základní část, 24. kolo
02.03.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Het Kasteel (© AFP)

Alkmaar na třetí pokus již nevyhrál a z Rotterdamu si tak odváží pouze bod

Alkmaar se v posledních týdnech vrátil do očekávané formy a po těsném skalpu Fortuny (2:1) si doma poradil i s konkurenčním Ajaxem (2:0), ovšem tentokráte neudržel jednobrankový náskok v Rotterdamu se Spartou a s remízou 1:1 tedy nebude spokojen. Svěřenci trenéra Maartena Martense sice zůstávají na čtvrtém místě tabulky se třiačtyřiceti body, ale po další ztrátě zaostávají za třetím Twente už o bodů sedm.

Domácí outsider naopak po nedávné porážce v Nijmegenu (0:2) získává nečekaný bod a v tabulce mu náleží devátá příčka se třiceti body. Tento sobotní duel nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní a na trávníku spíše převládala taktická stránka. AZ z ničeho nic udeřilo přesně po pětadvaceti minutách hry, kdy se prosadil třiadvacetiletý japonský obránce Yukinari Sugawara.

Ten po rychlé akci středem hřiště obdržel přihrávku do volného prostoru přímo proti noze od Mijnanse a z první se trefil do vzdálenějšího spodního růžku kolem dívajícího se brankáře Olije. V následujícím průběhu se nic zásadního nedělo a míč se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy, po necelé hodině hry chtěl navýšit náskok favorita v současnosti druhý nejlepší střelec nizozemské ligy Pavlidis.

Řecký ostrostřelec si po pasu z křídla seběhl do středu pokutového území soupeře a prudkou hlavičkou nechal vyniknout zasahujícího Olije, jenž parádně vytěsnil balón alespoň na břevno. Sparta v závěrečné dvacetiminutovce přidala a v 74. minutě se dočkala kýženého vyrovnání. Gólman Ryan si těsně předtím fantastickým zákrokem jednoruč poradil s hlavičkou Lauritsena, ovšem v inkriminovaný okamžik již nedosáhl na jinou razantní hlavičku belgického záložníka Arna Verschuerena ze tří metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele