ME do 21 let - šestý hrací den

12.06.2013, 20:59, aktualizováno 12.06.2013, 20:59
Komentáře a souhrny
Skupinová fáze evropského šampionátu jednadvacetiletých je u konce, známe všechny čtyři semifinalisty. Z prvního místa skupiny B postupuje Španělsko, které vyhrálo i svůj třetí zápas na turnaji a těší se na souboj s Norskem. Poražení Nizozemci si to o finále rozdají s Itálií. V souboji nepostupujících udolali Němci své stejně staré soupeře z Ruska...

Španělsko - Nizozemsko 3:0

12.06.2013 18:00

Góly: 26. Álvaro Morata, 32. Isco, 90+1. Álvaro Vázquez

Skupinu B ovládli Španělé, kteří v závěrečném souboji dvou postupujících týmů přehráli Nizozemsko jasně 3:0 a se ziskem devíti bodů nedali svým soupeřům šanci. I potřetí rozhodl Alvaro Morata, tentokrát ale už v prvním poločase, další branky pak přidali Isco a Vázquez.

Oba celky měly už po dvou skupinových kolech postup mezi čtyři nejlepší celky turnaje jistý, a tak se vlastně hrálo jen o umístění. Vítěz narazí v semifinále na Norsko, poražený z tohoto souboje nastoupí v bitvě o finále proti Itálii. A přestože oba trenéři šetřili některé své důležité hráče a poslali na trávník výrazně pozměněné sestavy, od začátku bylo jasně patrné, že Španělé jsou na tom lépe.

Favorit držel míč daleko více na svých kopačkách, byl aktivnější a v podstatě se jen čekalo, jestli se borci z Pyrenejského poloostrova dokážou prosadit. Poté, co Thiagova rána neměla potřebnou razanci a Morata se ve své první solidní možnosti neprosadil, však mohl divákům zmíněné čekání zpestřit zásah Jozefsson ovšem poslal balón těsně nad břevno. Pak odpověděl znovu Morata, jeho technická střela ale prosvištěla těsně kolem levé šibenice Bizotovy branky.

Ve dvacáté šesté minutě už se však Španělé zaslouženě dočkali úvodní trefy, a zase se střelecky prosadil prozatímní jediný španělský střelec na šampionátu Morata. Ten měl tentokrát velmi snadnou práci, když si počíhal před prázdnou klecí na ideální pas, který mu poslal Sarabia, a poté se už nemohl zmýlit. Po půlhodině hry mohlo (a mělo) být vyrovnáno, když španělská obrana propadla při bránění standardní situace, na malém vápně se míč dostal k úplně volnému Van Der Hoornovi, k překvapení všech si ale nizozemský obránce vybral ten zdaleka nejhorší možný způsob zakončení a přestože asi ani nevěděl jak, De Gea zasáhl.

A Španělsko velmi brzy udeřilo podruhé. Muniain si hrál s míčem ve středu pole, až najednou perfektně načasoval průnikovou přihrávku na Isca, ten si merunu zpracoval kolem Nuytincka a elegantním lobem zvýšil na rozdíl dvou branek. Holanďané se zpátky do zápasu mohli vrátit jen pár minut po návratu ze šaten, Jozefsoon ale zamířil těsně vedle a De Gea tak zůstával na turnaji nepřekonán.

Krásný moment mohli diváci v Izraeli sledovat v padesáté sedmé minutě, kdy z dalekonosné standardní situace nádherně vypálil Depay a a De Gea se musel hodně natahovat, aby míč konečkami prstů vytáhl alespoň na břevno. Bizot se na opačné straně hřiště nenechal zahanbit, když famózním způsobem vychytal šanci střídajícího Álvara Vázqueze. Z následného rohu zahrozil ještě Illarramendi, za již překonaného strážce nizozemské svatyně ale na brankové čáře zaskočil Clasie.

Střelecké pokusy Carvajala a Mahera pak určené zařízení netrefily, další příležitost Mahera skvěle vyrazil De Gea a Španělé v závěru ještě jednou skórovali. Sarabia vymyslel další parádní přihrávkou, po které se Álvaro nemohl netrefit a upravil tak na konečných 3:0. Španělé se mohou těšit na semifinálový duel s Norskem, Nizozemci dnes nestačili a zahrají si o finále proti Itálii.

Více informací k zápasu

Rusko - Německo 1:2

12.06.2013 18:00

Góly: 22. Alan Dzagojev - 34. Patrick Herrmann, 69. Sebastian Rudy (pen.)

Daleko lepší vzpomínky na mládežnické Euro bude mít Německo, které dokázalo otočit zápas s Rusy a do tabulky si tak zapisuje alespoň čestné tři bodíky. Naproti tomu ruská sborná, která hrála více než poločas o deseti, končí bez bodu.

Ani jedna strana už neměla, před posledním hracím dnem základních skupin, šanci na postup a ke slovu se tak dostalo i několik hráčů, kteří předchozí duely z větší části proseděli na lavičce. Přes počáteční okoukání a následnou hru plnou oboustranných nepřesností se bylo chvílemi rozhodně na co koukat. Filcov i Baumann si však s úvodními pokusy dokázali poradit.

Když už poté začalo tempo výrazně upadat a veškeré dění se odehrávalo zejména ve středu pole, přihlásila se ruská družina o slovo. Konkrétně to byl zkušený Dzagojev, jenž má za sebou už přes dvacet startů za seniorskou reprezentaci, který si před pokutovým územím narazil s Bibilovem, udělal pár rychlých kroků a následně přízemní střelu usměrnil míč na místo určení - 1:0.

Tato chvíle znamenala pro Nationalelf potřebný budíček a zejména dvojice Herrmann - Volland přidělávala soupeři svým pohybem nemalé starosti. Prvně jmenovaný se krátce po půlhodině hry dožadoval po souboji s Callagovem, který ho ve vymezeném prostoru zasáhl riskantním skluzem, pokutového kopu, ovšem rozhodčí Jug na píšťalku nezapískal. Za dalších pár minut si však výše zmíněná dvojice ideálně vyhověla, když Volland našel ve vápně Herrmanna, ten se dostal před svého strážce a poté z bezprostřední blízkosti nekompromisně srovnal na 1:1.

Ve 39. minutě bylo pro povzbuzené Němce ještě lépe: Ščennikov na vlastní polovině nepochopitelným zákrokem ve skluzu sestřelil Jantschkeho, načež slovinský sudí tentokráte nezaváhal a bez mrknutí oka ukázal kmenovému hráči CSKA Moskva červený kartónek!

Německý stratég o pauze zareagoval a provedl hned dvě změny, když místo Clemense s Holtbym poslal na zelený pažit čerstvé síly v podání dvojice Polter - Rudy. Další rošáda byla k vidění i na opačné straně (už na konci prvního dějství Šatov nahradil Jemeljanova), tentokráte Jakovlev zaujal místo Grigorjeva. Také po obrátce se pokračovalo pod německou taktovkou, nadějnou šanci měl Herrmann, ale v tísni nezamířil přesně. Stejně dopadl i čerstvý Polter, jenž se užuž hnal tváří v tvář na Filcova, avšak pokus o kličku nové posile Mainzu nevyšel a z akce nic nebylo.

Další možnost měl po Vollandově zpětné přihrávce opět Herrmann, trochu zbrklým zakončením však prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel. Aktivní křídelník Mönchengladbachu přidělával ruské sborné obrovské problémy, což by mohl mimo jiných potvrdit Burlak, který si Herrmanna lehce přitáhl za dres a pokutový kop byl rázem na světě! Mičudu si vzal Rudy a zkušeně otočil utkání na 1:2.

Oslabený protivník tímto dostal další těžkou ránu do vazu. Navíc zakrátko mohl zřejmě definitivně rozhodnout Polter a po něm také střídající Funk, ani jednomu z nich se však strážce ruské branky překonat nepodařilo! Devět minut před koncem řádné hrací doby to z dálky zkoušel Dzagojev, ovšem branku o fous nenašel! Nemálo jedu v sobě měla i povedená rána Vollanda, Filcov byl ale na svém místě připraven. Neúspěšný střelec ještě na zadní tyči oslovil Rudyho, ten však trestuhodně branku minul a čerstvý Smolov pro změnu z protiútoku zamířil jen do tyčky!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko33005:09
2.Nizozemsko32018:66
3.Německo31024:53
4.Rusko30032:80
Tři hvězdy dne: Isco a Pablo Sarabia (Španělsko), Patrick Herrmann (Německo)

Odpadlík dne: Ruský obránce Georgij Ščennikov, který už v první půli uviděl červenou kartu a zmařil tak šance svého týmu na body.

Autor: Michal Hruška, Jiří Vojík

Komentáře (121)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Španělsko bez inkasovaného gólu

Reagovat
One-Real

Jsem celkej zvědavej, jestli Morata ty minuty v áčku dostane. Florentino mluvil nedávno o tom, že v případě odchodu Pipity nepřijde nikdo a dáme důvěru do Karima + víc minut pro Moratu, ale nějak se mi tomu nechce věřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoupíme na lavku Naniho?

Reagovat
smazaný uživatel

To je haluz, ty už jsi to dal pod jinej článek .

Reagovat
smazaný uživatel

Vížejo, on rád leští

Reagovat
One-Real

Zrovna jsem o tom přemýšlel. Ricky, Calleti -> Isco, Nani....Essien -> střeďák a Pipita -> X. Na koho to spíš vypadá, Suaréz nebo Lewa? Mně by se líbili v Realu oba, ale když vemu venkovní zápasy a silové dispozice, tak spíš polák.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to teď celkem jasně, jeden chce do Realu a druhej do Bayernu. Bojím se průseru, že dáme za útočníka 50 a on nebude lepší než Pipita. Že vstřelí někdo někde 35 gólů za sezonu mě moc nevzrušuje, to by u nás dal i Higuaín, kdyby dostal ty minuty. Ten útočník se prostě zase bude dělit s Karimem a na nějakých 30 branek si může nechat zajít chuť.

Reagovat
One-Real

Minimálně za zkoušku to stojí. Každopádně Isco + Nani + minimálně 30 >>>>>> Bale.

Reagovat
Ed_Hazard

BVB sa ale vyjadrilo že nemá v pláne ďalej posilovať Bayern takže Lewa k Bavorom sa konať nebude. Popravde by som ho u nás videl zo všetkých strikerov najradšej. Buď on, alebo nikto.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, jestli Lewa tak vehementně chce do Bayernu, tak půlrok počká a pak ho BVB prodá za sníženou cenu, jestli ne, tak odejde zadarmo. Vlastně teď to záleží jen na Lewovi, co chce a co ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Lewa by byl u vás na druhý den.

Reagovat
smazaný uživatel

bol pozret na finale Copa uz viem preco od nas ide co najdalej

Reagovat
smazaný uživatel

Jese tam este je ... bude to velmi zaujimave .. ale Karim je dost haklivy na zranenia , aj ked moc tomu neverim zeby sa perez uspokojil iba s karimom ale bolo by to pekne

Reagovat
One-Real

Sami (X) - Xabi (Luka)

Di Mária (Nani) - Ozil (Isco) - CR (Jesé)

Karim vs Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

vsetko na svete len nie Nani u nas

Reagovat
smazaný uživatel

Víte, kdo já jsem?

Reagovat
Kenneth

idiot?

Reagovat
smazaný uživatel

To si pleteš s Kennethem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EmC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragazzo d'oro

Masopust

Reagovat
smazaný uživatel

To je on, co píše na FB ty přiteplené komentáře?

Reagovat
smazaný uživatel

guiltyyyyyyyyyyyyyyyyy

Reagovat
Kenneth

CR7 - Özil - Isco - Raulito Júnior

Reagovat
Ed_Hazard

rotácia Karima a Álvara

Reagovat
Kenneth

Jj.. Karim bude muset bojovat o šanci z lavičky.

Reagovat
smazaný uživatel

A pak ses probudil...

Reagovat
smazaný uživatel

ve vodním světě

Reagovat
smazaný uživatel

CR7 - Isco - Bale

Reagovat
smazaný uživatel

Özil

Reagovat
smazaný uživatel

pokial by naozaj prisiel Isco a podaval taketo vykoni tak mu davam 1 rok max 2 potom zbohom

Reagovat
smazaný uživatel

a pokud by Mesut podávat své nejlepší výkony, tak si Isco pěkně posedí

Reagovat
smazaný uživatel

*podával

Reagovat
smazaný uživatel

tie jeho vykony co kedy dal maximum by som tuto sezonu zratal na 1 ruke ... sak ale pokial tam ma este horsieho kaka tak si to moze dovolit

Reagovat
smazaný uživatel

no..trochu přidej...a když už zahrál dobře, tak to stálo za to

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu ale vie zahrat aj lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Prečo by mali hrať na rovnakej pozícii? Isco zľava, Ozil podhrot. Finito

Reagovat
Ed_Hazard

Isco zprava samozrejme...

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně líný dozadu, v té dvojici Supermanů v záloze by už asi nebyl Xabi na jedné noze, že?

Reagovat
smazaný uživatel

fakt jsi to napsal o trojce, kde je bale?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo . To je jeden z těch dvou, který vždycky v Tottenhamu vidím stát na půlce a občas se někam přesunou.

Reagovat
REPLIKATOR

AS Monaco?

Reagovat
Kenneth

Manchester United je ochoten uvolnit portugalského záložníka Naniho, který má smlouvu na poslední rok. Anglický klub požaduje osm a půl milionu liber.

Tak co kiwwi? Kde je ta třícítka?

Reagovat
minoLFC

Nekončí mu zmluva o rok?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

No uvidíme, Itálie je zrádná, tak snad pohoda vydrží

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie vítěz !

Reagovat
smazaný uživatel

SING HIM!!!

Reagovat
smazaný uživatel

lalala, isco

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exse

Hodně dobrý

Reagovat
Milan.B

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši...krásně jsem se pobavil

Reagovat
Dominator

Sarabia, Morata

Madridisti

Reagovat
smazaný uživatel

Asier Illarramendi neuveritelny hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Morata

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli neprijde, tak osobne prijedu do Madridu Pereze dokopat.

Reagovat
-Carles-

Nevyzerá to tak že by Isco túžil po bielom drese

Reagovat
smazaný uživatel

To teda nevim, prislo mi, ze jo, ale hlavne chce hrat a ne sedet.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl někde s ním rozhovor nedávno, řekl, že nechce sedět, že chce hlavně hrát + Peréz se vyjádřil ve stylu, že za něho výkupku fakt nesloží :D

Reagovat
Kokesh

Že těm naším šuhajúm ty šampionáty střelecky tak vychází. Jen tak dál Alvaro...

Reagovat
fantomas

Rudy aspoň něco. Jinak bída. Hlavně že tady radim, aby se WC použila před třetim kolem s ohledem na šetření, a nakonec na ni sám zapomenu.

Reagovat
kiwwi

ja som tiez nato zabudol ale spravil som to dnes a keby som na to nezabudol, tak mam tolko bodov, co som nenazbieral za dve kola dokopy

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemci jsou asi vážně postižený! Oni nechají na lavičce asi 7 hráčů základní sestavy aby pak hráli s Itálií?

Reagovat
smazaný uživatel

Cim si vysvetlujete, ze jsou Spanele tak dobry ve fotbale?

Reagovat
smazaný uživatel

Přístup k mládeži, ale i to, že oni sami mají chuť se zlepšovat, vidí, že když tvrdě makáš tak to k něčemu vede.

Reagovat
smazaný uživatel

kluby nemajú peniaze, tak musia pracovať s mládežou, a tu sú výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to na vynkající práci tamnějšího sportu celkově.. Ale důvod možná bude nakonec někde trochu jinde.

Reagovat
osobnostx

Poslední dvě olympiády se jim nepovedly...ale v kolektivních sportech dobrý. A taky je nutné vzít v potaz že mají slušně velkou populaci a polovina z nich je nezaměstnaných, tak maj na sportování čas

Reagovat
j_mrazik

Mladí nemají šanci najít práci, tak proto se hromadně věnují fotbalu.

Reagovat
iamek

Nejen fotbal. Tenis, basket, hazena a dalsi sporty ...

Reagovat
smazaný uživatel

Hokej, rugby...

Reagovat
nenavidimManUTD

volejbal

Reagovat
smazaný uživatel

ty dalsi sproty by me fakt zajimal Dokazu uznat ze umej fotbal a basket, tenis nemuzes pocitat, to ze umej 2 lidi vyborne hrat tenis je velkej rozdil proti 40 fotbalistum. To uz pak rovnou muzes rict ze Spanele jsou vyborni jezdci F1 protoze maj Alonsa.

Reagovat
Kenneth

Jak dva?

Reagovat
Kenneth

Mají 7 hráčů v top 50. 3 v top 20. Žádná země jich nemá tolik.. Znalec ty vole.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nemaj 2, ale 3 velkej rozdil. Se tady nebudu bavit o nejakych top 50 a o sbirani bodu za urcity turanaje. Se koukni na olympiadu jak dopadli.

Reagovat
Kenneth

Která země teda umí hrát tenis když ne ta s nejvíce zástupci v top 20?

Reagovat
smazaný uživatel

Cyklistika - Contador, Rodríguez, Valverde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnderCZ

Uff, no tohle nebyly zrovna dobré argumenty.

Reagovat
Messiáš

Motorky, v podstatě ve všech třídách září... Lorenzo, Pedrosa, Marquez, ale i moto 2 a nižší kubatury celkem válcují..

Reagovat
iamek

Jinak DDG si to nehorazne dava

Reagovat
smazaný uživatel

pekne Spanielsko, gratulacia

Reagovat
Counter

Jsem zvědavý, co poví herb, který jim prorokoval neúspěch.

Reagovat
10

ITALIA (4-4-2): Bardi; Donati, Bianchetti, Caldirola, Regini; Florenzi, Verratti, F. Rossi, Insigne; Immobile, Borini. Ct. Mangia.

OLANDA (4-2-1-3): Zoet; Van Rhijn, De Vrij, Martins Indi, Blind; Strootman, Van Ginkel; Maher; Wijnaldum, L. De Jong, John. Ct. Pot.

Manolo a Saponara na lavičce, Borini v základu, střed Rossi-Verratti...

Reagovat
Billy McClane

Nieviete niekto preco nie je za Holandsko nominovany 19-rocny Jetro Willems, ktory hral minuly rok na Eure zaklad?

Reagovat
smazaný uživatel

Mangia ať jde do prdele! Fausto opět ve středu a v základu Borini. Doufám, že po šampionátu skončí, tohle je naprostá demence!!!!!!

Reagovat
10

Reagovat
10

Insigne 4 hloupý ztráty za 10 minut...nějak se u něj pořád neztotožňuju s tím hypem

Reagovat
smazaný uživatel

Já rostu z Immobileho, Iaquinta hadr. Zpracováním a během se ničím neliší. A teď jsem myslel, že z něho vyteču. Má tam 3 prdele času na ulici a stejně radši ten míč podrží o tejden déle. A Borini zatím na facku.

Reagovat
10

njn, tak u nich se nic moc jinýho čekat nedalo...ty tam dneska neměli být, zvlášť po výkonech Manola je to na nakopání do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Proč stále opomíjí Paloschiho? Z těch útočníků tam má v Serii A nejlepší statistiky, nejvíc zkušený. Lávku si v každém utkání nezaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mělo hrát duo Gabbiadini - Paloschi. Nejzkušenější duo, fyzicky nejsilnější, a dovolím si říct i technicky nejvyspělejší, v porovnání s Immobilem a hlupáčkem Borinim rozhodně.

Reagovat
10

Borini je typickej Angličan...

Reagovat
smazaný uživatel

věřím, jeho poslední šampionát v dresu Itálie.

Reagovat
10

classic

Reagovat
smazaný uživatel

šli sme tomu naproti

Reagovat
10

jako vždy

Reagovat
10

Manolo pojď

Reagovat
CubONE

Channel - 143531 skvela kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se vykoupil

Reagovat
olis

paradicka

Reagovat
CubONE

Boriniiiiiii

Ale to ho Mangia asi na finale neposadi

Reagovat
10

dost pomohlo střídání toho stopera, tenhle sněhulák blonďatej je dost mimo

Reagovat
olis

holandania uz chytaju nervy

Reagovat
10

Musím říct, že mě teda ani jeden z tý trojice hráčů Maher, Van Ginkel, Strootman, který údajně chtějí týmy z calcia, nenadchnul ani jeden, spíš naopak. Líbil se mi Wijnaldum, z Italů nejvíc Donati a Bianchetti.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna Bianchetti má odehráno ze všech hráčů azzurrini nejmíň minut v lize. Sám jsem na něj byl zvědav a divil se, že dostal přednost.

Reagovat
10

Je nenápadnej, ale všude včas. Caldirola taky dobrý, ale občas propadá...

Reagovat
olis

je to tam

Reagovat
smazaný uživatel

ten konec, takový typický... ale finále proti španělům už bude jinačí oříšek, tam už to jen individuality jako Insigne neutáhnou, bojím se,co Mangia zase vykouzlí. Ten výběr je naštěstí sám o sobě megasilný,.. stříbro by pro mě bylo zklamáním.

Reagovat
Counter

Heh, fantomas bude mít radost, až uvidí, kdo s přehledem válcuje EF fanta ligu.

Ale síla je, že i ze všech sedmi tisíc účastníků se mi povedlo vyšvihnout na 74. místo s šestibodovou ztrátou na prvního. Jen šest bodů od televize, kopaček a balonu, to abych si ještě začal dělat falešné naděje...

Reagovat
smazaný uživatel

Borini

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele