základní část, 30. kolo
14.04.2024 12:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Heracles napotřetí neuspělo a konkurenčnímu Heerenveenu podlehlo o dva góly

Celek z Almela zazářil v předchozích dvou zápasech a z tohoto důvodu byl považován za mírného favorita v nedělním utkání proti Heerenveenu, avšak tentokráte se prosadit nedokázal a dobře hrajícímu protivníkovi podlehl 0:2. Svěřenci trenéra Erwina van de Looie se tabulkou propadli na čtrnáctou pozici s dvaatřiceti body, na druhou stranu stále drží celkem dostatečný osmibodový odstup před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku.

SC naopak přerušilo svou šňůru pěti ligových utkání bez vítězství a díky tomuto tříbodovému zisku oživili své šance na pohárovou Evropu, neboť jim patří desáté místo s šestatřiceti body a za devátou Spartou zaostávají o body čtyři. Domácí přitom začali aktivněji a v úvodních deseti minutách si vytvořili dvě solidní možnosti, avšak Limbombe pálil příliš vysoko a vzápětí ránu Schepermana skvěle zneškodnil pozorný gólman Van der Hart.

Naopak hosté z následného protiútoku z ničeho nic udeřili. Do důležitého vedení je poslal pětadvacetiletý útočník Ché Nunnely, jenž po dlouhém nákopu z vlastní poloviny vystihl mizernou zpětnou nahrávku Sonnenberga a sám před strážcem Heraclesu chladnokrevně uklidil míč do sítě. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství dvakrát zakončil Wålemark, jenže ten ani v jednom případě prostor tří tyčí netrefil.

Klub z Almela se po změně stran snažil tlačit a v závěrečné dvacetiminutovce nebyl daleko od vyrovnání, ovšem Sankohův úspěšný zásah přeci jen nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu a poté Hornkamp minul pravou konstrukci o několik decimetrů. Heerenveen ukončil nápor soupeře v 88. minutě zásluhou Pelleho van Amersfoorta, který vsítil druhý rozhodující gól svého týmu přesnou hlavičkou k protější tyči po rohovém kopu Hayeho.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele