Eredivisie - souhrn 24. kola: PSV s Feyenoordem nerozhodně

01.03., 21:55, aktualizováno 03.03., 22:03
Komentáře a souhrny
Guus Til (© AFP)

Remízu 2:2 přinesl šlágr kola mezi nejlepšími nizozemskými kluby letošní sezony. PSV Eindhoven doma remizoval s Feyenoordem, rozdíl mezi oběma celky zůstává desetibodový. Twente veze body z Arnhemu, čímž si upevnilo třetí místo. Alkmaar tentokrát dělil body se Spartou. Ajax po sérii ztrát naplno bodoval, zůstává však až pátý.

Heracles Almelo - Almere City 2:2

03.03.2024 20:00

Góly: 48. Jizz Hornkamp (pen.), 65. Ajdin Hrustic - 19. Yoann Cathline, 35. Thomas Robinet (pen.)

Almere mělo v nováčkovském souboji s Heraclesem zpočátku navrch a do kabin odcházelo s dvoubrankovým náskokem, nicméně domácí po změně stran snížili z pokutového kopu a po vyloučení francouzského kanonýra Thomase Robineta dokonce srovnali zásluhou Ajdina Hrustiće, avšak více jak půlhodinovou "přesilovku" ve vytoužený obrat i přes několik šancí nepřetavili. Klub z Almela tak po nedělní remíze zůstává čtrnáctý se třiadvaceti body.

Hostující celek se v případě dalšího tříbodového zisku opět mohl výrazně přiblížit k vytoužené záchraně, nicméně ani bod ze nerozhodný výsledek rozhodně není k zahození. Almere doposud posbíralo osmadvacet bodů a je dvanácté o deset bodů před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku. Svěřenci trenéra Alexe Pastoora zahájili tuto nedělní dohrávku 24. kola naprosto skvěle, jelikož po necelých dvaceti odehraných minutách vedli.

Do vedení je dostal Yoann Cathline, jenž se po bleskové narážečce Robineta propracoval až před hranici brankového území a zcela osamocen obstřelil bezmocného brankáře Brouwera. Hosté zvýšili svůj náskok zhruba deset minut před přestávkou, když Roosken ve vlastní šestnáctce zcela evidentně stáhl k zemi Hansena, a nařízenou penaltu proměnil tradiční exekutor Robinet přízemní střelou k levé tyči.

Domácí po změně stran přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a ve 48. minutě snížili taktéž z pokutového kopu, který rozhodčí Higler nařídil za ruku kapitána Floranuse. Nabídnutou možností vzápětí nepohrdl Jizz Hornkamp a bez potíží zavěsil do protipohybu gólmana Bakkera. Hosté si ještě více zkomplikovali situaci o jedenáct minut později, protože Robinet zasáhl Leerdama loktem do obličeje a Higler mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Heracles se dočkalo kýženého vyrovnání v 65. minutě - o to se postaral australský záložník s bosenskými kořeny Hrustić díky ukázkovému obstřelu z osmnácti metrů pod levou šibenici. Výběr vedený koučem Erwiem van de Looiem ve zbývajícím průběhu dominoval, jenže když Bruns orazítkoval levou tyč, Brouwer bravurně zneškodnil pokus Wieckhoffa a v nastaveném čase pálil Engels o kousek vedle levé konstrukce, tak se výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - SBV Excelsior 5:2

03.03.2024 16:45

Góly: 13. Justin Lonwijk, 15. Kaj Sierhuis, 29. Kaj Sierhuis, 34. Kaj Sierhuis, 68. Rodrigo Guth - 61. Derensili Sanches Fernandes, 82. Richie Omorowa

Celek ze Sittardu navázal na nedávnou těsnou výhru ve Waalwijku (1:0) a tentokráte s mnohem větším přehledem přehrál jiný zachraňující se tým Excelsior, který po divokém průběhu porazil 5:2. Domácí prožili naprosto snový první poločas, neboť během úvodních čtyřiatřiceti minut hned čtyřikrát skórovali, hattrickem za pouhých devatenáct minut se navíc blýskl pětadvacetiletý kanonýr Kaj Sierhuis.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse zvítězili v tomto ročníku Eredivisie již poosmé a s třiceti body se vyhoupli na současné jedenácté místo, přičemž před šestnáctou barážovou pozicí Waalwijku si k tomu vytvořili již celkem znatelný dvanáctibodový náskok. SBV naopak nevyhrálo pošesté za sebou a z toho utrpělo pátou porážku v řadě, v tabulce mu tedy stále náleží až patnáctá příčka s jednadvaceti body.

Fortuna dominovala na trávníku od úvodního hvizdu a neustále se tlačila na útočnou polovinu, první gól dokázala vsítit už ve 13. minutě. Přesnou mušku měl čtyřiadvacetiletý záložník se surinamskými kořeny Justin Lonwijk, jenž po krásné akci na levém křídle a závěrečné šajtli pozdějšího hrdiny Sierhuise zakončil před hranicí brankového území skvostnou patičkou a skákavý míč vzápětí zapadl přímo do protějšího spodního růžku.

Domácí se touto vstřelenou brankou nevnadili a za další dvě minuty zvýšili svůj náskok, jelikož Sierhuis po přetaženém rohovém kopu z pravé strany a zpětnému vrácení balónu před branku v podání Lonwijka hlavičkoval přímo do bližší šibenice. Stejný hráč se podruhé prosadil ve 29. minutě díky ukázkové hlavičce ze středu šestnáctky protivníka do levé šibenice a o pět minut později zkompletoval svůj hattrick naprosto unikátním volejem z osmnácti metrů k pravé konstrukci - 4:0.

Klub ze Sittardu v následujícím průběhu přeci jen lehce polevil a to platilo také pro začátek druhé půle. SBV korigovalo průběžný stav krátce po hodině hry, kdy snížil Derensili Sanches Fernandes kroucenou střelou levačkou k vzdálenější tyči, ovšem přesně v polovině závěrečného dějství vrátil Fortuně čtyřbrankový náskok Rodrigo Guth pohotovou hlavičkou z bezprostřední blízkosti. Excelsior pak alespoň zaznamenal druhý "čestný" zásah v 82. minutě, když střídající Richie Omorowa usměrnil centr Horemanse z křídla pod pravý horní roh.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 2:2

03.03.2024 14:30

Góly: 4. Malik Tillman, 71. Guus Til - 22. Yankuba Minteh, 61. Santiago Giménez

Očekávaný šlágr letošního ročníku Eredivisie přinesl nesmírně dramatickou zápletku a chvíli to vypadalo, že Feyenoord uštědří suverénnímu PSV vůbec první porážku v tomto ligovém ročníku, domácí ale nakonec vyrovnali na konečných 2:2 a s vypětím všech sil tedy uhájili neporazitelnost i ve čtyřiadvacátém zápase této sezony nizozemské nejvyšší soutěže. Eindhovenský gigant je proto stále první s šestašedesáti body o deset bodů právě před Feyenoordem.

Rotterdamský obhájce titulu obdržel hodně rychlý první gól, ovšem postupem času se dostával do tempa a krátce po hodině hry otočil vývoj díky mexickému kanonýrovi Santiago Giménezovi, čímž by se reálně vrátil do hry o nizozemský titul, jenže poslední slovo měl domácí Guus Til. PSV si k jednadvaceti výhrám připsalo na konto třetí nerozhodný výsledek, avšak vzhledem k průběhu nespokojeno být nemůže.

Svěřenci trenéra Petera Bosze zahájili tuto nedělní bitvu naprosto fantasticky a hned svou první možnost ze 4. minuty přetavili ve vedoucí gól. Po skvostné narážečce ve středu hrací plochy převzal míč Malik Tillman, který se elegantní kličkou zbavil bránícího Hancka a po krátkém sólu obstřelil marně se natahujícího gólmana Wellenreuthera přízemním pokusem do protějšího spodního růžku.

Výběr vedený koučem Arnem Slotem to však v žádném případě nezabalil a přesně v polovině úvodního dějství celkem rychle odpověděl. O vyrovnání se postaral teprve devatenáctiletý gambijský křídelník Yankuba Minteh, neboť obral o míč školácky chybujícího Boscagliho, obešel brankáře Beníteze, a svou individuální akci zakončil střelou po zemi přímo doprostřed branky.

PSV od tohoto okamžiku znovu přidalo a po necelé odehrané půlhodině si mohli vzít zpět ztracený náskok, jenomže projektil agilního Tillmana famózně vytěsnil na tyč zasahující Wellenreuther. O pár minut později neměl daleko ke skórování ani Schouten, jeho nepříjemná skákavá střela totiž minula levou konstrukci vskutku jen o několik centimetrů.

Hosté hráli po změně stran o něco sebevědoměji a po prvotní šanci Geertruidy z ničeho nic otočili vývoj v 61. minutě - svůj jubilejní dvacátý zásah tohoto ročníku Eredivisie zaznamenal Giménez, jelikož po skvělé práci Geertruidy na pravé straně a závěrečné křižné nahrávce stanul zcela před odkrytou brankou a tu z bezprostřední blízkosti neminul - 1:2.

Nicméně neuběhlo ani dalších deset minut a konečný nerozhodný výsledek zařídil šestadvacetiletý Til. Ten si po akrobatickém obloučku kapitána Luuka de Jonga seběhl k pravému rohu brankového území a z první ukázkově propálil bezmocného Wellenreuthera. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou soupeřích znát, že hlavně nechtějí udělat chybu, a až do závěrečného hvizdu se tak nic podstatného nestalo.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - PEC Zwolle 2:0

03.03.2024 14:30

Góly: 45+1. Anas Tahiri (pen.), 67. Pelle van Amersfoort

Heerenveen v minulém kole řádil na půdě Volendamu (4:0) a teď na tento výsledek navázal v domácím prostředí proti upadajícímu nováčkovi ze Zwolle, kterého nakonec udolal po výsledku 2:0. Dík druhému tříbodovému zisku v řadě se tedy posunul na deváté místo tabulky s jednatřiceti body o bod před desátou Spartu a stále živí reálnou naději na dodatečné play-off o evropské poháry.

PEC naopak utrpělo třetí porážku v řadě a po týden starém debaklu s PSV (1:7) se gólové neprosadilo, v Eredivisii se proto propadlo na třináctou pozici se sedmadvaceti body. Domácí favorit byl od začátku o něco aktivnější a poprvé se mu povedlo rozvlnit síť ve 26. minutě díky brance pozdějšího střelce Pelleho van Amersfoorta, jenže ta v tomto případě nebyla uznána kvůli předchozímu zpracování rukou.

Zřejmě nejdůležitější okamžik tohoto nedělního utkání byl k vidění v samém závěru úvodního dějství. Po centru z pravého křídla totiž Krastev evidentně ve vlastní šestnáctce podrazil Sahraouiho a rozhodčí Hensgens po krátké odmlce ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil osmadvacetiletý marocký záložník Anas Tahiri a bez větších potíží zamířil do levého dolního růžku. Heerenveen byl lepší i po změně stran a svůj náskok mohl navýšit po necelé hodině hry.

Po naprosto vynikající kolmici do pokutového území soupeře se totiž zjevil ve stoprocentní šancí střídající Ché Nunnely, avšak jeho závěrečný pokus proletěl těsně vedle pravé konstrukce. Ihned nato zakončoval stejný hráč z dvanácti metrů, nicméně tentokráte našel jen připravenou náruč brankáře Hauptmeijera. Heerenveen však přeci jen definitivně rozhodl o svém úspěchu v 67. minutě, neboť Van Amersfoort z mírného úhlu ukázkově přeloboval hostujícího strážce od pravého rohu brankového území.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Utrecht 2:0

03.03.2024 12:15

Góly: 39. Brian Brobbey, 77. Kenneth Taylor

Amsterdamský gigant se v posledních týdnech znovu dostal do krize a při náročném programu ji až do této chvíle nedokázal překonat. Teprve v nedělním utkání 24. kola Eredivisie zabral proti sebevědomě hrajícímu Utrechtu a díky výhře 2:0 mu zaprvé oplatil nezdar z podzimní části (3:4), navíc mu uštědřil první porážku na ligové scéně po více než čtyřech a půl měsících. Ajax se k tomu v tabulce vrátil na páté místo se ziskem devětatřiceti bodů.

Svěřenci trenéra Johna van 't Schipa momentálně drží dvoubodový náskok před šestým Go Ahead a za čtvrtým Alkmaarem zaostávají o body čtyři, na třetí Twente však stále ztrácejí propastných jedenáct bodů. Utrecht nyní v Amsterdamu přišel o šňůru čtyř výher v řadě a hlavně patnácti zápasů v Eredivisii bez porážky, aktuálně mu náleží osmá příčka s dvaatřiceti body.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a oba celky hrály přeci jen opatrněji. Domácí ale byli o něco aktivnější i po střelecké stránce, míč měli v držení z více jak pětašedesáti procent a do kýženého vedení se dostali necelých deset minut před přestávkou. Prosadit se dokázal nejlepší střelec týmu Brian Brobbey, jenž tak zaznamenal jubilejní patnáctou trefu v tomto ligovém ročníku.

Tentokráte si dvaadvacetiletý útočník po parádním pasu na levou stranu a finálnímu přistrčení Sosy seběhl k levému rohu brankovému území a okamžitou ranou z první nekompromisně propálil bezmocného brankáře Branderhorsta. Stejný hráč mohl pojistit náskok svého týmu krátce po odehrané hodině, jenomže v rozhodujícím okamžiku selhal při dorážce a balón pouze uklidil o několik decimetrů vedle levé konstrukce.

Nicméně Ajax přeci jen vsítil druhý uklidňující gól čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Jednadvacetiletý záložník Kenneth Taylor obdržel fantastickou kolmici do volného prostoru od nejlepšího muže na trávníku Brobbeyho a z mírného úhlu obstřelil vyběhnutého hostujícího strážce. Domácí favorit si sice zkomplikoval situaci v 83. minutě, neboť byl přímo vyloučen Devyne Rensch za hodně nevybíravé přišlápnutí Lammerse, ovšem dostatečný náskok i v oslabení s přehledem udržel až do samotného konce.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar 1:1

02.03.2024 21:00

Góly: 74. Arno Verschueren - 25. Yukinari Sugawara

Alkmaar se v posledních týdnech vrátil do očekávané formy a po těsném skalpu Fortuny (2:1) si doma poradil i s konkurenčním Ajaxem (2:0), ovšem tentokráte neudržel jednobrankový náskok v Rotterdamu se Spartou a s remízou 1:1 tedy nebude spokojen. Svěřenci trenéra Maartena Martense sice zůstávají na čtvrtém místě tabulky se třiačtyřiceti body, ale po další ztrátě zaostávají za třetím Twente už o bodů sedm.

Domácí outsider naopak po nedávné porážce v Nijmegenu (0:2) získává nečekaný bod a v tabulce mu náleží devátá příčka se třiceti body. Tento sobotní duel nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní a na trávníku spíše převládala taktická stránka. AZ z ničeho nic udeřilo přesně po pětadvaceti minutách hry, kdy se prosadil třiadvacetiletý japonský obránce Yukinari Sugawara.

Ten po rychlé akci středem hřiště obdržel přihrávku do volného prostoru přímo proti noze od Mijnanse a z první se trefil do vzdálenějšího spodního růžku kolem dívajícího se brankáře Olije. V následujícím průběhu se nic zásadního nedělo a míč se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy, po necelé hodině hry chtěl navýšit náskok favorita v současnosti druhý nejlepší střelec nizozemské ligy Pavlidis.

Řecký ostrostřelec si po pasu z křídla seběhl do středu pokutového území soupeře a prudkou hlavičkou nechal vyniknout zasahujícího Olije, jenž parádně vytěsnil balón alespoň na břevno. Sparta v závěrečné dvacetiminutovce přidala a v 74. minutě se dočkala kýženého vyrovnání. Gólman Ryan si těsně předtím fantastickým zákrokem jednoruč poradil s hlavičkou Lauritsena, ovšem v inkriminovaný okamžik již nedosáhl na jinou razantní hlavičku belgického záložníka Arna Verschuerena ze tří metrů.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Twente 1:2

02.03.2024 20:00

Góly: 44. Robin Pröpper (vl.) - 4. Ricky van Wolfswinkel, 79. Joshua Brenet

Celek z Arnhemu v minulém kole vzkřísil svou naději na přímou záchranu, jelikož si odvezl všechny tři body z Rotterdamu proti konkurenčnímu Excelsioru a po hodně dlouhé době se radoval z vítězství, nicméně teď v domácím prostředí nakonec nezvládl duel s ambiciózním Twente a i přes dobře odvedenou práci prohrál nejtěsnějším poměrem 1:2. V tabulce Eredivisie proto zůstává na předposledním sedmnáctém místě se šestnácti body.

SBV v tuto chvíli drží tříbodový náskok před posledním Volendamem, nicméně na šestnáctý Waalwijk stále ztrácí dva body a za patnáctým Excelsiorem zaostává o bodů pět. Klub z Enschede naopak potvrdil skvělou formu z poslední doby a se ziskem padesáti bodů si upevnil třetí místo, navíc před čtvrtým Alkmaarem už je o bodů sedm. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga zahájili toto sobotní utkání famózně a již po čtyřech odehraných minutách vedli.

Prosadit se dokázal tradiční kanonýr Ricky van Wolfswinkel, který i ve svých pětatřiceti letech vsítil svůj jedenáctý zásah v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže. Po akci na levém křídle totiž vystihl nepřesnou rozehrávku Oroze a z hranice pokutového území nekompromisně zavěsil pod břevno. Hosté se po tomto momentu spíše soustředili na defenzivní činnost a na to doplatili v samém závěru úvodního dějství.

Vitesse se vrátilo do hry o bodový zisk ve 44. minutě, jelikož po skvělé práci Hadjiho-Moussy na pravé straně a následné finální přihrávce před branku si smolně srazil míč do vlastní sítě bránící Robin Pröpper. Alžírský forvard se dokonce prosadil podruhé necelých deset minut po přestávce, ale jeho skvostný projektil, který zapadl přesně pod břevno, tentokráte nebyl uznán kvůli předchozímu ofsajdovému postavení.

Domácí znovu zahrozili zhruba v polovině druhé půle, jenomže střelu Boutraha skvěle zneškodnil brankář Tytoń a pak dorážející Kozlowski trestuhodně olízl jen levou konstrukci. Twente ve zbývajícím průběhu zvýšilo své obrátky a rozdílové trefy se dočkalo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, neboť Joshua Brenet se po sražené kolmici Vlapa ocitl za obranou protivníka a bez větších potíží zamířil doprostřed branky do protipohybu bezmocného gólmana Rooma.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk 1:0

02.03.2024 18:45

Góly: 61. Jakob Breum

Rozjetý celek z Deventeru sice v souboji s podceňovaným Waalwijkem nepředvedl nijak oslnivý výkon a poměrně dlouhou dobu se trápil, ovšem díky zásahu Jakoba Breuma krátce po odehrané hodině přeci jen dosáhl na další důležité tři body. Po minulé jasné porážce s favorizovaným Twente (0:3) se vrátil na vítěznou vlnu a tabulkou se prozatím posunul na vynikající páté místo se sedmatřiceti body o bod před šestý Nijmegen i sedmý Ajax.

RKC ani tentokráte nepředvedlo úplně špatný výkon, jenže už potřetí za sebou neskórovalo a prohrálo nejtěsnějším poměrem 0:1. V tuto chvíli proto zůstává na šestnácté barážové pozici s osmnácti body o dva body před sedmnáctým Vitesse a tři body za patnáctým Excelsiorem. Domácí byli o něco lepší od úvodního hvizdu a v prvním poločase si vytvořili dvě dobré šance ke skórování.

Nejprve v 11. minutě mohl otevřít gólový účet islandský záložník Willumsson, který však po krásné individuální akci napálil z bezprostřední blízkosti levou tyč, po necelé půlhodině hry vystřelil ze středu pokutového území soupeře Stokkers a brankář Vaessen odvrátil balón do zámezí parádním zákrokem. Domácí pak marně dobývali dobře organizovanou obranu Waalwijku, nicméně rozhodující okamžik nakonec nastal v 61. minutě.

O vydřeném vítězství favorita rozhodl stále teprve dvacetiletý dánský forvard Breum, jenž si na hranici ofsajdu zpracoval krkolomnou finální pobídku od krajana Tengstedta a nikým nehlídán chladnokrevně propálil bezmocného Vaessena ranou z osmi metrů. Svěřenci trenéra Henka Frasera se ve zbývajícím průběhu snažili přidat, ale až do závěrečného hvizdu si žádnou vyloženou možnost nevypracovali a aktuálně tedy čekají na vstřelenou branku dlouhých 338 minut.

Více informací k zápasu

FC Volendam - NEC Nijmegen 2:5

01.03.2024 20:00

Góly: 49. Vivaldo Semedo, 86. Zach Booth - 11. Sontje Hansen, 31. Kodai Sano, 41. Sylla Sow, 78. Rober González, 90. Lars Olden Larsen

NEC se aktuálně nachází ve vynikající formě a tu potvrdilo i v páteční předehrávce 24. kola, jelikož po divoké přestřelce zdolalo poslední celek Eredivisie Volendam ve vysokém poměru 5:2 a znovu ho tedy přiblížilo k sestupu o patro níže. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera vsítili v prvním poločase hned tři branky a i přes odpor protivníka po změně stran udrželi tříbrankový náskok až do závěrečného hvizdu. Tabulkou se tak rázem vyhoupli dokonce na páté místo se šestatřiceti body o skóre před šestý Ajax.

Nijmegen v úterý zvládl semifinále národního poháru na půdě druholigového Cambuuru a po výhře 2:1 postoupil do finále po dlouhých čtyřiadvaceti letech, to ho čeká koncem dubna v Rotterdamu na stadionu De Kuip proti obhájci mistrovského titulu Feyenoordu. V lize naopak neprohrálo potřetí v řadě a opět zvýšilo své šance na evropské poháry. FC nevyhrálo mezi nizozemskou elitou již osmkrát za sebou a zůstává úplně poslední osmnácté s pouhými třinácti body.

Jasný favorit přitom nezačal úplně nejlépe a brankář Cillessen lovil míč ze své sítě už po necelých osmi odehraných minutách kvůli přesné hlavičce Vivalda Semeda zblízka po rohovém kopu z pravé strany, ale rozhodčí Vos po kontrole videozáznamu odhalil, že si domácí hráč pomohl útočným faulem a tento zásah proto neuznal. Od této chvíle dominovali na trávníku hosté a v 11. minutě je poslal do vedení Sontje Hansen.

Stále teprve jedenadvacetiletý útočník si po nepříjemné ráně Baase a výtečném zákroku gólmana Backhause seběhl k pravému rohu brankového území a nekompromisně do dorazil doprostřed poloprázdné branky. Krátce po odehrané půlhodině byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, protože japonský šikula Kodai Sano po narážečce svých spoluhráčů na jeden dotek vystřelil z patnácti metrů a svůj křižný přízemní pokus usměrnil k protější tyči.

Nijmegen definitivně rozhodl o svém úspěchu necelých pět minut před přestávkou - přesnou mušku tentokráte měl Sylla Sow, jenž po ukázkovém pasu Hoedemakerse z pravého křídla překonal bezmocného Backhause prudkou hlavičkou ze sedmi metrů - 0:3. Volendam poprvé korigoval stav čtyři minuty po výměně změně díky zásahu Semeda po přesně načasované nahrávce Ould-Chikha, avšak v 78. minutě vrátil NEC tříbrankový náskok střídající Rober González povedenou přízemní střelou z hranice šestnáctky.

Výběr vedený koučem Regilliem Simonsem ještě vykřesal jiskřičku naděje za dalších osm minut, neboť se prosadil dvacetiletý americký mladíček Zach Booth nezištným obstřelem z osmnácti metrů po krásné individuální akci přes dva protihráče, jenomže v nastaveném čase na opačné straně uzavřel gólový účet norský záložník Lars Olden Larsen pohotovým obloučkem z dvanácti metrů přímo k vzdálenější konstrukci.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
24
21
3
0
79 : 13
66
2
Feyenoord Rotterdam
24
17
5
2
60 : 19
56
3
FC Twente
24
15
5
4
47 : 23
50
4
AZ Alkmaar
24
12
7
5
45 : 23
43
5
AFC Ajax
24
11
6
7
53 : 43
39
6
Go Ahead Eagles
24
10
7
7
38 : 32
37
7
NEC Nijmegen
24
9
9
6
48 : 39
36
8
FC Utrecht
24
8
8
8
29 : 32
32
9
SC Heerenveen
24
9
4
11
40 : 44
31
10
Sparta Rotterdam
24
8
6
10
30 : 34
30
11
Fortuna Sittard
24
8
6
10
28 : 41
30
12
Almere City
24
7
7
10
24 : 41
28
13
PEC Zwolle
24
7
6
11
32 : 43
27
14
Heracles Almelo
24
6
5
13
31 : 55
23
15
SBV Excelsior
24
4
9
11
38 : 52
21
16
RKC Waalwijk
24
5
3
16
20 : 41
18
17
SBV Vitesse
24
4
4
16
19 : 49
16
18
FC Volendam
24
3
4
17
25 : 62
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele