37. kolo
27.05.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille díky dvěma penaltám otočilo výsledek v zápase s Nantes

Les Canaris se kvůli šestnácté porážce dostali do nezáviděníhodné situace, kdy v posledním zápase sezony musí bezpodmínečně porazit dvacáté Angers. A zároveň musí doufat, že Lens splní v duelu s Auxerre úlohu favorita. Oproti tomu LOSC má nejlepší výchozí pozici k tomu, aby obsadilo pátou příčku.

První osmnáct minut přineslo spíše takovou oťukávanou, nicméně potom udeřili hosté. Samuel Moutoussamy přihrával za obranu. Alexsandro Ribeiro měl k balonu sice první, jenže předvedl zkrat, po kterém Quentin Merlin stanul tváří v tvář Lucasi Chevalierovi a uspěl - 0:1. Ludovic Blas pak z otočky výborně pobídnul Ignatiuse Ganaga, který měl raději přihrávat po své pravé ruce Traorému.

Ve 38. minutě to z přímého kopu zkusil Rémy Cabella, jenže trefil zeď a Carlos Baleba svou možnost zahodil. Finále úvodního poločasu patřilo Merlinovi, který skvěle nacentroval, leč Ganago cílil pouze do prostoru, kde stál gólman. Tohle se ukázalo býti fatálním selháním, protože po změně stran se výběr Paula Fonseky okamžitě vrátil do utkání.

Cabella poslal míč do vápna čerstvému Adamu Ounasovi, kterého srazil Charles Traoré. Pokutový kop číslo 1 byl na světě. Jonathan David při něm spolupracoval s pravou tyčí - 1:1. Marcus Coco poté přenechal Merlinovi, jenž posunul na Blase, jehož střelu vychýlil Baleba. V 59. minutě Lille sehrálo brejkovou situaci, kdy David servíroval Ounasovi, jehož volej skončil vysoko nad.

Na pořádné drama bylo zaděláno na začátku závěrečné desetiminutovky. Alban Lafont při výběhu trefil místo míče Balebu a sudí Wattellier po prohlédnutí záznamu nařídil další "pětku". Domácí brankář senzačním zákrokem Davidovu střelu z puntíku lapil, jenže za vynikajícím zákrokem vystartoval o něco dříve, než mu povolují pravidla.

Penalta se tedy opakovala. Jonathan David při ní potřetí mířil na pravou stranu a teď už čtyřiadvacátý zářez vstřelil - 2:1. V nastaveném čase se do zakončení dostali dva střídající borci. Jednou Moses Simon a jednou osmnáctiletý mladíček Stredair Appuah. Toužebné vyrovnání ale nezařídili. Každopádně v příštím utkání o všechno hraje Kanárkům do karet los.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele