37. kolo
27.05.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Saif-Eddine Khaoui (© AFP)

Clermont po dalším dobrém výkonu porazil Lorient

A v konečném zúčtování jej jistojistě nechá za sebou, protože jeden zápas před závěrem ročníku drží na osmé příčce čtyřbodový náskok. Pascal Gastien se tedy může těšit z dobře odvedené práce, ve které bude nutné od srpna pokračovat.

V 6. minutě se osmělil Aïman Maurer. Jenže tenhle osmnáctiletý benjamínek, který se narodil ve Francii, leč v mládežnické kategorii reprezentuje Maroko, Yvona Mvoga mezi třemi tyčemi výrazně neprověřil. Naopak jeho spoluhráč Maximiliano Caufriez záhy napálil břevno, od něhož se míč odrazil těsně před brankovou čáru.

Velká škoda pro Les Lanciers. A mohla být o to větší, že Mvogo nejprve předvedl výborný zákrok, načež došlo na akci, v jejímž závěru fauloval Johan Gastien ve vlastním vápně Romaina Faivreho. Ibrahima Koné vsadil při exekuci pokutového kopu na razanci, což se ukázalo býti špatnou volbou, jelikož Mory Diaw vystihnul směr.

Následoval rychlý brejk, který Maurer vyřešil šikovnou zpětnou přihrávkou na Saîf-Eddinea Khaouiho, který nabídnutou šancí nepohrdnul - 1:0. Nepopulární "šatňák" byl tedy na světě, avšak kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Jean-Victor Makengo necílil v 51. minutě pouze do brankové konstrukce. Zanedlouho se vyznamenal Mvogo, když nedovolil Grejohnovi Kyeimu, aby navýšil náskok.

Pojistka přišla na pořad večera v 74. minutě, neboť Caufriez dokázal po rohu zacílit pravačkou k pravé tyči - 2:0. Potom byl v krátkém sledu hned dvakrát vidět Muhammed Cham Saračević. Nejprve střílel sám, a pak vymyslel centr, který nakonec ukořistil Alidu Seidu. Muž v rukavicích se překonat nenechal. Třináctou prohru přesto neodvrátil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele