Play off o postup na ME 2020 - preview semifinálových zápasů

08.10.2020, 08:35
Previews
Skotská reprezentace (© AFP)
Šestnáctka týmů dnes konečně rozehraje play off o postup na evropský šampionát, který byl kvůli pandemii koronaviru přeložen na příští rok. Slovensko se doma střetne s Irskem a lepší z této dvojice si to ve finále rozdá s vítězem duelu Bosna - Severní Irsko, do akce jdou i Island, Skotsko nebo Norsko...
Semifinále
Island - Rumunsko  (čtvrtek 20:45)
Po senzačním úspěchu nad Anglii na svém prvním velkém turnaji v létě 2016 a následně i první kvalifikaci na mistrovství světa se již islandská mašina zadrhla. Pod vedením bývalého kouče švédského národního týmu Erika Hamréna si nyní musí nejprve poradit s Rumuny, a pak s vítězem duelu Maďarsko-Bulharsko...

Islanďané přitom na pohled završili svou kvalifikaci na Euro silně - vyhráli dva z posledních tři zápasů, to však výhradně se slabými soky (Andorra, Moldavsko), kteří v konečném důsledku nečinili žádný rozdíl, zatímco Turecko ve vzájemném souboji neudolali (1:1). Právě za Tureckem nakonec Hamrénova družina i tak zaostala o celé čtyři body a finišovala třetí.

V baráži ovšem Island musí být vnímán jako favorit. Byť Hamrén svému týmu coby domácí straně odmítl přisoudit větší než 55procentní šanci na progres, faktem zůstává, že seveřané doma zvítězili ve čtyřech z posledních pěti pokusů a měli by tak být v Rejykjavíku plni sebevědomí.

Naopak Rumuny tíží absence čerstvě zraněného kapitána Chirichese i poněkud černá minulost. Dostali se sice na čtyři z posledních šesti Eur, to však pokaždé přímo ze skupiny. Naopak ve dvou barážích, kterých se v tomto tisíciletí zúčastnili, nepochodili, a vždy je vyšel draho nevyvedený výjezd na úvod toho všeho. V roce 2013 vůbec nezvládli klání v Řecku, o 12 let dříve prohráli 1:2 ve Slovinsku - a doma manko skrze remízu 1:1 nikdy neměli šanci dohnat.

Může snad přesně měsíc stará úspěšná přestřelka na rakouské půdě (3:2) v rámci Ligy národů znamenat pozitivní precedens? Těžko říct; třeba právě tohle je kouzlo nového kouče Mirela Radoie, který byl do práce povolán právě hlavně s ohledem na baráž.

Možná taky dvě islandské prohry v září, z toho jedna drtivá (1:5 s Belgií), navíc seberou favoritovi vítr z plachet. Na druhou stranu, tehdy kvůli koronavirové krizi odmítli na sraz z Ostrovů přicestovat hvězdní Gylfi Sigurdsson a Johan Berg Gudmunsson, zatímco baráž o finálový turnaj si již ujít samozřejmě nenechají.

Oba soupeři se zítra potkávají teprve potřetí v dějinách, a tentokrát se budou nacházet v o poznání odlišném rozpoložení. Na cestě na mundial 1998 Rumuni svého soka dvakrát nekompromisně roznesli 4:0, ale to zrovna Gheorghe Hagi nastupoval svou nejslavnější éru v Galatasarayi, zatímco Islanďané skupinu končili s 9 body poté, co ve snaze vyhrát si Euro 1996 vstřelili akorát tři branky.

Tehdy se jednalo o souboj titána s trpaslíkem; dnes je situace samo sebou diametrálně jiná.
Island - pravděpodobná sestava:
Kristinsson; Arnason, R. Sigurdsson, Ingason, A. Sigurdsson, Skulason; Gunnarsson, G. Sigurdsson, Gudmundsson; Finnbogason, Sigthorsson
Rumunsko - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu; Burca, Grigore, Tosca, Bancu; Cretu, Marin, Maxim; Deac, Keseru, Stanciu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.04 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bulharsko - Maďarsko  (čtvrtek 20:45)
Když se naposledy Bulharsko radovalo z postupu na závěrečný šampionát, psal se rok 2004. Tentokrát existuje nemalá šance, že by si po dlouhých sedmnácti letech mohlo zahrát na EURO 2020, kvůli pandemii koronaviru odloženém až na příští rok. Musí však zvládnout hned dvě barážová klání. Přitom hned na úvod se mu představí vždy nepříjemné Maďarsko.

Oba celky na sebe v rámci kvalifikačních cyklů v poslední padesátiletce často nenarážely. Stalo se tak jenom v roce 2005, v roce 2012 pak došlo na přátelské měření sil. Do role mírného favorita jsou nyní pasováni hosté, přestože výsledkově v druhé polovině loňského roku až doteď nikterak výsledkově nezářily, podobně jako jejich nynější protivník z Balkánu.

Domácí pod taktovkou stále ještě nového kouče Georgiho Dermendžieva, bývalého dlouholetého lodivoda Ludogorce, vládce posledních let bulharské ligy, sehráli dohromady pět utkání. A porazili dosud pouze Českou republiku. Přitom aby mohli postoupit do finálové fáze baráže, kde poté můžou narazit na Island nebo Rumunsko, je vítězství nutně potřeba.

Bulharská nominace je asi vážně složená z toho nejlepšího, co měl Dermendžiev k dispozici. Z těch zkušenějších, kteří se do ní nevešli, můžeme jmenovat Petara Zaneva, Georgiho Milanova a Aleksandara Toneva. Už loni po střetnutí s Českou republikou ukončil reprezentační kariéru Ivelin Popov, na jehož absenci si musí tým co nejrychleji zvyknout.

Vyvstaly každopádně otázky, proč nebyl povolaný například Andrej Galabinov, útočník Spezie, jemuž úvod do sezóny Serie A parádně vyšel. A stihl nasbírat v italské nejvyšší soutěži již tři branky. "My zkrátka sledujeme širokou škálu hráčů," vysvětloval. "Ano, viděl jsem, co Galabinov dokázal. Vím, jak byl šťastný. A do budoucna může být nominován."

Hodně se toho také napovídalo o jiném forvardovi Atanasovi Ilievovi, který v bulharské lize obléká dres Botevu Plovdiv, a během úvodních osmi kol zapsal hned sedm přesných zásahů. "Vždy se můžeme bavit o tom, koho zařadit do týmu a koho ne. Jasně, góly střílí. V zásadě ale nepovoláme někoho jen proto, že se mu povedlo pár zápasů," dodal bulharský stratég.

Zatímco Bulhaři v prvních dvou utkáních nového ročníku Ligy národů získali jen jednu remízu, Maďaři přece jednou tři body urvali, a to na hřišti Turecka. Výhodou pro ně může být, podobně jako v Sivasu, že na tribuny nebudou moci kvůli hygienickým opatřením žádní fanoušci. Byť na druhou stranu právě ti maďarští patří k vůbec nejbouřlivějším v Evropě.

A jejich podpora by ve finále mohla být hodně znát. "Pro nás je absence diváků špatná," přiznával hostující útočník Roland Sallai. "Pokud ovšem zvítězíme, nastoupíme proti Rumunsku nebo Islandu doma. Očekávám, že narazíme na soudržné mužstvo. Může rozhodnout individuální kvalita hráčů. A já doufám, že tomu tak bude v náš prospěch."

Svůj debut může v maďarském nároďáku prožít Loïc Nego, naturalizovaný Francouz, každopádně hostující trenér Marco Rossi nebude moci využít služeb Dominika Szoboszlaie, který se v rakouském Salcburku dostal do karantény. "Jsem si vědom toho, jak důležitý je. Ale já mám v družstvu hráče, kteří ho můžou nahradit," ujišťoval fandy italský šéf lavičky.
Bulharsko - pravděpodobná sestava:
Georgiev - Popov, Dimitrov, Božikov, Nedjalkov - Kostadinov, Malinov - Delev, Nedelev, Ivanov - Kraev
Maďarsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Fiola, Orban, Lang, Att. Szalai - Sigér, Nagy, Holender - Nikolic, Sallai - Ád. Szalai
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.16 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Semifinále
Bosna a Hercegovina - Severní Irsko  (čtvrtek 20:45)
Ve čtvrtek se rozběhne boj o poslední místa na evropský šampionát, který byl kvůli koronaviru odložen na příští rok. Taktéž závěrečné play-off muselo být přesunuto z původního březnového termínu na současný říjnový a listopadový. V tomto duelu bude považována za mírného favorita Bosna a Hercegovina, která přivítá nevyzpytatelné Severní Irsko. Vítěz tohoto střetnutí se utká s lepším z dvojice Slovensko - Irsko.

Domácímu výběru se příliš nepovedla kvalifikační fáze, neboť ve skupině J obsadil až čtvrté místo se třinácti body, za třetím Řeckem zaostal o bod a za druhou postupovou příčkou Finska dokonce o bodů pět. Ve hře ho proto udržel premiérový ročník Ligy národů, ve druhé výkonnostní kategorii si v konkurenci Rakouska i právě Severního Irska vedl nejlépe a s deseti body skončil první, díky čemuž navíc postoupil do Ligy A.

Bosna v ní nezačala zrovna nejlépe a je jasné, že se záchranou může mít velké problémy. Nejprve sice zaskočila vysoce favorizovanou Itálii a z Florencie si odvezla cenný bod za remízu 1:1, jenže vzápětí nedokázala bodovat s konkurenčním Polskem a i přes brzké vedení mu podlehla nejtěsnějším poměrem 1:2. Na svého nadcházejícího rivala má velmi dobré vzpomínky, zhruba před dvěma lety ho v obou případech porazila.

V září roku 2018 nejprve zvítězila na jeho půdě 2:1, pak si s ním poradila také v říjnové odvetě po výsledku 2:0. Domácí kouč Dušan Bajević má k dispozici téměř kompletní složení, chybět mu budou pouze zranění obránci Adnan Kovačević s Erminem Bičakčićem a také Toni Šunjić, jenž kvůli karanténním opatřením zůstal v Číně u svého současného klubu Henan Jianye. Největší oporou by znovu měl být kanonýr italského AS Řím Edin Džeko.

"Všichni samozřejmě vědí, jak důležité utkání před námi je. K postupu na EURO potřebujeme zvládnout poslední dvě náročné zkoušky a pozitivní samozřejmě je, že i v případě postupu bychom hráli doma. Severní Irsko vyznává tradiční ostrovní styl s neustálým napadáním, který je nesmírně náročný po fyzické stránce. Nesmíme hrát vystrašeně, i když nervy určitě musí pracovat," uvedl Bajević s očekáváním v hlase.

Hosté neměli v pětičlenné kvalifikační skupině C příliš štěstí na los, neboť v konkurenci vysoce favorizovaného Německa s Nizozemskem obsadili třetí místo s třinácti body. V Lize národů nezískali ve čtyřech zápasech ani bod a skončili beznadějně poslední. Letos také příliš nezáří, po úvodním nerozhodném výsledku s Rumunskem (1:1) utrpěli vysoký debakl 1:5 od Norska a zatím se zdá, že klidně mohou spadnout o patro níže.

Před necelým rokem opustil národní výběr Michael O'Neill, jenž se stal trenérem druholigového anglického Stoke City. Nahradit se ho pokusí Ian Baraclough, který tedy nezažil úplně povedenou premiéru. "Hraje se pouze na 90 minut, ty o všem rozhodnou a rozdíly se mohou srovnat. Náš výkon nebude jen o trenérovi. Pokud budeme táhnout za jeden provaz, tak můžeme uspět," prohlásil zkušený devětadvacetiletý obránce prvoligového anglického Leedsu United Stuart Dallas.

Zatímco domácí by se v případě výhry opět představili na vlastní půdě, tak Severní Irové by museli udělat finální krok znovu ve venkovním prostředí. "To pro nás nebude problém, bez plného stadionu to až zase tak velká výhoda není," myslí si Dallas. Čtvrteční střetnutí se odehraje na stánku Grbavica v Sarajevu a vzhledem k rozhodnutí Výkonného výboru UEFA na něm mohou být přítomni diváci, ovšem ne více než 2000.
Bosna a Hercegovina - pravděpodobná sestava:
Begovič - Cipetić, Zukanović, Saničanin, Kolašinac - Hadžiahmetović, Krunić - Višća, Pjanić, Hodžić - Džeko
Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
Peacock-Farrell - Dallas, Cathcart, J. Evans, Lewis - C. Evans, David - Magennis, McNair, Saville - Washington
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.49 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovensko - Irsko  (čtvrtek 20:45)
Slovensko ani Irsko nečeká vůbec jednoduchá barážová zkouška o postup na evropský šampionát, který byl kvůli pandemii koronaviru odložený až na příští rok. Skoro se vlastně nevědělo, zda se bude v Bratislavě vůbec hrát, protože tamní vláda před nedávnem přerušila všechny sportovní akce. Hosté přitom v úterý vydali zprávu o nakažených členech týmu.

Opravdu přísná hygienická opatření budou provázet tohle střetnutí. Například všichni, kdo se ho zúčastní, budou muset mít jen dvanáct hodin starý test na onemocnění COVID-19. Aspoň s takovým stanoviskem se počítalo na konci září. "Mění se všechno ze dne na den. Jediné, co můžeme udělat, je připravit se na cokoliv," pokrčil rameny domácí trenér Pavel Hapal.

Ten navíc musí řešit i problematickou otázku ohledně svého kádru. Chybět totiž nakonec může důležitý středopolař Stanislav Lobotka, který se společně s hráči italské Neapole dostal do karantény kvůli výskytu pozitivních výsledků u dvou hráčů. Slovenský fotbalový svaz se každopádně snaží ze všech sil dostat Lobotku k reprezentaci, byť zatím byly jeho pokusy neúspěšné.

Za jeho příchod údajně rovněž loboval nejzkušenější člen reprezentace Marek Hamšík, mající na svém kontě sto dvacet startů za nároďák, který dlouhá léta v Neapoli působil. Zatím marně. "Patřím mezi starší hráče, jsem kapitán. Ale nejsem spasitel," říkal na tiskové konferenci. "Všichni musíme táhnout za jeden provaz. Jen tak můžeme dotáhnout zápas k vítězství."

Slovensko není v nejlepším rozpoložení, podíváme-li se i na jeho poslední výsledky. Od října loňského roku sehrálo šest utkání, skolit přitom dokázalo jen Ázerbájdžán. Ani v zářijové Lize národů nijak nezářilo, s Českou republikou doma prohrálo, inkasovalo přitom tři branky, v Izraeli uhrálo remízu, a to přitom svým fanouškům také nenabídlo nejideálnější představení.

Jenže tehdy domácím k dispozici nebyl právě Hamšík. "On je po konci reprezentační kariéry u Martina Škrtela velkou osobností mužstva," připomínal Hapal. "Věřím, že hráči, kteří v nominaci nahradili chybějící, podají lepší výkon. Jsem přesvědčený o tom, že tohle klání bude úplně o něčem jiném než to, které jsme absolvovali třeba proti České republice," dodal.

Slováci opětovně nemohli povolat do mužstva zraněnou brankářskou jedničku Martina Dúbravku, fit nebyl například taktéž Michal Ďuriš. "Čeká nás těžký soupeř, rival, se kterým jsme v minulosti odehráli vyrovnané duely," podotýkal Hamšík. Slovensko sehrálo s Irskem celkem pět zápasů od roku 2007, v posledních čtyřech z nich se vždy urodila plichta.

Irsko muselo rozhodnout o svých opatřeních, neboť někdo z týmového štábu, podobně jako další dva, kteří s ním byli v úzkém kontaktu, museli zamířit do karantény. Kabině jako takové by ale COVID-19 neměl dělat potíže. Hostující stratég Stephen Kenny nicméně musel na poslední chvíli udělat některé změny v nominaci, zranil se například Seamus Coleman.

Irové neberou na Slovensku nic jiného než postup. Vítěz tohoto mače narazí ve finální fázi baráže na někoho z dvojice Bosna a Hercegovina a Severní Irsko. "Nebudeme hledat absolutně žádné výmluvy," ujišťoval Kenny. "Naprosto respektujeme slovenský výběr, má velmi dobrou kvalitu. Ale my budeme připraveni. Musíme si tím být zcela jistí," zakončil.
Slovensko - pravděpodobná sestava:
Rodák - Koscelník, Valjent, Škriniar, Gyömbér - Kucka, Lobotka, Hamšík - Bero, Boženík, Mihalík
Irsko - pravděpodobná sestava:
Randolph - Doherty, Egan, Duffy, Stevens - Hourihane, Byrne, Molumby, Brady - Robinson, Connolly
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.03 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Semifinále
Skotsko - Izrael  (čtvrtek 20:45)
Jako dva bráchové. Fotbalisté Skotska a Izraeli se navzájem znají patrně důvěrněji, než by sami před tímto kláním "o všechno” chtěli. Potkávali se již v rámci skupiny Ligy národů 2018/19, a teď si dávají repete i v rámci aktuálního ročníku. Kdo si vybojuje šanci porvat se o jednu z posledních vstupenek na Euro?

Tyhle dva týmy už s bitvou před prázdným Hampden Parkem v Glasgow mají své nedávné zkušenosti - utkaly se před necelým měsícem a snad aby toho o sobě světu neprozradily příliš, rozešly se smírně 1:1. Za Izrael tehdy nádherně skóroval Eran Zahavi, toho času ještě čínský legionář, nyní už poněkud překvapivá posila PSV Eindhoven. Jak ten čas letí, i neletí.

Skotové nyní prožívají poměrně dlouho nepoznané časy - sérii pěti zápasů bez výhry vystřídala aktuální šňůra pěti utkání bez porážky, na jejímž konci se v tuhle chvíli tetelí ona neslavná porážka českého "B týmu”.

Výběr Stevena Clarkea bude jistě potřebovat veškeré pozitivní momentum, protože na závěrečný turnaj se Skotové naposledy podívali roku 1996, když jej měli doslova za humny, a hned na další dvě Eura se nezvládli probojovat skrz srdceryvná barážová utkání.

Obecně Skotsko nemá s baráží dobré zkušenosti; roku 1961 si dokonce s Československem vyzkoušelo i jeho jednozápasovou podobu a po prohře 2:4 na památný turnaj do Chile pustilo Masopusta a spol. Již v klasickém formátu potom ve snaze dostat na Euro 2000 sice Skotové v odvetě senzačně vyplenili Wembley (1:0), ale ani to na obrat celkového skóre proti favorizovaným Angličanům nestačilo. Z nadcházející baráže o Euro 2004 byl už akorát z ostudy kabát - dokupy prohra 1:6 s Nizozemskem. A pak několik dalších, ještě před dveřmi baráže...

Minulé Euro pro Skoty znamenalo nové dno - všichni ostatní zástupci ostrovské kopané, Wales i Severní Irsko, se při expandovaném startovním roštu kvalifikovali, ale oni stále nic. Teď tedy bude Clarkeova družina poháněna i nalomenou pýchou, stejně jako návratem Ryana Frasera. Kouč již potvrdil, že reprezentace bude pokračovat v novém rozestavení se třemi stopery, které mu umožňuje nalevo naráz využít jak Kierana Tierneyho, tak Andrewa Robertsona.

Izrael bude bez dvou výrazných tváří, levého beka Tawathy a záložníka Peretze, což přinutí Willibalda Ruttensteinera k určité rotaci. To na druhou stranu hostům možná jenom prospěje, když Izraelci od června 2019 nadále registrují jedinou výhru z 9 střetnutí.
Skotsko - pravděpodobná sestava:
Marshall; Tierney, Cooper, McKenna, Robertson; McTominay, McGregor, McGinn; Fraser, Dykes, Christie
Izrael - pravděpodobná sestava:
Marciano; Dasa, Bitton, Tibi, Elhamed, Glazer; Cohen, Natcho, Solomon; Zahavi, Dabbur
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.26 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Norsko - Srbsko  (čtvrtek 20:45)
Norský fotbal je bezesporu na vzestupu. V Erlingu Haalandovi má jednu z nejcennějších komodit světového trhu a v FK Bodø/Glimt potom kometu mezi evropskými kluby, která svým živelným fotbalem nedávno divže v Evropské lize nezaskočila AC Milán. Teď je však načase tohle postupné probouzení Šípkové Růženky dotáhnout...

Norové usilují o první účast na jakémkoliv závěrečném turnaji od samého počátku milénia a konkrétně baráž vůči nim v minulosti nikdy nebyla mírná. Čtyři pokusy, čtyři prohry - Norsko ani jednou nebylo pořádně blízko, a roku 2005 za to přece mohl český výběr, který se takhle sám prodral na svůj první a doposud stále poslední světový šampionát.

Jenže Norové teď mají veškeré důvody pro to věřit, že pátý pokus bude tím šťastným. Zaprvé mají na lavičce štístko jménem Lars Lagerbäck, který již dokázal zázraky s Islandem a ze Švédska ještě dříve pomáhal učinit naprostou turnajovou stálici. Pokud někdo v této fázi soutěže ví, jak na to, je to právě tento protřelý seveřan.

Zadruhé, Norové sice ve své kvalifikační skupině skončili až třetí - kuriózně čtyři body zrovna za Lagerbäckovým Švédskem - ale porážku utrpěli všehovšudy jedinou, hned na prahu kvalifikace, a to se silným Španělskem. Od té doby devětkrát neprohráli, a i když očividně až příliš často remizovali, i tahle schopnost se jim může v baráži hodit. A oproti minulosti by vlastně znamenala progres.

Konečně zatřetí, uf... Norové naposledy v září při drtivé výhře nad Severním Irskem (5:1) potvrdili, že jsou v ofenzívě dost možná nejtalentovanějším účastníkem této baráže. Dvojice Haaland-Sørloth tehdy přispěla čtyřmi zářezy a s podporou zdravého dua Odegaard-Elyounoussi všem nahání strach zas a znovu.

Srbsko se stejně jako Norsko na Euru neobjevilo 20 let, ačkoliv tedy v jeho případě se tehdy samozřejmě ještě jednalo o reprezentaci federativních jugoslávských barev. Na druhou stranu, čerstvá zkušenost z mistrovství světa by Srby mohla pasovat do role mírného favorita.

To by však přeci jen po nepříliš povedeném vstupu do nového ročníku Ligy národů (prohra s Ruskem, remíza s Tureckem) představovalo poměrně riskantní prohlášení. Kór když Srbové od srpnového ohlášení konce reprezentační kariéry již nemohou v kabině dál spoléhat na vůdcovský hlas Nemanji Matiće. Před trenérem Tumbakovićem leží v Norsku vskutku složitá výzva.

Ta by však mohla být přeci jen snesitelnější, pokud Aleksandr Mitrović zrovna obuje ty správné střelecké kopačky. Jen tři porážky ve 22 zápasech zní jako silná norská vizitka, ale i Skandinávcům se musí klepat kolena z vizitky srbského kanonýra, který neomylně směřuje za střeleckým rekordem své země s 12 zásahy v posledních devíti startech za reprezentaci.
Norsko - pravděpodobná sestava:
Jarstein; Elabdellaoui, Ajer, Reginiussen, Aleesami; Henriksen, Johansen; Odegaard, Elyounoussi; Sorloth, Haaland
Srbsko - pravděpodobná sestava:
Dmitrovic; Maksimovic, Milenkovic, Kolarov; Lazovic, Milinkovic-Savic, Gudelj, Djuricic; Tadic, Ljajic; Mitrovic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.27 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Semifinále
Gruzie - Bělorusko  (čtvrtek 18:00)
V klasické kvalifikaci o účast na mistrovství Evropy 2020 se před Gruzií musel sklonit pouze slaboučký Gibraltar, přesto teď výběr Vladimíra Weisse st. stojí před skvělou příležitostí si doma v malém postsovětském derby vybojovat jedinečnou šanci utkat se o vstupenku mezi smetánku kontinentu...

Gruzíncům prostředí Ligy národů skutečně velmi svědčí. Tuto šanci si skrz ní vybojovali v ročníku 2018/19 a prozatím dobře navazují i v aktuálním ročníku, když zaskočili Estonsko na jejich půdě a doma alespoň vyválčili bod ze zápasu se Severní Makedonií - svým možným soupeřem z potenciálního finále této baráže.

Co ještě Weissovým svěřencům vyhovuje, to je prostředí hlavního města Tbilisi, kde v průběhu řádné kvalifikace na Euro nedokázali favorizovaní Dánové či Irové ani jednou zavěsit. Bělorusové sice tedy poslední v Lize národů vybrakovali kazažskou půdu, ale tohle by přeci jen mohla být trochu jinačí záležitost.

Bělorusko má samo své zaběhlé standardy - v posledních letech to znamená, že jim to jde v sudých letech, a naopak liché roky se pro ně ukrutně táhnou. V letech 2017 a 2019 takhle prohráli dohromady hned 16 utkání, naopak v roce 2018 prohráli jediný duel z 10 a taky letošek jim prozatím přinesl všehovšudy jednu porážku. Zvládnou se jí vyhnout i v Tbilisi?

Oba týmy se prozatím utkaly třikrát. Gruzie zvládla první mítink, ale Bělorusové pro změnu v rámci kvalifikace na MS 2014 zvládli odvetu. Naposledy si to oba celky rozdaly v přátelském duchu před třemi lety a rozešly se smírně 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.07 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Severní Makedonie - Kosovo  (čtvrtek 20:45)
Severní Makedonie i Kosovo mají před sebou jedinečnou příležitost, jak se poprvé ve své historii probojovat na evropský šampionát a nyní se v aréně tragicky zesnulého zpěváka Tošeho Proeskiho ve Skopje dá očekávat nesmírně pikantní souboj. Vzhledem k aktuální formě obou rivalů zřejmě dojde k velmi vyrovnanému duelu a o postupujícím do finální fáze budou vskutku rozhodovat jen maličkosti.

Domácí výběr se kvalifikoval do závěrečné baráže z premiérového ročníku Ligy národů. V poslední čtvrté výkonnostní kategorii ovládl skupinu I s úctyhodnými patnácti body o pět bodů před druhou Arménií a navíc postoupil do Ligy C. V ní letos zatím odehrál dva zápasy a nevedl si úplně špatně. Nejprve naplnil papírové předpoklady a zdolal Arménii 2:1, následně zavítal do Gruzie a domů si odvezl cenný bod za remízu 1:1.

V kvalifikační skupině G taktéž překvapil a obsadil skvělé třetí místo se čtrnácti body, o skóre za sebou nechal čtvrté Slovinsko a o tři body i pátý Izrael, zaostal pouze za postupujícími Polskem a Rakouskem. Se svým sousedem se ještě nikdy v historii neutkal a oba tak čeká vzájemná premiéra. Kosovo je českému fanouškovi z poslední doby mnohem známější, neboť náš reprezentační výběr se s ním střetl ve skupině A.

Stát existující přes dvanáct let obsadil třetí pozici s jedenácti body a na postupující Českou republiku ztratil čtyři body, nicméně o přímý postup na EURO se pral až do předposledního utkání v Plzni. V Lize národů se představil ve skupině 3 a taktéž si počínal celkem suverénně, v šesti případech ani jednou neprohrál a na konto si připsal solidních čtrnáct bodů, druhý Ázerbájdžán za sebou nechal o bodů pět.

Oba soupeři v případě úspěchu narazí na lepšího z dvojice Gruzie - Bělorusko. Pokud uspějí Gruzínci, tak budou hrát venku, jestliže ale zvítězí hosté, tak nastoupí na vlastní půdě. "Saháme po historickém milníku, který by v této velmi nejisté době znamenal pro naše krajany opravdu hodně. Kosovo chceme porazit z mnoha důvodů a pro postup na EURO uděláme maximum, o tom nemůže být pochyb," řekl s obrovským odhodláním kouč Severní Makedonie Igor Angelovski.

Jeho švýcarský protějšek Bernard Challandes se bude muset obejít bez jedné ze svých největších hvězd, neboť útočník italského Lazia Vedat Muriqi i přes veškerou snahu obou stran neprošel finálním testováním a jeho zdravotní stav není uzpůsobený k případnému startu. Challandes podobně jako Angelovski burcuje své hráče všemi možnými prostředky. "Vedat nám bude chybět, ale toto play-off bude především o týmovém výkonu. Všichni si věří a chtějí ze sebe dostat to nejlepší, co v nich je, jsou určitě připraveni bojovat za svou zemi do posledního dechu."
Severní Makedonie - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Ristovski, Musliu, Velkovski, Alioski - Ademi, Spirovski - Trajovski, Bardhi, Hasani - Pandev
Kosovo - pravděpodobná sestava:
Muric - Vojvoda, Aliti, Dreševič, Paqarada - Berisha, Shala, Rashkaj - Celina, Nuhiu, Zeneli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.16 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (143)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Konečně repre zápasy kde o něco jde, a budou poznamenány koronou.

Kosovo je bez Muriqiho a Rashici asi hotové.

A co ten Škriniar?

Reagovat
smazaný uživatel

Má covid.Lobotku nepustili taliani,asi netreba mať veľké očakávania.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bez nich bude Kosovo len polovičné, aj keď Severné Macedónsko tiež nie je nič extra...

Reagovat
veikko

Makedoncům zase bude chybět Elmas, to je taky docela velká ztráta.

Reagovat
fenixLFC

v repre zapasoch nikdy o nic nejde

Reagovat
Stannis Baratheon

Aha. A proto je Mistrovství světa největší turnaj na světě napříč všemi sporty, EURO hned v závěsu na druhém místě.

Reagovat
smazaný uživatel

EURO určitě není napříč všemi sporty na druhém místě ...

Reagovat
Stannis Baratheon

E Evropě samozřejmě. MS pak celosvětově.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Reagovat
Losinho

Slovensku ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Boha jeho, Škrinar pozitívny, Lobotka a rozhratý Šatka sú odstavení kvôli pandemickej situácie. Lobotka je z formy a v strede poľa ho nahradiť vieme, problém však teraz bude so stopérskou dvojicou. Tam sa bude musieť improvizovať, s tým, že nominovaný Vavro je stále po zranení a proti Írom zrejme nebude môcť nastúpiť. To sú komplikácie - najreálnejšia varianta je asi stopérska dvojica Gyömbér - Valjent, ak pravda Hapal s Gyömbérom zasa neráta na LB. To by potom musela hrať dvojica Valjent a dodatočne nominovaný Niňaj...Skôr si ale myslím, že to bude tak, že Gyömbéra presnie na stopéra k Valjentovi a na LB napokon bude hrať Mazáň...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Hapal ,k...a vie o tom že môže ešte 2 -krat striédat...,on tam Makovníka pošle čo už pol roka nikde poriadne nehrá,a Gregusa čo srandu ligu hrá v USA ,k...t jeden Hapal ,sa nečudujem že ho zo Sparty vykopali,Bozenika ,Bera,Schranza načo by ich dával šak asi preto že vo svojich kluboch hrajú stabilné ,skur... futbal Made in Slovakia,

Reagovat
Akinfeev

Tak Kosovo je asi out. Ten Nuhiu vypadal jako takovej jejich Krmenčík, Muriqi o třídu lepší než on

Reagovat
veikko

Zase z Krmenčíka nedělejme všichni takové kopyto. Nuhiu je tyčka, od které se mají odrážet balóny. Ten borec nemá za celou kariéru snad ani polovinu gólů, co dal Krmelec, přitom je to 4 roky starší.

Reagovat
smazaný uživatel

postupujúci:Island,Bulharsko,Bosna,Írsko,Škótsko,Nórsko,Gruzínsko,Macedónsko

Reagovat
TheMally11

Reagovat
Shevchenko

Tip na finále: Maďarsko - Island, Bosna - Irsko, Norsko - Skotsko, Gruzie - Makedonie

Reagovat
TheMally11

Island, Irsko, Norsko, Gruzie

Reagovat
Modroočko

Koho inak redakcia tipuje na postup? Lebo tie x-ká sú síce pekné, ale z každého stretnutia bude musieť niekto postúpiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko, Severní Irsko, Skotsko postup

Reagovat
Vincent Vegan

jeste Norsko a Island

Reagovat
VdV

Hlavně tady pak nedávejte giga článek o senzačním a historickém postupu jednoho z těch nekopů Gruzie, Makedonie, Bělorusko a té pseudo země Kosovo, jelikož jim to tento trapný systém přihrál až do kuchyně

Reagovat
smazaný uživatel

Gruzii nebo Makedonii bych turnaj přál

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
icka

Reagovat
adoxx

Co ti jako vadí na takový Gruzii? Mladej talentovanej tým, kterej by tam rozhodně nebyl jenom do počtu...ale je to Gruzie, tak jsou to nekopové...já naopak rád uvidím na šampionátu někoho nového a zajímavého, který tam nebude jen do počtu

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jo, minule tam třeba byla Albánie, která je asi na úrovni těchhle týmů. Když je 24 účastníků, tak by se i v normálním systému kvalifikace našel nějaký "slabší" postupující.

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Vsak toto je ale len semifinale kvaldy , este budu musiet prezit jednu vyradovacku a Makedonci sli celkom hore aj Gruzinci ... Bielorusi su bez sance prejst , skoncia uz dnes s Gruzinskom podla mna

Reagovat
MaraCe_Napolitan

ale suhlas , ze tento novy system je riadny sajrajt

Reagovat
TheMally11

Pochybuju, že bude chytat Kristinsson

Reagovat
Petrinho17

Celkové tie predpokladané zostavy sú úplne mimo. Koscelnik sa cez Pekarika určite nedostane. Lobotka, Škriniar sú mimo pre covid. Bero (ten ešte možno) a Mihálik

Reagovat
PP

Podme Slovensko! Ať je prča tady i na Euru pak..

Reagovat
bourbon

Rumunsko, Bosna, Norsko, Gruzie.

Reagovat
wikingskrin

Hraje se na 1 zápas ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
Seydou Doumbia

Jediný zápas, který má cenu sledovat asi Norsko-Srbsko co? Max Belgie-Pobřeží Slonoviny, ale to je přátak.

Reagovat
stas87

Írsko si pohra s nami, ale aj tak sa rozhodnem až podľa zostavy, ktorú majster tragéd pošle na trávnik. Koľko šancí musí tento trtko ešte dostať, aby to sám položil? Lenže Eura sú Eura, ten sám od seba neodstúpi. Ani ten Griga to snáď takto neskurvil. Výmenou trénera aké problémy v hre nezmiznu, to nie som naivný. V kluboch ti hráči môžu odvádzať dobre vykony, prídu ale do reprezentácie a sú tretinovi.

Reagovat
mul

Ako Hapal nie je vhodný tréner, to je jasné. Ale ten náš káder je kvalitatívne dosť horší ako zvykol bývať.

-Okrem Pekaríka nemáme žiadneho schopného krajného obrancu.

- Škriniar nikdy nebol líder obrany ani v Interi, ťažko to čakať v repre.

-Hamšík už hráva v Číne, kondične na tom dobre nebude.

- Duda šiel dolu.

- Lobotka nehráva pravidelne.

- Kucka hráva, ale vyššie v zálohe, potom v repre záloha horí smerom dozadu.

-A naše krídla, to je proste tragédia nad tragédie, žiadny náznak rozdielovosti (maximálne Rusnák, ale ten si necháva formu v USA...)

Reagovat
Modroočko

stas, ty si veľký optimista, ak predpokladáš, že tomuto tímu nehrozí ešte väčší prepad a porovnávaš to s Grigovým pôsobením. Inak zväz zase asi čaká na to, kým znova spadneme na 60. miesto v rebríčku FIFA, aby to začali riešiť. Bolo to tak pred Weissom, bolo to tak pred Kozákom a teraz to iné nebude.

Reagovat
mayday

Všechno zkusím kříže a aspoň polovina by mohla vyjít.

Reagovat
Minister

Čo je to za strašnú zostavu preboha? Bez útočníka? Tebe drblo Pavle...

Reagovat
Modroočko

Akože nechápem. Duda má zastupovať pozíciu útočníka, niečo na štýl, keď sme párkrát pod Kozákom hrali bez pravého útočníka? Inak ten Vavro, to budú teda nervy v obrane.

Reagovat
jacobT

To smrdí prúserom dnes. A na LB Hapal furt pchá stopérov, ale zrovna proti Írsku s Dohertym na RB tam hodi ofenzívneho Mazáňa. Neviem, či to s Mihálikom na tej ľavej strane zvládnu, z tej strany budeme asi celkom horieť. A absencii Boženíka absolútne nerozumiem, v poslednej dobe náš snáď najplatnejší hráč.

Reagovat
mimi_united

Hráčom nie je veľmi čo vyčítať, aj bez niektorých našich TOP hráčov Írov predčíme.

Ale bez taktiky a hlavne bez trénera to asi môžeme zabaliť

Reagovat
stas87

No nic, ten saso nesklamal. To si radsej pozriem duo Haaland-Sorloth. Snad po rokoch konecne postupi na nejaky turnaj.

Reagovat
Greny

Stream na ty tragedy že Slovenska?

Reagovat
Kaspar
Reagovat
Greny

Diky

Reagovat
Stannis Baratheon

Že si i Slováci kleknou kvůli BLM...

Reagovat
mimi_united

Po tom čo urobili fanúšikovia slovanu na tomto štadióne (a spravili nám medzinárodnú hanbu), je to práveže pekné gesto

Reagovat
fenixLFC

dobre urobili ked ta to sere

Reagovat
PP

tyyy jo.. chvilku to sleduju, ale proč hrají Slováci snad každou druhou přihrávku dozadu, až se sami zaženou? Během 5 minut tam byli 3 náběhy krajů + 1-2 ulice středem a ani se nepodívali, otočka a dozadu..

Reagovat
Greny

A komentátor : nás útok postupuje až k našemu brankari

Reagovat
smazaný uživatel

taktika prihraj Hamsikovi a ak nie je volny tak dozadu

Reagovat
PP

nechápu no.. Přitom Irové ten střed úplně vyklidili a vy po vystoupení jen jednoho hráče to pošlete dozadu. Připomíná mi to ten díl z okresního přeboru (Roteiro), jak nesměli zakopnout ten balon a šudlali to po zemi..

Reagovat
dantetomas

Reagovat
Modroočko

Už teraz sme v strede poľa ukázali viac než v septembrových zápasoch, ale aj tak sakra málo. Ako hovorí PP nado mnou, to vracanie útokov brankárovi je strašne alibistické.

Reagovat
dantetomas

Ono je jedno ci dnes vyhrame alebo nie. V dalsom kole nas Bosna sfukne. Ta nasa hra je hrozne alibisticka....

Reagovat
Modroočko

Tiež si myslím, že Bosna by bola v prípadnom finále baráže favorit. Na rozdiel od nás zrejme vedia, čo chcú hrať.

Reagovat
dantetomas

To je strasne. My mozeme ist do rychleho utoku do otvorenej obrany po zlej standartke Irov a ten protiutok skonci zasa na kopacke Rodaka

Reagovat
Minister

Naši majú zakázané útočiť

Reagovat
eden_h

Hrame neskutocne priposrato v utoku, prava strana otras Pekarik je jak stena kazda lopta ide od neho...

Reagovat
smazaný uživatel

tolko strat Irov a my proste sa k tej strele nedostaneme

Reagovat
Modroočko

Kozákov tím spred troch rokov by Írov rozobral na súčiastky, tam sa núka neskutočne veľa priestoru do kombinácie, ale okrem Hamšíka tam nie je nikto...Rusnák nula bodov, Duda sa tam neviem o čo pokúša.

Reagovat
smazaný uživatel

inak prihravky musime tiez davat asi celou silou, ved to nasich bud posle na zem alebo sa to odrazi od nohy ako keby blokoval strelu

Reagovat
Modroočko

Po prvom polčase musím povedať, že som milo prekvapený novo sformovanou obranou - až na tú hlavičku ku koncu hrá Vavro dosť dobre, Valjent s Mazáňom si dobre plnia obranné povinnosti, Mihalík hlavne zo začiatku celkom ok. Ak bude po 60.minúte stále 0:0, treba tam dať Haraslína a Boženíka.

Reagovat
Jackmaker1989

Problém je, že ten primitív toho Valjenta prehliadal už pekne dlho a hrá druhý zápas a tá obrana troška vyzerá.

Reagovat
QooBo

Reagovat
Majk91

Kucka je strašný. Všetko to zbrzdí, každá nahrávka smeruje dozadu a tých lôpt koľko už stihol stratiť. Snáď stiahne Dudu do zálohy a pošle Boženíka namiesto Kucku.

Reagovat
mayday

Kucka je šílenej.

Reagovat
QooBo

Íri čajoví, musíme postúpiť

Reagovat
Liquid

Slováci jsou strašně ustrašený, málem jim ale stačilo hrát minutu k vedení 2:0

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Toho Hapala kym sa nezbavime, tak mozeme zabudnut na nejaky lepsi vysledok , pod nim sa nejvalifikujeme ani keby na euro postupovalo 45 timov ... Niezeby mi to nejak trhalo zily .. Ale musel som tu tragediu nejak okomentovat --.... My nastupime doma proti Irom bez utocnika a prvu strelu / podotykam vedla brany dame v 40 minute / ...

Reagovat
Jackmaker1989

Vavro, ty si tragéd Ešte rozhodne dnes nakoniec

Reagovat
smazaný uživatel

to su hrozne protiutoky, aj ked Hendrick sa nam snazi dost pomoct. Asi nejaka stavka s Dubravkom

Reagovat
mimi_united

Rodák Dúfam že majitelia aj tréner Fulhamu pozerajú

Reagovat
Minister

Kedy chce Hapal striedať?

Reagovat
Minister

škodaaaa

Reagovat
Jackmaker1989

Rodák je super

Reagovat
mayday

Až na dvě tři situace naprosto šílenej fotbal, na druhou stranu co čekat, když jde o postup.

Reagovat
OTASi

Proč tam nedá útočníka? Oni útočí, přihrávají si někde u lajny poblíž šestnáctky, ale v šestnáctce nikdo není.

Reagovat
Jackmaker1989

Lebo je to kokot. Keby sme nemali koho pochopím ale proste Boženík je fajn.

Reagovat
fabec1222

Jakto, že je tu zas pět střídání, když v LN jsou tři?

Reagovat
Seydou Doumbia

Savic a jeho gól v prodloužení...neskutečný klid, kde by 99,9% pálilo bombu on to vyřešil šikovně

Reagovat
Jackmaker1989

Ten Pekarík je ale dnes strašný.

Reagovat
Minister

penalty vole... nechcem to radšej ani vidieť tuším

Reagovat
stas87

Tipnem si, ze sklame stoper, na jednej ci druhej strane.

Reagovat
Minister

tak Vavro je jasný

Reagovat
Jackmaker1989

Našťastie je dole

Reagovat
Minister

jaj ozaj

Reagovat
Jackmaker1989

Ale ešte tam je favorit Noriko

Reagovat
Jackmaker1989

To je kokot ten Greguš

Reagovat
smazaný uživatel

Gregus je pan

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pozdrav Panenkovi bola paráda

Reagovat
Minister

JO

Reagovat
QooBo

Greguš totálny blázen

Reagovat
OTASi

No byl to souboj dřeváků teda, bolely z toho oči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci to nakonec uhaluzili, ubráněný vítězství. Škoda.

Reagovat
Jackmaker1989

Rodák je naprosto skvelý, parádne sa vypracoval. O brankárov sa nemusíme báť. Ale s takouto tragédiou nemôžeme snáď postúpiť

Reagovat
stas87

Gregus ho potrollil pekne. Už ta prvá od Írov bola mizerne kopnuta, tam mal šťastie že sa Rodák hodil do strany.

Reagovat
Greny

Co teda chteji Slováci na euru dělat nevím ale gratulujeme k dnešní výhře

Reagovat
Jackmaker1989

Reagovat
Majk91

celá tá štvorka je vyrovnaná. Postúpi šťastnejší. Ale inak máš pravdu. Ten herný prejav je strašidelný, ale to sa nezmením pokým tam bude Hapal.

Reagovat
jacobT

Tiež neviem

Reagovat
penepi

Tak ešte tam nie sme. Ale s Hapalom veru neviem. Keď tak si spravia výlet.

Reagovat
smazaný uživatel

Nič zvláštne, len to Euro vyhrať, tak ako každý iný tím, čo tam pocestuje

A díky za gratuláciu

Reagovat
Minister

Tak proti Severnému Írsku nakoniec... to bude ešte väčšia holomajzna ako toto

Reagovat
Greny

To už nejde

Reagovat
Modroočko

Bola by riadna irónia, že zatiaľ čo v minulosti sme museli na postup odohrať heroické kvalifikácie, teraz by sme sa doslova prešmatlali na turnaj a v riadnom hracom čase porazili len Maďarov a Azerbajdžan. #fujdopiči.

Reagovat
smazaný uživatel

Po včerajšku si myslím, že to aj so Severnými Írmi môžeme nejako ukopať...

Reagovat
smazaný uživatel

Rodááák

Reagovat
Majk91

Rodák hráč zápasu. Skvelé, tak teraz sa pripraviť na ďalších Írov

Reagovat
stas87

Haris potopil Bosnu. Spolocne s Viscom, ale zrejme lepsie hrat so S.Irskom ako s Bosnou. Hrame vonku?

Reagovat
Modroočko

Hej, vonku.

Reagovat
dantetomas

Snad Hapal proti Servernym Irom posle Haraslina a Bozenika od zaciatku. Mihalik je traged, Duda v utoku strateny.

Reagovat
Modroočko

Utrpené víťazstvo ale aspoň pri penaltách udržali pevné nervy, Greguš si dovolil niečo neskutočné. Druhý zápas nám prihral ľahšieho súpera, takže ešte to nejako urvať tam, otočiť o 180 stupňov a na ME aspoň nejaké pekné zápasy odohrať s Poliakmi a Švédmi (aj keď teraz by si s nami obaja vytreli prdel).

Reagovat
Greny

Greguš hezký ale ještě se má učit co od Milinkovice Savice... Co ten si dovolil.. to byla parada

Reagovat
Stannis Baratheon

Severní Irsko je lepší než Irsko

Reagovat
Kixi Syhimour

Greguš

Reagovat
adoxx

Tak gratulace, jste na Euru...hrát proti Bosně tak vám absolutně nevěřím, ale Severní Irové jsou ještě větší matláci než vy..pokud neporazíte Sev. Iry tak stejně na Euru nemáte co dělat

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo vy to Euro idete vyhrať nebodaj

Reagovat
Antijazvec

momentálne na to majú.

Reagovat
smazaný uživatel

Na čo majú???

Reagovat
Antijazvec

na finále ME.

Reagovat
smazaný uživatel

Od našich bezpochyby o triedu lepší. Ale že by mali kvalitu na finále Eura? Asi budeš veľký optimista.

Reagovat
Modroočko

To sme si mysleli aj o sebe, keď sme pred Eurom 2016 porazili Nemcov. A ejha, na samotnom turnaji to býva o niečom inom, nielen o tom, ako vysoko a dlho vieš presovať. Úspech pre Čechov bude už to, ak zlepšia výsledok z posledného Eura.

Reagovat
stas87

Na tvojom mieste by som sa zdrzal komentarov, kedze prave s vami si Severn Irsko vytrelo prdel v kvalifikacii na Mundial do Ruska..

Reagovat
Greny

Právě že tak to nebylo... My jsme byli soudní a neměli jsme tam co dělat tak jsme to Severnímu Irsku nechali, aby jste nehráli baráž vy

Reagovat
stas87

Ak prehraju, tak myslim ze to nikomu extra vadit nebude. Jasne, v tychto casoch je kazde euro do pokladne dobre, o tom ziadna. Herne tam ale absolutne nepatrime, do vsetkych zapasov by sme isli drzat co najdlhsie 0-0 a mohlo by sa stat, ze by sme ani nedali gol.

Reagovat
adoxx

Tak to je upřímně špatnej argument... mluvíš tady o době, kdy reprezentaci trénoval Jarolím a to co jsme hráli, bylo ještě horší, než ta holomajzna Sev. Irů...taky jsme na MS nebyli a ani nevím co bysme tam v tý době dělali

Reagovat
stas87

Cakal som ze mi toto napises. Ale ty ako hlavny hater Slovenska si si prisiel kopnut, len ti to az tak nevyslo, kedze rovnaku sraku co hraju slovaci, tak hrali aj cesi. Jediny rozdiel je vo formate kvalifikacie, kde maju slovaci nadalej sancu na postup, zatial co vy ste ju premrhali.

Reagovat
adoxx

Přišel jsem si kopnout, tak že jsem napsal, že jste lepší než Severní Irové? To úplně není kopání ne? Nebo mi snad chceš říct že Severní Irové nehrajou sračku?

Reagovat
smazaný uživatel

Súboj gramblavého s čaptavým... Zabitý večer..

Reagovat
Antijazvec

MOje nervy, toto je už aj na mna vela. Toho psozruta z Moravy treba poslat domov aj cez zavrete hranice. Dufal som ze dnes to skonci. To je podla neho normalne hrat bez utocnika a bez kridel? Lebo Mihalika za kridlo nepovazujem.

Reagovat
masina_LFC

Hapala poslať do piče okamžite... to je to najhoršie čo kedy sedelo na lavičke repre... ak aj náhodou uhaluzíme Sev. Írov, tak na Eure nemáme čo hľadať

Reagovat
Antijazvec

Toto som hovoril prvý den ked ho vymenovali. Ale on má nejaký divný milostný vzťah s Kováčikom. Skončí až sám bude chcieť.

Reagovat
Antijazvec

Len dúfajme že sa Panenka uzdraví.Tondo drž sa.

Reagovat
Antijazvec

Myslíte že Džeko dnes ukončí repre kariéru?

Reagovat
smazaný uživatel

Hendrick a Doherty dnes bieda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele