základní část, 4. kolo
02.09.2023 18:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Heerenveen znovu zaváhal a z Deventeru tentokráte odjíždí s prázdnou

Heerenveen sice skvěle vstoupil do nového ročníku Eredivisie a v úvodních dvou zápasech dokázal zvítězit, jenomže po minulé porážce s rotterdamskou Spartou (1:3) nedokázal najít recept ani na houževnaté Go Ahead a po dalším třígólovém přídělu prohrál nejtěsnějším poměrem 2:3. V tuto chvíli se sice udržel v horní polovině tabulky, konkrétně na šestém místě, ale se svým výkonem v sobotním duelu rozhodně nemůže být spokojen.

Naopak domácí celek po úvodním debaklu v Alkmaaru (1:5) a jasné výhře 4:1 nad konkurenčním Volendamem získal již druhý tříbodový zisk v řadě a se stejným počtem bodů jako Heerenveen se vyhoupl na osmou příčku. Proti "Srdíčkám" navíc přerušil hodně dlouhé čekání na vítězství, fríský celek totiž naposledy zdolal v roce 1995. Svěřenci trenéra Reného Hakeho začali aktivněji a po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se dostali do důležitého vedení.

K cennému tříbodovému zisku je nasměroval Bas Kuipers, který se po fantastickém signálu z rohového kopu opřel do míče z osmnácti metrů a zcela osamocen ho usměrnil přímo do levého spodního růžku kolem marně se natahujícího gólmana Nopperta. Go Ahead navýšilo náskok necelých deset minut před přestávkou. Unikajícímu Edvardsenovi totiž nevybíravě přišlápl kotník až příliš důrazný Hussein Ali a rozhodčí Van der Laan bez váhání nařídil pokutový kop.

K němu se postavil belgický exekutor Philippe Rommens a nekompromisní ranou k pravé tyči ho proměnil. Hosté se však v žádném případě nevzdali a ještě do přestávky snížili. Po centru z pravého křídla a souboji brankáře De Langeho s Nicolăescem se odrazil míč na kopačku Charlieho Webstera a ten už měl před odkrytou brankou snadnou úlohu. Heerenveen od tohoto okamžiku ožil, jenže v 58. minutě si situaci výrazně zkomplikoval.

Právě Webster totiž u postranní čáry hodně nevybíravě atakoval Linthorsta a od Van der Laana po zásluze uviděl přímou červenou kartu. Domácí využili početní výhodu za dalších osm minut, dvoubrankový náskok jim vrátil kanonýr Sylla Sow přízemním obstřelem z deseti metrů. Heerenveen sice i v deseti ještě snížil na rozdíl jediného gólu necelých deset minut před závěrečným hvizdem díky trefě Osameho Sahraouiho z mírného úhlu, ovšem na další odpověď se nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele