ME do 21 let - třetí hrací den

08.06.2013, 20:10, aktualizováno 08.06.2013, 23:16
Komentáře a souhrny
Vyřazovací boje mistrovství Evropy do 21 let se také letos obejdou bez finalistů z roku 2009. Angličané dnes v konfrontaci s houževantými Nory totálně pohořeli, prohráli 1:3 a už teď mohou balit kufry. Postup naopak slaví Itálie, která si hladce poradila s domácím Izraelem a po výhře 4:0 se může těšit na semifinále.

Anglie - Norsko 1:3

08.06.2013 18:00

Góly: 57. Craig Dawson (pen.) - 15. Fredrik Berge, 34. Jo Inge Berget, 52. Magnus Eikrem

Stejně jako v letech 2000 a 2002 zažívá hrdý Albion na úrovni jednadvacítek po sobě jdoucí knockouty již ve skupinové fázi. Dnes se o to zasloužili strojově přesní Norové, kteří přitom Angličanům v kvalifikaci právě na tento šampionát podlehli jak doma, tak venku!

Od Anglie to od počátku byly hlavně pološance a polostřely - ale i to znamenalo nepatrné zlepšení oproti duelu s Itálií. Nepřesné rány Rose a Ince následovala například i Chalobahova přespříliš vysoká hlavička po Hendersonově standardce.

Jenže to bylo zkrátka málo oproti úsporné, leč stoprocentní snaze Norů. Ti po čtvrthodině hry využili anglického váhání při odvracení centru do šestnáctky a Semb Berge, který na tomto turnaji zaujímá místo v základní sestavě vlastně jen díky příznivým okolnostem, z otočky velmi pohotově vystřelil seveřanům překvapivé vedení...

...které se posléze měnilo v čím dál zaslouženější, až vlastně nikoho nezaskočilo, že po jedné spálené šanci, kdy Pedersen z těžkého úhlu zakončil menší ťukačku pouze do boční sítě, Norové přeci jen zdvojnásobili své vedení ve 34. minutě. Tehdy už měl zakončující Berget mnohem snazší pozici, hlavně díky brilantní Nielsenově prostorové orientaci - a sám si s prostřelením Butlanda nedělal moc velkou hlavu.

Angličané se v tu chvíli mohli zahledět paní smrtce do očí a jejich frustraci akorát posílil moment ze 43. minuty. Tenkrát asistent nemilosrdně odpískal těsný ofsajd Caulkera, takže se Albion už podruhé na turnaji z gólu po standardní situaci radoval zcela zbytečně - ačkoli v tomhle momentě šlo o rozhodnutí plně ospravedlnitelné.

Každopádně "co teď s tím?" - touto otázkou se musel o přestávce chtě nechtě zabývat manažer Stuart Pearce. A nevyřešil ji adekvátním způsobem, ani zdaleka. Místo štítového záložníka Lowea sice vyslal do hry hrotového útočníka Wickhama, jenže to vedlo tak akorát ke stvrzence šokující popravy. A tu příhodně Ostrovanům nevystavilo zrovna neznámé jméno. Po krásném průniku Pedersena totiž na ose hřiště napřel svůj prudký projektil do břevna a kousek za čáru jistý Magnus Wolff Eikrem, svého času učeň slovutného Manchesteru United.

Zástupcům Britských ostrovů se v tu chvíli takřka definitivně zhroutil sen o postupu; třebaže tu pořád byly konstantně nebezpečné standardky, při jedné z níž si na soupeři vymodlil faul stoper Dawson, aby pak z penalty sám okamžitě snižoval na 3:1. Na puntíku tento zřejmě nejgólovější zadák turnaje prokázal vpravdě železné nervy - spoluhráče tak ovšem inspiroval jen pramálo.

Norové se dnes prezentovali pozorným herním projevem a Angličanům obecně připouštěli leda tak množství centrů ze hry i ze standardek. Snad akorát jednou mohli zklamávající favorité zaútočit z brejku, v inkriminované 68. minutě ale Zaha prováhal správný okamžik k obstřelu protihráče a nadějné přečíslení tak vyšumělo do ztracena.

Další příležitosti bílých už nestojí za vážnou řeč: Dawson po dalším nepřímém kopu míjel vytyčený cíl, přičemž Caulker ze hry jenom napálil obětavého protivníka. Sečteno podtrženo: po předloňském zklamání, které Pearceovi vyneslo nový dvouletý kontrakt, přichází další - ještě těžší. Ustojí to bývalý skvělý obránce i tentokrát?

Více informací k zápasu

Itálie - Izrael 4:0

08.06.2013 20:30

Góly: 18. Riccardo Saponara, 42. Manolo Gabbiadini, 53. Manolo Gabbiadini, 71. Alessandro Florenzi

Itálie v naprosté pohodě přehráli Izrael, zvítězila 4:0 a už po dvou zápasech může slavit postup do semifinále mistrovství Evropy do jednadvaceti let. Skóre otevřel Saponara, oslabeného soupeře pak dvěma góly dorazil Gabbiadini a poslední úpravu skóre zařídil Florenzi.

Izraelci tentokrát vstoupili do zápasu aktivně, oproti zahajovacímu duelu s Norskem se souepeře nezalekli a od začátku vystrkovali růžky. Vysoko vytažený presink slavil úspěch, Italové se z úzkého sevření příliš nedostávali. A byli to také hráči v bílých dresech, kdo se jako první dostal k ohrožení branky, jenže Turgeman si dal balón příliš daleko od nohy a Bardi tak stačil včas vyběhnout.

Itálie odpověděla nejprve nepřesným zakončením Florenziho, v desáté minutě už ale přišla úvodní opravdu velká šance celého utkání. Squadra Azzurra velmi pěkně zakombinovala, až dostal na hranici šestnáctky hodně volného prostoru Insigne, jeho umístěný pokus však vynikajícím zákrokem vyrazil Kleyman.

Italové s přibývajícím časem jasně přebírali taktovku, zvykli si na vysoké tempo izraelského napadání a dokázali se z nepříjemných pozic umně vykombinovat, čehož mohl ve čtrnácté minutě využít Immobile, jenže neproměnil. Izrael pak zahrozil zásluhou nepřesné rány Twathy, z protiútoku už ale Itálie udeřila. A byla to opět velice povedená kombinace, kdy Insigne přesným pasem našel Immobileho, ten z prvního dotyku přiklepl míč k nohám Sanopary a italský útočník nedal Kleymanovi žádnou šanci.

Ve dvacáté minutě přispěchali Izraelci s neméně krásnou spoluprací, na rozdíl od předchozí akce na druhé straně ale v tomto případě selhalo zakončení - aktivní Turgeman míč trefil prachbídně a Bardi mohl zůstat v relativním klidu. Poté se podruhé připomněl Saponara, tuto jeho střelu ale Kleyman zkrotil, přestože k tomu potřeboval dva pokusy.

Po půlhodině hry nejprve Kleyman zachránil svůj tým po střele Saponary, akce ale pokračovala a Italové měli další dvě šance v rychlém sledu. Gabbiadini nedokázal prostrčit míč kolem vyběhnuvšího izraelského brankáře, Florenci pak zakončil celé snažení Azzurri nepřesnou střelou.

Ve třicáté sedmé minutě přišla pořádná komplikace pro Izrael. Golasa soupeřil o míč se Saponarou, oba dva šli do souboje skluzem, odnesl to ale italský útočník a Golasa uviděl červenou kartu. A Itálie si s oslabeným soupeřem poradila velice rychle. Immobile na hranici pokutového území přiťukl míč Gabbiadinimu, ten levačkou napřáhl a Kleyman se po míči natahoval marně.

Krátce po návratu ze šaten navíc stejný hráč přidal ještě jednu trefu. Běžela třiapadesátá minuta, když byl necelých dvacet metrů od branky faulován Florenzi, exekuci standardní situace si vzal na starost právě Gabbiadini a prudkou ranou na zadní tyč zvýšil už na 3:0 pro Italy. Další gól mohl přidat střídající Destro, na Kleymana si ovšem nepřišel.

Italové však i nadále jednoznačně kontrolovali hru a v sedmdesáté první minutě čtvrtou branku už přidali. Florenzi si chtěl narazit s Destrem, místo toho mu ale nechtěně balón ideálně do běhu připravil Ben Harush, Florenzi si pak ještě obhodil Vahabu a v poklidu zakončil. Izrael mohl v závěru alespoň kosmeticky upravit skóre a zaznamenat čestný úspěch, zakončení Ben Harushe však nepustil do sítě dobře postavený Caldirola. Jinak si Italové závěrečnou pasáž utkání v naprosté pohodě pohlídali, po dvou duelech ve skupině mají šest bodů a mohou se těšit na semifinále. Izrael zůstává na jednom získaném bodu a pokud si i on bude chtít probojovat mezi čtyři nejlepší celky šampionátu, musí porazit Anglii.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie22005:06
2.Norsko21105:34
3.Izrael20112:61
4.Anglie20021:40
Tři hvězdy dne: Marcus Pedersen (Norsko), Tor Ole Skullerud (trenér Norska), Manolo Gabbiadini (Itálie)

Odpadlík dne: Stuart Pearce (trenér Anglie, která opět vyhořela, a už po dvou zápasech je jisté, že do semifinále nepostoupí)

Na co se těšit zítra?
V neděli je na programu skupina B, v níž může být už po dvou odehraných kolech o postupujících rozhodnuto. Tedy to pouze za předpokladu, že si Nizozemsko dokáže poradit s výběrem Ruska a Španělé zároveň jakkoliv přehrají Německo. Právě Němci majít po úvodních soubojích poměrně nečekaně nůž na krku, když nestačili v zajímavé přestřelce na mládežnický tým Oranjes a po prohře 2:3 si zkomplikovali cestu do semifinále. Španělé pro změnu podle očekávání porazili Rusy, přestože se ke třem bodům možná natrápili více, než by sami čekali.

Šlágrem zítřejšího programu bude bezesporu souboj svou asi největších favoritů na celkové prvenství na turnaji, Německa a Španělska. O vstupu do šampionátu z pohledu obou celků už byla řeč, tak se nyní podíváme na to, co se od té doby změnilo. Němci především přišli o Peniela Mlapu, který si v duelu s Nizozemskem poranil tříslo a na turnaji se už nepředstaví. Na jeho místo v útoku by se tak měl postavit Volland, jenž Mlapu střídal už ve zmíněném utkání. Kvůli nemoci pak nebude schopen nastoupit ani Moritz, vyloučeny ale nejsou ani další změny v základní sestavě, podle kouče Adriona totiž "hráči na lavičce nemusí být nutně horší než ti v základní sestavě".

Podobnou starost mají ovšem také Španělé, kterým kvůli zranění vypadl dlouhodobý smolař Sergio Canales. Jinak by však měli být borci z Pyrenejského poloostrova plně fit a také pořádně odpočatí, alespoň to tvrdil po volném dni hvězdný záložník Thiago Alcántara. Oba týmy se naposledy potkaly v roce 2009 a přestože zápas skončil bezbrankovou remízou, lepší vzpomínky na tehdejší mistrovství Evropy do 21 let mají Němci, kteří si nakonec došli až pro zlato, zatímco Španělsko ani nepostoupilo ze skupiny.

Ještě před vrcholem celého zápolení v základních skupinách se však o důležité body strhne boj mezi Nizozemskem a Ruskem. Oranjes se na úvod turnaje předvedli ve velice dobrém světle, dobrou zprávou navíc je, že jeden ze tří úspěšných střelců Wijnaldum, který si stěžoval na bolesti zad a musel kvůli tomu střídat, bude pro utkání připraven.

Svěřenci kouče Cora Pota ovšem budou čelit značně posíleným ruským mladíkům. Do dějiště šampionátu totiž dorazily dvě nastupující hvězdy ruského fotbalu, Alan Dzagojev a Fedor Smolov, kteří se připojili k týmu až v sobotu po kvalifikačním utkání seniorské reprezentace. Zranění kolena sice vyřadilo ze hry obránce Knjazeva, na jeho místo už však stačil přicestovat Nikitin, a tak je Rusko konečně kompletní a odhodlané zabojovat ještě o postup ze skupiny smrti.

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko11003:23
2.Španělsko11001:03
3.Německo10012:30
4.Rusko10010:10
Zbývající zápasy
09.06. 18:00Nizozemsko "21" - Rusko "21"
09.06. 20:30Německo "21" - Španělsko "21"

Autor: Tomáš Daníček, Michal Hruška

Komentáře (89)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Anglie se učí propadat na velkých turnajích už od mládeže nebo co?

S takovou sestavou nepostoupit ze skupiny...

Reagovat
fantomas

Jako by snad ta sestava byla náká nabitá. Ale ostuda to je stejně no, i když mě osobně moc nepřekvapila..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta sestava je sice slabší než minulé Euro,ale minimálně postoupit ze skupiny měli.

Reagovat
fantomas

Z týhle určitě no.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas taký super káder nemajú. A svojou hrou si ten postup absolutne nezaslúžili. Hrali hrozne či už s Talianskom alebo s Dánskom.

Reagovat
fantomas

Natož pak s Norskem.

Reagovat
smazaný uživatel

jj s Norskom sorry...

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie Španělsko

Reagovat
Milan.B

na anglicanov netreba vela, trosku ovladat loptu, trosku zakonbinovat a hned maju 3 kusky dnu

Reagovat
Ajven

Nehrá Lansbury, tak Albion prehráva. Bol to ich najlepší hráč a kouč ho úplne vyšachoval.

Reagovat
fantomas

Reagovat
CubONE

Anglicko

Reagovat
smazaný uživatel

Přátelé, právě teď jsem přišel, jak hraje Saponara?

Reagovat
miky10

V podstatě skoro z prvního kontaktu s balonem dal gól, do tý doby nebyl vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, už se koukám. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

lin na utkání hoši?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je zarazajuce co predvadzaju Anglicania na vsetkych urovniach v konfrontacii zo svetom pri tych podmienkach (materialnych aj financnych) ktore doma maju. to len dokazuje ze im chyba prirodzeny futbalovy talent, absentuje myslenie a kreativita. chyba bude v ich prilisnom konzervativizme a neschopnosti (ci neochoty?) prijat cudzie prvky svetoveho futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

oni sou takhle zaostalý i v běžným životě, ne jen ve fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

Goool Saponara!

Reagovat
smazaný uživatel

anglicko

silne reci, ale futbalovo bieda ako obvykle, nebyt toho kupeneho titulu zo 66, tak "hrdy Albion" znamena vo svete velke hovno

Reagovat
Le Gunner

Anglie má téměř každé euro jmenovitě jednu z nejsilnějších soupisek a prosírají to jak mohou.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš

Reagovat
smazaný uživatel

slušní fanoušci

Reagovat
Radin

Reagovat
olis

tvoje ?

Reagovat
Pipo123

nie, ale mal som možnosť to podať, len som tomu neveril, teraz toho ľutujem

Reagovat
Miguel19

ten manipulák

Reagovat
mike.84

šikovnej

Reagovat
smazaný uživatel

je to len e tiket nebol reálne podaný

Reagovat
REPLIKATOR

MP 6 %

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz jen 4,94??

Reagovat
smazaný uživatel

To si vytlačil a vystrihol ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A ešte krivo. Si dojebáááál...

http://www.ulozisko.sk/obrazky/616302/Bez_nazvu.jpg

Blbouni...

Reagovat
Pipo123

Možno to nepodal típek, ale mne to radil ako 100%, najskôr chcel za to prachy ale potom mi ten zápas povedal, že aby som skúsil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Myslim že todle hovoří o tom proč týmy PL nekupují Anglické hráče a o tom že bez cizinců by byla PL jen o trochu lepší než Skotská liga.Učí ty Angličany někdo hrát fotbal nebo jen dělat atletiku?

Myslim že budoucnost pro Anglii je snad ještě horší než současnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Au, to muselo bolet...

Reagovat
smazaný uživatel

S Insignem to nevypadá vůbec dobře.

Reagovat
fantomas

Aaaaaaaaaaaa

Reagovat
olis

som nevidel co sa stalo pls

Reagovat
olis

to bola ta redka ? som to iba pocuval tak nwm

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, redka byla po zákroku na Saponaru.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem přesně ten moment, ale pak se celkem svíjel v bolestech a vypadal, že je na tom dost špatně. Už vystřídal. Vypaddalo to na tříslo.

Reagovat
olis

kua

Reagovat
miky10

Tohle fakt nebylo na červenou, dyť do toho šli oba stejně, sotva faul...

Reagovat
smazaný uživatel

Oběma nohama ho trefil do hrudníku. Jasná.

Reagovat
miky10

Smůla no, ale úplně stejně do toho prostě šel i Insigne...

Reagovat
miky10

Saponara.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Drevene kopytka uz su vonku.

Reagovat
olis

Insigne v nemocnici, mozno dojebany clenok, utrhnut hlavu tomu geniovy co ho fauloval

Reagovat
olis

tak zlomenina by to nastastie nemala byt

Reagovat
olis

nastastie to vyzera "len" na podvrtnuty clenok

Reagovat
mike.84

kdo to psal s tím ambiciozním planem anglie ???

Reagovat
alcantara

Tak raz im to nejakym podivnym sposobom vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Fantasy:

Kdy je nejlepší použít Wildcard? Po skončení základních skupin?

Btw. Ty zrnění jsou horzný!

Reagovat
fantomas

Většinou se to vyplatí po druhym kole s ohledem na nějaký to šetření a vůbec už uzpůsobení vývoji skupin - dá se lehce předpovědět, kdo postoupí, takže se pak snáz vejdeš do toho navýšenýho limitu transferů před semifinále.

Reagovat
fantomas

(Samozřejmě bys měl dát spíš na obhájce prvenství než na nějakou Cuntu ).

Reagovat
Counter

To jen proto, že jsem tehdy nehrál.

Reagovat
fantomas

Bláááál!

Reagovat
Counter

Před finále to taky nemusí být špatné, když třeba silně netrefíš finalisty. Navíc na to finále už samozřejmě nejde dělat žádné změny v průběhu kola, takže se vyplatí pořádně napráskat do jedenáctky ty největší hvězdy. Po skupinách je možnost udělat až 6 transferů bez penalizace (a i teď během skupin jdou dělat dva, což je strašně moc), takže to si v pohodě jde pokrýt i bez WC.

Reagovat
Counter

Zatím se mi moc nedaří, ale na průběžné druhé místo to podle všeho stačí Zdravím kiwwiho na 41. místě!

Reagovat
smazaný uživatel

PL a championship zase raz vychovali hovno anglicka cpiska moze byt rada az to cos a nezmesti do Barcy s Realom a posunu nejakych Matov a Silvacov nech sa aj v Anglicku moze hrat na urovni

Reagovat
smazaný uživatel

Veru ked tam Real pošle Granera úroveň ligy sa dostáva do úplne inej dimenzie

Reagovat
-Carles-

Hrdý Albion A načo by mal byť ten Albion vlastne hrdý?

Reagovat
alcantara

Na marketing

Reagovat
smazaný uživatel

vy dvaja ste hrozne komicke figurky

Reagovat
fantomas

Mg, Fer sedí.

Reagovat
smazaný uživatel

fer?

Reagovat
smazaný uživatel

oh ja že to je skratka

Reagovat
Counter

A fantíkova fanta jde ↓

Reagovat
fantomas

V poho, mám nahráno ze včéra.. :-*

Reagovat
miky10

Dyť i v tom prvnim zápase odehrál jen 8 minut na konci...

Reagovat
fantomas

Hm mně zmátlo, že dal gol..

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Krásná rána snad se jim ted začne chtít, zatim se tam jen dost promenádujou.

Reagovat
fantomas

Sudí

Reagovat
fantomas

ČERYŠEEEEV! Tolik k tomu, jak de moje fanta dolu..

Reagovat
fantomas

Plus kapitán Ola (what a genius!!)..muck.

Reagovat
Counter

A Fer assist jdi se zahrabat

Reagovat
fantomas

Takový řeči se nikdy nevyplácej no.

Reagovat
fantomas

Ola+Fer ♥♥♥

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Leno - Jantschke, Thesker, Ginter, Sorg - Rudy, Rode - Clemens, Holtby, Herrmann - Volland

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele