základní část, 4. kolo
03.09.2023 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jorrel Hato (© AFP)

Ajax selhal v lize i podruhé za sebou a ze Sittardu si odváží jen bod za bezbrankovou remízu

Ajax loni rozhodně nezažil povedenou sezónu a obsadil až třetí místo, čímž skončila jeho dominance posledních let. A navíc přišel i o možnost probojovat se do základní skupiny Ligy mistrů. V tomto ročníku se hodlá vrátit na ligový trůn, jenomže po třech odehraných duelech má na kontě už dva nerozhodné výsledky a v kdovíjak dobré formě se nenachází. Nyní zavítal do Sittardu a kvůli ofenzivní nemohoucnosti získal jen bod za remízu 0:0.

AFC sice na úvod přehrálo Utrecht (3:1) a poté v play-off o hlavní fázi Evropské ligy jasně vyhrálo v bulharském Razgradu nad Ludogorcem (4:1), jenže pak v domácí odvetě stejnému soupeři podlehlo 0:1 a mezitím se rozešlo smírně s rotterdamským Excelsiorem (2:2). Ani teď se mu nedařilo a s pouhými pěti body je až jedenácté, vyzyvatel ze Sitatrdu naopak prodloužil svou sérii bez porážky a díky třetí remíze ze čtyř případů je sedmý se šesti body.

Domácí přitom dokonce mohli získat i plný bodový zisk, kdyby přesně po deseti odehraných minutách proměnili pokutový kop. Rozhodčí Van der Eijk ho bez váhání nařídil za evidentní podražení Rensche na Tijjaniho Noslina a právě Noslin se odhodlal k exekuci, nicméně v důležitý moment selhal a branku amsterdamského giganta vysoko přestřelil. Poté se nic zásadního nedělo, hosté zahrozili až v nastaveném čase úvodního dějství.

Síť sice dokázal rozvlnit Brobbey, avšak jeho trefa nebyla uznána kvůli jasnému ofsajdu. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil a Fortuna stále držela s favoritem krok. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mohl napravit své zaváhání ze začátku utkání aktivní Noslin, ovšem po jeho dravém průniku a následné tvrdé přízemní střele vytáhl skvělý zákrok pozorný gólman Pandur.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele