ME do 21 let - pátý hrací den

11.06.2013, 19:53, aktualizováno 11.06.2013, 22:34
Komentáře a souhrny
Závěrečný hrací den skupiny A má zhruba tři zajímavé výstupy. Angličané turnaj končí zaprvé bez bodu a zadruhé bez vstřelené branky ze hry, přičemž na opačném pólu tabulky se nakonec po infarktovém souboji o první příčku přeci jen tetelí Itálie, jež proti Norsku srovnávala až ve třetí minutě nastavení.

Izrael - Anglie 1:0

11.06.2013 18:00

Góly: 80. Ofir Krieff

Tohle už jen stvrdit razítkem a odeslat do muzea trapasů, chtělo by se zkonstatovat po dalším fiasku anglického výběru. Pearceovi svěřenci po ostudě s Norskem podlehli také domácímu Izraeli a na letošním Euru jednadvacítek končí nejenže bez bodu, ale i bez vstřelené branky ze hry...

Na Teddy Stadium to dnes nebyl žádný koncert, logicky. Utkání provázela celkem komorní atmosféra a publikum bylo pořádně slyšet jen při tom skrovném množství střeleckých příležitostí; potažmo pět minut před koncem, když se nadechlo ke sborovému vypískání Albionu.

Tomu před výkopem nijak nepomohla ani zuřivá rotace. Ze sestavy vypadli oba tradiční stopeři Caulker s Dawsonem, ale i kapitán Henderson či brankářská jednička Butland. V podání Albionu to na každý pád bylo pořád to samé, jen v bleděmodrém provedení. Ostrované odstartovali ve svém typickém rozpoložení - tom mdlém - a ihned se třásli.

Po 15 minutách Sallalich sáhl po netradičním stylu rozehrání rohového kopu (naplocho při zemi na přední tyč) a Turgeman divže uspokojivě nezakončil. Sám Sallalich pak ještě nerozchytaného Steelea (v bráně nestál od 4. května) prověřil jakýmsi polocentrem polostřelou.

Angličané se mezitím do koncovky dvakrát nehnali (ostatně podobně jako Izraelci), nicméně přesto si připsali největší (dvoj)šanci poločasu. Boris Kleyman se musel ve 25. minutě vytasit se solidním zákrokem proti Incemu a vzápětí i proti Zahově hlavičkované dorážce.

Po přestávce se začalo pálit z většího množství pozic, k enormnímu nárůstu zajímavých okamžiků to přesto nevedlo. Ačkoliv se totiž střílelo hodně, teprve Bitonova rána z 57. minuty měla opravdu pořádnou úroveň a scházel jen kousíček, aby měla i gólové parametry. Takhle si to namířila akorát do břevna. Na druhé straně Shelvey jen dloubal míč do náruče izraelského golmana a Wickham zkraje druhého dějství pro jistotu ani nedokroutil.

Ty zapeklitější situace jinak řešil Steele. Kolem 60. minuty si například poradil ve chvíli, kdy se ocitl až na hraně vlastní šestnáctky a měl čelit Zaguriho lobu - ten byl naštěstí pro něj až příliš nízký, takže jej šlo docela hladce odrazit. Co už ovšem poněkud váhavý Steele zneškodnit nedokázal, byla Kreiffova nevysoká rána k levé tyči z 80. minuty po jedné z mála pěkných kombinačních akcí utkání.

Angličané tak napodobili právě izraelské mužstvo zpřed šesti let a stávají se teprve druhým výběrem, který v rámci ME "21" o tomto formátu nevyválčil ani bod. Naopak domácí vítěznou branku oslavovali pomalu jako celkový triumf na turnaji; a nedalo se jim dost dobře divit. Takhle ještě Luzonova mise bude jako celek působit celkem úctyhodně.

Více informací k zápasu

Norsko - Itálie 1:1

11.06.2013 18:00

Góly: 90. Stefan Strandberg (pen.) - 90+4. Andrea Bertolacci

Ve skupině A se už nic nezměnilo, z prvního místa postupují Italové, z toho druhého je pak do semifinále doprovodí Norsko. Chybělo přitom málo a mohlo to být naopak, když v devadesáté minutě vzájemného souboje obou celků poslal Strandberg proměněnou penaltou Seveřany do vedení, v nastaveném čase ovšem stihl ještě srovnat Bertolacci.

Obě mužstva vstupovala do zápasu se značně pozměněnými sestavami, Italové měli postup v kapse už před výkopem, Nory rovněž mohla vyřadit už jen shoda náhod. A tak se na obou stranách výrazně šetřilo, což se také značně podepsalo na předváděné hře. Norové začali o něco aktivněji, i v jejich hře se však vyskytoval přílišný počet nepřesností a oba brankáři tak mohli zůstávat v absolutním klidu.

Ve čtyřiadvacáté minutě ale mohli z ničeho nic udeřit Azzurri, když si za norskou obranu naběhl Saponara, postupoval sám na soupeřova gólmana, na poslední chvíli mu však stačil skočit do zřejmě už gólového zakončení Hedenstad a uchránil bezbrankové skóre. Italové postupně přidávali pod kotel, další slušnou možnost měl Caldirola, jeho rána ale byla tečována a skončila mimo tři tyče.

Krátce před odchodem do kabin pak pálil ještě Destro, Østbø však vytáhl další vynikající zákrok a do přestávky se šlo za stavu 0:0. V padesáté čtvrté minutě už strážce norské svatyně takovým přehledem neoplýval, přesto ale dokázal nakonec situaci, kdy mu balón vypadl z náručí do nebezpečného prostoru, ve spolupráci s Nordveitem vyřešil. Po hodině hry měl dvě obrovské šance v rozmezí tří minut Destro, ani jednou ovšem nezamířil přesně. Nejprve už obešel norského gólmana, následně ale nedokázal usměrnit míč z úhlu do sítě, o chvilku později pak z voleje těsně přestřelil.

Norové se vzpamatovali a Hedenstad pálil ze standardní situace náramně, bohužel pro domácí ale jen do břevna. Norové se ale i tak dostali do vedení, když Strandberga fauloval v pokutovém území Caldirola a sám postižený následně nařízenou penaltu proměnil. V tu chvíli postupovalo Norsko z prvního místa, jenže střídající Bertolacci ve čtyřiadevadesáté minutě srovnal a skupinu A tedy vyhrála Itálie.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie32106:17
2.Norsko31206:45
3.Izrael31113:64
4.Anglie30031:50
Tři hvězdy dne: Vegar Eggen Hedenstad (Norsko), Ofir Davidadza a Ofir Krieff (oba Izrael)

Odpadlík dne: Jason Steele (Anglie)

Na co se těšit zítra? Pouhá remíza bude závěrem programu skupiny B postačovat Nizozemcům k postupu z první příčky. Může za to o mnoho lepší skóre, než jaké registrují prozatím poněkud rozpačití obhájci titulu. Do souboje, který by se klidně dal označit za takzvané "předčasné" finále, nicméně oba celky rozhodně půjdou s cílem zvítězit. Remíza se mezi nimi dosud ani jednou nenarodila a navrch jde koneckonců o prestižní klání dvou velmocí, co se mládežnické kopané týče.

Zatímco Oranjes v minulosti bodovali hlavně na úrovni sedmnáctek (pět medailí v tomto tisíciletí, včetně dvou zlatých za minulé dva ročníky), jižané kralují právě této kategorii, stejně jako "19". Mimo sedm finálových účastí a dva bronzy ze srazů jednadvacetiletých se Španělsko může pochlubit i příznivou bilancí se svým zítřejším sokem: z 11 předešlých soutěžních mítinků hoši zpod Pyrenejí na svou stranu strhli celých sedm.

A tahle bilance - třebaže to nebývá zvykem - tentokrát nebude úplně nicneříkající, neboť se současné generace obou zemí už zčásti potkaly v rámci kvalifikace na předloňský šampionát. Tehdy Španělé suverénnímu sokovi úplným závěrem nadělili první porážku ve skupině, aby jej vhodně naladili na pozdější barážové fiasko.

Budou obě strany šetřit nebo nikoliv, toť klíčová otázka před výkopem. Lodivod nizozemského výběru Cor Pot již veřejně odmítl, že by nějak zběsile rotoval, nějaké změny by ale prý ukuchtit mohl. Jedna z nich by se nejspíš mohla týkat Wijnalduma, jenž si po prvním zápase stěžoval na bolavá záda a den odpočinku navíc by tak jistě skousl. O základ si potom proti Rusům hlasitě řekli třeba Fer s Hoesenem.

Španělský kouč Lopetegui naproti tomu jen těžko podruhé odolá volání veřejnosti po nasazení forvarda Moraty, který rozhodl oba předešlé duely. O dalších změnách se dá už jen čistě spekulovat; další dávku důvěry by snad každopádně mohl dostat Muniain. V teple domova je již bohužel věčný smolař Canales, jenž odcestoval s poraněným zadním stehenním svalem.

Druhému klání, v jehož rámci se utkají dva nulabodoví odpadlíci, potom již netřeba věnovat speciální pozornost. Němci na turnaji jednoznačně zklamali a dá se očekávat, že trenér Adrion - podobně jako stejně neúspěšný Angličan Pearce - dá při smutné derniéře šanci hráčům širšího kádru. Příležitost nicméně rozhodně nedostanou dva takoví jedinci: Moritz leží v horečkách a Lassoga se během dvou zápasů stihl vykartovat. Největší změny se pak dají předpovídat v obraně, kde na svou šanci čeká trojlístek Klasinac-Mustafi-Sobiech.

Na ruský výprask od Nizozemců se do Jeruzaléma přijel v neděli podívat i sám Fabio Capello, kormidelník seniorského mužstva, tentokrát už se ale jeho návštěva nemá evidovat. Kdo přitom Capella rozhodně nepotěšil, byl obránce Čičerin, jenž poměrně brzy inkasoval přísnou červenou kartu. Kromě něj by pak kouči Pisarevovi mohl, ale neměl scházet ještě Beljajev , který v téže bitvě utrpěl lehčí otřes mozku.

Autor: Tomáš Daníček, Michal Hruška

Komentáře (99)

Přidat komentář
GEGE

Bertolacci A ta pencle co písknul směšná....

Reagovat
Counter

Boha, nemohli ti Noři s Italama hrát bez branek? Fantarozdíl obrovský

Reagovat
fantomas

Já to dneska dojebal, výjimečně sem se zapomněl řídit dle sestav...takže čim víc budete ztrácet, tim víc získám. Páč sám uhraju velký prd beztak.

Reagovat
spider_8

Jak hrál Mceachran?

Reagovat
minoLFC

K vyhre nepomohol...

Reagovat
spider_8

Děkuji za zevrubný popis. A k prohře?

Reagovat
minoLFC

Sledoval som to na livescore....

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
fantomas

Pearce doufám letí. Jestli mu i tohle projde, tak to ať de celá FA do pěkně tlustý prdele..

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, že chtěl Mangia trošku protočit sestavu, ale proč hrál Fausto ve středu zálohy, opět??? Urval bych mu za to koule, a to jeho 4-4-2 je taky na pováženou.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie plnej počet

Reagovat
smazaný uživatel

To je zas ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

kiwwi

05.06.2013 10:49

Anglicko pojde tento rok daleko a to aj bez individualit ktore by este za nich mohli hrat...nastup novej generacie

Reagovat
Milan.B

Reagovat
icka

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

no hold znalec ! Jako obvykle.

Reagovat
smazaný uživatel

holt.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

kiwwi je znalec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

však měl pravdu, akorát bohužel ta nová generace hraje podobně jako ta stará

Reagovat
minoLFC

Ale moc daleko neodosli resp. menej ani nemohli

Reagovat
Swarley

aaa, ten začátek jsem přehlídl

Reagovat
Rssa

A Izrael je daleko. On měl nakonec pravdu.

Reagovat
Miguel19

Ta sedla panečku.

Reagovat
smazaný uživatel

taková jeho klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Miguel19

Zaha opět nic?

Reagovat
Milan.B

pride kiwwi ti da neboj sa

Reagovat
minoLFC

Vsetci mu to kazili megatalentu

Reagovat
iamek

Mceachran opet nic ?

Reagovat
Kenneth

Anglie kolebka fotbalu....

Reagovat
smazaný uživatel

A dál?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

kolébka kopané...

Reagovat
fantomas

Njn, si to moh rovnou vložit takle..

fotbal >> kopaná, míčový sport

Reagovat
smazaný uživatel

A cos čekal? Krevety?

Reagovat
Kenneth

Aspon nějaký výsledek od těch dřeváků.

Reagovat
-Carles-

Anglicko

Reagovat
smazaný uživatel

Tento turnaj mě tedy nepotěšil z hlediska mých oblíbených reprezentací

Reagovat
stas87

na nejake 21ky by som sa vysral,povieme si o rok ci dva kolko hracov bude stabilne hravat v PL a su sucastou tejto zostavy spanielom sa to smeje,len aby si u nich ty hraci v PD zahrali

Reagovat
Counter

? Ti hráči ze španělského výběru se něčeho takového obávat nemusí. Zato z té anglické repre udělají aspoň trošičku díru do světa max. Zaha a Henderson s Caulkerem.

Reagovat
stas87

chcel som trosku zamachrovat neviem o tom nic,slaby pokus odo mna

Reagovat
fantomas

Nevim, co přesně myslíš tou "dírou do světa", ale třeba Dawson má jednoznačný vyhlídky na základ v nadprůměrnym týmu PL, o Incem ti jistě rád pohovoří Zaschrona ( ) a Redmond je sice ještě dost zbrklej, ale na to, jak je mladej (94), už teď ukázal slušnej potenciál.

Tyhle tři bych teda přidal plus bych nezatracoval Jonja samozřejmě.

Reagovat
Godwinson

Chalobaha ve výběru nemají? Měl jsem za to, že tam je.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezahrají, PL je vykoupí a dosadí za vlastní.

Reagovat
mastakillah

Může mi někdo prosím přiblížit dnešní výkon italů? Hráli už s tím, že mají postup v kapse nebo do toho šli jako předchozí zápasy? Bohužel jsem dnešní zápas nesnihnul

Reagovat
smazaný uživatel

postavili náhradníkov - takže hrali určite s tým že majú postup v kapse..., mierne dominovali v držaní lopty a mali viac streleckých pokusov aj šancí...tí ktorý naskočili celkom makali, z toho čo som videl mali kvalitný pressing - ale nepozeral som celý match...takže počkaj si na názor niekoho ďalšieho

Reagovat
mastakillah

rozhodně díkec

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dánsko vs. Arménie. WTF?

Reagovat
db18

Já věděl, že tenhle zápas je na tiketu ten zápas navíc

Reagovat
SunFells

Kolik hráčů za ten turnaj Zaha obešel a kolik gólů z toho padlo?

Reagovat
Zaschrona

Jordan Henderson misplaced more passes in the opposition half of the pitch (25) than any other player at the U21 Euros.

Mozna tady bude jeden z duvodu anglickeho neuspechu.

Reagovat
fantomas

To hodně těžko.

Reagovat
Zaschrona

Vsak ja jen trochu hloupe rejpu.

Reagovat
kiwwi

captain fantastic

Reagovat
minoLFC

Dn3s nehral a ziadna zmena,dnes to tam mrvil iny talent

Reagovat
smazaný uživatel

taky je len jeden a urcite to nebude pripeceny uplakany frantik

Reagovat
smazaný uživatel

Psycho

Reagovat
Usty

penalta se nepočítá jako gól?

Reagovat
fantomas

Omg.

Reagovat
Usty

možná jsem měl haluze, ale včera jsem "ze hry" opravdu neviděl...

Reagovat
fantomas

Ne však jo, to "omg" bylo na mě.

Reagovat
Radin

s Norskem a Izraelí,to už je celkem trapas..

Reagovat
smazaný uživatel

No comment.

Reagovat
Rssa

Ten Zaha to tam vede

Reagovat
j_mrazik

Kapitán je snad "vedoucí", ne?

Reagovat
Rssa

Ani kapitán nic nezmůže z podvratným živlem!

Reagovat
j_mrazik

Ty jsi učitel, že jo?

Můžeš mi nějak vysvětlit tu větu?

Reagovat
Rssa

s

Reagovat
Rssa

Začínám chytat herbageho móresy

Reagovat
Ed_Hazard

Carvajal, Nacho, Morata v základe tak sa ukážte a nesklamte, HALA MADRID

Reagovat
Makiii

Nemas nejaky kvalitni link, prosim?

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
Makiii

Uz jsem nasel, ale diky.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko-Nemecko síce o nič nejde, ale zatiaľ kvalitné tempo....vysiela live Kabel eins

Reagovat
smazaný uživatel

zatiaľ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrac

Reagovat
smazaný uživatel

sice už o nic nejde, ale 0 bodů by bylo teda trapné

Reagovat
Counter

jn, u fantomasovy fanty si říkám to samé.

Reagovat
smazaný uživatel

ISCOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

volland!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak rusáci zase o deseti

Reagovat
smazaný uživatel

Thiago aky pas.

Reagovat
smazaný uživatel

ta spanielska repre ma inu buducnost a pristupujeme k nim ako k handram

Reagovat
smazaný uživatel

3 zapasy, 3 goly Respektive, minutama to vychazi tak na zapas a pul

Reagovat
Ed_Hazard

zatial má štatistiku gól na polčas ale sú to len tri zápasy, ešte sa zlepší škoda že dnes nedal gól aj Dani

Reagovat
smazaný uživatel

Isco...panejo...musim rict, ze hodne vyspel a dokaze bavit divaky avede svuj tym. Morata golovej Thiago myslitel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele