základní část, 4. kolo
02.09.2023 16:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Almere ani na čtvrtý pokus nebodovalo, v nováčkovském souboji tentokráte nestačilo na Zwolle

Almere jako nováček letošního ročníku nezažívá povedenou premiéru v nejvyšší nizozemské soutěži, a i když nyní proti Zwolle mělo blízko k prvním bodů, tak nakonec prohrálo v Eredivisii i počtvrté. Domácí výběr sice srovnal nepříznivý vývoj v šesté minutě nastavení, jenže pak si nepohlídal bleskovou akci PEC a s výsledkem 1:2 bude zklamán. Domácí tak jsou s nulovým bodovým ziskem předposlední, vinou skóre je na tom hůře pouze Waalwijk.

Hosté se vrátili mezi nizozemskou elitu po roce stráveném ve druhé lize a po rozpačitějším začátku nyní vybojovali druhý tříbodový zisk v řadě, v tabulce jim proto patří desátá pozice. Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena vstoupili do tohoto sobotního duelu naprosto skvěle a již po necelých čtyřech odehraných minutách vedli. Prosadit se dokázal Davy van den Berg, jenž se po odvráceném pasu z levé strany opřel do míče na hranici pokutového území a jeho nádherný volej zapadl přímo do pravé šibenice.

Ve zbývajícím průběhu se diváci ničeho zajímavého nedočkali, hra se znovu rozhýbala až po přestávce. Almere bylo krátce po změně stran o něco aktivnější, jelikož Robinet nejprve pálil těsně vedle pravé tyče a pak rozhodčí Nagtegaal po ruce MacNultyho nařídil v jeho prospěch pokutový kop, nicméně po prozkoumání videozáznamu své rozhodnutí změnil a penaltu přeci jen odvolal.

Zwolle pak nebojácně kráčelo za tříbodovým ziskem, avšak v šesté minutě nastavení inkasovalo. O vyrovnání se postaral Joey Jacobs, jenž si po rohovém kopu Van La Parry udělal dostatek prostoru před hranicí brankového území a hlavou zavěsil přesně do pravého horního růžku. Nicméně Almere vzápětí selhalo u poslední akce tohoto utkání - o vítězství PEC se ani ne o minutu později postaral střídající řecký útočník Apostolos Vellios překvapivou střelou z dvaadvaceti metrů, která nečekaně zapadla k vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele