Ligue 1 - souhrn 37. kola: PSG slaví obhajobu titulu

27.05.2023, 22:55
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Paris Saint-Germain (© AFP)

Paris Saint-Germain pouze remizovalo ve Štrasburku, přesto obhájilo mistrovský titul. RC Lens si výhrou nad AC Ajaccio upevnil druhou příčku, Marseille navíc nestačila Brestu. Lille porazilo Nantes a drží se na čtvrtém místě před Rennes, které nezaváhalo proti dalšímu pohárovému aspirantovi AS Monaco. Auxerre remizovalo v Toulouse a stále nemá jistotu záchrany...

Angers SCO - ES Troyes 2:1

27.05.2023 21:00

Góly: 38. Himad Abdelli, 90. Lilian Rao-Lisoa - 13. Xavier Chavalerin

SCO zvítězilo po šestizápasové přestávce. Poslední příčku však neopustí, ani kdyby za týden porazilo Nantes. Estac pro změnu podvaadvacáté prohrál, třebaže skóroval jako první.

Je to tak, běžela 13. minuta, když Yasser Larouci vyprodukoval centr, který dokázal přetavit v gól Xavier Chavalerin, byť neměl vůbec jednoduchou pozici - 0:1. Halid Šabanović musel zpytovat svědomí, jelikož krátce předtím mu střelu lapil Mateusz Lis a před úvodní brankou se dopustil chybky. Yahia Fofana zkrotil Dongovu navštívenku.

Vyrovnat chtěl Ibrahima Niane, ale to by musel udržet balanc. Pokus Sady Thiouba byl na posledních chvíli tečován mimo tři tyče. Ve 34. minutě se řešilo, jestli mají domácí po Larouciho zákroku kopat penaltu. Nakonec Karim Abed na puntík neukázal, nicméně svěřenci Alexandre Dujeuxe dostali výhodu rohového kopu. Míč se po jeho rozehrávce dostal na hranici šestnáctky, kdy si jej zpracoval Himad Abdelli a okamžitě jej poslal za Lisova záda - 1:1.

V nastaveném čase se rozhodnul pro individuální akci Abdallah Sima, avšak v klíčový okamžik byl odzbrojen. Bývalý hráč Slavie se připomněl v minutě osmašedesáté, kdy orazítkoval tyčku. Pierrick Capelle pak pořádně protáhnul brankáře, zatímco při svém dalším pokusu nedal míči patřičnou razanci.

Mama Baldé zaznamenal v poslední době značný pokles formy, a tak vypadnul ze základní sestavy. Proč, to demonstroval v 82. minutě, kdy z dané situace rozhodně mohl a měl vytěžit víc. I díky tomu se ve finální minutě řádné hrací doby stalo, že jednička ve službách Estacu nepředvedla jistý zákrok, tudíž Capelle připravil střeleckou pozici pro Lilliana Rao-Lisou, jenž svým prvním zářezem v sezoně vymetl šibenici - 2:1.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - FC Lorient 2:0

27.05.2023 21:00

Góly: 44. Saif-Eddine Khaoui, 74. Maximiliano Caufriez

A v konečném zúčtování jej jistojistě nechá za sebou, protože jeden zápas před závěrem ročníku drží na osmé příčce čtyřbodový náskok. Pascal Gastien se tedy může těšit z dobře odvedené práce, ve které bude nutné od srpna pokračovat.

V 6. minutě se osmělil Aïman Maurer. Jenže tenhle osmnáctiletý benjamínek, který se narodil ve Francii, leč v mládežnické kategorii reprezentuje Maroko, Yvona Mvoga mezi třemi tyčemi výrazně neprověřil. Naopak jeho spoluhráč Maximiliano Caufriez záhy napálil břevno, od něhož se míč odrazil těsně před brankovou čáru.

Velká škoda pro Les Lanciers. A mohla být o to větší, že Mvogo nejprve předvedl výborný zákrok, načež došlo na akci, v jejímž závěru fauloval Johan Gastien ve vlastním vápně Romaina Faivreho. Ibrahima Koné vsadil při exekuci pokutového kopu na razanci, což se ukázalo býti špatnou volbou, jelikož Mory Diaw vystihnul směr.

Následoval rychlý brejk, který Maurer vyřešil šikovnou zpětnou přihrávkou na Saîf-Eddinea Khaouiho, který nabídnutou šancí nepohrdnul - 1:0. Nepopulární "šatňák" byl tedy na světě, avšak kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Jean-Victor Makengo necílil v 51. minutě pouze do brankové konstrukce. Zanedlouho se vyznamenal Mvogo, když nedovolil Grejohnovi Kyeimu, aby navýšil náskok.

Pojistka přišla na pořad večera v 74. minutě, neboť Caufriez dokázal po rohu zacílit pravačkou k pravé tyči - 2:0. Potom byl v krátkém sledu hned dvakrát vidět Muhammed Cham Saračević. Nejprve střílel sám, a pak vymyslel centr, který nakonec ukořistil Alidu Seidu. Muž v rukavicích se překonat nenechal. Třináctou prohru přesto neodvrátil.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Nantes 2:1

27.05.2023 21:00

Góly: 51. Jonathan David (pen.), 88. Jonathan David (pen.) - 17. Quentin Merlin

Les Canaris se kvůli šestnácté porážce dostali do nezáviděníhodné situace, kdy v posledním zápase sezony musí bezpodmínečně porazit dvacáté Angers. A zároveň musí doufat, že Lens splní v duelu s Auxerre úlohu favorita. Oproti tomu LOSC má nejlepší výchozí pozici k tomu, aby obsadilo pátou příčku.

První osmnáct minut přineslo spíše takovou oťukávanou, nicméně potom udeřili hosté. Samuel Moutoussamy přihrával za obranu. Alexsandro Ribeiro měl k balonu sice první, jenže předvedl zkrat, po kterém Quentin Merlin stanul tváří v tvář Lucasi Chevalierovi a uspěl - 0:1. Ludovic Blas pak z otočky výborně pobídnul Ignatiuse Ganaga, který měl raději přihrávat po své pravé ruce Traorému.

Ve 38. minutě to z přímého kopu zkusil Rémy Cabella, jenže trefil zeď a Carlos Baleba svou možnost zahodil. Finále úvodního poločasu patřilo Merlinovi, který skvěle nacentroval, leč Ganago cílil pouze do prostoru, kde stál gólman. Tohle se ukázalo býti fatálním selháním, protože po změně stran se výběr Paula Fonseky okamžitě vrátil do utkání.

Cabella poslal míč do vápna čerstvému Adamu Ounasovi, kterého srazil Charles Traoré. Pokutový kop číslo 1 byl na světě. Jonathan David při něm spolupracoval s pravou tyčí - 1:1. Marcus Coco poté přenechal Merlinovi, jenž posunul na Blase, jehož střelu vychýlil Baleba. V 59. minutě Lille sehrálo brejkovou situaci, kdy David servíroval Ounasovi, jehož volej skončil vysoko nad.

Na pořádné drama bylo zaděláno na začátku závěrečné desetiminutovky. Alban Lafont při výběhu trefil místo míče Balebu a sudí Wattellier po prohlédnutí záznamu nařídil další "pětku". Domácí brankář senzačním zákrokem Davidovu střelu z puntíku lapil, jenže za vynikajícím zákrokem vystartoval o něco dříve, než mu povolují pravidla.

Penalta se tedy opakovala. Jonathan David při ní potřetí mířil na pravou stranu a teď už čtyřiadvacátý zářez vstřelil - 2:1. V nastaveném čase se do zakončení dostali dva střídající borci. Jednou Moses Simon a jednou osmnáctiletý mladíček Stredair Appuah. Toužebné vyrovnání ale nezařídili. Každopádně v příštím utkání o všechno hraje Kanárkům do karet los.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - OGC Nice 2:3

27.05.2023 21:00

Góly: 7. Téji Savanier, 17. Téji Savanier (pen.) - 53. Ross Barkley, 67. Gaëtan Laborde, 79. Gaëtan Laborde

Nemůže však být nejmenších pochybností, že kvalitou kádru měli Les Aiglons na to, aby bojovali o pohárovou Evropu. Do startu příští sezony tedy mají, o čem přemýšlet. To platí i pro klub z města vzdáleného nějakých 330 kilometrů, byť si oproti minulému roku o jednu příčku polepší.

První střelu sice vyprodukoval Bilal Brahimi, leč od úvodního hvizdu byl aktivní především Téji Savanier, který se přesného zásahu dočkal už v 7. minutě. K domácímu kapitánovi se odrazil balon právě v době, kdy se pohyboval na hranici šestnácty. Následně se z pravé strany přesunul více na střed, odkud to zkusil po zemi. A protože tuhle střelu schoval za dva obránce, Kasper Schmeichel na ni zareagoval pozdě - 1:0.

Brahimiho odpověď neměla patřičnou razanci. Ovšem po čtvrt hodině Melvin Bard fauloval Arnauda Nordina a Benoît Millot nařídil pokutový kop. Téji Savanier mířil "za háčky", takže by dánský gólman s velkou pravděpodobností inkasoval, i kdyby uhodnul směr - 2:0. Jednatřicetiletý záložník tedy zaznamenal svůj dvanáctý zářez.

Nicméně v tomto klání nebyl jediným dvougólovým střelcem. Gaëtan Laborde se poprvé osmělil po čtyřiadvaceti minutách. V tenhle moment proti němu Benjamin Lecomte uspěl. Potom všichni příznivci a všechny příznivkyně Orlů tleskali Schmeichelovi, že vychytal Stephyho Mavididiho. Pořád bylo ale nutné po změně stran dotáhnout manko.

Minisouboj dvou posledních zmíněných borců se opakoval po startu druhého dějství a opět z něj vzešel vítězně muž v rukavicích, který tedy dokázal krýt celkem šest soupeřových střel. V 53 minutě měl radost, protože Laborde pobídnul Rosse Barkleyho, který využil rozhozené obrany a z hranice velkého čtverce skóroval tak, jak to strážce svatyně vůbec nepředpokládal - 2:1.

Hosté vycítili šanci a rozpoutali palbu, která po finálním hvizdu čítala patnáct střel, které směřovaly mezi tři tyče. Druhou gólovou obstaral hlavou Laborde, když se k němu kulatý předmět šťastně odrazil. Dokonce hned dvakrát, načež zblízka zakončoval hlavou - 2:2. Rozhodnutí padlo v 79. minutě. Po přihrávce od Moffiho opět sehrál roli vhodný odraz, po kterém stanula domácí čtyřiadvacítka před Lecomtem, kterého vyřadila rychlá klička - 2:3.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Reims 3:0

27.05.2023 21:00

Góly: 2. Emmanuel Agbadou (vl.), 9. Alexandre Lacazette, 82. Maxence Caqueret

Na tenhle duel nebude rád vzpomínat Emmanuel Agbadou. Po necelých 120 sekundách si vsítil vlastní gól a za dalších dvaapadesát minut byl vyloučen. To už Les Gones vedli 2:0, protože dobrou formu potvrdil Lacazette. V závěru domácí skórovali ještě jednou, přesto má severofrancouzský soupeř šanci zakončit ročník v horní polovině tabulky.

Po několika sekundách mířil Folarin Balogun, jenž patně zamíří do USA, jenom do boční sítě. Velmi mrzuté pro skvadru trenéra Willa Stilla, protože záhy o sobě dal na opačném pólu hrací plochy poprvé vědět pětadvacetiletý obránce z Pobřeží slonoviny, který srazil přízemní centr Bradleyho Barcoly z pravé strany za záda svého brankáře - 1:0.

To se hrubě nelíbilo Balogunovi, který si však při své další možnosti počínal totožně jako při té první. Rozběhnutý Barcola pak rychlou zasekávačkou posadil na zem Agbadoua. A přestože jeho pobídka Lacazettovi nebyla nejideálnější, jednatřicetiletý navrátilec z Anglie pálil neomylně pod břevno Dioufovy svatyně - 2:0.

Další příležitost patřila Corentinu Tolissovi, jenž minul o malinkatý kousek, zatímco Alexis Flips si s přesností potykal o poznání méně. Jeffinhova pumelice hostující jedničku pořádně zaměstnala, avšak neinkasoval ani ve 35. minutě, kdy se o nůžky pokusil Rayan Cherki. A protiakce potvrdila, že o poslední květnové sobotě roku 2023 byla pro Baloguna branka zakletá.

Zanedlouho chyboval Castello Lukeba, čehož využil Junya Ito. Bohužel pro něj i pro celou Remeš si nepohlídal ofsajdovou hranu. Agbadou v 54 minutě sejmul Alexandre Lacazetta, načež Jérémy Stinat běžel k videu a viníka potrestal červenou kartou. Pojistku mohl přidat Jeffinho, jenže po výborné Cherkiho přihrávce neuspěl, byť dokázal obejít dva protihráče.

Neúnavný rodák z New Yorku, který hájí barvy Les Rouges et Blancs, po hodině hry opět přinutil Anthonyho Lopese k výbornému zákroku. Argentinský mistr světa Nico Tagliafico pak místo střely nesmyslně hledal obsazeného Lacazetta. Pak se zase zaskvěl portugalský gólman a Itova dorážka byla z ofsajdu.

Ze stejného důvodu se v 72. minutě musel přestat radovat i Lacazette, jemuž v tabulce kanonýrů dál chybí jeden zásah na vedoucího Kyliana Mbappého. Přesně za deset minutek rozehrál Maxence Caqueret výborně standardní situaci. Na míč si naběhnul Tolisso, jenže jej nedoskočil, což zmátlo Yehvanna Dioufa, jenž byl tudíž potřetí v rámci této partie pokořen - 3:0.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Brestois 1:2

27.05.2023 21:00

Góly: 75. Chancel Mbemba - 57. Hugo Magnetti, 81. Mahdi Camara

Zatímco konkurent v boji o druhou příčku, tedy Racing Lens, v posledních týdnech chytnul výbornou formu, OM vyšlo ze čtyř minulých klání (včetně tohoto) hned třikrát s nulovým bodovým ziskem. Platí však, že třetí příčku mu už nikdo nesebere, tak jako je jisté, že Les Pirates skončí nejhůře čtrnáctí.

Během úvodní čtvrthodiny se hrálo spíše o střed pole a aktéry při soubojích občas zápas bolel. Poté Mbemba pobídnul Vitinhu, s jehož slabou střelou si Marco Bizot hravě poradil. Mathias Pereira Lage mířil ve 26. minutě daleko lépe, jenž Paua Lópeze nepřelstil. Další pokus měl na svědomí opět Vitinha, ale nepodařilo se mu zamířit pod břevno.

Portugalský forvard byl dál aktivní, leč v rámci tohoto střetnutí mu prostě nebylo přáno. Do konce poločasu už obě defenzivy vytvořily neprostupnou hráz, a tak se šlo do šaten za stejného stavu, jaký panoval na ukazateli před úvodním hvizdem rozhodčí Stéphanie Frappart. Ta neodpískala gól ani po střele Kennyho Laly, kterou de facto odstartovala druhá půle.

Následně si dělal prostor Steve Mounié a muž v rukavicích musel být pozorný. V 57. minutě "vykulil" Pierre Lees-Melou připravenému Hugovi Magnettimu, jehož pokus zpoza vápna tečoval Chancel Mbemba tak, že přinesl hostům vedení - 0:1. O vyrovnání se mohl postarat Jordan Veretout, kdyby Bizot nepředvedl excelentní zákrok. Cengiz Ünder při dorážce naprosto selhal.

V 69. minutě pálil z hranice šestnáctky Romain Del Castillo a lehce líznul brankovou konstrukci. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby Veretout posadil roh na hlavu Mbemby. Hostující jednička stihla balon vyrazit pouze do břevna, od něhož se odrazil na místo určení - 1:1.

Avšak poslední slovo měl v 81. minutě Mahdi Camara, k němuž Lees-Melou prodloužil centr od rohového praporku a sváteční střelec hlavou teprve druhým gólem v sezoně zajistil Brestu celkově jedenácté vítězství - 1:2.

Více informací k zápasu

RC Lens - AC Ajaccio 3:0

27.05.2023 21:00

Góly: 16. Deiver Machado, 22. Adrien Thomasson, 35. Loïs Openda (pen.)

Racing předvedl mohutný finiš, když vyhrál pošesté v řadě. A to má před sebou ještě klání proti Auxerre, které bojuje o udržení. Severofrancouzský tým může mrzet, že nezvládnul v dubnu zápas s PSG, protože pak by se rozhodovalo o mistrovi až v osmatřicátém kole. Po něm se Ajaccio vrátí zpět do Ligue 2.

Úvodní čtvrt hodina na Stade Bollaert-Delelis mnoho vzruchu nepřinesla, ovšem hned po jejím skončení střčil hlavu do centru Adriena Thomassona devětadvacetiletý Kolumbijec Deiver Machado, načež běžel předvést taneček u rohového praporku a jeden pozdrav do kamery - 1:0. Jásot zaplněných tribun by podruhé slyšet už za šest minutek.

Jonathan Gradit našel Facunda Medinu, jenž vymyslel uličku do vápna, kde z první neomylně zakončoval Thomasson - 2:0. Ve 33. minutě Clément Vidal srazil balon na rohový kop. Po něm Oumar Gonzalez fauloval Kevina Dansa a kopala se penalta, jejíž exekuce se ujal Loïs Openda, jenž si počkal na pohyb François-Josepha Sollacara a zaznamenal svou jubilejní dvacátou trefu v ročníku, poprvé ze značky pokutového kopu - 3:0.

Za dvacet minut tedy bylo pro Korsičany vymalováno, ale to neznamená, že by dál nebyly k vidění brankové příležitosti. Muselo se na ně počkat až do druhé půle. V ní se jako první osmělil Seko Fofana, ale o kousek minul. Po hodině hry se mohl podruhé zapsat mezi střelce Thomasson, kdyby v dobré pozici nepřestřelil.

Domácí kapitán s osmičkou na dresu pálil nepřesně i v minutě třiasedmdesáté. A pak už se dohrávalo víceméně jenom z povinnosti, takže rozhodčí Thomas Leonard ani nepovažoval za nutné nastavit něco nad rámec řádné hrací doby. L’ours zakončí svůj pobyt mezi elitou za týden, kdy v domácím prostředí vyzvou Olympique Marseille.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Paris Saint-Germain 1:1

27.05.2023 21:00

Góly: 79. Kévin Gameiro - 59. Lionel Messi

Jedenáctý titul PSG v Ligue 1 je definitivně zpečetěn. Pařížské ekipě stačilo uhrát na půdě Štrasbuku bod, který jí zajistil dostatečný, čtyřbodový náskok kolo před koncem na druhé Lens. Právě celek ze severu Francie ještě teoreticky mohl její první místo ohrožovat. Ani domácí se za konečný výsledek nezlobili, oslavili totiž matematicky zaručenou záchranu.

Oba týmy do tohoto klání vstupovaly s pocitem, že mají své hlavní ambice prakticky splněné, propočty ovšem byly nekompromisní, a tak potřebovaly ještě podniknout poslední kroky k absolutnímu štěstí. Remíza přitom byla tím potřebným, uspokojivým artiklem. Ve 14. minutě se objevil ve slušné možnosti domácí forvard Diallo, v koncovce nicméně nebyl úspěšný a zamířil mimo prostor třech tyčí.

V podstatě až ve 29. minutě se povedlo zahrozit rovněž hostům, a to prostřednictvím Renata Sanchese, jeho pokus ale uměl brankář Sels vyrazit do zámezí. Ve 38. minutě pak zvonila branková konstrukce, a to za zády pařížského gólmana Donnarummy, to když jeho směrem vypálil ze střední vzdálenosti z halfvoleje svou pravačkou stále hladový Diallo, ke své smůle ovšem trefil pouze bližší tyčku.

Góly zkrátka začaly padat až po přestávce. Začátek druhého poločasu se nesl vlastně v podobně ospalém rytmu jako ten první, i proto se dá říci, že přesný zásah argentinského forvarda Messiho přišel na řadu z ničeho nic. Danilo Pereira ze středu pole vyslal dlouhý pas na levou stranu, Mbappé si u boční strany pokutového území počkal na správný okamžik a pak do vápna předal balón svému spoluhráči, a ten z úhlu přelstil Selse. Na vedení PSG však stačili domácí ještě odpovědět.

Kdyby v 70. minutě v moc dobré příležitosti uměl seřídit svá mířidla Mbappé, asi by bylo o vítězi tohoto mače rozhodnuto. Takhle každopádně měl Štrasburk ještě možnost dotáhnout se na svého soupeře, a učinil tak v 79. minutě. Po Sansonově pokusu se ještě ke své tyči natáhnul Donnarumma, jenže balón vyrážel pouze před sebe, takže dorážející Gameiro dokázal jen o pár minut později po svém střídání úspěšně doklepávat. Merunu se ještě snažil odvracet pryč Danilo Pereira, bylo ovšem evidentní, že tomu bylo už v době, kdy byl míč celým svým objemem za brankovou čárou.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Monaco 2:0

27.05.2023 21:00

Góly: 52. Lovro Majer, 73. Amine Gouiri

Bretaňský klub tedy okupuje jedno kolo před koncem pátou pozici a za týden se představí na stadionu v Brestu, zatímco ten knížecí přivítá na Stade Louis II Toulouse FC. Ve hře přitom zůstává celková čtvrtá příčka, kterou okupuje Lille, které má v rámci 38. kola papírově nejhratelnějšího protivníka, totiž sestupující Troyes.

Už ve 2. minutě našel Golovin svým centrem Vandersona, jehož vychytal Steve Mandanda. Další šance patřila Karlu Toko Ekambimu, jenž šel sám na Nübela, ale nedal. Pokud by sólo dopadlo v jeho prospěch, nepochybně by se řešil případný ofsajd. Benjamin Bourigeaud pak cílil pouze do středu brány. V tomto zápase mu zkrátka bylo přáno na góly jenom přihrávat.

V 9. minutě přišla řada na Lovro Majera. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa míč za záda německého brankáře opět nepropasíroval, což se opakovalo i čtvrt hodiny poté. Jérémy Doku nechtěl za svými spoluhráči zaostávat, a tak vyprodukoval střelu, která skončila metr nad břevnem. V závěru otevíracího dějství Axel Disasi hlavou minul, zatímco Ruben Aguilar si maximálně oddechnul, že jeho nedobrá malá domů neznamenala vlastní gól.

Po změně stran se jako první osmělil Hamari Traoré. Nedal, a tak se na přesnou trefu čekalo do 52. minuty. Postaral se o ni Lovro Majer, protože s trochou štěstí dopravil do sítě pobídku od Bourigeauda - 1:0. Hosté spoléhali na Wissama Ben Yeddera, jenž vůbec nehrál špatně, leč v zakončení se spíše trápil.

V 73. minutě Benjamin Bourigeaud zase přihrával do vápna, kde se kulatého předmětu zmocnil Amine Gouiri a jeho rána z úhlu přinesla Brunovi Génésiovi velikou radost - 2:0. Do finálního hvizdu to zajímavě zkusil prakticky už akorát Breel Embolo. Na tom, že jeho Monaco podesáté prohraje, však švýcarský reprezentant nic nezměnil.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AJ Auxerre 1:1

27.05.2023 21:00

Góly: 44. Zakaria Aboukhlal - 24. Rayan Raveloson

Matematicky je definitivně rozhodnuto, o udržení v Ligue 1 se porvou až v závěrečném kole hráči Nantes a Auxerre. Kdyby burgundský celek slavil v Toulouse vítězství, nadobro by se na nejvyšší úrovni zachránil, protože Kanárci v souběžně hraném klání padli v Lille. Jenomže se konala remíza, takže před posledním vystoupením s Lens chová jen dvoubodový náskok.

Nebude to přitom pro AJA bezpochyby vůbec žádná jednoduchá zkouška. Zatímco doma přivítá druhý nejlepší celek, Nantes naopak vyzve ten vůbec nejhorší, tedy poslední a již dávno sestupující Angers. A poněvadž v Burgundsku disponují i horším skóre, než jaké má bretaňský soubor, neměli by na závěr spoléhat ani na plichtu s Les Sang et Or. V případě bodové rovnosti by totiž mohli tvrdě narazit na pravidlo o poměru vstřelených a inkasovaných gólů, které je dalším kritériem pro určování pořadí.

Auxerre nejprve přežilo dvě šance Dallingy, který ve 3. minutě zacílil hlavou mimo a pak trefil v 7. minutě hlavičkou brankovou konstrukci. TFC nedostal do vedení ani Nicolaisen, jenž hlavou rovněž neseřídil svá mířidla správně. A naopak na druhé straně gólově udeřili nekompromisně hosté. Raveloson si ve středu pole navedl míč k hranici šestnáctky a odtud vyslal technickou, zároveň dostatečně prudkou střelu přesně do spodního rohu brány.

Ještě do poločasu ovšem dokázalo Toulouse zareagovat, přičemž po obrátce se již stav směrem kupředu nepohnul. Rafael Ratao z levé strany vyslal povedený centr na zadní tyčku, bránící Mensah nezachytil dobře náběh Aboukhlala, a ten tak hlavou z hranice brankového území překonal pohotově gólmana Radua.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
37
27
4
6
87 : 37
85
2
RC Lens
37
24
9
4
65 : 28
81
3
Olympique Marseille
37
22
7
8
67 : 39
73
4
Lille OSC
37
19
9
9
64 : 43
66
5
Stade Rennes
37
20
5
12
67 : 38
65
6
AS Monaco
37
19
8
10
69 : 56
65
7
Olympique Lyon
37
18
8
11
64 : 44
62
8
Clermont Foot
37
16
8
13
42 : 47
56
9
OGC Nice
37
14
13
10
45 : 36
55
10
FC Lorient
37
14
10
13
50 : 52
52
11
Stade Reims
37
12
15
10
44 : 42
51
12
Montpellier HSC
37
14
5
18
62 : 61
47
13
Toulouse FC
37
12
9
16
49 : 56
45
14
Stade Brestois
37
11
11
15
43 : 52
44
15
Racing Strasbourg
37
9
13
15
50 : 57
40
16
AJ Auxerre
37
8
11
18
34 : 60
35
17
FC Nantes
37
6
15
16
36 : 55
33
18
ES Troyes
37
4
11
22
44 : 80
23
19
AC Ajaccio
37
6
5
26
22 : 74
23
20
Angers SCO
37
4
6
27
33 : 80
18

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Langi

Snad to Rennes neposere…Monaco bez poharu by bylo taky fajn…Lyon o nicem, ty 3 body s Clermontem holt chybi

Reagovat
Elliasson

S tím Monakem nesouhls!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Slavia10

Proč chce Tudor odejít? Stejný případ jako Sampaoli? Vedení mu řeklo, že žádné posily nedostane?

Reagovat
Israha

Spíš ho to táhne do Juventusu, což se vzhledem k jeho hráčské minulosti dá pochopit.

Reagovat
Dreisam

Auxerre a Lens

Reagovat
Israha

Rongier v sestavě sezony . Máte tu někdo k dispozici nějaké statistiky jako průměr odebraných míčů, přerušených akcí, naběhaných km či podobných, "méně nápadných" ukazatelů? Bych docela rád pochopil ten jeho klíčový přínos .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele