FORTUNA:LIGA 2022/23 na startovním roštu (3/4)

27.07.2022, 19:59
Previews
Polská Ekstraklasa zahájila ročník 2022/23 uprostřed července, slovenská liga taktéž, rakouská Bundesliga se připojila o týden později. Kdy do rozjetého vlaku konečně naskočí česká nejvyšší soutěž? Čekání na úvodní hvizdy se zdá občas nesnesitelné. Zvlášť, když se ve třech sousedních zemích již hraje. Avšak nebojte, až na srpen se startovní výstřel neodloží.

Úvodní dva díly předsezonního preview FORTUNA:LIGY nabídly vhled do osmi nejhůře umístěných celků uplynulého ročníku (jen sestupující Karvinou nahradila brněnská Zbrojovka). Nastal tedy čas překročit polovinu tabulky a zamířit do vyšších pater. V nich už se může hrát o konfrontaci s evropskými souputníky. Žerty tedy stranou.

Olomoucká Sigma, která před 30 lety znemožnila istanbulské Fenerbahçe, se na mezinárodním poli ukázala naposledy v roce 2018. Mladá Boleslav svého času dokázala pokořit Olympique Marseille, poslední dobou se ale do dálav moc nepouští. V Hradci Králové už dost blednou vzpomínky na neúspěšný penaltový rozstřel proti Dynamu Moskva. A Baník Ostrava si ze všech jmenovaných brousí zuby do Evropy asi nejvíc, jenže od 12 let starého trapasu proti Dněpru Mogilev na svou šanci čeká. Dočká se někdo za rok?

Uvedeným čtyřem mužstvům se věnuje třetí díl postupného představování účastníků české ligy. V něm jsou týmy nejprve vykresleny na základě minulých dnů, týdnů i let, působení na přestupovém poli či nálady uvnitř klubu. Poté následuje shrnutí změn na soupiskách a výsledkový servis z přípravných zápasů. I z nich vychází pravděpodobné složení základních jedenáctek, které je ale z důvodu stále možných transferů třeba brát s rezervou. Na závěr si oba autoři preview dovolili odhadnout umístění mančaftů na konci sezony.

SK Sigma Olomouc


Co můžeme čekat?

Adaptační rok po návratu má kouč Václav Jílek za sebou, teď už by se Sigmou měl vyletět. Tedy alespoň v očích nás, idealistů. Početný kádr s řadou použitelných žolíků (na lavici náhradníků mohou v jednu dobu společně sedět Jáchym Šíp, Jakub Matoušek, Jan Navrátil i Pavel Zifčák), známá základna mladých nadějí, jež budou v rezervě nově absolvovat rovnou druhou ligu (a třeba se Filip Uriča nebo Matěj Hadaš podívají i mezi dospělé). První generace Jílkových dětí už Olomouc opustila, teď na nové Plšky, Choré, Kalvachy, Falty nebo Housky dychtivě čekáme. Před takovým Mojmírem Chytilem se vidina průlomové sezony vyloženě otevírá.

My natěšenci s napětím vyhledáváme, na jaké rozestavení bude Jílek sázet. Formace se třemi stopery, kterou si Sigma ozkoušela na konci uplynulé sezony i v přípravě, by se jistě líbila na krajích hrajícím Jurajovi Chvátalovi a Ondřeji Zmrzlému (tedy slovenskému a snad budoucímu českému reprezentantovi). Zda se ovšem prosadí, ovlivní zdravotní stav stoperů. Václav Jemelka i Vít Beneš totiž během léta na čas vypadli. Alternativní 4-2-3-1/4-1-4-1 však nemusí představovat regresi, neboť křídelníků je v Olomouci rovněž dostatek.

Pomineme-li výsledkově rozporuplnou přípravu, během níž si Jílkova družina zahrála i se dvěma silnými protivníky z Turecka: to se na Hané opravdu nenajde viditelný zádrhel? Ale jistěže, a to pořádný. Zranění talentovaného gólmana Tadeáše Stoppena a nejlepšího střelce B-týmu v ročníku 2021/22 Štěpána Langera jistě zamrzí, ale časem se zahojí. To autoritativní styl sportovního ředitele Ladislava Mináře očividně není léčitelným bolehlavem, neboť incidentů již má na svém kontě několik. Na řečech o divném ovzduší na Andrově stadionu zkrátka asi něco bude. Vždyť se stačí podívat na tribuny: ve městě s bohatou fotalovou historií zůstávají ochozy povětšinou poloprázdné. Klub samotný přitom neprochází katarzí, naopak by se rád prosmýkl do elitní šestky ligy. Avšak s takovým podhoubím?

Obměna soupisky

Byla by velká škoda ponechat Filipa Zorvana v kádru Karviné, po sestupu Slezanů však bude naštěstí tvořit hru nedaleko svatováclavského dómu. Poněkud jiné úkoly se čekají od Denise Ventúry. Zatímco Lukáš Greššák s Radimem Breitem hru především boří, posila z Maďarska má kráčet ve šlépějích Lukáše Kalvacha a stát se konstruktivnějším štítem. Ventúrův krajan Martin Košťál představuje alternativu na křídlo, další Slovák Tomáš Digaňa bude podle všeho brankářskou dvojkou, pokud tedy Matúš Macík skutečně odolá vábení bratislavského Slovanu. Vedle Košťála se na kraj hřiště těší někdejší záložník Bohemians, naposledy hráč rakouské Admiry Wacker a stále jen bláhový snílek toužící po angažmá v Americe Jan Vodháněl. Lukáš Vraštil se po vážném zranění solidně rozehrál ve Zlíně, a pokud jeho noví kolegové z Olomouce budou marodit, může se snadno stát klíčovým stoperem. Jiný zadák Haiderson Hurtado se s Hanáky připravoval jen několik dní, načež zamířil do Brazílie. Naopak Tomáš Zlatohlávek se po hostování ve Vlašimi zatím nikam dál nechystá.

Zatímco Michal Vepřek nakonec kývl na prodloužení smlouvy, byť už bude především mentorem v B-týmu, Roman Hubník se rozladěně rozloučil se Sigmou i svou kariérou. To Kryštof Daněk stojí na samém začátku cesty profesionálního fotbalisty, svůj um už ale rozvíjí v dresu Sparty. Kdysi produktivní Martin Hála posílil Bohemians, jiný zadák Radek Látal už o místo v Olomouci rovněž bojovat nebude a pokusí se zabydlet v Mladé Boleslavi.

Šikovný Španěl Pablo González si po konci smlouvy našel angažmá v Hapoelu Tel Aviv, zato Tomáš Zahradníček se po novém zaměstnavateli dál rozhlíží. Jan Štěrba se v defenzivě Hanáků nikdy natrvalo neusadil, v Brně s jeho službami naopak panovala spokojenost — finální přesun do "Flinty” tedy dává smysl pro všechny strany. Ani pokračování útočníka Jakuba Yunise nevypadá reálně. Do konce přestupového období pak Sigma klidně může přijít o Václava Jemelku. Upečeno ale zatím nic není.

Výsledky v přípravě

SK Sigma Olomouc - MFK Vyškov 2:3
SK Sigma Olomouc - 1. SK Prostějov 0:0
SK Sigma Olomouc - MŠK Žilina 1:3
SK Sigma Olomouc - FC Vysočina Jihlava 3:0
GKS Piast Gliwice - SK Sigma Olomouc 1:2
Paksi FC - SK Sigma Olomouc 3:2
SK Sigma Olomouc - Galatasaray SK 0:2
Sivasspor - SK Sigma Olomouc 1:1

Bilance Olomouce v přípravě: 2 výhry — 2 remízy — 4 prohry

Předpokládaná sestava: Macík - Vraštil, Poulolo (Beneš), Jemelka - Chvátal, Ventúra, Breite (Greššák), Zorvan, Zmrzlý - Růsek, Chytil

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 7. místo.
Tip Martina Vejdělka: 11. místo.

FK Mladá Boleslav


Co můžeme čekat?

Pravidelně vysoké, často však nenaplněné ambice. Pryč je období, kdy Mladá Boleslav měla téměř jisté místo v horní polovině tabulky a často se dostávala do předkol evropských pohárů. Za posledních pět sezon skončila jedenáctá, devátá a třikrát sedmá, přičemž poslední zmíněný výsledek se vždy udál v rámci vítězství v prostřední nadstavbové skupině, tedy play-off. Vzhledem k pouhým čtyřem českým pohárovým místům a velkému počtu hladových vlčáků se navíc nedá očekávat, že by tato sezona měla Boleslav katapultovat zpět do Evropy.

Středočeši každopádně doufají, že do sezony vstoupí lépe než do té loňské. Tehdy z prvních devíti kol získali pouhých osm bodů, poté se sice zvedli, avšak vstup do jara je zase zastihl v bídné formě. To odnesl Karel Jarolím a na lavičku se dostal Pavel Hoftych, pod jehož taktovkou došlo k pozitivnímu obratu a ačkoliv na první šestku jeho výběr nedosáhl, dokázal využít sedmého místa k vyhrání play-off a s tím spojenou "velmi prestižní” odměnu v podobě volného losu ve druhém kole MOL Cupu.

Pro nezávislého diváka je také rozdílem to, že v poslední době Mladoboleslavští prosazují spíše neokoukané hráče, než vyhaslé talenty či někdejší hvězdy větších klubů. Samozřejmě jsou tu výjimky jako Matějovský nebo Suchý, kolem nich jsou ale obranná i záložní řada poskládány výše uvedeným způsobem a doplněné o několik hostujících hráčů. Teď jen doufat, že například mladý Daniel Samek nebo Tomáš Ladra dokážou alespoň zčásti nahradit myšlenku a moment překvapení, kterým se pyšní nyní již slávistický Ewerton.

Obměna soupisky

Ve městě automobilky se tentokráte nepouštěli do nákupů velkých jmen, Pavlu Hoftychovi dotáhli zejména mladé a pracovité hráče. Z Olomouce dorazil , který toho v minulé sezoně příliš neodehrál ani v Sigmě, ani na jaře v Karviné. Posilou z východu naší země je i Denis Darmovzal, jenž si v uplynulém ročníku vybojoval silnou pozici v Opavě. Vedle jeho jmenovce Denise Donáta z Hradce Králové posílili boleslavský kádr i tři zvučnější jména. Ondřej Karafiát si své hostování ze Slavie ještě protáhne, v zimním přestupovém období se navíc stane kmenovým hráčem. Sešívaní posílají do nedalekého města i talentovaného záložníka Daniela Samka, z Bohemians pak dorazil loni nepříliš vytěžovaný Antonín Vaníček. Po přesunu z Teplic se hodlá nastartovat Patrik Žitný. Zkušenosti by mohl dodat navrátilec do brankoviště v podobě Martina Polačka, volného hráče z Podbeskidzie.

Na ty všechny čeká velmi náročný úkol v podobě náhrady dvou opor, které už oblékají dres Slavie. Zastoupit příspěvky Ewertona, jemuž se povedlo loni nastřílet jedenáct branek a na dalších šest nahrát, bude složité, o mnoho lehčí záležitostí však není ani navázat na výkony, jaké předváděl na pravém kraji hřiště David Douděra a na levém Dominik Preisler. Do velkého množství utkání naskočili i středopolaři Michal Hlavatý s Vojtěchem Smržem, ti se nyní vrátili do svých mateřských klubů. Totéž platí i o podstatně méně nastupujících hráčích, kterými jsou Martin Sladký z Českých Budějovic a Filip Horský ze Slavie.

Středočechům zároveň do kádru přibylo několik hráčů, kteří se vrátili z hostování. Jakub Fulnek už nebude vypomáhat vršovickým Bohemians, svůj první ligový duel v základní sestavě by rád absolvoval Ladislav Krobot. Mladá Boleslav se naopak nadobro rozloučila s Dominikem Maškem a Milanem Jiráskem, na hostování pak putují Ladislav Mužík do Ďolíčku a Kryštof Obadal do Třince. Po přípravných duelech zůstává v kádru také Daniel Mareček, jehož na testy uvolnila Bohemka.

Výsledky v přípravě

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 3:3
FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:2
FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 4:0
FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava 4:1
FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 1:1
FK Mladá Boleslav - Turín FC 0:2
FK Mladá Boleslav - Mezőkövesdi SE 2:3

Bilance Mladé Boleslavi v přípravě: 3 výhry — 1 remíza — 3 porážky

Předpokládaná sestava: Polaček - Látal, Suchý, Šimek, Karafiát - Pech, Matějovský, Stránský, Samek, Ladra - Škoda

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 9. místo.
Tip Martina Vejdělka: 5. místo.

FC Hradec Králové


Co můžeme čekat?

I Královéhradečtí potvrdili, že vítěz druhé ligy se pravidelně zvládá v nejvyšší soutěži skvěle adaptovat. A to přesto, že v uplynulém ročníku úplně nevytěžili nováčkovskou euforii a v úvodním měsíci jen paběrkovali, poté se však rozjeli a díky famóznímu zbytku podzimu se vyšvihli až do elitní šestky. Na jaře už to tak bodově slavné nebylo, nicméně to ani v případě nejbližších pronásledovatelů. Votroci tak nejenže s přehledem splnili úkol v podobě záchrany v nejvyšší soutěži, zároveň se i kvalifikovali do nadstavbové skupiny o titul.

Nedá se očekávat, že by se totéž povedlo mužstvu kolem trenéra Miroslava Koubka zopakovat i letos, avšak do karet mu hraje fakt, že kádr nikterak nerozprodal a na některých pozicích i zajímavě posílil. To vše sečtené s motivací dostat první ligu na nový městský stadion, který by měl být otevřen zhruba za rok, naznačuje, že by to nemusel být tak tuhý boj o záchranu, jaký nedávno absolvoval regionální rival z nedalekých Pardubic.

Co je však trochu nemilou zprávou, to je velmi náročný los na úvod soutěže. Pokud v prvních třech kolech černo-bílí získají nějaké body, bude to pro ně papírově jen překvapením. Na druhou stranu, pokud dáme věci do souvislostí, měli by Slavia, Slovácko i Plzeň mít mezi dvěma evropskými zápasy, a v takovém případě je otázkou, nakolik by pro ně duel s Votroky byl prioritou.

Obměna soupisky

O hráče z Hradce Králové byl vzhledem k senzační nováčkovské sezoně zakončené šestým místem velký zájem. Vypadá to, že Adama Vlkanovu se udržet podaří, jiní hráči základní sestavy ovšem východ Čech opustili. O Janu Mejdrovi se nejprve i kvůli jeho návštěvě VIP boxu silně hovořilo v souvislosti se Slavií, nakonec však posílil jejího hlavního rivala Spartu. Zajímavé peníze Votrokům vydělal i Jan Král. Toho už nebudeme vídat na českých trávnících, za sebou již totiž má debut v belgickém Eupenu.

Miroslav Koubek už nemůže do další sezony počítat ani s Denisem Donátem. Toho vedení po návratu z chrudimského hostování prodalo do Mladé Boleslavi. Pravidelný náhradník Dominik Soukeník se posune o patro níže, jeho novým působištěm je Karviná. Ve stejné soutěži, konkrétně v barvách Třince, se v příští sezoně ukáže Jiří Kateřiňák. Loni vypůjčení Filip Kubala ze Slovácka a Jakub Klíma z Boleslavi zůstanou v týmu již nastálo.

Východočeši si pro své posily zalovili i ve FNL. Defenzivu posílí Adam Gabriel, který vedle pravidelného nastupování za sparťanské béčko okusil i atmosféru A-mužstva, a také Ondřej Ševčík, opora líšeňského celku. Střed pole vyztuží Vojtěch Smrž, jenž tak nadále bude své domácí zápasy hrát v mladoboleslavské aréně. Konkurenci v brankovišti zase zvýší Pavol Bajza ze Slovácka, vzhledem k návratu Michala Reichla z hostování na Julisce se už nepočítá s Vilémem Fendrichem.

Výsledky v přípravě

FC Hradec Králové - FK Viagem Příbram 5:1
FC Hradec Králové - FK Varnsdorf 3:1
FC Hradec Králové - AC Sparta Praha B 2:1
FC Hradec Králové - FK Dukla Praha 2:3
FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava 1:0
SK Vysoké Mýto - FC Hradec Králové 2:3
MFK Chrudim - FC Hradec Králové 1:4

Bilance Hradce Králové v přípravě: 6 výher — 0 remíz — 1 porážka

Předpokládaná sestava: Reichl - Klíma, Ševčík, Čech - Harazim, Kučera, Kodeš, Novotný - Kubala, Vašulín, Vlkanova

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 8. místo.
Tip Martina Vejdělka: 9. místo.

FC Baník Ostrava


Co můžeme čekat?

Čtvrtá sezona a čtvrtý odlišný trenér na jejím začátku. Jako příklad nekonečných koučovských rošád a nových startů se zpravidla používá Sparta, nicméně v tomto směru se Baník od Letenských zas tolik neodlišuje. Ne a ne sesednout z kolotoče. A to Slezany nedostávají pod tlak titulová očekávání. V Ostravě pořád hledají správnou cestu, avšak ani Luboš Kozel, ani Ondřej Smetana nedostali příležitost ji dokončit. S vysněným kormidelníkem to už má být jiné... nu, povíme si při jarním tání, kdy ve Vítkovicích poslední dobou pravidelně vyhlašují pohotovost.

Pravda, před rokem jsme temná mračna nad Ostravu přivolávali (alespoň při zpětném pohledu) nemístně. A nehodláme tuto chybu opakovat v momentě, kdy se Slezané stabilizovali v horní polovině soutěže a kdy je přebírá úspěšný kouč. V kádru setrvaly opory, směrem ven odešli především nepotřební plejeři, mladí (reprezentovaní například dvojčaty Jaroňovými) se snad ve větším konečně derou na trávník. A už vůbec nechceme fanoušky zbytečně drážit během velkolepých oslav 100letého výročí od založení klubu, jejichž pompézním vrcholem se stalo červencové klání s Celticem.

Zároveň nelze brát návrat Pavla Vrby za samospásný akt. Kromě rodáka z Přerova totiž barvy Baníku žádné velké jméno neposílilo. Přitom se spekulovalo o Caduovi, Adamu Vlkanovovi... avšak z rozličných důvodů nebyli Ostravané schopni kádr výrazněji vylepšit. Leckterému pozorovateli přitom chybí křídla, kde se před sezonou objevil dokonce útočník Jiří Klíma. Ve stávajícím složení navíc FCB zápasí s marodkou. Především při skladbě obrany čeká Vrbu zapeklitý úkol - v prvních kolech se jistě nepředstaví David Lischka, Jaroslav Svozil ani Jan Juroška. To už by Slezany mohlo vyprovokovat k aktivitě. A nebo taky ne. Pak ovšem kdoví, zda lze čekat útok na vyšší než už několikrát obhájené pozice. Kdoví, jestli vůbec na pohárovou Evropu.

Obměna soupisky

Trochu překvapivě se asi největší letní posilou stal Eldar Šehić, jenž si v přípravě rozuměl se zkušeným Jiřím Fleišmanem. Toužebné volání domů konečně vyslyšel stoper Michal Frydrych. Levý bek Jan Kubala z italského Udinese zatím nepřesvědčil, zabrat by měl také Ladislav Takács, jehož jarní hostování ze Slavie se změnilo v přestup. Z Pardubic se vrátil Karel Pojezný, teprve se ale rozhodne, zda v defenzivě Ostravanů setrvá. V přípravných duelech mile překvapil navrátilec z Táborska Muhamed Tijani, který tak nečekaně zvyšuje konkurenci na hrotu. To host z Pardubic Jiří Letáček bude mít co dělat, aby záda za Janem Laštůvkou skutečně kryl on. Talentovaný Martin Hrubý totiž rovněž nechce zůstat ve stínu.

Za Letáčka vyhandlovaly Pardubice gólmana Viktora Budinského a útočníka Ondřeje Chvěju. Půlroční hostování na východě republiky příliš nevyšlo Dominiku Janoškovi, Šimonu Faltovi a Ubongu Ekpaiovi, do Běloruska se taktéž rychle vrátil Arťom Koncevoj. Definitivně se ve Vítkovicích neprosadí čerstvé posily Budějovic Tomáš Zajíc a Roman Potočný. Výčet v Baníku nechtěných hráčů pokračuje Adamem Jánošem, který vyztužil střed pole Bohemians, a Denisem Granečným, jenž se chce nastartovat v Brně. Hostování si prodloužili forvard Ondřej Šašinka (Slovácko) a křídelník Rudolf Reiter (Zlín). Namísto Janoška se Baník údajně upíná k Filipu Součkovi, byť podobnou alternativu do středu pole představuje též odchovanec Jakub Drozd. Jen spekulací dál zůstává možný odchod kanonýra Ladislava Almásiho.

Zatímco z béčka se do A-týmu tlačí Marek Jaroň či Jan Fulnek, stoper Ondřej Kukučka svou budoucnost s Baníkem již nespojí, neboť přestoupil do Sparty. S Ostravou se rozloučil též brankář Lumír Číž. Další mladý gólman Radovan Murin hostuje stejně jako záložník Sebastian Boháč v Karviné. Zmíněnou dvojici by měl doplnit Lukáš Ciencala, v uplynulé sezoně host v pražské Dukle. Lukáš Kania ještě nějaký čas zůstane v Třinci, to Jakub Bolf vyměnil třinecké hostování za to prostějovské. Po roce se do Ostravy vrátili zadáci Josef Celba s Jaroslavem Harušťákem, v Baníku se s nimi nicméně nepočítá. Po jednozápasovém testování se do mužstva neprosadil ani křídelník Yann Michael Yao.

Výsledky v přípravě

FC Baník Ostrava - SK Kvítkovice 7:1
FC Baník Ostrava - Bruk-Bet Termalica Nieciecza 0:0
FC Baník Ostrava - FC Trinity Zlín 1:1
SK Líšeň - FC Baník Ostrava 0:2
FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 1:3
FC Baník Ostrava - Celtic FC 2:4
APK Karmiotissa - FC Baník Ostrava 0:1
PAS Giannina - FC Baník Ostrava 1:1
FC Baník Ostrava - MFK Karviná 2:1

Bilance Baníku v přípravě:4 výhry — 3 remízy — 2 prohry

Předpokládaná sestava: Laštůvka - Ndefe, Frydrych, Lischka (Pokorný), Fleišman - Kaloč (Takács), Tetour - P. Jaroň (Buchta), Kuzmanović (Klíma), Šehić - Almási (Tijani)

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 6. místo.
Tip Martina Vejdělka: 4. místo.

Autor: Ondřej Vaculík, Martin Vejdělek

Komentáře (219)

Přidat komentář
C.1922

Zapeklitá skladba obrany Svozil chybí dlouhodobě a Juroška je na svůj post až třetí volba...

Reagovat
db18

Pojezný nemá na základ?

Reagovat
C.1922

Ten se zranil a nejel ani na soustředění takže spíš půjde zase někam hostovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka, počítalo se s ním vůbec? Máme 6 stoperů a většina z nich by skoro všude hrála.

Reagovat
andrew96

No... a?

Reagovat
C.1922

Že je to píčovina když jsou za ně rovnocenné náhrady ne-li lepší.

Reagovat
andrew96

O tom nejsem přesvědčen (pominu-li Jurošku).

Reagovat
ratusek

Pan Vejdělek nám teda věří

Ono i to šesté místo je celkem optimismus.

Reagovat
KingMaster13

já bych se pokusil o ještě větší haluž a napálil bych vám tam 3. místo Sice by to byla tak trošku sebevražda ale za ideálních konstelací hvězd nic nereálného

Reagovat
ratusek

Počkej a koho z toho třetího místa vyšoupneme? Když před Prahou a Plzní už prohráváme 2:0

To šesté místo je reálné, ale být v nadstavbě zase jen do počtu? Navíc na tu top6 je tolik kandidátů, že tam může skončit tak 7 týmů

Reagovat
KingMaster13

No Spartu Já jim ten první rok pod Pryskem moc nevěřím

Reagovat
SpartaOvenka

On bude i druhej?

Reagovat
KingMaster13

Nevím hele, chtěl jsem být pozitivní

Reagovat
Stannis Baratheon

To spíš sestoupí než že budou třetí...

Reagovat
KingMaster13

Tak "hypoteticky" tam být rozhodně můžou

Reagovat
Stannis Baratheon

Hypoteticky Plzeň může vyhrát Ligu Mistrů

Reagovat
KingMaster13

Takže v podstatě stejná šance jako v mém zmiňovaném případě

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Mám rád odvážné tipy kde dáš krk na špalek

Reagovat
JarousFCB

To by nás musel hodně nakopnout ten slaboučký los co máme že startu

Reagovat
Stannis Baratheon

jj

Reagovat
KingMaster13

To sjíždíš takhle staré diskuze? To máš hodně nudný život

Reagovat
bobis21

Jaký by měl být důvod, abychom byli horší než minulý rok? Obrana je silnější, záloha minimálně stejná a útok spíš lepší dle formy Tijaniho. Přestaň brečet a reálně se na ten tým podívej

Reagovat
Banikovec7
Reagovat
bobis21

Prostě nepoučitelný no. O rok později a zase rozjíždí úplně to samé

+ bych teda opravil to původní: když započítám to, že Takacs je zdravý a absolvoval kompletní přípravu, i záloha může být klidně silnější

Reagovat
Banikovec7

Já teda taky nejsem úplně optimistický, to co píšeš je pravda, ale loni jsme si dost bodů nahráli už na podzim, kdy jsme se mohli spolehnout na křídla, pokud nepřijde ještě minimálně jedno do základu, tak jsme tam o třídu horší než loni. Ale ratusek ten je jinde no, stačí si vzpomenout co tady předváděl loni během sezóny ohledně Almásiho.

Reagovat
ratusek

V Almasim jsem se spletl, to uznávám. Ale jinsk ve mě moc optimismu není i s ohledem na neposilování. No hlavně že nechodí ty fiaska jako Koncevoj, Ekpai, Falta, Potočný a místo nich budou hrát mladí doufám

Reagovat
Banikovec7

No tak nejde o to, že ses spletl, na začátku ho nikdo neznal. Ale pamatuju si, jak po pár zápasech, kdy měl na podzim slabší období, ses zase vrátil k tomu, že to zase bude typický přestup ze slovenské ligy a je k ničemu.

Reagovat
ratusek

No v přípravě zase nic moc, ale radši mlčím

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Navíc si napsal defakto to co já, tak nevím, co tady nacvičuješ

Reagovat
Banikovec7

Tak mi ani tak nešlo o tento komentář, jako spíš o to, že kritizuješ a nadáváš na téměř vše ohledně Baníku

Reagovat
doshcz

to dělá správně

Reagovat
ratusek

To není pravda. Ale jestli vám nevadí, že hráči mají nadstandartní podmínky, máme dost finančně schopného majitele a i přesto přešlapujeme na místě, tak mě to vadí a mrzí. Ted nás předehnalo Slovácko, kam vstoupil silný investor. Kdo ví co letos Liberec a další kluby. Jasně, může si to sednout a budeme hrát konečně o poháry,.případně vyhrajeme pohár (na to bych se hlavně soustředil) nebo to bude zase sezona plná šedi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to je docela těžký. Když někdo vyskočí a je zajímavý, tak ho vezme Sparta nebo Slavia. Free agent hráči zase podepíší spíše v Plzni a už nezbývá moc možností. A než aby přišel další Falta, tak opravdu dejme raději šanci někomu mladému, kde budeme mít aspoň naději, že ho třeba prodáme.

Reagovat
ratusek

jo to máš pravdu. Navíc jestli hned po roce prodáme Almsiho, tak se nedá nic dělat.

Reagovat
FCB1922

Tyjo, to teda čumím. Že si jeho blbosti a fnukani všimli i jiní. Hezký!

Reagovat
C.1922

Reagovat
ratusek

Tvl dyt ts záloha je stejně špatná jak loni. A o křídlech ani nemluvím. Jestli ti to stačí, tak budiž. Tak tady zase ty nerozjížděj ty tvoje rozumy jak jsi nejchytřejší na světě a máš vždy pravdu

Reagovat
bobis21

A proč to teda minulý rok stačilo a letos ne? Z křídel teď odešli 3 neproduktivní hráči a místo nich budou hrát už teď produktivnější mladí odchovanci. Ano, s takovou změnou nemám problém.

Jak už ti tu někteří napsali, to samé jsi tu rozjížděl i minulý rok. Není to tak, že já mám vždycky pravdu, ale že ty ji nikdy nemáš

Reagovat
ratusek

Jasně. Nikdy.

A jen odpovím, že jsme strašně těžili z toho podzimu. Jaro byla dost bída, kde jsme byli uprostřed tabulky. Faktor Vrba nám může dost pomoci, snad to tak bude.

Reagovat
bobis21

I za to jaro jsme byli 1 bod od 5. místa.

Teď máme oproti jaru Frydrychem lepší obranu, zdravým Takacsem lepší zálohu, z křídel odešli jen neproduktivní hráči + ti mladí už na jaře byli produktivnější než oni a v útoku máme navíc Tijaniho, který je v přípravě top. Fakt nevidím důvod si myslet, že budeme najednou nějak horší než jsme byli, což je to co tady naznačuješ. Tak aspoň řekni, v čem jsme teda horší, když podle tebe máme skončit hůř?

Reagovat
PlackaSKS

ty tady vytahuješ jen pozitiva, on jen negativa. prostě se vsadte kdo bude máma a kdo táta když to někomu vyjde a neřešte pořád to samý.

Reagovat
bobis21

Já nevytahuji jen pozitiva, jen vypisuji důvody, proč bychom neměli být horší než minulý rok

Negativa vidím taky - např. zranění Lischky nebo věk Laštyho, který už mi na jaře přišel že jde trochu dolů.

Reagovat
PlackaSKS

laštůvky a flašky, častá zranění takacse (byt ted je zdravý).. lonská velmi častá těsná vítězství... stejně tak na druhý straně vzestupná forma mladých hráčů, nový trenér (u kterýho taky najdeš negativa).. prostě každej máte svůj názor, od 4-10 místa to může dopadnout jakkoli. výš pochybuju, níž taky.

Reagovat
ratusek

Asi tak. Rozsekl si to

Reagovat
bobis21

To samé ale platí o půlce ligy a vlastně všech týmech, které nás můžou ohrozit. Proto nechápu, proč by někdo měl být v každé diskuzi jen 100% negativní. To je prostě jen nadávání proto, že si chce zanadávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak těch neznámých je vždycky spousta. Nicméně nemám pocit, že by se povedlo výrazně nějaký post posílit. Takže nezbývá než doufat, že se konečně zašnou prosazovat mladí. A s tím souvisí otázka, kolik prostoru dostanou. Ale to nám řekne až průběh sezony.

Reagovat
PlackaSKS

Já osobně mám stejný pocit-banik je na podobne silný jako loni, jen minulou sezonu vyhrál spoustu zápasu se štěstím. Letos ocekavam propad o jedno, dvě místa. Ale stejně tak čekal vzestup sparty už pár let

Reagovat
ratusek

No nevím zda Takacs vyřeší tvorbu hry, kde nás to tlačí. No my budeme právě stejní. A to s ohledem na jarní zápasy např s Teplicema nebo Karvinou mě dost děsí. A ostatní nás můžou předběhnout. Liberec, Jablonec, Pardubice, Hradec. Samozřejmě nemusí, ale je dost velké riziko. Nebo to bude uplně jinak a předsezonní tipy budou uplně mimo.

No prvních 5 kol při tom losu napoví, jak se bude vyvijet sezona.

Reagovat
bobis21

Tak zase je zdravý Tetour, který byl na podzim nejkreativnější a na jaře měl problémy se zdravím.

Reagovat
Seydou Doumbia

však to znáš...míč je kulatý, země placatá, hraje se 30 minut, stát se může vše...stejně dobrý nebo lepší kádr není žádná jistota toho že baník neskončí 7, ale klidně může skončit i třetí lepší nečekat nic, žádné očekavání = žádné zklamání

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Záloha mi teda stejná nepřijde, bude záležet jak se chytne Jaroň, jinak na lávce adekvátní náhrada zatím není.

Reagovat
bobis21

A kdo nám teda ze zálohy odešel a bude chybět? Vždyť odešli jen neproduktivní křídla a naopak snad bude zdravý Takacs a Tetour.

Reagovat
Shevchenko

No ale pořád nepřišel žádný upgrade, za mě chybí Azevedo a Sor, kteří aspoň z lavičky dokázali pořádně změnit průběh hry. Od té doby ta kvalita hry strašně upadla.

Reagovat
bobis21

No právě o tom mluvím. Upgrade nepřišel, tam budeme muset doufat, že se chytnou mladí. Ale ke zhoršení přes léto taky nedošlo, proto nechápu proč tipovat, že budeme nějak horší než minulý rok.

Reagovat
Shevchenko

No tak čistě za jaro jsme moc bodů nepobrali. Ale jinak já Vrbovi docela věřím a ta skupina o titul by měla být určitě a přestupové okno ještě nekončí, že...

Reagovat
bobis21

Nepobrali, přesto jsme těch 11 jarních zápasů byli 1 bod od 5. místa. Teď i v té záloze máme oproti jaru navíc zdravého Tetoura a Takacse s odehranou přípravou.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych osobně jedno zkušenější křídlo uvítal. Už jen proto, ať tam má trenér nějaké možnosti. Teď má defakto na křídla 3 relativně odzkoušené hráče. V případě zranění či karet nastane hned problém. Těžko se bude reágovat na vývoj utkání. A že by hrál Vrba bez křídel se nedá moc věřit.

Reagovat
bobis21

Na tiskovce zmiňovali, že ještě nějaké křídlo chtějí přivést.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad ho mají nějak vytipované a nebude to žádný panic buy

Reagovat
bobis21

Do konce přestupáku je měsíc a půl, na panic buy je ještě čas

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto ohledu určitě, ale může se stát, že se nepovede zápas dva a víš jak to je. Potom se bude hledat někdo narychlo.

Reagovat
FCB1922

Reagovat
frankiefcb

Jako taky nemám důvod propadávat nějaké skepsi. Ale ten nekraitivní střed hřiště mě dost znepokojuje.

Reagovat
Banikovec7

Správně pan Výdělek

Reagovat
Fakt

Baník v podstatě čtvrtý

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kang & Kodos

To jste si dovolili dost, dávat výsledky z přípravy...

Reagovat
doshcz

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
AnthonyR

Liberec skončí před Baníkem. Kozel porazí Vrbu.

Reagovat
Explicitni_Euler

Stojí Vrba košatá,

hej, hej, koleda...

Reagovat
GrimeBaller98

kdyz nam vy nebo sparta posle jeste nejaky kvalitni hrace, tak klidne.

Nase sirka kadru je hodne spatna. To by se Imad musel hooodne zblaznit

Reagovat
smazaný uživatel

špatná? Mě teda přijde minimálně vaše 11ka dost silná. Uvidíme jak si povede v ostrých zápasech, ale liberec vidím letos v mistrovské skupině, možná i na náš úkor

Reagovat
John Obi Mikel

John Obi Mikel22.07.2021 21:14#

Říká se, že druhá sezóna v lize bývá nejhorší. Uvidíme, jestli to bude platit v případě Pardubic.

U Pardubic se to loni potvrdilo, uvidíme, jak na tom bude letos Hradec.

Reagovat
PlackaSKS

Už chybí jen sparťanská základna baníku...

Reagovat
Stannis Baratheon

To by mě zajímalo o čem je řeč, zní to vtipně.

Reagovat
PlackaSKS

O Ondrovi.

Reagovat
Stannis Baratheon

O kom?

Reagovat
PlackaSKS

skalní fanoušek sparty, permanentkář. když se nedařilo, koupil permici i na baník a teď prý objíždí zápasy, aby mohl psát info ze stadionu sem. co jsem slyšel, tak ze samotného zápasu, ale moc nemívá, protože si tam často dělá kamarády a hře se příliš nevěnuje.

Reagovat
Stannis Baratheon

Odkud ho znáš?

Reagovat
PlackaSKS

budeš ho určitě podle některého z nicků tady znát taky. bohužel mám špatnou pamět a jak to ze studu mění každých 14 dní, přesně si je nepamatuju. dosh ti určitě řekne víc.

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak už vím odkud vítr fouká.

Reagovat
doshcz

jo tenhle

Reagovat
ratusek

ze hry moc nemívá, protože píše sem svá moudra. I s tím jeho přicmrndávačem

Reagovat
bobis21

Curkouška jsem tu dlouho neviděl. Nebo má nový nick a mně to uniklo?

Reagovat
ratusek

Nový nick. Za chvíli se objeví

Reagovat
John Obi Mikel

První koment u tohohle článku je jeho.

Reagovat
bobis21

Aha, tohle mi nedošlo, ale hodně by to vysvětlovalo

Reagovat
C.1922

Rok

Reagovat
ratusek

Ty to nevíš?

Reagovat
Stannis Baratheon

Teď uzasi jo

Reagovat
Rarášek

Samozřejmě že to ví, jako všichni tady, jen jsou to vypatlaný dementi který si myslí jak jsou vtipný.

Reagovat
meno

Baník letos před Spartou o barák a budu žít ve vile v Portugalsku

Reagovat
KnoxXx

Bolka 5.? Vsak ten kader vyzera strasne + Hoftych.

Reagovat
bobis21

Boleslav čekám na podzim ve spodní skupině, pak nějaké posílení v zimě a klidnou záchranu, Víc v tom týmu nevidím ..

Reagovat
Salfovic

Ta důchodcovská osa týmu mě dost fascinuje. Celkem bych se divil, kdyby skončili jinde než v té prostřední skupině.

Reagovat
ratusek

to 9.místo celkem odpovídá

Reagovat
bobis21

Když jsem si teď zkusil vypsat jaké umístění tipuji, vyšlo mi pro ně nakonec taky 10. místo, takže to je vlastně podobné. Nějak jsem si neuvědomil, kolik bídných týmů tam je

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
db18

Reagovat
GrimeBaller98

Bolka skonci 7-9. a Hoftych u toho nebude.

Reagovat
Losinho

První kritickej koment na preview Baníku až 10 minut po uveřejnění článku, jde to tu do háje.

Reagovat
bobis21

Ještě není sezona, tak jedeme v prázdninovém režimu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Báník, my jsme Baníík!

Reagovat
Salfovic

Kde se smějeme Slovanu Blava ?

Reagovat
Greny

Můžeme zde.. ještě jak to Vlado Weiss starší zkušené prostřídal když potřebovali dát gól a tři minuty se nehralo

Mimochodem pokud by přešla Plzeň přes Tiraspol je nasazena ne ? Po dnesku

Reagovat
doshcz

jo Plzen by byla nasazena

Reagovat
John Obi Mikel

Rovnou to tu spojíme s Olympiakosem

Olympiakos

Reagovat
Salfovic

Co Vaclík ?

Reagovat
John Obi Mikel

Chytal. 8 střel, 4 chytil, 4 pustil. Zápas jsem neviděl, tak nemůžu hodnotit.

Reagovat
Greny

https://mobile.twitter.com/sportCT/status/1552379839172251652

No nic Fenerbahce vyřadit ze soutěží UEFA a Slovácko má jistou EKL

Reagovat
KingMaster13

Taky mě to napadlo když jsem to viděl

Reagovat
bobis21

Reagovat
Seydou Doumbia

zbytečně připosraný toto...však slovácko je v duelu s kebaboglama favorit

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
John Obi Mikel

Wtf Turci

Reagovat
Salfovic

Jen další důkaz o tom, že Turecko nepatří do Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

Zhruba 3 % Turecka do Evropy patří.

Reagovat
meno

Jenže ti už tu jsou.

Reagovat
kecipep

Reagovat
shitcool

Reagovat
db18

Reagovat
Cotton

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

to přitlač

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
8lampard8

Reagovat
icemike

Reagovat
žrout

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
Coutinho10

ale mozna bych paradoxne Slovacku vic veril proti Fenerbahce nez Kievu, nesmi se tam ten 1. zapas z toho podelat

Reagovat
KingMaster13

Naopak ta brejková hra by mohla být úplně super, Fenerbahce je za prvé podcení a za druhé mají příšernou obranu takže by Slovácko mohlo řádit. Jen bacha na toho jejich 17 letýho smrada

Reagovat
Coutinho10

jojo jako kdyz jsem videl, jak sme herne to meli vesmes pod kontrolou, tak i Slovacko i pres nejaky oslabeni by sanci mit melo....tesim se na to

Reagovat
Puskas

Píšeš na fantě, že nelze složit sestava, mně šla složit bez problémů.

Reagovat
Coutinho10

u PL....ted uz jde, ale pred tim nesla, ted uz jsou i rozlosovany duely, takze je to ok

Reagovat
Seydou Doumbia

fenerbahce je přesně ten posraný tým který je schopný vypadnout s kdejakou žumpou, kterou ani nenajdeš na mapě, hrozní labilové proti píšu slovácko favorit

Reagovat
kecipep

Szalai, Samuel a Kadioglu - to není vůbec špatná obrana. Navíc útok a zálohu od loňsko hodně posílili. Je to jiné Fener, než proti kterému jste hráli loni

Reagovat
Seydou Doumbia

jasný že jiný fener...jenže oni ten jiný fener mají každý rok...tyhle ty fener besi gala olymp to je vše porazitelné pro tým co drží pospolu, běhá a dělá tyhle ty hovadiny...tak to v pohodě předčí individuální kvality na druhé straně, však to znáš

Reagovat
kecipep

souhlasím, ale spíš brzdím přehnaná očekávání, které plynou z loňského dvojzápasu se Slavii. V koutku duše samozřejmě věřím v náš kompaktní běhavý válec

Reagovat
Seydou Doumbia

držím palce vyřadit kebabogly

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

jj sanci Slovacko rozhodne ma

Reagovat
žrout

Reagovat
lichna.

Je to zvláštní, jak tu už napsali jiní, máme Vrbu, máme Frydrycha. Možná o něco slabší křídla. A stejně tak nízké očekávání jako před letošní sezonou jsem už dlouho neměl. Chybí mi jedno nadprůměrné kridlo a jedna alternativa za Tetoura. Pak bych byl spokojen.

Ale kdo ví, třeba byla priprava skutečně jen priprava a zničením Sigmy v sobotu začne památna sezóna.

Reagovat
Nuno čomes

Co ten Buchta? Ten měl už hrat pravidelně zaklad ne?

Reagovat
lichna.

Měl, u něj je problém že má sice skvělou produktivitu ale jinak se herně moc neposouva. A určitě není ten typ ostrého křídla, které má rád Vrba.

Reagovat
meno

Pořád máte druhýho nejlepšího trenéra v lize. Fakt bych se nebál dobrýho umístění. Docela vám věřím i na to třetí místo.

Reagovat
lichna.

No, jestli je to druhý nejlepší trener v lize mám právě určitě pochyby. Ale nechávám si to ještě na ostré zápasy.

Reagovat
Nuno čomes

To bych neřekl. Poslední roky docela stagnoval a neřekl bych, že kádr Baníku je pro něj ideální. Nicméně se uvidí v ostrých zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že dávat Priskeho rovnou na 1. místo je předčasné, nejdřív to musí předvést i v zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

k čemu je ti nejlepší trenér, když máš jen průměrné hráče?

Reagovat
meno

Priske má asi 4x míň zápasů v evropských pohárech než Trpiš, kterej je jenom o rok starší. Vrba má stejně zápasů ve skupině LM, jako Priske pohárově dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak dopadlo jediné setkání Priskeho a Trpiše v pohárech víme a to si nemyslím, že v něm měl Priske lepší hráčský materiál.

Reagovat
smazaný uživatel

možná měl jen více štěstí

Reagovat
John Obi Mikel

Neměl Koláře

Reagovat
smazaný uživatel

to je faktor, na který jsem úplně zapomněl

Reagovat
meno

Impotence před bránou už nejde za Trpišem. První zápas doma držení míče 53/47, střely 12/5, střely na bránu 4/2.

Druhej zápas venku 49/51, 9/9, 5/3. Penalta, která se úplně zbytečně opakovala, pak jsme přestali hrát. Ono by ti to taky vzalo vítr z plachet.

Každopádně je hovadina z toho random setkání cokoliv usuzovat. Realita je taková, že Priske má za 132 zápasů průměr získaných bodů 1,77, Trpiš za 400 1,97.

A když už jsme u debilního srovnávaní dvou zápasů. Pulpit se s Trpišem potkal jako trenér 2x a 2x vyhrál. Je Pulpit lepší trenér než Trpiš? No nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Podle h2h ano.

Reagovat
meno

Že já to tu vůbec beru vážně

Reagovat
db18

Vrbovi ten kádr většinou někdo připravil, tak jsem dost zvědavý, jak to dopadne teďka v Baníku...

Reagovat
FCB1922

No, měl dorazit nějaký islandan. Asi zasek na letišti..

Jinak TOP 6 a hlavně dejme tomu semifinále poháru, to by měla být naše povinnost.

Reagovat
FCB1922

Takže cíl Baníku, dostat se do TOP 6 ✔️

Vrbic spoko s hráči, takže cajk, pohoda

A sem zvědav tedy na ty změny, co se týče třeba i občerstvení pro fanoušky, zda se opravdu zlepšilo.

Reagovat
John Obi Mikel

Nechcete Plavšiče?

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyby, pochybuju že on by chtěl do ostravy

Reagovat
lichna.

Ani ne, to fakt ať raději hraje náš Jaroň.

Reagovat
Mirek na tenisu

Dněpr Mogilev...to jsou ti co přijeli do Ostravy autobusem? Z Běloruska? A vo tom to je. Klub roky bojuje o místo v evropském poháru a pak ho potupně vyřadí zájezdová jedenáctka odnikud.

Reagovat
Pospovič

Reagovat
thewall

Avízo: Tradiční předsezonní tisková konference Baníku bude dnes v pravé poledne. Baník ji bude živě vysílat na svém youtubovém kanálu.

Na dotazy médií budou odpovídat výkonný ředitel klubu Michal Bělák, sportovní ředitel Alois Grussmann a trenér Pavel Vrba.

Reagovat
John Obi Mikel

A bude to stejná sranda jako naše tiskovka?

Reagovat
thewall

Nevím, tu jsem nesledoval

Ale očekávám, že ať už bude tiskovka jakákoliv, tak tady přijde hejt na všechny tři zástupce FCB.

Reagovat
dtaire

Hudebníci a různí kejklíři by měli být na tiskovkách novým standardem!

Reagovat
bobis21

Už to běží minutu a cirkus nikde, tak asi ne

Reagovat
GrimeBaller98

Na fotce Banik a prvni slovo clanku je Polska - Nahoda?

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si!

Reagovat
GrimeBaller98

Jinak Baniku pod Vrbou verim, budou do 4.mista

Reagovat
bobis21

Jsem rád že na tiskovce zaznělo přesně to, co jsem chtěl - kdyby měl přijít hráč, musí to prostě být jasný upgrade, ne nějaké zkoušení jestli se prosadí. Někoho kdo bude jen zabírat místo mladým nemá celu přivádět. A už některé velké příchody přesně takto dopadly

Reagovat
frankiefcb

Přesně. Taky jsem za tento přístup rád. To, co jsme udělali v zimě nám ukázalo, že to prostě není ta nejlepší cesta.

Reagovat
FCB1922

Reagovat
bobis21

Tak v zímě to aspoň byly hostovačky, takže jsme se jich mohli zase rychle zbavit, ale máš pravdu že nakonec spíš překáželi mladým a kvalita navíc tam nebyla. Ale tady jsem myslel spíš ty dražší posily, které měly být tahouny týmu jako Potočný nebo Reiter.

Reagovat
frankiefcb

Hele já nevyčítám to, že přišli. Ale je dobře, že nejdeme do nějakých šíleností, třeba u toho Vlkanovi. Sice bych si ho přál, ale nepropadám nějaké skepsi jako mnozí. P.S: Nicméně pokud se zraní Tetour, tak je ten střed šíleně nekraitvní, to je fakt)

Reagovat
bobis21

Tak do středu měl jako kreativnější přijít vloni Budinský, který bohužel zatím vypadá spíš jako ta dříve zmíněná kategorie no. Ale třeba se taky ještě nějak rozjede.

Reagovat
frankiefcb

Já se bojím, že Budínský už je ztracený. Rád se budu mýlit.

Reagovat
bobis21

Vidím to stejně, jen že je to právě další příklad zvučné posily (na poměry ligy), která nedopadla.

Reagovat
FCB1922

A překvapilo mne, že "B" tým má pomáhat s rozvojem hráčů. Že je pro některé pak lepší hrát fotbal, než třeba jen odkopávat balony a bránit ve 2. lize. Zajímavá myšlenka. Něco na tom asi taky bude.

Reagovat
frankiefcb

Jo něco na tom je. Nicméně pořád můžeš hrát v 2 lize o záchranu a zkusit hrát konstrkutivní fotbal a pokud to nevyjde, tak jdeš do 3. ligy. P.S: Ono to béčko tu hlavně je od toho ať ti připraví hráče pro áčko a ne aby získávalo úspěchy. Plus by mělo hrát podobným systémem jakéo áčko.

Reagovat
FCB1922

No, původně byl plán, ať Béčko hraje dvojku. Na to se kladl důraz. Proto tehdy přišli kluci, jako ten gólový útočník, či starší baníkovci.

Na to konto mne (docela mile) překvapila strategie pro rezervní tým s tím, že když už budeme mít frajera, co má kvality na dvojku, pošleme je ke svým děvkám do karviné, nebo třeba Třinec.

A takhle borci budou mít volné ruce v rezervě a třeba to fakt pomůže, aby si zlepšili své dovednosti. Nebát se hrát.

Reagovat
bobis21

Jenže teď už v béčku nikdo takový není. Nejstarší tam jsou 2 kluci ve věku 21 let. Polovina kádru je vyloženě U19 a je to spíš takový glorifikovaný dorost A z áčka tam taky primárně budou chodit hráči jako Smékal (20), Pojezný (20) apod.

Reagovat
FCB1922

O to více je právě fajn, že je nechtějí svazovat důrazem na postup, ale chtějí, ať prostě hrají. Samozřejmě, ať taky mají nějaký výkon,ne pouťáky, zda mi rozumíš.

A když se povede postup do dvojky, tak to bude příjemný bonus s tím zjištěním, že máme asi opravdu dobré, mladé kluky.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
lichna.

Pak mi ale nedává smysl Kubala a Letáček.

Reagovat
thewall

Jak se Vrba sekl s baníkovským titulem Ale reakce: "to jsem zdupal"

Reagovat
ratusek

jo je to borec

Reagovat
FCB1922

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Pospovič

Reagovat
thewall

Zajímavý Vrbův názor na to, jestli je lepší mít béčko v MSFL nebo ve II.lize.

Vidím to podobně, pokud by béčko v druhé lize hrálo o záchranu. Pokud by ale hrálo někde kolem 4.-6. místa, tam by asi bylo lepší mít B-tým v druhé lize.

Reagovat
ratusek

Bělák se hezky prokecl s tím Almasim

Reagovat
Pospovič

ale na startu říkali, že ho neprodají ne?

Reagovat
bobis21

Dával to jen jako příklad hráče, který sice přišel za velké prachy, ale je mladý a zlepšuje se, takže se může prodat za víc dál. Myslím že jen nechtěl zmiňovat Sora

Reagovat
FCB1922

Bylo řečeno, že na Laca nabídky jsou, takže je logické, že pokud má stále nějakou cenu a příjde dost dobrá nabídka, proč se tím nezabývat.

A hrotové hráče máme. jak i trefně poznamenal Vrbič.

Reagovat
Csaplárova past

Sparta titul

Reagovat
icemike

Tadle sezóna bude průser... Anebo pochvala

Reagovat
Pride

Naprosto nechápu výměnu Budínského a Letáčka. V sezóně, kdy mohl Buďa konečně pořádně chytat a pomalu se připravovat na konec nejistého Laštůvky ho pošlou pryč a přivedou tam takovou díru, která by mohla chytat akorát někde ve FNL.

Reagovat
bobis21

Protože po konci Laštyho asi dostane prostor spíš Hrubý než Budinský. Takže Hrubý bude v béčku, Letáček na lavičce a v případě zranění Laštyho bude Hrubý v A a Letáček pořád na lávce. Aspoň doufám teda, co si o tom myslí Vrba netuším

Reagovat
thewall

Řekl bych, že většina z nás doufá, že tak to bude nastaveno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen je otázka, zda na tuhle pozici nestačil Murín.

Reagovat
thewall

Podle soupisek na webu už ani není v Baníku. Možná neprošel výškově

Ale vážně: těžko říct, jak to uvnitř týmu gólmanů vypadá. Za sebe to beru tak, že Budínský by asi dvojku po Laštym nebral a Letáček s tím bude srozumněný (spekulace?). Jak to vypadá s Murínem netuším.

Reagovat
smazaný uživatel

Murín myslím hostuje v Karviné. Dle informací, které se mi donesly, Budínský z Baníku moc nechtěl.

Reagovat
thewall

Budínský jako dvojka v pohodě, ale jako jedničku bych ho nechtěl. A výměna dává smysl, pokud bude platit, co píše níže bobis21.

Reagovat
Ingimir

28.07.2022 17:42 - Luan Peres míří do Fenerbahçe

Luan Peres se dostal do hledáčku Fenerbahçe a tureckému klubu se rychle povedlo najít společnou řeč s Marseille. Brazilský obránce co nevidět odcestuje do Istanbulu, kde ho čeká zdravotní prohlídka, podpis smlouvy a následně vyřazení od Slovácka. (getfootballnewsfrance.com)

expresky tu píše nejaký optimistický fanúšik Slovácka?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lemond Laws

Výborný

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Mr.Mike

Olomouc černej kůň sezony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele