Eredivisie - souhrn 4. kola: PSV znovu vítězně, na čele je Alkmaar

01.09.2023, 21:58, aktualizováno 03.09.2023, 18:41
Komentáře a souhrny
Luuk de Jong (© AFP)

PSV pokračuje v jistých výkonech a tentokráte se o jeho síle přesvědčil Waalwijk. Výhru o čtyři branky si na své konto připsal i Feyenoord, který prohloubil mizérii Utrechtu, zklamal naopak Ajax. Na prvním místě bude během reprezentační přestávky Alkmaar.

SBV Vitesse - AZ Alkmaar 0:2

03.09.2023 16:45

Góly: 49. Vangelis Pavlidis, 64. Vangelis Pavlidis

Alkmaar skončil v loňském ročníku čtvrtý. A i letos tedy musel usilovat o hlavní fázi Konferenční ligy v nevyzpytatelných předkolech, nicméně oba své soupeře nakonec přehrál, a teď potvrdil dobrou formu také na ligové scéně. Po dvou jasných výhrách nad Go Ahead (5:1) i Waalwijkem (3:1) nedal šanci ani ambicióznímu Vitesse a díky dvěma trefám řeckého kanonýra Vangelise Pavlidise se udržel na čele Eredivisie.

AZ kraluje celé soutěži díky plnému bodovému zisku a vynikajícímu skóre 10:2, SBV naopak utrpělo druhou porážku ze tří utkání a patří mu až čtrnáctá pozice. Svěřenci trenéra Pascala Jansena dominovali na trávníku od samého začátku, v úvodním dějství se však prosadit nedokázali. Vypracovali si sice dvě solidní možnosti, jenže krátce po odehrané čtvrthodině zlikvidoval brankář Room tvrdou ránu Van Brederodeho a ihned na to si domácí strážce poradil i se střelou Sugawary.

Hosté vlétli do druhého poločasu s ještě větším odhodláním a kýženého vedení se dočkali ve 49. minutě. Čtyřiadvacetiletý Pavlidis obdržel parádní kolmici do volného prostoru od aktivního Van Brederodeho, vůbec na nic nečekal a přesně mířeným přízemním pokusem rozvlnil síť s pomocí vzdálenější konstrukce. Stejný hráč pak čekal na svou další šanci a ta nakonec přišla o čtvrthodiny později.

Svůj výběr definitivně uklidnil po šťastném odrazu od De Wita a z téměř totožné pozice jako u prvního vstřeleného gólu chladnokrevně obstřelil naprosto bezmocného Rooma. Domácí se ve zbývajícím průběhu na nic nezmohli a i ke snížení měli daleko, po reprezentační přestávce by se chtěli vrátit na vítěznou vlnu proti poslednímu Waalwjku. AZ naopak bude potvrzovat dobré rozpoložení s rotterdamskou Spartou.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - AFC Ajax 0:0

03.09.2023 14:30

Góly: -

Ajax loni rozhodně nezažil povedenou sezónu a obsadil až třetí místo, čímž skončila jeho dominance posledních let. A navíc přišel i o možnost probojovat se do základní skupiny Ligy mistrů. V tomto ročníku se hodlá vrátit na ligový trůn, jenomže po třech odehraných duelech má na kontě už dva nerozhodné výsledky a v kdovíjak dobré formě se nenachází. Nyní zavítal do Sittardu a kvůli ofenzivní nemohoucnosti získal jen bod za remízu 0:0.

AFC sice na úvod přehrálo Utrecht (3:1) a poté v play-off o hlavní fázi Evropské ligy jasně vyhrálo v bulharském Razgradu nad Ludogorcem (4:1), jenže pak v domácí odvetě stejnému soupeři podlehlo 0:1 a mezitím se rozešlo smírně s rotterdamským Excelsiorem (2:2). Ani teď se mu nedařilo a s pouhými pěti body je až jedenácté, vyzyvatel ze Sitatrdu naopak prodloužil svou sérii bez porážky a díky třetí remíze ze čtyř případů je sedmý se šesti body.

Domácí přitom dokonce mohli získat i plný bodový zisk, kdyby přesně po deseti odehraných minutách proměnili pokutový kop. Rozhodčí Van der Eijk ho bez váhání nařídil za evidentní podražení Rensche na Tijjaniho Noslina a právě Noslin se odhodlal k exekuci, nicméně v důležitý moment selhal a branku amsterdamského giganta vysoko přestřelil. Poté se nic zásadního nedělo, hosté zahrozili až v nastaveném čase úvodního dějství.

Síť sice dokázal rozvlnit Brobbey, avšak jeho trefa nebyla uznána kvůli jasnému ofsajdu. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil a Fortuna stále držela s favoritem krok. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mohl napravit své zaváhání ze začátku utkání aktivní Noslin, ovšem po jeho dravém průniku a následné tvrdé přízemní střele vytáhl skvělý zákrok pozorný gólman Pandur.

Více informací k zápasu

FC Volendam - FC Twente 0:2

03.09.2023 14:30

Góly: 36. Sem Steijn, 79. Ricky van Wolfswinkel

Celek z Enschede stejně jako v loňském ročníku nezvládl play-off o základní skupiny Konferenční ligy, tentokráte neměl šanci s tureckým Fenerbahce (1:5 a 0:1). Nicméně po kratší pauze nyní potvrdil konstantní výkonnost v Eredivisie a díky vítězství 2:0 ve Volendamu zatím zůstal stoprocentní. Twente po třetím tříbodovém zisku za sebou zůstává třetí o skóre za vedoucím Alkmaarem, Volendam je naopak stále bez bodů.

Výběr vedený trenérem Matthiasem Kohlerem nejprve těsně podlehl Vitesse (1:2) a o týden později selhal v Deventeru s Go Ahead (1:4). Tentokráte sice nepředvedl úplně špatný výkon, jenže vůbec poprvé v sezóně se neprosadil. Svěřenci kouče Josepha Oostinga nezačali nejlépe a během úvodní půlhodiny si nic zásadního nevypracovali, naopak ve 26. minutě nebyli daleko od inkasování po pokusu Kuola ze střední distance, který minul pravou konstrukci o decimetry.

Twente se však z ničeho nic dostalo do vedení zhruba deset minut před výměnou stran. Prosadit se dokázal teprve jednadvacetiletý záložník Sem Steijn, jenž si skvěle zpracoval těžkou přihrávku Vlapa a jeho následná tečovaná střela z deseti metrů zapadla přímo pod břevno do protipohybu gólmana Backhause. Hosté mohli navýšit své vedení v nastavení první půle, ale Ugalde z bezprostřední blízkosti mířil jen do míst, kde stál připravený Backhaus.

Hosté byli aktivnější také po změně stran a v 50. minutě se chtěl podruhé v zápase zapsat do střelecké listiny Steijn, avšak jeho rána proletěla těsně vedle levé konstrukce. Twente přeci jen přidalo druhou uklidňující branku čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Již potřetí v tomto ligovém ročníku skóroval kanonýr Ricky van Wolfswinkel, neboť po přesně načasované kolmici Ünüvara obstřelil vyběhnutého Backhause z dvanácti metrů.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 1:5

03.09.2023 12:15

Góly: 19. Ryan Flamingo - 8. Santiago Giménez, 28. Calvin Stengs, 46. Santiago Giménez, 71. Ayase Ueda, 90+3. Yankuba Minteh

Feyenoord si po dvou úvodních remízách s chutí zastřílel proti nováčkovi z Almere a nyní těsně před reprezentační přestávkou opět úřadoval, když Utrechtu uštědřil debakl 5:1 na jeho vlastní půdě. V posledních dvou ligových duelech tak nasázel těžko uvěřitelných jedenáct branek a tabulkou se i proto vyhoupl na současné čtvrté místo s osmi body. Naopak FC pokračuje v mizérii a s nulovým bodovým ziskem je až šestnácté.

Domácí celek měl před tímto ročníkem velké plány a chtěl zabojovat o přímý postup do evropských pohárů, avšak v tuto chvíli to rozhodně tak nevypadá. Před tímto nedělním duelem totiž nestačil na PSV, Heerenveen (v obou případech 0:2) a minule ani na Zwolle (0:1). Teď sice poprvé skóroval, jenže ofenzivně laděného protivníka nedokázal zastavit a pět inkasovaných branek určitě není příjemnou vizitkou.

Svěřenci trenéra Arneho Slota začali s velkou aktivitou a hned svou první větší šanci po necelých osmi odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól. Na stadionu Galgenwaard se nejprve prosadil mexický forvard Santiago Giménez, k němuž doplachtil dlouhý pas z půlícího kruhu, a pohotovou hlavičkou překonal řeckého brankáře Barkase. Utrecht se ale nechtěl tak lehce vzdát a v 19. minutě překvapivě srovnal krok.

Po rohovém kopu z levé strany a následné hlavičce před banku se zjevil před gólmanem Wellenreutherem volný Ryan Flamingo a ten ze tří metrů snadno nasměroval míč do sítě. Nicméně rotterdamský gigant ani přes vyrovnání nepřišel o dobrou náladu a po necelé půlhodině hry si vzal zpět ztracený náskok. Calvin Stengs totiž po finální kolmici Ivanušece přelstil ofsajdovou past a z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Barkase.

Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, rotterdamský gigant pojistil svůj náskok ihned po změně stran. Třetí trefu Feyenoordu přidal ani ne po pětatřiceti odehraných sekundách závěrečné části Santiago Giménez, jenž v tomto ligovém ročníku skóroval již popáté. Tentokráte se probil do šestnáctky protivníka na pravé straně a tvrdou přízemní ranou překonal řeckého strážce, který trestuhodně neudržel balón ve svých rukavicích.

Od tohoto momentu bylo nad slunce jasné, že hosté si už tříbodový zisk vzít nenechají, k tomu do závěrečného hvizdu skórovali ještě dvakrát. V 71. minutě se prosadil střídající japonský šikula Ayase Ueda nekompromisní ranou z mírného úhlu přímo pod břevno - 1:4, v nastaveném čase uzavřel gólový účet jiný nově příchozí hráč Yankuba Minteh po krásné individuální akci a chladnokrevnému zakončení z bezprostřední blízkosti.

Svou očekávanou premiéru v dresu Feyenoordu si odbyl český reprezentační útočník Ondřej Lingr, neboť po svém pár dní starém přesunu z pražské Slavie přišel na trávník v 85. minutě.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SBV Excelsior 3:1

02.09.2023 21:00

Góly: 54. Bryan Limbombe, 60. Justin Hoogma, 85. Mohamed Sankoh - 19. Nikolas Agrafiotis

Heracles se po svém návratu mezi nizozemskou elitu bude chtít hlavně udržet a zatím si vede poměrně slušně, neboť v tuto chvíli zaznamenal své druhé vítězství. S rotterdamským SBV sice celkem brzy prohrával, avšak po změně stran i díky vyloučení Lazarose Lamproua vývoj otočil a raduje se z důležitého vítězství 3:1. Celek z Almela je v tuto chvíli devátý se šesti body, Excelsior vůbec poprvé prohrál a klesl na dvanáctou příčku s pěti body.

Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena přitom až do tohoto utkání předváděli dobré výkony, jelikož porazili Nijmegen (4:3) a bod uhráli s Fortunou i vysoce favorizovaným Ajaxem (v obou případech 2:2), jenže teď před reprezentační přestávkou nečekaně zaváhali. Přitom v úvodním poločase měli mírně navrch a vedení se dočkali po necelých dvaceti odehraných minutách - po rohovém kopu nakrátko odcentroval z levé strany Lamprou a Nikolas Agrafiotis nekompromisně hlavičkoval přímo pod břevno.

Hosté pak nikam nespěchali a hlídali si hubený náskok, po změně stran však domácí zabrali a na trávníku dominovali. Kýženého vyrovnání se dočkali v 54. minutě, neboť Bryan Limbombe po hezké akci Hanssona na levém křídle zvolil netradiční zakončení hlavou a jeho nezištný padáček zapadl do protější šibenice kolem dívajícího se gólmana Van Gassela. Neuběhly ani další dvě minuty a SBV si ještě více zkomplikovalo situaci.

Řecký útočník Lamprou si totiž pustil pusu na špacír a po druhé žluté kartě byl předčasně vyloučen. Heracles využil početní převahy přesně po odehrané hodině. Vývoj otočil Justin Hoogma, který po pasu aktivního Hanssona prudce hlavičkoval na hranici brankového území a i přes zákrok Van Gassela dopravil balón do sítě. Domácí definitivně rozhodli o výhře v 85. minutě, třetí uklidňující trefu totiž přidal osamocený Mohamed Sankoh ukázkovým lobem z dvanácti metrů.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - PSV Eindhoven 0:4

02.09.2023 20:00

Góly: 44. Joey Veerman, 53. Noa Lang, 64. Luuk de Jong, 86. Malik Tillman

PSV zahájilo tento ročník naprosto fantasticky a po zisku Superpoháru i postupu do základní skupiny Ligy mistrů zvládlo také svůj třetí ligový duel, když na půdě tápajícího RKC zvítězilo hladce 4:0. Svěřenci trenéra Petera Bosze se tak s plným počtem devíti bodů udrželi na druhém místě tabulky o skóre za vedoucím Alkmaarem, domácí naopak utrpěli čtvrtou porážku v řadě a s hrozivým skóre 2:13 jsou tedy úplně poslední osmnáctí.

Přitom eindhovenský gigant se až do prvního vstřeleného gólu na konci první půle trápil v koncovce, vyložené možnosti do té doby neproměnili pozdější střelci Noa Lang, Luuk de Jong, Joey Veerman či Saibari. Jasný favorit přeci jen nalomil podceňovaného protivníka těsně před přestávkou, kdy si již zmiňovaný Joey Veerman po ukázkové narážečce s Luukem de Jongem navedl míč blíže do středu a z hranice šestnáctky zamířil po zemi k levé tyči do protipohybu brankáře Vaessena.

PSV pod vedením Bosze rozhodně nepolevovalo ani ve druhém poločase a v 53. minutě pojistilo náskok. Tentokráte měl přesnou mušku kanonýr Noa Lang, jenž po katastrofální rozehrávce protivníka ve vlastním pokutovém území obdržel finální pobídku před prázdnou branku od nezastavitelného Luuka de Jonga a tu z bezprostřední blízkosti neminul.

Neuběhlo ani dalších devět minut a o osudu tohoto duelu definitivně rozhodl právě Luuk de Jong. Ten se dočkal kýženého zásahu po rychlé akci na levém křídle a několika hlavičkových pokusech, z první ze sedmi metrů nakonec usměrnil míč do bližšího spodního růžku podél bezmocného Vaessena.

Utkání se od tohoto okamžiku spíše dohrávalo a jeden z největších favoritů na zisk mistrovského titulu přeci jen ubral, i přesto skóroval ještě jednou. V 86. minutě uzavřel gólový účet teprve jednadvacetiletý americký mladík Malik Tillman, když ani ne po čtvrthodině strávené na trávníku přetlačil v osobním souboji bránícího protihráče a po elegantním zpracování na prsa přesně vypálil ke vzdálenější konstrukci.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - SC Heerenveen 3:2

02.09.2023 18:45

Góly: 22. Bas Kuipers, 39. Philippe Rommens (pen.), 66. Sylla Sow - 45+2. Charlie Webster, 87. Osame Sahraoui

Heerenveen sice skvěle vstoupil do nového ročníku Eredivisie a v úvodních dvou zápasech dokázal zvítězit, jenomže po minulé porážce s rotterdamskou Spartou (1:3) nedokázal najít recept ani na houževnaté Go Ahead a po dalším třígólovém přídělu prohrál nejtěsnějším poměrem 2:3. V tuto chvíli se sice udržel v horní polovině tabulky, konkrétně na šestém místě, ale se svým výkonem v sobotním duelu rozhodně nemůže být spokojen.

Naopak domácí celek po úvodním debaklu v Alkmaaru (1:5) a jasné výhře 4:1 nad konkurenčním Volendamem získal již druhý tříbodový zisk v řadě a se stejným počtem bodů jako Heerenveen se vyhoupl na osmou příčku. Proti "Srdíčkám" navíc přerušil hodně dlouhé čekání na vítězství, fríský celek totiž naposledy zdolal v roce 1995. Svěřenci trenéra Reného Hakeho začali aktivněji a po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se dostali do důležitého vedení.

K cennému tříbodovému zisku je nasměroval Bas Kuipers, který se po fantastickém signálu z rohového kopu opřel do míče z osmnácti metrů a zcela osamocen ho usměrnil přímo do levého spodního růžku kolem marně se natahujícího gólmana Nopperta. Go Ahead navýšilo náskok necelých deset minut před přestávkou. Unikajícímu Edvardsenovi totiž nevybíravě přišlápl kotník až příliš důrazný Hussein Ali a rozhodčí Van der Laan bez váhání nařídil pokutový kop.

K němu se postavil belgický exekutor Philippe Rommens a nekompromisní ranou k pravé tyči ho proměnil. Hosté se však v žádném případě nevzdali a ještě do přestávky snížili. Po centru z pravého křídla a souboji brankáře De Langeho s Nicolăescem se odrazil míč na kopačku Charlieho Webstera a ten už měl před odkrytou brankou snadnou úlohu. Heerenveen od tohoto okamžiku ožil, jenže v 58. minutě si situaci výrazně zkomplikoval.

Právě Webster totiž u postranní čáry hodně nevybíravě atakoval Linthorsta a od Van der Laana po zásluze uviděl přímou červenou kartu. Domácí využili početní výhodu za dalších osm minut, dvoubrankový náskok jim vrátil kanonýr Sylla Sow přízemním obstřelem z deseti metrů. Heerenveen sice i v deseti ještě snížil na rozdíl jediného gólu necelých deset minut před závěrečným hvizdem díky trefě Osameho Sahraouiho z mírného úhlu, ovšem na další odpověď se nezmohl.

Více informací k zápasu

Almere City - PEC Zwolle 1:2

02.09.2023 16:30

Góly: 90+6. Joey Jacobs - 4. Davy van den Berg, 90+7. Apostolos Vellios

Almere jako nováček letošního ročníku nezažívá povedenou premiéru v nejvyšší nizozemské soutěži, a i když nyní proti Zwolle mělo blízko k prvním bodů, tak nakonec prohrálo v Eredivisii i počtvrté. Domácí výběr sice srovnal nepříznivý vývoj v šesté minutě nastavení, jenže pak si nepohlídal bleskovou akci PEC a s výsledkem 1:2 bude zklamán. Domácí tak jsou s nulovým bodovým ziskem předposlední, vinou skóre je na tom hůře pouze Waalwijk.

Hosté se vrátili mezi nizozemskou elitu po roce stráveném ve druhé lize a po rozpačitějším začátku nyní vybojovali druhý tříbodový zisk v řadě, v tabulce jim proto patří desátá pozice. Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena vstoupili do tohoto sobotního duelu naprosto skvěle a již po necelých čtyřech odehraných minutách vedli. Prosadit se dokázal Davy van den Berg, jenž se po odvráceném pasu z levé strany opřel do míče na hranici pokutového území a jeho nádherný volej zapadl přímo do pravé šibenice.

Ve zbývajícím průběhu se diváci ničeho zajímavého nedočkali, hra se znovu rozhýbala až po přestávce. Almere bylo krátce po změně stran o něco aktivnější, jelikož Robinet nejprve pálil těsně vedle pravé tyče a pak rozhodčí Nagtegaal po ruce MacNultyho nařídil v jeho prospěch pokutový kop, nicméně po prozkoumání videozáznamu své rozhodnutí změnil a penaltu přeci jen odvolal.

Zwolle pak nebojácně kráčelo za tříbodovým ziskem, avšak v šesté minutě nastavení inkasovalo. O vyrovnání se postaral Joey Jacobs, jenž si po rohovém kopu Van La Parry udělal dostatek prostoru před hranicí brankového území a hlavou zavěsil přesně do pravého horního růžku. Nicméně Almere vzápětí selhalo u poslední akce tohoto utkání - o vítězství PEC se ani ne o minutu později postaral střídající řecký útočník Apostolos Vellios překvapivou střelou z dvaadvaceti metrů, která nečekaně zapadla k vzdálenější konstrukci.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - NEC Nijmegen 1:1

01.09.2023 20:00

Góly: 81. Joshua Kitolano (pen.) - 56. Dirk Proper

Rotterdamská Sparta vstoupila do tohoto ročníku více než dobře a stejně jako v loňské sezóně svými výkony překvapuje, ovšem s páteční předehrávkou 4. kola úplně spokojena být nemůže. Do zápasu s Nijmegenem vstupovala jako favorit, jenže papírové předpoklady nenaplnila a nakonec může být ráda, že bere alespoň bod. Hosté naopak navázali na minulou výhru s Waalwijkem (3:0) a přiblížili se ke klidnému středu tabulky.

Domácí celek má zatím na kontě osm bodů a v tuto chvíli je pátý, NEC se po vůbec prvním nerozhodném výsledku v tomto ročníku vyhouplo na třináctou příčku se čtyřmi body. První poločas tohoto duelu příliš zajímavých momentů nepřinesl, za zmínku stojí jen jedna gólová možnost po necelé čtvrthodině hry. Vytvořili si ji domácí, když se z hranice šestnáctky opřel do balónu Neghli, nicméně brankář Cillessen vytáhl famózní reflexivní zákrok jednoruč.

Po změně stran se obrázek hry zpočátku neměnil, hosté však z ničeho nic udeřili v 56. minutě. Do vedení je dostal teprve jednadvacetiletý záložník Dirk Proper, jenž po získání míče elegantně obešel bránícího protihráče a pak po zemi zavěsil přímo k protější tyči kolem marně se natahujícího gólmana Olije. Sparta od tohoto momentu zvýšila obrátky, ale dlouho se nemohla k ničemu dostat.

Vysvobození se nakonec dočkala v 80. minutě. Vracející se Baas totiž velmi neobratně podrazil střídajícího Clementa a rozhodčí Gözübüyük bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil dvaadvacetiletý norský záložník Joshua Kitolano a netradičním dloubákem doprostřed branky dokonale přelstil bezmocného Cillessena. Pak se až do závěrečného hvizdu nic zásadního nestalo a na nerozhodném výsledku se tedy nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AZ Alkmaar
3
3
0
0
10 : 2
9
2
PSV Eindhoven
3
3
0
0
9 : 1
9
3
FC Twente
3
3
0
0
9 : 2
9
4
Feyenoord Rotterdam
4
2
2
0
13 : 4
8
5
Sparta Rotterdam
4
2
2
0
8 : 5
8
6
SC Heerenveen
4
2
0
2
8 : 7
6
7
Fortuna Sittard
4
1
3
0
4 : 3
6
8
Go Ahead Eagles
3
2
0
1
8 : 8
6
9
Heracles Almelo
3
2
0
1
6 : 6
6
10
PEC Zwolle
4
2
0
2
5 : 6
6
11
AFC Ajax
3
1
2
0
6 : 3
5
12
SBV Excelsior
4
1
2
1
9 : 10
5
13
NEC Nijmegen
4
1
1
2
8 : 7
4
14
SBV Vitesse
3
1
0
2
3 : 6
3
15
FC Volendam
3
0
0
3
2 : 8
0
16
FC Utrecht
4
0
0
4
1 : 10
0
17
Almere City
4
0
0
4
4 : 14
0
18
RKC Waalwijk
4
0
0
4
2 : 13
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

PSV za mě letos titul, protože když vidím ten Ajax tak já je vůbec nepoznávám, 9 nových tváří oproti lonsku, 7 přestupu + 2 noví z akademie. Sice je hezký že za dva roky bude polovina z nich v Bayernu, Barce, PL, ale ta kvalita je celkem v hajzlu.

Reagovat
ladyboy arsenal

PSV bylo do letoska v hajzlu, zdá se, že to konečně poskládali dobře a jdou si pro titul. Ajax bude potřebovat sezónu nebo spíš dvě a bude zase válet, vo to bych se nebál

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tak dlouhodobě Ajax dobrý, píšu o jejich momentálním rozpoložení jen.

Reagovat
AjaxFans

Tak 12 nových hráčů udělá prostě své

Reagovat
Seydou Doumbia

Jde o to taky kdo přišel...wonderkidů tři prdele, ale chtělo by to i nějaké zkušené kvalitní holandské hráče z ciziny, jako Bergwijn a další.

Reagovat
AjaxFans

Asi jsi neviděl, jak Bergwijn hraje

Reagovat
Seydou Doumbia

V Ajaxu ne, nakoukal jsem ho v PSV a potom v repre no

Reagovat
afc ajax

Tragédia

Reagovat
AjaxFans

Nudáááá kuááá

Reagovat
BrutusGargamel

Koukal jsem dneska tak letmo a mizérie. Hůř hraje snad jen Baník (na jiné týmy nekoukám). Ten argetinsky bek je vtip. Bosňan v záloze půjde jednou za šílenou pálku.

Reagovat
AjaxFans

Skoro žádná tutovka. Po prvním zápase nebudu soudit, ale bude to trvat, než si to sedne. S titulem nepočítám a prokaucovani Bosze mě sere už dlouho.

Reagovat
Sigma Olomouc

Šutalo a hned kapitán

Reagovat
Dirtyfoxx420

Alkmaaaaaaaar

Letos by se o tu top 3 mohl porvat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele