37. kolo
27.05.2023 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Lyon si poradil s Remeší, leč na evropské poháry pravděpodobně stejně nedosáhne

Na tenhle duel nebude rád vzpomínat Emmanuel Agbadou. Po necelých 120 sekundách si vsítil vlastní gól a za dalších dvaapadesát minut byl vyloučen. To už Les Gones vedli 2:0, protože dobrou formu potvrdil Lacazette. V závěru domácí skórovali ještě jednou, přesto má severofrancouzský soupeř šanci zakončit ročník v horní polovině tabulky.

Po několika sekundách mířil Folarin Balogun, jenž patně zamíří do USA, jenom do boční sítě. Velmi mrzuté pro skvadru trenéra Willa Stilla, protože záhy o sobě dal na opačném pólu hrací plochy poprvé vědět pětadvacetiletý obránce z Pobřeží slonoviny, který srazil přízemní centr Bradleyho Barcoly z pravé strany za záda svého brankáře - 1:0.

To se hrubě nelíbilo Balogunovi, který si však při své další možnosti počínal totožně jako při té první. Rozběhnutý Barcola pak rychlou zasekávačkou posadil na zem Agbadoua. A přestože jeho pobídka Lacazettovi nebyla nejideálnější, jednatřicetiletý navrátilec z Anglie pálil neomylně pod břevno Dioufovy svatyně - 2:0.

Další příležitost patřila Corentinu Tolissovi, jenž minul o malinkatý kousek, zatímco Alexis Flips si s přesností potykal o poznání méně. Jeffinhova pumelice hostující jedničku pořádně zaměstnala, avšak neinkasoval ani ve 35. minutě, kdy se o nůžky pokusil Rayan Cherki. A protiakce potvrdila, že o poslední květnové sobotě roku 2023 byla pro Baloguna branka zakletá.

Zanedlouho chyboval Castello Lukeba, čehož využil Junya Ito. Bohužel pro něj i pro celou Remeš si nepohlídal ofsajdovou hranu. Agbadou v 54 minutě sejmul Alexandre Lacazetta, načež Jérémy Stinat běžel k videu a viníka potrestal červenou kartou. Pojistku mohl přidat Jeffinho, jenže po výborné Cherkiho přihrávce neuspěl, byť dokázal obejít dva protihráče.

Neúnavný rodák z New Yorku, který hájí barvy Les Rouges et Blancs, po hodině hry opět přinutil Anthonyho Lopese k výbornému zákroku. Argentinský mistr světa Nico Tagliafico pak místo střely nesmyslně hledal obsazeného Lacazetta. Pak se zase zaskvěl portugalský gólman a Itova dorážka byla z ofsajdu.

Ze stejného důvodu se v 72. minutě musel přestat radovat i Lacazette, jemuž v tabulce kanonýrů dál chybí jeden zásah na vedoucího Kyliana Mbappého. Přesně za deset minutek rozehrál Maxence Caqueret výborně standardní situaci. Na míč si naběhnul Tolisso, jenže jej nedoskočil, což zmátlo Yehvanna Dioufa, jenž byl tudíž potřetí v rámci této partie pokořen - 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele