základní skupiny - skupina A, 2. kolo
08.06.2013 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Itálie "21" - Izrael "21" 4:0

Itálie v naprosté pohodě přehráli Izrael, zvítězila 4:0 a už po dvou zápasech může slavit postup do semifinále mistrovství Evropy do jednadvaceti let. Skóre otevřel Saponara, oslabeného soupeře pak dvěma góly dorazil Gabbiadini a poslední úpravu skóre zařídil Florenzi.

Izraelci tentokrát vstoupili do zápasu aktivně, oproti zahajovacímu duelu s Norskem se souepeře nezalekli a od začátku vystrkovali růžky. Vysoko vytažený presink slavil úspěch, Italové se z úzkého sevření příliš nedostávali. A byli to také hráči v bílých dresech, kdo se jako první dostal k ohrožení branky, jenže Turgeman si dal balón příliš daleko od nohy a Bardi tak stačil včas vyběhnout.

Itálie odpověděla nejprve nepřesným zakončením Florenziho, v desáté minutě už ale přišla úvodní opravdu velká šance celého utkání. Squadra Azzurra velmi pěkně zakombinovala, až dostal na hranici šestnáctky hodně volného prostoru Insigne, jeho umístěný pokus však vynikajícím zákrokem vyrazil Kleyman.

Italové s přibývajícím časem jasně přebírali taktovku, zvykli si na vysoké tempo izraelského napadání a dokázali se z nepříjemných pozic umně vykombinovat, čehož mohl ve čtrnácté minutě využít Immobile, jenže neproměnil. Izrael pak zahrozil zásluhou nepřesné rány Twathy, z protiútoku už ale Itálie udeřila. A byla to opět velice povedená kombinace, kdy Insigne přesným pasem našel Immobileho, ten z prvního dotyku přiklepl míč k nohám Sanopary a italský útočník nedal Kleymanovi žádnou šanci.

Ve dvacáté minutě přispěchali Izraelci s neméně krásnou spoluprací, na rozdíl od předchozí akce na druhé straně ale v tomto případě selhalo zakončení - aktivní Turgeman míč trefil prachbídně a Bardi mohl zůstat v relativním klidu. Poté se podruhé připomněl Saponara, tuto jeho střelu ale Kleyman zkrotil, přestože k tomu potřeboval dva pokusy.

Po půlhodině hry nejprve Kleyman zachránil svůj tým po střele Saponary, akce ale pokračovala a Italové měli další dvě šance v rychlém sledu. Gabbiadini nedokázal prostrčit míč kolem vyběhnuvšího izraelského brankáře, Florenci pak zakončil celé snažení Azzurri nepřesnou střelou.

Ve třicáté sedmé minutě přišla pořádná komplikace pro Izrael. Golasa soupeřil o míč se Saponarou, oba dva šli do souboje skluzem, odnesl to ale italský útočník a Golasa uviděl červenou kartu. A Itálie si s oslabeným soupeřem poradila velice rychle. Immobile na hranici pokutového území přiťukl míč Gabbiadinimu, ten levačkou napřáhl a Kleyman se po míči natahoval marně.

Krátce po návratu ze šaten navíc stejný hráč přidal ještě jednu trefu. Běžela třiapadesátá minuta, když byl necelých dvacet metrů od branky faulován Florenzi, exekuci standardní situace si vzal na starost právě Gabbiadini a prudkou ranou na zadní tyč zvýšil už na 3:0 pro Italy. Další gól mohl přidat střídající Destro, na Kleymana si ovšem nepřišel.

Italové však i nadále jednoznačně kontrolovali hru a v sedmdesáté první minutě čtvrtou branku už přidali. Florenzi si chtěl narazit s Destrem, místo toho mu ale nechtěně balón ideálně do běhu připravil Ben Harush, Florenzi si pak ještě obhodil Vahabu a v poklidu zakončil. Izrael mohl v závěru alespoň kosmeticky upravit skóre a zaznamenat čestný úspěch, zakončení Ben Harushe však nepustil do sítě dobře postavený Caldirola. Jinak si Italové závěrečnou pasáž utkání v naprosté pohodě pohlídali, po dvou duelech ve skupině mají šest bodů a mohou se těšit na semifinále. Izrael zůstává na jednom získaném bodu a pokud si i on bude chtít probojovat mezi čtyři nejlepší celky šampionátu, musí porazit Anglii.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele