Eredivisie - souhrn 30. kola: PSV Eindhoven opět blíže k titulu

12.04., 21:58, aktualizováno 14.04., 21:54
Komentáře a souhrny
Luuk de Jong (© AFP)

PSV Eindhoven rozstřílel Vitesse a udělal další krok směrem k titulu, Feyenoord zareagoval těsným triumfem v Sittardu. Své fanoušky si alespoň částečně udobřil Ajax.

NEC Nijmegen - PEC Zwolle 2:2

14.04.2024 20:00

Góly: 47. Koki Ogawa, 53. Koki Ogawa (pen.) - 10. Thomas Lam, 68. Odysseus Velanas

Nijmegen se po minulém kole dostal na pátou příčku Eredivisie, která by mu v konečném účtování zajistila přímý postup do evropských pohárů. Teď chtěl potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Zwolle, jenomže to se mu i přes otočení vývoje nepovedlo a nakonec získal jen bod za nerozhodný výsledek 2:2. V tabulce se proto propadl na šesté místo se sedmačtyřiceti body a za pátým Ajaxem aktuálně zaostává o jeden bod.

Pro PEC má naopak tato remíza cenu zlata, protože se s dvaatřiceti body vyhouplo na třináctou pozici a čtyři kola před koncem drží před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku celkem dostatečný osmibodový odstup. Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena po minulém klíčovém skalpu Excelsioru (2:1) zahájili tuto nedělní dohrávku 30. kola s velkým elánem a již po necelých deseti odehraných minutách vedli.

Skóre tohoto střetnutí otevřel zkušený třicetiletý obránce Thomas Lam, jenž napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a jeho parádní pokus zapadl přímo k pravé konstrukci kolem dívajícího se gólmana Cillessena. Domácí od této chvíle zabrali a krátce po půl hodině hry mohli vyrovnat, avšak nepříjemnou střelu Kokiho Ogawy i jeho následnou hlavičku skvěle zneškodnil pozorný gólman Schendelaar.

NEC skvěle vlétlo do druhého poločasu a hned ve 47. minutě srovnalo krok. Zaslouženého gólu se dočkal aktivní Ogawa, který po pasu střídajícího Róbera nasměroval míč hlavou k protější tyči. Domácí bleskově přidali druhou trefu za dalších šest minut, jelikož rozhodčí Higler nařídil v jejich prospěch pokutový kop za nedovolený zákrok MacNultyho a ten vzápětí proměnil japonský šikula Ogawa střelou doprostřed branky.

Zwolle se však v žádném případě nevzdalo a v polovině druhého dějství taktéž skórovalo podruhé - konečný nerozhodný výsledek zařídil Odysseus Velanas, neboť po přímém volném kopu rozehraném nakrátko překrásně zakroutil balón k pravé tyči kolem plachtícího Cillessena.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Twente 2:1

14.04.2024 16:45

Góly: 59. Brian Brobbey, 81. Steven Bergwijn (pen.) - 31. Ricky van Wolfswinkel

Ajax zažívá jednou ze svých nejhorších sezon v celé historii klubu a krize vyvrcholila v minulém kole v prestižním derby De Klassieker, kdy AFC utrpělo svou nejhorší porážku v soutěžním utkání v Rotterdamu na stadionu De Kuip s obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem (0:6). K dalšímu neúspěchu se schylovalo i v tomto nedělním šlágru 30. kola proti Twente, ale amsterdamský gigant po změně stran vývoj otočil a nakonec zvítězil 2:1.

Svěřenci trenéra Johna van 't Schipa se tak díky tomuto cennému skalpu vrátili na páté místo tabulky s osmačtyřiceti body o bod před šestý Nijmegen, Twente naopak nenavázalo na minulou výhru s Fortunou (2:0) a se šedesáti body je stále třetí o pět bodů před čtvrtým Alkmaarem. První větší možnost se urodila po necelých osmi odehraných minutách, kdy pokus pozdějšího hrdiny Stevena Bergwijna pohotově zneškodnil pozorný brankář Unnerstall.

Klub z Enschede z ničeho nic prorazil krátce po půlhodině hry. Skóre tohoto utkání otevřel tradiční kanonýr Ricky van Wolfswinkel, jenž si po precizním pasu Rotse z pravého křídla seběhl do středu šestnáctky protivníka a přesně umístěnou hlavičkou pokořil marně se natahujícího gólmana Rulliho. Domácí se poté snažili přidat, jenomže do konce úvodního dějství si nic nebezpečného nevypracovali.

Po změně stran však ještě přitlačili a v 59. minutě se přeci jen dočkali kýženého vyrovnání. Přesnou mušku měl nejlepší střelec týmu Brian Brobbey, který se v tomto ročníku Eredivisie prosadil již posedmnácté. Ten se vrátil na ligové trávníky po třízápasové absenci způsobené zraněním stehenního svalu a hned se zapsal do listiny střelců, jelikož se po přímém volném kopu Taylora zjevil zcela osamocen před hranicí brankového území a razantní hlavičkou zavěsil přesně pod břevno kolem dívajícího se Unnerstalla.

Rozhodující okamžik tohoto klání byl k vidění zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem - střídající Salah-Eddine totiž podrazil ve vlastní šestnáctce unikajícího Rensche a rozhodčí Gözübüyük po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil již zmiňovaný Bergwijn a bez větších potíží se trefil do pravého dolního růžku, Unnerstall si v klíčový okamžik vybral opačnou stranu.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - Feyenoord Rotterdam 0:1

14.04.2024 14:30

Góly: 18. Dávid Hancko

Rotterdamský gigant zvládl i další zápas v Eredivisii, a i když tentokráte nepředvedl svůj úplně nejlepší výkon, tak díky těsnému vítězství 1:0 si upevnil druhé místo tabulky s dvaasedmdesáti body. Čtyři kola před koncem ztrácí na vedoucí PSV devět bodů a stále tedy zůstává ve hře o ligový triumf, před třetím Twente si naopak vytvořil již dvanáctibodový náskok a je tedy téměř jasné, že hůře než druhý neskončí.

Celek ze Sittardu si chtěl s definitivní jistotou zajistit udržení prvoligové licence pro nadcházející sezónu, to se mu však nepovedlo. I tak už je hodně blízko, protože mu náleží jedenáctá pozice s pětatřiceti body a před šestnáctým Waalwijkem drží prakticky nedostižný jedenáctibodový odstup. Svěřenci trenéra Arneho Slota rozhodli o svém nedělním úspěchu krátce po odehrané čtvrthodině díky trefě slovenského reprezentanta Dávida Hancka.

Ten po rohovém kopu z pravé strany a tečované střele Geertruidy do bližší konstrukce stál ve správnou chvíli na správném místě a pohotovou střelou zevnitř brankového území pokořil bezmocného brankáře Verripse. Hosté si poté zkušeně hlídali jednobrankový náskok a soupeře prakticky k ničemu nepouštěli, svůj náskok chtěli definitivně pojistit přesně v polovině druhého dějství.

To totiž rozvlnil síť brazilský špílmachr Igor Paixao, avšak jeho zásah přeci jen neplatil kvůli těsnému ofsajdu. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mělo ještě blíže ke skórování střídající duo Ueda - Ivanušec, ale sólo prvního jmenovaného parádně zastavil Verrips a pak chorvatský záložník svou dorážkou pouze orazítkoval levou tyč. V dresu Feyenoordu tentokráte zůstal jen na lavici náhradníků český krajánek Ondřej Lingr.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Go Ahead Eagles 2:1

14.04.2024 14:30

Góly: 4. Sam Lammers, 90+3. Can Bozdoğan - 42. Gerrit Nauber

Utrecht v důležitém utkání 30. kola Eredivisie přivítal konkurenční Go Ahead a díky rozdílové trefě střídajícího Cana Bozdoğana ve třetí nastavené minutě navázal na předchozí dvě výhry se Zwolle (5:1) i Heerenveenem (3:2). V nejvyšší nizozemské soutěži tedy zvítězil potřetí za sebou a tabulkou se rázem vyhoupl na sedmou pozici s pětačtyřiceti body o tři body za pátý Ajax. Klub z Deventeru naopak klesl na osmé místo s dvaačtyřiceti body.

Svěřenci trenéra Rona Janse vstoupili do tohoto zápasu naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po necelých čtyřech odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal šestadvacetiletý kanonýr Sam Lammers, jenž si po zpětné nahrávce Toornstry z pravé strany do volného prostoru seběhl před hranici brankového území a nekompromisní ranou zavěsil přímo pod břevno.

Hosté však v následujícím průběhu zabrali a postupně převzali taktovku tohoto střetnutí. Nejprve mířil o kousek vedle levé tyče Willumsson, zhruba deset minut před přestávkou neměl přesnou mušku ani Adekanye a vzápětí pálil příliš vysoko Baeten. Výběr vedený koučem Reném Hakem se však dočkal zaslouženého vyrovnání ještě do přestávky, neboť ve 42. minutě skóroval Gerrit Nauber přesnou hlavičkou do protipohybu gólmana Barkase po rohovém kopu Edvardsena.

Po změně stran bylo na obou týmech znát, že ani jeden hlavně nechce udělat nějakou zbytečnou chybu v defenzívě, a proto se zdálo, že se nerozhodný výsledek již měnit nebude. Nicméně hosté mohli i tak otočit vývoj v 80. minutě, kdy přízemní pokus vyprodukoval Willumsson, jenže balón odvrátil do bezpečí pozorný Barkas.

FC ale nakonec z ničeho nic převrhlo misky vah na svou stranu ve třetí minutě nastavení, jelikož třiadvacetiletý německý záložník Bozdoğan po pasu jiného střídajícího hráče Blaka hlavičkoval ze středu pokutového území přesně k pravé tyči.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SC Heerenveen 0:2

14.04.2024 12:15

Góly: 9. Ché Nunnely, 88. Pelle van Amersfoort

Celek z Almela zazářil v předchozích dvou zápasech a z tohoto důvodu byl považován za mírného favorita v nedělním utkání proti Heerenveenu, avšak tentokráte se prosadit nedokázal a dobře hrajícímu protivníkovi podlehl 0:2. Svěřenci trenéra Erwina van de Looie se tabulkou propadli na čtrnáctou pozici s dvaatřiceti body, na druhou stranu stále drží celkem dostatečný osmibodový odstup před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku.

SC naopak přerušilo svou šňůru pěti ligových utkání bez vítězství a díky tomuto tříbodovému zisku oživili své šance na pohárovou Evropu, neboť jim patří desáté místo s šestatřiceti body a za devátou Spartou zaostávají o body čtyři. Domácí přitom začali aktivněji a v úvodních deseti minutách si vytvořili dvě solidní možnosti, avšak Limbombe pálil příliš vysoko a vzápětí ránu Schepermana skvěle zneškodnil pozorný gólman Van der Hart.

Naopak hosté z následného protiútoku z ničeho nic udeřili. Do důležitého vedení je poslal pětadvacetiletý útočník Ché Nunnely, jenž po dlouhém nákopu z vlastní poloviny vystihl mizernou zpětnou nahrávku Sonnenberga a sám před strážcem Heraclesu chladnokrevně uklidil míč do sítě. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství dvakrát zakončil Wålemark, jenže ten ani v jednom případě prostor tří tyčí netrefil.

Klub z Almela se po změně stran snažil tlačit a v závěrečné dvacetiminutovce nebyl daleko od vyrovnání, ovšem Sankohův úspěšný zásah přeci jen nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu a poté Hornkamp minul pravou konstrukci o několik decimetrů. Heerenveen ukončil nápor soupeře v 88. minutě zásluhou Pelleho van Amersfoorta, který vsítil druhý rozhodující gól svého týmu přesnou hlavičkou k protější tyči po rohovém kopu Hayeho.

Více informací k zápasu

Almere City - Sparta Rotterdam 2:3

13.04.2024 21:00

Góly: 5. Yoann Cathline, 87. Thomas Robinet - 19. Tobias Lauritsen, 28. Djevencio van der Kust, 88. Arno Verschueren

Almere se díky šesti nerozhodným výsledkům za sebou stalo jednoznačným remízovým králem tohoto ligového ročníku, jelikož v devětadvaceti duelech se rozešlo smírně se svými protivníky hned dvanáctkrát a navíc se výrazně přiblížilo k vytoužené záchraně. Jeho dlouhá série bez porážky však byla přerušena v sobotním utkání 30. kola s rotterdamskou Spartou po nejtěsnější prohře 2:3.

Překvapivý nováček této ligové sezóny sice opět předvedl houževnatý výkon, jenomže kvůli inkasované brance necelých pět minut před přestávkou tentokráte na svého protivníka nestačil a v tabulce zůstal na dvanácté pozici s třiatřiceti body o devět bodů před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku. Hosté naopak oživili své šance na pohárovou Evropu a se čtyřiceti body si upevnili deváté místo Eredivisie.

Výběr vedený koučem Alexem Pastoorem přitom zahájil tento duel naprosto skvěle a ani ne po pěti odehraných minutách bleskově vedl. Do vedení ho poslal jednadvacetiletý francouzský záložník Yoann Cathline, jenž po kličce na levém křídle zkusil štěstí z mírného úhlu a jeho projektil zapadl k bližší tyči přes pozdě reagujícího gólmana Olije. Rotterdamský vyzyvatel to ale v žádném případě nevzdal a krátce po odehrané čtvrthodině srovnal krok.

Prosadit se dokázal norský kanonýr Tobias Lauritsen, neboť po rychlé akci na pravé straně obdržel finální nahrávku do brankového území od Bakariho a z první bez větších potíží zamířil pod břevno. Sparta otočila vývoj tohoto střetnutí ve 28. minutě, když Djevencio van der Kust využil parádní práce Saita na levém křídle a po zpětné nahrávce proti noze nekompromisně zavěsil do vzdálenější šibenice nad plachtícího gólmana Şahina-Radlingera.

Poté tempo hry opadlo a výrazně se neměnilo ani po změně stran, s přibývajícím časem se tedy zdálo, že výsledek již jiný nebude. Ovšem v 87. minutě z ničeho nic udeřil nejlepší střelec domácího celku Thomas Robinet, který po zpětné pobídce střídajícího krajana Barbeta překonal bezmocného hostujícího strážce razantní střelou ze čtyř metrů.

Jenomže ani ne o šedesát sekund později nečekaně rozhodl na opačné straně belgický záložník Arno Verschueren, jehož nezištný přízemní pokus z dvanácti metrů zapadl do protějšího spodního růžku kolem marně se natahujícího Şahina-Radlingera.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - RKC Waalwijk 3:2

13.04.2024 18:45

Góly: 66. Yukinari Sugawara, 75. Ibrahim Sadiq, 77. Vangelis Pavlidis - 3. David Min, 42. David Min

Favorizovaný Alkmaar naprosto nezvládl poslední dva ligové duely s Heraclesem (0:5) i vedoucím PSV (1:5) a ani v tomto sobotním střetnutí proti zachraňujícímu se Waalwijku nepředvedl kdovíjak oslnivý výkon, ovšem po nejtěsnějším vítězství 3:2 se především počítá důležitý tříbodový zisk. AZ si díky němu upevnilo čtvrté místo tabulky s pětapadesáti body a před pátým Nijmegenem je už o bodů devět, na třetí Twente naopak ztrácí bodů pět.

RKC se za svůj výkon proti jasnému favoritovi nemusí stydět, nicméně kvůli páteční výhře Excelsioru nad Volendamem (4:0) se znovu propadlo na šestnáctou barážovou pozici se čtyřiadvaceti body a právě na rotterdamského rivala ztrácí jeden bod. Přitom svěřenci trenéra Henka Frasera vstoupili do tohoto klání naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po necelých třech odehraných minutách přetavili v nečekané vedení.

Prosadit se dokázal čtyřiadvacetiletý útočník David Min, jenž se po geniální patičce Niemeijera zbavil skluzujícího Van den Buijse a před hranicí brankového území obstřelil bezmocného brankáře Ryana. Domácí mohli bleskově odpovědět za další tři minuty, avšak v současnosti nejlepší střelec Eredivisie Vangelis Pavlidis pouze orazítkoval pravou konstrukci. Klub z Waalwijku přidal druhou senzační branku necelých pět minut před přestávkou.

A i v tomto případě se o ní postaral agilní Min, jenž si po chybné rozehrávce Yukinariho Sugawary všimnul zbytečně vyběhnutého Ryana a naprosto unikátním lobem z dobrých pětačtyřiceti metrů rozvlnil síť, tato trefa určitě bude kandidovat na nejkrásnější gól tohoto ligového ročníku. AZ v následujícím průběhu sice tlačilo, jenže i přes nesporný tlak se dlouho nemohlo dostat k ničemu nebezpečnému.

Teprve v 66. minutě zavelel k obratu japonský šikula Sugawara, který po finální kolmici Ibrahima Sadiqa zachoval v zakončení chladnou hlavu a z mírného úhlu zavěsil do vzdálenější šibenice. Za dalších devět minut se postaral o vyrovnání ghanský útočník Sadiq, jehož nádherný projektil z necelých třiceti metrů zapadl pod břevno kolem dívajícího se gólmana Vaessena a v 77. minutě nakonec otočil vývoj Pavlidis, jelikož díky chytré teči z hranice brankového území do protipohybu Vaessena zaznamenal již svůj šestadvacátý ligový zásah této sezóny.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 6:0

13.04.2024 16:30

Góly: 28. Luuk de Jong, 30. Malik Tillman, 37. Ramalho, 53. Johan Bakayoko, 67. Luuk de Jong, 90+2. Hirving Lozano

Souboj suveréna letošního ligového ročníku proti beznadějně poslednímu týmu tabulky sliboval jednoznačný průběh a tyto prognózy se do puntíku vyplnily. PSV se po výbuchu v Nijmegenu (1:3) vrátilo na vítěznou vlnu proti konkurenčnímu Alkmaaru (5:1) a teď nedalo žádnou naději na úspěch tápajícímu Vitesse, neboť ho po ofenzivním koncertu rozdrtilo ve vysokém poměru 6:0 a opět se tedy přiblížilo k vysněnému titulu po dlouhých šesti letech.

Svěřenci trenéra Petera Bosze mají aktuálně na kontě jednaosmdesát bodů a minimálně do nedělního odpoledne si vytvořili před druhým Feyenoordem dvanáctibodový náskok, nehledě na jeho výsledky potřebuje získat k jistotě triumfu v Eredivisii ve zbývajících čtyřech duelech čtyři body a to by neměl být příliš velký problém. SBV se naopak nachází v kritické situaci a sestup do druhé ligy se momentálně zdá být takřka nevyhnutelný.

Celek z Arnhemu působí v nejvyšší soutěži nepřetržitě pětatřicet let, nicméně po tomto debaklu jsou jeho vyhlídky chmurné. Momentálně utrpěl svou čtvrtou prohru v řadě, celkově nevyhrál sedmkrát po sobě a je úplně poslední osmnáctý se sedmnácti body, přičemž za šestnáctým Waalwijkem zaostává o propastných sedm bodů a toto manko se bude stahovat opravdu jen těžko.

Jasný favorit tohoto sobotního klání začal spíše vlažněji a v úvodních pětadvaceti minutách si nic nebezpečného nevypracoval, ovšem ihned na to šel do očekávaného vedení. Svou jubilejní pětadvacátou trefu tohoto ligového ročníku zaznamenal nejlepší střelec Eredivisie Luuk de Jong, domácí kapitán totiž obdržel nezištnou přihrávku do volného prostoru od Tila a před hranicí brankového území nemohl minout poloprázdnou branku.

Neuběhly ani další dvě minuty a PSV zvýšilo svůj náskok, když americký mladíček Malik Tillman po centru z levé strany a dorážce Tila do levé tyče stál ve správnou chvíli na správném místě a z hodně ostrého úhlu propálil bezmocného brankáře Rooma. Eindhovenský gigant skóroval do poločasové přestávky ještě jednou a to ve 37. minutě - tentokráte se po rohovém kopu Veermana z levé strany zjevil u vzdálenější konstrukce brazilský obránce André Ramalho a prudkou hlavičkou pokořil přesouvajícího se Rooma.

PSV rozhodně nepolevovalo ani po změně stran, po osmi odehraných minutách druhé půle definitivně rozhodl belgický snajpr Johan Bakayoko. Ten po pasu ze středu hřiště a geniálním sklepnutí De Jonga vůbec na nic nečekal a z první zavěsil k bližší tyči - 4:0.

Přesně v polovině závěrečného dějství podruhé skóroval nezastavitelný De Jong, jenž si seběhl do středu pokutového území protivníka na parádní centr Tezeho a razantní hlavičkou nedal šanci zoufalému strážci SBV. Ve druhé nastavené minutě nakonec uzavřel gólový účet tohoto zápasu střídající mexický křídelník Hirving Lozano chytrým obstřelem z osmi metrů.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - FC Volendam 4:0

12.04.2024 20:00

Góly: 41. Lance Duijvestijn, 43. Lazaros Lamprou, 55. Troy Parrott, 67. Lazaros Lamprou

Excelsior se až do této páteční předehrávky 30. kola nebývale trápil a pět kol před koncem bylo jasné, že ho čeká nesmírně dramatická bitva o záchranu, nicméně teď dokázal v klíčovém zápase vyzrát na konkurenční Volendam a po vysoké výhře 4:0 uspěl poprvé od poloviny ledna tohoto roku, v předchozích jedenácti střetnutích vybojoval pouhé dva body. Díky tomuto vítězství se vyhoupl na patnácté místo tabulky s pětadvaceti body.

SBV momentálně drží jednobodový náskok před šestnáctým Waalwjkem, naopak FC se po této porážce přiblížilo k pádu o patro níže, protože s devatenácti body je sedmnácté a za RKC zaostává o bodů pět, což se bude ve zbývajících čtyřech duelech stahovat již velmi těžko. Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena byli lepší od samého začátku a do vedení se mohli dostat přesně po odehrané čtvrthodině, jenže Derensili Fernandes pouze orazítkoval břevno.

V následujícím průběhu si hostující brankář Backhaus poradil s nepříjemným pokusem Baase a těsně předtím mířil příliš vysoko Troy Parrott, SBV se dostalo do zaslouženého vedení ve 41. minutě. Gólový účet otevřel Lance Duijvestijn, jenž po přihrávce Zagrého napřáhl z osmnácti metrů a svou skákavou křižnou střelu uklidil přímo do protějšího spodního růžku. Neuběhly ani další dvě minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový, protože řecký kanonýr Lazaros Lamprou po rohovém kopu a prodloužené hlavičce Parrotta zavěsil zblízka pod břevno.

Rotterdamský favorit definitivně rozhodl o svém úspěchu deset minut po změně stran, když aktivní irský útočník Parrott si seběhl za defenzívu protivníka na finální kolmici Duijvestijna a po krátkém sólu obstřelil bezmocného Backhause - 3:0. Přesně v polovině závěrečného dějství se podruhé v utkání prosadil Lamprou, jenž po pasu Benita z pravého křídla akrobaticky zakončil z hranice brankového území do vzdálenější šibenice.

Pak se až do závěrečného hvizdu nic zásadního nepřihodilo, nicméně toto nervózní střetnutí mělo vzápětí "nefotbalovou" dohru. Někteří hráči neudrželi nervy na uzdě a zapojili se do hromadné potyčky, zkušený rozhodčí Makkelie se tak netradičně šel podívat k videu až po skončení utkání a výsledkem byla přímá červená karta pro domácího Parrotta, žlutá pro Goudmijna a také druhá žlutá a následně červená pro hostujícího Karima Safouaneho.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
30
26
3
1
95 : 17
81
2
Feyenoord Rotterdam
30
22
6
2
77 : 23
72
3
FC Twente
30
18
6
6
56 : 30
60
4
AZ Alkmaar
30
16
7
7
59 : 35
55
5
AFC Ajax
30
13
9
8
63 : 56
48
6
NEC Nijmegen
30
12
11
7
59 : 44
47
7
FC Utrecht
30
12
9
9
43 : 41
45
8
Go Ahead Eagles
30
11
9
10
44 : 39
42
9
Sparta Rotterdam
30
11
7
12
45 : 43
40
10
SC Heerenveen
30
10
6
14
50 : 56
36
11
Fortuna Sittard
30
9
8
13
34 : 52
35
12
Almere City
30
7
12
11
30 : 48
33
13
PEC Zwolle
30
8
8
14
40 : 58
32
14
Heracles Almelo
30
9
5
16
40 : 62
32
15
SBV Excelsior
30
5
10
15
44 : 64
25
16
RKC Waalwijk
30
6
6
18
29 : 50
24
17
FC Volendam
30
4
7
19
30 : 74
19
18
SBV Vitesse
30
4
5
21
22 : 68
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
AjaxFans

Není možné, že jsme vyhráli

Reagovat
jáá

Souhlas můj tip byl naopak - prohra 1:2. Zbytek losu je dost lehký, což neznamená že neuděláme ještě nějaký provar.

Reagovat
afc ajax

Ťažký zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele