základní skupiny - skupina A, 3. kolo
11.06.2013 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Izrael "21" - Anglie "21" 1:0

Tohle už jen stvrdit razítkem a odeslat do muzea trapasů, chtělo by se zkonstatovat po dalším fiasku anglického výběru. Pearceovi svěřenci po ostudě s Norskem podlehli také domácímu Izraeli a na letošním Euru jednadvacítek končí nejenže bez bodu, ale i bez vstřelené branky ze hry...

Na Teddy Stadium to dnes nebyl žádný koncert, logicky. Utkání provázela celkem komorní atmosféra a publikum bylo pořádně slyšet jen při tom skrovném množství střeleckých příležitostí; potažmo pět minut před koncem, když se nadechlo ke sborovému vypískání Albionu.

Tomu před výkopem nijak nepomohla ani zuřivá rotace. Ze sestavy vypadli oba tradiční stopeři Caulker s Dawsonem, ale i kapitán Henderson či brankářská jednička Butland. V podání Albionu to na každý pád bylo pořád to samé, jen v bleděmodrém provedení. Ostrované odstartovali ve svém typickém rozpoložení - tom mdlém - a ihned se třásli.

Po 15 minutách Sallalich sáhl po netradičním stylu rozehrání rohového kopu (naplocho při zemi na přední tyč) a Turgeman divže uspokojivě nezakončil. Sám Sallalich pak ještě nerozchytaného Steelea (v bráně nestál od 4. května) prověřil jakýmsi polocentrem polostřelou.

Angličané se mezitím do koncovky dvakrát nehnali (ostatně podobně jako Izraelci), nicméně přesto si připsali největší (dvoj)šanci poločasu. Boris Kleyman se musel ve 25. minutě vytasit se solidním zákrokem proti Incemu a vzápětí i proti Zahově hlavičkované dorážce.

Po přestávce se začalo pálit z většího množství pozic, k enormnímu nárůstu zajímavých okamžiků to přesto nevedlo. Ačkoliv se totiž střílelo hodně, teprve Bitonova rána z 57. minuty měla opravdu pořádnou úroveň a scházel jen kousíček, aby měla i gólové parametry. Takhle si to namířila akorát do břevna. Na druhé straně Shelvey jen dloubal míč do náruče izraelského golmana a Wickham zkraje druhého dějství pro jistotu ani nedokroutil.

Ty zapeklitější situace jinak řešil Steele. Kolem 60. minuty si například poradil ve chvíli, kdy se ocitl až na hraně vlastní šestnáctky a měl čelit Zaguriho lobu - ten byl naštěstí pro něj až příliš nízký, takže jej šlo docela hladce odrazit. Co už ovšem poněkud váhavý Steele zneškodnit nedokázal, byla Kreiffova nevysoká rána k levé tyči z 80. minuty po jedné z mála pěkných kombinačních akcí utkání.

Angličané tak napodobili právě izraelské mužstvo zpřed šesti let a stávají se teprve druhým výběrem, který v rámci ME "21" o tomto formátu nevyválčil ani bod. Naopak domácí vítěznou branku oslavovali pomalu jako celkový triumf na turnaji; a nedalo se jim dost dobře divit. Takhle ještě Luzonova mise bude jako celek působit celkem úctyhodně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele