Nizozemská Eredivisie - preview 22. kola

04.02.2011, 08:27, aktualizováno 06.02.2011, 08:21
Previews
PSV Eindhoven v sobotu přenechalo body Den Haagu a dalo tak šanci Twente, to hraje v Utrechtu a může se posunout do čela tabulky. Groningen přivítá Willem II, Heracles hraje s Rodou a Vitesse změří síly s Feyenoordem v zápase, v němž by se jeho fanouškům měl představit i Bony Wilfried...
SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
Fotbalisté Feyenoordu nevstoupili do jarní části nejlépe, a proto se stále nacházejí těsně nad zónou sestupu. Ovšem nyní budou mít velkou šanci na reparát v Arnhemu. Vitesse má pouze o bod více a je o pozici výše, Feyenoord na druhou stranu nehraje vůbec špatný fotbal a chce se konečně dostat z krize. V minulém utkání s Twente se mu to málem povedlo.

Feyenoord totiž na půdě jednoho z největších favoritů celé Eredivisie po padesáti minutách hry vedl a předváděl vskutku velmi pohledný fotbal. Jenže v poslední čtvrthodině se ukázala nezkušenost rotterdamského celku a hosté nakonec svému soupeři podlehli 1:2, když se v nastaveném čase do jejich sítě trefil Bryan Ruiz. I v předchozím duelu s De Graafschapem hrál loňský čtvrtý celek tabulky velmi dobře, nicméně tehdy pro změnu selhala ofenzíva.

Arnhem hned v prvním utkání zklamal a na půdě suverénně posledního Tilburgu v poměru 0:1, daroval mu teprve pátý, šestý a sedmý bod v sezóně. Jenže o týden později vše napravil a sebevědomé Rodě, která se nachází v horní polovině tabulky, nasázel hned pět branek a připsal si cenné vítězství v poměru 5:2. Oba nedělní soupeři se na stánku Arnhemu utkali loni a rozešli se smírně bez branek, o rok dříve brali také bod za nerozhodný výsledek 1:1.

A podobný scénář se dá klidně očekávat také teď. Kouč Feyenoordu Mario Been nyní hlásí mnohem pozitivnější náladu v kabině, vyprazdňuje se mu marodka a v týmu začíná být lepší atmosféra. V poslední době se na trávník vracejí Gill Swerts, Jhonny van Beukering a Simon Krisztián, nově by měli být připraveni také Marcel Meeuwis, Søren Larsen a Ryo Miyaichi. "Po návratu této trojice byla okamžitě cítit v šatně změna," pochvaluje si Been.

O soupeři Been ale ví, že má také sebevědomí na rozdávání. "S mnoha změnami je vždycky těžké odhadovat naše šance. Je pravdou, že Vitesse předvedlo fantastický výkon proti Rodě a zaslouženě zvítězilo 5:2, my však za sebou také máme povedený zápas s Twente," vidí šance obou celků padesát na padesát. Arnhem je jistě potěšen příchodem ofenzivní síly Bonyho Wilfrieda z pražské Sparty Praha, který zamířil do klubu v samém závěru přestupového období.
SBV Vitesse - pravděpodobná sestava:
Room - Van der Struijk, Kashia, Rajkovič, Yasuda - Riverola, Jordi López, Matič - Babangida, Van Ginkel, Aissati
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Swerts, Vlaar, De Vrij, De Cler (Martins Indi) - Meeuwis, Wijnaldum, Bruins (Leerdam) - Simon, Castaignos, Biseswar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.40 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - Roda JC  (neděle 14:30)
Roda si prožila v minulém kole zápas hrůzy. Z půdy Vitesse odjela s potupným debaklem a své fanoušky pořádně zklamala. Do Almela tedy nyní přijíždí s velkou tuhou po nápravě a hlavně zisku veledůležitých tří bodů.

V současné době se sice Roda pohybuje na příčkách zaručující play off o místo v Evropské lize, ovšem za jejími zády je hned několik celků, které chtějí stoupat tabulkou nahoru a zaujmout místa v první sedmičce. I z toho důvodu musí pravidelně bodovat, a proto zaváhání na půdě Heraclesu nepřichází moc v úvahu.

Už před týdnem si přitom Roda uřízla ostudu, když si s ní pohrálo Vitesse a bez větších potíží vyhrálo 5:2. Další prohra by tedy mohla mít pro Rodu neblahé následky, zvlášť když v příštím kole hostí Ajax, což je zápas, v němž určitě nebude favoritem.

Heracles sice není aktuálně bezprostředně ohrožený sestupem, na vavřínech však nesmí za žádnou cenu usnout, jelikož situace by se mohla hodně rychle zvrtnout v jeho neprospěch. Takže také proti Rodě půjde za vítězstvím, i když kouč Bosz ví, že jeho celek nebude rozhodně čekat žádná snadná práce. "Roda má dobrý tým. Také v Arnhemu začala velmi dobře a brzy se ujala vedení, jenže namísto přidání dalších gólů inkasovala a bylo z jejího pohledu po zápase," prohlásil Bosz.

Ten musí řešit nepříjemné starosti s absencemi. Z disciplinárních důvodů nesmí hrát Mark Looms, slovenský mladík Andrej Rendla si pro změnu poranil koleno. Starty u Glynora Crushe (svalové zranění) a Petera Reekerse (rameno) jsou zatím hodně nejisté. V jejich případě se rozhodne až před zápasem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.50 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Utrecht - FC Twente  (neděle 14:30)
Twente má po sobotních odehraných utkáních velkou šanci dostat se do čela tabulky o dva body před Eindhoven, který prohrál 0:1 s Den Haagem brankou v nastaveném čase. Nicméně nic lehkého na obhájce trofeje rozhodně nečeká. Utrecht totiž dokáže potrápit ty největší favority a nebýt zbytečných zaváhání s papírově slabšími protivníky, jistě by okupoval vyšší příčku, než současnou osmou se ziskem třiatřiceti bodů.

Twente letos prozatím nezaváhalo a ze tří utkání získalo plný počet bodů. V prvním utkání v dohrávce jasně rozdrtilo Heracles 5:1 díky čtyřem trefám Marca Janka, rakouský ostrostřelec poté smetl dvěma brankami také Groningen. Enschede se podařilo postoupit po penaltovém rozstřelu přes Eindhoven v národním poháru a v minulém duelu otočilo výsledek s Feyenoordem, v nastavení stanovil skóre 2:1 v jeho prospěch Bryan Ruiz. Takže určitě povedený začátek.

Nicméně ani Utrecht nepředvádí vůbec špatné výkony a má velmi podobnou bilanci jako jeho nedělní sok. Na úvod zdolal Venlo 2:1, hned na to překvapil Ajax výsledkem 3:0 a slavil také postup v národním poháru v souboji s Groningnem. Ovšem naposledy v úterní dohrávce nedokázal vsítit branku na půdě De Graafschapu a jen remizoval 0:0.

Kouč hostů Michel Preud'homme čeká velmi složitý duel, hlavně před domácími fandy je soupeř úspěšný i s největšími favority. "V poslední době zdolal doma jak Ajax (3:0), tak i Groningen (3:2) a vyzrát na něj bude těžký oříšek," má mírné obavy belgický stratég. "Hra Utrechtu je velmi působivá a vypadá komplexně. Soupeři nechybí rychlost ani síla, společně se skvělými individualitami má opravdu velmi dobrou sestavu," chválí svého soka na dálku.

Preud'homme už v minulém kole mohl oslavit příchod kostarického zabijáka Bryana Ruize, který hned po necelých dvaceti minutách na hřišti zasadil Feyenoordu rozdílový úder. "Celý minulý týden pokračoval v přípravě a jeho koleno stále sledujeme. Pokud bude v pořádku, bude hrát," vysvětlil dvaapadesátiletý trenér. Po nemoci by už měl být fit Oguchi Onyewu, do plného tréninku se zapojil po zranění stehna také Luuk de Jong.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.30 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - Willem II  (neděle 14:30)
Ambiciózní Groningen bojuje o přední příčky Eredivisie, v rámci utkání 22. kola přivítá na své půdě tápající Willem II.

Groningen momentálně hájí čtvrtou příčku a určitě by se rád podíval i do vyšších pater. Na třetí Ajax ztrácí momentálně čtyři body, ovšem v případě nedělního vítězství stáhne tuto ztrátu na rozdíl pouhého jednoho bodu. Groningen se svou střídavou formou však věří, že má vše ve své moci a na konci sezony bude slavit úspěch. Poslední utkání Groningenu vyšlo, na půdě Heerenveenu totiž dokázal hned čtyřikrát skórovat a po devadesáti minutách se radoval z vítězství 4:1.

"Jsme čtvrtí, je to parádní umístění, ovšem máme chuť jít výše. Nyní nás čeká zápas proti Willemu II, který ukázal svou sílu proti PSV. Nesmíme dopustit podobný průběh a musíme jednoznačně vyhrát," nechal se slyšet kouč Huistra.

To Willem II je na tom o hodně jinak. Aktuální pozice ukazuje, že přístí sezonu bude učinkování Tilburgu spíše ve druhé lize. poslední duely však ukázaly, že Willem II má i svou světlou stránku v této sezoně. Nejprve porazil doma Vitesse, na půdě slavného Eindhovenu si pak vyšlápl na domácí PSV. Po zajímavém prvním poločase Tilburg vedl 1:0 a vše naznačovalo, že se schyluje k senzaci. Enormní tlak PSV však strhl vedení na domácí stranu a Eindhoven tak těsně porazil Willem II 2:1.

"Proti PSV to bylo opravdu šílené. Dostali jsme se do vedení a pak o něj díky zbytečným vyloučením přišli. Věřím, že nebýt vyloučení, uhráli bychom alespoň bod. Nyní nás čeká další těžký zápas a opět venku. Věřím, že hráči k tomuto duelu přistoupí stejně jako proti PSV," prohlásil trenér Tilburgu Gert Heerkes.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.00 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - NEC Nijmegen  (sobota 18:45)
V utkání 22. kola holandské Eredivisie na sebe narazí dva sousedé z tabulky. Domácí Heerenveen přivítá na svém stadionu Nijmegen.

Domácí letos zažívají ne příliš povedenou sezonu. Aktuální desátá pozice je celkem za očekáváním a s postupem času se vzdaluje také vytyčený bod v podobě pohárové Evropy. Navíc poslední dva duely opravdu nedopadly podle představ trenéra Janse. Porážku 1:3 na půdě Den Haagu vystřídala další a o něco větší prohra, tentokrát Heerenveen na svém stadionu hostil ambiciózní Groningen, který po devadesáti minutách odjížděl s výhrou 4:1.

"Jedno období střídá druhé. Nedokážeme si udržet vítěznou formu po delší čas, což je špatné. Do konce sezony však zbývá ještě dost času a já věřím, že se postavíme na nohy," prohlásil stručně Ron Jans, trenér Heerenveenu.

Soused Heerenveenu v tabulce Nijmegen má aktuálně jiné problémy. Původní plány na boj o první pětku nejspíše už ztroskotaly, a tak se hráči NEC snaží vybojovat alespoň první sedmičku. Aktuální jedenáctá příčka tomu ovšem nijak nepomáhá, ke všemu na svého protivníka, který hájí desátou pozici, ztrácí nepříjemné čtyři body. O to více tak hráči Nijmegenu litují zahozených bodů z posledních kol. NEC se také proto začalo říkat "remízový král" a to z důvodu výsledků posledních pěti utkání, hned ve čtyřech případech totiž Nijmegen získal bod. Ten poslední byl proti Heraclesu.

"Nevyhráváme, ale ani neprohráváme. Nevidím v tom žádná negativa. Sezona je ještě dlouhá a ztrátu čtyř bodů na Heerenveen můžeme s klidem snížit. Věřím, že se nám to povede právě na jejich půdě," prohlásil trenér Nijmegenu Wiljan Vloet.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 4.10 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - ADO Den Haag  (sobota 19:45)
Lídr tabulky z Eindhovenu přivítá na svém stadioně o Evropu bojující ADO Den Haag.

Domácí celek pod vedením trenéra Ruttena zažil v minulém kole velice zvláštní duel. Na domácí půdě totiž přivítalo PSV trápící se Willem II, které rozhodně nedávalo své postavení v tabulce najevo. Po prvním poločase, který Tilburg překvapivě vyhrál, se už hovořilo o senzaci, tu však v posledních vteřinách utkání zachránil Zeefuik a stanovil vítězství PSV 2:1. I díky tomu si může PSV nadále užívat prvního místa tabulky Eredivisie.

"Proti Willem II to bylo šílené. Místy jsem svůj tým nepoznával. Drtili jsme je, ovšem chyběl tomu nápad. Nakonec to vše dopadlo dobře a já vím, že jsme vyhráli zaslouženě. Nyní nás čeká Den Haag, který je hodně nepříjemným soupeřem. Věřím však, že i tentokrát dokážeme vyhrát," prohlásl kouč PSV Rutten.

Den Haag má jiné starosti. Čelo tabulky jej nezajímá a spíše bojuje o setrvání v první sedmičce. Ta totiž zaručuje playoff o Evropskou ligu. Aktuální forma hraje ADO do karet. Poslední tři utkání totiž dokázal Den Haag vyhrát. Nejprve 2:1 proti Willem II, napodruhé 3:1 proti Heerenveenu a v minulém kole dokonce 1:5 na půdě zachraňujícího se Excelsioru.

"V poslední době je vše OK. Vyhráváme a doufám, že si dobrou formu udržíme nadále. Nyní nás však čeká těžký oříšek. Hrajeme na PSV a to není nikdy snadné. Nic však není nemožné a tak se těšme na sobotní utkání," prohlásil trenér ADO Den Haag.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - AZ Alkmaar  (sobota 19:45)
Před sobotním duelem se zdá, že karty jsou předem rozdané. Nováček z Excelsioru po skvělém úvodu sezóny zapadl do podprůměru a v tuto chvíli je společně s Tilburgem a Venlem nejslabším celkem celé Eredivisie. Nyní se utká v domácím prostředí s Alkmaarem, který mohutně bojuje v horních patrech tabulky. Excelsioru nyní patří šestnáctá pozice se ziskem šestnácti body a ostatní konkurenti se mu začínají vzdalovat.

Navíc v současné formě se bude nováček soutěže jen těžko zvedat. Nejprve v klání na půdě Rody utrpěl jasnou porážku 0:3. A v minulém kole před vlastními fandy přišel absolutní kolaps, kde příznivci museli zděšeně přihlížet obrovskému debaklu v poměru 1:5 od Den Haagu. A Alkmaar? Ten po dvou remízách rozjel svůj gólostroj naplno proti Venlu a soupeře poslal na zem po naprosto zdrcujícím výsledku 6:1.

A podobný výsledek od ofenzivně laděného mužstva proti možná nejhorší obraně celé Eredivisie se může klidně zrodit i teď. Oba soupeři se spolu na půdě Excelsioru utkali naposledy před více jak dvěma lety a rozešli se smírně v poměru 1:1. O rok dříve dokonce dokázali domácí zvítězit, nyní jsou však jasnými outsidery. V letošním vzájemném duelu na AZ stadionu diváci také vítěze neviděli, zápas skončil spravedlivou remízou v poměru 1:1.

Alkmaar nastoupí minimálně v hodně podobném složení jako v minulém utkání, není totiž důvod ke změnám. "Je dobré mít vítr v zádech," spokojeně poukazuje kouč Gertjan Verbeek na utkání s Venlem. Po zranění by se měl do sestavy vrátit Erik Falkenburg, na lavičce by měl začít i Graziano Pelle. Navíc karetní trest na tři klání si již odpykal též Pontus Wernbloom a měl by se objevit v základní jedenáctce. "Pontus má schopnosti, kterými nedisponuje každý hráč a tým je určitě potřebuje," chválí Verbeek svého svěřence.

Verbeek si na svého soupeře vcelku věří, ovšem poukazuje na velmi špatnou vzájemnou bilanci. "Na jejich stánku se nám příliš nedaří, budeme chtít prolomit prokletí. Pokud ovšem navážeme na svůj výkon z minulého víkendu, tak uspějeme. Podle mého názoru totiž Excelsior nemá lepší tým, než Venlo," lehce podceňuje svého protivníka. A má k tomu důvod. Alkmaar totiž opravdu naposledy předvedl famózní výkon.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.10 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - NAC Breda  (sobota 20:45)
Po poslední výhře Willemu má Venlo velký problém. Od poslední příčky jej totiž nyní dělí pouhé tři body, a tak musí konečně zabrat a začít bodovat. Čeká jej však Breda, která sice minulý týden předvedla v duelu s Ajaxem bídný výkon, tentokrát už ale nechce připustit další ztrátu.

Na výhru čeká Venlo již předlouhých osm kol. Nejhorší však na jeho situaci je, že většinou nedokáže dovést utkání ani k remízovému výsledku. V minulých dvou týdnech navíc utrpělo hned dva nepříjemné debakly.

Nejprve prohrálo 0:3 před vlastními fanoušky s Eindhovenem, v posledním duelu proti Alkmaaru to dopadlo ještě hůř. Venlo si muselo protrpět hodně nepříjemný průběh a konečný výsledek 6:1 tedy nebyl žádným velkým překvapením. Hned pětkrát se přitom prosadil mladý islandský střelec Kolbeinn Sigthórsson.

Právě úděsná forma Venla je hlavní důvod, proč Breda přijíždí na De Koel v roli poměrně velkého favorita a měla by svou roli bez větších potíží potvrdit. Jenže její výkony mimo svůj stadión jsou stále velmi špatné. Pět bodů z devíti zápasů hovoří za vše. I proto chce nyní konečně opět vyhrát a přiblížit se k sedmé pohárové příčce, na kterou nyní ztrácí čtyři body.

Do karet hraje Bredě také historie vzájemných zápasů. Venlo jí totiž od roku 2007, kdy poprvé postoupilo po dlouhé době do Eredivisie, nebylo schopno ani jednou porazit. Hned třikrát se radoval NAC, dvakrát zápas vítěze nepoznal. Naposledy se Breda radovala z vítězství v ligovém duelu 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Ajax - BV De Graafschap  (pátek 20:45)
Páteční předehrávka opět nabídne souboj týmů z naprosto rozdílných koutů tabulky a hlavně se zcela jinými ambicemi. Ajax, snící stále o možném zisku titulu, totiž přivítá De Graafschap, jehož hlavním cílem je záchrana.

Svěřenci trenéra Kaleziče přijedou do hlavního města Holandska ve výborném rozpoložení. Na jaře totiž zatím velmi mile překvapují a Ajax si bude muset dát na jejich schopnosti velký pozor. V novém roce totiž De Graafschap dokázal vybojovat v pouhých dvou zápasech čtyři body - Feyenoord Rotterdam porazil dokonce na jeho hřišti v poměru 1:0, před týdnem bral doma bod za bezbrankovou remízu proti Utrechtu.

Defenzíva De Graafschapu, která na podzim patřila vůbec k nejhorším v lize, tak zatím předvádí velmi dobré výkony. Všichni fanoušci si přejí, aby jí to vydrželo i v Amsterdamu, kde dozajista bude muset předvést to nejlepší, co umí, jinak De Graafschap nemá šanci na úspěch.

Superboeren totiž čelí nenasytnému protivníkovi, kterému nebude stačit jakákoliv výhra, ale jeho cílem je svého soupeře potopit nějakým vysokým gólovým přídělem.

Ajax prožívá těžkou sezónu. Kromě špatných výsledků se musel během zimy rozloučit hned se dvěma oporami posledních let, což jeho šance na titul ještě více srazilo. Ovečky trenéra De Boera se ale rozhodně nevzdávají. Nyní sice ztrácí na vedoucí příčku šest bodů, což může být v Eredivisie už skutečně rozhodující, i přesto ale budou bojovat dále.

"Měli bychom z tohoto zápasu vytěžit tři body. Hrajeme doma, předvedeme jistý výkon," slibuje fanouškům mladý záložník Daley Blind. Ten sice letos naskočil pouze do tří ligových duelů, všechny starty si ale připsal až po zimní pauze. "Nyní hodně hraju a skutečně si to užívám," dodal 20letý defenzivní středopolař.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 6.50 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven21145258:2047
2.FC Twente21144344:2346
3.AFC Ajax21125442:2041
4.FC Groningen21124542:2740
5.AZ Alkmaar21107433:2137
6.Roda JC2198437:2935
7.ADO Den Haag21105639:3235
8.FC Utrecht21103835:2733
9.NAC Breda2194831:3331
10.SC Heerenveen2186742:3330
11.NEC Nijmegen2168736:3826
12.BV De Graafschap2167822:3725
13.Heracles Almelo21561031:4021
14.SBV Vitesse21561026:3621
15.Feyenoord Rotterdam21551124:3820
16.SBV Excelsior21441323:4416
17.VVV Venlo21311719:5110
18.Willem II21141618:537

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Stiksxx

Asi jasná záležitost ne? Jaké bude složení ofenzivi?

Reagovat
smazaný uživatel

jj měla by být . no zřejmě Sulejmani, De Jong, Mounir (Ebecilio)

Reagovat
Stiksxx

Mounir je už v cajku?

Reagovat
fantomas

Jj, minule už střídal.

Reagovat
smazaný uživatel

jo v Bredě střídal v druhé půlce a zařídíl gól

Reagovat
AjaxFans

Minule už střídal a byl platný.Od začátku už by to mohl zvládnout.Jonga radši do zálohy a Ebecilia do utoku.

Reagovat
Stiksxx

tak už se nakonec asi fakt srovnal....i psychicky..

Reagovat
fantomas

No Waterman je celej zápas tragickej, ale ted tomu teda nasadil korunu. Proč po tom panebože neskočil rukama a jde tam do toho takle podivně jakoby skluzem??

Reagovat
Stiksxx

nic lehkýho nás nečeká.. Den Haag má formici. Jen doufám, že ty mí maštaláci zas neudělaj vzadu nějakou klukovinu. Hlídat Bulykina nebude nic jednoduchého

3:1 (Toivonen, Dzsudzsak, Berg?)

Reagovat
AjaxFans

Haag ma formu,dostali jsme od nich taky naklepáno.Verhoek není taky k zahození.

Reagovat
Stiksxx

To už spíš ten Kubík

Reagovat
AjaxFans

Tak Wesley šup ho tam

Reagovat
smazaný uživatel

Berg snad ne, vůbec mi ho nestavěl, šoupl bych tam od začátku Denyho :)

Reagovat
smazaný uživatel

* vůbec bch ho nestavěl :) Dneska bude hrát asi bakal od začátku...uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Bony Wilfried hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Sfukneme jich jak svíce

Reagovat
AjaxFans

To si včera taky někdo myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vážne, reálne budem rád aj za bod, Utrecht je doma hodne silný a má aj formu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele