ME do 21 let - čtvrtý hrací den

09.06.2013, 20:00, aktualizováno 09.06.2013, 22:57
Komentáře a souhrny
Ve skupině B už se žádný velký zlom neuskuteční, postupující jsou totiž po dnešku jasní. Nizozemci do semifinále protančili skrz Rusy, které deklasovali 5:1; Španěly musel znovu až v závěru zachraňovat Morata. Němci jsou tedy dál bez bodu...

Nizozemsko - Rusko 5:1

09.06.2013 18:00

Góly: 39. Georginio Wijnaldum, 61. Luuk de Jong, 69. Ola John, 83. Danny Hoesen, 90+2. Leroy Fer - 65. Denis Čeryšev

Nizozemsko i nadále potvrzuje, že se na evropském šampionátu do jednadvaceti let nachází ve velmi dobré pohodě, po vítězství nad Německem bere všechny tři body i ze zápasu s Ruskem a přiblížilo se postupu. Debakl odstartoval krátce před přestávkou Wijnaldum, ve druhé půli ho pak řídil nezastavitelný Ola John...

Rusko šlo do zápasu s vědomím, že pokud chce ještě pomýšlet na postup do semifinále, musí bezpodmínečně bodovat. A jeho šance výrazně zvýšil výskyt ofenzivního páru Dzagojev - Smolov v základní sestavě, oba se připojili k týmu až po zahajovacím duelu poté, co se účastnili kvalifikačního utkání seniorské reprezentace. Nizozemci se snažili navázat na úspěch proti Německu s totožnou úvodní jedenáctkou...

A své možnosti naznačil výběr Oranjes hned ve druhé minutě, když se po levé straně snažil prosadit Ola John, proháčkoval se kolem dvojice soupeřů, jeho následný centr ale na poslední chvíli před dobíhajícím Wijnaldumem odvrátil se štěstím na roh Burlak. Na opačnou stranu hřiště se pak pro změnu hnal Jakovlev, místo přihrávky na některého z volných spoluhráčů ale vypálil sám a pohořel - míč skončil nebezpečně blízko rohovému praporku.

Rusové se kanonýra Smolova poprvé pokoušeli využít až po třinácti minutách, útočník s číslem 10 na zádech však dostal příliš dlouhou přihrávku, a tak přestože s přehledem přesprintoval Martinse Indiho, gólman Zoet včas zareagoval a valón odklidil do bezpečí. Krátce nato už přišla první velká šance celého zápasu, když z hloubi pole rozehrál Burlak, Smolov chytře pustil míč na volného Dzagojeva, ten ovšem z hranice šestnáctk minul nizozemskou branku.

První runu Oranjes na branku měl na svědomí Wijnaldum, pálil ale z velkého úhlu a Zabolotni bez potíží zasáhl. V šestadvacáté minutě měl obrovskou příležitost vstřelit svůj první gól na šampionátu a poslat svůj tým do vedení Luuk de Jong, hlavičku po rohovém kopu však namířil jen do levé tyče. Z rohu poté zahrozili rovněž Rusové, zakončení Burlaka ale skončila nad břevnem.

Ve třicáté deváté minutě se Nizozemci dostali do vedení, to totiž z dálky krásně napřáhl Georginio Wijnaldum, svou ránu umístil ideálně přesně k levé tyči a Zabolotni se po míči natahoval marně. Vyrovnat mohli krátce před odchodem do kabin Dzagojev a Jakovlev, první jmenovaný ale přestřelil, druhý si potáhl míč od levé postranní čáry do středu a mířil k bližší tyči, Zoet však byl připraven. Poslední zajímavý moment prvního poločasu pak divákům připravil Ola John, jehož technická střela zpoza šestnáctky minula zařízení.

Do druhého dějství vstoupilo Rusko velice aktivně a už po několika desítkách sekund se mohlo dočkat kýženého střeleckého úspěchu. Centr Šatova zastavil evidentní rukou Martins Indi, rozhodčí Gautier však k překvapení všech na stadionu penaltu neodpískal. A jen krátce nato se Rusové dočkali dalšího "zářezu", když Čičerin sice jasně fauloval Mahera, ohodnocení v podobě červené karty však bylo pořádně přísné.

Nizozemci mohli přesilovou hru využít prakticky okamžitě, když se po centru Van Rhijna z voleje nádherně opřel do balónu Maher, Rusy ovšem v tu chvíli zachránilo břevno. Oslabení muži v bílém se nevzdali a Šatov se dostal do velmi slušné střelecké pozice, ze které ovšem minul. A Nizozemci v jednašedesáté minutě srazili ruské šance na body; Van Ginkel dostal na pravé straně hodně volného prostoru, centrem našel přesně hlavu Luuka de Jonga a ten zakončením do protipohybu Zabolotniho zvýšil na 2:0.

Rusové dokázali utkání zdánlivě zdramatizovat, když Dzagojevovu hlavičku do tyče dorazil do opuštěné branky střídající Čeryšev, stav 2:0 ale vydržel jen čtyři minuty. Pak dlouhý Zoetův výkop prodloužil hlavou de Jong na rozběhnutého Olu Johna, ten si mazácky položil Zabolotniho, aby ho následně obloučkem přehodil a bylo rozhodnuto. Sedm minut před koncem navíc ještě pojistil vítězství Oranjes Danny Hoesen. Ten byl na trávníku po svém vystřídání teprve minutu, když se dostal k pasu Fera, přehodil Zabolotniho a Ščennikov už balón nedokázal azstavit v cestě do sítě.

Hoesen pak měl ještě jednu velkou možnost, tentokrát ale z hranice velkého čtevrce těsně přestřelil. Pátý gól v síti Zabolotniho ale přece jenom ještě přišel. Nejlepší hráč zápasu, Ola John, utekl po levé straně, předložil perfektní přihrávku proti noze Ferovi a ten v koncovce nezaváhal. Nizozemci tak rozstříleli Rusko 5:1 a výrazně se přiblížili postupu do semifinále evropského šampionátu jednadvacetiletých. Rusové ještě nejsou definitivně vyřazeni, po druhé porážce však živí už jen teoretické naděje...

Více informací k zápasu

Německo - Španělsko 0:1

09.06.2013 20:30

Góly: 86. Álvaro Morata

Dva nejproduktivnější celky kvalifikačního cyklu žádný střelecký koncert nenabídly, ze skupiny smrti nicméně po dvou kolech dohromady udělaly jasnou záležitost. Zakřiknutí Němci se vepředu sotva prosazovali, zatímco již 23 soutěžních utkání neporažení Španělé si v klidu počkali na "obvyklého" spasitele Moratu...

Úvodem ostře sledovaného klání si Španělé okamžitě zjednali pořádek, jak se na ně sluší a patří. A to jak sérií živelných kombinací, tak střeleckou šňůrou aktivního Kokeho, který jenom během úvodní desetiminutovky pokoušel štěstí ze tří různých pozic. Němci se pochopitelně snažili od počátku sázet na brejky, ty jim ale dlouho vynášeli leda železně mařené přímé kopy ze solidních míst. Nezadařilo se Holtbymu zprava ani Clemensovi z druhé strany.

Největší šanci poločasu tím pádem nepřekvapivě připisujeme Španělům: Sorg lacině daroval mičudu Thiagovi a ten z levé strany divže překrásně nedokroutil balon na zadní tyč. Nakonec se uspokojivě zaplněným stánkem v Netanye rozezněla akorát branková konstrukce, nikoliv zástup španělských fanoušků.

Ti dále měli k povyku blízko snad jen poté, co Rodrigo využil Iscovy výzvy k předlouhé kličce brankáři a zacílil do boční sítě. Naproti tomu německý soubor na sebe ještě do pauzy upozornil skrze Clemensovu nadějnou ránu po jednom z mála postupných útoků, který předznamenal relativní vyrovnání hry ke konci poločasu.

Druhé dějství už opět ve familiárním stylu načaly další dvě až tři akce po Jantschkeho levé straně, ani jednu z nich se ale Španělům nepovedlo pořádně zakončit. Teprve v rámci nadstavby jedné takové křídelní akce se málem prosadil Illarramendi, jehož o chlup zradila faleš.

Němečtí mládežníci se za celou druhou část prakticky nedostali k ničemu důležitému. Nadějně rozjetý protiútok akorát po více než hodině hry zazdil Volland, což zřejmě můžeme připsat šoku z předešlé situace před Lenem. Ten totiž dříve pouze vyrazil Rodrigovu střelu, aby za vydatné pomoci Gintera s Lassogou hasil značné nebezpečí příchozí bezprostředně poté.

Také v kontextu celého zápasu každopádně Leno nepůsobil vůbec jistě, a svůj rozpačitý výkon ideálně podtrhl v 86. minutě. Tehdy se po levé straně prosmýkl spasitel Morata, trestuhodně propasíroval míč podél bližší tyčky do sítě a v závěrečné desetiminutovce tak znovu favoritovi turnaje zařídil těsné, ale nesmírně cenné vítězství 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko22008:36
2.Španělsko22002:06
3.Německo20022:40
4.Rusko20021:60
Tři hvězdy dne: Ola John (Nizozemsko), Isco a Asier Illarramendi (oba Španělsko)

Odpadlík dne: Již podruhé francouzský sudí Gautier, který Nizozemcům za stavu 1:0 prominul penaltu a ještě jim nesmyslně nadělil přesilovku.

Na co se těšit pozítří?

Ve znamení pouhého dohrávání by se měla nést koncovka skupiny A. Angličané se po norském fiasku ocitli bez jakékoliv šance na postup a střihli si tak repete předloňského zklamání; Izraelci kromě dvou patřičných výsledků musejí dohánět ještě šestigólové manko při svém, respektive skandinávském skóre. Čili lze jinými slovy říci, že tady už je o postupujících takřka rozhodnuto. Konkrétně tým z Ostrovů ale zřejmě přesto bude hrát o body jako divý, neboť by se jistě nechtěl stát prvním anglickým souborem, který na ME do 21 let vůbec nebodoval. A zároveň teprve druhým takovým mančaftem celkově; od toho - shodou okolností - izraelského z roku 2007.

Kouč současného výběru Izraele Guy Luzon si po vysoké prohře s Itálií musel slíbit, že neotevře žádný z výtisků domácích novin, a tohle předsevzetí prý splnil. Teď je na řadě vyjmenovat tu správnou jedenáctku, která se ještě na domácí půdě bude ochotna poprat o zázrak. Její součástí v žádném případě nebude Marwan Kabha, jehož stále trápí břišní svalstvo; naopak duo Zaguri-Dasa své jizvy z předešlého utkání nemusí brát nijak vážně a klidně bude trenéru k dispozici.

Angličané si o víkendu uřízli pěknou ostudu, a tak jim přišlo vhod, že okamžitě záhy poutali pozornost i jinak. Člen trenérského ansámblu Phil Neville například oficiálně oznámil konec aktivní kariéry, přičemž kvarteto ve složení Rudd-Steele-Delfouneso-Sordell spolu s předsedou Anglické fotbalové asociace Davidem Bernsteinem propagovali v Netanye iniciativu proti rasismu s názvem "Fotbal pro všechny".

Zatímco Albion si s domácími na dobrých 99 % střihne depresivní umíráček, souboj Norska s Itálií bude provázet podstatně uvolněnější atmosféra. Obě reprezentace se z minulosti relativně dobře znají (potkaly se už ve dvou kvalifikačních cyklech) a nyní se mezi nimi bude rozhodovat, kdo že je vlastně úspěšnější. Dosud totiž platilo, že vždy vítězila domácí strana (Norsko roku 1991 Azzurri dokonce přímo zválcovalo poměrem 6:0); neutrální půda bude tedy tím správným arbitrem.

Italové jsou zatím na turnaji stoprocentní, čistě pozitivní nálada ale v jejich táboře panovat nemůže. Se zdravotními problémy se totiž potýkají dva tahouni, kteří zároveň pro toto klání svorně oslabí záložní řadu. Insigne i Marrone by však teoreticky mohli zasáhnout alespoň do semifinále.

Norové naproti tomu relaxovali v plné polní; zdravotní stav Semba Bergeho, jenž nuceně střídal v zápase s Anglií, totiž není bůhvíjak narušen. Seveřané si dnes udělali radost procházkou na pláž v Herzlyii, kde se mimo jiné setkali se zástupci norské ambasády v Izraeli. Jak dokazují slova záložníka Håvarda Nordtveita, sebevědomí kádru je podle všeho na značné výši: "V roce 1998 jsme skončili třetí, nic není nemožné."
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie22005:06
2.Norsko21105:34
3.Izrael20112:61
4.Anglie20021:40
Zbývající zápasy
11.06. 18:00Norsko - Itálie
11.06. 18:00Izrael - Anglie

Autor: Michal Hruška, Tomáš Daníček

Komentáře (207)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V kategorii dospelejch bych fandil jasne Deutschlandu, ale tady je to obráceně, VAMOS ESPAŇA!! Mate nekdo sestavy?

Reagovat
smazaný uživatel

Leno - Jantschke, Thesker, Ginter, Sorg - Rudy, Rode - Clemens, Holtby, Herrmann - Volland

Reagovat
smazaný uživatel

Draxler je nekde s ackem?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál v těch dvou přátelácích a je asi brán už jako definitnvní hráč áčka, tudíž nejel ani na ME.

Reagovat
fantomas

Spain: De Gea, Montoya, Bartra, Iñigo Martínez, Moreno, Illarramendi, Koke, Thiago Alcántara, Isco, Rodrigo, Tello

Germany: Leno, Jantschke, Thesker, Ginter, Sorg, Rudy, Rode, Holtby, Herrmann, Clemens, Volland

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá záloha

Reagovat
smazaný uživatel

To je vemeno, mohl dat Moratovi dneska zaklad, to zase bude muset rozhodnout z lavicky.. Tesim se na Isca, ten hral v prvnim zapase uzasne, je videt, ze tuhle kategorii prevysuje az moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Moratu!

Reagovat
Ed_Hazard

to si už Lopetegi robí srandu? bodaj by Španieli vyhoreli

Reagovat
exse
Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Němci ty Španěly neporazej dneska, tak nikdy..

Reagovat
smazaný uživatel

MS 14, tam uz musej

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to bude totální krach Španělů a dominance trojice Německo - Francie - Belgie. Snad se na MS dostane i Peru a Rakousko, těm bych taky držel pěsti.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakušáci by to mohli dát, těm věřim. Alaba, Harnik, ty to tam dotáhnou. Francie je pro me zahada, uz jsem jim veril ted na ME a zadna slava, Belgie bude cernej kun

Reagovat
smazaný uživatel

Na ME mi přišlo, že hráli slušně, akorát škoda, že narazili hned ve čtvrfinále na Španěly. Ribéry v totální formě určitě bude, tak to potáhne, stejně tak Rakušané, ty maj v týmu taky velký jména. Alaba ještě dospěje, Arnautovič zmoudří ( ) . A Belgie je dost nevyzpitalelná. Klidně to může dotáhnout až do semifinále, ale taky padnout hned ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

No škoda, spíš píčovina Bylo to na nich, kdyby trapně neprohráli se Švédskem po ostudnym výkonu, tak chytli Itálii místo Španělska. Jinak jasně, ta Belgie bude na turnaji po dlouhy dobe a kadr na to kvalitni ma, ale to mela Borussia prvni rok v LM ted taky a vyhorela, darilo se az sezonu dalsi, takze to nejde moc hadat, ale tym maj dobrej dost.

Reagovat
smazaný uživatel

:DD:D:D:DD

Reagovat
blaugrana

To je v skutku zábavné čítať, že SPA skrachuje na MS 14. Aj keď je to myslené s dávkou irónie, tak je to sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně by ta sestava mohla klidně vypadat i nějak takhle: ( i když je jasné, že by to nefungovalo, tak jen tak podle jmen to zní zvučně ...až našlapaně)

Ter Stegen - Jung, Ginter, Kirchhoff, Sorg - Kroos, Güdogan - Schürrle, Holtby, Draxler - Götze

hlavně ta ofenziva je neskutečná - myslím, že by španěly sfoukli jak svíčku

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos by mohl hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

+Holtby a Schürle

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo není starší jak ročník 90, takže ano

Reagovat
fantomas

Tam snad pak ještě záleží na datu ne? Ne každý devadesátce bylo v době startu kvalifikačního cyklu 21..

Reagovat
smazaný uživatel

to nevím... já měl za to, že se to bere jako ročník narození..

Reagovat
fantomas

Hm, tak fakt že jo..1.1.1990.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak Kroos určitě jo, a Schürrle a Gündogan jsou oba o asi 2-4 týdny starší jak Rode, tak nevím.. kdy ta kvalda začala

Reagovat
smazaný uživatel

úplně jsem to pomotal

Reagovat
smazaný uživatel

....nevadí , máme wikipediu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

rudy-rode dufam ze to bude valec,prvy zapas som nevidel..snad herrmann nebude hrat ako fracek(ak to obcas dokaze)a ukaze se volland

Reagovat
smazaný uživatel

volland

Reagovat
stas87

rudy-rode dufam ze to bude valec,prvy zapas som nevidel..snad herrmann nebude hrat ako fracek(ak to obcas dokaze)a ukaze se volland

Reagovat
smazaný uživatel

Nema prosim niekto kvalitny sopcast na Spanielov ? Dik.

Reagovat
smazaný uživatel

Channel - 140544 LUXUS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uuu škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

na vollanda?

Reagovat
smazaný uživatel

bezpochyby

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá hrubka.

Reagovat
stas87

tak ta zaloha nemecka je uplne mimo rode beha niekde kde vobec nema byt,rudy je na vsetko sam,jantschke ma obrovske problemy,prechod do utoku neexistuje,miesto kombinacie sa robi nakopy na vollande...proste vsetko spatne,spoliehat sa na genialitu holtbyho je velky risk,toto spanieli nemozu prehrat

Reagovat
db18

koukám na to půl okem, ale překvapil mne Rudy, myslel jsem si, že by pro VfB nedávalo smysl, kdyby ho tahali zpátky, ale teď se jeví dobře (jako jeden z mála)

...jinak Německo má vzadu neskutečný štěstí Místo Rodeho by měl nasadit Cana, dokud ještě neprohrávají

Reagovat
stas87

na rodem je jasne vidiet ze potrebuje svojho schweglera ak ma nastupovat s niekym nezohratym tak to takto dopada...strasne by chcel podporovat utok ale nechava diery a rudy sa moze pomaly posrat

rudy moze nahradit kvista,typovo su si podobny dost,s nim v zostave by bol stuttgart este silnejsi...s bokom sa teda rata na DM?

Reagovat
db18

Už to tak vypadá - ikdyž Molinaro by měl odejít a nevím, kdo by pak nalevo měl hrát (a Holzhauser je prý na odchodu, když někdo nabídne 2,5 mil. €, toho by někdo měl využít )

Reagovat
db18

...tak až v 70. ale snad to pomůže

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka jednoducho musi odist ked vidim Isca vytahujem peniaze z vlastnej penazenky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robbie

pokud odejde Kaká furt na AMF jsou Ozil(Modrič,Di Mária)

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem co furt kazdy taha modrica na AM ked vetsinu zapasov hral v strede pola vedla Xabiho labo na jeho pozicii ... a di maria je kridelnik ,,, je tam iba ozil

Reagovat
smazaný uživatel

Jantschke ven

Reagovat
smazaný uživatel

tello rodrigo zarucena nemecka istota

Reagovat
fantomas

Jantschke se Sorgem sou kompletně na vodpis, ti snad nezachytili jedinýho Španěla ještě, jedinej útok, co šel přes ně. Z Němců mě jako jedinej zaujal Rudy, ten vypadá, že může mít nadpozemskej přehled - bohužel dohromady to valnej smysl nedává. Do brejků se chodí pomalu, v míň lidech, než by bylo potřeba; očekával bych, že se budou víc rvát prostě. A ty hrubky v rozehrávce...

Na druhý straně stojí nereálnej Isco, jinak ale taky žádná zvláštní sláva. Podle všeho Španělum zoufale schází zakončovatel, na to se dá klidně dojet.

Reagovat
smazaný uživatel

dobre konec srandy ... Tello out Muniain In .. Rodrigo out Morata in ... a podme ich rozbit

Reagovat
fantomas

Boha, ten Jantschke je co zač? Vypadá, jak kdyby si to přišel jenom tak zkusit z přeboru.

Reagovat
smazaný uživatel

všechno tam jde přes jeho stranu

Reagovat
fantomas

No ale uplně!!! Se tim fakt bavim, protože oni opravdu neútočej jinudy a zároveň kdykoliv zaútočej, tak maj cestu volnou. Obyčejně bych ho střídal.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo.. jenže za koho?

Reagovat
fantomas

Snad i za kterýhokoliv obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

no..

Reagovat
db18

Hráč který před sebe nepustil talentovaného Zimmermanna, kterému se věštila velká budoucnost, když byl ještě v KSC (ikdyž dnes tisk označí také kde koho za "super-talent"

Reagovat
db18

aha, on hraje nalevo Tak to mu nejspíš ten přechod na druhou stranu vůbec nesedl, docela nepochopitelné, když na lavičce má dalšího levého běka (Kolasinac) nebo hráče, kteří tam zaskakovali (Emre Can)

Reagovat
fantomas

Hm..

Reagovat
db18
Reagovat
fantomas

Jop. A oba byli strašidelný.

Reagovat
db18

...ještě že jsem to pořádně neviděl

Reagovat
jv

Asi tak. Přesně tohle nefungovalo v tom prvním zápase a Adrion se očividně nepoučil.

Reagovat
fantomas

Můžeš na icq?

Reagovat
JozkokozleJ

A najväcsi paradox je, ze Sorg celu jar odohral na lavej strane obrany. A vyborne. Proste nepochopitelne. Tiez i to, ze v prvom zapase hral na pravom kridle Herrmann a v pripade, ze by Jantschke hral tiez na pravej strane, preniesla by sa do repre ich klubova spolupraca.

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Co tu tak čtu ohlasy, tak asi dobře, že jsem to neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

boze ten tello je neskutocny drevak

Reagovat
fantomas

Je nesmysl barcelonskou tlačenku demonstrovat na Montoyovi..Tello by byl daleko smysluplnější terč.

Reagovat
smazaný uživatel

zase ani nas odchovanec Rodrigo na tom neni najlepsie

Reagovat
fantomas

Sarabia by na tom byl líp.

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

aj muniain

Reagovat
miky10

Ten hlavně no.

Reagovat
fantomas

To už neni ten odchovanec (ale jednoznačně)

Reagovat
miky10

Aspoň že tam není Cuenca.

Reagovat
smazaný uživatel

co viac chcu ????

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, škoda... teď si myslím, že by tam ještě byl ten herrman, že by montoyovi zdrhl

Reagovat
smazaný uživatel

tello

Reagovat
fantomas

Fakt neskutečný, že tam furt šaškuje..

Reagovat
smazaný uživatel

ten tello to uz je do smiechu co tam robi

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Can se teda zatím vůbec nedostal do hry..

Reagovat
miky10

Tak poď Ikerko, rozhodni!

Reagovat
fantomas

Hm, Tello ještě moh dostat důvěru..

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

jasne morata to musi rozhodnut ako vzdicky a dalsi zapas na lavicke

Reagovat
smazaný uživatel

Alvaaaaarooooo!!!! Ten ma pred sebou skvelou budoucnost, uz priste sezonu u nas v acku

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Zaha, Zaha, bez si pohonit.

Reagovat
kiwwi

ten u nas v Acku bude

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak ano

Reagovat
smazaný uživatel

Varane & Morata - Mourinhovy děti

Carvajal & Jesé - opuštění sirotci, které ochrání Zidane

Reagovat
smazaný uživatel

& BUH ISCO

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se zapojí i ten Jesé už. To by bylo konečně parádní, odchovance v prvním týmu prostě potřebujeme.

Reagovat
DreamTeam

duvod proc by jsme ho potrebovali ?

Reagovat
smazaný uživatel

Liga Majstrov

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak to vypadá na semifinále: Itálie/Norsko - Nizozemsko/Španělsko, Itálie/Norsko-Nizozemsko/Španělsko.

Dost našlapené. Doufám, že to squadra zvládne.

Reagovat
kiwwi

no vida...vyhajpovani Nemci to dotiahli na turnaji rovnako daleko drevaci Anglicania

Reagovat
smazaný uživatel

Daleko těžší skupina pro Němce, no

Reagovat
kiwwi

who cares

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

hehe

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Vyhajpovaní? Ty máš v té hlavě fakt nasráno.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

a ty si bol prvy ktory ich hajpoval

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

nebrali sa Nemci sa jednych z hlavnych favoritov turnaja?

Reagovat
Arne

Možná že někdo někdy je za ně označil, ale ten někdo německou soupisku neviděl ani z vlaku.

Reagovat
kiwwi

tvrdi ze videl a dokonca ze aj na male vynimky vsetkych hracov pozna

ok konkretne to bol Rssa, ale viacero ludi tu pasovalo za favoritov Spanielov, Nemcov a Talianov

Reagovat
JozkokozleJ

Pre teba teda Nemci nepatrili medzi favoritov?

Reagovat
kiwwi

ja vela hracov nepoznam, takze pre mna boli favoriti akurat tak Spanieli a cakal som ze prekvapia Anglicania...zvysok som si netrufal hodnotit

Reagovat
fantomas

Blbost...na zlato Itálie, Španělsko, Nizozemsko. O nikom dalšim to soudnej člověk prohlásit nemoh.

Reagovat
kiwwi

jezis tie tvoje zavery o sudnych ludoch zase

Reagovat
fantomas

Jaký závěry, omg? Trojlístek největších adeptů na zlato byl prostě dopředu docela jasně danej, o tom nemám potřebu diskutovat. Spíš by mě zajímalo, kde tys vzal to svý "vyhajpovaní" (což si nám furt nesdělil), protože i tady na diskuzi sem se od lidí z BL sekce potkával spíš se skepsí.

Reagovat
kiwwi

pozri, minule sme tu viedli debatu o reprezentaciach a cital som tu nazory ako je Nemecko o 3 parniky pred Anglickom aj seniorov aj mladeznickych repre

Reagovat
smazaný uživatel

však v seniorech jo

Reagovat
smazaný uživatel

V Seniorech urcite.

Reagovat
kiwwi

moj nazor bol taky, ze Anglicania su pozadu nejake 3-4 roky...nezachytili zmenu, ale postupne sa do toho dostanu...navyse ani teraz niesu ziadne 3 parniky za Nemcami. Nehovorim, ze som spokojny s tym co hraju, ale kvalifikacie prechadzaju vzdy bez najmensich problemov, vacsinou s vybornych skore a na zaverecnych turnajoch sice neziaria, ale vypadavaju vacsinou dost smolne...no a ked uz ide o nejake uspechy, tak Nemci uz tiez celkom slusnu dobu cakaju na nejaky

Reagovat
fantomas

Letos i předloni teda vypadli dost zaslouženě a vypadali přitom jako slušní nýmandi, takže moc nevim, o čem přesně mluvíš tedka.

Reagovat
kiwwi

hovorim o Acku

Reagovat
fantomas

Aha, tak to by mě vůbec nenapadlo, že budeš srovnávat áčko.

Reagovat
kiwwi

tak sa pozri naco som reagoval a mozno ti to napadne

Reagovat
fantomas

No..to "nenapadlo" bylo myšleno trochu jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdy bez nejmenich problemu, to myslis jak moc zpatky? Kdyz se na ME 2008 ani nedostali.

Reagovat
kiwwi

njn, na ten jeden nepostup vzdy zabudnem

Reagovat
Arne

No mají čtyři turnaje v řadě s medailí... Albion na placku čeká jak dlouho?

Reagovat
Arne

Tak na turnaji, kde je osm mužstev, klidně mezi tři hlavní favority počítáni bejt mohli... Ale pod výrazem "vyhajpovaní" si představím, jako kdyby někdo tvrdil, že si jsou Němci neohroženě za zlatem.

Reagovat
smazaný uživatel

On napíše sračku a pak to co řekl převádí do jinejch skupenství a upravuje to, classic.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
kiwwi

tak ale zato ja uz nemozem, co ty si predstavujes pod slovom vyhajpovani

v prvom rade to bola nadsazka a v druhom rade to bolo cele trochu podpichnutie do rypacov Anglicka

a nabuduce si mozes tie uboje prejavy odpustit, nemyslim si, ze to mas za potrebu

Reagovat
Arne

Aha, takže tys napsal nesmysl a ve výsledku za to můžu já.

Reagovat
kiwwi

omg

Reagovat
Arne

Tak snažíš se to otočit do tohohle směru, ne že ne... Pokud ne, tak tvá logika: Němci mezi třemi kandidáty na titul = vyhypovaní, Němci mezi čtyřmi nebo pěti = v pořádku.

Jsi fakt jak šašek.

Reagovat
kiwwi

boze, pisem ti ze to bola nadsazka a po druhe to bolo rypnutie do rypacov Albionu...a aj vyssie pisem o tom, ako sa Nemci vseobecne hajpuju a ty furt tocis o svojom

Reagovat
Arne

Nadsázka? Proč jsi potom tu kravinu, co jsi napsal, ještě ve druhým příspěvku chtěl obhajovat?

Reagovat
kiwwi

pozri, niektori ich brali za jednych z favoritov turnaja a to je fakt...to ze sa Anglicania zhadzuju pri kazdej moznej prilezitosti je tiez fakt no a vysledok rovnaky

Reagovat
Arne

Takže už to zase nadsázka není, jo? To s Anglii je sice pravda, že si je každý dobírá, ale nevidím důvod, proč je srovnávat s Němci. Kteří navíc vypadli po prohrách s trochu jinými kalibry.

Reagovat
db18

No, ale chtěli útočit na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhajpovaní, ok.

Reagovat
stas87

ty fetujes? lebo si to inak neviem vysvetlit...rozdielovy hraci tam su len dvaja,zvysok hral za priemerne kluby a nikto nemal sezonu v ktorej by vylozene ziaril,trener slaby...ale chapem ze rovnica nemecko rovna sa aspirant na finale zasa zafungovala

Reagovat
kiwwi

ale toto iste mozes povedat o Anglicanoch

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Němce docela těžký, když mají nejlepší hráče, kteří by už mohli hrát za U21 v Áčku..

Reagovat
smazaný uživatel

Skopčáci vysněnou remízu neubetonovali

Koukám, že hráčů, kteří pocházejí z jiných zemí, mají pár i v juniorce, jestli to takhle půjde dál, tak v áčku bude pár čistokrevných němců. Myslím, že v jiných národních výběrech to nemá obdoby... nu což, když nejsou schopni vyhrávat ani s výběrem světa, tak mi to nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

jojo... mít v kádru všechyn hráče, kteří by tam ještě hrát mohli, tak španělé zažijou pořádný kolotoč

Reagovat
smazaný uživatel

další, kterým rozdají pasy, aby mohli za ně hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

co třeba Kroos, Götze, Schürrle a Draxler. To zní docela německy, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby za ně hráli jenom němci a hráli by pěkně, tak bych jim to sice stejně nepřál, ale aspoň bych je neměl tolik nerad ...

Reagovat
smazaný uživatel

kolotoč nie, ale bol by to oveľa lepší a vyrovnanejší zápas, tých hráčov je fakt dosť....a všetci sú TOP , dám zopár mien: Draxler, Gotze, ter Stegen, Schurrle, Gundogan a tak.....

Reagovat
smazaný uživatel

+Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos už má 23, či sa berie ročník 90+ ? narodený po 1.1.1990 aby som bol presnejší

Reagovat
smazaný uživatel

jop - bere. Těch hráčů co má 23 let tam je více

Reagovat
smazaný uživatel

To je taková teorie o hovně.. To jak to poskládali bylo prostě takhle a to se bere v potaz, kdo je v áčku, je v áčku. Ať se na obou fronátch poskládá nejlíp, tak, jak chtěj, pak už musí přijmout to, co ta nominace přinese. Na kdyby se nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

"na kdyby se nehraje" - lisk!

samozřejmě, že ne..ale když vezmeš individuality obou zemí (do rořníku 90), tak jsme na tom líp než španělé

Reagovat
smazaný uživatel

To nikde nepopiram, to by byl kadr, kterej by v Bundeslize hral o pohary. Jako ciste teoreticka uvaha je to pekny, ale odvolavat se na to, ze by Spanelum dali kour je nesmysl, klidne by i tak mohi vyhrat Spanele 1:0, nemaj tam vubec spatny hrace.

Reagovat
smazaný uživatel

tak když to bereš takhle, tak to je jasné, že to nemůžeme vědět stoprocentně. Stejně tak by klidně U21 Angoly mohla porazit Němce...

kádr mají lepší, role favoritů by byla taky jejich a dle mého by i určitě vyhráli!

Ale vědět to nevím..

Reagovat
smazaný uživatel

Zas jako Spanelsko - lepsi brankar i obrana. A co by se tykalo zaloha + utok, tak Ilkay a Tony na defenzivnejsich jinde, ale jinak ta ofenzivni trojka zalozniku Isco, Thiago, Koke (Muniain) je srovnatelna s Schurrle, Holty Draxler uplne vyrovnane. A Mario na hrotu je nesmysl, tam zahraje i Rodrigo, Morata nebo Tello jen mirne za nim. Takze pro me to celkove vychazi o kousek nemci a to predevsim tema DMkama, jestli se tak daj nazvat.

Reagovat
smazaný uživatel

ale Ilkay a Mario jsou úplně jinde než všichni Thiagové

Reagovat
smazaný uživatel

S tebou je to tezky, ty si moc proněmeckej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

za Anglicko mohol hrat Rodwell, Welbeck, Walker, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Jones, Sterling a kvoli zraneniam vypadli zo sirsieho zakladu McManaman, Shaw a Townsend

Reagovat
smazaný uživatel

docela dobrý! ale sory... ti poslední 3 mi nic neříkají

Reagovat
kiwwi

McManaman sa celkom vypracoval vo Wigane, Shaw kompletna sezona na LB v Southamptone - vyborny bek a ma 17 rokov a Towsend bol na hostovanie v QPR z Tottenhamu a odohral vybornu sezonu...ale tak tych nemusis brat...to gro ktore mohlo hrat a nehralo je velka sila

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nic, chtěl jsem rozpoutat diskuzi o cizincích ve skopčáckých výběrech (MS 2010 - v semifinále do hry zasáhlo 8 "cizinců" a zdá se, že to může bejt příště ještě víc) a vy se mi tu hádáte, kdo by vyhrál tohle suckerský ME, kdyby a kdyby a kdyby se stalo to a to

Reagovat
smazaný uživatel

Čakal som od nemcov, že sa o postup pobijú a ostal som neskutočne sklamaný. Strašný výkon, čistá katastrofa. Na papieri tá zostava nevyzerá zle, ale v skutočnosti je to slabučké. Obrana horí ako papier, jedine Leno to celkom drží, stredová dvojka Rudy- Rode sa vôbec nechytá, chýba tam osobnosť ako Kroos či Ilkay. A celkovo ten ich herný systém nechápem, čakal som, že sa budú snažiť hrať to, čo nemecké Áčko, ale toto bolo úplne mimo.

K španielom- nechápem, čo robí v základe Tello, keď majú na lavičke Muniaina, tiež namiesto Montoyu by mal hrať určite Carvajal...A Morata je naozaj skvelý, veľká škoda, že je v Reale, kde pristupujú k odchovancom ako k nejakej tretej cenovej skupine...Pre jeho vlastné dobro dúfam, že ho niekde čo najskôr pustia, hneď by som ho bral do BVB miesto Lewu...

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro vítěztví Itálie na tomhle Euru

Reagovat
A Seleção

*Holandska

Reagovat
smazaný uživatel

jo.. ať zvítězí oba dva

Reagovat
rufus

Álvaro Morata!

Reagovat
smazaný uživatel

novy Raul?

Reagovat
Dominator

Kdeze Raul...Morientes

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze Holandania vyhraju turnaj. Jednoznacne najsilnejsi kader + zohranost

Reagovat
One-Real

Jednoznacne nejsilnejsi kadr?

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznacne ne, ale silnej ho maj dost. Kousek za Spanelama rek bych.

Reagovat
One-Real

No silnej urcite, ale kdyz si porovnas jmenama ESP a NED, tak urcite nemaji jednoznacne silnejsi a podle me jmenama urcite slabsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jmena ma lepsi Spanelsko, ale to i proto, ze je vic sledujes. Celkove je to hodne o fous, jsem zvedavej na vzajemnej zapas.

Reagovat
One-Real

Tak jasne, ale to je dany tim kde hrajou. Je rozdil spanelska a holandska liga. Kazdopadne je muzou v klidu prehrat sehranosti, ale lepsi kadr urcite nemaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to jednoznacne, ale ja by som povedal ze Holandsko je na to o nieco lepsie. Spanielsko je na tom lepsie s obranou, ale zaloha a utok, tam sa mi viac pozdava Holandsko. Pozri kolko minut maju nahrane maly Holandania a kolko Spanieli

Reagovat
Kenneth

Raulito Júnior.

Reagovat
Neuro

taky se ho pak zbavíte?

Reagovat
RMCF

nebo Moro junior?

Reagovat
smazaný uživatel

Moro mu prý říkají Iker s Albiolem. On sám má nejraději Torrese. Takže trochu zmatek.

Reagovat
Dominator

Kazdopadne ziaden Raul

Reagovat
j_mrazik

Portillo Júnior.

Reagovat
RMCF

Portillo měl podstatně slibnější start...

Reagovat
Usty

úžasná fotka

Reagovat
smazaný uživatel

takový Kaka

Reagovat
olis

Insigne mozno stihne semifinale

Reagovat
smazaný uživatel

Morata

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Vyřešil to dobře. Obě uděleny správně, ač ta druhá strašně smolná.

Reagovat
smazaný uživatel

tu druhou teda neměl dávat

Reagovat
junglist

Dávaj to někde v televizi?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele