37. kolo
27.05.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Rayan Raveloson (© AFP)

Auxerre remizovalo v Toulouse, o záchranu bude na závěr tvrdě bojovat

Matematicky je definitivně rozhodnuto, o udržení v Ligue 1 se porvou až v závěrečném kole hráči Nantes a Auxerre. Kdyby burgundský celek slavil v Toulouse vítězství, nadobro by se na nejvyšší úrovni zachránil, protože Kanárci v souběžně hraném klání padli v Lille. Jenomže se konala remíza, takže před posledním vystoupením s Lens chová jen dvoubodový náskok.

Nebude to přitom pro AJA bezpochyby vůbec žádná jednoduchá zkouška. Zatímco doma přivítá druhý nejlepší celek, Nantes naopak vyzve ten vůbec nejhorší, tedy poslední a již dávno sestupující Angers. A poněvadž v Burgundsku disponují i horším skóre, než jaké má bretaňský soubor, neměli by na závěr spoléhat ani na plichtu s Les Sang et Or. V případě bodové rovnosti by totiž mohli tvrdě narazit na pravidlo o poměru vstřelených a inkasovaných gólů, které je dalším kritériem pro určování pořadí.

Auxerre nejprve přežilo dvě šance Dallingy, který ve 3. minutě zacílil hlavou mimo a pak trefil v 7. minutě hlavičkou brankovou konstrukci. TFC nedostal do vedení ani Nicolaisen, jenž hlavou rovněž neseřídil svá mířidla správně. A naopak na druhé straně gólově udeřili nekompromisně hosté. Raveloson si ve středu pole navedl míč k hranici šestnáctky a odtud vyslal technickou, zároveň dostatečně prudkou střelu přesně do spodního rohu brány.

Ještě do poločasu ovšem dokázalo Toulouse zareagovat, přičemž po obrátce se již stav směrem kupředu nepohnul. Rafael Ratao z levé strany vyslal povedený centr na zadní tyčku, bránící Mensah nezachytil dobře náběh Aboukhlala, a ten tak hlavou z hranice brankového území překonal pohotově gólmana Radua.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele