vypracoval v slovenskej lige, predtým než do našej ligy prišiel to vlastne nebol nikto stojaci za zmienku

Reagovat
lampas

Svým způsobem chápu jak to myslíš, ale řekl bych, že jediné v čem mohla Kalmárovi slovenská liga prospět je to, že si v ní zvýšil sebevědomí

Reagovat
smazaný uživatel

300 Němců ve 100tisícovém městě nemůžeš srovnávat s počtem Maďarů v DS

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri to je len oficiálna štatistika, riadiaci sa tým, akú národnosť si obyvatelia uviedli do hárku pri poslednom sčítaní obyvateľstva, reálne v Liberci žije tých rádoby Nemčúrov, exSudeťákov a exReichenbergov o trošku viac.

K rómskej národnosti sa tam tiež prihlásilo iba 45 osôb, realita je pritom kdesi na čísle 8500 osôb - https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/romove-liberec-scitani-mesto-etika-eticke.A180405_102343_liberec-zpravy_jape

Reagovat
Hokaido

Co to zase meleš za hovna?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sa už konečne preber z toho sna. To naozaj veríš tej sračke, ktorá vyplynula zo sčítania ľudu a síce, že v Liberci žije len 45 cigáňov? Čo keď ti poviem, že ich tam aktuálne žije 200x viac?

Reagovat
smazaný uživatel

A co to má společnýho s Dunajskou Stredou?

Reagovat
smazaný uživatel

Diskusia sa dostala do fázy keď už nič

Reagovat
lampas

Máš pravdu, že třeba můj děda je Němec etnicky (oba rodiče jsou Němci), národností je Čech, ale jinak na Čechy nadává a občas z něj i vypadne něco ve stylu "vy Češi zasraní"

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som v 90. rokoch poznal cigána, ktorý sa voči svojmu vlastnému etniku choval rasisticky, nenávidel ho a dokonca sa v tých pohnutých časoch zúčastnil nejakých rasovo motivovaných útokoch na vlastných a bol za to aj podmienečne odsúdený

Reagovat
eder

Tak to bol naozaj uvedomelý gigán.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
RadekVonCZE

V Liberci je velká pravěpodobnost, že narazíš na někoho, kdo má německé předky.

Reagovat
RadekVonCZE

Znám dost lidí, co mají německé předky

Reagovat
lampas

Já mám také německé předky, ale to ze mě Němce nedělá

Reagovat
Neutron

ked si zoberies, ze v DS zije 3/4 Madarov kdezto v Liberci zije 3/4 Cechov tak by som to moc nevytahoval

v DS je madarsky kapital, razia pro-madarsku politiku a fanusikovia su takisto madari takze by som skor povedal, ze ide o madarsky klub hrajuci slovensku ligu. Ved trebars vo Velkom Mederi v obchode ta v prvom rade pozdravia szia ako dobry den a sice to overene nemam, ale v DS to bude isto rovnake.

Este k tomu Libercu, hej bolo to za vojny nemecke mesto, ale od vojny uz je nejaky ten piatok no.

Reagovat
Stannis Baratheon

Severní Irsko je určitě těžší než Irsko. Hrají hrozně hnusný, ale účinný fotbal. Snad to Slovensko zvládne, ten hnusný fotbal "severoirů" na Euru nechci.

Reagovat
Modroočko

Dnes ráno vyšiel v SME článok - Hapal: Hrozne sme sa báli. Toto je presne problém v prístupe, pre ktorý leží mnohým fanúšikom v žalúdku, a ak ho nezmení a hráčov poriadne nenakopne, budeme sa trápiť aj so Severnými Írmi. S normálne naordinovanou taktikou a bez strachu útočiť by sme porazili v riadnom hracom čase Írov aj Severných Írov.

Reagovat
smazaný uživatel

Práve tento priposratý prístup na princípe prehnaného rešpektu a opatrnosťou pred každým jedným súperom, pomaly už aj pred San Marinom má na našu skazonosný účinok. Keď raz takýto kľúčový zápas doma s tímom, ktorý je v rankingu jednu priečku pod nami tak to toho musíme ísť s vervou a vztýčenou hlavou a nie jak nejaký dorastenci, čo idú hrať prípravný tréningový zápas s mužmi. Trochu viac sebavedomia a zdravej drzosti to chce do našej repre naordinovať, pán doktor Hapal však asi nie je tým správnym lekárom pre takýto "typ zákroku".

Reagovat
lampas

Já bych řekl, že určitá pokora týmu Slovenska neuškodí. Vždyť vy kdybyste porazili Čechy teď v září, tak máte v nátuře před zápasem s Irskem řešit spíš to, koho dostane v OF na EURU, a přemachrovaný byste dostali 2:0...

Reagovat
Neutron

toto sa, ale skor tyka fanusikov, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

V tom je kus pravdy. My sme vždy mali lepšie výsledky, keď sme do zápasu išli skromne a s pokorou. Tým nemyslím, že by sme sa súpera mali báť, ale vždy keď nám trochu narástli krídelká, tak nám ich zanedlho niekto zasa pristrihol a prišlo vytriezvenie

Reagovat
lampas

Reagovat
Stannis Baratheon

Bylo to na jeden zápas. Je jasné že v takhle důležitém zápase to nebude otevřená partie a bude se čekat na první šťastný gol. Kdybyste hráli přehnaně ofenzivní fotbal, tak zrovna proti Irům by se vám to mohlo vymstít. A co byste říkali potom?

Severní Irové hrají podobně jako Irové, akorát mají tu defenzivu ještě propracovanější, takže já očekávám opatrnější zápas i tam, byla by blbost se někam hnát.

Reagovat
lampas

Jestli hrají podobně jako když jsme s nimi hráli kvalifikaci pod Jarolímem, tak jediná šance Slováků je opět penaltový rozstřel, ke kterému to však s největší pravděpodobností dospěje. Oni dělat chyby nebudou, záleží co Slováci. Řekl bych, že stopery a střed mají relativně ok, takže to bude asi taktická válka jako nyní.

Reagovat
smazaný uživatel

Makedonie!!

Reagovat
Elliasson

Elmasovi bych Euro přál. I když, on vlastně nemohl hrát...

Reagovat
BaggioRoberto

Stejně EURO nebude. Bohužel.

Reagovat
fenixLFC

aspon si hraci oddychnu pred podstatnejsou castou, klubovym futbalom

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Včera naši najlepší Rodák,Hamšík,Hrošovský,slušne zahrali Mazáň,Valjent,Duda,Mihalík.Naopak najslabší boli Vavro,Pekarík,Rusnák,Kucka(až na ten šťastný zákrok).Hrať doma v baráži bez jediného útočníka je škoda komentovať.

Reagovat
Stannis Baratheon

Vavro dozadu dobrý, ale neměl by opouštět vlastní vápno.

Pekarík otřesný, Mazaň na druhé straně dobrý, což jsem nechápal.

Reagovat
smazaný uživatel

S tým Vavrom úplný súhlas, zo stopérskeho hľadiska zahral včera dobre a veľa toho v našej šestnástke poodkopával, poodhlavičkovával či súperovi zblokoval, no tie je ofenzívne výpady to bola hrôza. Keď niekomu nesadne lopta na nohu 5x po sebe a vypáli loptu len tak naverímboha na tribúnu či niekam do nebies to už proste nemôže byť náhoda.

Reagovat
juninho8

Haters gonna hate Od včerajšieho zápasu som ani nič iné ako to bolo nečakal. Možno nejaký usoplený gól na jednej alebo druhej strane a výsledok 1:0. Inak tie tímy boli úplne vyrovnané. Nám chýbali dravšie prieniky z krídla, kde to zčasti oživil aspoň Haraslín. Sem tam sa snažil o niečo aj Mihálik. Ale Rusnák a Mak v tomto smere 0 bodov. Kuco by sa tiež v repre mal asi prebrať, lebo posledné výkony nič moc. Teda až na to čo zachránil na čiare. Poučil sa z Izraela. Parádne výkony Hrošo, Hamšo (ako vždy) a Rodák. Z krajných obrancov sa mi viac páčil Mazáň. A Duda na to že to bola preňho netypická pozícia celkom obstojne. Penalty sú trochu o šťastí. Haraslín ho mal lebo to nebola úplne dobre kopnutá penalta. Taký Doherty ho nemal. V Severnom Írsku by to mal byť podobný zápas. Nejakou futbalovosťou ich asi neprehráme. Len ubojovať ako včera. GL Sokoli

Reagovat
johan14

Tak, tak. Nič iné ako obetavy a bojovný výkon nám nepomôže. Je to na jeden zápas, bez divákov, takže postup je možný 50:50.

Reagovat
smazaný uživatel

North Ireland > Ireland

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak to je jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálne áno

Reagovat
db18

Severní Makedonie

Reagovat
johan14

Ta je aspoň v Európe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele