Komentáře a souhrny

LaLiga - souhrn 25. kola: Athletic přetlačil Gironu

Girona si v pondělní dohrávce připsala další zaváhání, tentokrát na půdě Athelticu prohrála 2:3. Real Madrid neudržel vedení nad Rayem Vallecano a proti outsiderovi zapisuje pouze bod za remízu 1:1. Barcelona se nadřela, přesto veze všechny body z hřiště Celty Vigo, výhru zajistil penaltou v nastavení Lewandowski. Atlético Madrid to s Las Palmas mělo snazší, nadělilo mu na cestu pět gólů. Real Sociedad konečně zvítězil, bitva dvou nejhorších celků přinesla remízu.

Premier League - souhrn 25. kola: Chelsea obrala ManCity, Liverpool ani Arsenal nezaváhaly

Manchester City ztratil body ve vyrovnaném souboji o titul, když jen remizoval s Chelsea. Využily toho Arsenal i Liverpool, které nadělovaly na hřištích soupeřů. Tottenham selhal doma s Wolves a pustil do elitní čtyřky Aston Villu, jež uspěla na Fulhamu. Navíc se mu po úspěchu v Lutonu blíží i Man United. Newcastle v závěru zachránil alespoň remízu s Bournemouthem. Nadále v krizi je West Ham, potřetí v řadě nedal gól a odjel s prázdnou z Nottinghamu.

Serie A - souhrn 25. kola: Inter si upevnil vedení, Juventus ztratil

Inter si upevnil vedení v Serii A, neboť bez potíží přejel poslední Salernitanu, zatímco druhý Juventus počtvrté v řadě ztratil body, když jen remizoval ve Veroně. AC Milán v početním oslabení podlehl Monze. Dělbou bodů skončil duel Neapole s Janovem. Bologna vyhrála na půdě Lazia a bodově se opět dotáhla na Atalantu, která v sobotu nezaváhala se Sassuolem. O čtyři body za nimi zůstává po výhře nad Frosinone AS Řím.

Ligue 1 - souhrn 22. kola: Marseille prohrála v Brestu

PSG uspělo na půdě Nantes, útočníkovi Mbappému stačila na gól z penalty i role náhradníka. David hattrickem sestřelil Le Havre a zajistil pro Lille alespoň dočasný posun na třetí místo tabulky. Vzhůru stoupá také Lyon, vyšlápl si na druhé Nice a zvítězil potřetí v řadě. V boji o poháry Reims v domácím prostředí jen remizoval s Lens. Další zaváhání si připsalo AS Monaco, tentokrát padlo s Toulouse. Marseille odjela s prázdnou z Brestu.

FORTUNA:LIGA - souhrn 21. kola: Pražská "S" úspěšná

Sparta zdolala Liberec a udržela tak náskok na Slavii, která veze tři body z Karviné. Poprvé na jaře bodoval Baník Ostrava, když vyhrál v Mladé Boleslavi. Naopak poprvé ztratily Pardubice, s Teplicemi se rozešly smírně. Plzeň díky rychlým gólům vyhrála na Bohemians, Jablonec nasázel pět gólů Českým Budějovicím, naopak v Olomouci, kam přijel Hradec, diváci na trefu čekali marně. Zlín otočil regionální derby se Slováckem.

Bundesliga - souhrn 22. kola: Další šok pro Bayern

Nedělní program Bundesligy byl bohatý na góly. Šest gólů a nerozhodný výsledek nabídl nedělní šlágr mezi Freiburgem a Frankfurtem, Bochum pak senzačně přehrála Bayern 3:2. Leverkusen nezaváhal ani proti papírově slabšímu soupeři, na půdě Heidenheimu zvítězil 2:1. Formu potvrdil rovněž Stuttgart v Darmstadtu, dál se zvedá Union, i ten uspěl na hřišti soupeře. Naopak Dortmund veze z Wolfsburgu jen bod a ke čtvrtému místu se tak přiblížilo Lipsko, když přehrálo trápící se Mönchengladbach.

Niké liga - souhrn 20. kola: Slovan Bratislava přidal další výhru

Slovan Bratislava rozstřílel Zlaté Moravce a zvýšil náskok na čele tabulky. Druhá Žilina v sobotu jen remizovala se Skalicí 1:1 a dala šanci Trnavě, aby se na ni dotáhla, ta jí ale proti Dunajské Stredě pohrdla, a naopak tak na záda Spartaku dýchá DAC. Banská Bystrica v předehrávce udržela na uzdě ofenzivně laděný Trenčín.

Eredivisie - souhrn 22. kola: Feyenoord s problémy

I přes dlouhou přesilovku dokázal Feyenoord zlomit odpor Waalwijku až v závěru. PSV si v páteční předehrávce poradilo s Heraclesem. Hosté hráli už od 13. minuty v deseti, na přílišný odpor lídrovi tabulky se nezmohli a nakonec prohráli o dvě branky. Twente na úvod nedělního programu padlo s Utrechtem a odmítlo možnost přiblížit se druhému Feyenoordu. Ajax dvakrát neudržel vedení nad Nijmegenem a zapisuje pouze bod za remízu 2:2.

Konferenční liga - souhrn prvních zápasů předkola play-off

Slovan Bratislava vůbec nezvládl první utkání na půdě Sturmu Graz, a v odvetě tak bude muset dohánět hned třígólové manko. Bodø/Glimt zaskočilo favorizovaný Ajax, dvougólové vedení ale neudrželo a z Nizozemska odjíždí s remízou 2:2. Dinamo Záhřeb nejtěsnějším poměrem zdolalo Betis.

Sparta bude v odvetě dohánět jednogólové manko, přestřelku v závěru rozhodl Icardi

Hráči Sparty prohráli úvodní zápas vyřazovací fáze Evropské ligy na hřišti Galatasaraye 2:3. V tureckém pekle sice měli Pražané velmi povedený start do utkání, v 19. minutě ovšem přišla gólová rána soupeře, u níž neměl čisté svědomí Peter Vindahl, jenž si nepokryl bližší tyč a míč pustil za svá záda. Sparťané krátce po přestávce po prudké ráně Angela Preciada vyrovnali, záhy ale po chybě Ladislava Krejčího znovu inkasovali. Cenný výsledek do odvety ale Turkům přinesl až v závěru bláznivé druhé půle, která nabídla po jedné červené kartě na obou stranách, Mauro Icardi.

Nejpevnější obrana Ligy mistrů v Parku princů nepochodila. Pálil i rekordman Mbappé

PSG přehrálo v úvodním osmifinále Ligy mistrů na své půdě Real Sociedad 2:0. Defenziva španělského celku, která byla s pouhými dvěma inkasovanými góly a čtyřmi čistými konty ve skupinové fázi vůbec nejlepší, držela útočná esa soupeře na uzdě jen v první půli. Po změně stran totiž hosté dvakrát inkasovali, když se společně s Bradleym Barcolou prosadil Kylian Mbappé. Ofenzivní hvězda Paříže tak skórovala v 10. po sobě jdoucím domácím utkání v milionářské soutěži, což se nikomu jinému v historii nepovedlo.

Bayern ligovou blamáž neodčinil, prohru s Laziem zapříčinil červený faul Upamecana

Bayern Mnichov si nevylepšil náladu ani v úvodním osmifinále Ligy mistrů, v němž prohrál s Laziem 0:1. Hosté se chtěli vzpamatovat z bundesligové porážky s Leverkusenem, jenže v Římě se jim i přes územní převahu dokonce nepodařilo zaznamenat jedinou střelu na branku. Naopak v 69. minutě poslal Biancocelesti do vedení Ciro Immobile proměněnou penaltou, které předcházel tvrdý faul a červená karta pro Dayota Upamecana.

Nespoutanou boloňskou jízdu za pohárovou Evropou nepřibrzdila ani Fiorentina

Hráči Bologni potvrdili výtečnou formu, když na svém stadionu porazili v souboji pohárových aspirantů Fiorentinu 2:0. Pohledný ofenzivní fotbal domácího celku okořenil rozhodující trefou Riccardo Orsolini, kterého navíc o další zásah obral těsný ofsajd. Rossoblu tak setřásli dotírající soupeře a upevnili si pátou příčku. Zato hosté bez Antonína Baráka v sestavě prohráli čtvrtý z posledních pěti soutěžních duelů.

Slavia ve Zlíně bez vyloučeného Jurečky na další pozdní zvrat nedosáhla

Hráči Slavie remizovali v dohrávce 17. kola Fortuna ligy s domácím Zlínem 1:1. Po minulém utkání kritizovanou defenzivu červenobílých doplnil poprvé po návratu z Itálie David Zima, avšak zadní řady Pražanů znovu nepůsobily příliš sebevědomě. V závěru první půle sice poslal favorita do vedení Mojmír Chytil, jenže Ševci v 67. minutě vyrovnali zásluhou Kennetha Ikugara. Nigerijskému útočníkovi, který posílil moravský celek teprve na začátku února, se tak debut v základní sestavě vydařil na výbornou. Duel se naopak nepovedl Václavu Jurečkovi, jenž viděl v 82. minutě červenou kartu za úder loktem do obličeje.

De Bruyne se vrátil do záře reflektorů ve velkém stylu, v Kodani režíroval výhru Citizens

Manchester City potvrdil roli favorita a v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů zvítězil na hřišti Kodaně 3:1. Obhájci trofeje vykročili za triumfem již po 10 minutách hry, kdy je do vedení poslal Kevin De Bruyne. Belgický záložník, jenž na podzim vynechal všechny duely v základní skupině soutěže kvůli zranění, si navíc v nastavení první půle připsal asistenci u vítězné trefy Bernarda Silvy a v samotném závěru duelu přichystal i poslední branku. V dresu Kodaně se gólově uvedl debutující Magnus Mattsson.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele