LaLiga - souhrn 25. kola: Real Madrid otočil s Espanyolem

10.03.2023, 23:08, aktualizováno 13.03.2023, 22:58
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Realu Madrid (© AFP)

Real Madrid otočil nepříznivě se vyvíjející stav proti Espanyolu a upevnil si druhou příčku za Barcelonou, která zvládla těžký duel na půdě Athleticu. Hodně divoce se vyvíjela páteční předehrávka španělské nejvyšší soutěže. V Cádizu se ve druhé půli hrálo ve druhé půli šestnáct minut přes čas, Getafe přitom v opravdu samém závěru proměnilo penaltu a urvalo aspoň remízu. Atlético v pondělí v závěru přetlačilo Gironu...

Girona FC - Atlético Madrid 0:1

13.03.2023 21:00

Góly: 90+1. Álvaro Morata

Atlético si v nastavení poradilo s houževnatou obranou Girony a děkuje střídajícímu Álvaru Moratovi.

Girona doufala, že se jí doma povede uspět a stát se jediným týmem, který v tomto kole nerespektoval předzápasové prognózy a porazil favorita. Od úvodních minut ale bylo víceméně jasné, že ho v tomhle ohledu čeká obrovský kus práce. Atlético se sice dlouhou dobu nedokázalo prosadit, neustále však hrozilo a pohybovalo se kolem vápna brankáře Gazzanigy.

Hodně zajímavou šanci jsme viděli ve 23. minutě, kdy si Antoine Griezmann naběhl na dlouhý pas a utíkal směrem do vápna domácího týmu. V něm pak citlivým centrem oslovil Memphise Depaye, jenže ten v pádu vypálil jen těsně nad domácí svatyni! Postupem času se hra víceméně vyrovnávala a domácí přeci jen začali být nepříjemným soupeřem, který svou aktivitou umí favorita potrápit.

Velké šance se ovšem kupily na straně Atlética. Colchoneros mohl do vedení poslat znovu Depay, k němuž se ve vápně dostal míč po pádu obránce, jenže nizozemský střelec opět pod tlakem přestřelil Gazzanigovu bránu. A do stejných míst posléze pálil i obránce Hermoso, jenž zakončoval rohový kop.

Brankář Gazzaniga musel předvést skvělé reflexy, když ho hned po změně stran trochu vyděsil Llorente. Jeho střelu z úhlu ale zkušený gólman dokázal vyrazit do bezpečí. V 50. minutě domácím příznivcům zatrnulo, když se míče ve vlastním vápně dotkl Romeu. Jeho prohřešek sice VAR odhalil, jenže taky pozoroval předcházející útočný faul Hermosa, takže se penalta nepískala.

Postupem času každopádně Atlético přitápělo pod kotlem. Nejprve v 78. minutě trefil Griezmann jen boční síť. O chvíli později Atlético díky brankáři Oblakovi přečkalo ojedinělou šanci Riquelmeho. V nastavení už ale obrana Girony padla. Hermoso si možná v rozporu s pravidly poradil s obráncem a po rohovém kopu nasměroval míč do sítě Álvaro Morata. Sudí Mario Melero sice nejprve branku neuznal, avšak nakonec po nápovědě od videa svůj verdikt změnil.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - FC Barcelona 0:1

12.03.2023 21:00

Góly: 45+1. Raphinha

Barcelona slaví tři body z náročné půdy baskického Athleticu, rozhodlo o nich čisté konto ve spolupráci s perfektní ranou Raphinhy. Domácí sice ke konci srovnali, ale jejich zásah VAR neuznal.

Athletic by potřeboval bodově trochu povzbudit, ale zrovna dneska večer se nějaký větší bodový zisk asi konat neměl. Do Bilbaa totiž přijela Barcelona s mnoha svými esy a toužila stvrdit první místo v tabulce LaLigy. Hned od úvodu dělala ekipa vedená koučem Xavim, co mohla, aby se brzy dostala do vedení. Po dvou minutách se od míče opřel Ferrán Torres a zakončil jen těsně vedle tyče.

Po skromně hraném úvodu utkání se Barceloně povedla akce v sedmnácté minutě, když se vpřed řítil polský tank Robert Lewandowski. Jenže když už se ve vápně snažil střílet, vrhl se mu pod nohy skvěle zasahující brankář Julen Agirrezabala a balon schoval do své moci. Domácí se naopak delší dobu nechytali a neznamenali pro brankáře Ter Stegena větší nebezpečí. Až po třiceti minutách se jim povedl rohový kop a celou akci zakončil hlavičkou Raúl García. Naneštěstí pro Basky ale hlavičkoval jen do břevna!

První poločas se pomalu chýlil ke konci a když už se to nezdálo moc pravděpodobné, hosté udeřili! Ve druhé nastavené minutě se totiž Sergio Busquets kličkou zbavil protihráče na hraně vápna a oslovil milimetrově přesnou nahrávkou Raphinhu. Tomu se povedlo mladíčka v bráně Basků propálit a mohl se radovat dvakrát, když jeho branku posvětil posléze i VAR.

Pak se Barceloně vcelku dařilo se bránit, i když se po změně stran aktivita Athleticu přeci jen zvýšila a především bratři Williamsové byli schopní vymyslet zajímavý zárodek šance. Deset minut před koncem utkání se snažil o technický obstřel Iker Muniain, ale na jeho pokus si sáhl brankář Ter Stegen. Ten sice v závěru kapituloval, když po ztrátě Barcelony na útočné polovině pádil na jeho bránu Iñaki Williams a dokázal ho prostřelit, ale VAR vzápětí odhalil hru rukou a branka nakonec uznána nebyla. Barcelona díky tomu těsně porazila zdatného soupeře.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Betis 1:1

12.03.2023 18:30

Góly: 55. Yeremy - 38. Borja Iglesias

Po tabulkových sousedech ze sestupové zóny se v neděli v podvečer představily v zápase pětadvacátého kola další dva týmy, které jsou v tabulce v bezprostředním kontaktu. Na Estadio de la Ceramica do Villarrealu přicestoval Real Betis. Domácí inkasovali úvodní branku v osmatřicáté minutě, kdy se trefil Iglesias, ve druhém poločase dokázal vyrovnat Yeremy Pino, a tak se celky rozešly smírně.

Úvod zápasu patřil domácím, k žádné gólové šanci to však nevedlo. Pino si chtěl v dobré pozici ve vápně zpracovat míč, ten mu ale ukopl Silva. Betis postupně přidával na obrátkách a nakonec se mu podařilo vsítit vedoucí branku. Na počátku akce stál Rodri, který si na hranici šestnáctky navedl míč na levačku a z velkého úhlu vyzkoušel pozornost brankáře Reiny. Ten si k zděšení domácích fanoušků s propagační střelou neporadil, propustil ji za sebe, kde ji do prázdné branky dopravil Iglesias.

Frustraci z inkasované branky si následně vybil Moreno, který oranžovým zákrokem ostře dojel skluzem protihráče.

Po deseti minutách druhé půle se mohli radovat domácí příznivci. Gól Pina sice původně uznán nebyl, po komunikaci s VARem však hlavní rozhodčí původní verdikt, že se jednalo o ofsajd, změnil a branku uznal.

Fanoušci na stadionu pak propukli v jásot znovu v osmaosmdesáté minutě, to když vedoucí branku vstřelil Morales, jejich radost však měla jepičí život, jelikož tentokrát se domácí středopolař opravdu nacházel v postavení mimo hru a gól tak správně nebyl uznán.

"Žlutá Ponorka" se v následujících minutách marně snažila překlopit utkání na svou stranu, Béticos ubránili nerozhodný stav a odvezli si z Villarrealu cenný bod.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - UD Almería 2:1

12.03.2023 16:15

Góly: 45+2. Lucas Ocampos (pen.), 73. Erik Lamela - 2. Sergio Akieme

V utkání tabulkových sousedů, kteří bojují o záchranu, byla po obratu úspěšnější favorizovaná Sevilla, která porazila Almeríi 2:1. Dokázala si poradit s nepříznivým stavem, který zařídil ve druhé minutě Akieme, a otočila utkání na svou stranu trefami Ocampose a Lamely.

Už ve druhé minutě se poprvé rozvlnila síť za marockým brankářem domácí Sevilly. Suárez poslal dlouhý pas na pravou stranu, který na hrací ploše taktak dostihl Pozo a servíroval jej do vápna. Tam si jej našel na zadní tyči naprosto zapomenutý Akieme, který jej z voleje nádherně trefil a dokázal prostřelit Bounoua.

Ve třicáté třetí minutě se hrozivě střetla hned trojice hráčů, z nichž největší újmu utrpěl právě domácí brankář, a musel tak místo sebe mezi tři tyče pustit Marka Dimitroviće. Možná že i tento impuls přispěl k hernímu vzepětí Los Nervionenses, kteří o chvíli později vyrovnali.

Postaral se o to z pokutového kopu, který byl nařízen po faulu Poza, Lucas Ocampos. Míč poslal k levé tyči, Martínez se za střelou jen ohlédl, a oba týmy tedy šly do kabin za vyrovnaného stavu.

Zápas mohl chvíli po pauze na stranu Almeríe zvrátit agilní Suárez, jeho samostatný únik ale vychytal Srb v bráně domácích. Sevilla byla nadále o něco aktivnějším mužstvem, další šanci si však opět vypracovali Rojiblancos. Centellesovo zakončení do odkryté brány však na čáře zastavil Badé.

A tak se z vedoucí trefy nakonec přece jen radovali Sampaoliho svěřenci. Centr Gila z levé strany našel přesně hlavu Lamely, který uklidil míč tak dobře, že v bráně hostí nezůstala jediná pavučina.

Šanci na vyrovnání měl o chvíli později znovu Suárez, jeho hlavičku nicméně vytáhl famózním zákrokem Dimitrović na břevno. Z důležitého vítězství se tak radovala Sevilla, která vystoupala až na třinácté místo, Almería zůstala na devatenácté pozici.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Sociedad 1:1

12.03.2023 14:00

Góly: 50. Kang-in Lee - 3. Carlos Fernández

Do města Palma de Mallorca zavítal k utkání pětadvacátého kola Real Sociedad, který se chtěl pokusit napravit výsledkový propad z minulých utkání. To se mu ale nepodařilo, odvezl si pouze remízu 1:1, kterou trefil Fernández už ve třetí minutě. Za domácí srovnával chvíli po pauze Korejec Lee.

Duel dvou trápících se celků začal velmi svižně, první branku viděli diváci na Visit Mallorca Estadi už ve třetí minutě, většina z nich ale příliš nadšená nebyla. Postaral se o ni totiž hostující Carlos Fernández, který převzal přihrávku od Silvy a střelou k tyči nedal brankáři Rajkovićovi šanci reagovat.

Stejně jako v prvním, tak i ve druhém poločase byla velmi záhy k viděni gólová situace. Tentokrát se prosadili Piráti, jmenovitě Kang-In Lee, který využil toho, že se před ním na zem poroučel jeden z obránců Sociedadu, chladnokrevně obešel Remira a uklidil míč do prázdné sítě.

Pět minut před koncem pak mohl jít outsider dokonce do vedení, Ndiaye však z dobré pozice poslal svou tvrdou ránu pouze do tyče. O chvíli dříve než pro ostatní pak utkání skončilo pro Mikela Merina, ten byl totiž v devadesáté minutě vyloučen za ostrý zákrok na Pratse.

Souboj tak skončil 1:1, Mallorca nevyhrála potřetí v řadě a zůstala na desátém místě. Baskové se udrželi na čtvrté pozici, jejich náskok na Real Betis se ale může ztenčit už na pouhý bod.

Více informací k zápasu

Valencia CF - CA Osasuna 1:0

11.03.2023 21:00

Góly: 74. Justin Kluivert

Velmi důležitého vítězství dosáhla na vlastním stadionu Mestalla Valencia a stačil jí na to jediný gól Justina Kluiverta. Los Che měli v zápase několik šancí, ale drtivou většinu z nich, včetně pokutového kopu zneškodnil brankář Sergio Herrera.

Valencia doma potřebovala nutně uspět, aby zlepšila své vyhlídky na záchranu a do utkání s Osasunou přeci jenom vstoupila aktivněji. Po dvaceti minutách hry mohli její fanoušci doufat ve vyloučení hostujícího brankáře Herrery, který uviděl po střetu s Hugem Durem mimo pokutové území červenou kartu. Byl to však chybný verdikt, protože brankář hrál balón a VAR mu dal také za pravdu a rozhodnutí sudího odvolal.

Utkání tím na atraktivitě nenabralo a další minisouboj Dura s Herrerou ovládl druhý jmenovaný. První poločas na Mestalle tak branku nepřinesl.

Valencii se ani ve druhém poločase nedařilo zatopit pod kotlem a na světelné tabuli dlouho svítil nerozhodný stav 0:0. Diváci se však gólu dočkali. V 74. minutě posunul Lino balón na Justina Kluiverta a syn kdysi obávaného kanonýra Barcelony a nizozemské reprezentace poslal technickou střelou Los Che do vedení.

Čtvrthodinu před koncem tak byla na tahu Osasuna, ale Valencia byla při chuti a mohla přidat i druhý gól. Po centru z pravé strany tentokrát hlavičkoval Lino a Herrera držel šance Osasuny nad vodou. V závěrečných minutách sudí vytasil už druhou červenou kartu, jenomže VAR musel znovu přehodnocovat a vyloučení Oroze také zrušil.

Valencia sice držela vedení, ale odmítala si ho pojistit. Už s počínajícím nastavením kopali Los Che pokutový kop za faul v šestnáctce a Hugo Duro svůj několikátý souboj s Herrerou znovu prohrál. Herrera byl jednoznačně nejlepším mužem hostů, nicméně ani jeho skvělý výkon na body nestačil.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Rayo Vallecano 3:0

11.03.2023 18:30

Góly: 51. Iago Aspas, 52. Pathé Ciss (vl.), 86. Iago Aspas

Celta neměla s Rayem Vallecano žádné slitování a hosté znovu zaváhali výrazným způsobem. Celta jim totiž na domácí půdě vstřelila hned tři branky, respektive dvě měl na svědomí tahoun Iago Aspas a jednu branku si hosté vstřelili sami.

Na domácí ekipě bylo hned od začátku jasně vidět, že dnes si půjde pro všechny tři body. Neuplynuly ani dvě minuty, když si Iago Aspas naběhl do vápna soupeře a levačkou vypálil. Tyč Dimitrievskiho brány minul jen o pár čísel. Hodně aktivně si počínal i někdejší talent z Barcelony nebo AS Řím Carles Pérez, jenže ani ten dnes neměl zrovna přesně seřízená mířidla.

A v tomhle duchu uplynul prakticky celý první poločas. Bez výraznějších šancí na jedné nebo druhé straně, bez branek a jen se třemi žlutými kartami, které aspoň trochu symbolizovaly napětí. Málokdo tedy mohl tušit, co se strhne po změně stran. Z druhé půle ale uplynulo jen pět minut, když se Javier Galán prodral rychle až k vápnu a v něm oslovil Iaga Aspase. Na jeho pohotovou ránu neměl brankář Dimitrievski šanci reagovat a kapituloval.

A rozhodně ne naposledy. Za necelé tři minuty totiž Celta podnikla další rychlý brejk, jehož výsledkem bylo to, že si míč do vlastní brány pod nátlakem srazil Pathé Ciss! Sudí sice nejdřív branku neuznali a zkoumali ji na videu, ale to jim potvrdilo její platnost.

Rayo Vallecano, notně překvapené probíhajícím vývojem, se snažilo s výsledkem ještě něco udělat, ale nedařilo se mu dnes prakticky nic. Naopak Celta přidala k radosti svých příznivců ještě jeden zásah. Čtyři minuty před koncem hosté chybovali v rozehrávce, toho si všiml pozorný veterán Iago Aspas a krásným lobem přehodil hostujícího brankáře!

Více informací k zápasu

Elche CF - Real Valladolid 1:1

11.03.2023 16:15

Góly: 90+6. Tete Morente - 4. Cyle Larin

Pokud Elche stále pomýšlí na záchranu, je bod z domácího zápasu s Valladolidem prostě málo. Na druhou stranu domácí prakticky celý zápas prohrávali a až v šesté minutě nastaveného času je spasil Tete Morente.

Získat tři body, to byl jednoznačně cíl Elche, které se ještě v boji o záchranu nevzdává. Los Franjiverdes však na nesestupové pozice výrazně ztrácejí a nepolepší si ani po tomto víkendu.

Veškeré plány jim zkomplikovala rychlá branka Cyla Larina už ve 4. minutě utkání. Dobrou práci odvedl už Olaza, jehož centr Larin prodloužil za záda brankáře Badíi. V tu chvíli mělo Elche problém a dlouho na inkasovanou branku nedokázalo reagovat. Ve 26. minutě zkoušel překvapit Asenja z volného přímého kopu Mascarell a neuspěl. Ještě hůře pak dopadla střela Boyého. Před koncem poločasu zase nezpracoval v klíčový moment balón Larin a hosté se tak museli spokojit "jen" s těsným náskokem.

Elche udělalo do druhého poločasu změny, ale Asenjo byl dál k nepřekonání. Gumbau ani Morente si na hostujícího brankáře nepřišli a gólem neskončila ani Gutiho hlavička, po které se Asenjo natáhl.

Franjiverdes si nakonec vyrovnání zasloužili, ale dočkali se až v nastaveném čase. Tete Morente se opřel do odvráceného balónu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Sudí Díaz de Mera nastavoval dlouhou porci minut a během ní se Elche mohlo dočkat obrátky, kdyby Guti z pumelenice neminul. Valladolid závěr zápasu vůbec nezvládal a nakonec přišel o dva hráče. Druhou žlutou kartu nejprve uviděl Mesa a po něm i Hongla. Na konečný výsledek už to žádný vliv nemělo a duel skončil 1:1.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Espanyol Barcelona 3:1

11.03.2023 14:00

Góly: 22. Vinícius Júnior, 39. Éder Militão, 90+3. Marco Asensio - 8. Joselu

Real Madrid čeká v týdnu odvetné utkání Ligy mistrů proti Liverpoolu a naladit se na něj dokázal vítězně. Na Santiago Bernabéu uspěl proti Espanyolu díky brankám Viníciuse Júniora, Militãa a Asensia 3:1. Real zůstává v tabulce na druhém místě a minimálně do neděle snížil náskok vedoucí Barcelony na šest bodů.

Tři body zůstaly v Madridu zcela zaslouženě. Real neměl s katalánským protivníkem žádné problémy a svojí převahu nakonec vyjádřil třemi góly. Vytknout by se mu dal snad jen začátek.

"Bílý balet" totiž neodstartoval nejlépe a už ve 2. minutě čelil velké šanci Braithwaita. Dánský útočník byl ve vyložené pozici, ale na poslední chvíli ho obraným zákrokem zablokoval Militão. O šest minut později podnikl Espanyol další výpad a tentokrát už s gólovým vyústěním. Rubén Sánchez převzal pas za obranu a nasměřoval jej před branku na nabíhajícího Joselua, který vstřelil vedoucí gól. Espanyol překvapivě vedl a dál se nezdráhal útočit. V 15. minutě neproměnil další velkou šanci Vinícius Sousa, proti kterému se vytasil Courtois.

Real se rozkoukával a ve 22. minutě zavelel i on. Vinícius Júnior si už v šestnáctce navedl balón na pravačku a přesně mířenou střelou k tyči srovnal na 1:1. Převaha Ancelottiho svěřenců pak rapidně rostla a Rodrygova rána zamířila nad. Skvělé utkání hrál opět brazilský stoper Éder Militão. V úvodu zabránil tutovce Braithwaita a ještě v prvním poločase svým gólem výsledek otočil. Ve 39. minutě si naskočil na Tchouaméniho centr a hlavou nedal Pachecovi žádnou šanci. Obrana Espanyolu nechala brazilského obránce zcela bez povšimnutí.

Madrid tak dostal utkání pod kontrolu a ve druhém poločase ještě navýšil výsledek na konečných 3:1. Dvacet minut před koncem dostal Toni Kroos nabito a střelou ze střední vzdálenosti těsně přestřelil. O chvíli později trefil břevno Rodrygo a Espanyol se jen zázrakem držel ve hře o body.

Stačila jedna povedená akce a Katalánci si mohli odvézt dobrý výsledek. V 87. minutě zazdil nebezpečnou šanci Cabrera a v nastavení Real Madrid výsledek konečně pojistil. Dani Ceballos prostrčil balón na Marca Asensia a ten chladnokrevně pečetil výsledek na konečných 3:1. Real Madrid se vítězně naladil na odvetné utkání Ligy mistrů proti Liverpoolu a manko na vedoucí Barcelonu pokrátil na šest bodů.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Getafe CF 2:2

10.03.2023 21:00

Góly: 39. Rubén Sobrino, 82. Rubén Alcaraz (pen.) - 61. Enes Ünal (pen.), 90+16. Enes Ünal (pen.)

Neuvěřitelný závěr mělo utkání mezi Cádizem a Getafe. Domácí se v závěrečné desetiminutovce ujali vedení a užuž se zdálo, že získají tolik potřebné tři body, když v dlouhém nastaveném čase srovnal na 2:2 Enes Ünal.

V první šanci se ocitl po čtvrthodině hry Bongonda, jenomže jeho ránu přímo do středu branky kryl Soría. Velký moment se odehrál i na druhé straně, i když o něco později. Ve 33. minutě pálil z dálky Dakonam a Ledesma si připsal důležitý zákrok. Vzápětí ještě kryl Maksimovićovu střelu, a stav tak zůstával i nadále bezbrankový. A to až do 39. minuty, kdy se na vzdálenější tyči prosadil v hlavičkovém souboji Rubén Sobrino. Hosté vedli také díky skvělému Ledesmovi, který i v samotném závěru první půle zneškodnil volej Haddadího.

Domácí se sice propracovali k těsnému náskoku, nicméně nic nebylo rozhodnuté. Zvláště, když se po hodině hry Azulones dočkali vyrovnání. Escalante nešikovně kopl Ünala a sudí Alejandro Hernández nařídil pokutový kop. Sám postižený Enes Ünal si nedělal starosti a výborně kopnutou penaltou vyrovnal.

Oba celky pak mohly rozhodnout ve vlastní prospěch, ale jak Guardiolova střela, tak i další hlavička Ünala zůstaly bez gólového efektu. Ledy se hnuly až v závěrečné desetiminutovce. Duarte zahrál v pokutovém území rukou a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Navíc následovala penalta a Rubén Alcaraz ji střelou doprostřed proměnil.

V tento moment to vypadalo na domácí vítězství, avšak všechno ještě bylo jinak. Alejandro Hernández nastavil po vzoru mistrovství světa v Kataru pořádnou porci minut a v konci nastavení nařídil penaltu za hraní rukou. Až v šestnácté minutě nastavení ji zužitkoval Enes Ünal, a tím rozhodl o konečné remíze 2:2.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
25
21
2
2
47 : 8
65
2
Real Madrid
25
17
5
3
50 : 19
56
3
Atlético Madrid
25
14
6
5
39 : 19
48
4
Real Sociedad
25
13
6
6
33 : 24
45
5
Real Betis
25
12
6
7
33 : 26
42
6
Villarreal CF
25
11
5
9
29 : 24
38
7
Rayo Vallecano
25
9
8
8
29 : 28
35
8
CA Osasuna
25
9
7
9
22 : 24
34
9
Athletic Bilbao
25
9
6
10
33 : 27
33
10
RCD Mallorca
25
9
5
11
22 : 26
32
11
Celta Vigo
25
8
7
10
29 : 34
31
12
Girona FC
25
8
6
11
38 : 39
30
13
Sevilla FC
25
7
7
11
29 : 40
28
14
Real Valladolid
25
8
4
13
19 : 35
28
15
Espanyol Barcelona
25
6
9
10
31 : 39
27
16
Cádiz CF
25
6
9
10
20 : 37
27
17
Valencia CF
25
7
5
13
28 : 28
26
18
Getafe CF
25
6
8
11
25 : 34
26
19
UD Almería
25
7
4
14
29 : 44
25
20
Elche CF
25
2
7
16
19 : 49
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ünal ty penalty zahrává dost dobře, to musím uznat.

Reagovat
santini

Stúpame výkonnostne aj tabuľkou. Na hru sa po dlhých mesiacoch dobre pozerá, Aidoo výborný, Iván sa chytil a ak niečo výrazne neposerie, uz ho nevytlaci z branky nik. Iago si môže LaLigu ešte 10 rokov mazat na chleba a Veiga je obrovský prísľub do budúcna. S Franom o 3 roky top class stred zálohy. Len tak dalej Celestes

Reagovat
Gazdo

Bohuzial sa obavam ze vas tak ako ostatne timy opat zrazi financna sila LaLigy a budete musiet predavat a opat budovat od zakladov. Snad teda nie

Reagovat
santini

Uvidime, s tym nic neurobime. Aj rezerva ma teraz slubne vysledky, možno buduci rok vyskoci niekto ako teraz Gabri

Reagovat
smazaný uživatel

Až teď se dívám na sestřih Valencia-Osasuna a jak ten rozhodčí vyloučil Herreru, to je neskutečný.

Reagovat
Xavi

On pak dal ještě jednu červenou, kterou následně zrušil.

Reagovat
Mass

Tak ten zákrok brankáře Herrery, kdy šel nějakých 25 metrů od brány na útočníka stylem jako by byl ve vápně, byl dost šílenej a na první pohled vypadal, že ho podkopl. Nakonec rozhodčí z videa zjistil, že brankář hrál se štěstim čistě. Takovýhle věci sou na hranici faulu a brankář byl poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý zápas odedřený na krev proti doslova zfetovanému soupeři. Dnes tam všichni nechali koule, snad až na občas trochu zmateného Koundého, deprimovaného Ferrána a nestíhajícího střídajícího Kessieho.

Reagovat
madridcan

Takže vlastne tam všetci koule nenechali, ale chcel si len zakryť vetu o fete

Reagovat
Mercury

Celych 5 komentaru po skonceni kola v nedeli vecer. RIP diskuze. Na dobu pred 10 lety lze jen vzpominat.

Reagovat
hornito

Reagovat
2miguel1

Eurofotbal je web nas 30-ročnych. My už nemame tolko času a mladí su na tiktoku.

Reagovat
madridcan

Mi je na ryhanie z tvojho príspevku

Takže som tridsiatnik, nemám tiktok ani instagram a musím skĺbiť osobný život s pracovným

Ale zase som videl CR7 vs. LM10/ Real vs. Barca ako na dlani spolu so starým EF...no a to je záležitosť, ktorú by som nevymenil. Najmä keď ešte fandím tímu, ktorý si vie s tou ,,najlepšou ligou na svete" stále vytrieť riť.

A čas sa nájde...ale nie na každé ,,gól" alebo ten, ten a ten je kokot v diskusii. Tobôž nie v tejto premňa stále nepriehľadnej stránke kde mi unikajú informácie.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
santini

Pravda..

Reagovat
smazaný uživatel

Na disktujici to nestoji. Dekujeme, odejdi.

Chodi vic ti co nic nenapisou a na nich to pry stoji...

Reagovat
netopier

Ja som sem chodil dosť dlho bez toho, aby som mal vytvorený účet. Chodil som sem z toho dôvodu, lebo tu bola za dlhé roky vytvorená dobrá komunita ľudí a pod každým článkom bola dobrá diskusia. Články som vždy len zbežne prescrolloval a hneď som išiel do diskusie. Aj keď som si vytvoril konto, tak som nepísal toho veľa a radšej som len čítal komenty. Takto to malo podla mňa veľa ľudí.

Teraz už nemám dôvod sem chodiť, pretože športové spravodajstvo si nájdem aj slovenské. Eurofotbal sa zmenil z výnimočnej stránky na priemernú, ktorých je všade kopa.

Reagovat
Neutron

hej, kedysi tu byvali aj dost jedinecne clanky, napriklad rozne z historie myslim Puskas ich tu pisal, to bol obsah, ktory v nasich hajoch proste nenajdes.

Reagovat
netopier

Reagovat
netopier

Teraz keď vidím nejaký článok bez diskusie, tak ho ani nerozkliknem

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
LAM

Obrovsky vydřený 3 body, což ale za Bilbaa není nic nového. No už se těším na návrat Arauja a hlavně Pedriho. S ním čekám, že půjde hra hodně nahoru.

Reagovat
santini

Podla mna dost necitlive rozhodnutie v neprospech Bilbaa. Taka ruka-neruka, Bilbao ten gol vydrelo, zaslúžilo si bod..

Reagovat
roman1978

Ruka-neruka? Jasná ruka, jasné rozhodnuti, nic necitliveho.

Reagovat
santini

ešte dobre že neriešil situáciu 10minút pred golom... mal to písknuť hneď a nie keď už celé Baskicko dobúchalo šampanské... ešte sa to aj stalo medzi hlavným rozhodcom a asistentom... takéto rozhodnutia zabíjajú a.) rozhodcov b.) futbal

Reagovat
Mass

Já tohle taky nesnáším, kdy se hra před gólem prošetřuje zpětně.

Dotek ruky a míče Muniana tam byl, ale předtim mu do ní De Jong kopl vysokou nohou a Munian vlastně za ní vůbec nemohl, protože si kryl obličej.

Reagovat
Xavi

De Jong faul slapakem s vysokou nohou, výhoda, ruka...

Reagovat
Visca el barca

to ses normálně posral ne

Reagovat
santini

ee

Reagovat
blaugrana

lol

Reagovat
el Principito

Reagovat
Rizek

Ruka byla jasná a tady bych řekl, že VAR zafungoval přesně tak, jak má.

Athletic hrál výborně a měl na minimálně jeden bod.

Reagovat
Well

Ruka to byla, spíš jde o nastavený metr, když se to píská jednou, mělo by se to pískat vždy.

Reagovat
Rizek

Pískání ruky je ohromné a neodhalitelné tajemství, ale takhle byla prostě jasná za jakýchkoliv pravidel - on šel do souboje nataženou rukou napřed a do té ruky ho to trefilo. Jako tady fakt nebylo o čem.

Reagovat
Well

Spíš jde o to, že sedět za VARem někdo jiný, tak se na tu situaci ani nemusí jít podívat, ta ruka sama o sobě je jasná.

Reagovat
Rizek

To možná jo, no. Jako sám za sebe jsem taky koukal, když tam něco řešili, protože ofsajd ani náhodou. Až jsem viděl opakovačku, tak bylo jasno.

Reagovat
Well

VAR sám o sobě špatný není, problém dělají především rozhodčí, jejichž kvalita ve Španělsku mi přijde prostě tragická. Situaci, kde je hráč 3 metry v ofsajdu nechávají kolikrát dohrát, přičemž muze hrozit zranění a podobně. Na druhou stranu se již několikrát stalo, že byl pisknuty ofsajd, který ve finále vůbec nebyl a přerušili tím útok, to je především ten různý metr.

Tady samozřejmě ruka jasná, není o čem na druhé straně minule byla jasná penalta pro Valencii a neřešili to. Obecně strašně často vychází ta rozhodnutí ve prospěch Barcy a Realu.

Reagovat
Rizek

Jako nemusíme chodit daleko - včera gól Raphinhovi taky neuznali kvůli domnělému ofsajdu. Otočit to musel až VAR. A to jsou přesně situace, kdy to mají nechat dohrát a nemávat. A někdy - jak říkáš - jsou situace, kdy je ten ofsajd jasný, a to dohrávat nechávají.

Já jsem za VAR rád, ale musí se to ustálit. A to asi potrvá.

Reagovat
santini

to som sa inak čudoval ako to vôbec asistent mohol dvihnúť, fakt smiech cez slzy.

Reagovat
santini

ide o to, že sa to aj tak píska veľmi individuálne / subjektívne. hlavne aj preto, že nie je ruka ako ruka...

Reagovat
Well

Však na to narážím, že se ty ruky pískají, jak chtějí, kolikrát máš stejnou situaci a jeden rozhodčí ji zapíská, druhý ne. Nejvíc mě baví ruky vlastní nešikovností, že se nepískají. Když tě někdo blbě trefi ve vyskoku, kde s tím nic moc neuděláš, je to ruka, když si to někdo vlastní levostí kopne do ruky, tak to ruka není.

Reagovat
Kokesh

A jak to chceš změnit? Vždy se to bude pískat individuálně. S VARem se to změnilo k lepšímu, ale nikdo ti přece nezaručí 100% spravedlnost, to nejde. Když pojedu na 50 osmdesát km/h a bude tam radar, automaticky mě PC vyhodnotí a dostanu pokutu, tak jako 50 dalších co udělají stejný přestupek. Tak se dá definovat přibližně offside. Máš určený parametry, pokud jsou překročeny offside je, pokud ne není. Ale u ruky a dalších zákroku na červenou atp. nic podobného aplikovat nejde. Vždy bude záležet na rozhodčích a na obsluze VAR. Jeden rozhodčí zapíská, druhý ne...jedna obsluha upozorní, druhá ne...jednou z toho tvůj tým bude těžit a podruhé prostě ne. To se změnit nedá....

Reagovat
m.iker007

Já se z těch barcelonských výher 1:0 normálně poseru. Člověk si říká, dneska by mohli ztratit a klasika.

Na zápasy katalánců nekoukám, ale pozorovat jejich výsledky jako fanoušek Realu je prostě bolestivý.

Reagovat
Xavi

Si máš vsadit, aspoň bys vyhrál a trochu to kompenzoval.

Reagovat
king23

Na výhru 1:0 pro Barcu už musí snad být záporný kurz

Reagovat
Rizek

au, chápu. Tohle znám z vašich zápasů v minulosti, kdy jsme spolu byli bok po boku a šlo o každý bodík. Asi nejbolestivější vzpomínka je váš mač na Seville, kde jste tekli 2:0 a obrátili to na 2:3. Ještě jednou - au.

Reagovat
m.iker007

Tenkrát to byl den jako víno. Odpoledne jsem si zlomil kotník při skluzu v Králikách, kam jsem jel zalepit díru v sestavě. Přijel jsem dom se sádrou, v Seville poločas 2:0, říkám si, dneska už té trýzně stačilo a v ponděli ráno jsem se nestačil divit :D

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Dayman

[Toni Juanmartí] The 1-0 victory against Athletic Club is Barca's 11th '1-0' victory this season, and their 9th victory in the league. A club record.

Reagovat
Rizek

Tohle přesně potvrdilo, co jsem psal po minulém kole. Plácáme se po ramenou, jakouže nemáme skvělou obranu (což je bezpochyby statisticky pravda), ale že mohl dát Athletic minimálně 2, ale klidně i 5 gólů, to už by mělo být pro nás varující. Tohle prostě v Evropě nepotkáme. Jak jsem psal minule - ta nekvalita soupeřů ve finální fázi je obrovská. Hrát takhle 10 let zpět, dostaneme 3:1 a jedeme domů s pláčem.

MAtS je úžasný gólman. Dlouho o tom uvažuju, ale došel jsem k závěru, že je to nejlepší gólman Barcy za dobu, co ji sleduju. Vicky odpustí.

Sergi Roberto hrál opravdu dost špatně, ale to tak nějak víme dlouhodobě, že on plní už tak nějak jen roli maskota a asi dělá kabinu, což prostě je taky důležité. Vlastně i ostatní nezahráli bůhvíco. Naopak soupeř jezdil jak na motorkách. Klobouk dolů před nimi.

A ještě jedna věc - Manzano je sice zmetek, ale včera jsem mu obrazně tleskal po téměř každém neodpískaném pádu Gaviho. Oni to třeba i někdy fauly byly, ale když Gavi předvede hned v úvodu takhle okatý dive, tak ať se pak nediví, že mu pak sudí nefoukne nic. Kdyby to takhle dělalo sudích víc, tak to Gavi třeba pochopí a odnaučí se to.

Reagovat
Phillipinho

Jo Gavi ma strasne slaby kryti mice, do kteryho mu kazdej celkem v klidu sahne a pak jezdi po brise a snazi si vymodlit faul

Reagovat
Mass

To byl hodně srandovní moment

Na druhou stranu to ukazuje, jakej je Gavi bojovník, kterej umí i technicky, takovej hráč dlouho v Barce nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě přidej, mohli dát 10 gólů.

Reagovat
Rizek

jen takhle z hlavy dali tyč, břevno, ta nepovedená patička před prázdnou bránou, obalovačka Muniaína a v nastaveném čase tam bylo zakončení, co trefilo Alonsa (???). A to jsem stopro na spoustu situací zapomněl.

Reagovat
madridcan

Reaguješ na človeka, ktorý ma za trofej 0:4 Real-Barca...tam je Barcelona dokonalá všade!

V Lige Majstrov...ehm...Európskej lige...ehm proste kurva sme pred rokom vyhrali nad Realom 0:4!!!

Reagovat
Rizek

tak jsem teď v ďábelským sendviči.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Xavi

Podle mě to byl teda extrémně kvalitní zápas z obou stran.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
7kaka7

Dotaz pro experty na La ligu

Trofej pro vítěze ligy se předává?:

1. Na startu další sezóny

2. Ve chvíli kdy je matematická jistota titulu

3. Po posledním kole

Díky

Reagovat
Fumetsu

Já bych si přál, aby nám ji dali už zítra. Jen tak pro jistotu, kdyby jsme to ještě stihli posrat.

Reagovat
7kaka7

Já ten dotaz ale myslel vážně

Reagovat
Visca el barca

Aaa. Už začíná prosakovat vydírání Peréze. Klasická bílá kampaň, tak jako vždy.

Reagovat
Tony Stark

Evidentne si nevidel oficiálne vyjadrenie klubu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele