základní část, 30. kolo
14.04.2024 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© NEC Nijmegen)

Nijmegen nepotvrdil úlohu favorita a s nováčkem ze Zwolle pouze remizoval

Nijmegen se po minulém kole dostal na pátou příčku Eredivisie, která by mu v konečném účtování zajistila přímý postup do evropských pohárů. Teď chtěl potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Zwolle, jenomže to se mu i přes otočení vývoje nepovedlo a nakonec získal jen bod za nerozhodný výsledek 2:2. V tabulce se proto propadl na šesté místo se sedmačtyřiceti body a za pátým Ajaxem aktuálně zaostává o jeden bod.

Pro PEC má naopak tato remíza cenu zlata, protože se s dvaatřiceti body vyhouplo na třináctou pozici a čtyři kola před koncem drží před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku celkem dostatečný osmibodový odstup. Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena po minulém klíčovém skalpu Excelsioru (2:1) zahájili tuto nedělní dohrávku 30. kola s velkým elánem a již po necelých deseti odehraných minutách vedli.

Skóre tohoto střetnutí otevřel zkušený třicetiletý obránce Thomas Lam, jenž napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a jeho parádní pokus zapadl přímo k pravé konstrukci kolem dívajícího se gólmana Cillessena. Domácí od této chvíle zabrali a krátce po půl hodině hry mohli vyrovnat, avšak nepříjemnou střelu Kokiho Ogawy i jeho následnou hlavičku skvěle zneškodnil pozorný gólman Schendelaar.

NEC skvěle vlétlo do druhého poločasu a hned ve 47. minutě srovnalo krok. Zaslouženého gólu se dočkal aktivní Ogawa, který po pasu střídajícího Róbera nasměroval míč hlavou k protější tyči. Domácí bleskově přidali druhou trefu za dalších šest minut, jelikož rozhodčí Higler nařídil v jejich prospěch pokutový kop za nedovolený zákrok MacNultyho a ten vzápětí proměnil japonský šikula Ogawa střelou doprostřed branky.

Zwolle se však v žádném případě nevzdalo a v polovině druhého dějství taktéž skórovalo podruhé - konečný nerozhodný výsledek zařídil Odysseus Velanas, neboť po přímém volném kopu rozehraném nakrátko překrásně zakroutil balón k pravé tyči kolem plachtícího Cillessena.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele