FORTUNA:LIGA 2022/23 na startovním roštu (4/4)

28.07.2022, 20:37, aktualizováno 28.07.2022, 20:37
Previews
Je to tady. Nechceme zbytečně mařit naděje, ale i zbytek ligového pelotonu musí uznat, že o mistrovský trůn budou s největší pravděpodobností bojovat jen a pouze tři mužstva. Poslední díl předsezonního preview se tak věnuje právě hlavním adeptům na vítěze české nejvyšší soutěže v ročníku 2022/23.

Plzeň, Slavia, Sparta. "Svatá trojice” na nejvyšší příčku nepustila nikoho jiného už deset let. V roce 2012 si sen nečekaně splnil liberecký Slovan. Letos by podobný úspěch Severočechů šokoval snad ještě víc. Vedle zmíněných se vítězem samostatné české ligy stal už jen Baník. Ostravané se sice v posledních letech dost snaží, ale... pořád na ty nejlepší kus ztrácejí. Nic naplat, jedna cenná trofej asi zase poputuje k soutoku Mže a Radbuzy či na jeden z břehů Vltavy. Jelikož však nehodláme ambiciozním uchvatitelům přenechat veškerou pozornost, započne poslední povídání na Moravě, kde se na jaře stejně jako ve Štruncových sadech mazlili s pohárem.

I v posledním díle preview si každý tým vysloužil obecné představení na základě minulých dnů, týdnů i let, působení na přestupovém poli či nálady uvnitř klubu. Poté následuje přehled letních příchodů a odchodů a výsledkový servis z přípravných zápasů. I z nich vychází pravděpodobné složení základních jedenáctek, které je však ke stále otevřenému přestupovému oknu třeba brát s rezervou. Na závěr si oba autoři preview dovolili odhadnout umístění mančaftů na konci sezony.

1.FC Slovácko


Co můžeme čekat?

Dost bylo podcenění, předpovědí pádů na zem, řečech o jednosezonním zázraku. Slovácko sedí pevně a hrdě u stolu pro ligovou smetánku. Co na tom, že kádr plný veteránů je zase o rok starší. Vždyť ti hráči zrají jako víno. Nejprve začal na levé straně excelovat Jan Kalabiška. Poté jej následoval Petr Reinberk, jehož výkon v květnovém finále národního poháru byl jedním z nejlepších, které jsme na tuzemských trávnících od pravého beka za hodně dlouhou dobu viděli. Úctyhodně roste za rok 40letý Milan Petržela, stagnaci nepodléhá ani o něco málo mladší Michal Kadlec. V nejlepších letech dominuje středu pole Marek Havlík. Pche, tihle ať si klidně hrají do padesáti.

Tam, kde na potřebné harcovníky nevyjdou prostředky, se přece jen může dostat i na mladé. Přijde konečně průlom od Michala Kohúta? Má Filip Vecheta šanci na to stát se útočnou jedničkou? Jak vidno, opravdu není nutno dělat z Moravanů jen bandu Martinem Svědíkem revitalizovaných vysloužilců. Ostatně soustředění ve Slovinsku absolvovali fotbalové veřejnosti zatím neznámí Ibrahim Aldin, Vojtěch Bartoš a Aleš Kočí. Čas uherskohradišťských talentů určitě přijde. Jen k tomu zatím není nutně důvod.

Vykašláním se na vlastní zdroje by si navíc Slovácko podřezalo větev samo pod sebou. Klub je pevně spjat s regionem, podle něhož se také jmenuje, a tuto identitu určitě nehodlá oslabovat. V létě naopak došlo k jejímu posílení díky vstupu nového spoluvlastníka, kterého (pochopitelně) reprezentuje lokální společnost. Její šéf ostatně potvrdil, že místní práce s mládeží je blízká jeho vlastním představám. Před výkopem nového ročníku se tak není moc čeho obávat. Snad jen posily nevypadají na první dobrou věru přesvědčivě. Od toho je ale Svědíkův precizní herní plán, účinný a spolehlivý to životabudič.

Obměna soupisky

Uherskohradišťští na přestupovém trhu především reagovali na vlastní ztráty. Na odchod Václava Jurečky do Slavie a vypaření Rigina Cicilii bůhvíkam odpověděli podpisem rovnou tří ofenzivních hráčů. Ztracené góly má nahradit hlavně Libor Kozák, jenž se do Česka vrátil po roční zkušenosti s Maďarskem. Patrik Brandner potřeboval po konci v Českých Budějovicích něco nového a společně s Vlasijem Sinjavskim, který dorazil z Karviné, bude bojovat o základní sestavu. Za Lukáše Sadílka získali Moravané ze Sparty hostujícího odchovance a snad i nového tvůrce hry Michala Trávníka.

Zajímavě se v přípravě prezentoval irácký univerzál na levý kraj hřiště Merchas Doski, nový ohrozitel Kalabiškovy pozice. Do kádru prvního týmu se po hostování ve Vyškově chtějí prosadit zadáci Jaromír Srubek s Markem Merdovićem. Dle očekávání zůstává v Uherském Hradišti brankář Filip Nguyen, na něhož po hostování z Liberce uplatnilo vedení Slovácka opci. Hostování z Baníku si prodloužil v poslední době zraněními sužovaný forvard Ondřej Šašinka. Defenzivní univerzál Alden Šuvalija se na rozdíl od Doskiho na testech jen mihl.

Slovácko definitivně opustil zadák Josef Divíšek, nová akvizice brněnské Zbrojovky. Jakub Rezek po sérii hostování přestoupil do Karviné, odkud se do Hradce Králové přestěhoval gólman Pavol Bajza. Na východě Čech se setká s dalším někdejším kmenovým hráčem Moravanů, útočníkem Filipem Kubalou. Timur Melekescev tentokrát hostuje v Alanii Vladikavkaz, střelec slováckého béčka David Kratochvíla stráví rok na zkušené ve Vyškově. Vít Nemrava, který svého času hájil prostor mezi třemi tyčemi Moravanů jako jednička, se připravuje s třetiligovým Uherským Brodem. S druholigovou Opavou zase trénoval obránce a někdejší prospekt Slavie Tomáš Vincour, jenže se zranil a z jeho angažmá ve Slezsku nakonec sešlo.

Výsledky v přípravě

1.FC Slovácko - AS Trenčín 2:0
1.FC Slovácko - FC ViOn Zlaté Moravce 1:0
1.FC Slovácko - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1
1.FC Slovácko - FK Třinec 2:0
1.FC Slovácko - MFK Vyškov 2:0
Trabzonspor - 1.FC Slovácko 2:2
Budafoki MTE - 1.FC Slovácko 0:3
Ashdod SC - 1.FC Slovácko 1:1

Bilance Slovácka v přípravě: 6 výher — 2 remízy — 0 proher

Předpokládaná sestava: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Reinberk, Havlík, Trávník (Ljovin), Kalabiška (Doski) - Petržela, Kozák (Vecheta), Holzer

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 4. místo.
Tip Martina Vejdělka: 6. místo.

AC Sparta Praha


Co můžeme čekat?

Co nového Sparta umí? Udržet tajemství. Loňský odchod Srdjana Plavšiće do Edenu nakvašení Letenští dlouho vehementně dementovali, aby se pak zpráva deníku Sport stejně ukázala jako pravdivá. Letos se naopak nevědělo, kdo Pražany po Pavlu Vrbovi převezme. A podobně, jako si ostravský Baník udělal z novinářů dobrý den právě příchodem Vrby, se uculovalo též sparťanské vedení po svém vlastním překvapení s Brianem Priskem.

Spokojeně se tvářila též fanouškovská obec. Rozhodně přesvědčivěji než po přijetí Tomáše Sivoka do role sportovního manažera. Popsání Sivokovy role jako pivota mezi A-týmem a sportovním ředitelem Tomášem Rosickým zní možná vznešeně, mnohé ale znervózňuje vůbec vytvoření další pozice v již tak sotva přehledné klubové struktuře. Ale dobře, počkejme si na koláče, které tandem někdejších reprezentantů upeče.

Priskeho družina již sezonu zahájila, stále ale luští několik hádanek. O místo mezi třemi tyčemi se perou rovnou tři kohouti, pevné složení obrany zase narušují přestupové spekulace okolo Dávida Hancka i další marodění Ondřeje Čelůstky. Jasno už je naopak o mladém kapitánovi... taktéž zraněném Ladislavovi Krejčím. A něco již víme také o herním profilu Priskeho Sparty, která doma neúspěšně bušila do obranného valu norského Vikingu. To hlavní nám ale někdejší trenér Midtjyllandu má ještě ukázat. Už v tomto ročníku? Kéžby, říkají si v ulici Milady Horákové a zároveň si zacpávají uši před varovnými hlasy z Royalu Antverpy, odkud se dánský stratég nedobrovolně pakoval. V hladových břichách totiž od posledního úspěšného roku 2014 opravdu ukrutně kručí. Avšak... sešívaní vstřebávají tvrdý pád z trůnu, na evropských penězovodech závislé plzeňské Viktorii se zase tradičně nevěří (kolikrát se ještě máme spálit?). Vykrmí se tedy konečně i Letenští?

Obměna soupisky

Pražané během léta tak nějak očekávaně kombinovali akvizice ze zahraničí s výběrem toho nejlepšího od ligových souputníků a přitáhnutím vlastních zdrojů z hostování. Největší bombu jednoznačně aktivoval Jan Kuchta. Host z moskevského Lokomotivu odmítl návrat do Slavie a usadil se na opačném břehu Vltavy. Bílý dres Slovácka vysvlékl Lukáš Sadílek, s nímž si ve středu pole začíná rozumět navrátilec z Teplic Jan Fortelný. Stejně jako Kuchta má slávistickou minulost také zadák Jaroslav Zelený, který do Prahy dorazil z Jablonce. Konkurenci v defenzivě zvyšují též jedna z hradeckých komet Jan Mejdr a Dán Asger Sørensen, zjevně Priskeho volba z německého Norimberku. Na pomezí základní sestavy a lavice náhradníků se zřejmě bude pohybovat odchovanec Olomouce Kryštof Daněk. Z ostravského Baníku příchozím Ondřejem Kukučkou se prozatím počítá spíš do B-týmu.

Po prosazení v Českých Budějovicích bojuje o místo gólmanské jedničky Sparty Vojtěch Vorel. Po hostování v Schalke se na Letnou vrátil pravý bek Andreas Vindheim, půl roku působil v druhé Bundeslize také Václav Drchal, jenž neodvrátil sestup Dynama Drážďany. Vedle Drchala se v útoku hodlá rvát také Vojtěch Patrák, který jaro strávil v Pardubicích. Lukáš Haraslín se do Sassuola již nevrátí, Pražané jej totiž z italského mančaftu vykoupili. Slovenský reprezentant však o místo dost možná bude zápasit s Jakubem Janktem. Na toto rozuzlení si každopádně ještě počkejme.

Za Adama Hložka sice z Leverkusenu dorazil balík peněz, ten ale jen obtížně nahradí ztrátu ofenzivní opory. To s Bořkem Dočkalem se už tolik nepočítalo, přesto jeho květnový konec kariéry překvapil. Za zklamání lze definitivně označit návrat Ladislava Krejčího staršího z Apeninského poloostrova, s nímž podobně jako s gólmanem Florinem Niţou na Letné již nepočítá. Matěj Pulkrab nakonec sám uklidnil atmosféru a místo Slavie si po vypršení smlouvy vybral německý Sandhausen. Další hostování si zařídili levý obránce Matěj Hanousek (Gaziantep), záložník Michal Trávník (Slovácko) a útočník Václav Sejk, s nímž se do Jablonce přesunul také univerzál Matěj Polidar. Středopolař Filip Havelka si hledá nové angažmá, mladý zadák Adam Gabriel zase přestoupil do Hradce Králové. Hráčem Sparty již definitivně není stoper Lukáš Štetina, jenž z Liberce přesídlil do Trnavy.

Výsledky v přípravě

AC Sparta Praha - FK Dukla Praha 2:1
AC Sparta Praha - SFC Opava 3:0
AC Sparta Praha - HNK Rijeka 2:0
Wolfsberger AC - AC Sparta Praha 1:0
AC Sparta Praha - Paksi FC 1:1

Bilance Sparty v přípravě: 3 výhry — 1 remíza — 1 prohra

Předpokládaná sestava: Holec (Vorel) - Wiesner (Mejdr), Zelený, Hancko, Højer - Sadílek (Sáček), Krejčí - Pešek, Fortelný (Karabec), Haraslín (Minčev) - Kuchta

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 1. místo.
Tip Martina Vejdělka: 2. místo.

SK Slavia Praha


Co můžeme čekat?

Loňská sezona uštědřila sešívaným řadu facek. Zpackaná předkola a účast pouze v Konferenční lize ještě dokázali fanouškům vykompenzovat tím, že v této soutěži prošli až do čtvrtfinále. Jenže se jim nedařilo ani na domácí scéně, kde z poháru vypadli už ve čtvrtfinále, a vzhledem k velmi nepovedené nadstavbě přišli i o titul s velkou ztrátou na Plzeň. Jistě, vše mohlo být zčásti způsobeno i velmi krátkou přestávkou po úspěšném mistrovství Evropy, ale je zcela správné dospět k závěru, že pro nový ročník musí něco změnit.

A tak více než v předchozích přestupových obdobích sahali po hráčích, kteří na první pohled nejsou svým stylem úplnými oblíbenci trenéra Trpišovského. Vždyť třeba jedna z největších hvězd ligy Ewerton měl v Mladé Boleslavi fantastická čísla, avšak lehkým problémem u něj byla ne úplně poctivá práce do defenzivy a bez balónu. V kombinaci s další novou akvizicí z města automobilů Douděrou, parťákem k Holešovi Tiéhim, šikovným objevem Usorem a uzdraveným Provodem dává Slavii velkou kombinační sílu.

Na červenobílé ovšem číhá i řada potenciálních hrozeb. Aby se objevili v základní skupině Konferenční ligy, musí po gibraltarském soupeři vyřadit Panathinaikos a ještě jednoho protivníka. Pokud se jim to nepovede a zbyde na ně pouze domácí soutěž, bude velmi náročným úkolem ukočírovat takto široký kádr či v závěru přestupového období část mužstva udat jinam, čímž by se navíc ztratila variabilita. Ten druhý si přenesli z jara, a sice brankáře a stopery. Kolář i Mandous ukázali, že stoprocentní spoleh na ně není, před nimi sice bude řádit urostlý Santos, Ousou či Kačaraba se však po jeho boku budou muset výrazně zlepšit.

Obměna soupisky

Sešívaní se opět po posilách rozhlíželi zejména v českých luzích a hájích. Výraznou sumu poslali do Mladé Boleslavi, z níž získali pravého obránce či záložníka a také brazilského šikulu Ewertona. Na oba se očividně velmi spoléhá, neboť dostali příležitost hned v úvodním duelu sezony na Gibraltaru. Ewerton není jedinou akvizicí Slavie ze své země, za více než milion eur totiž defenzivu vyztuží Eduardo Santos. Ten byl odkoupen z Karviné, uplynulé jaro však pomáhal Plzni k cestě za mistrovským titulem.

Ve výčtu přestupového období nechybí pochopitelně ani tradiční linka Liberec - Slavia. Tentokráte po ní putoval záložník z Pobřeží slonoviny Christ Tiéhi, který se v Edenu pokusí předvést svůj um na hostování tak, aby si vzápětí vysloužil uplatnění opce. Cestu některým mladíkům ukázal i Matěj Valenta, jehož sice před časem červenobílí pustili na přestup do Českých Budějovic, ponechali si však právo zpětného odkupu a nyní jej přivedli zpět. Zapomenout pochopitelně nemůžeme ani na druhého nejlepšího střelce uplynulé sezony Václava Jurečku ze Slovácka. Na soupisku patří i navrátilci z Vlašimi Matěj Jurásek a Marek Icha, stejně jako Moses Usor, který byl od dubna součástí rezervního mužstva.

Co se týče odchodů, Vršovičtí vydělali zejména na dvou mužích. Petara Musu Boavista po hostování za více než čtyři miliony eur odkoupila, aby jej obratem prodala do Benficy. Tam za téměř dvojnásobnou částku rovnou zamířil i dánský bek Alexander Bah, jeho krajan Mads Madsen se po pouhém roce poroučí do Aarhusu. Do zahraničí, konkrétně do Olympiacosu, odešel i Denis Alijagić, barvy Persije Jakarta budou oblékat loňský host Michael Krmenčík spolu s Ondřejem Kúdelou a Júsufem Hilálem. Natrvalo se v Edenu zbavili obránců Mohameda Tijaniho, Ladislava Takácse a Ondřeje Karafiáta, stejně tak záložníků Tomáše Malínského a Jakuba Křišťana. Hned čtyři hráče pak udali do Liberce, a to Lukáše Červa s možností zpětného odkupu a trio Jan Stejskal, Maksym Talověrov a Mick van Buren na hostování.

Výsledky v přípravě

SK Slavia Praha - Olympiacos F.C. 1:1
SK Slavia Praha - FC Rapid Bukurešť 7:1
SK Slavia Praha - Puskás Akadémie FC 1:0

Bilance Slavie v přípravě: 2 výhry — 1 remíza — 0 porážek

Předpokládaná sestava: Mandous - Douděra, Ousou, Santos, Jurásek (Oscar) - Holeš, Tiéhi - Usor (Masopust), Provod, Ewerton - Sor (Jurečka)

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 2. místo.
Tip Martina Vejdělka: 1. místo.

FC Viktoria Plzeň


Co můžeme čekat?

Viktoriáni pětaosmdesáti body dorovnali dosud nejvyšší zisk Slavie v sezoně, kdy se hrála nadstavba. A asi nemůžeme čekat, že by dokázali takovýto počin zopakovat. Ne snad, protože by upadla jejich kvalita, to vůbec ne, avšak přihlédneme-li k tomu, že výsledky minulé sezony byly výrazně nad plán a letos si k tomu ještě přidají vytížení v evropských pohárech, není příliš pravděpodobné zopakovat takto povedenou sezonu.

To však neznamená automatické vyloučení Plzně z boje o titul. I přesto, že Západočeši přišli o nejlepšího střelce loňské sezony a jejich finanční kondice není zrovna nejzdravější, povedlo se jim přinést celou řadu hráčů, kteří v menších českých klubech v minulé sezoně ukázali své kvality. Zároveň se jim nerozpadla osa týmu, a tak bude zajímavé sledovat, zda se ustálí nějaká nová základní sestava, či s vědomím velkého počtu zápasů bude Michal Bílek pravidelně točit své vyvolené po vzoru třeba Jindřicha Trpišovského.

Díky úspěchu proti HJK Helsinky si už muži ze Štruncových sadů zajistili účast v Konferenční lize s tím, že minimálně do Evropské ligy nemají zrovna nejtěžší cestu. Do nového ročníku tak vkročí bez většího tlaku, stále od nich přeci jen fanoušci očekávají méně, než od Slavie či Sparty (ty navíc musí zvládnout náročný sled předkol). Do toho všeho ještě připočítejme fakt, že Plzeňští v úvodu sezony, tedy po dobu trvání kvalifikačního zápolení o evropské poháry, mají relativně snadný los a první těžká zkouška je čeká až v šestém kole proti Slovácku.

Obměna soupisky

Letní dění ve Viktorii se neslo ve velmi zajímavém duchu. Jako volné hráče získala dvě posily do zálohy v podobě středopolaře z Karviné Kristi Qoseho a také navrátilce po čtyřech a půl letech Václava Pilaře. Namísto Aleše Hrušky, kterému vypršela smlouva, přivedla z Dunajské Stredy coby konkurenci Jindřichu Staňkovi Martina Jedličku. Od jednoho z hlavních konkurentů v podobě pražské Slavie se na západ Čech stěhuje stoper Mohamed Tijani, z Pardubic pak šikovné duo Cadu a Filip Čihák. Jako nečekanou alternativu do ofenzivy zvolila na hostování Reného Dediče z Třince.

Jestliže jednoho stopera z Edenu viktoriáni přivedli, o jiného na úkor sešívaných přišli. Eduarda Santose totiž z Karviné vykoupila po hostování ve Štruncových sadech právě Slavia. Michal Bílek přijde sice i o dva další na jaře vypůjčené hráče, avšak ztráta Ondřeje Pachlopníka ani Romana Potočného jej pravděpodobně výrazněji netrápí. Další hosté Jan Sýkora a Libor Holík budou v klubu působit i nadále. První z nich byl z Lechu Poznaň vykoupen, tomu druhému se prodloužilo hostování. Kádr rozšířil také Modou N’Diaye, jenž uplynulý půlrok strávil v Karviné.

Největší ztrátou Západočechů je každopádně nejlepší střelec minulé sezony Jean-David Beauguel. Zdarma opustil klub také Joel Kayamba, ten má namířeno do Turecka. Nastálo přišli o dva záložníky na úkor Pardubic, jmenovitě jde o Michala Hlavatého a Dominika Janoška. Plzeň opustil vedle Aleše Hrušky i další gólman Jakub Šiman, jehož působení v brněnské Zbrojovce se změnilo v trvalý přestup. Několik dalších hráčů se v týmu dlouho neohřálo, například Václav Míka po návratu z Chrudimi nabere další rok prvoligové zkušenosti v Pardubicích, Lukáš Matějka si zahraje v Dukle Praha a Matej Hybš v Teplicích. Šimon Falta se neuchytil v Ostravě a čeká na něj brněnské angažmá, místo nezbylo ani na Miroslava Káčera, jehož novou destinací je Dunajská Streda.

Výsledky v přípravě

FC Viktoria Plzeň - SK Klatovy 1898 6:0
FC Viktoria Plzeň - FC Slavia Karlovy Vary 9:0
FC Viktoria Plzeň - ŠK Slovan Bratislava 3:1
FC Viktoria Plzeň - FC MAS Táborsko 3:0
FC Viktoria Plzeň - FC Botosani 0:0
FC Viktoria Plzeň - Sint-Truidense V.V. 1:3
FC Viktoria Plzeň - Besiktas J.K. 0:0

Bilance Plzně v přípravě: 4 výhry —2 remízy — 1 prohra

Předpokládaná sestava: Staněk - Řezník (Holík), Hejda, Pernica, Havel - Kalvach, Bucha - Kopic, Sýkora, Mosquera (Cadu) - Chorý (Kliment)

Tip na umístění

Tip Ondřeje Vaculíka: 3. místo.
Tip Martina Vejdělka: 3. místo.

Autor: Ondřej Vaculík, Martin Vejdělek

Komentáře (209)

Přidat komentář
kecipep

Jestli nepostoupíme do základní skupiny EL/EKLu, tak jedeme do top 3

Reagovat
meno

S tím, jak dneska hrála Sparta, tak tam budete určitě a Baník v TOP4

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
meno

Sorry, ale křídla průměr, gólmani mizérie (ten nejlepší vám teď dělá trojku) a kreativita středu stojící na dvou puberťácích. Máte zaděláno na problém.

Reagovat
Mr.Mike

Ctyrku

Reagovat
jester Radka Bejbla

To započal

Reagovat
smazaný uživatel

Liga ztrácí díky Spartě trošku z prestiže hned na začátku.

Reagovat
O.Giroud

Aj Plzeň minulý rok trapas a nakonec vyhrali ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň byla proti Bulharům jen mírný favorit. Ikdyž podle mého byla i Sparta jen mírný favorit. Trapas není ani tak to, že vypadla, ale jak.

Reagovat
Kiwi-21

Odvážné předpokládat že by Sparta mohla být před někým z dvojice Slavia ,Plzeň

Reagovat
John Obi Mikel

Bude to letos vyrovnané. Sparty se sice po Vikingu obávám míň než před tím, furt si ale myslím, že maj kvalitní útočníky a stopery a musí se akorát sehrát. Plzeň má jediné slabší místo na hrotu a my jdeme jako každý rok do sezóny s lehčím otazníkem, protože změn bylo hodně. Ale posílili jsme dle mě lépe než loni. Hádám, že TOP 3 letos bude jistá.

Reagovat
John Obi Mikel

*Sparta má slabší zálohu a mohlo by jí to limitovat. U nás bude klíčová obrana.

Reagovat
Kiwi-21

Záloha Sparty bez Krejčího o ničem, Kuchta a Čvančara nebudou dělat dobrotu v kabině ale souhlasím útok mají na jména nej v lize

Klasické kolapsy Sparty

Opravdu jim vůbec nevěřím

Reagovat
kecipep

titul je povinnost

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Slovácko?

Reagovat
kecipep

Pro Slavii

Reagovat
deporpepa

Pro Slavii je titul povinnost, ale to nyní pro Spartu taky, pokud Slavia vypadne z pohárů, ještě v předkole, tak se Spartou už na podzim utečou a Plznička to už na jaře nebude mít šanci dohnat.

Pokud Slavia bude hrát na jaře poháry, tak po podzimu hádám Sparta - Slavia - Liberec - Plzeň, - za předpokladu, že Slovácko bude hrát poháry.

Reagovat
Martin9719

Liberec??

Reagovat
deporpepa

Myslím, že to bude kometa sezony a že my postrádáme body, které nám budou nakonec chybět...

Reagovat
meno

Udělejte nám prewko, ať můžeme tipovat

Reagovat
Coutinho10

OT: Sazkafantasy 2. EF miniliga pro naší českou Fortuna ligu (sezóna 2022/23)

zbývají už jenom 2 dny do startu ligy, toto je poslední spam ohledně fanty, pod preview už to dávat nebudu, takže kdo s náma ještě nehraje v 1. a ani ve 2. lize (nelze být v obou současně) a měl by zájem (ve 2. lize je poměrně dost míst), tak má tu možnost se přidat

zažádat o vstup je možné přes tento link:

https://sazkafantasy.cz/groups?utf8=%E2%9C%93&search=eurofotbal+CZ+2&submit=HLEDEJ

zároveň v nejideálnějším případě si pojmenujte svůj tým podle nicku tady z EF, aby bylo jasné, o koho jde a pokud to je problém, tak při žádosti o vstup mi dejte info, jaký máte EF nick, aby byla pak případně ulehčená situace při případném postupu, protože hrajeme na postupy/sestupy, díky

Reagovat
lichna.

Mozna ještě zkusím tu druhou ligu.

Reagovat
Coutinho10

tak pojd

Reagovat
lichna.

Reagovat
vrabejka

Vrabejka

Reagovat
Coutinho10

seš tam

Reagovat
Civers

Civers

Reagovat
Coutinho10

taky přidáno

Reagovat
skat

Zdar, rád bych to zkusil, ale nehrál jsem to asi pět let a trošku se v tom ztrácím. Kde najdu miniligu, abych se do ní přihlásil?

Reagovat
Coutinho10

jseš přijatej, vítej zpět

Reagovat
skat

Díky

Reagovat
Hurrikane

Emmett

Reagovat
Coutinho10

jsi tam taky

Reagovat
Coutinho10

btw. posledních 6 volných míst....možná dáme postup/sestup 2 lidí a ne jednoho, když se to tolik zaplnilo

Reagovat
Djibril6

Přidej mě taky prosím

Reagovat
Coutinho10

seš tam...pro ostatní, zbývá 5 míst do zaplnění kapacity 30 lidí

Reagovat
Coutinho10

4 volný místa

Reagovat
Coutinho10

3 volný místa

Reagovat
ámoš

ještě to jde nebo už je plno?

Reagovat
Coutinho10

už je plno viz koment pod preview

https://www.eurofotbal.cz/clanky/fortuna-liga-preview-1-kola-banik-nacne-vyrocni-sezonu-s-olomouci-567215/#post13529581

nicméně, jak jsem psal tam, tak klidně si zažádej o vstup a v nejbližší možný chvilce, až někdo odpadne, určitě několik takových lidí tam bude, tak tě přidám

Reagovat
Coutinho10

ted uz je, tak pojd

Reagovat
Kocour Klapuška

Neměly by se ty typy na umístění Sparty po dnešku nějak předělat?

Reagovat
KnoxXx

vsak z pohladu vysledku v lige je vypadnutie z poharov plus

Reagovat
kilobyte

Loni Plzeň vypadla v poslední minutě a pak těžila z toho, že hrála jen ligu. Teď už jenom sehnat finanční problémy a můžeme jet na titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bex5

Reagovat
deporpepa

Rádi Vám je předáme

Reagovat
Skleepy

Reagovat
off-olda

Tip Ondřeje Vaculíka: 1. místo.

Tip Martina Vejdělka: 2. místo.

Rozhodně.

Reagovat
Spalovač šancí

sparta jde evidentně plzeňskou cestou, tj obětovat poháry na oltář titulu

Reagovat
Salfovic

Tak Sparta už má svou osvědčenou cestu, tj obětovat poháry na oltář hovna.

Reagovat
CHONG

U Sparty zbytečné plýtvání slovy. Co můžeme čekat? Nic.

Reagovat
Stannis Baratheon

Vaculík pls

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si to sedne, tak od Sparty čekám prolomení hranice 100 vstřelených gólů v lize.

Reagovat
Bechy1893

Já spíš doufám, že nebudeme 15 bodů za sesivkama, než si to sedne...:)

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuď zbytečně skromný! 100 jich dá jen Kuchta

Reagovat
deporpepa

To by znamenalo, dát o jeden gól navíc každé kolo, inu po tom, co jste Vikingu dali jeden, tak pokud se nehodláte během těch pár dní sehrát, tak si Liberec odveze tři body a Sparta bude zase jen pro smích

Reagovat
smazaný uživatel

jejich bolest=naše radost.

Reagovat
Bechy1893

*vaše jediná radost

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nežiju jen fotbalem, a radovat se umím i z maličkostí. To sparťani jsou obecně o poznání náročnější, o to větší radost ty jejich faily dělají

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
bartes

kdy jste dali naposledy 3 góly?

Reagovat
F.Torres

Tolik gólu snad nedostanete

Reagovat
Mass

Zdá se, že Sparta už se peče na startovním roštu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole!Ta Sparta, to bude letos fakt válec, když té dominanci v lize obětovali i evropské poháry!

Reagovat
Bex5

My muzeme jen doufat, ze nez si to sedne, budou v prvnich kolech klopytat

Reagovat
smazaný uživatel

Toho bych se nebál, vidím to na dvojici Slavie/Viktorka, která se utrhne ostatním hned od začátku.. Možná jim bude sekundovat nějáké překvápko ve formě Liberce, ale sparta fakt ne. To se na psychice podepíše

Reagovat
Bex5

Tak uvidime ... taky bych se ale radsi tahal o titul se Slavkou nez Spartou

Reagovat
kilobyte

Náš poslední titul (s rekordním počtem bodů) byl po ostudném vypadnutí s Hackenem.

Reagovat
Martin9719

Já měl za to, že Liberec mají venku, ale takhle je to ideální soupeř na začátek.

Reagovat
Infeld Prácheňský

I když to nerad říkám, nejpravděpodobnější je asi scénář 1) Slavie 2) Sparta 3) Viktorka. Faktem je, že Sparta po tom výbuchu bude mít síly jen na ligu a pohár a Viktorka i přes markantní posílení prostě nezvládně poskládat 2 stejně silný týmy pro ligu i poháry. Slavia je v tomhle jinde, může si dovolit 2 stejně kvalitní jedenáctky (když nepočítám Standu ) a to bude rozhodující element.

Reagovat
deporpepa

Aby to Standa letos nerozjel, bych mu to i přál... jedinej hráč, kterýho mám ze sešívanejch rád.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Bojim se, že svuj stín už nepřekročí. Nejgolovější byl podle mýho před přestupem do Viktorky v Jihlavě, pak už to mělo sestupnou tendenci. Je to sympaťák, ale takovýho paliče svět neviděl a moc mu nepomáhá ani to věčný ospravedlňování od trenérů

Reagovat
deporpepa

Třeba se ještě někde probudí, myslím, že třeba Boleslav nebo Liberec by mu seděl. Ale je pravda, že podle mě byl na výletě ve Hřensku a všechno to spálil.

Reagovat
ondrasch77

V Jablonci

Reagovat
Kiwi-21

Čekám že Sparta bude hodně na podzim klopýtat a po podzimu budou až 5-6 až na Jaro se posílí, trochu sedne a 3 místo docela v pohodě

Reagovat
Freedo

Já mám trochu obavy, aby se neopakoval loňský scénář, kdy Plzeň vypadla z pohárů brzy, soustředila se jen na ligu a to jim hodně pomohlo. Nemyslím si, že Sparta získá titul, ale tohle vypadnutí jim může svým způsobem pomoct a pořád podle mě mají kvalitní tým, kterej nám může zavařit, když se nebudeme dostatečně koncentrovat.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
iamek

Slavia Prague talent Daniel Samek [2004] will arrive in Italy in the next hours to join Lecce on permanent deal, contract until June 2026.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
kecipep

Reagovat
Losinho

2 miliony euro, takže doufám aspoň v hodně vysoký procenta z dalšího přestupu

Reagovat
Bex5

110 idealne. Ale 2M je proste malo.

Reagovat
Losinho

Cokoliv pod 30 bude zklamání.

Reagovat
srandamač

110 % z dalšího přestupu? To by byl dobrý obchod, ať se daří

Reagovat
Puskas

Bylo by to průkopnické.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
srandamač

pak že se tu nic nenaučím

Reagovat
Bex5

Nebyl ten den nakonec zbytecnej

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

tak pro vás i tak parádní. Na to jak jste tu psali, že má nosánek nahoře a že jeho přístup není 100% a že to na áčko moc nevypadá, tak ho prodáte za celkem pěkný peníz a nijak vás to neoslabí

Reagovat
Losinho

To jo, ale furt je mu 18 víš co.. takovej Hoftych ho klidně mohl zkusit srovnat.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
SniperxXx

Pokud tam nejsou vysoký procenta, tak je to spíš provar z naší strany.

Reagovat
Freedo

Reagovat
naheCZ

Reagovat
mistr129

Reagovat
jackinho10

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Já jenom jestli to s tím nosánkem není jen omlouvání toho, že z těch vyhajpovaných mladíků se zatím nikdo výrazně neprosadil.

Já bych měl spíš problém (a věřím, že to byl i důvod, proč se ho Slavia tak lehce zbavila) s jeho atletičností. Jestli se hejbe jak slon v porcelánu v 17, jak bude vypadat ve třiceti?

Mě sere víc Alijagič, tam ty předpoklady nebo potenciál byly možná větší a než aby se s ním nějak vhodně pracovalo, tak zmizel.

Reagovat
Freedo

Ali šel hostovat, neprosadil se, prý i kvůli přístupu a pak chtěl odejít do ciziny. Tam asi není o čem. Kdežto Samek určitě mohl jít hostovat v naší lize, aby se vykopal.

Reagovat
KingMaster13

Neoslabí ale furt se z něj mohlo něco vyklubat. Co kdyby vyletěl jako Souček a mohl se prodat pak třeba za 15? To už se bohužel nedovíme

Reagovat
ratusek

třeba tam je klauzule o zpětném odkupu. I když to asi směrem do zahraničí nefunguje. Navíc pokud fakt vyletí, tak byste to asi nedorovnali

Reagovat
KingMaster13

Doufám že tam bude třeba 30% z dalšího prodeje aby se částečně kdyžtak minimalizovali škody

Reagovat
Coutinho10

ja jsem s tim ok...bota nas netlaci a ne kazdyho prodas za €4m

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pan.Antonin

Ono hlavně on je rychlý asi jak Jorginho, to pro Trpiše moc není.

Reagovat
Coutinho10

dalsi argument, proc si ho nenechavat

Reagovat
r.mrazik

smesna castka...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

na druhou stranu, jak vyletel, tak zase sel dolu....asi lepsi prodat, tam nas bota netlaci

Reagovat
Cotton

Reagovat
Mass

Musa, Alijagič, Samek.. a jsme zase bez odchovanců, kteří by měli na áčko.

Reagovat
kecipep

Podle mě by fans Sparty měli přejít hromadně na béčko

Reagovat
oli9

že Sparticky se dělá opět klasický válec a jak jsem je zatím viděl tak to nechápu...

Reagovat
oli9

Jinak Slovácko snad do 6 fleku a budu spokojený. Hlavně hrát ten fotbal co poslední sezóny

Reagovat
Kostomlat

Já doufám, že dá Sparta Priskemu čas to mužstvo přebudovat. Potřebují sehnat prvního golmana, křídla a celkově takticky vyprecizovat. Ideální by bylo, kdyby to Sparta zvládla z vlastních zdrojů. Ale nevím, jak jsou na tom psychicky Vorel nebo Kotel, případně Čtvrtečka (hádám, že horší jak Holec nebudou), stopeři jsou celkem cajk, Zelenýho bych nechal na levém kraji, hraje tam dobře. Osobně bych vyndal Peška, Wiesnera dal na křídlo a Mejdra na pravého beka. Otázka zní, co s Karabcem, protože zatím nic nepředvedl a těží jen z toho, že je označován za talent. V jeho věku to měl Hložan podloženo výkony.

Reagovat
SniperxXx

Pokud mu dají čas, tak to pro mě bude jedno z největších překvapení v českým fotbale za posledních 15 let.

Reagovat
Kostomlat

tenhle trenér za to stojí.

Midtjylland pod ním jel jako stroj.

Podle mě je problém ten, že on ty hráče teprve poznává, jak reagují pod tlakem, a bude muset zapracovat nejen na jejich kondici, což se už zřejmě děje, ale i bude muset vybrat psychicky odolné hráče, kteří to ustojí v hlavě. Včerejšek byl z tohoto pohledu velmi cenná prověrka.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale běh na dlouhou trať a ve sparťanském vedení to na žádné vytrvalce nevypadá

Reagovat
Kostomlat

jejich chyba.

Ale Trpiš dal Slavii do latě během jara 2018, netrvalo to ani moc dlouho.

Je ale fakt, že zdělil po Šilhavkovi tehdá lepší kádr.

Reagovat
bobis21

Slavia byla úřadující mistr ligy, to se situací sparty nejde moc srovnávat ...

Reagovat
Kostomlat

jo, píšu, že Trpiš zdědil lepší kádr. Nicméně v něm byla celá řada hráčů, o které evidentně tolik nestál (Danny, Altintop, Rotaň, Laštůvka).

Reagovat
Kostomlat

přesto vtiskl Slavii svoji představu vcelku rychle během jednoho jara.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

První zápas pod Trpišem jsme prohráli v Jihlavě.

Reagovat
Kostomlat

pamatuju si. Ale na závěr jara už to byl docela válec, zlepšení bylo vidět, tuším druhé místo v lize a zisk poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak celkově je to asi neporovnatelné.. Slávka dala Trpišovi čas a peníze. Trpiš hlavně není žadný amatér a měl sebou svůj tým, který soudě dle předešlých štacích skvěle funguje. Věřím tomu, že kdyby Trpišovského přivedla sparta a ne slavie, Sparta by od roku 2018 minimálně jeden titul měla

Reagovat
Kostomlat

tak to stopro. To byla doktorova největší chyba, ž e ho s celou bandou tehdy neangažoval.

Reagovat
smazaný uživatel

a za to jsem rád, slavii to celkem i přeju a v evropě jim fandím, spartě bych asi nebyl schopen max kvůli koeficientu

Reagovat
meno

Vedení by mu do toho mluvilo a Trpíš a spol. by se ještě rádi a dobrovolně vrátili do Liberce. Nebo by teď byl v Plzni místo Bílka.

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí je ve spartě blbá hlava, a proto trpí celá sparta a my tak máme o zábavu postaráno

Reagovat
usarny

Souhlasím se vším. Přijde mi divné, že sparta evidentně chce hru tvořit skrze křídla a nemá žádnou náhradu za aktuální dvojici, která je absolutně z formy. Haraslín byl včera zralý na vystřídání v poločase... V bráně bych dal šanci odchovanci (na ligu by to stejně mělo stačit). Buď Vorel, nebo někdo z mladších. Holec a Heča by měli jít. Na Hečovi bylo vidět na všech videích ze soustředění, že nedává to, že nechytá a že je nasranej... To nevytváří dobrou atmosféru v kabině. Holec na Spartu nemá sebevědomí a ani kvalitu. Ale jinak ten tým není špatnej. Hancko byl stabilně rok jeden z nejlepších hráčů, udělal kiks, to se stává.

Reagovat
Kostomlat

souhlas. Já bych ten Hanckův kiks přičetl i frustraci z toho Holcova nesmyslu.

Jako když necítíš jistotu v bráně a pak ti ještě takto nějak nesmyslně nahraje....

Maj problém v bráně, od toho se vše odvíjí, přitom měli před rokem suverénně nejlepšího brankáře ligy Nitu (kterému navíc prodloužili předtím smlouvu). To prostě nemůže pochopit nikdo, kdo se kolem fotbalu pohybuje na jakékoli úrovni.

Reagovat
usarny

Nita byl jinde. Přesně tak. Ale někde něco řekl a vedení nasral... a už se přes to nedokázali přenést... Což je hrozně krátkozraké ve chvíli, kdy je to tvůj nejlepší hráč a klidně mohl ještě několik let chytat.

Mohli si to vyříkat a jít dál, ale myslím, že vedení sparty tohle neumí.

Reagovat
Martin9719

Žádný hráč není víc jak klub!

Reagovat
Kostomlat

nemyslím, že by skromný Nita trpěl nějakými manýry hvězd

Reagovat
Axelrose

Pokud vím, tak řekl pouze to, že nerozumí tomu, proč nechytá a že asi odejde. A to v té době už poměrně dlouho nedostával šanci.

Jestli si dobře vzpomínám, bylo to po nějakém zápase reprezentace, kde byl vyhlášen nejlepším hráčem.

Takže tam se vedení nemělo přes co přenášet.

Já nechápu, proč nedostává šanci ten Vorel. V Budějkách chytal výborně

Reagovat
Bakary3

Tak ono je hlavne s podivem, jak dlouho s nim zametali a ze nerekl do ty doby ani slovo.

Reagovat
Axelrose

Jednou ti ty nervy prostě prasknou, no.

A když to ještě novinář šikovně podpoří vhodně položenou otázkou, tak to pustíš do světa.

Mě včera pozitivně překvapil při hodnocení zápasu Wiesner, že nevyužil podanou berličku od komentátora, v podobě umělé trávy a naopak to zhodnotil docela dobře. A to ho moc nemusím.

Reagovat
didosh

přesně...nechápu proč s ním tak dlouho vyjebavali, troufnu si tvrdit že i mezi fanoušky byl oblíbený

Reagovat
Bakary3

Vybornej golman, sympatak, akorat si kdejakej mantak vzdy usmyslel, ze za vsechny hovna ve Sparte může Nita

Reagovat
Mönchengladbach

Priske musí dostat čas alespoň do příští sezóny předkol.

Za současný stav Sparty absolutně nemůže. Vzpomeňme, jak byl vysmíván Kšiltovka, když přišel se svým "totálním fotbalem", a Slavia pak hrála ještě dost času totální bídu.

Reagovat
doshcz

Reagovat
7kaka7

že za to nemůže, resp, že s tím nemohl zatím moc udělat je snad jasný každýmu inteligentnímu a soudnýmu člověku. Bohužel takových moc v řadách vedení, fanoušků i odpůrců Sparty tolik není.

Reagovat
verv

Reagovat
Cotton

Vrba taky měl dvě sezóny na to dostat Spartu do LM

Reagovat
bobis21

Jen u nás se stihnou 2 sezony za 15 měsíců

Reagovat
Cotton

No tak v téhle by to nedokázal, když je tam nekvalifikoval

Reagovat
bobis21

No ale pořád ti to nevychází

Přišel až ve 2. polovině sezony kdy už byli nějakých 10 bodů za Slávií. Reálně tedy měl jednu sezonu, ne dvě.

Reagovat
doshcz

tahat do debaty fakta

Reagovat
Cotton

No ale minulou sezónu hráli předkola LM, ne? Takže to je první nepovedená a druhá je tahle, kdy Vrba Spartu do předkol LM vůbec nedostal, tudíž cíl nesplněn a vyhazov.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se budou v lize motat kolem 5. místa, tak nikdo čekat nebude. S tím jak hrál Viking by se v naší lize do šestky nedostal a na Spartu to stačilo, takže na podzim to s tím 5. místem reálně hrozí. Navíc tak měkkou a nebojovnou Spartu jsem ještě nezažil.

Reagovat
Lemond Laws

Kde je to PREVIEW!!??

Reagovat
John Obi Mikel

Až v sobotu, dnes se hraje jen FNL

Reagovat
Lemond Laws

Mělo by to být den předem

Reagovat
Lemond Laws

Spíš mi jde i o to, že dneska je hodně lidí na PC ještě v práci a tak

Já asi o víkendu budu jenom na mobilu a to se mi tam nechce úplně cvakat

Reagovat
John Obi Mikel

V práci máš pracovat a ne být na EF

Reagovat
Lemond Laws

Jsem pánem svého času a finančně nezávislý. Uměl jsem si vytvořit pasivní příjem.

Kdyby tě zajímalo víc, neboj se ozvat a můžeme si dát schůzku, kde ti všechno vysvětlím

Reagovat
Gelu28

protože děláš nějaký sračky typu OVB nebo partners nebo amway co ? :D to seš opravdu pán hoven

Reagovat
dinss

Reálně mi řekni, kde makáš.

Reagovat
CHONG

Bolo?

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
$dolar$

Mikyri?

Reagovat
Freedo

Reagovat
db18

Reagovat
Shevchenko

Dej pokoj.

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mass

Reagovat
$dolar$

Reagovat
ratusek

Dukla - Líšeň. Celkem ostrý start pro Duklu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla loni 9. teď prý hlavní favorit .

Reagovat
ACSeRw!n

pan Vaculik vypada na velkeho experta

Reagovat
FCSL

ACSeRw!n27.07.2022 12:11#

Viking to bude muset uz otevrit a my budeme trestat z brejku.. 0:3

To ty taky

Reagovat
ACSeRw!n

diky za snahu o pochvalu, ale od tebe ji neberu

Reagovat
Kang & Kodos

Proto je taky pan redaktor. Ne jak ten plebs tady, kterej ví hovno

Reagovat
doshcz

Reagovat
Salfovic

Tohleto každoroční přeceňování Sparty, to už by chtělo nějakou sociologickou studii.

Reagovat
Mass

A docela podcenění Plzně, vždyť Chorý oproti Beaugelovi a Řezník s Holíkem oproti Santosovi nejsou až takový downgrade, jinak ten tým je stejný a dokonce přišli hráči, co můžou jen překvapit, třeba takový Cadu by se Spartě docela hodil, když vidim jakou neformu mají jejich křídla.

Reagovat
Mass

Plzeň sice přišla o kvalitu v podobě Beaugela a Santose, ale zase získala slušnou kvantitu v podobě Cadua, Qoseho, Tijaniho, Čiháka a N'Diaye.

Reagovat
bartes

V tomhle sparťansky objektivním článku se mi líbí, že Sparta má být 1., max.2. a vůbec se nepoukazuje na její problémy. Pisatel kritizuje Koláře nebo Mandouse ze Slávie, ale co by za jednoho z nich ve Spartě dali. Mají brankáře na mnohem nižší úrovni. Viz Holec, jak se předvedl včera. A tak bych mohl pokračovat

Reagovat
andrew96

Však třecí plochy tam nastíněny jsou. A článek vyšel předtím, než se Holec stihl předvést.

Reagovat
F.Torres

1. Slavia

2. Plzeň

3. Sparta s odstupem

Reagovat
Slavia10

Masopust prodloužil mám z toho velkou radost, snad se mu vyhnou zranění. Zahazuje šance, má své chyby, ale svoji výkonnost si drží už roky v kuse a patří mezi nejlepší záložníky v Česku posledních let.

Reagovat
Mass

Nemáš fleka, hraješ beka.

Reagovat
Axelrose

Tak jsem se mrkl po delší době na stránky Tipsportu a říkám si, proč se v u nás nehraje superpohár.

Sice v podstatě přípravný zápas (letos třeba Plzeň - Slovácko), který by se hrál někde na neutrálním hřišti, by určitě lidi přilákal.

Reagovat
Salfovic

Protože ho ti idioti zrušili.

Reagovat
Axelrose

Tak to jo.

Já myslel, že se hrál jenom ten česko - slovenský.

Ale pořád si myslím, že u nás by ty zápasy fandy našly. Dát to na menší stadion, z každého klubu tam bude 1000 fandů a zbytek doplní místní zvědavci.

Příští rok, u nás v Pcích by bylo plno a za rok by to udělali v Opavě, další rok HK, potom třeba Karviná a tak by to mohlo pokračovat.

Všude menší fotbalové stadiony, určitě by byla dobrá atmosféra a hlavně pro ta mužstva "ostrá ligová" premiéra.

Reagovat
smazaný uživatel

V Hradci se za 3 roky bude dělat 8. tendr na výstavbu stadionu, to by museli hrát někde na poli.

Reagovat
Axelrose

To je fakt

Reagovat
bartes

nápad to není špatný, ale do jakého termínu bys ho dal? Loni si Slávia stěžovala, že prakticky neměla žádné volno kvůli mistrovství. Teď měli poměrně dlouhou přípravu, ale v těchto termínech už jsou zase předkola evropských pohárů, kterých se ty mužstva účastní. Pořád tam chybí volný měsíc, do kterého si mocipáni nacpali nástavbu. Kdyby zrušili nástavbu, týmy by si odpočinuly, tak by se určitě před evropskými poháry nějaký termín našel. Ale takhle je to nesmyslně napěchované a hráči přetěžovaní. A/nebo musí budovat kádry na takovou zátěž, tzn. mít 2 kvalitní 11 + náhradníky. Ale to si může dovolit u nás snad je Sparta a Slávia.

Reagovat
Axelrose

JJ, v tom máš asi pravdu, termínově je to bída.

V těch ostatních státech je to skoro všechno tento víkend, takže před oficiálním zahájením lig.

Navíc by se to asi muselo hrát na ofiko schválených stadionech, takže by ty menší brzo došly.

Navíc je i fakt, že by se tam stejně vždycky točilo jenom pár týmů ze širší špičky.

Ono, když se nad tím člověk trošku zamyslí, tak už to zase takový smysl nedává.

Reagovat
thewall

Třeba mě superpoháry nezajímají (ani mistrovství klubů a podobné marketingové turnaje). Taková nastavovaná kaše.

I případná účast Baníku by v mých očích ten zápas nezvedla z pohledu atraktivity na úroveň běžného ligového zápasu.

Reagovat
Axelrose

JJ, já už to taky přehodnotil.

Jak píše Bartes, špatně by se hledaly termíny a nakonec by začaly docházet i ty menší stadiony.

Reagovat
thewall

Termíny a stadiony neřeším. Pro mne je problém v tom znehodnocování pojmu pohár. Beru to tak, že v ČR by mělo být maximem triple (liga, MOL cup a nějaký evropský pohár).

Reagovat
thewall

Ještě dovětek. Superpoháry vnímám negativně z toho pohledu, že znehodnocují "skutečné" trofeje, které musíš získat nějakou dlouhodobější a náročnější cestou (liga, domácí pohár, LM, EL a EKL). Taková inflační trofej ...

Jeden zápas vyhraješ a hned máš další trofej. Ad absurdum dotaženo. Další pohárové úrovně: československý superpohár, superpohár visegrádské čtyřky, CEE superpohár, ... Pro nejúspěšnější tým co zápas, to trofej.

Reagovat
bartes

mě se to třeba líbí, že vítěz LM si zahraje s vítězem EL. A jak píše Axelrose, u nás by se to bralo jako příprava na ligu a první "soutěžní" zápas. Pokud by týmy měly dost volna, tak by si v tomto zápasu mohly vyzkoušet, jak na tom opravdu jsou a jít pak do předkol. Lidi by byli po dlouhé pauze hladoví, takže by i na takový zápas přišli.

Jenže když máš ligu, pak krátká zimní pauza, pak zase liga, nástavba, do toho Evropu nebo Svět a pak přímo příprava, předkola a zase liga, tak už tohle nikoho nezajímá.

Reagovat
thewall

Beru, že to řadu lidí může zajímat. Žádný problém. Jen bych za zápas, který je v podstatě přípravou a testem před sezónou, nedával pohár (ani bych jej jako pohárový zápas neoznačoval).

Reagovat
bartes

tak tím právě nalákáš lidi a dáš tomu nějakou prestiž. Tzn. týmy by hrály už v ligových sestavách, žádné zkoušení a šlo by se naostro. Ale pořád se to bude brát jako vedlejší soutěž. Když tomu nedáš nějaké označení, nebude na to žádná reklama, nenatáhneš lidi a bude to typický přípravný zápas, kde se vystřídají 2 jedenáctky a zkouší se na ligu. Asi jako by se střetlo Slovácko s Plzní někde v Rakousku na soustředění a dali si přátelák spolu.

Reagovat
thewall

Nemyslím, že by do toho zápasu šly týmy na 100% naostro. Určitě by zápas braly vážně, ale pořád si myslím, že by tam fungovalo v hlavách hráčů i trenérů, že zranění před sezóou by byl velký průšvih.

To je totiž to, co odděluje zápas o skutečnou trofej od zápasu o tzv. trofej. Když hraješ o skutečnou trofej, tak máš v hlavě na 99% místo jen pro tento zápas. Když půjde o tzv. trofej, tak daleko více místa zabírají myšlenky a úvahy na to, co dalšího tě jako hráče a tým čeká po zápase (předkola pohárů, liga, boj o místo z základu, ...).

Pro mne osobně takové zápasy vůbec nejsou potřeba jako "pohárové". Můj zájem o takový zápas je na úrovni zájmu o přípravný zápas a k tomu se žádné trofeje a poháry nehodí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele