25. kolo
12.03.2023 16:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavující Erik Lamela (© AFP)

Andaluský záchranářský souboj vyzněl lépe pro Sevillu, tři body zařídil Lamela

V utkání tabulkových sousedů, kteří bojují o záchranu, byla po obratu úspěšnější favorizovaná Sevilla, která porazila Almeríi 2:1. Dokázala si poradit s nepříznivým stavem, který zařídil ve druhé minutě Akieme, a otočila utkání na svou stranu trefami Ocampose a Lamely.

Už ve druhé minutě se poprvé rozvlnila síť za marockým brankářem domácí Sevilly. Suárez poslal dlouhý pas na pravou stranu, který na hrací ploše taktak dostihl Pozo a servíroval jej do vápna. Tam si jej našel na zadní tyči naprosto zapomenutý Akieme, který jej z voleje nádherně trefil a dokázal prostřelit Bounoua.

Ve třicáté třetí minutě se hrozivě střetla hned trojice hráčů, z nichž největší újmu utrpěl právě domácí brankář, a musel tak místo sebe mezi tři tyče pustit Marka Dimitroviće. Možná že i tento impuls přispěl k hernímu vzepětí Los Nervionenses, kteří o chvíli později vyrovnali.

Postaral se o to z pokutového kopu, který byl nařízen po faulu Poza, Lucas Ocampos. Míč poslal k levé tyči, Martínez se za střelou jen ohlédl, a oba týmy tedy šly do kabin za vyrovnaného stavu.

Zápas mohl chvíli po pauze na stranu Almeríe zvrátit agilní Suárez, jeho samostatný únik ale vychytal Srb v bráně domácích. Sevilla byla nadále o něco aktivnějším mužstvem, další šanci si však opět vypracovali Rojiblancos. Centellesovo zakončení do odkryté brány však na čáře zastavil Badé.

A tak se z vedoucí trefy nakonec přece jen radovali Sampaoliho svěřenci. Centr Gila z levé strany našel přesně hlavu Lamely, který uklidil míč tak dobře, že v bráně hostí nezůstala jediná pavučina.

Šanci na vyrovnání měl o chvíli později znovu Suárez, jeho hlavičku nicméně vytáhl famózním zákrokem Dimitrović na břevno. Z důležitého vítězství se tak radovala Sevilla, která vystoupala až na třinácté místo, Almería zůstala na devatenácté pozici.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele