LaLiga - preview 25. kola: Atlético cestuje do Girony

10.03.2023, 09:13, aktualizováno 13.03.2023, 09:09
Previews
Memphis Depay (© AFP)

Atlético Madrid pravidelně sbírá body, situace v tabulce je ale hodně vyrovnaná a celek z hlavního města rozhodně nemá jistou Ligu mistrů pro příští rok. V pondělí večer se mu do cesty postaví Girona...

Girona FC - Atlético Madrid

pondělí 21:00

Třetí Colchoneros budou dohrávat pětadvacáté kolo na hřišti dvanácté Girony. Ta má za sebou poměrně divoké týdny, v nichž odehrála tři zápasy, přičemž v každém z nich padlo minimálně pět gólů. Svěřence kouče Michela nečeká v pondělí nic jednoduchého, vždyť Atlético v sedmi vzájemných utkáních ještě nikdy nepadlo.

Katalánci mají za sebou tři utkání jako na horské dráze. Nejprve rozdrtili Almeríi v poměru 6:2, poté si 3:2 poradili s Bilbaem a v minulém týdnu narazili na Getafe, proti němuž chtěli potvrdit dobrou formu. Opět se jim sice podařilo vstřelit dvě branky, jmenovitě se o to postaral Castellanos a Gutierréz, jejich soupeř ale dokázal skórovat třikrát, a tak se z vítězství radoval on.

Jak už bylo řečeno, Girona ještě nikdy nedokázala Atlético porazit, přesto proti němu jeden nezanedbatelný úspěch zaznamenala. Vyřadila jej totiž v osmifinále domácího poháru v roce 2019, kdy se ještě hrálo na dva zápasy systémem doma - venku. Gironští po remíze 1:1 na domácím hřišti dokázali uhrát v přestřelce na Wando Metropolitano výsledek 3:3 a díky pravidlu venkovních gólů, které se v té době ještě uplatňovalo, postoupili.

Madridští se mohli minulý týden radovat z vítězství 6:1 na Sevillou. Demolici Andalusanů řídili svými trefami výborně hrající Depay a Morata, kteří se prosadili dvakrát, a po jednom gólu si připsali také Carrasco a Griezmann. Čestný úspěch Sampaoliho svěřenců zaznamenal alespoň v devětatřicáté minutě Yusuf En-Nesyri.

Atlético v této sezóně nebude kvůli propastné sedmnáctibodové ztrátě na první Barcelonu cílit na titul, z evropských pohárů vypadli Simeoneho svěřenci už na podzim, v Copa del Rey skončili před branami semifinále, umístění v top čtyřce a účast v milionářské soutěži v příští sezóně se tak pro ně zdá být téměř nutným cílem, který je potřeba bezpodmínečně splnit. K tomu, aby se jim to povedlo, je rozhodně potřeba porážet právě soupeře jako je Girona. Pomoci jim v tom už budou moci navrátilci po karetním trestu Correa a Molina.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martínez, Bueno, Juanpe, Hernández - Romeu, A García, B García - Cygankov, Castellanos, Riquelme

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Llorente, Savić, Giménez, Hermoso, Carrasco - Koke, Witsel, Griezmann - Memphis, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.97 - 3.40 - 2.08

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

RCD Mallorca - Real Sociedad

neděle 14:00

V neděli krátce po poledni se na Mallorce odehraje střetnutí domácího celku s pohárovým účastníkem ze San Sebastiánu. Real Sociedad má v nohách čtvrteční zápas Evropské ligy s AS Řím a k tomu navíc neoplývá optimální formou. Pro domácí je to bezpochyby příležitost, jak urvat cenné body, a pojistit si střed tabulky.

Domácí Mallorca se vyhřívá na klidném desátém místě, nicméně druhá polovina tabulky je hodně vyrovnaná a rozhodně její postavení neznamená záchranářskou jistotu. Naopak, jakékoliv zaváhání může znamenat dost zásadní propad, vždyť Bermellones dělí od sestupových pozic jen šest bodů.

Los Piratas také v minulých kolech neoslňovali a prohráli jak s Espanyolem, tak především s Elche. Pokaždé šlo o těsný výsledek, jenže na to se historie ptát nebude. Celek z Baleárů teď potřebuje stávající umístění pojistit, a to se nepovede jinak než ziskem bodů proti Realu Sociedad.

Bermellones určitě mají šanci, byť favoritem proti hostům nebudou. Real Sociedad je totiž jistě zkušeným mužstvem, které navíc účinkuje v evropských pohárech. Ve čtvrtek Baskové sehráli důležitou bitvu na italské půdě s AS Řím a se zlou se potázali. Po výhře 2:0 je blíže postupu aktuální držitel triumfu Konferenční ligy.

Růžové to není ani v LaLize. Real Sociedad sice drží čtvrtou příčku, ale jeho náskok se citelně snížil. Skoro to vypadá, že La Realu dochází dech, protože z posledních šesti kol vyhrál jen jednou. Před týdnem se dokonce nedokázal střelecky prosadit v souboji s o záchranu bojujícím Cádizem.

Mallorce chybí důležitý útočník Vedat Muriqi, jehož na hrotu zřejmě nahradí Prats. Dalšími absentéry jsou Dennis Hadžikadunić a Daniel Luna. Co se týče sestavy Basků, tam se zcela určitě dají očekávat změny, protože Alguacil dává pro Evropskou ligu přednost i jiným hráčům. Do nedělního zápasu pak určitě nenastoupí Aritz Elustondo, Sadiq Umar a Martin Merquelanz.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Valjent, Raillo, Copete - Maffeo, Ruiz de Galarreta, A Sanchez, Costa - Kadewere, Prats, Kang-in

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Barrenetxea, Zubeldia, Le Normand, Rico - Mendez, Zubimendi, Marin - Kubo, Sorloth, Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.03 - 2.72 - 2.43

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Sevilla FC - UD Almería

neděle 16:15

Sevilla se pokusí v nedělním zápase pětadvacátého kola navázat na dobrý výkon ze čtvrtečního utkání osmifinále Evropské ligy, kde se jí podařilo zdolat Fenerbahce Istanbul. Ve velmi důležitém záchranářském souboji se jí do cesty postaví Almería, ta je v tabulce osmnáctá, tedy jen o pozici níže než její soupeř a ráda by zopakovala výkon, díky kterému před čtrnácti dny porazila poprvé v historii Barcelonu.

Los Nervionenses se v tomto ročníku doma nedaří. V počtu získaných bodů na domácím hřišti jsou třetí nejhorší, na svém kontě jich mají pouze patnáct z dvanácti odehraných utkání.

V letošní sezóně to však pro Andalusany není trápení pouze na domácí půdě, minulý týden zajížděla Sevilla do Madridu, kde se utkala s Atléticem a odvezla si hrozivou porážku 1:6. O trefy domácích se postaral dvakrát Depay a Morata a jedenkrát se prosadili Griezmann s Carrascem. Jedinou čestnou trefu hostí vstřelil En-Nesyri. Sevilla si pak ale spravila chuť v týdnu, kdy dokázala udolat Fenerbahce 2:0 góly Jordána a Lamely a zajistila si tak nadějný náskok do odvety.

Almerijští si po heroickém vítězství nad lídrem tabulky z Katalánska připsali na své konto minulý týden další prohru. Tentokrát nestačili na Villarreal 0:2 a zůstali tak v sestupovém pásmu, kam se tedy, alespoň prozatím, nepropadla právě Sevilla. Branky Žluté Ponorky vsítili Moreno a Morales.

Pokud jsem zmiňoval, že Seville to na domácím trávníku příliš nelepí, tak Almería je na venkovních hřištích vůbec nejhorší v LaLize. Z jedenácti utkání, odehraných na soupeřových hřištích získala pouze tři body, teď však bude chtít tuto nepříznivou bilanci jistě vylepšit.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Gudelj, Nianzou, Acuña - Jordán, Rakitic - Gil, Torres, Lamela - En-Nesyri

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Mariño - Chumi, Ely, Babić, Akieme - Eguaras, Costa - Baptistão, Robertone, Ramazani - Suárez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.11 - 5.56

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Villarreal CF - Real Betis

neděle 18:30

Jedním z vůbec nejvyrovnanějších zápasů dvacátého pátého kola LaLigy by měl být ten s výkopem v neděli o půl sedmé. Utkají se v něm totiž týmy, které se v tabulce nachází na páté a šesté pozici, tedy Real Betis a Villarreal. Oba celky odehrály v týdnu své zápasy v pohárové Evropě, každý s o něco odlišným výsledkem a teď je čeká vzájemné střetnutí.

To první v letošní sezóně se uskutečnilo jedenáctého září a ze zápasu si tři body odnesl klub ze Sevilly. Jediný střelcem byl Rodri, který překlopil utkání ve prospěch svého týmu v jednašedesáté minutě.

Žlutá Ponorka se letos musela vypořádat s mnoha problémy, přesto se v tabulce drží na skvělém šestém místě. Svěřenci trenéra Setiéna se v průběhu roku vrátili na svůj domácí stadion a nyní čelili v Evropské konferenční lize belgickému Anderlechtu. Zápas na venkovním hřišti zvládli poměrně dobře. Odnesli si z něj remízu 1:1, jelikož na gól Triguerose z osmadvacáté minuty zareagoval půl hodiny před koncem Dreyer. Odveta, která se bude příští týden konat právě ve Villarrealu tak bude velmi zajímavá.

To Betis se svým vystoupením v Evropské lize už tak spokojený být nemůže. United nejspíše po debaklu s Liverpoolem chtěli ukázat svým příznivcům, že ještě fotbal hrát nezapomněli, což se jim proti španělskému soupeři rozhodně povedlo. Andalusané chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí a domů si odvezli poměrně drtivou porážku 1:4.

Na úvodní trefu Rashforda ještě dokázal zareagovat Ayoze Pérez, druhý poločas už však pro Béticos přinesl definitivní zkázu. Trefil se Antony, Fernandés a Weghorst a bylo vymalováno. V odvetě tak bílo-zeleným pomůže jedině zázrak.

Do zápasu s Villarrealem za ně nebude moci naskočit Carvalho, který je kvůli žluté kartě z minulého zápasu v karetním trestu. Vlivem zranění do hry nezasáhnou také Cruz a Fekir, svůj problém s hamstringem naopak už doléčil Canales. Za domácí do hry nezasáhne Francis Coquelin, který je na dlouhodobé marodce se svým zraněným kolenem.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Albiol, P Torres, A Moreno - Capoue, Parejo, Baena - Chukwueze, G Moreno, Pino

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Sabaly, Pezzella, Felipe, Miranda - Rodríguez, Guardado - Ruibal, Canales, Pérez - Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.09 - 5.52

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Athletic Bilbao - FC Barcelona

neděle 21:00

Ze stadionu San Mamés se vozí body obtížně a své o tom ví i vedoucí Barcelona. Na pozadí nových potíží si pokusí upevnit vedení proti Athletic Clubu. Ten se nevzdává možnosti evropských pohárů, ale po třech zápasech bez výhry potřebuje naplno bodovat. První zápas na Camp Nou jasně ovládli Katalánci v poměru 4:0.

Barcelona na Camp Nou jasně dominovala a nebohé Basky přejela už v prvním poločase. Tentokrát se ale očekává vyrovnanější partie - Athletic totiž potřebuje zabrat, aby se přiblížil pohárům a na San Mamés se bude moci spolehnout na skvělou kulisu.

Domácí prostředí je samozřejmě výhodou, ovšem pro Athletic letos není San Mamés takovou pevností, jak by si Baskové přáli. Body si odtud odvezlo už šest týmů - naposledy trochu překvapivě Girona (2:3) a pohárové příčky se díky tomu vzdálily. Tým z Bilbaa je v tabulce devátý a na šestý Villarreal ztrácí čtyři body.

"Víme, že fanoušci mají tyto zápasy rádi. Výhra nad Barcelonou by nám dala vzpruhu, kterou teď všichni potřebujeme. Pokud budeme hrát naší úroveň a fanoušci nás podpoří, máme šanci je porazit," prohlásil Dani García. Athletic se naposledy radoval z ligové výhry 11. února ve Valencii.

"Zoufale potřebujeme vyhrát, protože jsme teď neměli dobrou formu. Jsme v situaci, že když všechno půjde dobře, můžeme skončit na nejvyšších příčkách, v opačném případě skončíme v zemi nikoho," dodal García.

Favoritem zůstává i přes všechny nové obtíže Barcelona, která bude hájit pohodlný náskok na konkurenční Real Madrid. Katalánci dali zapomenout na nečekaný nezdar v Almeríi (0:1) a nejtěsnějším výsledkem porazili Valencii.

LaLiga je pro Barcu primárním cílem, ale ve hře zůstává i trofej pro vítěze Copa del Rey. V prvním zápase semifinále vyhráli Xaviho svěřenci na Santiago Bernabéu a mají postupu do finále výrazně blíže. Pokud jde o situaci v ligové soutěži, tam Barcelona kraluje s dostatečným devítibodovým náskokem na druhý Real Madrid. I přes brzké vyřazení z evropských pohárů to může být pro Barcu úspěšná sezona, alespoň po výsledkové stránce.

Není to tak dávno, co Athletic doma pravidelně Barcelonu obíral o body, ale světe div se tři roky už se mu to na domácí půdě nepodařilo. Naposledy v srpnu 2021 s ní remizoval 1:1 a samozřejmě v lednu 2022 jí v prodloužení vyřadil z Copa del Rey.

Athletic bude bez služeb Unaiho Simóna, Jona Morcilla a Andera Herrery. Proti Rayu navíc uviděl červenou kartu Oihan Sancet a v neděli bude rovněž chybět. Barcelona stále nemůže počítat s Pedrim ani Ousmanem Dembélém. Podobný problém jako Oihan Sancet má i Ronald Araújo, jenž byl v zápase s Valencií vyloučen.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - De Marcos, Vivian, I Martinez, Lekue - Zarraga, Vesga - N. Williams, Muniain, I. Williams - Guruzeta

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Koundé, Christensen, Baldé - F. de Jong, Busquets, Kessié - Raphinha, Lewandowski, Gavi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.38 - 2.16

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Real Madrid - Espanyol Barcelona

sobota 14:00

Ještě předtím, než se Real Madrid zapojí do odvetného utkání Ligy mistrů s Liverpoolem, se chce soustředit na další soutěž, v níž pomýšlí na nejvyšší příčky. V sobotu odpoledne se na stadionu Santiago Bernabéu ukáže Espanyol a rád by Bílému baletu zkomplikoval cestu za titulem.

On si ji Real komplikuje docela úspěšně sám. Královský velkoklub totiž v této sezoně mimořádně ztrácí a pryč je jeho jistota z minulého ročníku. Zatímco před téměř rokem se radoval ze zisku trofeje, tentokrát to na ni nevypadá. Vše se samozřejmě může změnit, prostoru na to je dost, ale Ancelottiho tým obecně letos nevládne takovou energií a jistotou. Ztrácí poměrně často a momentálně mu na první Barcelonu chybí už devět bodů.

V minulém kole Real opět nedokázal bodovat naplno, což se mu nepovedlo už ve třech soutěžních duelech. Tahle nepovedená série ho stála lepší výchozí pozici před odvetou semifinále Copa del Rey s Barcelonou a také větší ztrátu na stejného soka v lize. Trenér Carlo Ancelotti ale odmítá házet flintu do žita a před utkáním s Espanyolem burcuje svůj tým.

V rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Je pravda, že v těchto týdnech nehrajeme ideálně a vloni jsme si vedli lépe. Mrzí mě hlavně minulé kolo, v němž jsme nedokázali proměnit několik solidních šancí. Ale nevzdáváme se, naopak máme jarní části sezoně vždycky silnější a proto nehodlám panikařit. Máme skvělý tým a věřím, že se zvedneme a začneme zase pravidelně vyhrávat."

S Espanyolem Real odehrál už mnoho utkání a prohrává jen málokdy. Za poslední tři duely padlo mezi těmito týmy už 11 branek, takže diváci by se mohli dočkat dobré podívané. Oba kluby taky pojí čilý obchodní ruch, protože na trase mezi Espanyolem a Realem putovalo mnoho borců. Například Ricardo Zamora, Alfredo Di Stéfano, Iván Helguera, Samuel Eto'o, José Callejón nebo Marcos Asensio.

Espanyol si líže rány po nepovedeném minulém kole, v němž kupodivu nestačil na potápějící se Real Valladolid. Za sebou měl sérii dvou vyhraných duelů a málokdo počítal s tím, že by právě Real Valladolid mohl Espanyol ohrozit. Ale stalo se, Espanyol zabral až pozdě a ani branka Martina Braithwaitea nic nezměnila. Po této ztrátě se Espanyol nalézá na 13. místě tabulky, jen dva body od pásma sestupu.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Nacho, Camavinga - Modrić, Tchouameni, Kroos - Valverde, Rodrygo, Vinícius

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Gil, Montes, S. Goméz, Pierre-Gabriel - Darder, Vinicius - Puado, Suárez, Braithwaite - Joselu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.38 - 17.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Elche CF - Real Valladolid

sobota 16:15

Elche se v sobotu odpoledne pokusí doma vytěžit maximum bodů z duelu proti Realu Valladolid a pokud se mu to povede, vyhraje dva duely po sobě úplně poprvé v sezoně. Hosté jsou ale přesto favoritem.

Elche se topí na dně LaLigy a jeho vyhlídky na záchranu jsou mizivé. Do konce letošního programu sice zbývá ještě 14 utkání, ale Elche je jasným hlavním kandidátem na sestup. Pořád okupuje až poslední příčku a doposud posbíralo jen pouhých 12 bodů. Na sedmnáctou Sevillu už ztrácí propastných 13 bodů a to i přesto, že v minulém kole se mu povedlo něco skvělého.

Z Mallorky se totiž Elche vrátilo jako vítěz, k čemuž mu stačil jediný zásah Lucase Boyého dvě minuty před koncem. Tým trenéra Machína tak zvítězil podruhé za posledních pět utkání. Real Valladolid je na tom ale mnohem líp a také on minule vyhrál. Ukončil sérii dvou porážek v řadě, když si poradil s Espanyolem, jenž se probudil až příliš pozdě. Výsledek pro Real Valladolid přesto znamená odstup jen dvou bodů od sestupových příček.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Roco, Bigas - Carmona, Fidel, Mascarell, Gumbau, Clerc - Nteka, Boyé

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Fresneda, Fernandez, El Yamiq, Escudero - Sánchez, Hongla, Aguado - Plata, Marin, Plano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.20 - 3.02

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Celta Vigo - Rayo Vallecano

sobota 18:30

Rayo Vallecano pořád doufá, že se mu povede skončit v elitní šestici a tudíž si zahrát evropské poháry. Ale poslední dobou se mu nedaří a vyhrálo naposledy koncem února. Proto doufá, že mu body přinese utkání ve Vigu.

Celta v těchto týdnech rozhodně nemá špatnou formu a naopak se jí povedlo ustálit svoje výkony. S výjimkou porážky od Atlética, která se samozřejmě dala očekávat, si Celta vede dobře a v posledních šesti duelech další zápas už neprohrála. Poradit si v tomto období dokázala jak s Athleticem, tak i s Realem Betis, což bývá dost náročný úkol. V minulém kole už to tak slavné nebylo, protože Celta si jen rozdělila body s Osasunou, aniž by padla jediná branka.

To je u ní ostatně docela div, protože Celta právě jistou obranu zrovna neoplývá. Dostala za 24 utkání už 34 branek a jen šest týmů inkasovalo častěji. Momentální dobrá forma ji ale poslala na 12. příčku s tím, že od desáté Mallorky ji dělí jen tři body. Na její situaci se přirozeně dá dívat i opačně, neboť tým vedený koučem Carvalhalem dělí jen tři body od pásma sestupu.

Celtě bude v domácím duelu chybět vykartovaný Hugo Mallo, ale Renato Tapia se po odpykání trestu zase vrací. Zranění nadále zůstávají Marchesin s Minguezou. Rayo půjde do tohoto duelu v plné síle a vrací se mu i karetní hříšník Alejandro Catena.

Rayo doufá, že by si mohlo zahrát poháry a nemá k nim zas tak daleko. Momentálně mu patří skvělá sedmá příčka a na šestý Villarreal mu schází jen dva body. Rayo už ale ve čtyřech duelech nedokázalo vyhrát, minule si jen bez branek rozdělilo body s Athleticem.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Vazquez, Aidoo, Nuñéz, Galán - Pérez, Veiga, Beltrán, De la Torre - Seferović, Aspas

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, F. Garcia - Valentin, Comesaña - Palazón, Trejo, A. García - Camello

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.29 - 4.12

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Valencia CF - CA Osasuna

sobota 21:00

Valencia bojuje o záchranu v lize a její bitva bude pokračovat na domácí půdě stadionu Mestalla. V sobotu večer se na něm představí Osasuna, která naopak prožívá skvělou dobu a nemá tak daleko ani k pohárovým příčkám.

Los Che prochází mimořádně těžkým obdobím, které jen potvrzuje ústup ze slávy populárního a kdysi úspěšného klubu. Na singapurského podnikatele a majitele Valencie Petera Lima, jehož jmění odhaduje Forbes na 2,6 miliard dolarů, se někteří fanoušci nemohou ani podívat. Pod jeho letitou vládou totiž neudělal klub prakticky žádný progres a teď mu dokonce reálně hrozí ještě nedávno nemyslitelný sestup. A to po dlouhých 36 letech!

Naprosto tragická sezona zatím Valencii přihrála jen pouhých 23 bodů, na které Netopýři potřebovali už 24 odehraných zápasů! Valencia v zásadě nevyniká v negativním slova smyslu ani špatnou obranou, ani tragickým útokem, byť je samozřejmě co zlepšovat, ale pořád jí to stačí až na devatenáctou příčku. Od sedmnáctého místa ji dělí dva body a Netopýři proto zoufale potřebují výsledkově zabrat.

Ono se není moc čemu divit, že ani trenér Rubén Baraja nepřinesl kýžený efekt - jeho mužstvo z posledních šesti ligových duelů prohrálo pětkrát! A nebude to asi o moc lepší, protože Valencii kromě Osasuny čeká v dalších zápasech Atlético Madrid a Rayo Vallecano.

Osasuna naproti tomu hraje hodně vysoko nad své poměry a patří jí skvělá osmá příčka. Od šestého Villarrealu ji dělí jen pouhé tři body, takže ani sen o pohárech rozhodně není jen bláhovou iluzí. Klub z Pamplony by si určitě rád znovu připsal tři body, protože v minulém kole trochu zaváhal. Proti Celtě Vigo to z jeho strany nebylo ono a diváci se v souboji těchto dvou týmů nakonec nedočkali ani jedné branky.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Diakhaby, Ozkacar, Vazquez - Correia, Moriba, Guillamón, Almeida, Lino - Duro

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Moncayola, Aridane, D. Garcia, Sanchez - Oroz, Torro, M. Gómez - Ávila, Budimir, Ezzalzouli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.16 - 4.35

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Cádiz CF - Getafe CF

pátek 21:00

Cádiz hostí v páteční předehrávce 25. kola Getafe a cítí obrovskou šanci dostat se dál od pásma sestupu. K němu totiž mají oba týmy hodně blízko a zároveň je v tabulce od sebe dělí jen jeden bod!

Stadion Nuevo Mirandilla uvidí zápas ani ne tak atraktivní jako spíš důležitý. Cádiz i Getafe mají společné to, že cítí blízkost sestupových vod a potřebují se od nich dostat co nejdál. K čemuž je vzájemný duel tím nejlepším způsobem. Cádiz je na tom jen nepatrně líp, protože získal o bod navíc. Ani tak to není žádná hitparáda, především střela branek mu musí dělat velké problémy.

Cádiz se doposud zmohl jen na pouhých 18 branek, což jej spolu s Elche a Realem Valladolid řadí až na nejhorší příčku ligové tabulky v počtu branek. Cádiz se navíc musí obejít bez zraněných Caly, Garrida, Zalduy a Ocampa.

Hostující Getafe postrádá pouze obránce Djeného, ale jeho vyhlídky na bodový zisk jsou horší. Od osmnácté Almeríe dělí Getafe jen lepší skóre a je otázkou, jak dlouho to Getafe vydrží. Faktem je, že s Cádizem prohrál v šesti minulých duelech jen jednou.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Fali, Espino - Fede, Escalante - Bongonda, Alex, Sobrino - Roger

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Dakonam, Duarte, Alderete, Portu - Maksimović, Algobia, El Haddadi - Ünal, Mayoral

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 2.76 - 3.78

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
24
20
2
2
46 : 8
62
2
Real Madrid
24
16
5
3
47 : 18
53
3
Atlético Madrid
24
13
6
5
38 : 19
45
4
Real Sociedad
24
13
5
6
32 : 23
44
5
Real Betis
24
12
5
7
32 : 25
41
6
Villarreal CF
24
11
4
9
28 : 23
37
7
Rayo Vallecano
24
9
8
7
29 : 25
35
8
CA Osasuna
24
9
7
8
22 : 23
34
9
Athletic Bilbao
24
9
6
9
33 : 26
33
10
RCD Mallorca
24
9
4
11
21 : 25
31
11
Girona FC
24
8
6
10
38 : 38
30
12
Celta Vigo
24
7
7
10
26 : 34
28
13
Espanyol Barcelona
24
6
9
9
30 : 36
27
14
Real Valladolid
24
8
3
13
18 : 34
27
15
Cádiz CF
24
6
8
10
18 : 35
26
16
Getafe CF
24
6
7
11
23 : 32
25
17
Sevilla FC
24
6
7
11
27 : 39
25
18
UD Almería
24
7
4
13
28 : 42
25
19
Valencia CF
24
6
5
13
27 : 28
23
20
Elche CF
24
2
6
16
18 : 48
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
misinho7

https://www.csfd.cz/film/1323147-real-madrid-until-the-end/videa/

Dnes vyslo na Apple TV. (Ale uz to je aj na nejakych tych piratskych strankach ) Som zvedavy, su tam vlastne tie nase otocky a cesta za LM.

Reagovat
Al Capone

Jo na tohle jsem docela zvědavý, koneckonců ty otočky neomrzí nikdy

Reagovat
zasranej malíř

Courtois - Carvajal, Militão, Nacho, Camavinga - Modrić, Tchouameni, Kroos - Valverde, Rodrygo, Vinícius

Reagovat
misomy6

In light of the serious nature of accusations presented by the Barcelona Prosecution Service against F.C. Barcelona and two of its presidents based on reasonable suspicions of corruption and their relationship with the former Vice-President of the Technical Referees Committee (CTA), José María Enríquez Negreira, the president has convened an urgent meeting of the Board of Directors tomorrow, Sunday the 12th of March 2023, at 12:00pm, in order to decide on Real Madrid's appropriate course of action in regard to this matter.

Z oficiálnej stránky Realu. Tak som zvedavý a dúfam ze výsledok bude ze požadujeme spravodlivé vyšetrenie danej veci. Nic viac

Reagovat
smazaný uživatel

No na twitteru se suska, ze to bude jeste neco vic. Perez pry chce pretrhat vesktery vztahy s Barcou (Superliga atd.) a prejit do ofenzivy, tj. jit po Barcelone soudni cestou.

Reagovat
misinho7

mne sa to "bratrickovanie" s nimi moc nepaci..Perez to robi len kvoli SuperLige a to zato nestoji..vsetky kluby tam spolu vydali vyhlasenie a nie su spokojny s tym co Barca robila len my sme to kvoli tomu ignorovali..snad sa to zajtra zmeni

Reagovat
madridcan

Carlovi úplne zajebalo s tým Ceballosom a Camavinga zas kraj, aby tam išiel Nacho

Reagovat
Cracker10

Jak to trefil

Reagovat
CHONG

Karta pro Vincka

Reagovat
LAM

Stegen-Balde,Christensen,Kounde,Roberto-Sergio,FDJ,Gavi-Ferran,Lewa,Raphinha

Jsem na tu obranu bez Arauja zvědavej a na Ferrana ani ne.

Reagovat
2miguel1

Chaloši nema niekto dobry stream ? Dikes

Reagovat
LAM

O2 to jistí

Reagovat
Rattlesnake
Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri bude na Clásico, skvěle

Reagovat
Gazdo

To je uplne neskutocne ako sa dokaze vzdy na nas Athletic vyhecovat. Ked sa tak vyhecuje Espanyol este to pochopim predsa len chudsi pribuzny ktory si chce nieco dokazat a aspon maju derby caro a emocie. Ale preco zrovna Athletic ma zakazdym na Barcu takto spadnute ze su tam vsetci ochotni polozit zivot to nechapem

Reagovat
Jordi Alba

Nejlepší je, jak tejden potom klasicky prohrajou s nějakou Almerií 4:0.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Switchback

Lewa panebože

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi tvl

Reagovat
smazaný uživatel

to je tempo, nahoru dolů, žádné čekání

Reagovat
smazaný uživatel

to není ofsajd kurva

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooooooooooool kráááása

Reagovat
smazaný uživatel

Raphinha je dneska výtečný

Reagovat
EaP

Som ti už pred mesiacom písal, že jemu treba dat len čas. Zatiaľ nás po Dembovi on zachraňuje už minimálne mesiac.

Reagovat
smazaný uživatel

a Bus další fantastická asistence

Reagovat
Messiáš

Raphinha super forma

Reagovat
Gazdo

Akoze diskusie k lalige isli dole vodou uz nejaky ten piatok ale tu uz to realne umrelo

Reagovat
Xavi

Cules to ještě drží nad vodou, Realisti to už vzdali.

Reagovat
Messiáš

Mě nejvíce chybí i diskuze o jiných týmech, zajímávých hráčích mimo TOPku. Teď se to bude točit jenom kolem Negreira Case, což bude jen přehlídka argumentačních faulů, přesvědčených fanoušků jedné či druhé strany a samozřejmě trollingu. Je to škoda

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Messiáš

Jak to jde Tsygankovi? Koukal jsem, že už má góla a nějaké nahrávky, moc jsem se na něj těšil a jsem rád, že to není přestup "přes City"

Reagovat
Jordi Alba

Zatím skvěle, prakticky sbírá minimálně asistence od doby, co je v základu, konečně se nahradila ta pozice, kterou v Segundě hrál Baena. Jestli to takhle půjde dál, tak se tu asi moc neohřeje, ale je to jen začátek, těžko říct. Ono většina těch přestupů přes City moc nevycházelo, respektive je City tam poslalo hostovat a ty hráči pak stejně skoro nehráli, Aleix vyjímkou, možná ještě Castellanos, kterej konečně dal nějaký góly, ale to i Bustos a kde skončil. Obŕana je často průser, ale vyvažuje to hodně vstřelených gólů.

Reagovat
patas92

Co na půl metrovém neofsajdu zkoumali minutu a půl?

Reagovat
Xavi

Taky nechápu, vždyť to bylo hned jasny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by řekl klasik, tento zápas se sleduje sám. Bilbao nasadilo doslova zběsilé tempo, ale vyrovnali jsme to hodně dobře, zkoušíme hrát delší míče do volných prostorů, což je od Xaviho dobrá taktika a vychází to, dostáváme se do zajímavých pozic a nakonec jsme za to byli odměnění Rapnhinha hraje možná nejlepší zápas za Barcu, konečně mu vychází 1vs1 i centry, občas tam dá zajímavou dlouhou přihrávku a zakončení Busovy příhry luxusní

Reagovat
LAM

Brutální tempo. Kdyby hrál Athletic tak jako proti nám každej zápas, tak hrajou o LM.

U nás prostě hrozně chybí Pedri v záloze a Araujo v obraně, to je vidět i z vesmíru. Takhle nakonec musíme hrát s Ferranem.... ale aspoň ten gól pro Raphinhu

Druhej poločas čekám od Basků ještě větší talčení do vápna a asi i nějakej skok na penaltu, takže by to chtělo přidat.

Reagovat
Xavi

Athletic dobří blázni, to je neskutečně tempo a intenzita, tohle nemůžou vydržet.

Reagovat
Xavi

Nechápu, proč nehraje Kessie, kterej se skvěle rozehrál a dnes do toho stylu by se hodil, dal bych dole Ferrana, na jeho místo Gavi a Kessie do zálohy.

Reagovat
roman1978

To tam nemůžou dát sestřih i od někoho jiného? Riquelmeho góly jsem viděl už tak cca milionkrát.

Jinak Bilbao na drogách.

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde ordinoval tataráček

Reagovat
roman1978

Jn.

A taky by se už mohl konečně zase chytit Lewy.

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl García venku, díky Valverde

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen parádně

Reagovat
Jordi Alba

A znova, i když tady musel bejt asi ofsajd.

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi omfg, kdybys tam nedělal žongly, tak to stihneš

Reagovat
smazaný uživatel

Ruka?

Reagovat
smazaný uživatel

nesmí uznat, pohyb proti míči

Reagovat
smazaný uživatel

hehe, paráda

Reagovat
patas92

Čemu se ten malý Ramos tak diví

Reagovat
Switchback

Se divím, že to Var viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso dobře zachránil

Reagovat
kaja900

To není možný co nedají Bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

Když jde o Barcu, tak klidně přetočí 10 minut

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo pod Switchbacka

Reagovat
alcantara

Ano, to totiz vobec nebola podstatna situacia pre vyvoj akcie

Reagovat
smazaný uživatel

Nico hraje s námi

Reagovat
smazaný uživatel

Za Ronaldinha a spol. ještě fajn klub, od tý doby Barcu nesnáším čím dál, tím víc

Reagovat
Switchback

ruka to ale byla, neuděláš nic

Reagovat
Xavi

Dneska k žádné nenavisti nebyl důvod

Reagovat
Cracker10

Jaky je duvod k nenavisti? Ruka jasna.

Reagovat
ttopi

Jo, čím víc legitimních rozhodnutí, tím víc je logický je nenávidět

Reagovat
ACSeRw!n

uz tehdy to byly spiny

Reagovat
patas92

V suchym

Reagovat
Kejza

Reagovat
Xavi

To byly nervy, parádní zápas.

Reagovat
dextroza_m

Stejně ten VAR kurví fotbal. Jako ano, ruka byla, ale ty emoce, ty fotbalové emoce jsou pryc.

Reagovat
Cracker10

To sami ten gol, vubec nechapu jak to muze mavnout.

Reagovat
dextroza_m

Přesně, my se zrovna neradovali a gól, Baskové se radovali a gól neplatil. A že by díky VARu zmizely chyby...

Reagovat
Xavi

Tak ja jsem se u našeho gólů nejdřív radoval, pak mně zatrnulo a pak jsem se zas radoval.

Reagovat
Well

Hlavně nevíš jestli máš slavit, nemáš slavit a situace se posuzují podle toho, kdo tam zrovna sedí.

Reagovat
Rizek

Tak zrovna u týhle situace jsi měl emocí dvojnásobně - prvně se radovali Baskové a pak my. Kdo chce emoce, musí VAR milovat.

Reagovat
Messiáš

3 body fajn, ale výkon už o poznání méně. Ohromný chaos, ztráta kontroly nad zápasem, po kolikáte už? V cestě za titulem důležitý krok, ale tohle je důvod, proč to v Evropě vypadá mnohem hůře. Dnes to Athletic mohl několikrát potrestat. Samozřejmě, že se to zlepší, až bude k dispozici Pedri, ale Xavi má nad čím přemýšlet. Kvalitu v kádru má

Reagovat
Jordi Alba

Atlético nic moc, ale k čemu to, když Castellanos řeší všechny akce buď pádem na zem nebo ofsajdem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele