Nizozemská Eredivisie - preview 25. kola

27.02.2009, 08:19, aktualizováno 01.03.2009, 09:05
Previews
Twente stále usiluje o titul, nyní potřebuje doma nutně porazit ADO. Na zaváhání čeká Ajax, který cestuje do Utrechtu. Feyenoord přivítá rozjeté Vitesse, Volendam bude hrát o naději na záchranu proti Nijmegenu...
PSV Eindhoven - SC Heerenveen  (pátek 20:45)
Obhájce titulu PSV Eindhoven v poslední době zabral, ale přesto na první místo ztrácí 15 bodů. Šanci na obhajobu ale určitě jen tak nevzdá. Ve stejné situaci je i Heerenveen, alespoň po bodové stránce, kdy je pátý za PSV jen o skóre. Ambice však asi budou menší.

Eindhovenu se do sestavy vrací klíčový útočník Ola Toivonen s nímž by chtěl PSV prodloužit na Philips Stadium 13ti zápasovou sérii neporazitelnost. Pokud chtějí mít svěřenci trenéra Dwighte Lodewegese alespoň nějakou šanci na zisk a obhajobu titulu, nesmí již zaváhat. V páteční předehrávce ale budou čelit těžkému soupeři.

Do Eindhovenu totiž přijede Heerenveen, kterému se v poslední době také daří a od PSV ho dělí pouze horší skóre, na pátém místě má shodně 45 bodů. S pohledem na historii ale je mírným favoritem PSV, které doma v posledních čtyřech zápasech Heerenveen třikrát porazilo a jednou remizovalo.

Jediným chybějícím v sestavě PSV bude brankář Andreas Isaksson, zatímco se po dvojzápasovém trestu vrací Toivonen. "Před trestem si vedl velice dobře," řekl na Toivonenovu adresu trenér Lodeweges. "Při jeho absenci se ale dařilo také Dannymu Koevermansovi a Dankovi Lazovičovi. To je pro nás určitě dobrá zpráva."

Jak již bylo zmíněno, také Heerenveenu se daří, když v posledních osmi zápasech vyhrál šestkrát, což mu vyneslo páté místo s vyhlídkou posunu ještě výše. Mluvilo se již také o dobré bilanci PSV na domácí půdě, protože Heerenveen zde vyhrál celkově jen třikrát, naposledy v roce 1999.

Trenér Trond Sollied ale neztrácí naději, obzvlášť po poslední dobrém vystoupení proti Tilburgu. "Proti Tilburgu jsme skvěle bránili. Útočná fáze by ale mohla být lepší. Měli jsme dostatek šancí, ale špatně jsme je vyřešili. Celkově si však myslím, že jsme na PSV připraveni, nemáme důvod se bát."

Těžké utkání zmešká kvůli problémům se zády brankář Kenny Steppe, jehož na marodce doplní se zraněnými koleny Geert-Arend Roorda a Mika Vayrynen. Po trestu se vrací Michael Dingsdag.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Willem II - Heracles Almelo  (sobota 18:45)
Tilburg přivítá souboj celků s otřesnou formou. Jak Willem II, tak Heracles vyhrály v posledních deseti ligových zápasech jediné. Ani jeden z nich tak nemá nic jistého a bude se hrát o velmi důležité body.

V minulém týdnu vyměnil domácí tým trenéra, když Andries Jonker změnil svou funkci v týmu na technického ředitele. Při přesunu slíbil svůj odchod v případě sestupu. Nový hlavní kouč Alfons Groenendijk má nejspíš v oblibě pozitivní motivaci. Často se totiž nestává, aby si po porážce 3:1 trenér přál zopakování výkonu. "Nebyli jsme koncentrovaní v obraně, ale prokázali jsme bojovného ducha. Jestli se nám podaří hrát obdobně, máme velkou šanci na výhru," řekl. V domácím dresu se určitě neobjeví Ahmet Akgun, který si v tréninku zlomil nohu. Dalšími hráči mimo hru jsou zranění Danny Schenkel, Rens van Eijden, Paul Quasten a Boy Deul. V případě úspěchu se tak nezúčastní vůbec první výhry jeho týmu v tomto kalendářním roce.

Heracles je na tom s výhrami ještě mnohem hůře. Naposledy se totiž radoval deset dnů před Vánoci. Na rozdíl od svého soupeře však místo pěti proher v řadě ztratil utkání pouze v posledních dvou kolech. Zpátky k horší psychice se Almelo vrací při pohledu na bodové zisky ze soupeřových hřišť. Zůstává totiž jediným, který nevezl svým fanouškům plný počet bodů, ale pouze čtyři remízy z dvanácti pokusů. Heracles by tak určitě rád zopakoval výsledek z ledna 2006, kdy hned v prvním vzájemném souboji vyhrál na soupeřově půdě. Od té doby se to ani jednomu z této dvojky nepovedlo. Trenér Gert Heerkes také ví, že jeho soupeř na tom není o nic lépe. "Jsou na tom podobně jako my - mají problém s koncovkou a je těžké získávat body. Jsme na stejné lodi," prohlásil. Do zápasu nebude moci hostující trenér poslat dvojici Sebastiaan Steur (tříslo) a Karim Bridji (koleno).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.15
více informací
Roda JC - BV De Graafschap  (sobota 19:45)
Souboj dvou adeptů na sestup. I tak by se dalo nazvat utkání 25. kola holandské Eredivisie, které se uskuteční na domácí půdě Rody JC, která hostí předposlední De Graafschap.

Domácí celek z Kerkrade v poslední době neoplývá nijak famózní formou a místy jako by se zdálo, že dokonce o samotný sestup usiluje. V posledních zápasech se Rodě vůbec nedaří a stadiony objíždí spíše jako výletní tým. Z posledních čtyř utkání si totiž svěřenci Harma van Veldhovena na své konto nepřipsali jediný bod. Minulé utkání navíc skončilo pro Rodu debaklem, když si ze hřiště rozjetého Vitesse odvezla nelichotivý výsledek 3:0.

"To co se stalo na Vitesse je opravdu nelichotivé. Prohráli jsme si ten zápas sami a to vlastními chybami. Nejhorší na všem je, že jsme každému ukázali vlastní slabost. Prožíváme opravdu otřesné období. Zápas proti De Graafschapu nebude snadný, protože jejich tým silně bojuje o záchranu," řekl van Veldhoven.

Avšak soupeř Rody, tedy předposlední De Graafschap, na tom není o nic lépe. Výsledkově je na tom prakticky i hůře než jeho soupeř. Hráči se z posledních deseti utkání radovali pouze dvakrát z vítězství, přitom jedno bylo v rámci utkání KNVB Beker. Na vítězství v ligovém zápase tedy čekají hráči De Graafchapu již šest kol. V minulém kole změřil předposlední celek tabulky síly s Feyenoordem Rotterdam. Na domácí půdě se však také nic nezmohl a prohrál 0:2.

Navíc tým potkala během týdne razantní změna. Vedení nebylo spokojeno s výsledky klubu a reagovalo na to odvolání trenéra Henka van Steea. Na místo hlavního trenéra se dočasně postavil asistent Darije Kalezic.

"Čeká nás důležitý zápas, ve kterém bychom měli vyhrát. Musíme bojovat do posledního muže. Máme tým na to, aby příští sezonu hrál Eredivisie a musíme to dokázat. V týdnu vedení odvolalo van Steea, což mě samozřejmě mrzí, ale my musíme jít dál. Věřím v náš úspěch," prohlásil Kalezic.

Ten bude postrádat Vincenta Lachambreho, Przemyslawa Tytona a Davy De Fauwa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.65 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - Sparta Rotterdam  (sobota 19:45)
Další utkání 25. kola nás zavede na Rat Verlegh Stadion, kde své domácí zápasy hraje ambiciózní Breda. Ta tentokrát změří síly se Spartou Rotterdam, která potřebuje body jako sůl.

Breda by si velice ráda zachovala minimálně stávající osmou pozici, která zaručuje playoff Poháru UEFA. K tomu by však musela proti Spartě bodovat na sto procent. To by pro svěřence Roberta Maaskanta neměl být nijak veliký problém. Do utkání totiž hráči NAC nastoupí jako favorité na zisk tří bodů. Breda svůj zápas minulého kola hrála na půdě ADO Den Haag, který díky své bojovnosti a touze po záchraně obral NAC o cenné dva body díky remíze 1:1.

"Hrajeme doma a to musí být znát. Musíme ihned od začátku utkání vyvinout na hráče Sparty tlak a nenechat je vytvořit si sebemenší šance. Sparta je tým, který hraje především útočný fotbal, ale v obranné činnosti pokulhává. To by nám mělo hrát do karet. Očekávám jenom vítězství," prohlásil sebejistě Maaskant.

Ten bude v zápase postrádat Kurta Elshota, Edwina de Graafa, Tommie van der Leegteho, Martijna Reusera, Donnyho Gortera a Matthewa Amoaha. Otazník visí nad startem Tima Gilissena, který se dozví o případném startu těsně před samotným utkáním.

To hosté z Rotterdamu jsou v trochu svízelnější situaci. V poslední době se jim nedaří a v tabulce hájí třináctou pozici. Přestože tato příčka nezaručuje sestupové starosti, hráči, které vede Foeke Booy, začali být nervózní, protože na šestnáctou pozici, která již je sestupová, mají náskok pouhých šesti bodů. V minulém kole však Sparta udělala přinejmenším dobrý dojem, když na domácím hřišti podlehla po vyrovnaném boji silnému Twente těsně 1:2. I přes porážku však Rotterdamští ukázali, že se mohou rovnat se silnými soupeři.

"Breda je rozhozená z minulého kola a my bychom tohoto měli využít. V posledním zápase klopýtli a jasně se ukázalo, že tým jakým je Breda je k poražení i od horších týmů," řekl Booy.

Ten následně vyvrátil možné spekulace o jeho odchodu do Utrechtu. "To, co se šíří v holandských novinách, je fáma. Jsem ve Spartě a momentálně tu jsem spokojený. Do Utrechtu se opravdu nechystám," řekl.

"Zatím jsme mimo sestupové pozice. Pokud jim chceme i nadále zůstat vzdálení, musíme se pokusit proti NAC bodovat. Očekávám tuhý boj, ale zároveň svému celku věřím," uzavřel Booy.

Tomu budou chybět Edwin van Bueren, Harald Wapenaar, Dele Adeleye a Arne Slot. Těšit se však může z návratu Karima Touzaniho a Godeeho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.45 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - FC Groningen  (sobota 20:45)
Dalším týmem, který se pokusí zastavit rozjetý Alkmaar, bude šestý Groningen. Domácí mužstvo AZ má na čele tabulky devítibodový náskok a hořkost porážky nepoznalo od druhého kola! Groningen by se mohl v případě výhry vrátit zpět do boje o pátou a vyšší pozici.

Alkmaaru bude chybět důležitý útočník Ari, jenž si natáhl sval a s největší pravděpodobností nenastoupí. Brazilský útočník by sice velice rád hrál, jenomže trenér Louis van Gaal nechce nic riskovat. "Ve čtvrtek byl v péči lékařů a zkoušel to na hřišti, ale raději neponecháme nic náhodě a do zápasu ho nenasadíme," řekl Van Gaal, jenž očekává v nadcházejícím zápase těžkého soupeře.

"Zápasy s Groningenem jsou zpravidla svázány taktikou. Proti nám hrají jinak než obvykle. V listopadu proti nám vyrukovali se třemi útočníky, i když takhle nikdy nehrají. S hráči jsme již diskutovali o všech možných variantách složení soupeře."

Alkmaar bude postrádat také Niklase Moisandera, Jeremaina Lense, Hectora Morena a Sebastiena Pocognoliho. Po trestu se naopak vrací Stijn Schaars a Kew Jaliens.

Trenér hostujícího Groningenu Jans sice tvrdí, že AZ je momentálně jedním z nejlepších celků v Holandsku, ale zároveň si myslí, že jeho tým určitě může pomýšlet na dobrý výsledek. Jans, jenž bude muset sestavu poskládat bez Anderssona, Pedersena, De Roovera, Veldmateho, Van de Laaka Matavze, řekl: "Není samozřejmě nic lepšího než porazit prvního. Od půlky září nenašli přemožitele. Jsou první a zaslouží si to."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.95 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - AFC Ajax  (neděle 12:30)
Zajímavé utkání 25. kola holandské Eredivisie se uskuteční v časných odpoledních hodinách na půdě domácího Utrechtu, který přivítá slavný Ajax Amsterdam.

Utrechtu se v poslední době daří a z posledních deseti utkání poznal pouze dvakrát hořkost pořážky. Prvním pokořitelem byl silný Alkmaar a tím druhým Nijmegen, který se s Utrechtem utkal právě v uplynulém kole. Utrecht nedokázal využít domácí výhody a na vlastním stadionu Galgenwaard podlehl NEC 0:2. Domácí FC aktuálně hájí sedmou příčku tabulky, která zaručuje playoff Poháru UEFA. Tu by si také rádi svěřenci Tona du Chatiniera minimálně udrželi i po tomto kole.

"Ajax opět nabral formu, o čemž svědčí i postup do dalších bojů Poháru UEFA na úkor silné Fiorentiny. Přesto bych v tom viděl pro nás určité pozitivum. Těžké vystoupení v pohárové Evropě budou mít hráči Ajaxu stále v nohách a my bychom je mohli překvapit rychlou a agresivní hrou," řekl Ton du Chatinier.

Ten se bude muset obejít bez Franka van der Zwama a Mortena Skouba.

Hostující celek z Amsterdamu si na půdu Utrechtu jede podle slov trenéra pro tři body. Jestli se mu to však povede se dozvíme až v neděli odpoledne. Ajax se v posledních dnech může těšit s dobré formy, kterou by rád využil v dotahování našlápnutého AZ Alkmaar a FC Twente. Třetí příčka je pro tento slavný celek totiž příliš hořká a svěřenci Marca van Bastena o ní nestojí. V minulém kole dokázal Ajax zdolat poslední Volendam pouze 2:1. Během týdne si však hráči spravili chuť v zápase Poháru UEFA, když po remíze 1:1 postoupili přes Fiorentinu do 4. kola.

"Utrecht je na tom momentálně dobře. Dokáže potrápit silné soupeře a obrat je o důležité body. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb. Jenom tak můžeme pomýšlet na důležité tři body. Na druhou stranu však Utrecht umí ztratil i vyhraná utkání, což by mělo hrát v náš prospěch. Věřím v naše vítězství a nic jiného než tři body nebereme," sebevědomě prohlásil Marco van Basten.

Tomu budou chybět Gabri, Dario Cvitanich a brankář Maarten Stekelenburg.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.55 - 3.25 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Volendam - NEC Nijmegen  (neděle 14:30)
Nováček z Volendamu a hlavní adept na sestup přivítá na svém stadionu ambiciózní celek z Nijmegenu.

Domácím se dlouhodobě nedaří a dalo by se říci, že po právu hájí poslední pozici v tabulce holandské Eredivisie. Ovšem ani přes nepovedené výsledky se šance na záchranu nevzdálila natolik, aby se stále nedala uskutečnit. Každý bod se v souboji o záchranu počítá a právě tohohle si jsou vědomi i svěřenci Franse Adelaara, kteří v každém utkání bojují o vysněné body. V minulém utkání skoro překvapili, když v zápase na půdě Ajaxu prohráli těsně 1:2. Ani starší utkání neskončilo debaklem, přestože hráli proti velice silnému Twente a rovněž podlehli 1:2. Nutno dodat, že oba tyto těžké souboje odehráli hráči Volendamu na hřištích svých soupeřů.

"Máme za sebou velice těžké zápasy. PSV, Twente a Ajax. Teď nás čeká neméně slabší Nijmegen, který bojuje o pohárovou Evropu. Bude to těžké utkání. Minule nás NEC smetlo 6:1 a já bych rád viděl pomstu přímo na hřišti," řekl Adelaar.

Tomu bude chybět Paul de Lange, který se díky žlutým kartám do utkání nebude moci zapojit. Naopak Gerry Koning a Jack Tuijp se na zápas mohou s klidem připravit a užít si tak návrat zpět do nominace.

Na druhé straně se představí hostující NEC Nijmegen. Celek pod vedením Maria Beena stále usiluje o pohárovou Evropu. NEC se nyní nachází na deváté pozici a na potřebnou osmou příčku ztrácí jediný bod. Minulé kolo Nijmegen zvládl své utkání na půdě Utrechtu a místní FC porazil 2:0. Během týdne stihl Nijmegen ještě odcestovat k odvetnému utkání Poháru UEFA. Zápas v Hamburku však NEC nezvládlo a po porážce 0:1 se s pohárovou Evropou loučí ve třetím kole.

Nijmegenu budou scházet Dennis Rommedahl, Jhonny van Beukering a Mark van den Boogaard. Rachid Bouaouzan je již k dispozici, ale utkání proti Volendamu začne na lavičce náhradníků.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
Zajímavý duel 25. kola holandské Eredivisie se odehraje na domácím stadionu Feyenoordu Rotterdam, který ve svém zápase přivítá rozjeté Vitesse.

Domácí Feyenoord nastupuje do tohoto utkání jako menší favorit. To však neznamená, že by o výsledku mělo být rozhodnuto předem. Rotterdamští se svou kolísavou formou by po nepovedené sezoně určitě rádi rozjetého soupeře obrali o všechny tři body. Feyenoord se aktuálně nachází na jedenácté pozici a případnou výhrou by se posunul na pozici desátou, tedy před svého nynějšího soupeře. V minulém kole cestovali svěřenci Leona Vlemmingse na stadion sestupem ohroženého De Graafchapu. Po nelehkém utkání však Rotterdamští dokázali po devadesáti minutách zvítězit 2:0.

"Čeká nás nepříjemný soupeř, který se v poslední době rozjel k velkým výsledkům. Vím, že utkání nebude vůbec lehké, ale na druhou stranu svému týmu věřím a na zápas se opravdu těším," řekl Leon Vlemmings.

Ten bude postrádat Rona Vlaara, Tima Vinckena, Thea Luciuse, Jonathana de Guzmana, Dennyho Landzaata a Norichio Nievelda. Otazník také visí nad startem Tima de Clera.

Jako druhý tým se nám představí hostující celek z Vitesse. Ten se v poslední době odpoutal od bojů o záchranu a okamžitě se tabulkou posouval kupředu, až se nakonec usadil na aktuální desáté pozici. Boj o pohárovou Evropu je sice svěřencům Thea Bose hodně vzdálen, avšak stále mají hráči z Arnhemu důvod a motivaci bojovat a moc rádi by si případnou výhrou nad Feyenoordem rozšířili počet zápasů bez porážky na sedm utkání. Minulé kolo přivítali rozjetí hráči Vitesse na svém stadionu jednoho adepta na sestup Rodu JC a zvítězili 3:0.

"Daří se nám. Nevím, co k tomuto období více dodávat, protože bych jej nerad zažehnal svými slovy. Akorát mě mrzí, že v zápase proti Feyenoordu budeme postrádat klíčového hráče Nickyho Kuipera. Jeho kotník je nestabilní a já ho nevystavím nebezpečí, jeho léčba bude ještě dlouhá," řekl Bos.

Ten bude postrádat Franka van der Struijka, Jeroena Drosta a již zmíněného Nickyho Kuipera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Twente - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Jasného favorita bude mít utkání v Enschede, domácí Twente přivítá ADO Den Haag a čeká se jeho jasná výhra. Domácí mohou stále teoreticky pomýšlet na titul, hosté bojují o záchranu.

Twente je druhé a na třetí Ajax má k dobru tři body, ztráta na vedoucí Alkmaar činí po včerejí výhře AZ nad Groningenem již dvanáct bodů. Na ADO mají v Enschede dobré vzpomínky, letos ho totiř porazili jak v lize, tak i v národním poháru. "Toto bude jiný důležitý zápas," ví domácí trenér Steve McClaren, že nelze sázet na nedávné výsledky.

"Nejde tento duel porovnávat s dalšími dvěma, které jsme letos s Den Haagem sehráli. Bude to těžké, ale musíme najít způsob, jak získat tři body," dodal anglický kouč.

Domácí ve čtvrtek zažili velké zklamání, když nedokázali potvrdit výhru 1:0 z Marseille a vypadli z Poháru UEFA. O jejich vyřazení musely rozhodnout až pokutové kopy, před nedělním soubojem tak vedle soupeře budou bojovat i s únavou. McClaren má k dispozici kompletní tým, zdravotní problémy má jenom Ronnie Stam.

ADO v posledních dvou zápasech neprohrálo a bodovat potřebuje i nyní, náskok na 16. Rodu po včerejšku činí jenom tři body.

"Nemyslím si, že díky Poháru UEFA budeme mít nějakou výhodu, Twente má dostatečně široký kádr. Budeme mít šanci, když se nám bude dařit držet míč. Ale musíme hrát soustředěně," ví trenér ADO Andre Wetzel, který se musí obejít bez vykartovaného Kuma.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar24193251:1460
2.FC Twente24156347:2351
3.AFC Ajax24153652:2848
4.PSV Eindhoven24136550:2545
5.SC Heerenveen24136549:4245
6.FC Groningen24124843:2640
7.FC Utrecht24107735:2837
8.NAC Breda24106834:3736
9.NEC Nijmegen2498732:2635
10.SBV Vitesse2478926:3329
11.Feyenoord Rotterdam24761135:3327
12.Willem II24741328:4025
13.Sparta Rotterdam24661236:5024
14.ADO Den Haag24651325:3923
15.Heracles Almelo24581124:4023
16.Roda JC24461425:4418
17.BV De Graafschap24451515:4717
18.FC Volendam24431727:5915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Miky.77.14

PSV zabere a vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

obavam se ze PSV uz na obhajobu opravdu nemysli

Reagovat
stas87

fin bude chybat.. dufam v remizu

Reagovat
j_mrazik

Kdo by čekal, že tabulka po 24 kolech bude vypadat takhle... Ten náskok je fakt hodně velkej. Nemyslím si, že si to Alkmaar nechá utéct.

Reagovat
terry

Je mi jedno, kdo dneska vyhraje. Náskok už je tak veliký, že Alkmaar ani jeden neohrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině Ajax!

Reagovat
božský John

Že dneska Alkmaar doma rupnul?

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím.

Mám na dnes velmi zajímavý zápas.

100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

http://onlinetipy.forumsland.com/onlinetipy-about44.html

Reagovat
smazaný uživatel

Hele waser s timhletim si na*er

Reagovat
Oxbow

To uz tady jednou bylo magore

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele