základní část, 30. kolo
13.04.2024 21:00 CET
2 : 3
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Tobias Lauritsen (© AFP)

Remízová šňůra Almere skončila v utkání s rotterdamskou Spartou

Almere se díky šesti nerozhodným výsledkům za sebou stalo jednoznačným remízovým králem tohoto ligového ročníku, jelikož v devětadvaceti duelech se rozešlo smírně se svými protivníky hned dvanáctkrát a navíc se výrazně přiblížilo k vytoužené záchraně. Jeho dlouhá série bez porážky však byla přerušena v sobotním utkání 30. kola s rotterdamskou Spartou po nejtěsnější prohře 2:3.

Překvapivý nováček této ligové sezóny sice opět předvedl houževnatý výkon, jenomže kvůli inkasované brance necelých pět minut před přestávkou tentokráte na svého protivníka nestačil a v tabulce zůstal na dvanácté pozici s třiatřiceti body o devět bodů před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku. Hosté naopak oživili své šance na pohárovou Evropu a se čtyřiceti body si upevnili deváté místo Eredivisie.

Výběr vedený koučem Alexem Pastoorem přitom zahájil tento duel naprosto skvěle a ani ne po pěti odehraných minutách bleskově vedl. Do vedení ho poslal jednadvacetiletý francouzský záložník Yoann Cathline, jenž po kličce na levém křídle zkusil štěstí z mírného úhlu a jeho projektil zapadl k bližší tyči přes pozdě reagujícího gólmana Olije. Rotterdamský vyzyvatel to ale v žádném případě nevzdal a krátce po odehrané čtvrthodině srovnal krok.

Prosadit se dokázal norský kanonýr Tobias Lauritsen, neboť po rychlé akci na pravé straně obdržel finální nahrávku do brankového území od Bakariho a z první bez větších potíží zamířil pod břevno. Sparta otočila vývoj tohoto střetnutí ve 28. minutě, když Djevencio van der Kust využil parádní práce Saita na levém křídle a po zpětné nahrávce proti noze nekompromisně zavěsil do vzdálenější šibenice nad plachtícího gólmana Şahina-Radlingera.

Poté tempo hry opadlo a výrazně se neměnilo ani po změně stran, s přibývajícím časem se tedy zdálo, že výsledek již jiný nebude. Ovšem v 87. minutě z ničeho nic udeřil nejlepší střelec domácího celku Thomas Robinet, který po zpětné pobídce střídajícího krajana Barbeta překonal bezmocného hostujícího strážce razantní střelou ze čtyř metrů.

Jenomže ani ne o šedesát sekund později nečekaně rozhodl na opačné straně belgický záložník Arno Verschueren, jehož nezištný přízemní pokus z dvanácti metrů zapadl do protějšího spodního růžku kolem marně se natahujícího Şahina-Radlingera.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele