základní skupiny - skupina A, 3. kolo
11.06.2013 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Norsko "21" - Itálie "21" 1:1

Ve skupině A se už nic nezměnilo, z prvního místa postupují Italové, z toho druhého je pak do semifinále doprovodí Norsko. Chybělo přitom málo a mohlo to být naopak, když v devadesáté minutě vzájemného souboje obou celků poslal Strandberg proměněnou penaltou Seveřany do vedení, v nastaveném čase ovšem stihl ještě srovnat Bertolacci.

Obě mužstva vstupovala do zápasu se značně pozměněnými sestavami, Italové měli postup v kapse už před výkopem, Nory rovněž mohla vyřadit už jen shoda náhod. A tak se na obou stranách výrazně šetřilo, což se také značně podepsalo na předváděné hře. Norové začali o něco aktivněji, i v jejich hře se však vyskytoval přílišný počet nepřesností a oba brankáři tak mohli zůstávat v absolutním klidu.

Ve čtyřiadvacáté minutě ale mohli z ničeho nic udeřit Azzurri, když si za norskou obranu naběhl Saponara, postupoval sám na soupeřova gólmana, na poslední chvíli mu však stačil skočit do zřejmě už gólového zakončení Hedenstad a uchránil bezbrankové skóre. Italové postupně přidávali pod kotel, další slušnou možnost měl Caldirola, jeho rána ale byla tečována a skončila mimo tři tyče.

Krátce před odchodem do kabin pak pálil ještě Destro, Østbø však vytáhl další vynikající zákrok a do přestávky se šlo za stavu 0:0. V padesáté čtvrté minutě už strážce norské svatyně takovým přehledem neoplýval, přesto ale dokázal nakonec situaci, kdy mu balón vypadl z náručí do nebezpečného prostoru, ve spolupráci s Nordveitem vyřešil. Po hodině hry měl dvě obrovské šance v rozmezí tří minut Destro, ani jednou ovšem nezamířil přesně. Nejprve už obešel norského gólmana, následně ale nedokázal usměrnit míč z úhlu do sítě, o chvilku později pak z voleje těsně přestřelil.

Norové se vzpamatovali a Hedenstad pálil ze standardní situace náramně, bohužel pro domácí ale jen do břevna. Norové se ale i tak dostali do vedení, když Strandberga fauloval v pokutovém území Caldirola a sám postižený následně nařízenou penaltu proměnil. V tu chvíli postupovalo Norsko z prvního místa, jenže střídající Bertolacci ve čtyřiadevadesáté minutě srovnal a skupinu A tedy vyhrála Itálie.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele