základní část, 4. kolo
03.09.2023 12:15 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Feyenoord překonal krizi, po Almere nyní deklasoval i ambiciózní Utrecht

Feyenoord si po dvou úvodních remízách s chutí zastřílel proti nováčkovi z Almere a nyní těsně před reprezentační přestávkou opět úřadoval, když Utrechtu uštědřil debakl 5:1 na jeho vlastní půdě. V posledních dvou ligových duelech tak nasázel těžko uvěřitelných jedenáct branek a tabulkou se i proto vyhoupl na současné čtvrté místo s osmi body. Naopak FC pokračuje v mizérii a s nulovým bodovým ziskem je až šestnácté.

Domácí celek měl před tímto ročníkem velké plány a chtěl zabojovat o přímý postup do evropských pohárů, avšak v tuto chvíli to rozhodně tak nevypadá. Před tímto nedělním duelem totiž nestačil na PSV, Heerenveen (v obou případech 0:2) a minule ani na Zwolle (0:1). Teď sice poprvé skóroval, jenže ofenzivně laděného protivníka nedokázal zastavit a pět inkasovaných branek určitě není příjemnou vizitkou.

Svěřenci trenéra Arneho Slota začali s velkou aktivitou a hned svou první větší šanci po necelých osmi odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól. Na stadionu Galgenwaard se nejprve prosadil mexický forvard Santiago Giménez, k němuž doplachtil dlouhý pas z půlícího kruhu, a pohotovou hlavičkou překonal řeckého brankáře Barkase. Utrecht se ale nechtěl tak lehce vzdát a v 19. minutě překvapivě srovnal krok.

Po rohovém kopu z levé strany a následné hlavičce před banku se zjevil před gólmanem Wellenreutherem volný Ryan Flamingo a ten ze tří metrů snadno nasměroval míč do sítě. Nicméně rotterdamský gigant ani přes vyrovnání nepřišel o dobrou náladu a po necelé půlhodině hry si vzal zpět ztracený náskok. Calvin Stengs totiž po finální kolmici Ivanušece přelstil ofsajdovou past a z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Barkase.

Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, rotterdamský gigant pojistil svůj náskok ihned po změně stran. Třetí trefu Feyenoordu přidal ani ne po pětatřiceti odehraných sekundách závěrečné části Santiago Giménez, jenž v tomto ligovém ročníku skóroval již popáté. Tentokráte se probil do šestnáctky protivníka na pravé straně a tvrdou přízemní ranou překonal řeckého strážce, který trestuhodně neudržel balón ve svých rukavicích.

Od tohoto momentu bylo nad slunce jasné, že hosté si už tříbodový zisk vzít nenechají, k tomu do závěrečného hvizdu skórovali ještě dvakrát. V 71. minutě se prosadil střídající japonský šikula Ayase Ueda nekompromisní ranou z mírného úhlu přímo pod břevno - 1:4, v nastaveném čase uzavřel gólový účet jiný nově příchozí hráč Yankuba Minteh po krásné individuální akci a chladnokrevnému zakončení z bezprostřední blízkosti.

Svou očekávanou premiéru v dresu Feyenoordu si odbyl český reprezentační útočník Ondřej Lingr, neboť po svém pár dní starém přesunu z pražské Slavie přišel na trávník v 85. minutě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele