základní část, 4. kolo
02.09.2023 20:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

Waalwijk prohloubil svou mizérii a suverénnímu PSV podlehl vysoko o čtyři branky

PSV zahájilo tento ročník naprosto fantasticky a po zisku Superpoháru i postupu do základní skupiny Ligy mistrů zvládlo také svůj třetí ligový duel, když na půdě tápajícího RKC zvítězilo hladce 4:0. Svěřenci trenéra Petera Bosze se tak s plným počtem devíti bodů udrželi na druhém místě tabulky o skóre za vedoucím Alkmaarem, domácí naopak utrpěli čtvrtou porážku v řadě a s hrozivým skóre 2:13 jsou tedy úplně poslední osmnáctí.

Přitom eindhovenský gigant se až do prvního vstřeleného gólu na konci první půle trápil v koncovce, vyložené možnosti do té doby neproměnili pozdější střelci Noa Lang, Luuk de Jong, Joey Veerman či Saibari. Jasný favorit přeci jen nalomil podceňovaného protivníka těsně před přestávkou, kdy si již zmiňovaný Joey Veerman po ukázkové narážečce s Luukem de Jongem navedl míč blíže do středu a z hranice šestnáctky zamířil po zemi k levé tyči do protipohybu brankáře Vaessena.

PSV pod vedením Bosze rozhodně nepolevovalo ani ve druhém poločase a v 53. minutě pojistilo náskok. Tentokráte měl přesnou mušku kanonýr Noa Lang, jenž po katastrofální rozehrávce protivníka ve vlastním pokutovém území obdržel finální pobídku před prázdnou branku od nezastavitelného Luuka de Jonga a tu z bezprostřední blízkosti neminul.

Neuběhlo ani dalších devět minut a o osudu tohoto duelu definitivně rozhodl právě Luuk de Jong. Ten se dočkal kýženého zásahu po rychlé akci na levém křídle a několika hlavičkových pokusech, z první ze sedmi metrů nakonec usměrnil míč do bližšího spodního růžku podél bezmocného Vaessena.

Utkání se od tohoto okamžiku spíše dohrávalo a jeden z největších favoritů na zisk mistrovského titulu přeci jen ubral, i přesto skóroval ještě jednou. V 86. minutě uzavřel gólový účet teprve jednadvacetiletý americký mladík Malik Tillman, když ani ne po čtvrthodině strávené na trávníku přetlačil v osobním souboji bránícího protihráče a po elegantním zpracování na prsa přesně vypálil ke vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele