Nizozemská Eredivisie - preview 24. kola

20.02.2009, 08:24, aktualizováno 22.02.2009, 11:04
Previews
Ajax hostí na svém stadionu Volendam a jediné, co chce, je třetí vítěství v roce 2009. Třetí Twente, které hraje na půdě Sparty Rotterdam, bude čekat na zaváhání Ajaxu...
SBV Vitesse - Roda JC  (pátek 20:45)
Spanilá jízda zavedla Vitesse aktuálně do předehrávky 24. kola holandské Eredivisie, ve kterém na svém stadionu přivítá sestupem ohroženou Rodu JC. Otázkou však je, bude jízda Vitesse pokračovat?

Domácí mají aktuálně formu jako hrom, lepší si snad nemohli ani přát, a to v nedávné minulosti tým pod vedením Thea Bose přemýšlel o záchranářských pracích. Momentálně hájí slušivou desátou pozici a není ani vyloučené, že poletí tabulkou výše. V minulém kole Vitesse sice ztratilo body na půdě Sparty, když po devadesáti minutách svítil na tabuli stav 0:0. Přesto však domácí kabina neztrácí na optimismu ale ani po dobrých výkonech nelítá s hlavou v oblacích.

"Jsem spokojen, avšak na této fantastické situaci mohu najít i jednu nelibou věc. Konkurence v týmu se postupně zvyšuje a rivalita začíná být trochu větší než je zdrávo. Doufám však, že se vše uklidní a my budeme moci znovu ukázat, jaký jsme tým," řekl Bos.

"Pokud porazíme Rodu a získáme důležité tři body můžeme pomýšlet na vyšší příčky. Jsem přesvědčen, že s tímto týmem máme na mnohem více, než je desátá pozice," dodal.

Toho může těšit návrat Nickyho Hofse, který se zotavil po zranění kotníku.

Na druhé straně stojí sestupem ohrožená Roda JC. Té se v poslední době opravdu nedaří a každý bod by tomuto celku přišel vhod. Svěřenci Harma van Veldhovena hájí nelichotivou šestnáctou pozici a jak bylo již zmíněno, její aktuální cíl je udržet se v nejvyšší soutěži. Minulé kolo Rodě nevyšlo a na půdě silné Bredy podlehla 1:0. Stejným poměrem odcházela poražena i z minulých dvou utkání.

"Nacházíme se aktuálně ve velice špatné situaci. Pokud chceme pomýšlet na záchranu, měli bychom proti Vitesse získat alespoň jeden bod. V aktuální době je na nás vyvíjen poměrně velký tlak, přesto všechno však rád vidím jak fanoušci stojí na straně hráčů. Je to příjemné. V zápase proti Vitesse očekávám opravdu tvrdý boj a já doufám, že po něm budeme spokojeni," řekl van Veldhoven.

Ten bude v zápase postrádat dvojici zraněných hráčů. Vincenta Lachambreho, který laboruje s kolenní šlachou a Przemyslawa Rytina, toho trápí zraněné koleno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - Willem II  (sobota 18:45)
Domácí Heerenveen přivítá v rámci 24. kola holandské Eredivisie tápající Willem II.

Hráči Heerenveenu díky remíze v minulém kole na půdě Nijmegenu v poměru 1:1 nedokázali využít šance poskočit na čtvrtou pozici, a tak stále musí bojovat o Pohár UEFA. Polepšit si mohou v zápase proti Willem II. Otázkou však je, jestli svěřenci Tronda Sollieda znovu nezaváhají.

"Minulé kolo se nám nevyvedlo. V Nijmegenu jsme měli na to vyhrát. Naštěstí pro nás PSV také remizovalo, a tak máme dveře do Evropy stále otevřené. Následující zápas hrajeme doma a to proti nevýraznému Willem II. Od tohoto utkání neočekávám nic jiného než vítězství. Poté nás čeká PSV, proto je důležité z následujícího zápasu získat tři body," řekl Sollied.

Heerenveenu budou chybět Geert-Arend Roorda, Mika Vayrynen, Michael Dingsdag a brankář Kenny Steppe.

V týmu Willem II se během týdne děly velké změny. Tou hlavní je odstoupení Jonkera z pozice hlavního trenéra. Novým mužem na lavičce se stal Alfons Groenendijk. Jeho svěřenci jsou na tom opravdu špatně. Z posledních deseti utkání dokázali sesbírat všeho všudy pouhé čtyři body. To zapříčinilo propad na aktuálně jedenáctou pozici a vzdálení snu o pohárové Evropě. Minulé kolo přivítal Willem II na své půdě Utrecht a po devadesáti minutách mu podlehl 0:2.

"Aktuálně se nám opravdu nedaří, je na nás vyvíjen veliký tlak a my nemáme možnost se nijak připravit. Procházíme opravdu špatným obdobím. Proti Heerenveenu musíme zvládnout začátek zápasu a pak můžeme pomýšlet na úspěch. I bod z tohoto utkání by byl úspěchem," řekl Alfons Groenendijk.

Tomu budou chybět Danny Schenkel, Rens Van Eijden, Paul Quasten a Boy Deul.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - NAC Breda  (sobota 19:45)
ADO Den Haag bojuje o záchranu a o tu také bude bojovat v dalším zápase 24. kola Eredivisie, když na domácí půdě přivítá Bredu.

Domácí se kousli a v důležitém utkání o záchranu porazili v minulém kole De Graafshap na svém stadionu těsným rozdílem 1:0. Tato důležitá výhra posunula svěřence Andre Wetzela o krok blíže k záchraně. Aktuálně hájí patnáctou pozici a k dobru vůči sestupu mají příjemné čtyři body. Svůj náskok by však chtěli ještě zvětšit a zajistit si tak jistotu účasti v nejvyšší soutěži i pro následující ročník. V cestě jim však bude stát Breda.

Ta v minulém utkání konečně zabrala a na své půdě zdolala jeden z týmů ohrožený sestupem - Rodu v poměru 1:0. Díky této výhře získali svěřenci Roberta Maaskanta již tříbodový náskok nad dotírajícím Nijmegenem v boji o pohárovou Evropu. Breda aktuálně hájí osmou pozici zaručující playoff o Pohár UEFA.

"Chtěl bych, aby hráči hráli jako v minulém kole. Naše řady byly vyrovnané a perfektně sehrané. V kabině před zápasem panuje optimismus, protože minulé střetnutí s NAC pro nás dopadlo velmi dobře. Na jejich půdě jsme dokázali vyhrát 4:0. Ovšem od té doby se oba celky výrazně změnily, proto bych nerad, abychom něco podcenili," řekl domácí trenér Wetzel.

"Hrají doma a to je pro ně menší výhoda, avšak my chceme jediné a to zvítězit. Je to pro nás důležitý zápas. V minulém vzájemném zápase nás dokázali vysoce porazit. Rád bych to týmu ADO vrátil," řekl trenér NAC Maaskant.

Na domácí straně budou scházet Kum a Mitchell Pique. Na druhé straně se do zápasu nezapojí Tommie van der Leegte, Matthew Amoah, Kurt Elshot, Tim Gilissen, Edwin de Graf a Martijn Reuser.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.25 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Heracles Almelo - AZ Alkmaar  (sobota 19:45)
Vedoucí Alkmaar si jede ve 24. kole pro tři body do Almela. Alespoň podle papírových předpokladů by si mělo AZ s mužstvem Heracles porazit. Heracles čeká na výhru už osm zápasů, Alkmaar naopak v posledním zápase přišel o dlouhou vítěznou sérii.

Alkmaar to ale nebude mít tak jednoduché, protože trenér Louis van Gaal musí řešit řadu absencí, tým sužují zranění a karetní tresty. Vykartovaní Kew Jaliens a Stijn Schaars se připojí ke zraněným Sebastienovi Pocognolimu, Hectorovi Morenovi a Niklasi Moisanderovi. Van Gaal je ale přesto přesvědčen, že jeho tým vyhraje.

"Největší problém je s postem levého a středního obránce. Tady se absence projeví mnohem více, než třeba ve střední záloze," řekl Van Gaal. "Máme však několik možností, jak díry zalepit. Když se podíváte, jak si letos i přes řadu problémů vedeme, hráči zaslouží obdiv."

Před Alkmaarem stojí vedle několika absencí také povrch, na němž se bude hrát. V Almelu se totiž hraje na umělé trávě, kde AZ ještě nevyhrálo. Van Gaal si však nemyslí, že by měl umělý povrch speciální význam. "Hráčům jsem řekl, aby se umělou trávou příliš nezaobírali. V týmu máme hodně technických hráčů, kteří umí hrát na každém povrchu."

Kouč Gert Heerkes ví, že uspět proti lídrovi tabulky nebude vůbec jednoduché, a proto chce po svých svěřencích, aby využili každou sebemenší šanci. "Musíme se pokusit dostat jejich obranu pod souvislejší tlak a potrestat každou malou chybičku. Poté máme šanci uspět," prohlásil jasně Heerkes, jenž bude muset základní jedenáctku složit bez zraněných Marnixe Smita, Sebastiaana Steura a Karima Bridjiho, zatímco start Emmanuela Boakyeho je nejistý.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.15 - 3.75 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - PSV Eindhoven  (sobota 21:10)
Zajímavý zápas 24. kola nejvyšší holandské soutěže se uskuteční na domácí půdě Groningenu. Ten ve svém zápase přivítá obhájce titulu PSV Eindhoven.

V minulém zápase dokázali hráči pod vedením Rona Janse zdolat na své půdě aktivní Heracles Almelo v poměru 2:0 a pokračují ve šňůře zatím pěti zápasů bez porážky. Aktuální šestá pozice zaručuje playoff Poháru UEFA, avšak domácí se ziskem čtyřiceti bodů ztrácí pouhé tři na přímý postup do této evropské soutěže.

"V týmu panuje optimismus a já jsem rád, že si hráči věří. Proti tak silnému týmu, kterým PSV určitě je, se hraje opravdu těžce a sebevědomí je jedním z důležitých faktorů, které zaručují úspěch. Nesmíme však nic podcenit a jít do zápasu s lehkovážností, čeká nás tuhý boj. Přesto věřím v úspěch a těším se na sobotní střetnutí," řekl Jans.

Tomu budou chybět Koen van der Laak , Tom Hiariej, Petter Andersson, Jeroen Veldmate, Sepp De Roover, Nicklas Pedersen a Tim Matavz.

Na druhé straně je obhájce titulu PSV. Tomu se nepovedl vstup do sezóny a prakticky celý podzim se snažil dohánět ztrátu. Po devíti zápasech v řadě bez porážky přišla i zasloužená odměna v podobě zatím aktuálního čtvrtého místa. To zaručuje přímý postup do Poháru UEFA, o který aktuálně svěřenci Lodewegese e bojují. Minulé kolo dokázali hráči PSV v zápase na domácí půdě proti zatím "mistrovskému" AZ Alkmaar alespoň remizovat v poměru 2:2, když po poločase prohrávali o dvě branky.

"Zatím se nám daří a je veliká škoda nešťastného začátku soutěže. Bohužel s tím už nikdo nic neudělá a my se musíme snažit skončit co nejlépe to půjde. Čeká nás zápas proti Groningenu. Ten hraje agresivní fotbal a já i moji hráči víme, jak těžké je ho porazit, obzvláště, když hraje na domácí půdě. Přesto věřím v bojovnost svého týmu a v náš úspěch," řekl Lodeweges.

PSV bude chybět Ola Toivonen. Do sestavy se však vrací uzdravení Bas Roorda a Danko Lazovic.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
BV De Graafschap - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Jedním z nedělních utkání 24. kola bude souboj mezi sestupem ohroženým De Graafshapem a trápícím se Feyenoordem Rotterdam.

Domácímu celku se nedaří a marně hledají způsob jak vyzrát na souboje o záchranu. V minulém kole mohli svěřenci Henka van Steea využít šanci a v souboji proti Den Haagu konečně vyhrát. Opak byl však pravdou a v souboji celků ohroženém sestupem prohrál De Graafshap na půdě ADO v poměru 1:0. Domácí celek hájí aktuálně předposlední pozici a díky prohře s Den Haagem se záchrana pomalu vzdaluje.

"Na utkání s Feyenoordem se těším. Atmosféra na stadionu bude rozhodně velice vypjatá a já jsem opravdu zvědav jak nás fanoušci poženou kupředu. Pokud se hráči ve své mysli nezaleknou velkého jména, tak máme šanci na dobrý výsledek," řekl van Stee.

Jako druhý tým se představí tápající Feyenoord. Tomu se sezóna opravdu nedaří a hráči pod vedením Leona Vlemmingse se snaží zachránit, co se dá. Minulé kolo zajížděl Rotterdam na půdu silného Ajaxu a po nevydařeném utkání si po devadesáti minutách z Amsterdamu odvezli prohru 2:0. Feyenoord hájí aktuálně na jeho poměru nelichotivou dvanáctou pozici a jen marně nahání týmy před sebou.

"Zápas na De Graafshapu nebude lehký. V týmu panuje dobrá nálada a dalo by se říci, že všichni se již smířili s nevydařenou sezónou. Naším aktuálním cílem je pouze vylepšit co nejlépe naše postavení v tabulce. Od utkání očekávám samozřejmě tvrdý boj a moc rád bych si odvážel tři body," prohlásil Leon Vlemmings.

Ten se může radovat z návratu tří hvězdných opor. Jon Dahl Tomasson, Kevin Hofland a Giovanni van Bronkhorst se dokázali vyléčit ze svých zranění a proti De Graafshapu by měli být k dispozici. To s ovšem nemůže říci o šestici Ron Vlaar, Tim Vincken, Jonathan De Guzman, Denny Landzaat, Norichio Nieveld a Dwight Tiendalli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.45 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - NEC Nijmegen  (neděle 14:30)
Nijmegen stále bojuje o pohárovou Evropu, avšak ve svém zápase 24. kola přijíždí na půdu silného Utrechtu.

Domácí Utrecht má aktuálně dobrou formu a rád by to potvrdil i proti přijíždějícímu Nijmegenu. Svěřenci Tona du Chatiniera se v minulém kole mohli radovat již ze třetí výhry v řadě, když na půdě Willem II zdolali Tilburg 0:2. Zároveň si díky tomuto vítězství prodloužili sérii zápasů bez porážky na sedm utkání. Utrecht aktuálně hájí sedmou pozici v tabulce a pokud jim nynější forma vydrží mohou pomýšlet na mnohem lepší umístění.

"Jsem rád za to co se nyní děje. Máme dobrou formu a hráči se fotbalem baví. Minulá utkání jsme zvládli a já doufám, že zvládneme i to proti Nijmegenu. Nebude to lehké, ale já v mé hráče věřím," řekl du Chatinier.

Tomu bude scházet pouze Simon Cziommer.

To Nijmegen v poslední době prožívá spíše horší období a již delší dobu čeká na vítězství. NEC měl tento týden na programu důležitý zápas Poháru UEFA, když na své půdě přivítali silný německý celek Hamburger SV. Po jasné převaze hostujícího týmu se museli domácí hráči sklonit před německou silou a po devadesáti minutách jen smutně hleděli na výsledek 0:3. Hráči pod vedením Mario Beena se aktuálně nachází na deváté pozici a na pohárovou Evropu ztrácí tři body.

"V poslední době docela tápeme. Víme to a proto se s tím pokusíme něco udělat. Hodně mě mrzí remíza na půdě Heraclesu před dvěma týdny. S tím však už nic neuděláme a musíme hledět kupředu. Zápas proti Utrechtu nebude rozhodně procházkou v růžové zahradě, přesto svým hráčům věřím a doufám v dobrý výsledek," řekl Been.

Ten bude nejspíše postrádat Marka Ottena a Rutgera Worma, nad kterými visí řada otazníků. Ty také visí nad starty Daniho Fernandeze a Tima Nanesena, kteří uzdravili dříve než se čekalo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sparta Rotterdam - FC Twente  (neděle 14:30)
Nic jiného než doufat v únavu svého soupeře nezbývá hráčům ze Sparty Rotterdam. Na jejich stadion totiž přijíždí Twente, které se bude chtít vrátit na první pozici v lize.

Od návratu Sparty do první ligy Enschede ještě nedokázalo v Rotterdamu vyhrát, ale tentokrát přijíždí jako opravdu velký favorit. Uprostřed týdne svou formu potvrdilo i vítězstvím ve francouzské Marseille, kdy jedinou trefu obstaral Arnautovič. Ten se prosadil i v prvním vzájemném utkání této sezóny, když si Twente připsalo drtivou výhru 6:2. Ta se stala součástí dlouhé série bez prohry, která trvá už od 9. listopadu loňského roku. Před závěrem ligy určitě bude ku prospěchu věci i zkušenost, kterou Enschede oplývá. A sebevědomý kanonýr Arnautovič si nepřipouští žádný pokles výkonnosti. "Každým týdnem rosteme," prohlásil. Hosté přijíždí k nedělnímu zápasu v plné síle.

To trenér Rotterdamu, Foeke Booy, přeci jen pár hráčů nebude moci postavit. Edwin van Bueren, Karim Touzani, Harald Wapenaar hlásí zranění, se kterým se déle potýká i Adeleye. Tresty si zase odpykají Joey Godee a Jerold Promes. Domácí kouč, který byl v poslední době spojován s návratem do Utrechtu, ovšem stejně hýří jistotou jak u ligového postavení, tak u nedělního střetnutí. "Nejsme v bezpečí, ale budeme. Twente je dobré, ale nemuselo by být po čtvrtečním zápase zcela fit," řekl. Sparta předvedla v posledních dvou kolech dobré výkony a psychickou sílu podpoří i fakt, že v obou udržela čisté konto. Domácí tým bude chtít zapomenout na minulé vzájemné utkání a naopak připomenout předcházející tři duely, ve kterých dvakrát zvítězili a jednou remízovali.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 3.65 - 1.62
více informací
AFC Ajax - FC Volendam  (neděle 16:30)
Další nedělním utkáním bude souboj domácího Ajaxu, který v důležitém zápase přivítá jako favorit zatím poslední Volendam.

Favorit je v tomto utkání jistý a je jím jednoznačně domácí Ajax. Ten pokud chce ještě pomýšlet na mistrovský titul popřípadě na předkolo Ligy mistrů musí vyhrát. Ajax měl na programu tohoto týdne zápas Poháru UEFA, který zvládli a na půdě ACF Fiorentina dokázali porazit domácí "fialky" těsně 1:0. Na domácí scéně se v minulém kole prezentovali ještě o něco lépe, když ve své Amsterdam Areně zdolali hosty z Feyenoordu 2:0.

"Jsem velice rád, že se nám povedl zápas v pohárové Evropě. Teď nás čeká poslední Volendam. V tomto utkání jsme favorité, ale já si vyprošuji jakékoliv podcenění vůči tomuto soupeři, protože já sám dobře vím, že i takovýto celek může nadělat mnoho problémů," řekl domácí trenér Marco van Basten.

"Samozřejmě i přesto přemýšlím jedině o plném bodovém zisku. Nic jiného neberu. Tento zápas prostě musíme vyhrát," dodal.

Ten bude v zápase postrádat Gabriho, Mitchella Donalda, Jana-Arie van der Heijdena, Daley Blinda, Eyonga Enoha, Daria Cvitaniche a Siema de Jonga. Naopak Jan Vertonghen a Ismail Aissati by o utkání zasáhnout mohli.

Na druhé straně stojí nováček z Volendamu. Ten se celou sezonu trápí a zatím míří k sestupu do druhé nejvyšší soutěže. V minulém kole se svěřenci Franse Adelaara střetli na půdě Twente s tamním FC a po urputném boji mu podlehli těsně 2:1. Jak už bylo řečeno, Volendam se svými aktuálně patnácti body nachází úplně na dně samotné tabulky na osmnácté pozici.

"Jsme poslední, ale stále máme naději. Naše hra se zlepšuje a už jsou viditelné i výsledky. V minulém kole jsme podlehli těsně silnému Twente. To je v tabulce před Ajaxem, tak proč bychom nemohli s Ajaxem třeba bodovat? Myslí si, že ve fotbale je možné opravdu vše, proto stále věřím v naše úspěchy," řekl Adelaar.

Tomu budou chybět Jack Tuyp, Gerry Koning, Kelvin Maynard a Marijn Sterk.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.75 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar23183249:1457
2.FC Twente23146345:2248
3.AFC Ajax23143650:2745
4.PSV Eindhoven23126549:2542
5.SC Heerenveen23126546:4142
6.FC Groningen23124743:2540
7.FC Utrecht23107635:2637
8.NAC Breda23105833:3635
9.NEC Nijmegen2388730:2632
10.SBV Vitesse2368923:3326
11.Willem II23741227:3725
12.Feyenoord Rotterdam23661133:3324
13.Sparta Rotterdam23661135:4824
14.Heracles Almelo23581024:3823
15.ADO Den Haag23641324:3822
16.Roda JC23461325:4118
17.BV De Graafschap23451415:4517
18.FC Volendam23431626:5715

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ajax 6:0 Volendam

Reagovat
One-Real

Vitesse vyhraje, ale Roda bude kousat!

Reagovat
Zajda

Vitesse to zvládne

Reagovat
smazaný uživatel

Kerkrade nemá peníze a má velké problémy. Jasná jednička s velkou důvěrou...

Reagovat
smazaný uživatel

Graafschap jsou dole, tak si snad Feyenoord zastřílí...

Reagovat
smazaný uživatel

Arnhem to zvladne musi ale nebude to as tak lahki

Reagovat
fantomas

PSV si ani neškrtne, to je jasnější jak slunce.

Reagovat
terry

Samozřejmě. Adept na titul je musí rozjet.

Reagovat
terry

AZ dnes nic jiného než tři body nebere.

Reagovat
božský John

Nemá někdo info jak to bude s Rodou jestli se sloučí se Sittardem nebo ne?

Reagovat
Zajda

Expreska: Roda Kerkrade se kvůli finančním problémům od příští sezóny sloučí s Fortunou Sittard, její situace ale dál zůstává kritická. Zadlužený klub se nyní snaží prodat za tři miliony eur podíl ve svém stadionu Parkstad, pokud se nenajde kupec, může to pro klub znamenat konec.

Reagovat
božský John

Aha aha..děkuju:)..nějak jsem si jí nevšim..

Reagovat
smazaný uživatel

dneska zasadni zapas pro AZ, rada absenci (mimo obvykle i Schaars a Jaliens), takze bude otazka jak se vyporadaj s nevyzpytatelnym astroturfem v Almelu. Snad to vyjde.

Reagovat
terry

Mají sice řadu absencí, ale pokud budou dobře pracovat v defenzívě, neměl by být problém.

Reagovat
smazaný uživatel

prave s tou defenzivou by mohl bejt problem zvlast kdyz uz chybi tri stoperi....jsem vubec zvedavej koho vedle Luijcxe Van Gaal postavi..Mendes da Silva by tu roli mel zvladnout

Reagovat
terry

Myslel jsem to tak, že ty absence nebudou tolik vidět, když bude celý tým pracovat poctivě směrem dozadu. Jak řekl Van Gaal, možností je více.

Reagovat
Shevchenko

Třetí Twente, které hraje na půdě Sparty Rotterdam, bude čekat na zaváhání Ajaxu...

?

Reagovat
smazaný uživatel

taky na to koukám, maj v tom zmatek to spíš mělo bejt:

Třetí Ajax, bude čekat na zaváhání Twente... :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele