základní část, 24. kolo
02.03.2024 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

De Adelaarshorst (© AFP)

Go Ahead těsně udolalo Waalwijk a v Eredivisii už je páté

Rozjetý celek z Deventeru sice v souboji s podceňovaným Waalwijkem nepředvedl nijak oslnivý výkon a poměrně dlouhou dobu se trápil, ovšem díky zásahu Jakoba Breuma krátce po odehrané hodině přeci jen dosáhl na další důležité tři body. Po minulé jasné porážce s favorizovaným Twente (0:3) se vrátil na vítěznou vlnu a tabulkou se prozatím posunul na vynikající páté místo se sedmatřiceti body o bod před šestý Nijmegen i sedmý Ajax.

RKC ani tentokráte nepředvedlo úplně špatný výkon, jenže už potřetí za sebou neskórovalo a prohrálo nejtěsnějším poměrem 0:1. V tuto chvíli proto zůstává na šestnácté barážové pozici s osmnácti body o dva body před sedmnáctým Vitesse a tři body za patnáctým Excelsiorem. Domácí byli o něco lepší od úvodního hvizdu a v prvním poločase si vytvořili dvě dobré šance ke skórování.

Nejprve v 11. minutě mohl otevřít gólový účet islandský záložník Willumsson, který však po krásné individuální akci napálil z bezprostřední blízkosti levou tyč, po necelé půlhodině hry vystřelil ze středu pokutového území soupeře Stokkers a brankář Vaessen odvrátil balón do zámezí parádním zákrokem. Domácí pak marně dobývali dobře organizovanou obranu Waalwijku, nicméně rozhodující okamžik nakonec nastal v 61. minutě.

O vydřeném vítězství favorita rozhodl stále teprve dvacetiletý dánský forvard Breum, jenž si na hranici ofsajdu zpracoval krkolomnou finální pobídku od krajana Tengstedta a nikým nehlídán chladnokrevně propálil bezmocného Vaessena ranou z osmi metrů. Svěřenci trenéra Henka Frasera se ve zbývajícím průběhu snažili přidat, ale až do závěrečného hvizdu si žádnou vyloženou možnost nevypracovali a aktuálně tedy čekají na vstřelenou branku dlouhých 338 minut.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele