25. kolo
12.03.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Raphinha (© AFP)

Athletic padl, pokořil ho jedinou trefou Raphinha

Barcelona slaví tři body z náročné půdy baskického Athleticu, rozhodlo o nich čisté konto ve spolupráci s perfektní ranou Raphinhy. Domácí sice ke konci srovnali, ale jejich zásah VAR neuznal.

Athletic by potřeboval bodově trochu povzbudit, ale zrovna dneska večer se nějaký větší bodový zisk asi konat neměl. Do Bilbaa totiž přijela Barcelona s mnoha svými esy a toužila stvrdit první místo v tabulce LaLigy. Hned od úvodu dělala ekipa vedená koučem Xavim, co mohla, aby se brzy dostala do vedení. Po dvou minutách se od míče opřel Ferrán Torres a zakončil jen těsně vedle tyče.

Po skromně hraném úvodu utkání se Barceloně povedla akce v sedmnácté minutě, když se vpřed řítil polský tank Robert Lewandowski. Jenže když už se ve vápně snažil střílet, vrhl se mu pod nohy skvěle zasahující brankář Julen Agirrezabala a balon schoval do své moci. Domácí se naopak delší dobu nechytali a neznamenali pro brankáře Ter Stegena větší nebezpečí. Až po třiceti minutách se jim povedl rohový kop a celou akci zakončil hlavičkou Raúl García. Naneštěstí pro Basky ale hlavičkoval jen do břevna!

První poločas se pomalu chýlil ke konci a když už se to nezdálo moc pravděpodobné, hosté udeřili! Ve druhé nastavené minutě se totiž Sergio Busquets kličkou zbavil protihráče na hraně vápna a oslovil milimetrově přesnou nahrávkou Raphinhu. Tomu se povedlo mladíčka v bráně Basků propálit a mohl se radovat dvakrát, když jeho branku posvětil posléze i VAR.

Pak se Barceloně vcelku dařilo se bránit, i když se po změně stran aktivita Athleticu přeci jen zvýšila a především bratři Williamsové byli schopní vymyslet zajímavý zárodek šance. Deset minut před koncem utkání se snažil o technický obstřel Iker Muniain, ale na jeho pokus si sáhl brankář Ter Stegen. Ten sice v závěru kapituloval, když po ztrátě Barcelony na útočné polovině pádil na jeho bránu Iñaki Williams a dokázal ho prostřelit, ale VAR vzápětí odhalil hru rukou a branka nakonec uznána nebyla. Barcelona díky tomu těsně porazila zdatného soupeře.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

0x1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele