základní část, 30. kolo
13.04.2024 16:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

PSV rozdrtilo Vitesse a je krůček od zisku jubilejního pětadvacátého titulu

Souboj suveréna letošního ligového ročníku proti beznadějně poslednímu týmu tabulky sliboval jednoznačný průběh a tyto prognózy se do puntíku vyplnily. PSV se po výbuchu v Nijmegenu (1:3) vrátilo na vítěznou vlnu proti konkurenčnímu Alkmaaru (5:1) a teď nedalo žádnou naději na úspěch tápajícímu Vitesse, neboť ho po ofenzivním koncertu rozdrtilo ve vysokém poměru 6:0 a opět se tedy přiblížilo k vysněnému titulu po dlouhých šesti letech.

Svěřenci trenéra Petera Bosze mají aktuálně na kontě jednaosmdesát bodů a minimálně do nedělního odpoledne si vytvořili před druhým Feyenoordem dvanáctibodový náskok, nehledě na jeho výsledky potřebuje získat k jistotě triumfu v Eredivisii ve zbývajících čtyřech duelech čtyři body a to by neměl být příliš velký problém. SBV se naopak nachází v kritické situaci a sestup do druhé ligy se momentálně zdá být takřka nevyhnutelný.

Celek z Arnhemu působí v nejvyšší soutěži nepřetržitě pětatřicet let, nicméně po tomto debaklu jsou jeho vyhlídky chmurné. Momentálně utrpěl svou čtvrtou prohru v řadě, celkově nevyhrál sedmkrát po sobě a je úplně poslední osmnáctý se sedmnácti body, přičemž za šestnáctým Waalwijkem zaostává o propastných sedm bodů a toto manko se bude stahovat opravdu jen těžko.

Jasný favorit tohoto sobotního klání začal spíše vlažněji a v úvodních pětadvaceti minutách si nic nebezpečného nevypracoval, ovšem ihned na to šel do očekávaného vedení. Svou jubilejní pětadvacátou trefu tohoto ligového ročníku zaznamenal nejlepší střelec Eredivisie Luuk de Jong, domácí kapitán totiž obdržel nezištnou přihrávku do volného prostoru od Tila a před hranicí brankového území nemohl minout poloprázdnou branku.

Neuběhly ani další dvě minuty a PSV zvýšilo svůj náskok, když americký mladíček Malik Tillman po centru z levé strany a dorážce Tila do levé tyče stál ve správnou chvíli na správném místě a z hodně ostrého úhlu propálil bezmocného brankáře Rooma. Eindhovenský gigant skóroval do poločasové přestávky ještě jednou a to ve 37. minutě - tentokráte se po rohovém kopu Veermana z levé strany zjevil u vzdálenější konstrukce brazilský obránce André Ramalho a prudkou hlavičkou pokořil přesouvajícího se Rooma.

PSV rozhodně nepolevovalo ani po změně stran, po osmi odehraných minutách druhé půle definitivně rozhodl belgický snajpr Johan Bakayoko. Ten po pasu ze středu hřiště a geniálním sklepnutí De Jonga vůbec na nic nečekal a z první zavěsil k bližší tyči - 4:0.

Přesně v polovině závěrečného dějství podruhé skóroval nezastavitelný De Jong, jenž si seběhl do středu pokutového území protivníka na parádní centr Tezeho a razantní hlavičkou nedal šanci zoufalému strážci SBV. Ve druhé nastavené minutě nakonec uzavřel gólový účet tohoto zápasu střídající mexický křídelník Hirving Lozano chytrým obstřelem z osmi metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele