základní část, 4. kolo
03.09.2023 16:45 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar nezaváhal ani v Arnhemu a místní Vitesse porazil 2:0

Alkmaar skončil v loňském ročníku čtvrtý. A i letos tedy musel usilovat o hlavní fázi Konferenční ligy v nevyzpytatelných předkolech, nicméně oba své soupeře nakonec přehrál, a teď potvrdil dobrou formu také na ligové scéně. Po dvou jasných výhrách nad Go Ahead (5:1) i Waalwijkem (3:1) nedal šanci ani ambicióznímu Vitesse a díky dvěma trefám řeckého kanonýra Vangelise Pavlidise se udržel na čele Eredivisie.

AZ kraluje celé soutěži díky plnému bodovému zisku a vynikajícímu skóre 10:2, SBV naopak utrpělo druhou porážku ze tří utkání a patří mu až čtrnáctá pozice. Svěřenci trenéra Pascala Jansena dominovali na trávníku od samého začátku, v úvodním dějství se však prosadit nedokázali. Vypracovali si sice dvě solidní možnosti, jenže krátce po odehrané čtvrthodině zlikvidoval brankář Room tvrdou ránu Van Brederodeho a ihned na to si domácí strážce poradil i se střelou Sugawary.

Hosté vlétli do druhého poločasu s ještě větším odhodláním a kýženého vedení se dočkali ve 49. minutě. Čtyřiadvacetiletý Pavlidis obdržel parádní kolmici do volného prostoru od aktivního Van Brederodeho, vůbec na nic nečekal a přesně mířeným přízemním pokusem rozvlnil síť s pomocí vzdálenější konstrukce. Stejný hráč pak čekal na svou další šanci a ta nakonec přišla o čtvrthodiny později.

Svůj výběr definitivně uklidnil po šťastném odrazu od De Wita a z téměř totožné pozice jako u prvního vstřeleného gólu chladnokrevně obstřelil naprosto bezmocného Rooma. Domácí se ve zbývajícím průběhu na nic nezmohli a i ke snížení měli daleko, po reprezentační přestávce by se chtěli vrátit na vítěznou vlnu proti poslednímu Waalwjku. AZ naopak bude potvrzovat dobré rozpoložení s rotterdamskou Spartou.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele