25. kolo
13.03.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Álvaro Morata střílí jedinou branku utkání (© AFP)

Girona se statečně bránila, ale střídající Morata ji v závěru zchladil

Atlético si v nastavení poradilo s houževnatou obranou Girony a děkuje střídajícímu Álvaru Moratovi.

Girona doufala, že se jí doma povede uspět a stát se jediným týmem, který v tomto kole nerespektoval předzápasové prognózy a porazil favorita. Od úvodních minut ale bylo víceméně jasné, že ho v tomhle ohledu čeká obrovský kus práce. Atlético se sice dlouhou dobu nedokázalo prosadit, neustále však hrozilo a pohybovalo se kolem vápna brankáře Gazzanigy.

Hodně zajímavou šanci jsme viděli ve 23. minutě, kdy si Antoine Griezmann naběhl na dlouhý pas a utíkal směrem do vápna domácího týmu. V něm pak citlivým centrem oslovil Memphise Depaye, jenže ten v pádu vypálil jen těsně nad domácí svatyni! Postupem času se hra víceméně vyrovnávala a domácí přeci jen začali být nepříjemným soupeřem, který svou aktivitou umí favorita potrápit.

Velké šance se ovšem kupily na straně Atlética. Colchoneros mohl do vedení poslat znovu Depay, k němuž se ve vápně dostal míč po pádu obránce, jenže nizozemský střelec opět pod tlakem přestřelil Gazzanigovu bránu. A do stejných míst posléze pálil i obránce Hermoso, jenž zakončoval rohový kop.

Brankář Gazzaniga musel předvést skvělé reflexy, když ho hned po změně stran trochu vyděsil Llorente. Jeho střelu z úhlu ale zkušený gólman dokázal vyrazit do bezpečí. V 50. minutě domácím příznivcům zatrnulo, když se míče ve vlastním vápně dotkl Romeu. Jeho prohřešek sice VAR odhalil, jenže taky pozoroval předcházející útočný faul Hermosa, takže se penalta nepískala.

Postupem času každopádně Atlético přitápělo pod kotlem. Nejprve v 78. minutě trefil Griezmann jen boční síť. O chvíli později Atlético díky brankáři Oblakovi přečkalo ojedinělou šanci Riquelmeho. V nastavení už ale obrana Girony padla. Hermoso si možná v rozporu s pravidly poradil s obráncem a po rohovém kopu nasměroval míč do sítě Álvaro Morata. Sudí Mario Melero sice nejprve branku neuznal, avšak nakonec po nápovědě od videa svůj verdikt změnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele